Tere Sammallahdella on usein hyviä oivalluksia, mutta ghanalaisen Wolt-kuskin kohdalla hän ampuu pahasti ohi.
YLE:n artikkeli ja Sammallahti jättää kättevästi huomioimatta sen tosiasian, että ghanalaisen Wolt-kuskin keskimääräinen palkkatulo ei ole 5632 euroa vaan se on hänen yrityksensä keskimääräinen liikevaihto. Tämä selviää YLE:n artikkelista, kun sitä lukee pidemmälle. Vuonna 2021 Wolt-kuskit voitiin vielä käsitellä verotuksellisesti yrittäjinä. Tämä tarkoittaa sitä, että 5632 eurosta maksellaan ALV, yhteisötulovero, pääomavero/ansiotulovero, eläkemaksut, auto, auton huollut, polttoaineet, vakuutukset, puhelinkulut, jne. Lopputulos on, ettei Wolt-yrittäjän käteen tuosta liikevaihdosta jää kovin kummoista summaa. Ei ainakaan sellaista summaa, että se oikeuttaisi ghanalaisen tuomaan koko perheensä Suomeen.
Minusta nyrkkisääntö on, että Wolt-kuskit eivät ole koskaan nettoveronmaksajia Suomessa. Heitä ja heidän perheitään elätetään kantasuomalaisten veronmaksajien toimesta.
YLE ja Sammallahti tuovat myös esiin, että ghanalainen opiskeli Suomessa kemian maisteriksi. Suomalaisen veronmaksajan näkökulmasta on merkityksetöntä, opiskeleeko joku maahantulija Suomessa maisteriksi tai peräti tohtoriksi, jos hän ei koskaan työllisty valkokaulushommiin ja muutu näin oikeaksi nettoveronmaksajaksi. Tällainen tulija vain aiheuttaa ylimääräisiä kuluja kuluja kuormittamalla suomalaista yliopistojärjestelmää.