Kuntosali, urheilu ja painonpudotus

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Recycle, 16.10.2016.

 1. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 566
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Noidannuolihan se siinä (kramppi), ellei hermokipua jalkaan niin hyvä, säteily merkkinä välilevynpullistumasta ja sitten onkin erihomma.

  Jukka Harjun keskivartalotreeni nettivalmennuspaketti auttaa kyllä pitämään keskikropan kasassa vaikka tulisikin yllättäviä suunnan muutoksia, asentoja tai nopeita repäisyjä. Tuollaisella kattavalla harjoittelulla saa litteyttä myös kun paketti kasassa.
   
 2. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 388
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Jumitteluihin voin suositella myös: eroonjumeista.fi

  Pikkurahalla voi katella kauhean määrän videoita. Osa ihan ilmaisiakin.
   
  latee77 tykkää tästä.
 3. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ MurottajaSince2004

  Viestejä:
  860
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Yleensähän homma menee juurikin nuin. Se että se napsahtaa jossain mitättömässä asiassa tarkoittaa että on jo pitkään kaltoin kohdeltu kroppaa tavalla tai toisella ja nuin yksinkertainen asia oli joka kruunasi viikkojen tai ehkäpä kuukausien kaltoin kohtelun. Syynä ei todennäköisesti ole se viimeisin treeni, vaan nimenomaan pitkällä aikavälillä tapahtunut systemaattinen menettely.

  Tässä kohtaa hyvä miettiä että miksi näin tapahtui. Onko sarjapainot nousseet hulvatonta vauhtia koska nyt kulkee kovaa? Tai ehkäpä kropan asento on virheellinen vedossa. Miten kehon huolto?
   
 4. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 970
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Syvät vatsalihaksethan tukevat rankaa sisältä päin ja ottavat itseensä (ts. väsyvät) mavessa aikalailla. Eiköhän siinä ole vaan kropan pito vähän ollut unessa ja yhtaikaisesti on tullut tuollainen "outo" kurottava liike. On itselläkin mennyt lapioidessa joskus selkä niks naks vaikkei ole ollut mitään treeniä viikkoihin taustalla.
   
 5. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Maastaveto ja jalkakyykky taitavat olla vaarallisimmista päästä liikkeistä loukkaantumisriskin kannalta. Varsinkin jos vedetään maksimipainoilla.

  Jokuhan siinä treenissä on silloin vialla jos selkä menee rikki. Jotakin muutoksia siihen pitää tehdä ettei jatkossa käy ikinä samalla tavalla.
   
 6. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mee huomenna lääkäriin.
   
 7. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Ei niissä oo mitään riskiä sen enempää kun muussakaan jos huolella rakennettu ja tekniikka kunnossa + järki matkassa. Ja lihasta vaan vatsaan ja selkään + kylkiin eli erilaisia vatsoja, julleja, staattisia pitoja, jalannostoja lisäpainoilla, valsalva maneuveria jne. niin pysyy se selkäkin asennossa. Riskimaksimeitahan ei koiteta oikeastaan ikinä (edes kisoissa, jos on yhtään järkevä), vaan ryhdytään nostaan vaan sellasia minkä "tietää" menevän ellei nyt sitten oo joku superpäivien superpäivä ja sillonkin yleensä hieman himmaan, vaikka toiset karjuis vieressä "10 kg lisää menee, pistetään!". Ja vedossa jos ei jostain syystä nousekaan (esim. liimamiehet käyneet laittamassa liimaa lavan pintaan), niin lopettaa siihen eikä mitään tyhmiä kissanselkävirityksiä riskillä.

  Kyykyssä jos meinaa kokeilla/failata tiukan ykkösmaksimin, niin kannattaa olla äärimmäisen luotettavat varmistajat + kunnon telineet turvajärjestelyillä. Kun mennään parin markan painoihin ja yli, niin siellä salilla on aika perkeleen vähän niitä, jotka oikeesti sieltä sitten pystyy jeesimään ylös jos ei nousekaan. Sanoisin, että 99 % salilla kävijöistä ihan turha pyytää varmistaan kovia kyykkyrautoja. Itekin yli 2 markan kyykkääjä ja olin varmistamassa taannoin 245 kg yritystä, jossa kaverilla kramppas sitten pohje ihan kyykyn ala-asennossa. Hyvin jaksoin nostaa oman pääni ylös, mutta tangon toisessa päässä 160-170 kg kyykkääjällä teki toooodella tiukkaa ja kun se tanko tuppaa kallistumaan heikomman suuntaan.

  Tarpeeksi monta vuotta kun noita hakkaa, niin kyllä sitä fiksuuntuu ja alkaa tietämään itsestään jo ennakkotunnelmien perusteella, mitä tänään tulee menemään ja mitä kannattaa ylipäätänsä tehdä vaikka sarjojenkin suhteen. Päivät ei oo samanlaisia...
   
