- Liittynyt
- 25.01.2019
- Viestejä
- 4 542
Sekoittuu todella hyvin, huomasin, että Afterzonea on myös RTD:nä Aminopörssissä: Afterzone RTD - Aminopörssi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Siks toisekseen, mitä väliä vaikka vedät vesiliukoisia vitamiineja yli tarpeen ? Kusessa ne pihalle tulee. Rasvaliukoisista tulee nopeasti mieleen A ja D mitä tuossa ei hirveästi edes ole. Mutta kuten sanoin.. Ynnäile ja tee niinkuin teet.
C-vitamiini taitaa olla ("the one") joka suuressa määrin käytettynä tuota oksidatiivista stressiä ja sen tuomia lihakseen kohdistuvia hyötyjä blokkaa. Esim. lihastohtorin toteaa c-vitasta näin: Alustavien tutkimustulosten mukaan C- ja E- vitamiinin (1000 mg C ja 235 mg E) yhdistelmä päivässä ainakin harjoituksen yhteydessä nautittuna hieman heikensi voiman kehittymistä plaseboon eli lumeryhmään verrattuna.Vesiliukoisisista vitamiineista osa toimii esimerkiksi antioksidantteina. Muutama vuosi sitten tutkijat havaitsivat, että niiden runsas saanti vähentää oksidatiivista stressiä lihaksissa ja sitä kautta se estää lihasten kasvua. Syystä tai toisesta se oksidatiivinen stressi on oleellinen sille että lihakset kasvavat treenin seurauksena.
Em. syystä monien maiden olympiajoukkueet palasivat niiden vitamiinien annostuksissaan lähelle sitä RDA tasoa eli suosituksia. Muistelen että taso oli monella maalla sen jälkeen 1-2 kertainen RDA niille tietyille vitamiineille.
Varmaan aika pian ne tutkimustulokset ovat päätyneet myös ammattikehonrakentajien valmennukseen.
C-vitan ylenpalttisella nauttimisella voi olla erittäin snadi merkitys. sillä 500gr päivittäisellä annoksella ei ole paskankaan väliä meille matti möttösille. Kukaan ei täällä ole optimoinut asioitaan niiin hyvin että tuo merkkaisi mitään mihinkään suuntaan.Sitä en tiedä onko tällaisen palstan normaaleille harrastelijoille mitään merkitystä tuollaisella kun kyseessä on harrastelijoiden puuhastelu.
Lisäravinteet ja "palauttelujuomat" ja proteiinilisät on ihan yhtä tyhjän kanssa harrastelijoilla.Ainoa kenelle niistä on hyötyä on niiden myyjille jotka keräävät niillä rahat pois parempiin taskuihin. Samalla rahalla jos ostaa laadukasta sapuskaa tyyliin maitoa, kananmunia, kasviksia ja vaikka reajuustoa saa paljon enemmän aikaan.
Ääni myös täältä SN whey 100:lle. Onhan se kyllä bulkkiin nähden vähän tyyriimpää.Pidemmän päälle kaikki on (esanssilisäaine) paskaa paitsi Star Nutritionin Whey80 ja eritoten Whey100 naturellina.
Kyllä tuossa vaiheessa kannattaa jo katsoa elämäntapoja vähän laajemmalti jos salilla tulee nälkä. Lähtökohtaisesti sitä energiaa pitäisi olla jo sinne mennessä eikä se mihinkään salitreeniin pitäisi loppua.Kyllä salin jälkeen ihan hyvä tempasta palautukset kitusista alas, ei niin hoppu heti tekemään ruokaa ja jos hiukankin matkaa salilta kotiin niin ei tarvi otsa rypyssä haahuilla. Palautuksesta voi 1/3 juoda ennen viimeistä sarjaa.
No itsellä on ketoosidieetillä (kuten nyt) aina nälkä mutta energiaa piisaa, joten eipä nuokaan taida olla toisiaan poissulkevaa asiaa. Käsittääkseni voi treenata myös kylläisenä mutta energiatasot vähissä (vetäny esim. ämpärillisen vähäkalorista shittiä). Jonkinlaista näläntunnetta varmaan itsekukin kestää sen about tunnin / puoltoista mitä treenin olisi hyvä kestää.Kyllä tuossa vaiheessa kannattaa jo katsoa elämäntapoja vähän laajemmalti jos salilla tulee nälkä. Lähtökohtaisesti sitä energiaa pitäisi olla jo sinne mennessä eikä se mihinkään salitreeniin pitäisi loppua.
