Kuntosali, urheilu ja painonpudotus

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Recycle, 16.10.2016.

 1. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 118
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Mistä näitä voi esim. ostaa tai missä näitä voisi kokeilla?
   
 2. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 745
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Olen Suomessa kerran nähnyt livenä, Adidas Outletissa Tammistossa (Vantaalla). Kuten todettua, äärimmäisen huono saatavuus.
   
 3. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 192
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ääni tälle. Itsestä noita voimaliikkeitä on paras tehdä paljain jaloin. Tai siis sukat kuitenkin jalassa.

  Normaaleilla lenkkareilla hommasta ei tule kerrassaan mitään. Se kengän pohjallinen alkaa tuntua silloin siltä kuin jonkun epävakaan joka suuntaan heiluvan tuumaisen kumitassun päällä yrittäisi seisoa kun kenkien päällä on massaa joku kolme sataa kiloakin (siis oma massa plus raudat jossakin kyykyssä tai maastavedossa).

  Avojaloin sukkasillaan tuntuma alustaankin pysyy aina täydellisenä. Mitään ongelmaa en ole koskaan siinä itse huomannut.

  Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä ja se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi lainkaan toiselle.
   
  Pekka L tykkää tästä.
 4. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  3 x 10 2min palautuksilla 15kg lisäpainoilla (leveä myötäote) + Meidän salilla leuanvetotanko ei ole karhennettu mutta "mave" tangot ovat. Aika huisi ero. + omat vähäiset mavettelut hoidan tosiaan karheimmalla tangolla SEKÄ apinaotteella, joten eroa mavella leuanvetoon on tässä tapauksessa aivan saaatanasti.
   
 5. thebe

  thebe

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Täällä ollut salilla käytössä useamman vuoden gorilla wear high tops kengät. Tasa- ja ohutpohjaiset, kevyet ja mukavat jalassa leveälestisessäkin jalassa.
   
 6. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä kenkiin tulee niin täällä mennään Lonsdalen tossuilla. Omaan myös vanhan liiton karhut sekä adidaksen jäykät "kyykkykengät" mutta ovat jääneet käyttämättömiksi koska jäykän pohjan vuoksi ne ovat aivan perseestä tehdessä esim. pohkeita, tai muita liikkeitä missä tossun tulee taipua.
   
 7. maratasi

  maratasi

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2019
  Mave ilman kenkiä aina. Ihan sama tekeekö täysii vai kevyesti ja millaisia sarjoja. Toki, en ole koskaan edes raskinut hankkia Mave-kenkiä, joten en tiedä eroa. Joskus kokeilin perus-salikengillä, ei enää koskaan ikinä.

  Kyykkyä kyseisillä perus-salikengillä voi tehdä hyvin. Molempia etu ja taka. Joskus kyllä kyykky ilman kenkiä on mukavaa. Ottaa selvästi erilailla, mukavasti. Suosittelen.
   
 8. meridian

  meridian

  Viestejä:
  406
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Ite oon käyttäny salilla aiemmin vuosikausia painitossuja, toimii hyvin. Kun niistä sit irtos pohjat, niin ostin Adidas power perfect II -painonnostokengät ja oon kyllä ollu tyytyväinen. Itsellä on aika matala holvikaari, joten jalka helposti pronatoi ja polvet kääntyy esim raskaammissa kyykyissä sisään herkästi. Tästä seuraa sitten erilaisia kipuja ja rasitusta noille polven sisemmille kierukoille ja nivelille, joten mieluummin käytän kenkiä, jotka antavat tukevan alustan nostoille.
   
 9. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 192
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Tuossa voi olla osittain kyse nilkan hienosta liikkuvuudesta. Eli todennäköisesti dorsifleksioon liittyvä probleemi.

  [​IMG]

  [​IMG]


  Painonnostokenkien ohella tuota ongelmaa voi kokeilla lievittää venyttelemällä ja treenaamalla jollain liikkeillä lisää keskimmäistä pakaralihasta (m. gluteus medius).

  Ja kyykyt voi jättää hieman vajaiksi jos sekin auttaa siihen ettei polve kääntyile sisäänpäin kun se voi rikkoa polvet.
   
