Kuntosali, urheilu ja painonpudotus

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Recycle, 16.10.2016.

 1. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 288
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ei saa.
   
  Mason, jarhu, ttjm ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 2. thebe

  thebe

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Suurin osa perustuu pääosin kofeiinille. Ei ole käytännön merkitystä tai vaikutusta rasvanpolttoon. Käytä rahasi mielummin laadukkaampaan ja puhtaampaan ruokaan, laadukkaaseen proteiiniin, kreatiiniin tai muuhun tutkittuun ja toimivaan.
   
  Lars_A, latee77 ja ttjm tykkäävät tästä.
 3. maratasi

  maratasi

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2019
  Ostin kerran tyhmänä alesta jonkun purkin, jotta sai ilmaiset postit. Kokeilin monta kertaa ja tuntui aina aiheuttavan ripulia.

  Joten ainakin paino laskee, jos koko ajan ripuli. Rasvanpalaamiseen löytyy niin paljon parempaakin lisäravinteita. esim Laadukas prode ja ihan perus kofeiinitabletit
   
  Gale ja ttjm tykkäävät tästä.
 4. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  577
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Rasvan palamiseen monipuolista laadukasta ruokaa kalorivajauksella ja alhaisen intensiteetin pitkäkestoista liikuntaa. Eipä tuohon paljoa oikoteitä ole. Kofeiinilla voi toki yrittää optimoida, mutta eipä sekään hirveästi auta. Proteiinia voi ottaa lisäksi punttireenin kera ettei lähde liikaa lihasta rasvanpoltossa. Jos nyt oli laihdutuksesta kyse.
   
  ttjm tykkää tästä.
 5. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 482
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Toimiiko nuo rasvanpolttajat siis periaatteessa nostamalla sykettä? Tämä tuntuu olevan mulla vaikutus kahvin kanssa. Ei kyllä vaikuta kovin terveelliseltä touhulta näin verenpainetaudista kärsivälle :D

  Lisätään mieluummin vaikka tunnin kävelyitä liikuntaan sitten :)
   
 6. OD.

  OD.

  Viestejä:
  770
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Paskaahan ne on. Juo vaikka kahvia.

  Oho olikin jo aika monta vastausta.
   
  ttjm tykkää tästä.
 7. OD.

  OD.

  Viestejä:
  770
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Osa (mukamas) purkaa rasvasoluista energiaa tai kiihdyttävät aineenvaihduntaa.

  Kävelyyna kato youtubesta Stan Efferding 10 minute walks.
   
 8. meridian

  meridian

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Lailliset aineet käytännössä hyödyttömiä. Joistakin on olemassa näyttöä, esimerkiksi vihreä tee -uute ja kofeiini lisäävät elimistön lämmöntuotantoa ja siten aikaansaavat muistaakseni 5% enemmän rasvanpolttoa, eli vaikutus kuitenkin aika marginaalinen ja vaatii muutenkin kalorivajeen, että rasva palaa. Sinänsä voin tuon lämmöntuoton lisääntymisen allekirjoittaa perstuntumalta kun joskus dieetillä vedin aina ennen treeniä vihreä tee -kapseleita ja kofeiinitabletteja ja en ole koskaan treenatessa hikoillut niin paljon.
   
  ttjm tykkää tästä.
 9. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  5% on kyllä paljon, tuon huomaa heti jos on tokmiakseen.
   
 10. meridian

  meridian

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Niin no miten sen ottaa. Jos esim 10kk aikana tiputtaa 10kg rasvaa, niin tuo olisi 500g enemmän palanutta rasvaa tuona aikana eli 10,5kg.
   
 11. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  No joo, tuolla tavalla tosiaan aika marginaalinen efekti. Yleisesti jos vaikka 5% etu vaikka tuloksiin on jo aika paljon. Painon nousu, painon lasku, toisto tai kilomääriin tuo 5% on melko paljon.
   
 12. Lars_A

  Lars_A

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Osa "rasvansieppareista" tekee tosiaan mitä lupaa eli sitoo rasvaa ruuasta ja aiheuttaa jännittäviä rasvaripuleita. Eli voi toimia muttei sillä tavalla kuin haluaisi, bonuksena sitovat myös hyödyllisiä rasvoja pois ravinnosta.

  Ei jatkoon.
   