 8. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Tullut käytyä reilu 20 vuotta salilla ihan kuntoilumielessä kaksi kertaa viikossa. Maastaveto, Kyykky, Penkki käsipainoilla, Leuanveto niskan taakse ja "normaalisti" lisäpainoilla, Pystypunnerrus käsipainoilla ja Kulmasoutu käsipainoilla. Noilla seitsemällä liikkeellä ja tosiaan vain kahdella käynnillä viikossa saanut pidettyä lihaksiston/voimatasot todella hyvänä. Salin jälkeen aina uimaan ja saunaan mennyt. Saa nähdä sitten kun ikää tulee vielä enempi että joutuuko testohoitoja aloittamaan ja niille olen avoin jos/kun oikeasti iän myötä alkaa testot merkittävästi joskus laskemaan. Ei ole vielä koskaan joutunut painoa pudottamaan. Harrastan kyllä aerobistakin hyötyliikuntana koiran kanssa juosten joka toinen päivä ja jokatoinen päivä kävellen, työmatkat pyörällä, käytän rappusia jne. Tulee myös syötyä terveellisesti ja kohtuudella.
   
 9. meridian

  meridian

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Tuohon selkäkivun aiheuttajan löytymiseen on olemassa erilaisia testejä, joita voi tehdä itse ihan kotioloissa. Lähinnä kai välilevy- ja iskiasperäisen kivun diagnosointiin. Lopullinen varmuus toki tulee vasta kuvantamisella, mutta kyllä nuo suuntaa antaa.

  Itsellä meni joitakin vuosia sitten maastavedossa selkä helvetin kipeäksi. Kesken sarjan tuntui alaselässä napsahdus ja seuraavien päivien ajan olikin yhtä tuskaa mm. pyyhkiä persettä tai saada sukkia jalkaan. Meni levolla ohi, mutta uusi aina aika-ajoin. Välilevytyrää pelkäsin, mutta lopulta aiheuttajaksi paljastui superkireä nelikulmainen lannelihas. Tuo on siis syvä tukilihas joka kiinnittyy lantioon ja alimpiin kylkiluihin ja varmaan oli toispuoleisesti kireä esim autossa toispuoleisessa asennossa istumisesta johtuen.

  Hieroja hieroi tuon auki ja näytti venytyksiä joilla ongelma sitten poistui kokonaan, eikä ole sen koommin vaivannut.

  Nuo lihakset aiheuttaa kipua siten, että valmiiksi kireä lihas venyttyessään menee tahdonvastaiseen supistustilaan suojellakseen itseään. En pitäisi mahdottomana, että sullakin on joku lihas ollut kireänä, mavella on tehty "valmistelut" ja sivulle kääntyessä kaupassa lihas on sitten venyttynyt ja mennyt jumiin.
   
 10. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Maastavedon ja kyykyn riskitasoja nostaa se, että niissä yleensä käytetään tosi isoja painoja, verrattuina muihin liikkeisiin. Sama tietysti penkissä, mutta siinä yleensä olkapäät riskissä. Riskiä toki voi minimoida hyvällä tekniikalla ja pitämättä sarjat sellaisina että jää aina varaa pari toistoo.
   
 11. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  On tää keskikropan/rinnan seudun rasva vain tiukassa. Rinnan seudulta löytyy pseudogynekomastia. PT kanssa aloitin 01/2018 ja tuolloin dieettasin n. 10kg. Siitä perään sitten lihaksia tulemaan. Nyt tässä koko kesä dieetti ollut päällä. Saanut muokkaa kaloreitaa aikalailla et aineenvaihdunta pelaa.

  Olen tosiaan ollut lihava jo esikoulussa lähtien joten tuntuu äärettömän vaikealta saada rasvaa pois tietyn pisteen jälkeen. On myös hieman löysää nahkaa vatsan seudulla, mutta mahdollisesti kiinteytyy ihan hyväksi.

  Muutama kilo pois vielä ja sitten annetaan ihon palautua ja jälleen lihaksia lisää tulemaan.

  Toki aina voi mennä rasvaimuun ja leikkaa mahdolliset loput ihot pois, mutta olisi ennen sitä kiva nähdä mitä saa aikaiseksi kovalla työllä: rasvat alle 15% ja kun sitä lihasta on tarpeeksi. Noi imut ja leikkaukset kun maksaa todella paljon. Tavoite olisi saada kroppa eka niin hyväksi kuin mahdollista ennenkuin mietin plastiikkakirurgiaa.

  Välillä turhauttaa tää keskikroppa kun läski ei vain lähde. Ja toki viimeiset rasvat löytyykin sieltä.

  Tämä kehonmuokkaus on todella hidasta, enkä tunnu olevan geeneilläkään edustettu. Tulokset onneksi motivoi, vaikka tulevat hitaasti.
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2019
  Mason tykkää tästä.
 12. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Itse olen nyt puolisen vuotta kokeillut treenata punttisalilla sillä tavalla, että teen hieman vuorotellen eri lihasryhmiä yhden käyntikerran aikana.