 10. meridian

  meridian

  Viestejä:
  406
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Oletan, että hieno = huono. Siitä ei ole kyse, mulla on kaikissa nivelissä todella hyvä liikkuvuus, myös nilkassa. Tuo keskimmäinen pakaralihas sen sijaan on ollut osasyy ongelmaan aiemmin, oon sitä käynyt hierojalla aukomassa joitakin kertoja kun on ollu niin jumissa ettei toimi kunnolla.

  Itsellä parhaat keinot polven rasituksen vähentämiseen on olleet nuo hyvät kengät, kontrolloidumpi alasmeno kyykkyyn ja sen seurauksena luonnollisesti sarjapainojen vähentäminen, sekä jalkaterän isompi ulkokierto/levemäpi kyykkyasento. Vajaalla liikeradalla en ole alkanut kyykkäämään, enkä ala. Nyttemmin ei ole siis ollut polvissa ongelmia, mutta aiemmin vasen polvi haittasi kyykkyjä kun polvet tahtoi kovemmissa nostoissa pettää sisäänpäin. Ei paljoa, mutta riittävästi, että tuo alkoi ajan myötä kipuilemaan.
   
  Lucas tykkää tästä.
 11. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 192
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Huonohan siinä piti lukea. Hyvähän se on että joku lukee kirjoitettuja viestejä ajatuksen kanssa niin ei ihan mitä sattuu sontaa tule kirjoitettua.

  Yksilöllistähän se on tarviiko niitä painonnostokenkiä. Jollakin ne voivat olla suorastaan välttämättömät varusteet ettei polvi esimerkiksi kyykätessä kierry sisäänpäin.

  Polvea ei kannata missään nimessä rikkoa hölmöyksissään vaan jos kipuilee niin muuttaa jotain treenissä oli se sitten kengät, leveämpi asento tai vaikka "vajaaksi" jäävä kyykky tai pienemmät painot tai jonkun liikkeen jättäminen pois. Onhan noita erilaisia liikkeitä luokkaa rajaton määrä niin tekee niitä jotka eivät kroppaa riko.

  Voihan sitä keskimmäistä pakarilihasta sopivilla liikkeillä myös vähitellen yrittää vahvistaa. Tekee vaikka 1-2 sarjaa jotain sitä harjoittavaa liikettä joka kerta kun salilla käy vaikka vuoden ajan "ylimääräisenä" liikkeenä. Aloittaa vielä pienillä painoilla ja kevyesti niin kyllä se siitä.

  Perkeleen hidasta hommaahan tuo punttisalilla lihasten vahvistaminen ja/tai kasvattaminen on ja muutamassa kuukaudessa ei ihmeitä vielä tapahdu. Jotenkin huvittavaa ja toisaalta surullista kun esimerkiksi jotkut "personal trainerit" myyvät netissä jotain kahden kuukauden mittaista treeniohjelmaa naisille jolla suunnilleen kaikki mullistuu lupausten mukaan. Oikeasti siinä ajassa ei tapahdu oikein yhtään mitään vielä vaan tarvisi pari vuotta jotta jotain isompaa muutosta saisi.
   
 12. meridian

  meridian

  Viestejä:
  406
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Sen verran täytyy vielä täsmentää, että itselle se painonnostokengän selkein hyöty on ollut täysin tasainen pohja ja hyvä tuki jalkapohjalle, ei niinkään se korotettu kantapää. Suhtaudun vähän karsaasti siihen, että liikkuvuusongelmia lähdetään ratkomaan poistamalla täyden liikeradan tarve. Eri asia toki jos on jotain vammoja tai rakenteellisia poikkeavuuksia, mutta lähtökohtaisesti paras tapa hoitaa liikkuvuusongelmia on liikkuvuuden lisääminen.

  Tuohon keskimmäiseen pakaralihakseen oon ite havainnu hyväks sumovedot ja sen, että kyykätessä etenki lämppäsarjoissa keskittyy polvien avaamiseen ylösnousuvaiheessa. Myös erilaiset aktivaatiot esim. kuminauhoilla osana lämmittelyä toimii hyvin. Ehkä oleellisinta kuitenkin on ollut tekniikan hienosäätö sellaiseen suuntaan, että ongelmia ei tule. Tämä on tosiaan aiheuttanut sarjapainojen tippumista, mutta kun päälaji on kamppailu-urheilu ja punttisali lähinnä sitä tukevaa/kroppaa tasapainottavaa/terveyttä ja hyvinvointia lisäävää, niin ei ole itselle ongelma. Joskus nuorempana oli tärkeämpää saada nostella "isoja" rautoja ja silloin tuli hölmöyksissään puskettua kivusta huolimatta, niitä oppirahoja saa sitten maksella edelleen.
   