  Mason ja ttjm tykkäävät tästä.
 13. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 614
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Tulee käytettyä termogeenisiä polttajia ennen treeniä melkeinpä aina. En tiedä mikä on ollut näiden hyöty nyt 2v 3kk aikana, mutta yhteensä -35kg alkaa olemaan saldona. Mikä on sitten valmisteiden nettohyöty, vaikea sanoa, mutta oli se sitten se 5% tai jotain muuta, otan sen mielelläni vastaan.

  Olen käyttänyt MuscleTechin Hydroxycut Elite (sis. kofeiinia) ja saman sarjan HC Next Gen (ei kofeiinia) -tuotteita.
   
 14. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Tutkimusten mukaan bullshittiä. Joskus sain ilmaseks 3 purkkia Ripped Hardcoree, eipä se kyl mitään vaikuttanu. Rasva poltetaan ruokavaliolla eikä pillereillä. Toki ruokavalion lisäks salit + aeroobiset auttaa tutkitusti enempi ku pelkkä ruokavalio.
   
  Lars_A, Mason ja ttjm tykkäävät tästä.
 15. OD.

  OD.

  Viestejä:
  770
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Rasvasiepparit toimivat ja niitä saa apteekista ilman reseptiä. Ne eivät ole rasvanpolttajia, vaan sitovat rasvaa (käsittääkseni) imeytymättömään muotoon ja aiheuttavat räjähtävää ripulia jos erehdyt syömään rasvaista ruokaa käytön aikana. Vähän kuin antabus rasvalle. :tup:
  Saman vaikutuksen saat kun et syö niitä rasvaisia ruokia (liikaa).
   
  Mason, Jamboa, Gale ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 16. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 031
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Minä taas muistan joskus lukeneeni, että CLA ja l-karnitiini ainakin toimisivat rasvanpolttajista. Onko tästä nyt sitten parempaa tietoa (muuta kuin mutua)?
   
 17. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 614
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Eihän kukaan meinannut, että pelkästään syömällä valmistetta x, merkittävää laihtumista tapahtuisi, vaan iso osa polttajista on nimenomaan termogeenisiä, eli nostaa sykettä ja lämmöntuottoa kropassa + kofeiini piristää aineenvaihduntaa. Ero on ihan selkeä kun ottaa ennen treeniä tai ei ota kun katsoo miten hiessä paita on samanlaisen treenin jäljiltä, jaksaa paremmin + parempi fiilis. Liikunta on siis avainasemassa ja treenilaturit + polttajat tukevat tätä.

  Kyllähän nuo edesauttaa rasvanpolttoa ja l-karnitiini sen lisäksi vielä on palautuksessa mukana + sillä on mm. solukorjausta suosivia ominaisuuksia ja voi osalla jopa estää alzheimerin kehittymistä. L-karnitiinia saa kyllä hyvin ravintona käytettävästä lihasta, että sen lisämäärä ei välttämättä tuo kauheasti muutosta jos muoto on väärä, mutta parhaimmillaan tehostaa rasvan kulkua soluihin missä se käytetään energiana. Isommilla annoksilla moni urheilija saanut hyötyä palautumiseen ja lihaskipuihin treenien jälkeen. Kummatkin ovat niin halpoja valmisteita, että ei tuota haittaa napsia niitä halutessaan, mitään haittaakaan niistä ei ole.
   
 18. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Suosittelisitko MuscleTechin Hydroxycut Eliteä pieneen treeniboostiin?

  Joku motivaattori maistuisi taas kun salisysteemit alkaa.
   
 19. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 614
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  No minulle se on toiminut hyvin, otan monesti varsinaisen treenilaturin myös koska treenaan yleensä 06-09 aikaikkunan sisällä noin 90min ja on vaikeaa vetää tehokas treeni ilman herätettä. Treenilaturina käytän tällä hetkellä Supermassin PreZonea: Prezone | Supermass Nutrition - Aminopörssi