  Esimerkiksi "jalkapäivänä" teen treenit jaloille, rinnalle ja ojentajille. Aiemmin tein treenin alkuun jalka liikkeet peräkkäin eli pari työsarjaa kyykkyä, pari työsarjaa jalkaprässissä ja lopuksi jaloille pari sarjaa reisiojennusta koneessa. Sitten siirryin tekemään yleensä ojentajia joille tein erilaisia liikkeitä yleensä jonkun kolme eri liikettä ja jokaista pari sarjaa. Sitten loppuun taas rintaliikkeet samalla kaavalla.

  Jostakin luin puolisen vuotta sitten tutkimuksesta, jossa treeni olikin jaettu niin että sekoitetaan hieman noita liikkeitä eli tehdäänkin yhtä jalkaliikettä pari sarjaa ja sitten siirrytään tekemään pari sarjaa ojentajia ja palataa taas tekemään lisää jalkaliikkeitä sen jälkeen. Lopputulos tutkimuksessa oli että tilastollisesti merkittävästi enemmän voiman kehittyivät tuolla tavalla liikkeitä sekoittamalla, koska nostettu rautamääräkin oli suurempi mitä sillä tavalla jaksoi (laskettuna montako toistoa kertaa kilot mitä nosti). Harmi kun en pikaisella googlettelulla löytänyt nyt sitä tutkimusta netistä. Tutkimus ja sen johtopäätökset vaikuttivat niin järkeviltä, että päätin itsekkin kokeilla sitä.

  Eli tuossa ei siis ole kyse mistään kuntopiiri-vemputtamisesta vaan hieman vain sekoitetaan järjestystä missä järjestyksessä liikkeitä tehdään.

  Ainakin näin puolen vuoden kokeilulla tuollainen treenin sisäinen jaottelun muutos on toiminut hyvin.

  Tietenkin omalla kohdalla positiivinen mielikuva voi johtua muustakin miksi tuo tuntunut toimivalta. Yleensä kehitystä nopeuttaa muutenkin kun hieman treeniohjelmaa muuttaa.

  Jos joku kaipaa jotain muutosta omaan treeniohjelmaan niin mahdollisesti kannattaa muutama kuukausi kokeilla tuota samaa.
   
  Mason ja latee77 tykkäävät tästä.
 13. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vielä enemmän tuohon saanee tehoa sillä et jättää ne toiset lihakset tekemättä ja lepää sen ajan? :D

  Itekin oon treenaillu vuorosarjoin kaksjakosella, kun hirveen pitkiä treenejä en pysty tekeen. Hulkin kaksjakosessa on minusta hyvä idea.
   
 14. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kyllä siihen yhteen treeniin saisi sillä vielä lisää tehoa tekisi vain yhtä ainoaa lihasryhmää.

  Tosin joskus väliin jätetyt lihasryhmätkin tulisi tehdä.

  Kaksijakoinen ohjelma viikossa suoritettavaksi on aika hyvä.

  Jos sen alkaisi jakaa useammalle vielä, niin monet liikkeet on sellaisia että sehän ottaa vähintään puoleen kropan lihaksista. Eli silloin alkaisi tulla useampaa treenikertaa viikossa samoille lihaksille

  Esimerkiksi kun tekee jotain selkälihasliikkeitä, niin hauikset niissä saa samalla kovaa treeniä. Esimerkkinä vaikkapa ylätaljat ja kulmasoutu tangolla ja käsipainoilla. Silloin sama on tehdä niiden selkäliikkeiden perään vielä niitä erillisiä hauisliikkeitä kun nehän hauikset on silloin joka tapauksessa muutenkin paskana sen lähemmäs viikon eikä niitä kestä silloin oikein treenata.
   
 15. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Itselläni on nykyään 3-jakoinen ja tykkään, eli jalat, työntävät ja vetävät. Vaatii toki enemmän aikaa salilla kokonaisuudessaan, mutta tykkään viettää aikaa siellä.
   
 16. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 388
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  3-jakoinen on ihan hyvä ja selkeä. Alussa sen voi vetää kertaan per viikko ja lisätä 1-2 aerobista päivää jaksamisen ja kerkiämisen mukaan.

  Myöhemmin sen voi vetää kahdesti per viikko jos vain jaksaa ja kerkiää. Käytännössä itsellä tulee yleisimmin viisi treeniä viikkoon, vanhana ei palaudu enää niin nopeasti kuin nuorena poikana, eikä oikein aina kerkiäkään enempää. :D
   
 17. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ekassa selkätreenissä leuanveto, kulmasoutu ja hauiskääntö, tokassa ylätalja ja hammerkääntö. Noin menee hulkilla.

  Aloittelija harvemmin saa yhdessä treenissä väsytettyä lihaksia niin paljon et pitäs viikkoa odotella uutta treeniä.

  Riippuu myös siitä et hakeeko voimaa vai lihasmassaa. Kyllähän jotkut penkkaakin monta kertaa viikossa. Tosin jotkut voimapenkkaajat myös vähemmän... kantsii treenata niinku kivalta tuntuu. Ellei oo ammattilainen tai sellaseks haluava.
   
  ttjm tykkää tästä.
 18. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 970
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä tehdään 3-jakoisella ohjelmalla ja vedetään 2 pvää putkeen treeniä 1 tauko, sen jälkeen 3 pvää putkeen ja 2 taukoa. Hyvin palautuu, hyvin toimii ja hyvin kasvaa. Kokonaisuuteen vaikuttaa niin helvetin moni asia että on aivan turha lähteä etsimään sitä "optimaalisinta" lihasryhmä jakoa saati liikkeitä, toistoja tai sarjoja.

