- Liittynyt
- 14.08.2023
- Viestejä
- 2 140
No niin. Nyt on sitten lakia rikottu ja ihmisoikeussopimuksilla pyyhitty persettä...ainakin joidenkin mukaan. 
RIP suomalainen oikeusvaltio.
/s

RIP suomalainen oikeusvaltio.
/s
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Noni. Katsotaanpa.Vaikka täysi yksityistäminen olisi sinänsä paras idea niin aivan yhtä hyvin voidaan pitää julkinen sote ja massairtisanoa lukuisia turhia suojatyöpaikkalaisia, laiskottelijoita yms. Kumpi tahansa on parempi kuin nykyinen systeemi missä meillä on 50-90% täysin turhia ihmisiä lypsämässä rahaa hitaasta ja kömpelöstä julkisesta sektorista.
Kaikesta voi leikata. Jokaisessa virastossa, rakennuksessa, konttorissa on aina "sihteereitä", "vastaavia", "päällikköjä", "esimiehiä" yms. ja jopa ihan ns. "hands on"-työntekijöitä jotka tekee 0-10% tuottavuudella hommia. Se on sisäänrakennettu ominaisuus kaikissa julkisissa entiteeteissä koska ei ole tulosvastuuta eikä painetta.Eli jos leikataan ihan kaikki paitsi turvallisuus ja sote+opetus, niin 50% vois saada kasaan. 90% vaatisikin jo vähän enemmän tekemistä.
Ainakin tällä nyt on oikeuskanslerin hyväksyntä. Joidenkin mukaanhan sekin oli kommari jota ei tule huomioida.No niin. Nyt on sitten lakia rikottu ja ihmisoikeussopimuksilla pyyhitty persettä...ainakin joidenkin mukaan.
RIP suomalainen oikeusvaltio.
/s
Oikeuskansleri on palannut eilen töihin, joten voi olla ettei apulaisoikeuskanslerin mielipidettä enää tarvita.Ainakin tällä nyt on oikeuskanslerin hyväksyntä. Joidenkin mukaanhan sekin oli kommari jota ei tule huomioida.
Oikeuskansleri on palannut eilen töihin, joten voi olla ettei apulaisoikeuskanslerin mielipidettä enää tarvita.
Meinaatteko, että oikeuskanslerinvirastossa kannat vaihtelisi sen mukaan, kuka sattuu kulloinkin käsittelemään? Ei sentään.
Mun käsittääkseni edellisen päätöksen taustalla oli, että vielä ei ollut edellytyksiä ja apulaisoikeuskansleri ihan oli neuvonut, mitä edellytyksiä perusteluissa pitäisi olla.
Nyt tilanne on viikon saanut kehittyä ja dataa on kertynyt. Rajavartiolaitos ja sisäministeriö myös saaneet viikon verran rakentaa argumentaatiotaan ja taustamuistioitaan.
Jo useamman päivän on ollut ennakoitavissa, että koko itäraja menee kiinni. Oppositiopuolueetkin ovat sen ennakoineet varsin hyväksyvästi - demarien Kari, Kepun Kaikkonen ja vihreiden Haavisto jopa kannustaen siihen sulkuun.
Siinäkin he toimii varsin johdonmukaisesti ja vielä vuosikymmenien ajan. Vaikka se heidän kanta ei tosiaan kaikkia miellytä.Ei tarvitse katsoa kuin alkoholin etämyyntijupakkaa ja miettiä sen jälkee, voivatko virkamiehet toimia myös mielivaltaisesti.
Ainahan tuota turvapaikkaa on voinut joka rajalla hakea, joten mikään ei avoimien rajojen osalta muutu. Nyt tuo hakeminen vain on itärajalta täysin suljettu.Mitenkäs se nyt menee, pakolaisia otetaan kohta vastaan satamissa ja lentokentillä. Eikös toi helpota pakolaisten tuloa? Pääsevät suoraan lämpimästä tilasta (laiva lentokone) lämpimään. Kätevästi ympäri maailmaan lentäen ja laivalla vaikka Pietaristä tai muista satamista ja pyydetään turvapaikkaa vai olenko jotain ymmärtänyt väärin?
Siinäkin he toimii varsin johdonmukaisesti ja vielä vuosikymmenien ajan. Vaikka se heidän kanta ei tosiaan kaikkia miellytä.