  MedHot tykkää tästä.
 13. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Powerlift 4:t on just 76,97 €/62,97 € adidas.fi:n Black friday early access alessa. Kotiin kuriirilla tuotuna ja ilmanen palautus. Viikon päästä tod. näk. halvemmalla. Kaikkia kokoja näkyisi olevan ainaski oranssia, muita en kattonu edes.
   
 14. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 799
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Jea! Kiitti vinkistä, piti ladata Adidas App että sai noi alet :tup: Viimeks eilen tätä ketjua luin, ja googlailin näitä kyykkykenkiä mutta ei ollut kokoja oikein missään + hinnat korkeammalla.
   
 15. OD.

  OD.

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itse harrastan painonnostoa enkä voi suositella pn-kenkiä yleisesti kyykkykengiksi. Jos on nilkan liikkuvuudessa rakenteellista ongelmaa (useimmilla ei ole), niin kannattaa hoitaa liikkuvuuttaan harjoitteilla eikä kengillä.

  Itselläni jatkuva painonnostokenkien käyttö ja yksipuoleinen harjoittelu johti keskimmäisen pakaran lamaantumiseen ja polven sisään taipumiseen. Pn-kengät jalassa kyykkyasentoni on todella kapea verrattuna siihen, että kyykkäisi tasapohjaisilla kengillä tai paljain jaloin. Tämä kehitti lopulta reiden ulkosyrjän lihakseen/kiinnityskohtaan tulehdusta, jonka akuuttia vaihetta parannellessa meni melkein vuosi ja jokunen tuhat kirosanaa. Kyykytkin piti jättää kokonaan pois ja painonnostoliikkeet jouduin tekemään raakana. Vamman ilmaantumisesta on yli 1,5 vuotta enkä pysty vieläkään takakyykkäämään kunnolla.

  Nyt olen aloittanut kyykkäämistä uudelleen ilman kenkiä ja uudella asennolla, joka aktivoi paremmin pakaraa ja takareisiä. Selkäkään ei mene enää yhtä jumiin, tosin painot ovat vielä hyvin pienet.

  Tl;dr Joskus apuvälineistä on pitkässä juoksussa vain haittaa. Jos kuitenkin hommaat korolliset kengät kyykkyyn, niin Powerlift-malleissa on oikeita pn-"kisakenkiä" matalampi kanta.

  Edit: typotin, tarkoitin powerliftiä, ei powerperfect.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2019
 16. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Ja Powerliftissä on matalampi kanta kuin Power Perfect. Eikai kukaan millään Adipowereilla kyykkääkään...

  Anyway, olisit hoitanu lihashuoltosi ja tekniikkasi kuntoon paremmin.
   
 17. Gale

  Gale GYM-psykoosi

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuu. Itselläni mittasuhteet ja nilkkojen rakenteellinen liikkuvuus niin kauhea, että paras kyykky tulee Leistungeilla. Adipowerit yleisjalkatreenikenkinä esim. prässissä.
   
 18. OD.

  OD.

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Mullekko puhut? Tokihan painonnostajat kyykkää samoilla kengillä kuin millä kisataan.

  Aina on varaa parantaa. Tekniikkavirheitä ei vaan tuppaa itse huomaamaan, jolloin loukkaantumisia sattuu. Ekan kerran salilla vuonna 1997 ja nyt sattui tällainen kohdalle. Iälläkin lienee jo vaikutusta.
   
 19. Nor Miskyyr

  Nor Miskyyr

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2017
  Ihan näppärä kikka kotona treenaamiseen jos peruspunnerrukset tuntuvat turhalta heilumiselta:

  Tosin eipä reppuunkaan älyttömästi saa painoa lisättyä, mutta tuo on jokapäiväisenä jumppana ihan käypä konsti. Muutenkin tykkään tästä kaverista. On yksi suosikkitubettajistani.
   
