Voi toki, tai sitten ei. Tätä osa ei tunnu ymmärtävän, että se pienempipalkkaisella korvaaminen voi johtaa yritykselle heikompaan tuottoon. Tällöin se pienempipalkkainen on kalliimpi. Mutta jos se halvemmalla tekee samat, niin tietysti kannattaa.
Niin, et palkatessasi tiedä tekeekö se 1,2 miljoonaa tienaava "johtaja" oikeasti tulosta vai vahinkoa uudistaessaan
firman jo hyvin toimivia toimintoja vain näyttääkseen olevansa "uudistaja" , veikkaan että moni on ilmiön työpaikoillaan huomannut ja nahoissaan kärsinyt käytännössä tarpeettoman uuden opettelun takia. Sen sijaan, että olisi tehty tulosta hyviksi todetuin menetelmin.
Suhteellisen pieni? Missä maailmassa yli puolet tuloista on suhteellisen pieni? Kyllä, Jeff Bezos tienaa varmaan tunnissa keskituloisen palkan, joten ei kannata elämässään tehdä kuin tunti töitä. Tuntuu todella epärelevantilta.
Niin hän kyllä tekee töitä enää vain omaksi ilokseen (kuten sanoin työstä saa muutakin kuin palkkaa) ja on päässyt asemaan, jossa pystyy ottamaan itselleen ison osan muiden tekemän työpanoksen hyötyistä. Noin se vaan menee.
En tiedä miten lasket, mutta vain nettopalkalla on loppujen lopuksi merkitystä. Siihen ei auta "suuntaa antavasti".
Kuten sanoin todistin vain kiistämäsi väitteen, että 2-5 vuoden työllä Suomessakin jotkut saavat käteen saman kuin
keskituloinen työuransa aikana. Jo 1.2 miljoonan tuloilla ei kulunut edes 2-vuotta, joten pienillä prosenttimuutoksia
ei tässä kannata huomioida turhana laskemisena, jos kiinnostaa voit toki hakea muut verot niiden vaikutus on jotain? 2-.3 % ilman vapaaehtoista kirkollisveroa sekä tietenkin välilliset verot esim.alv.
Mutta niin, olet oikeassa. Tulostamalla rahaa tienaa nopeasti sen minkä keskituloinen tienaa, joten rikos kannattaa. Unohdetaan realismi, ettei se ole oikeasti mahdollista edes johtajalle - koska hän ei saa uransa alkuaikana sitä tuloa, vaan vasta ennen eläkettään (jos siis tuo 1-2 henkilöä vuodessa sen saa).
Siispä päästyään niihin tuloihin on hän luultavasti jo maksanut kymmeniä jos ei satoja kertoja sen keskiverron verran veroja.
Joo eihän noille tuloille heti pääse, ellei ole saanut firmaa perintönä, mutta matkalla sinne se palkka on hyvin todennäköisesti ollut yli keskitulon ja muutaman vuoden jälkeen. Pointti oli tässä, että ei se super kova palkka tarkoita, että se automaattisesti sitouttaisi henkilön ko. yhtiöön, vaan se mahdollistaa hänen irtaantumisen työelämästä huomattavasti keskituloista aiemmin.
Työttömälle ei pitäisi maksaa, se on laiskottelua. Kyllä.
Mutta haluat siis päästää vähemmillä työvuosilla johtajat nauttimaan erittäin hyvällä toimeen tulolla muiden palveluista pieneen hintaan (omiin tuntihintoihinsa nähden) ilman, että valtio sitä verotuksella tasaa.
Eli sinäkin maksat verojen muodossa (olettaen ettet tienaa miljoonaa vuodessa?) heille heidän "laiskottelustaan".
En puhunut ALVeista. Unohdit laskuistasi tuloveron ja kunnallisveron lisäksi tulevat maksut:
* kirkollisvero (keskimääräisellä kirkollisveroprosentilla 1,39)
* yleisradiovero
* sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksu 0,53 ja päivärahamaksu 1,18 prosenttia
* palkansaajan TyEL-maksu 7,15 prosenttia (17–52 v. tai 63–67 v.*)
* työttömyysvakuutusmaksu 1,50 prosenttia
Nuo ovat kaikki veroja. Yleisradioverolla nyt ei tosin ole tuon taivaallista merkitystä, hukkuu pyöristysvirheisiin.
Ymmärsin kyllä, kuten ed. totesin noi ovat pienimerkityksellisiä keskituloinen vs 1,2 miljoonaa tienaava.
Sitten meidän eläkejärjestelmä on ollut sellainen, että hyvätuloiset saavat parempaa eläkettä läpi loppuelämänstä
Minä en siis eläkemaksua veroksi laskisi se on säätämistä tulevaisuuden varalta, myös sille hyvätuloiselle.
Heilläkin on mahdollista menettää "kaikki" esim. huonoilla sijoituksilla. Jolloin se eläke tulee tarpeeseen.
Sekä keskimäärin elänevät vielä pitempään kun eivät ole joutuneet tekemään töitään vaarallisissa olosuihteissa. Toki osalla on huono painoindeksi ja alkoholin kanssa ongelmia, vaikka sama se ollee keskituloisillakin?
Olemme persaukinen laiskojen kansa. Hyväsydämisyys tuntuu koskevan vain niitä, jotka voivat jakaa toisten rahoja. Mutta omistaan eivät kyllä luovu, itketään siitäkin että saa vähemmän ilmaista rahaa. Pyörittäisimme tätäkin taloutta paremmin niin että vaatisimme ihmisiä tekemäänkin jotain, sillähän tämä maa on alkujaan pärjännytkin.
Emme todellakaan tarvitse nykyistä veronkantoa mihinkään, jos ymmärtäisimme miten menot suhteutetaan. Pienemmällä verokannalla tosin luultavasti tienaisimme enemmän, mutta kun se ei vaan mene vasemmiston jakeluun.
Milläs maksat ne hirveät velat mitä valtio ja kunnat ovat meidän nimiin ottaneet. Minä en siis usko, että suurituloisten verojen alentaminen on siihen ratkaisu.