• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 684
Sille on tietty syy, mikseivät vasemmistopuolueet ajaneet KIKY:n kaltaista työelämäheikennystä läpi - ainakin SDP on profiloitunut vahvasti työtätekevien puolueeksi, Vasemmistoliitosta en ole täysin varma mutta KIKY:n tuomia muutoksia vastustivat ihan jo yleisen oikeustajun takiakin ( kait ).

Hyvä nosto tuo eläkeputken poistaminen Marinin hallituksen aikaan. Kysehän oli toiselta nimeltä työttömyyspäivärahan lisäpäivistä, ja sen tilalle tuli siis irtisanomiskorvaus - asia josta on uutisoitu hävettävän vähän.

Eläkeputken poistaminen on kuitenkin pientä mikäli verrataan sitä kuinka Orpon hallitus ottaa työntekijöiltä pois. Vai mitäpä ajattelet vaikkapa määräaikaisen työsopparin irtisanomisen ilman perustetta, tai edes ilman painavaa syytä, lomautusilmoitusajan lyhentämisestä tai aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaan lakkauttamisesta? Kyllä näistä ihan aiheestakin on nostettu metakkaa duunarien toimesta, ovat niin keskeisiä lisäämään työtekijöiden epävarmuutta työmarkkinoilla.
En halua puolustella Orvon hallituksen työelämämuutoksia. Marinin hallituksen tekemällä eläkeputken poistolla halusin vain todistaa vasemmiston ja ammattiyhdistysliikkeiden kaksinaismoralismin.

Kokoomuksen johdolla nykyinen hallitus on lähtenyt implementoimaan sellaisenaan Elinkeinoelämän keskusliiton toivelistaa. Suomessa on jo ennestään moneen länsimaahan verrattuna huono irtisanomissuoja, oikeaa työvoimapulaa useimmilla ei ole muutamia aloja lukuunottamatta ja ikärasismi kukkii. Irtisanomissuojan heikennykset tulevat johtamaan ainoastaan siihen, että työtä tekevä väestö lopettaa kuluttamisen ja keskittyy säästämään pahan päivän ja vanhuuden varalle. Tämä sitten osaltaan näivettää Suomen talouden.
 
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 699
En halua puolustella Orvon hallituksen työelämämuutoksia. Marinin hallituksen tekemällä eläkeputken poistolla halusin vain todistaa vasemmiston ja ammattiyhdistysliikkeiden kaksinaismoralismin
tää taitaa olla melkonen ongelma, että jos äänestää työväenpuolueita, saa paskaa niskaan. Jos äänestää porvareita, saa paskaa niskaan. Ei tartte kauas mennä etsimään syitä "ääriliikkeiden" nousulle jos muita äänestämällä saa todennäköisyydellä 1 paskaa niskaan.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
250 021
Viestejä
4 355 790
Jäsenet
72 549
Uusin jäsen
oikkucm

Hinta.fi

Ylös Bottom