Kyllä tuossa vaiheessa kannattaa jo katsoa elämäntapoja vähän laajemmalti jos salilla tulee nälkä. Lähtökohtaisesti sitä energiaa pitäisi olla jo sinne mennessä eikä se mihinkään salitreeniin pitäisi loppua.
Täysi masu ja energia on kaksi vähän eri asiaa. Eihän siitä treenaamisestakaan tule mitään jos ei ole energiaa mitä käyttää siellä.Riippuu mihin aikaan siellä treeneissä käy ja kovin moni ei pidä treenamisesta hyvin täytetyllä masulla. Itselle sopii parhaiten aamu, ei tarvitse vetää aamulla kuin prework naamariin ja muutenkin aamulla on kropan hormonit ja kortisolit suurimmillaan, joten noin teoriassa ainakin sitä rasvaa palaa tehokkaammin. Lisäksi koko päivän energiatasot ovat korkeammalla, asiat hoituu paremmin ja nopeammin, lisäksi iltaisin/öisin tulee aiemmin mentyä nukkumaan koska a) väsyttää b) lähtee kuitenkin aamulla treenaamaan, niin ei halua vetää liian lyhyillä unilla ainakaan joka yö.
Vapaapäivinä suoritetut treenit päivisin ja iltapäivisin sopii nekin, mutta aamu on salilla parasta aikaa kun ihmisiä on niin vähän, ei tarvitse jonotella laitteita tai muuten häiriintyä hälinästä.
En tiedä onko ollut paljon apua aamusta, mutta oma saldo on 2v3kk -30kg, 322 treenikertaa ja 470h niihin käytetty aika.
Kyllä tuossa vaiheessa kannattaa jo katsoa elämäntapoja vähän laajemmalti jos salilla tulee nälkä. Lähtökohtaisesti sitä energiaa pitäisi olla jo sinne mennessä eikä se mihinkään salitreeniin pitäisi loppua.
Ajattelen vähän niin, että jos syö hyvän proteiinipitoisen aterian 1-2h ennen treeniä niin ei ne aminohapot sieltä verenkierrosta ole kerenneet vielä mihinkään hävitä eikä välttämättä vielä edes imeytyä verenkiertoon. Jos salin jälkeen n. 1h sisällä syö toisen aterian, niin tuskin siinä niin pitkää "ravinnotonta ikkunaa" tulee, että se merkittävästi vaikuttaisi.
Toki noilla lisäravinteilla on aikansa ja paikkansa, ja ovathan ne käteviä, mutta ei ne mitään ihmeaineita ole.
Totta, se farmari luultavasti treenaa kovempaaÄlä ihmeessä, ihanko on eroja täydellä vatsalla ja riittävällä energialla? Farmarin ja treenin vertaaminen toisiinsa on jo myötistä aiheuttavaa, tuo listaus ehkä jopa enemmän.
Seuraavaksi näistä naistenlehtien painonpudotusvinkeistä ja madonna-diettien resepteistä sellaiseen aihioon, että onko joku sattunut seuraamaan mitkä olisi maastavedolle parhaimpia apuliikkeitä?
(Suorinjaloin korokkeelta ja lantionnosto aka ”panoliike” nyt tulee itelle mieleen lähinnä)
Kokeile aloittaa treeni tekemällä ensin takareidet koukistuksilla. Saa verenkiertoa ja lämmintä myös polven alueelle ilman, että sinne tulee mitään rasitusta. Aloittanut muutaman vuoden jo jalkatreenit näin ja paluuta ei ole.
Toi on ihan kuraa. Kaikki aineet kuten magnesium ja B6 jne niitä kaikista huonoimmin imeytyviä versioita. Esim tuosta magnesiumoksidista imeytyy ehkä 10% ja loput menee pöntöstä alas samall aiheuttaen nestemäistä ulostetta. Muutenkin nuo multivitamiinit kannattaa unohtaa ja keskittya D-vitamiiniin ja magnesiumiin (magnesium glykinaatti tai sitraatti).Olisiko suositella voimakasta monivitamiinia miehelle, joka käy aktiivisesti salilla?