 20. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 769
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mietin tuossa salin jälkeen, että miten voi olla näin vetämätön olo, vaikka vedin aika rennosti.
  Sitten tajusin että viime yönä tuli vajaa 4h unta, että eiköhän se syy löydy sieltä.
  No tänään voi ottaa vaikka 10h korvausta sitten.
   
  Nor Miskyyr tykkää tästä.
 21. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse vedin toissavkolla uniapnean testerit kroppaan kiinni, nukuin pariyötä ja lähetin mittarit etiäpäin.. Saa nähdä mitä sanoo lopputulos. En tiedä podenko edes moista sairautta mutta hyvä testata ja työterveyden kautta ei maksanu mitään. Tuokin kun voi ilmetä lievänä esim tietyssä nukkuma-asennossa niinkuin omalla kohdallani hieman alustavasti epäilen. Nukun siis hyvin kyljelläni mutta selälläni en. Joskus tuppaan kääntymään selälleni ja herään erilaisiin korahduksiin, joka on aivan sieltä ja syvältä.. Paskoo aika monta asiaa seuraavan päivän suhteen + pitkässä juoksussa jopa terveyden pahimmassa tapauksessa.
   
  latee77 tykkää tästä.
 22. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  ^mulla leikattiin 1,5 v. sitten uvula pois (samalla myös nielurisat jotka oli tulehtuneet eli periaatteessa uvula kaupan päälle...). Siihen loppu yölliset tukehtumiskohtaukset. Heräilin siis silloin tällöin tukehtumaisillaan / eli uniapneaoireista. Reilun kuukauden totaalinen treenitauko leikkauksen päälle oli kun kolme patjaommelta kidassa. Ja reilu 2 viikkoo ei pystyny nieleen ku smoothieta ja sitäkin vaan tramal+panacod+oxycontin vedettynä (ja silti oli ihan *itun kipee kurkku). Kun parin viikon kohdalla haavakatteet rupes irtoileen niin kirveli niin perkeleesti ettei pystyny smoothiessakaan oleen ku vettä ja herneenversoa. Jääpaloja imiessä meni muutama pvä. Yli 7 kg tippui paino 3 viikossa (vedin kunnon sikabulkin toki etukäteen kun tiesin kaverin kertomasta, että elämän pahin kipu). Limakalvojen parantuminen kesti yli vuoden kaiken kaikkiaan (kuukaudessa jo sinnepäin, mutta hidas parantuminen vie keskimäärin vuoden). Jos ehdotetaan nii suosittelen miettiin tätä hommaa ihan tosissaan että kannattaako kuitenkaan. Ja jos siihe ryhtyy niin uvulan lyhennys, ei täydellinen typistys. Vuoden verran joka aamu+ilta oksennusrefleksi/yökkimiset ja kakomiset kun ei ollutkaan hammaspesulla vaahdolle estettä.
   
 23. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos ehdotetaan mitä ? Käsittääkseni kaikki hoitotapaukset ovat yksilöllisiä eikä välttämättä tapahdu tuon kuvauksen mukaan. Yhdellä kaverillani riitti yökiskot jolla pääs vaivoistaan. Mutta toki tuo kuvailemasi ei houkuta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2019
 24. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  707
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Mä nyt päätin, että kyykkykengät riittää kyykkyihin. Yläkroppa päivänä ihan vaa salilenkkarit jalassa ja sitten yleisesti mavet, prässit, ym liikkeet jalkojen alle semmoset jumppatossut. Saako noista ihan Prismasta vai onko jotenkin kiven alla kun en löytänyt cittarista ollenkaan. Converset löytyy, mutta laitan ne ulkokäyttöön sittenkin.
   
 25. Thantos

  Thantos

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Meikäläisellä tulee pian 10v täyteen kun juoksun ja muun yleisen urheilemisen aloitti. Juoksun saralla on tullut ihan kohtuullisia aikoja ja matkoja saavutettuakkin josta ei tässä enempää. Samalla myös saatu peruslihaskuntoa kehitettyä siihen malliin että jaksaa työssä sekä arjessa.