  Näkyy olevan sopivasti kaikki Supermassin tuotteet -25% alessa tuolla Aminopörssissä (ei, en mitenkään hyödy, että linkkasin juuri tuon ko. kaupan, muualtakin saa, mutta tuskin tämän hetkistä hintaa halvemmalla). Tuo Supermassin tuotesarja on muutenkin aika laadukkaan oloista ja sisällöt on mietitty, ei missään nimessä kaikista edullisimpia, mutta tilasin pari purkkia jokaista taas varastoon vaikka vielä on vanhojakin jäljellä, eli Pre+Intra+After -zoneja. Saman valmistajan Estro Blockeria on nyt tullut käytettyä kuukauden päivät, sanoisin, että vyötärön alueen rasvaa on palanut paremmin + parantanut jaksamista yleisellä tasolla. Samaa väittää jonkun arvostelijan arvostelu ko. tuotteesta samalla jälleenmyyjällä.
   
  latee77 tykkää tästä.
 20. thebe

  thebe

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Saman asian ajaa 2 kuppia kahvia. Mitään ihmeaineita tuossa ei ole, etkä sillä tule saamaan ihmetuloksia. Helvetin kallis se kyllä on, varsinkin laihaan sisältöön nähden. Vastaavia purkkeja saa 1/4 hinnalla. M-webstore, bulkpowders, myprotein ym myös hyviä kauppoja mistä seurata. Treenilatureissa on yleensä kofeiinin lisäksi myös treeniä tehostavia ainesosia kuten erilaisia aminohappoja. Jos haluat pientä buustia ennen treeniä sellainen voisi olla parempi vaihtoehto "rasvanpolttajan" tilalle.

  Piristeillä, kuten kofeiini on se ongelma, että niihin tulee toleranssi. Mitä enemmän käytät, sitä enemmän joudut käyttämään saadaksesi minkään tuntuista vaikutusta ja näillä ihmiset yleensä menee pitkässä juoksussa metsään ja pahasti. Monethan huomaa sen jo kahvinkin kanssa, mitä enemmän juo aktiivisesti joka päivä, sitä väsyneemmäksi ja paskemmaksi olo menee. 550mg kofeiinia (noin 5 kpl 2dl kahvikupillista) vain jotta herää treeniin on kyllä helvetillinen annos. Todennäköisesti kannattaa tehostaa treeniin "heräämistä" ja asennoitumista pään sisällä tai jos oikeasti toistuvasti on niin väsynyt ettei herää treeniin vetämättä kauheaa määrää stimulantteja, kannattaa alkaa katsomaan ruokailuja ja nukkumisia uusiksi. Jos haluaa, että treenilaturista saa enemmän irti, ei kannata lähitunteina nauttia muita kofeiinituotteita. Treenibuustereihin jää myös henkisesti "koukkuun". Sitä kuvittelee ettei treeni kulje ollenkaan jos ei saaiaan vedettyä markkinoiden tehokkainta pärinäpilleriä. Moni valmistajakin suosittelee käytettäväksi vain väsyneenä (satunnainen väsynyt fiilis) tai jos tiedossa on vaikka erityisen rankka jalkatreeni.

  Teakriini on harvoja (ellei tällä hetkellä ainoa?) piriste, mihin ei synny toleranssia. Mitään erityisiä pärinöitä sillä ei tosin saa aikaiseksi.

  Supermassin tuotteet ovat laadukkaita, jokseenkin melkoisen kalliita varsinkin aloittelevalle harrastajalle, jolla tekeminen tuskin on sillä tasolla että niistä on juurikaan fyysistä hyötyä. Saat rahallesi paljon parempaa vastinetta ostamalla joltain osaavalla kaverilta treeni/ruokavalio-ohjelman tai vaikka pt-tunteja.

  Terveellä ihmisellä estroblockerit täysin turhaa huuhaata

  Edit: myös itse herra supermassa (Marko Savolainen) on sanonut että virhe minkä tekivät supermass zone-sarjan kanssa oli laittaa niin paljon stimulantteja (toki niitä myöhemmin vähennettiin) ja että uudessa Legend nutrition sarjassa keskikytään enemmän muihin treeniä, palautumista, pumppia ja nesteytystä parantaviin ainesosiin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
  baggio, Mason, Gale ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 21. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 288
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Treeniboostereita ei tosiaan kannata käyttää, koska niihin jää helposti "koukkuun" ja sitten treeni ei kulje yhtään ilman niitä. Toleranssit kasvaa ja määrät vaan lisääntyy ja kohta koko kroppa on ihan sekaisin. Riippuvuudesta irtipääsemiseen menee myös aikaa yllättävän pitkään, kunnes treeni kulkee hyvin ilman piristeitä. Itse en käyttäisi edes kahvia tai muutakaan kofeiinipitoista ennen treeniä. Jos treeni ei kulje ilman piristeitä niin vika on yleensä jossain muualla, kuten ruokavaliossa, syömisrytmissä, unessa jne.
   