Olen nyt syönyt Lidlistä ostettua Sportyfeel-monivitamiinia, jossa omaan silmään on aika asiallinen sisältö - mm. d-vitamiinia reippaammasti.
Mitä muita vitamiineja ja hivenaineita syötte treenatessa? Itsellä nyt monivitamiini lisäksi omega3, magnesiumsitraatti ja kalsiumsitraatti.
Toi on ihan kuraa. Kaikki aineet kuten magnesium, B6, D-vitamiini jne niitä kaikista huonoimmin imeytyviä versioita. Muutenkin nuo multivitamiinit kannattaa unohtaa ja keskittya D-vitamiiniin ja magnesiumiin (magnesium glykinaatti tai sitraatti).
Riippuu pitkälti siitä, mikä on maastavedon kehityksen "pullonkaula".mitkä olisi maastavedolle parhaimpia apuliikkeitä?
Riippuu pitkälti siitä, mikä on maastavedon kehityksen "pullonkaula".
Useimmilla jalat pettää ensimmäisenä, josta seuraa mavessa se, että perse ampuu ylös kun jalat suoristuu ja nosto tehdään pääasiassa selällä/pakaroilla/takareisillä. Tähän hyvä apu on etukyykky ja myös takakyykky, kunhan sen tekee pääasiassa jaloilla eikä "hyvää huomenta" -tyylillä. Etukyykky vahvistaa myös keskikropan pitoa, joten jos ongelma on siinä, niin etukyykky jeesaa.
Jos taas vedon loppuosa (lantion työntö) sakkaa, niin räkkivedot polven alapuolelta vois olla hyvä apuliike. Tän huomaa siitä, että kovat vedot pysähtyy ja jää junnaamaan polvien korkeudelle. Tämä on imo harvinaisempi ongelma kuin tuo jalkojen suoristuminen.
Rautojen kasvaessa myös loukkaantumisriski kasvaa, se on selvä. Toisaalta myös epätasaisesti kehittynyt kroppa lisää sekä akuuttia loukkaantumisriskiä, että kroonisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen riskiä. Siinä mielessä omien heikkouksien ja voimaepäsuhtien löytämisellä ja korjaamisella on myös positiivinen vaikutus loukkaantumisriskin minimointiin.Paljon mieluummin sitä nostaa hieman kevyemmillä painoilla ja minimoi loukkaantumisriskin kuin toisinpäin.
Lantionnosto on ihan ok liike, mutta ennemmin suosittelisin niitä räkkivetoja polven alapuolelta ja kunnon painoilla. Lajinomaisempaa apuliikettä tohon maastavedon loppuosaan saa hakea.Pitkästä aikaa kun ykköstä koitin viimeksi niin raskain kohta oli tosiaan tuo vedon loppuosa.
Lantionnosto on ihan ok liike, mutta ennemmin suosittelisin niitä räkkivetoja polven alapuolelta ja kunnon painoilla. Lajinomaisempaa apuliikettä tohon maastavedon loppuosaan saa hakea.
Monipuolisuus treenissä on pääsääntöisesti hyvä asia, eli kunhan treenit pysyy järkevän mittaisina, niistä palautuu ja treenatessa riittä paukkuja parantaa tuloksia niissä pääliikkeissä, niin ihan fiksua imo tehdä monipuolisesti erilaisia apuliikkeitä samoille lihasryhmille. Yleinen virhe on nimenomaan se, että hinkataan vaan niitä samoja liikkeitä samoille lihasryhmille vuodesta toiseen kun niihin on totuttu ja uudet tuntuu vaikealta, ja sitten ihmetellään kun kehitys junnaa.Lähinnä sen takia noita "kevyempiä" apuliikkeitä mielisi että saa hiukan erityyppista keskikroppa harjoitusta samalla ja nuo on kuitenkin köykäisempiä liikkeitä.
Jep. Kaikissa liikkeissä pätee sama sääntö, että kun voimat alkaa ehtyä niin keho alkaa automaattisesti tekemään töitä vahvimmilla lihaksilla. Tarpeeks pitkään kun sitten vetelee ja kyykkäilee toispuoleisesti, niin ongelmat on taatttuja. Sen takia kaikkia liikkeitä on hyvä välillä tehdä "yhden raajan versioina", eli just yhden jalan mave, askelkyykyt, yhden jalan prässi, penkki- ja pystypunnerrus sekä soudut käsipainoilla tangon sijaan jne.Yhden jalan maastavedot oli myös suositeltuina, jopa niin että korvaa välillä normi maven jos alkaa tökkiä. Tasoittelee myös puolieroja jos on.