  Ainoa asia joka tässä vuosien varrella on vaan ollut se mörkö on paino. Pituutta on 183 ja alimmillaan olen käynyt 83kg joka on urheilullisesti vaatinut todella kovan satsautsen. Mutta vaikka ruokavalio on ollut hyvin kasvispitoista, niin loppupelissä niitä herkkuja ja annoskokoja ei vaan ole tullut kontrolloitua tarpeeksi. Perheen tultua paino hipus pikkuhiljaa pahimmillaan 98kg joka nyt kesän aikana pudoteltiin 93kg ja siihen jämähti ku seinään vaikka oli olevinnaas syövänsä sutkot järkevästi. Isokin määrä liikuntaa kun on vaan hemmetin helppo syödä takaisin.

  Nyt kuukausi takaperin jonku sattuman kautta tuli tutustua myfitnesspal palveluun joka perustuu kaloreiden seurantaan. Olin aina ollut siinä uskossa että minusta ei olisi tuohon punnitsemis ja jokaisen suuhun menevän ruoan seurantaan kiinnostusta mutta puhelimen applikaation kautta tuo on tehty yllättävän helpoksi. Plussana tuli myös sellai huomattua, että samalla pääsee selville minkälaisina osuuksina ravinnossa on hiilihydraatit, rasvat sekä proteiini. Ensialkuun opin ainakin sen että proteiinin saanti on ollut aivan liian pientä ja rasvaa tullut taas liikaa. Vaikka nyt on vasta 25pv tuota ohjelmaa takana, niin -6.3kg on tullut paino alaspäin ja hyvin itsevarma olo että tämä on ollut allekirjoittaneen kohdalla se "vastaus" painonhallintaan. Nähtäväksi jää
   
  drealz, ttjm ja latee77 tykkäävät tästä.
 26. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Uvulasta se kuitenki alle 60-vuotiailla johtuu useimmiten. Eli sen poistoa / nielun muokkausta knk-lääkäri varmasti yksityisellä ehdottaa jos sellaselle menet. Toki voihan se jostain muustakin johtua. Hyvähän siitä tuli mutta oli pitkä tie.
   
 27. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Kangastossut nimellä esim. Ciraf-merkkiset 5,95 €. Prisma siis. Omat ostin Prismasta 2 € halvemmat toisenmerkkiset. Sieltä löytyy. Fitnessmuotiporukat kyylää salilla sen jälkeen ku talsii vetolavalle polvisukissa karjalanpiirakat jaloissa. Tosin niin ne kyylää muutenkin.
   
  Markqq, ttjm ja latee77 tykkäävät tästä.
 28. Mason

  Mason

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ehkä se yleinen suositus kuitenki ois et tekniikka kondikseen ja älä laiminlyö lihashuoltoa, kuin että älä käytä painonnostokenkiä?
   
  Herode77 ja rawjunk tykkäävät tästä.
 29. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  707
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Hah. No mutta ei tuonne mennä näyttämään hyvältä, vaan treenaamaan kunnolla. Tosin, itse tykkään olla semmosissa vaatteissa, jotka ovat hyvät päällä ja ehkä näyttääkin hyvältä. Se mitä mulla on jalkojen alla ei ole mitään merkitystä.

  Noiden Adidas powerlift & New Balancen perus salikenkien kanssa ei ole mitään järkeä vielä ostaa kolmansia kenkiä tasapohjilla, joten noi jumppatossut ajaa asian erinomaisesti. Viime aikana tehnty sukkasilteen maven, mave suorilta, prässin, pohkeet ja oliko vielä jotain.

  Vähän päivitystä omasta projektista. En tiedä oonko aiemmin kertonut itsestäni mitään, mutta pahimmillaan ollut joskus 110kg / pelkkää läskiä ja pituutta se 170-171cm hujakoilla. Nyt mennään 77kg ja lihaksiakin on aika hyvin. Eli kyllä tässä jonkinlainen kehonmuokkus tapahtunut! Dieetti ollut pitkään ja vuoden alusta rupeen tahkoo jälleen lihaksia. PT mukana ja eilen sanoi, että äijähän on pian oikeasti kireässä kunnossa. Arvaakkaa vaan kuinka hyvä fiilis tuli! Löysää iho on valitettavasti hieman vatsan seudulla, mutta aika hyvin tuo on kutistunut. Vaatii vielä töita, mutta myös mahdollisesti pientä kirurgin veistä. We'll see..