Lisäisin tuohon kannabiskiellon.Se on kyllä hämmästyttävää kuinka paljon Suomesta löytyy autoritäärisen kekkoslovakian ihailijoita. Ei mahdu minun ymmärrykseeni mitenkään. Ja sit sama porukka voi vielä toisessa sivulauseessa mainita olevansa liberaaleja
![]()
Voi olla, että löytyykin. Mutta en ymmärrä miten se liittyy viranhaltijoiden johdonmukaisuuteen, joka tuottaa sitä tärkeintä eli ennakoitavuutta.Se on kyllä hämmästyttävää kuinka paljon Suomesta löytyy autoritäärisen kekkoslovakian ihailijoita. Ei mahdu minun ymmärrykseeni mitenkään. Ja sit sama porukka voi vielä toisessa sivulauseessa mainita olevansa liberaaleja
![]()
Voi olla, että löytyykin. Mutta en ymmärrä miten se liittyy viranhaltijoiden johdonmukaisuuteen, joka tuottaa sitä tärkeintä eli ennakoitavuutta.
(Tai minun kommenttiini, sillä itse olen johdonmukaisesti tilannut alkoholit ulkomailta vuosikausia, paitsi nyt tänä vuonna lopettanut sen veron ja tullin yhteiskampanjan vuoksi.)
Useita kohuja
Ismo Tuominen oli hallitusneuvoksena usein kohujen keskellä. Tuominen esimerkiksi piti yllä mielikuvaa siitä, että alkoholin etämyynti Suomeen olisi kiellettyä, vaikka laissa tällaista kieltoa ei ole. Euroopan komissio on torpannut yritykset säätää kielto lakiin EU:n vapaan liikkuvuuden vastaisena.
Tuominen esimerkiksi varoitti julkisuudessa alkoholin etämyyjiä rikosoikeudellisista prosesseista ja kehotti ”viisaita lopettamaan myynnin välittömästi”. Epäselvää laintilaa lähdettiinkin ratkomaan rikosprosesseilla lain selkeyttämisen sijaan. Tällä haettiin pelotevaikutusta.
Alkoholin nettimyyjiä vastaan nostettiin syytteitä, mutta ne kaatuivat viime vuonna.
Tuominen on korostanut alkoholin aiheuttamia haittoja ja kuolemia. Hän on puolustanut Alkon monopolia, eikä ole halunnut viinejä ruokakauppoihin.
Tuominen on varoittanut, että hänestä alkoholin etämyynnin salliminen johtaisi käytännössä Alkon monopolin purkamiseen.
Tuominen ei halunnut kommentoida Iltalehdelle Petteri Orpon (kok) hallituksen suunnitelmia tehdä merkittäviä lievennyksiä Suomen alkoholipolitiikkaan.
Tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireillä on suhteeton etu, ottaen vielä huomioon että siellä asuu suurin osa suomalaisesta roskasakista, mikä näkyy sitten päätöksissä. Toki tuota voisi korjata jo pelkästään sillä, että äänioikeus olisi vain niillä, jotka maksavat vähintään tietyn ennalta määrätyn summan verran veroja. Tämä toki pitäisi ottaa kumulatiivisena summana esim. edellisen 4 vuoden ajalta, jotta huonoon saumaan sattunut työttömyys ei poistaisi äänioikeutta sellaiselta joka kuitenkin on ollut kunnollinen veronmaksaja. Ei ole mitään järkeä, että päätöksentekoon saa osallistua sellaiset, jotka eivät osallistu yhteiskunnan ylläpitoonkaan. Tuo leikkaisi hyvin vihreiden kannatusta ja vasemmistokin putoaisi kokonaan pois eduskunnasta.
Palataan asian ytimeen. Onko STM:n linjassa ollut nyt jotakin havaittavaa eroa ilman tuota kyseistä Tuomista?Mä olin ehtiny jo toivoa että NKVD:n upseeri Tuominen olisi lähtenyt vetämään STM:stä. Vielä mitä, hän on virkavapaalla jossain elintarvikemarkkinavaltuutetun toimistossa. Neliraajajarrutus jatkuu taas ensi vuoden alusta kun hän pääsee takaisin STM:ään. Ei vapaudelle, ei kansalaisten ja vielä vähemmän elinkeinovapaudelle. Lisää autoritäärisyyttä ja mielivaltaa!