  Lihas osaa laajentua ja supistua, ei se tajua että "hei, nyt meillä on tanko selässä, tehdään kyykkyä.. nyt pitää tulle ihan fitusti voimaa tai massaa jalkoihin". Paljon vaikuttaa kuinka loppuun asti vetää sarjat, onko kyseessä moninivel -liike, kuinka nopeasti siirtyy seuraavaan sarjaan, seuraavaan liikkeeseen.. Mennäänkö plussakaloreilla vai minuskaloreilla etc etc.

  Kehonrakennustyyppisessä treenissä olisi hyvä pitää sarjojen väliset palautusajat alle 2min jos haluaa asioita optimoida (eli esim. kasvattaa lihaksen pinta-alaa). Omalla kohdallani tämä sulkee jo tuollaiset reidenojennuksesta tekemään ojentajia -tyyppiset metodit pois käytännössä kokonaan. Saatikka jos salilla vielä laitteet sijaitsevat aivan eri päädyissä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2019
 19. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Täällä on mielenkiintoista juttua sarjojen välisestä palautumisajasta:

  Do short rest periods help or hinder muscle growth?

  Tuon mukaan pitkät luokkaa 5 minuutin palautumisajat sarjojen välillä lisäävät lihaskasvua enemmän mitä lyhyet kun mitataan lihasproteiinisynteesiä treenin jälkeen.

  Toisaalta taas tuollaiset lyhyet palautumisajat stimuloivat hermoston kehittymistä paremmin.

  Se voisi olla ihan hyvä idea että tekisi välillä muutaman kuukauden treenejä pitkällä sarjojen välisellä palautumisajalla ja välillä taas muutaman kuukauden lyhyellä palautumisajalla. Silloin saisi kehitystä sitä molempaa latua.

  Varmaan se on hyvin paljon yksilöllistä mikä kenelläkin toimii parhaiten.

  Tällaisella palstalla varmaan moni ihan aloittelija saattaa lukea tällaista ketjua joka on vielä sillä tasolla aloittelija että vasta miettii sitä että josko aloittaisi itsekkin jonkun punttisalitreenaamisen.

  Minun mielestä toinen pahimmista kahdesta virhe aloittelijalle on se että treenaa liikaa ja liian usein punttisalilla. Kaksi noin tunnin treeniä viikossa kyllä riittää. Sillä sitä ensimmäisen vuoden taatusti ainakin riittävästi kehittyy. Vähän makuasia on kannattaako aloittelijan tehdä molemmilla viikon treenikerroilla kaikki lihakset vai jakaako sen kahteen ja tekee toisella kertaa toiset lihakset. Itse suosisin melkein tuota kahteen jakamista kun aloittelijalla saattaa olla muuta liikunnallista taustaa ja kyky tehdä liikkeet sellaisilla painoilla heti harrastuksen ensimmäisenä vuotena että niiden palautumiseen menee se viikko. Silloin siitä treenistä ei palaudu jos kahdesti viikossa tekee kaikki lihasryhmät vaan kehitys lähtee takapakkia menemään.

  Toinen kenties vieläkin pahempi virhe aloittelijalle on tehdä niitä koko kroppaa kuormittavia "massaliikkeitä", kuten maastaveto ja jalkakyykky, liian isoilla painoilla huonolla tekniikalla. Siinä sitä helposti rikkoo jotain omia paikkoja. Nimimerkillä kokemuksen syvällä rintaäänellä.
   
  Mason, ttjm, latee77 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 20. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Liian kovaa treenaaminen on kyllä suuri riski, mutta mä patistaisin sitä alottelijaa menee salille vaikka viis kertaa viikossa, jos intoa on hitosti. Se treenivolyymi pitää vaan pitää sit tarpeeks alhasena. Ton hyvänä puolena on se, et ne treenipainot pysyy sit pakostakin matalalla, jotta pystyy seuraavanakin päivänä käydä kyykkää.

  Tekniikat myös minusta oppii parhaiten niin, että niitä pääsee toistamaan tarpeeksi usein. Kolme sarjaa kyykkyä viikossa ei opeta sitä tekniikkaa niin nopeasti ku kolme sarjaa kolmasti viikoon, esimerkiks. Mut toki tässä pitää vaan tajuta se, et pitää treenata tosi kaukana maksimitoistoista ja painoista.
   
 21. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 970
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tutkimuksia löytyy aina puolesta ja vastaan internetin ihmeellisestä maailmasta . Itse tuppaan luottamaan näissä kehonrakennuspainotteisten sivujen perusfaktaan esim.