Kannattaa tutustua tieteellisiin faktoihin eikä jauhaa mistään "eri pilleripurkeista".Millä tavalla nuo sitten ovat huonommin imeytyviä versioita?
D-vitamiinikin tuossa on kolekalsiferolia eli D3-vitamiinia.
Yleensä on melkoista höpöhöpöä niiden vitamiinien imeytymisen vaihtelu eri pilleripurkeissa. Joku vannoo vaikka jonkun kalsiumaskorbaattina olevan puskuroidun C-vitamiinin nimiin ja maksaa siitä itsensä kipeäksi kun se imeytyy paremmin. Itse taas ajattelen että sama ostaa 20 euron hintaan kilon pussi C-vitamiinijauhetta ja lisätä sitä sen verran reilummin että sen annoksen jälkeen ei tarvi keripukeista kärsiä.
Jos jotain monivitamiinitablettia ottaa niin sille lienee ihan sama ostaako sen vaikka Pirkka-nimellä K-kaupasta, Prisman omalla tuotemerkillä tai Lidlin halvinta tai jotain Multi-tabs merkkiä tai jotain millä tahansa muulla merkillä. Jos mukana on rautaa niin annostusta ei kannata ylittää. Jos taas ei ole niin ei se mitään haittaa vaikka niitä puolisenkymmentä ottaa vuorokaudessa jos uskoo vitamiinien voimaan. Tosin ei siitä kyllä mitään hyötyäkään ole.
Kannattaa tutustua tieteellisiin faktoihin eikä jauhaa mistään "eri pilleripurkeista".
Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide.
Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide. - PubMed - NCBI
Bioavailability and pharmacokinetics of magnesium after administration of magnesium salts to humans.
Bioavailability and pharmacokinetics of magnesium after administration of magnesium salts to humans. - PubMed - NCBI
Dose dependency of calcium absorption: a comparison of calcium carbonate and calcium citrate.
Dose dependency of calcium absorption: a comparison of calcium carbonate and calcium citrate. - PubMed - NCBI
Hyvät lämmittelyt enskerralla kun jalkoja tekee, liikkuvuutta alkuun. Vaihda kyykky johonkin kivuttomaan hetkeksi.
Jos isommilla painoilla teet lyhyempiä sarjoja niin polvisiteet on kyllä hyvät.
Jos ei turvota eikä kipuile jälkeen niin turha varmaan ottaa kylmää + buranakuuria perään. Oisko jokin rasitus vain kyykkyliikkeelle.
Ei tosiaan tuntunut nyt edes rappusia noustessa kotimatkalla. Ilmeisesti vaan sitten riittävän syvässä kyykyssä.BTW ylikunto eli alipalautuminen saattaa alkaa oireilla myös esim. aiheettomana polvikipuna tms. kun kroppa laittaa käsijarrua päälle.
Ei tosiaan tuntunut nyt edes rappusia noustessa kotimatkalla. Ilmeisesti vaan sitten riittävän syvässä kyykyssä.
Tässä on nyt ainakin viikonloppu lepoa, niin maanantaina kokeilen varovaisesti uudelleen. Jos sitä ottaa vaikka ensin pienen kuntopyöräilyn siihen lämmittelyksi.
Saattaa olla osittain vaan ihan tottumattomuutta, kun on ensin vuosia läskeilyä ja sitten alkaa käymään kolmesti viikossa salilla
Vähän on kyllä sitäkin vikaa.Ja kannattaa ihan oikeasti venytellä. Ei se jumi ole voimaa
Alkoi tänään kyykätessä tuntumaan vähän häijyltä polvessa. Pientä kipua polven yläpuolelta ja reiden sisäpuolelta. Ei tunnu muuten mitenkään, mutta jätin kuitenkin kyykyn kesken varmuuden vuoksi.
Ei ole mikään valtava kipu, mutta mitenkähän tuon kanssa kannattaa toimia? Mitään turvotusta ei näy, eikä tosiaan tunnu huonolta muuten esim. kävellessä.