Kyllä virkamiesten toiminnassa tärkeintä on noudattaa lakia, asetuksia sekä eduskunnan tahtoa. Olet kyllä ainoa ihminen joka pistää "johdonmukaisuuden" näiden yläpuolelle.Palataan asian ytimeen. Onko STM:n linjassa ollut nyt jotakin havaittavaa eroa ilman tuota kyseistä Tuomista?
Älä kiitos laita sanoja suuhuni. Missään en ole kirjoittanut noin tekeväni. Enkä myöskään tee.Kyllä virkamiesten toiminnassa tärkeintä on noudattaa lakia, asetuksia sekä eduskunnan tahtoa. Olet kyllä ainoa ihminen joka pistää "johdonmukaisuuden" näiden yläpuolelle.
TV:ssä on nyt eduskunnan keskustelu budjetista, puoluet esittävät vaihtoehtoja.
Minusta tolle eduskunnan seinälle pitäisi laittaa valkokangas, mihin heijastetaan valtion kulut.
Asioita pitäisi kyetä laittamaan vastakkain, vaikka ne ovat poliittisesti vaikeita. Esim. tukemme täällä asuville pakolaisille ja mitä sen takia menetämme.
Älä kiitos laita sanoja suuhuni. Missään en ole kirjoittanut noin tekeväni. Enkä myöskään tee.
Siinäkin he toimii varsin johdonmukaisesti ja vielä vuosikymmenien ajan. Vaikka se heidän kanta ei tosiaan kaikkia miellytä.
En havainnut syytöstä, että joku virkamies olisi nyt toiminut konkreettisesti mielivaltaisesti. Vaan muotoilu, johon vastasin, oli ”voivatko virkamiehet toimia myös mielivaltaisesti?”.Vaikket tätä mieltä todennäköisesti olekkaan, niin et voi vastata syytöksiin virmiesten mielivaltaisuudesta kertomalla kuinka he ovat olleet asiassa johdonmukaisia jo pitkään aikaan:
Ei minulle jää tässä muuta vaihtoehtoa kuin kritisoida tätä, koska en hyväksy mielivallan puolustelua johdonmukaisuudella.
Jos virkamiesten toiminta ei mielestäsi ole ollut mielivaltaista, niin voit aina puolustella sitä muilla argumenteilla.
Kokoomuksen kannatus nousi, SDP:n taas suli. RKP sai takkiinsa kanssa, puolue taitaa kärsiä yhteistyöstä persujen kanssa. Kokoomus on taas suosituin puolue. Kokoomus ja SDP noin 22%, PS kolmantena 17%.
Tässä gallupissa voi jopa olla pettymystä, kun rajaa ei saatu kiinni.Vähän ehkä yllättäväkin tuo Kokoomuksen poikkeuksellisen iso nousu ja toisaalta PS:n pysyminen suunnilleen paikoillaan. Itse olisin luullut, että rajaongelmat antaisivat nostetta juuri PS:lle, koska sisäministerin salkku. Toisaalta varsinainen sulkupäätös ei ihan vielä mahdu tähän gallupiin, joten voi olla että noste näkyisi vasta seuraavassa gallupissa.
Vähän ehkä yllättäväkin tuo Kokoomuksen poikkeuksellisen iso nousu ja toisaalta PS:n pysyminen suunnilleen paikoillaan. Itse olisin luullut, että rajaongelmat antaisivat nostetta juuri PS:lle, koska sisäministerin salkku. Toisaalta varsinainen sulkupäätös ei ihan vielä mahdu tähän gallupiin, joten voi olla että noste näkyisi vasta seuraavassa gallupissa.
Mutta siis ei varmaan nuo leikkaussuunnitelmat tulleet persujen äänestäjille yllätyksenä? Vai ajateltiinkohan äänestäjien kesken, että PS saa lievennettyä tai kohdennettua leikkauksia eri suuntaan, kunhan päästään Orpon ja kumppaneiden kanssa neuvottelemaan?Voi olla myös niin, että PS noste rajapäätöksistä sulaa siihen osaan kannattajista, joka ei tykkää että PS on mukana kokoomuksen leikkaussuunnitelmissa. PS:ssä kuitenkin taitaa olla merkittävä määrä perinteistä duunaria, joihin hallituksen toimet osuu kipeästikin. Kokoomuksen peruskannattajat taas pitävät leikkaussuunnitelmia oikeina, ja sen lisäksi merkittävä osa heistäkin tykkää tiukasta linjasta idän suuntaan.