  Mason, Lars_A ja rawjunk tykkäävät tästä.
 22. rawjunk

  rawjunk

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kylmä suihku ennen treeniä toimii aika hyvin.
   
 23. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 614
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Ei tuo MuscleTechin tuote ole kallis kun ostaa oikein, tilannut Amazonilta ja iHerbistä yleensä 12-15e /purkki ja kestää kuukausia kun käytän tosiaan vain ennen treeniä.

  Tietysti tulee toleranssia jos pitkään käyttää, sen takia pidänkin taukoa niiden käytöstä enkä kasvata kofeiinin kokonaismäärää laisinkaan. Kyllä treenit kulkee ihan ok ilmankin treenilaturia, näillä on vain saanut hien paremmin lentämään ja nopeammin ns. zonelle. Mitään pärinöitä ei ole haussa muutenkaan, l-teaniini antaa mukavasti pitoa ja oikeaoppinen treenilaturi antaa pidempää suorituskykyä yhdessä intrajuoman kanssa kuin äkillisen huippupiikin ja sen jälkeen vielä jyrkempi lasku. Teakriini on sekin hyvä ainesosa ja sitä nykyään monessa laturissa jo löytyykin vakiona.

  En nyt ihan aloittelevaksi harrastajaksi laske itseäni, vaikka nyt tällä haavaa on vasta reilun pari vuotta treenannut, sitä ennen semmosia samanlaisia pätkiä 5-10 vuoden tauoilla, nuoruudessa sitten enemmän paljon enemmän ja pt-hommiakin tehty. :vihellys:

  Tämä on aina hauska kun dumataan joku asia/tuote/palvelu tms. turhaksi vaikka joku olisi saanut siitä itselleen hyötyä. Oli sitten osa placeboa tai ei, mutta estroblockerin käytön aloittamisen jälkeen on energisempi olo, rasvan palaminen on keskittynyt tuohon keskivartalon alueelle, riehakkaampia aamupuita jne. :D Toki tämänkin suhteen kausittainen käyttö lienee parasta, 1-2kk:den jälkeen aina kuukauden paussi jne. Pitäisikin saada aikaiseksi ja käydä mittauttamassa muutenkin testotasot kun kuitenkin setämies -vyöhykkeellä, treenien osalta niillä kuitenkin näin vanhemmiten suuri merkitys tuleeko heiluttua turhaan vai jääkö vielä lihaa kiinni luiden ympärille vaiko ei. Toistaiseksi lihaa tarttuu luihin ja vehkeet toimii, joten jollain tasolla ok-tilanne. :kahvi:
   
  latee77 tykkää tästä.
 24. OD.

  OD.

  Viestejä:
  770
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Estroblokkeri? Miksi? Myös miehillä on luonnollisesti estrogeeniä kropassa ja sen estämisestä on vaan haittaa. Estrogeeni myös ESTÄÄ rasvan kertymistä keskivartaloon, joten kirjoituksestasi voisi päätellä, että olet päinvastoin syönyt estrogeeniä etkä blokannut sitä.

  Edit: ja varoituksen sana vaikka tämä lienee suurimmalle osalle selvää. Lisäravinteissa, varsinkin noissa boostereissa/blokkereissa saattaa olla WADAn lajeissa kiellettyjä aineita, joten mikäli harrastat testauksen piirissä olevaa lajia, niin parempi jättää noi pulverit kauppaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
 25. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 614
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Mitäköhän oikein höpötät? Tuo estroblocker nimenomaan laskee kortisonihormonin tasoja ja lainaus linkityksestäsi: Tupakointi nostaa kortisolihormonin tasoja, mikä lisää rasvan varastoitumista keskikehoon.

  Tuskinpa tuo kaikkea blokkaa, vaan järjestään liika estro ei ole miehelle hyväksi. Estrogeeni nimenomaan heikentää siittiöiden laatua miehillä ja alkaa kerryttämään rasvaa naismaisiin paikkoihin, rinnan alueelle, perseeseen ja mahaan.
   