BTW ylikunto eli alipalautuminen saattaa alkaa oireilla myös esim. aiheettomana polvikipuna tms. kun kroppa laittaa käsijarrua päälle.
Eihän tuossa oikein muuta nyt ole tehtävissä kuin ottaa muutama viikko kevyemmin. Muuta kevyttä liikuntaa tyyliin kävelyä, pyöräilyä tai uintia ja punttisalilla sitten kyvyttä jalkatreeniä muilla liikkeillä. Sitten vähitellen taas kyykätessä lisätä rautaa tankoon tai tehdä vaikka smith-kyykkyä.
Ylikunto tulee kyllä todella helposti jos ei malta riittävästi lepäillä välissä. Minulla itsellä se raja on aika tarkkaan kaksi kertaa viikossa mitä pystyy vetämään tiukan treenin punttisalilla ja siinäkin kroppa jaettuna vielä kahteen osaan. Jos jotain ongelma-aluetta pitää kropassa treenata muuta enemmän niin sitten toisella kertaa muutaman kevyen sarjan toisen kerran viikossa sille. Esimerkkinä vaikka joku pohkeet tai hauis jää muun kropan kehityksestä jälkeen niin sitten niitä 2-3 kevyttä sarjaa toisella viikon treenikerralla jolloin ihan muuta vain normaalisti treenaisi toisella viikon kerralla.
Välillä sitten 1-2 kevyttä viikkoa väliin salihommissa ja välillä muutaman viikon taukojakin että palautuu kunnolla.
Toki tuo on paljon yksilöllistäkin miten palautuu. Jos joku pystyy useamman kerran viikossa samat lihakset kunnolla treenaamaan niin veikkaisin että ei kyllä ota kuin pienen osan tehoista irti punttisalilla kun lihakset ovat useamman päivän aratkin kun oikein kunnolla niitä kurittaa. Sen jälkeen menee vielä useampi päivä niin ettei niissä ole juuri voimaa. Noin viikossa ne on sitten palautuneet entistä vahvemmiksi.
Esimerkiksi entinen kehonrakennuksen Mr. Olympia "Dorian Yates" taisi treenata punttisalilla neljä tuntia viikossa ja vain kerran viikossa samat lihakset. Eikä jäänyt sillä kaverilla varmasti kiinni palautuminen siitä että "lisäravinteita" ei olisi ottanut tarpeeksi.
Ehkä palautumista hieman vauhdittaisi ja lihaskasvua lisäisi jos jättäisi muun liikunnan pois ja maksimoisi kaiken levon. (Toki se vuodessa parissa se sydän- ja verenkiertoelimistön huono kunto alkaisi taas jarruttaa lihaskasvua.) Itselle kuitenkin vähintään yhtä tärkeää on se, että muutenkin on kunnossa. Sen takia varmaan itsellä keskimäärin se viisi tuntia viikossa tulee harrastettua muuta todella hidasvauhtista kestävyysliikuntaa. Nyt taas lähinnä hallissa tulee matkauintia harrastettua kun pyöräilykausi alkaa olla ohi tältä kesältä. Aiemmin aivan liian kovalla tahdilla treenasin kestävyyttä. Pyöräilyssäkin matkavauhti on loppujen lopuksi vain kasvanut aiempaan verrattuna kun riittävän hitaasti malttaa peruskuntoa treenata vaikka vuodenkin. Hidas vauhti on sellainen ettei hengästytä lainkaan.
Huono safka ja liian vähän unta niin soppa alkaa olla valmis.
"Ylikunto" ei yleensä kovin helpolla tule, siis ei sama asia kuin ettei palaudu ja paikat on kipeenä, vaan sellanen tila ettei jaksa tehdä mitään kunnolla jne. Aamusykkeet ja niiden lasku normaalille tasolle on hyvä mittari arvioida kuinka syvällä suossa ollaan. (heti herätessä ylös sängystä ja sykkeen mittaus paikallaan seisen, siittä minuutin välein syke ja vrt kuinka nopeasti laskee. Hermosto aktivoituu noustessa mutta jos rasitustilaa päällä niin ei palaudu normisti). Noita rasitustilojakin on sitten montaa mallia.
