Me tiedetään jo nyt, että matalan koulutuksen fyysisissä työssä olevat sairastelee enemmän ja kuolee nuorempana. Tiedetään myös, että työtuntien määrän nostaminen korkeammaksi lisää myös molempia radikaalisti.No se taas riippuu yksityisellä sektorilla pitkälti siitä, että onko se työ sen palkkatason arvoista. Jos työntekijästä jää miinusta viivan alle kun sille on maksettu perhe-elämän kaupungissa mahdollistava palkka, on selvää, ettei häntä töissä pidetä.
Mielestäni rajan ei tarttisi edes olla 40h (vai mikä 37,5 se nyt onkaan) viikossa. Sen yli on ilman ylityökorvauksia tehnyt moni ja tekee edelleen. Itsekin kokenut.
Yhteiskunnan ei ole tarkoitus kehittää sellaisia rakenteita, joiden vaikutus lisää terveyseroja ja työläisten kuolleisuutta.
Lähtökohtaisesti kuitenkin se työn tarjonta pitäisi ensin saada kuntoon. Todennäköisesti se koronan jälkeisellä nousukaudella joksikin aikaa paraneekin niin, että tarvittaessa voidaan taas keskittyä hieman enemmän työn vastaanottamisen kannustimien tehostamiseen (on kyse sitten porkkanasta tai kepistä tai molemmista).