  Jos täällä on Riihimäki - Hämeenlinna - Hyvinkää seudulla treeniporukkaa, niin käydään joskus yhdessä treenaa!
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2019
  latee77 ja MikaHakK tykkäävät tästä.
 30. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  988
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt on pakko linkata koska olympia nostaja puuhaa tangon kanssa. Varsin vaikuttavaa imo.

   
  latee77 tykkää tästä.
 31. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 769
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Salille oli tullut uusia tankoja. On sitten hieman turhan karhea pyällys niissä. Kyykätessä repii t-paitaa ja penkissä jää kämmeniin kuviot :D
  Täytyy vähän antaa palautetta ens viikolla.ei viittis salihanskoja ihan tämän takia ostaa.
   
 32. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Älä ole neiti, voimanostotangot on karheita ja sillä sipuli. Pitää pysyä räpylässä ja selässä. Kyllä siihen tottuu.
   
  ttjm tykkää tästä.
 33. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 769
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tää mun nostelu ei taida olla ihan vielä sitä voimanostoa :D
   
 34. Mason

  Mason

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Saattaahan noi joskus olla liian karkeita, mut yleensä noihin tottuu. Laita mankkua kunnolla käsiin.
   
  ttjm tykkää tästä.
 35. Gale

  Gale GYM-psykoosi

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kerrankin joku ostaa oikeita tankoja ja siitä valitettaisiin :confused: DWI ja nosta, kunnon grippi kyykkyyn, maveen ja penkkiin = win.
   
 36. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 769
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo en mä ala ammattilaisten kanssa vänkäämään :D
  Ei oo vaan noin karheita pyällyksiä koskaan tullut vastaan. Oli siis melkein kuin jostain viilasta olis pitänyt kiinni.
   
 37. poksi

  poksi

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2019
  Onko kohtalotovereita välilevyn pullistuman osalta :D - kuinka pian olette palanneet raudan pariin, tämä varmasti toki hieman yksilöllistä.

  Laitetaan nyt samaan vielä kysymys ketoilusta diettinä, kokemuksia, vinkkejä?
   
 38. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Taitaa vaihdella aikas paljon. Jollakin ei pullistuma aiheuta mitään taukoa, toisella tulee parin vuoden tauko.
   
 39. MikaHakK

  MikaHakK

  Viestejä:
  328
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ketoiluun kommentoin, fiilis aivan helvetin hyvä enkä juurikaan silloin treenillä kärsinyt energianpuutteesta. Vaatii toki selkärankaa ja omistautumista, mutta suosittelen varauksetta.
   
 40. vasu

  vasu

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Itsellä kesti noin 2kk että pahin särky lähti jalasta. Tämän jälkeen naprapaatin ohjeilla salille ja varovaista tekemistä noin 1-2kk. Tuon jälkeen oikeastaan tuntui siltä, että oireet olivat poistuneet + unohtuneet ja pystyi treenaamaan normaalisti. Yksilöllisiä juttujahan nämä ovat ja itsellä tuo palautui suhteellisen nopeasti.
   
 41. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  2kk meni täälläkin. Ei vaatinut leikkaushoitoa onneksi. Syviä vatsoja oppinut tekemään aika hyvin tuon tiimoilta, sekä venyttelemään alaselkää ja reisiä tehokkaasti. Maastavedossa tuo meni ja nykyään harvemmin tulee edes maastavetoa tehtyä, jos tulee niin vikana liikkeenä lähinnä kuntoutusmielessä. En pidä tuota liikettä oikein minään (body skenessä)...

  Mitä ketodieettiin tulee niin toimii hiton hyvin. Alku on vähän rämpimistä rasva-adaptaatiovaiheen aikana. Par'aikaa poltellaan läskejä ketolla.
   
 42. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Maastavetohan on kaikkien liikkeiden kuningas, jossa otetaan miehestä / mielestä mittaa vetämällä maasta kuollut rauta. Siinä pistetään ukot järjestykseen ja/tai testataan mitä korvien välistä löytyy :D Eikä tarvi selitellä mitään, koska se rauta joko nousee tai ei nouse. Ei kannata toki selkää paskoa vetämällä huonolla tekniikalla tai heikolla selällä/keskikropalla. Muutenhan se on kyllä aika vammaherkkä laji ts. pakara/reidenlähentäjä/loitontaja/kylki/hauis ym. vammoja kyllä kovillakin vetäjillä esiintyy aika pirun usein.
   
  latee77 tykkää tästä.
 43. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä kyllä ihan hajosi vyöstä solki (kuudennessa toistossa 180kg:llä), ei mitään tekemistä tekniikan kanssa.