Puhuisin mieluummin ylirasituksesta, joka saattaa helpohkostikin tulla. Varsinaisen ylikunnon kehittymiseen menee kyllä tovi. Näin itse asian näkisin.
Lukases (pun intented) Lihastohtorin artikkelit palkkarista. Kyl sil on väliä mitä juo treenin jälkeen, maito + hera about parasta. Olut ei tosiaankaan.Muistaakseni se aineenvaihdunnallinen "pooli" on elimistössä kestoltaan parisen vuorokautta. Eli jos syö nyt kala-atarerian niin niiden kalojen proteiinit pyörivät siellä elimistön aineenvaihdussa sen pari vuorokautta ja ovat suoraan oman elimistön hyödynnettävissä. Sama koskee myös vitamiineja muutakin ravintoaineita.
Sellainen mielikuva itsellä on jäänyt että "palautusjuoma" on lähinnä suomalainen erikoisuus joka tuli markkinoille joskus 1990-luvulla kun jollakin salihemmojen "jauhokauppiaalla" oli jäämässä käsiin perkeleen ison erä jotain maltodekstriini hiilihydraattia ja jotain piti keksiä että ne saa myytyä eteenpäin. Sitten keksivät alkaa myydä sitä palautusjuoman nimellä.
Sillä ei taida olla niin merkitystä mitä sitä juo liikunnan jälkeen. Eli juoko vettä, mehua, maitoa tai vaikka olutta:
Tiesitkö? Yllättävä juoma palauttaa parhaiten urheilusuorituksen jälkeen
Juotko olutta liikunnan jälkeen? Näin se vaikuttaa kehoosi
Jyväskyläläistutkimus: Olut on hikoilun jälkeen erinomainen palautusjuoma
Maito noista voisi olla yllättävän hyvä kun mukana on myös paljon BCAA aminohappoja jos joku niihin uskoo. Tosin taitaa olla usein aika vaikea maitoa kuljettaa jonnekkin salireissulle mukaan niin ettei se mene pilalle.
Treenin jälkeen voi olla hyvä syödä jos ollut raskaampaa treeniä. Esimeriksi ammattiurheilussa jääkiekossa ne ovat Suomessa tarkkoja siitä että varsinkin pudotuspelien aikaan urheilijat pääsevät heti syömään pelin jälkeen. Isäntäjoukkueella on Suomessa käytäntö tarjota jääkiekon sm-liigassa aina vastustajajoukkueelle ruuat. Käytännön vuoksi saavat sitten aina itsekkin sapuskat itse pelin jälkeen kun vieraspeleissä ovat.
Ammattiurheilussa vaikka olympiatasolla kaikenlaiset ruokailu- ja juomajututkin voi olla hiottu viimeisen päälle kuntoon ravitsemusterapeuttien ja lääkärien kanssa. Monessa lajeissa ne erot voittajan ja luuserin välillä mitataan sadasosasekunneissa jolloin pitää yrittää kaikki mahdollinen hyödyntää vaikka hyöty olisi äärimmäisen marginaalinen jostakin asiasta tai suorastaan olematon. Ja jossakin formula ykkösissäkin lienee suunniteltu tarkkaan mitä kuski juo ja miten paljon ennen kisaa kun se voi maksaa tallillekkin miljoonia euroja jos neste ei imeydy ja vatsa menee sekaisin ja kuski joutuu sen vuoksi keskeyttämään kisan.
Noista urheilujuomista itsellä tulee mieleen se kun jossain 12-14-vuotiaana junnuna erilaista kilpaurheiluharrastin, niin oikeasti kuvittelin siihen aikaan että joku Hartwallin valmistama "Hart-Sport" juoma on joku anabolisten steroidien kaltainen ihmeaine kun sitä "kaikki" menestyvät aikuiset urheilijat näytti käyttävän.
Hart-Sport – Wikipedia
Ikää kun tullut lisää niin nykyään ymmärtää hyvin että tuokaan ei ole muuta kuin sikahintaista sokerilitkua ja että menestyvät edustusurheilijat sitä oli käyttävinään kun niille lyötiin seteleitä taskuun siitä hyvästä että sillä tavalla markkinoisi sitä.
Samanlaista hyväuskoisten hölmöjen uunottamista se on nykyäänkin:
Iivo Niskanen törmäyskurssilla - tiukka jyrähdys kohutölkistä!