 26. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Jos muutamalla kympillä saa itselleen hyödyllistä lisäravinnetta niin ilman muuta kannattaa käyttää, jos / kun turtuu niin taukoa kehiin. Näillä kaupan hyllyissä olevilla ravintolisillä ei haittaa luulis tekevän ellei se purkki jotenkin kiilaannu kurkkuun kiinni tms.

  Se että toimiiko vai ei onkin eri juttu.

  Harmi että efedriini katosi markkinoilta, siinä vasta tavan tuote :) Taisi olla niin että nykyään luokitellaan huumeeksi tms jos yrittää tuoda maahan, ei missään nimessä järkevää koittaa ulkomailta tuoda tuliaisiksi. Tuollaisilla sitten ihan oikeita riskejäkin ettei tietenkään voi suositella.
   
 27. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 482
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pitää ihan piruuttaan keittää kuppi kahvia tänään ennen treeniä. Saa ainakin placebo-buustin jos ei muuta.

  Nyt on itsellä ilmeisesti kaikki ihan löysimmät aloittelijan löysät otettu pois, kun paino ei enää nouse, vaan on jämähtänyt tuohon 78kg tienoille. Vähän alkaa huomaamaan jo eroja, kun vertaa pari kuukautta sitten otettuihin kuviin.
  Isoimman eron huomaa ihan voimassa ja jaksamisessa. Jotain leukoja, punnerruksia tai istumaannousuja pystyy tekemään aika helposti, kun aloittaessa se ensimmäinenkin leuanveto oli tuskaa.
   
  Mason ja latee77 tykkäävät tästä.
 28. Exoxxer

  Exoxxer

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2019
  Itse salitreeniä olen harrastanut noin 2-3 vuotta, mutta vasta tämä vuosi (2019) on mennyt ensimmäistä kertaa tositarkotuksella. Ruoka on itsellä kondiksessa, koska yhdessä vaiheessa elämää painanut 187cm pitkänä 110 kiloa ja se oli pelkkää läskiä. Siitä laihuttelin 90 kg jonka jälkeen elämä ollut edestakas jojottelua painossa, kunnes lopetin discossa käymisen A.K.A ryyppäämisen kesällä. Jojottelu loppui siihen hetkeen. Syön vaihtelevasti 2500-4000 kalorin väliin ruokaa riippuen reeneistä. Makrot katson silleen, että proteiinia 2xpaino ja rasvaa 1xpaino maksimissaan. Hiilaria en seuraa. Olen erittäin tietoinen syömästäni ruuasta ja syön pääsääntösesti puhdasta, terveellistä ruokaa. Urheilen 4x salitreenit viikkoon ja 2-3h sulkapalloa viikkoon. Tällä hetkellä paino 94 pinnassa ja olen suhteellisen tikissä. Vielä kesällä painoin 105 kiloa ja olin tuhdissa kunnossa.

  Mielestäni olen tekniikat hinkannut kokeneen salityypin kanssa kohdalleen muutama vuosi takaperin. Tykkäsin testata loppukeväästä maksimeja. Tällä hetkellä penkkimaksimi on 107.5kg, kyykyssä meni 170kg, Mavessa 185kg ja pystypunnerruksessa 77.5kg

  Miltä oma kyhäämäni saliohjelma kuulostaa? Onko ohjelma näin "kokemattomalle" liian monimutkainen? Pitäisikö ohjelmaa yksinkertaistaa hieman? Itsellä on hieman ollut välillä tunne, että neljä kertaa viikkoon on liikaa ja saliohjelma on liian hifistelevä. Bile-elämän jäämisen takia haluaisin tämän salihomman ottaa tosi vakavasti :) Pyrin joka viikko laittamaan lisää painoa tankoon tai enemmän toistoja. Tähän mennessä kyseinen kaava on toiminut.