  Bodybuilders take advantage of shorter rest periods to make their muscles BIGGER. How? Well, one of the key factors in how much muscles grow is the amount of anabolic hormones your body produces after weight training (McCall et al, 1999). Short rest periods of between 1 and 2 minutes cause a greater release of these hormones than longer rest periods (Kraemer et al, 1991; Kraemer et al, 1990). @bodybuilding.com


  Sinun pasteemassa tutkimuksessa todettiin noilla 5min palautusajoilla olevan (tuplasti) suurempi proteiinisynteesi 4tuntia treenin jälkeen (tuossakin oli 1 min palautusajat, eikä 2min) . Mutta tämä ei kerro yhtään mitään esim. anabolisista tasoista ja kasvuhorpan erityksestä, jolla on paaaaaaaljon pidempiaikainen vaikutus. Eli annatko enemmän painoarvoa proteiinisynteesille 4-tuntia treenin jälkeen vai suuremmille anabolisille vasteille. Minä annan jälkimmäiselle. Kuten sanoin, puolesta ja vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2019
 22. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 970
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aloittelijoilla on aivan helvetisti sitä intoa kun pääsee hommaan sisään. Niille pitäisi salin toimesta opettaa oikeasti liikeradat ja kertoa juttu pari miten tulee syödä. Jos kaiffari haluaa käydä jokapäivä salilla niin senkus käy mutta jonkun pitäisi ynnätä plussat ja minukset tähän liittyen. Kyllähän sitä voi käydä vaikka jokapäivä salilla kunhan muistaa syödä. Moninivel liikkeet on erittäin toimivia kunhan ne liikeradat joku näyttää. Näissä kuitenki kehittyy avustavat ja tukevat lihaksetkin toisin kuin laitteissa.
   
  Mason ja ttjm tykkäävät tästä.
 23. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Yksi virhe johon varmaan moni aloittelija- tai pidemmällekkin ehtinyt harrastelija syyllistyy on siinä, että kopioi suunnilleen suoraan jotain kehonrakennuksen tai voimanoston kovimpien kilpailijoiden harjoitusohjelmia.

  Niillä pro-kavereillahan on kuitenkin vuosien ammattimainen treeni taustalla ja "supermassoilla" ja "dorianyateseilla" oli koneessa eri lääkkeitäkin enemmän kuin ihmisellä on käsissä sormia.

  Em. syistä se treeniohjelmien kopiointi ei vain toimi. Voihan sellaisilta toki ottaa jotain vaikutteita omaan treenaamiseen ja vaikka niistä ottaa mallia mitenpäin vaikka sormia pidetään jossain liikkeessä ja miten leveällä otteella tehdään jotain.

  Joskus luin jotain akateemisia tutkimuksia DDR maan urheiluvalmennuksesta. DDR:n soutujoukkue soutujoukkue oli todella kova maailmassa 1970-luvulla. Sitten joku toinen itä-blokin kommunistinen toverimaa halusi ottaa oppia siitä valmennuksesta ja kävivät paikanpäälläkin tutustumassa miten treenejä tekevät DDR:n soutujoukkueessa ja kopioivat niitä harjoitusohjelmia. Taisi olla se oppia ottava maa Bulgaria jos oikein muistan. Nehän DDR:n ukot sitten nauroivat makeasti niille kun siitä treenaamisesta samalla ohjelmalla ei tullut mitään kun siitä ohjelmasta puuttui ne Oral Turinabolit ja muut anaboliset steroidit ja testosteronit jolla se DDR:n urheilumahti rakennettiin ja joka mahdollisti sen epäinhimillisen treenaamisen. Taitaa olla Nukkumatti-animaatiot ja Jenapharm lääkefirman Oral Turinabol pillerit ne sen DDR:n valtion suunnilleen ainot asiat josta se nykyään muistetaan.
   
 24. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näin aloittelijalle tärkeintä on se, että tulee ylipäätään lähdettyä sinne salille ja että tulee käytyä siellä se kriittinen pari viikkoa. Sen jälkeen alkaa homma toimimaan vähän enemmän rutiinilla, kun ei tarvitse arkailla niitä siimakäsiään. Sitten vaan tajuaa, että kaikki nyt on joskus siitä nollasta lähteneet liikkeelle, eikä ne omat siimakädet nyt oikeasti muita kiinnosta :D
  Itse teen ainakin vielä tuota arskan kultaista kutosta, kun se on jotenkin helppo mulle. Jotain selkälihasten treeniä pitää varmaan ottaa lisää jatkossa. Itsellä on vähän paska ryhti, vaikka mitään selkävikaa ei ainakaan vielä ole päässyt tulemaan. Paras varmaan ihan vaan aloittaa siitä "selkälihaspenkistä", jossa vaan nostellaan yläkroppaa vaakatasoon?
   
 25. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 970
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^ se on just näin. Ne ketkä suunnittelee aloittavansa, heidän pitäisi tiedostaa jo alunpitäen että kaikki ovat olleet aloittelijoita joskus ja harva on mennyt salille valmiiksi isona. Eli salille voi mennä vaikka kädet ovat kuin pulkannarut, kyllä ne siellä kasvaa. Toki jos olet "huonolla tapaa" iso niin sama pätee.. kyllä se kroppa tässäkin tapauksessa muokkautuu parempaan suuntaan. Ei tarvitse laihduttaa ennen salitreenin aloittamista.