  Kehonrakennustreenissä tuota en henk. koht. Pidä minkään valtakunnan kuningasliikkeenä.
   
 44. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 192
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Teetkö sinäkin maastavetoa kuntosalilla? Voimamieshuippu tyrmää huippusuositun liikkeen - ”Moni ei pidä siitä, että sanon näin”

  Onhan noista päinvastaistakin mielipidettä maastavedon merkityksestä.

  Mitä itse joskus sattunut samalle punttisalille miljoonia tienaavien NHL ammattilaisten kanssa, niin en ole koskaan nähnyt että he tekisivät maastavetoa vaan tempausta sen sijaan.

  Ilmeisesti sen verran loukkaantumisriskiherkkä liike se maastaveto, että että eivät sitä sen takia tee. Tyhmähän sitä olisi siinä tapauksessa jos itsensä loukkaisi maastavedossa ja jäisi miljoonat saamatta. Ja vain sen takia kun joku jossain sanonut että maastaveto on kuningasliike.

  :lol:

  Hyvä treeniliike se maastaveto toki on jos tuon loukkaantumisherkkyyden unohtaa.
   
 45. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Mulla on selkä aika ongelmainen (nikamaiirtymää, välilevyjä puuttuu käytännössä kokonaan). Olen varovasti tehnyt mavea, joku 120-130kg maks. 130kg menee 5x kohtuuhelposti. Vuosi sitten vedin 140kg (heikompi olin kuin nyt) ja sain selän niin jumiin, että olin viikon saikulla, liki vuodepotilaana ja kuukauteen en voinut kunnolla kuntoilla. Eli nykyisin mavea vaan "kevyesti".

  Sen sijaan tempausta ja työntöä olen alkanut treenaamaan (kävin painonnostokurssillakin). Tempaus varsinkin koukuttaa. Viimeksi sain jo 50kg useaan kertaan syvään kyykkyyn ja sieltä ylös :) hieno fiilis kun saa noston onnistumaan (aika usein ei onnistu...). Raakatempauksia en ole juuri tehnyt, vaan haluan oppia kunnon kyykyn kautta.

  Rinnalleveto on kanssa tullut yhdeksi mieliliikkeeksi. Keväällä meni 70kg olemattomalla tekniikalla. Nyt kun pn vähän tekniikkaa treenannut, niin 90kg on noussut muutaman kerran. 95kg ois tarkoitus ennen vuodenvaihdetta hoitaa alta pois. 100kg sit ens vuonna :). Oma etukyykkymaksimi on 100kg, eli se vähän vielä rajoittaa... oma massa n. 80kg.
   
 46. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 799
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Maastaveto on hyvä massa + perusvoimatreeni, eikä tulokset ole niin välineillä tehtyjä kuin penkki, kyykky. Kaikkea voi toki tehdä vaikka munasillaan.

  Painonnosto taas aivan eri planeetalta vaatimustasoltaan, ja varmasti kropalle parempi kun tulee väkisinkin liikkuvuutta ja tekniikkaa jahettua.

  Ketoosia kannattaa kokeilla. Itelle ei sopinut, lähti tehot ja voimat. Teennäisesti piristi mutta ei jaksanut tehdä kunnolla mitään vähänkään rankempaa. Lähti painoa ja kroppa tyhjeni, ihon alainen rasva ei juurikaan palanut vaikka paita lepatti vyötäröltä. Testot mittäsin syksyllä, oli melkein 30% tullut alas vaikka vielä rajoilla. Jostain liikaa ressiä, veikkaan tuota ankaraa dieettiä. Eli liian kovasti miinuksilla kalorit varmaan, pitää kokeilla myöhemmin uudelleen korkeimmilla kaloreilla jos toimisi hiukan iisimmin.

  Puntti kulkee paremmin nyt kun syö mysliä ja muuta hiilariroskaa, tosin pakki paksuna taas :)