Mielenkiintoista on nähdä, millaista julkista kipuilua RKP:lle tästä seuraa. Nähdäänkö jopa hallituksenkaatodraamaa vai tyytyvätkö vain selittelemään.
Mutta siis ei varmaan nuo leikkaussuunnitelmat tulleet persujen äänestäjille yllätyksenä? Vai ajateltiinkohan äänestäjien kesken, että PS saa lievennettyä tai kohdennettua leikkauksia eri suuntaan, kunhan päästään Orpon ja kumppaneiden kanssa neuvottelemaan?
Tässä gallupissa näkyy lähinnä tyytymättömyyttä rajatilanteeseen, siinä valossa aika maltillista laskua, odotin suurempaa tyytymättömyyttä. Seuraavassa gallupissa taas voidaan arvioida sulkupäätöksen vaikutusta, tosin paljon riippuu siitä, mitä tapahtuu kahden viikon päästä, jos rajat on taas sepposen selällään auki tai ihmisiä lappaa metsiä pitkin sisään.Vähän ehkä yllättäväkin tuo Kokoomuksen poikkeuksellisen iso nousu ja toisaalta PS:n pysyminen suunnilleen paikoillaan. Itse olisin luullut, että rajaongelmat antaisivat nostetta juuri PS:lle, koska sisäministerin salkku. Toisaalta varsinainen sulkupäätös ei ihan vielä mahdu tähän gallupiin, joten voi olla että noste näkyisi vasta seuraavassa gallupissa.
Hyvin kai se PS pärjännyt, sillä kuitekin kannatuksessa ollut sellaistakin "protestiääntä" jotka nyt PS hallitusvastuun myötä vetäytyvät nukkuun tai etsivät uuden kohteen.PS tippunut eduskuntavaaleista 3% yksikköä kun Kokoomus kasvanut 1,8% yksikköä. Kertoo aika hyvin kumman äänestäjäkunnan mieleistä politiikkaa tehdään. RKP;n toiminta hallituksessa on arvoitus, en kuitenkaan usko rajojen sulkemisen johtavan hallituksen kaatumiseen. Tuo kuitenkin on Venäjän hybridivaikuttamista vastaan.
PS on myös puolue, jonka äänestämistä ei syystä tai toisesta tule hirveästi mainostettua ymmärtääkseni.
En tiedä, mitä tarkoitat "mainostamisella", mutta ihan näissä samoissa YLEn gallupeissa PS:n kannatus oli siis kesällä 21% ja nyt 17%. Jos "mainostamisella" tarkoitat sitä, että ihmiset eivät halua kertoa kannattavansa PS:ää, niin se tuskin on oleellisesti muuttunut kesän ja syksyn välillä. Eli sen pohjalta kannatuslasku on ihan todellinen, eikä liity tähän "mainostamiseen".
Sanoo kannattavansa puoluetta != kannattaa puoluetta. Tämä on hyvä muistaa kun näistä gallupeista tekee johtopäätöksiä, vasta vaaleissa mitataan puoleiden kannatus todellisuudessa.
Ps saanee kaksi paikkaa, mutta kolmas paikka voi olla haasteellinen. Kd taitaa tarvita vaaliliittoa, mutta kenen kanssa? Kepu yrittänee pitää noi 2 paikkaa, jolloin kd veisi kepun toisen paikan. Ps kannatus pitäisi olla enemmän, jotta 3 paikkaa olisi varmat ja kd saisi neljännen. Jos kokoomuksen kannatus tuosta sulaa, ja kaysovat ettei neljättä millään irtoa yksin, mutta kd saisi sen neljännen voisi vaaliliitto onnistua.Eurovaalit on sikäli mielenkiintoiset, että siellä Kepulla ja PS:llä on molemmilla nyt kaksi paikkaa. Viimeksi yksi paikka irtosi jollain 6% kannatuksella, eli kepu sekä mahdollisesti Vihreät olisi näillä näkymin menettämässä toiset paikkansa. Jos Stubb voittaa pressanvaalit, niin kokoomuksella voisi olla mahikset jopa neljänteen edustajaan jos Orpo ei olisi niin Lapanen.