  Suuntaa-antava tämänhetkinen saliohjelma
  Rinta
  Penkki 4x8
  Vinopenkki 4x5
  Ristikkäistalja 4x12
  Sitten se rintakääntölaite jonka nimeä en vieläkään tiedä 3x10

  Selkä+haukka
  Mave 5x8
  Yhden käden soutu laitteessa 4x8
  Ylätalja 3x10 tai 4x8
  Lopuksi 4x12 yhden käden soutu supersarjana
  Hauiksia 3x5 scotissa tangolla
  Hauiskääntö myötäotteella scotissa 3x10

  Jalkapäivä
  Kyykkyä tein 4x8, mutta aina en pysty tekemään johtuen nuorena sattuneesta nilkkavammasta, jonka takia nilkka on hieman oudossa asennossa. Tämän takia olen kyykyssä varovainen enkä tee sitä säännöllisesti
  Jalkaprässi 4x10
  Reiden ojennus 4x8
  Reiden koukistus 4x10
  Pohkeet 5x12

  Olkapäät+ojentajat+Hauis
  Pystypunnerrus 4x8
  Vipunostot taakse ja sivulle 3x10
  Dippi 3x8 lisään aina tuntuman mukaan toistoja tai sarjoja
  Ranskalainen punnerrus käsipainoilla 4x8
  Ojentajapunnerrus taljassa 4x10
  Hauiskääntö vasaraotteella 3x10
  "21" hauiskääntösarja x 3
   
 29. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 083
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^
  - Ota selkätreenistä hauis pois ja tee ennemmin pari sarjaa kyynärvarsia sen tilalla. (vasarakääntö ja hauis ns. myötäotteella, rannekääntö)
  - Lisää penkki päivään nyt ainakin vatsat. (Itse lisäisin sinne myös pohkeet ja ottaisin jalkapäivästä veke).
  - Muista tehdä myös takaolkapäät joko selkäpäivänä tai olkapäiden yhteydessä. Liikeenä esim. vipunostot etukumarassa.


  Mitä tulee estrogeeniin niin kyllä, sitä on myös miehen kropassa.. Ilman estrogeeniä vehje ei seisoisi ja nivelet huutaisi hoosiannaa.. Jos estrogeeniä on liikaa niin vehje on jatkuvasti ns. "puolihölmössä" -tilassa, eikä siinä "kova kuin kanki" -tilassa. Samoin liika estrogeeni saa kiukku / raivo -puuskia aikaiseksi ja silmäkulmat kosteuvat titanicia katsoessa, kerää nestettä etc. (been there done that, koettu on tuokin)

  Tuo kannattaa mitata siinä missä testotkin.
   
 30. Mittubisi

  Mittubisi

  Viestejä:
  978
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2017
  Mites ihmiset laskee tuon 4x8 esimerkiksi. Onko se sillä tavalla jos vetäisi 80kg toistoja esim penkissä niin lasketteko vasta 80kg siihen 5x8 sarjaan. Vai vedättekö esim 50-70-80-80-80?
   
 31. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 083
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo 4x8 on työsarja. Kukin sen kokee / toteuttaa niinkuin parhaakseen näkee. Itse vedän alkulämmöt yleensä penkissä esim. tangolla ~20 toistoa .. 40kg ~15 toistoa (erittäin suurella liikeradalla... kunnon venytyksellä, supistuksella etc.) tähän perään sitten työsarjat, eli tuo 4x8. Joskus pidän painot samassa ja keskityn tuntumaan ja teen lyhyillä palautuksilla (1-2min) joskus lisään joka sarjaan painoja etc. Ei tuohon ole mitään kiveen kirjattua sen isompaa sääntöä luotu.
   
 32. Mittubisi

  Mittubisi

  Viestejä:
  978
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2017
  Okeii, itse kans esimerkiksi juuri penkissä tekee tangolla sen 10-20 ja sitten pistää 15 kiekot päätyihin ja 10 toistoa about sillä. Sen jälkeen siirtyy sitten siihen työsarjaan about ja fiiliksen mukaan sitten laskee tai nostaa painoja.
   
 33. thebe

  thebe

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Nopeasti laskettuna Alakropalle tulee yksi (1!) moninivelliike (prässi), yläkropalle 9.

  Alakropalle 4 sarjaa moninivelliikkeitä, yläkropalle 34.

  Alakropalle kokonaissarjamäärä 17, yläkropalle 62.

  Eihän tuo kauhean tasapainoinen ohjelma todellakaan ole. Hilavitkuttelua yläkropalta vähemmäksi ja alakroppaan lisää rankkua. Vatsoja/keskikroppaa voisi myös tehdä jossain välissä.
   
  Gale tykkää tästä.
 34. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 083
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja montako eri lihasryhmää löytyy alakropasta ? jalat ja .. lisää sinä muut.