  Ryhtiin vaikuttaa suuresti ylikireät rintalihakset (monestiko pvässä niitä venyttelet ? ;)) Sekä ei-niin-hyvässä-kunnossa olevat takaolkapäät (suhteessa rintalihaksiin ja etuolkiin)
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2019
  ttjm tykkää tästä.
 26. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mulla on enemmänkin vika tuolla alaselässä, kun on tottunut istumaan "röhnöttämällä". Joskun jo teininä isä vittuili, että siirtyy kohta persereikä alaselkään, kun istun melkein enemmän sen päällä :D
  Huomaa oikeastaan jo jollain selkänohjattomalla tuolilla istuessa, että selkä väsyy jos pyrkii istumaan selkä suorassa.
   
 27. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tuo syöminen on jopa tärkeämpi käydä läpi ekana. Itselläni sellaiset yli 7v salitaustaa, mutta vasta viimeisen 2v sisällä alkanut syömään oikein. Kahdessa vuodessa tullut enemmän tulosta kuin viidessä vuodessa.

  Jos olisi alusta lähtien tehny kaiken oikein, sitä aina miettii. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Kehonhuoltoon liittyen putkirulla ja erilaiset venytykset auttaa. Isommat jumit vaatii sitten jo hierojaa. Jos rahaa on laittaa niin Hypervolt lihashuoltovasara on todella hyvä vehje.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2019
  latee77 tykkää tästä.
 28. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Athlean-X:n opeista voi poimia ihan tehokaan "joka treenin loppuun sarja tai pari facepullia. Keskittyneesti hyvällä tekniikalla 10-15 toistoo ykkösiä".
   
  ttjm tykkää tästä.
 29. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kokeile vaikka kulmasoutua joko tangolla tai käsipainoilla. Ylätalja niskan taakse leveällä otteella on myös selälle hyvä liike. Yksi mahdollinen mieleen tuleva selkäliike mitä voi myös kokeilla on maastaveto suorinjaloin. Maastaveto suorinjaloin kannattaa aloittaa kyllä tekemään alkuun vaikka tyhjällä tangolla. Sitten vähitellen viikkojen ja kuukausien mittaan lisätä painoa. Ei kuitenkaan koskaan mitään kovaa sarjaa ettei selkä mene paskaksi. Tämä liike vaatii hieman opettelua kun katse pitää pitää vastapäisessä seinässä ja laskea suunnilleen varpaiden tasolle tanko etu- takasuunnassa. Korokkeella jos liikkeen tekee niin saa lisää tehoa kun voi vetää alempaa. Tämä liike ottaa mukavasti myös takapuoleen ja takareisiin kun sen tekee oikein.

  Punttisaleilla näkee kyllä aika useinkin melkoisen hurjaa katsottavaa. Tänään katselin kun joku isäntä päästi polvet aina lukkoon jalkaprässin yläasennossa. Hirvittää katsoa vierestä että rikkooko itsensä siinä itsensä. YouTubessa on niitä videoitakin jossa polvi vääntyy siitä sitten yli 90 astetta väärään suuntaan kun voimat loppuvat.

  10 sekunnin pätkä YouTubessa miten siinä voi käydä. Spoilerissa kun on pahan näköinen ja sattuu jo katsominenkin.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Samoin tänään katselin kun joku parikymppinen nuori nainen teki jalkakyykkyä jollakin 40 kilon painoilla ja selkä kummasti kävi kumarassa tavallaan kesken nousun. Teki melkein mieli jo sanoa, että ei kannata selkää rikkoa ja tee vaikka Smith-vehkeessä kyykkyä niin ei käy noin ja selkä mene rikki.

  Onhan tuo vähän vaikea kysymys että pitäisikö sanoa siitä jos joku tekee punttisalilla liikettä niin että siinä on iso loukkaantumisriski. Osa saattaa suuttua siitä jos menee sanomaan sivullinen.
   
  Mason, nkossu, ttjm ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 30. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niskan takaa / taakse liikkeissä kantsii sit kuunnella olkapäitään. Ne kun ei noista liikkeistä tykkää.

  Tässä Athelan-X:n listaus liikkeistä joita kantsii vältellä:

  - rinta flyesit
  - niskan takaa punnerrus
  - pystysoutu
  - julle
  - reidenojennus

  Mukana kattavat perustelut.
   
  ttjm tykkää tästä.
 31. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tulee tuota niskan takaa punnerrusta kyllä tehtyä, mutta en laske tankoa kuin korvien tasolle. Oon kyllä huomannut sen huonon puolen, että vahingossa tulee ikäänkuin väistettyä päätä eteenpäin, joka ei välttämättä ole ollenkaan hyvä niskalle.
   
 32. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Arskan treenaus- ja syömisvinkkejä tuli vastaan YouTubessa.
   
  PetriV tykkää tästä.
 33. Gale

  Gale GYM-psykoosi

  Viestejä:
  156
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuu täysin tekniikasta ja ihmisestä.