Lähtisikö Olli Rehn eurovaaleihin (tuskin)? Lähteekö Halla-aho? Lintilää ajetaan Mauri Pekkarisen paikalle, mutta ketä Huhtasaaren ja Sahurin tilalle? Vilhelm Junnila? RKP on vaarassa menettää ainoan paikkansa, mutta
sen pelastukseksi voi koitua Suomen saama yksi lisäpaikka tuleviin vaaleihin.
Helvetin vihervasemmisto Pekka Haavistot, Satu Hassit ym, kiitos heidän tässä eletään ydinvoimavanpuutteessa ja hinnat on mitä on! Vaaleissa nähdään.
Internet ei unohda, Vihreät on tehneet kaikkensa ydinvoiman lisärakentamisen estämiseksi. Ruotsissa ydinvoimaloita ajettiin alas.
Siis kukaanhan ei jälkikäteen tiedä kuinka merkittävästi vahinkoa Vihreiden ydinvoiman vastustaminen on hankkeille ja niiden suunnitelmille aiheuttanut
jos ilmapiiri olisi ollut suotuisampi meillä saattaisi olla OL-3 lisäksi toinen uudenkarhea reaktori.
Tässä mineraalimies saattoi viitata esimerkiksi myös loviisa-3 voimalaan.Se kariutui Putinin hyökkäykseen, kuten hyvin tiedät. Rakentaminen oli jo aloitettu. Ja kolmas reaktori OL4 taas kariutui OL3:n rakentamisen loputtomiin viivästyksiin ja ongelmiin vuonna 2015. OL4:n kariutumisen (2015) jälkeen ei lupia ole tietääkseni anottu, siihenkään poliitikot tuskin ovat syypäitä.
Tässä mineraalimies saattoi viitata esimerkiksi myös loviisa-3 voimalaan.
Eihän mineraalimies sanonut että tuo kaatui koska vihreet äänesti vastaan, vaan vihreiden vaikutus oli laajempaa ja siksi kaatui.Taisi olla Vanhasen 2. hallitus joka Loviisa-3:n 2010 eväsi. Ainakaan paikkaluvun perusteella Vihreillä ei ollut tuohon sananvaltaa. Ja hallitusohjelmaan kirjattiin, että ydinvoimaa ei suljeta pois energiaratkaisuista. Mutta en tarkemmin muista enkä tiedä, mihin tuo lupa kaatui. Netissä puhutaan Keskustan aluepolitiikasta. Ehkä lupia ei ollut järkevää myöntää enempää kuin 2. Mutta laittakaa linkkiä jos tätä on jossain kunnolla käsitelty.
Siis kukaanhan ei jälkikäteen tiedä kuinka merkittävästi vahinkoa Vihreiden ydinvoiman vastustaminen on hankkeille ja niiden suunnitelmille aiheuttanut. Heildän lonkeronsa ovat kuitenkin ulottuneet kaikille päätöksenteon tasoille. Jälkikäteen on helppo sanoa että hankkeet meni läpi ja jäi toteuttamatta, mutta jos ilmapiiri olisi ollut suotuisampi yhtä lailla voidaan sanoa, että meillä saattaisi olla OL-3 lisäksi toinen uudenkarhea reaktori jos kaikki olisivat kannattaneet ydinvoiman lisärakentamista ajallaan.
Eihän mineraalimies sanonut että tuo kaatui koska vihreet äänesti vastaan, vaan vihreiden vaikutus oli laajempaa ja siksi kaatui.
Jos nyt yhden pienituloisen anekdootti kelpaa niin ei tunnu missään. Positiivisesti yllätyin, että raja saatiin kiinni suht järkevällä aikataululla.Suomeen on elokuun jälkeen tullut noin 950 "siirtolaista". Millainen hintalappu tästä tulee?
Moni köyhä, joiden kukkarolla Orpo käy, saattaa ajatella, että heiltä otetut rahat lähetetään Ukrainan sotaan, joka ei voi päättyä Ukrainan eduksi. Moni minua viisaampi on todennut, että kyse on vain ajankohdasta, milloin Zelenskyi suostuu tulemaan neuvottelupöytään.