  Njoo, itse en ainakaan koe millään tavalla järkeväksi tehdä 4 eri moninivel -liikettä per lihasryhmä joka treenissä. En saavuta sillä yhtään mitään.
   
 35. OD.

  OD.

  Viestejä:
  770
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Sitä, että omia hormonitasoja on turha lähteä edes tollasella placebo-tuotteella säätämään. Mikäli hormonitasapainosi on kunnossa (kuten ylivoimaisesti suurimmalla osalla on), estrogeenin estämisestä voi olla haittaa. Jos epäilet, että kärsit liian korkeista estrogeeniarvoista, niin kannattaa varata aika endokrinologille eikä popsia jotain supermassan estro bloccia.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
 36. thebe

  thebe

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Aivan kuten selässäkin on eri lihaksia/alueita, myös jalat voi helposti jakaa vaikka etureidet, takareidet ja pohkeet. Onhan siellä lisäksi esim pakarat. Selällekin tehdään usein moninivelliikkeitä eri kulmista, sama toimii tehokkaasti myös jaloille.

  Kyse on siitä että jaloissa on todella isot lihakset jotka kestävät ja kaipaavat suurta rasitusta kasvaakseen tehokkaasti. Pointtini oli, että rintaa (mikä on kooltaan murto-osa etureisi+pakara+takareisistä tehdään esim 12 sarjaa raskaita moninivelliikkeitä ja jalkoja 4. Tai selkää tehdään 17 sarjaa eri kulmista, mutta jaloille riittää 4? Ei ne ihan tasapainossa ole.

  Tuon prässinki toki voi tehdä esim 2 sarjaa etureisipainotteisesti ja kaksi sarjaa taka-akselipainotteisesti, mikä on jo huomattavasti monipuolisempaa, kuin 4 sarjaa "kunhan jostakin".

  "Rintakääntölaite jonka nimeä en tiedä" on luultavasti Pec Deck- kone?
   
 37. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 083
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja minun pointti oli että on typerää verrata ylä ja alakroppaa sen suhteen että kummallekko osa-alueelle on mahdollista kohdistaa enemmän yhteenlaskettuna moninivel -liikkeitä. Enkä itse ainakaan osaa yhdistää jalkojen treenaamista "monessa eri kulmassa" tehokkuuteen. En esim. usko että vaakaprässi toimisi yhtään tehokkaammin kun perus prässi (kulman ollessa mitälie 45-astetta.)
   
 38. Exoxxer

  Exoxxer

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2019
  Hmm nyt kun alkaa miettiin niin ehkä juuri voisi karsia tietyiltä päiviltä "hilavitkutuksia" pois ja laittaa muuta tilalle. Itsessään rintalihas ei tarvitse välttämättä neljää eri liikettä, koska kolme liikettä oikein tehtynä ajaa varmana asiansa.

  Varsinkin jos nilkka ei kestä kyykkyä, niin jaloille treenit ovat köyhiä. Mavepäivään voisi lisätä jalkaliikkeitä.

  Kiitos vastauksista.

  Edit. Juuriki pec deck se oli.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
  thebe tykkää tästä.
 39. thebe

  thebe

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Laskin sarjat vain havainnollistaakseni konkreettisesti kuinka suuri ero työmäärissä oli. Jos fysiikkaa haluaa rakentaa tasapainoiseksi ja toimivaksi, ei noin räikeä ero tekemisen määrässä ole pitkässä juoksussa hyväksi. Lyhyet painotukset kropan eri osa-alueisiin on hyväksi mutta se on yleensä tehokkaampaa, kun valitaan pienempi painotusalue koko yläkropan sijaan. Ja tässä tuskin oli kyse tuosta.

  Sen sijaan että prässin lisäksi tekisi toisen prässin on järkevämpää ottaa sinne kokonaan erilainen liike. Esim erilaiset yhden jalan liikkeet, hack-kyykky, smith-kyykky, askelkyykky, kyykky käsipainoilla tms. Kaikki erittäin tehokkaita liikkeitä ja monet joilla on ongelmia vapaassa tankokyyykyssä pystyvät vastaavia liikkeitä tekemään ongelmitta. Esim askelkyykkyäkin voi tehdä kävellen eteenpäin, astuen eteen tai taakse, käsipainolla, tangolla, säkillä, smithissä ym. Monipuolinen rasitus on hyväksi sekä lihaskasvulle että kehittämään myös tukilihaksia ja kudoksia.
   
