Katsoo netistä paljonko pankkisektori kuluttaa energiaa ja vertaa siirrettävän valuutan määrään: Perinteinen pankkisektori on energia/siirto suhteessa aivan eri mittaluokassa. Jopa BTC on erittäin vähän päästöjä aiheuttava verraten pankkisektoriin. Eikä nyt vielä edes sivuttu POS, jonka kulutus on marginaalista BTC verrattuna. Oikein kehitetty kryptokauppa vaihtaa lohkoketjussa ja pankkisektorin "hallintohimmelit" jäävät välistä. Tästä on erinäisiä tutkimuksia tarjolla, vähän jokaisen poliittiseen suuntaukseen.
Kryptoissa on vastuu käyttäjällä, VISA/Pankki/ym. turvaverkot puuttuvat: Hyvä, haluan olla itse vastuussa.
"Rikollisuus vetoinen" ei pidä paikkaansa cryptoista, mutta "privacy coin" puolella kyllä. Näitten market cap onkin aika marginaalinen. Esimerkiksi BTC tai ETH eivät tällaisia ole, jäljet johtavat sylttytehtaalle. Se on käteinen raha jolla tehdään edelleen valtaosa rikoksista, huumekaupasta, jne tehdään myös %-osuuksilla verrattuna. Näyttäkää matemaattisesti niin uskon BTC olevan rikollisuusvetoinen, toistaiseksi matikka väittää muuta. Koirat haukkuu ja vankkurit kulkee.
Kun mietitään arvon vaihtelua on totta että Bitcoinin arvo vaihtelee, mutta se myös nousee käytön ja cryptojen yleisen adaptaation myötä. Kurssi on nyt aika paljon suurempi kuin 10vuotta sitten ja heilahtelut ovat % pienempiä + tasoittuvat jatkuvasti. Jos mietitään tätä sykliä ei nousu tai lasku % ollut yhtä suurta kuin edellisessä, eikä edellisessä ollut yhtä suurta kuin sitä edellisessä. Tuore valuutta stabiloituu, esimerkiksi USD on melko vanha valuutta eikä cryptoja sekä FIAT:a voi verrata. Mielestäni ikäänsä nähden cryptojen kehitys on ollut valtavaa.
Vaikka vielä ei ole aika, näenkin että FIAT:a ollaan nimenomaan korvaamassa kryptoilla joskus tulevaisuudessa. Käyttö on lisääntynyt vaikkakin karhumarkkinoiden aikana projekteja kuolee. Kyllähän siihen syy on miksi esimerkiksi Kiinan kaltaisia diktatuureja cryptot pelottavat, siinähän saa kansalainen päätäntävaltaa ja vastuuta.
"Valtioiden takaamat valuutat" = Aina kun isot pojat tarvitsevat millä mällätä pannaan rahakone laulamaan ja tuulipuku maksaa, kullankin hinta ehti nousta ennen kuin pääsi mukaan. Mielestäni valtioiden takaamia valuuttoja voidaan sanoa luotettavaksi vain jos ne on sidottu kultaan, hopeaan, tms. Muutoin ne heiluvat kuten cryptotkin ja tästä myös on esimerkkejä vaikka millä mitalla historiasta, muistaako kukaan esimerkiksi markan devalvointia?
Cryptot nyt ovat yksi tapa äänestää tätä järjestelmää vastaan ja se on pääsyy miksi itse niistä niin kovin pidän.
Panaman paperit, Pablo Escobar, Zimbabwen dollari, Saksan Markka (1923), Suomen devalvaatio.. onhan näitä. On muuten hauskaa nähdä pystyykö Venezuela mokaamaan BTC kanssa pahemmin kuin oman valuuttansa, mielestäni aika ei ollut sille kypsä mutta nythän meillä on ihmiskoe menossa