  Pystysoutu oikein tehtynä leveällä otteella suoralla tangolla on about paras sivudeltojen massaliike, mikäli olkapäiden liikkuvuus on kunnossa. Kolmiokahvalla taljassa paskaa.
  Reisiojennus myös antaa reisille hyvin uniikin liikeradan ja venytyksen, mitä et vaikka kyykyillä saa. Tietysti voi tehdä tuonkin liikkeen miten sattuu.

  Samoin voi sanoa, että ihmisellä X kyykky vapaalla tangolla on todella huono liike nilkan rakenteen, pitkän reisiluun ja lyhyen torson takia, mutta henkilölle Y se onkin paras mahdollinen etureisiliike mittasuhteidensa takia.
   
 34. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Totta. Onhan jullekin tosi hyvä liike, mut sen tekniikka on helppo ryssiä.

  Toi listaus oli ehkä enemmänkin sellanen high risk movements.
   
 35. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 388
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  En nyt reisiojennusta nähnyt kovin harmillisena? :confused: Samoin pystysoutu niin, että ranteiden liike mitoitetaan fysiikan mukaan ja painoja ei tarvitse lataa kokopakkaa.

  Olkapäät ovat paska keksintö ja itselle tuo niskan takaa on aikoinaan tuonut nuorena poikana jo reilun kuukauden huilin kun veti niin jumiin. Tuo leveä käsipainoilla tehtävä rintaliike on kyllä kova olkapäille, samoin en itse tee pullovereita kun on aina fiilis, että lähtee olkapää sijoiltaan.
   
 36. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitä te ootte mieltä noista Jeffin perusteluista miks hän heivais noi liikkeet poistoon?
   
 37. Luistis

  Luistis

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  29.08.2019
  Sanoisin että jos uskoisin kaikkia suunnilleen itseoppineita youtube / bloggari guruja niin mitään ei tarvisi tehdä.

  Ei missään noissa liikkeissä mitään vikaa sinällään ole kunhan tekee omaa kroppaa kuunnelen.
   
 38. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oli sitten vaan pakko testata kyykkyä tänään. Eka kympin sarja ok, mutta toisessa alkoi taas tuntumaan, tällä kertaa vähän pahemmin. Vittu kun pitää olla näin kärsimätön.
  Jos nyt kuitenkin pitäis pari viikkoa paussia siitä liikkeestä.
   
  Mason tykkää tästä.
 39. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Katoitsä edes videota tai tiedätkö kuka Athlean-X on?

  Videolla käydään nuo liikkeet läpi, kerrotaan mitkä asiat niistä tekee huonoja ja annetaan ehdotus korvaavaksi liikkeeksi.
   
 40. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Iteki kävin tänää ottaa kyykkyä, muutama kutosen sarja kympin nousuilla. Tuntu kyl hyvältä eikä polvi kipuillu tehdessä eikä nyt jälkeenpäinkään. Toivo elää!
   
  ttjm tykkää tästä.
 41. Luistis

  Luistis

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  29.08.2019
  Katsoin. Kiitos kysymästä.

  En tiedä kuka "Athlean-x" on, mutta ei kuulosta kovin normaalilta nimeltä ellei ole Malcom X:n jälkeläisiä. Sillä tosin ei ole väliä noilla perusteluilla mitä herra esittää.
   
 42. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Turhaa enempää selkääsi rikot. Suosiolla vaan kuukausi taukoa kyykkämiseen ja jotain muuta liikettä tilalle joka kevyemmin ja eri tavalla rasittaa selkää.

  Tänään kävin itse matkaa uimassaa sen tunnin mitä yleensä uin kerralla ja sen kolmisen kilometriä mitä siinä ajassa etenee rauhallisella tahdilla. Jos kuntosaleilla näkee idiootteja niin uimahalleihin niitä onkin vasta kertynyt. Vittumaista kun tänäänkin oli taas vaan 25 metrin rata käytössä ja 50 metrin rataa ei ollut käytössä. Siinä sitten uida matkaa kun kaksi 25 metrin kuntorataa vapaasti käytössä ja muut seuroille varattuna. Osa jää siihen kuntoradan päähän pitämään jotain torikokousta jolloin siinä ei voi kääntyä oikein. Osa taas ui taas sellaista sellaista superhidasta vauhtia tyyliin 500 metriä tunnissa. Ei kait siinä mitään ole jos hitaasti ui, mutta en ymmärrä miksi se pitää 30 sekunttia seisoskella siinä radan päässä ja lähteä 2 metriä ennen kuin itse käännän siinä eteen uimaan kun kaksi sekuntia pidempään odottelemalla pääsisin siitä ohi suoraan eikä tarvisi ohi heti uida.

  Jos jotain hidasvauhtista uimaria lähtee ohittamaan niin en ymmärrä mikä vitun idea siinä on sen ohitettavan vetää silloin sen ohituksen ajan niin paljon kuin ikinä pääsee kun vaikeaa se ohittaminen kun vastaan tulee porukkaa ja ohitusmatka kasvaa paljon kun tuplaa ohitettava sen vauhdin ohituksen ajaksi.