  Exoxxer tykkää tästä.
 40. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  200
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Miksiköhän yhdessäkään noista ohjelmista (kuten 5/3/1, 5x5 etc) ei ole mitään kiertoon perustuvaa harjoitetta edes mainittu? Melkeinpä jokainen on jotain suoraan ylös tai eteen variaatioita, eikä muuta. Kuitenkin jos miettii urheilulajeja, niin paljonhan tuota kiertoa tarvitaan tai että käsi ylittää rintakehän keskiosan. Itselläni jokaisessa harrastuksessani on sellaisia liikkeitä (tennis, golf).

  Onko siis jossain näkynyt järkevää tasapainoista esimerkkiä miten noita lähtisi laittamaan ohjelmaan? Mieleen nyt tulee tyyliin "wood chopper" tyyppiset vatsalihasten puolelta (siellä niitä toki on), mutta rintakehässä ne olisi varmaan sitten "dumbbell chest fly" tai erilaiset cable viritykset. Vai onko jotain muuta järkevää? Tulee muuten hieman heikommaksi tuo sivuttaissuuntainen voima. Mietin jos olisin melkein kaikki 5/3/1:n assistance pushit muuttanut tuollaisiksi kaapeliliikkeiksi (ala/ylä/keskiosat rintakehästä). Vai meneekö liiallisuuksiin?

  Tarkoitus ei siis ole treenata punttisalilla voimaa punttisalia varten.
   
  latee77 tykkää tästä.
 41. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  lajiharjoitteissa noita kyllä on, esim jääkiekko. Ei ehkä niinkään perus punttiohjelmissa, mutta jos sinne laittaa sekaan toiminnallista harjoittelua niin sillä haulla varmaan alkaa löytymään.
   
 42. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 031
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Olisiko suosituksia vöille? Maveen ja kyykkyyn pääasiassa.
   
 43. vasu

  vasu

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Kiinnostaisi itseäkin. Nyt katsellut lähinnä Schiekin mallistoa, esimerkiksi Schiek L2004 Nahkainen Nostovyö
  Onko tuosta jollain kokemuksia?
   
 44. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 083
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ääni tuollaiselle muotoonleikatulle. Itselläni on toiminut tuon Schiek 2004 ristiselkätuettu neopreeni vyö erittäin mallikkaasti vähän raskaimmissakin liikkeissä (mave ja kyykky). Tuon koen paremmaksi vs. perusmallinen voimannostovyö. (molemmat linkatut löytyy)
  Itselläni tosin toistot eivät koskaan ole maksimiykkösiä eikä edes kakkosia. Ei-muotoon-leikatut ovat aina painaneet inhottavasti toistoja tehdessä. Maksimeja tehdessä tämä ei luonnollisestikaan välttämättä kauheasti haittane.

  Vyötä olen käyttänyt tosiaan vaan kahdessa viimeisessä sarjassa (sarjalukumäärän ollessa esim. 5) ja pääasiassa pyrin sen tuen hakemaan coresta. Napatyrän alkaessa oireilemaan tuli tuo vyö hommattua ja leikkauksenkin jälkeen kuukauden päivät tuli sitä käytettyä. Nykyään vain raskailla viikoilla.
   
 45. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 031
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
 46. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
 47. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 031
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Miksi? Miten eroaa esim. Sportheavyn omasta vyöstä?
   
 48. Mason

  Mason

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Koska noi on yleisvoimaohjelmia. Ne lajispesifistiset hermotukset pitää hakea erikseen, mut jos sun penkkitulos kasvaa ni yleensä kyl tennispallokin lähtee kovemmilla lyönneillä, jos se lajitreeni on kondiksessa. Olettaisin, en ammattilainen ole.

  Mutta nää suositut yleisohjelmat kyl monesti vähän unohtaa coren. Sitä pitäs treenata monipuolisemmin mitä näis o.
   
 49. Mason

  Mason

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olen käsittänyt että vyötä käytetään vain että saadaan isommat kilot liikkeelle, minään turvallisuutta lisäävänä välineenä sitä ei pitäisi pitää?
   
 50. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Vyötä käytetään että selkä saa lisää tukea, ilmaa sisään ja paineet kohdilleen.