  Sitten taas ruuhkaisella radalla tänään joku ui räpylät jalassa. Seisoskeli radan päässä sen näköisenä uimalaseja viimeistellen päähän että lähtee siitä heti uimaan. Ajattelin että päästän ohi ja pysähdyn siksi aikaa itse radan päähän että ohi pääsee siinä lähtiessä heti niin eiköhän se räpylä-idiootti siinä 30-60 sekunnin ajan mallaa niitä laseja päähän lähtöasennossa ennen kuin voi lähteä uimaan. Kääntyisi sivuttain vaikka 90 astetta rataan nähden naama ja katselisi muualle niin tietäisi että ei ole heti lähdössä eikä tarvisi turhaan muiden odotella niin saisi vaikka tunnin tai useammankin niitä laseja siinä päähänsä rauhassa mallailla.

  Onneksi ajoittain uimahallissa saa vetää koko tunninkin yksin tyhjällä radalla ja onneksi iso osa niistä uinnin harrastelijoista hallitsee kirjoittamattomat säännötkin.
   
  ttjm tykkää tästä.
 43. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuben suurin fitnesspuolen tubettaja. Kantsii lukasta jostain tyypin taustat. Tietää mistä puhuu. En itse ainakaan näe syytä epäillä miehen puheita.

  Tietysti jos aikoo ammattikehonrakentajaks ni sit varmaan uhrauksia pitääkin tehdä kehon terveyden kustannuksella.
   
 44. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Testaa etukyykkyä?
   
  maratasi ja ttjm tykkäävät tästä.
 45. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Jos meinaa treenata ammattikehonrakentajaksi, sanotaan sinne TOP30 sarjaan maailmassa, niin uhraukset mitä se vaatii terveydenkustannuksella ovat järkyttäviä. Itseasiassa sinne huipulle ei pääse ellei satu vielä olemaan sellainen elimistö joka kestää poikkeuksellisen paljon ja poikkeuksellisen pitkiä lääkäkuureja.

  Huomattavasti turvallisempaa on alkaa ajamaan vaikka Mansaaren TT-ajoja (Isle of Man Tourist Trophy) tai vaikka BASE-hyppäämistä alkaa harrastamaan tai kiivetä vaikka Mount Everestille.
   
  masaf2 tykkää tästä.
 46. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vika on tosiaan polvessa, joten en tiedä onko tuo etukyykky sen parempi. Ilmeisesti polvi ei vaan ainakaan tällä hetkellä kestä kovin syvää kyykkyä. Tuossa aiemmin selitin toisessa postauksessa paskasta ryhdistä, niin meni siinä varmaan sekaisin :)

  Polvi kestää kävelyä, juoksua ja normaalia rappusten nousua. Jos kuitenkin koitan astua kaksi rappusta kerralla, niin alkaa jo vähän tuntua. Ajattelin nyt pitää jalat ainakin salitreenin osalta levossa vähän aikaa. Kevyttä lenkkiä vaan ja kai se on pakko opetella venyttelemäänkin.
   
  Lucas tykkää tästä.
 47. Luistis

  Luistis

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  29.08.2019
  Suosittelen urheiluhierojaa ja samalla voit kysäistä neuvot venettylyynkin. Toivottavasti mikään ei ole rikki.
   
  Mason ja ttjm tykkäävät tästä.
 48. Mason

  Mason

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aaivan joo, ei sit välttis etukyykky auta.

  Mullakin vasemmassa polvessa rustovaurio. Kuntoutin fyssarin ohjeilla, nyt alkaa helpottaa vähä. Ikinähän tuo ei parane, mut jos ees suht kivuton.

  Juoksua ei kannata ny ainakaa, se rasittaa polvee. Kävely ok, kuntopyörä huikee. Ite vetelen 200m - 400m intervalleja 30s palautuksilla nyt.

  Voisin huomenna laittaa koneella istuessa muutamat kuntouttavat liikkeet joita vois ainakin tehdä.

  Onko sulla tapaturmavakuutusta?
   
  ttjm tykkää tästä.
 49. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Siinä polvessa voi olla niin moni asia rikki tai olla olematta eturistisiteestä kierukkaan ja rustovaurioon ja polven sisäsivussa oleviin nivelsiteisiin. Joskus selässäkin joku lihaskramppaus ilmenee kipuna polvessa.

  Kannattaisi varmaan ennen kuin sitä alkaa kuntouttamaan hakea lääkäriltä tai ortopediltä siihen diagnoosi. Pari viikkoa kenties ensin ottaa kevyesti ja kuulostella menisikö se sillä ohi.
   
  ttjm tykkää tästä.
 50. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo taidan vaan antaa jalkojen nyt sitten lepäillä. Voihan olla että jotain on oikeasti rikki, tai sitten on vaan alkuun liian kovaa rasitusta tms.
  Onneksi on kropassa laittamista muuallakin, niin varmasti löytyy muuta tekemistä :D
  Uiminen pitäis aloittaa muutenkin tässä syksyllä :)

  Jos ei parin viikon levolla parane, niin pitää sitten kai käydä ammattilaisella näyttämässä.
  Kiitos tosiaan kaikille vinkeistä tähän mennessä :tup: