- Liittynyt
- 29.10.2016
- Viestejä
- 8 914
Mikäs viimeaikojen hallituksista on tukenut eniten vaikka pk yrityksiä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Ei niitä hallituksia taida olla ollut olemassa.Mikäs viimeaikojen hallituksista on tukenut eniten vaikka pk yrityksiä?
Niin miten kummassa hyvinvointivaltiosta kiinni pitäminen olisi populistista, kun vastakkaisella ideologialla johdetaan galluppeja?
Niin Kokoomushan on muistaakseni lupaillut symmetrisiä alennuksia ansiotuloverotukseen, mikä ei varsinaisesti ainakaan edistä velkaantumisen taittumista.Et vastannut kysymykseen, kuka sai sitä lisärahaa jos leikataan? Siinähän vain vähennetään vastikkeettoman rahan jakoa. Ei se merkitse hyvinvointivaltiosta luopumista edes, rahojen loppuminen kyllä.
Niin Kokoomushan on muistaakseni lupaillut symmetrisiä alennuksia ansiotuloverotukseen, mikä ei varsinaisesti ainakaan edistä velkaantumisen taittumista.
Taisin ymmärtää väärin termisi "ilmainen äänestäjä". Kaikki Kokoomuksen äänestäjäthän tykkäävät köyhien potkimisesta, joten siinä mielessä sillä saa helposti ilmaisia ääniä. Mitään realistista suunnitelmaa velkaantumisen taittumiseen ei ole Kokoomuksen suunnalta ainakaan omiin silmiini sattunut.
Mutta se ei myöskään anna kenellekään ilmaista rahaa. Sen sijaan ansiotuloverotuksen alenemisen voidaan kyllä katsoa olevan niitä "tulevaisuudeninvestointeja", jos sillä saadaan houkuteltua enemmän niitä korkeatuloisia.
Ei olisi. SDP:n ja Rinteen vaalilupaus nimittäin oli nimenomaan, että seuraava hallitus tekee politiikan suunnanmuutoksen, eikä leikkaa, vaan sen sijaan tekee tulevaisuusinvestointeja (= investoi velalla koulutus- ja palvelutason parannuksiin uskoen, että se on pitkällä tähtäimellä myös tuottavaa).
Ei hätää, rikastumalla köyhäkin vaihtaa puoluettaan (tästä löytyy onneksi ihan oikeata tutkimustakin). Varmaan potkiakseen muita köyhiä jotka eivät kyenneet samaan? Onhan se hieman ironista silloin ilkkua, jos ainoa syy päästä pois köyhyydestä on päästä potkimaan köyhiä. Mitä veikkaat sen kuvastavan? Kuvastaako se sitä että ruvettuaan tekemään asialle jotain tajuaa köyhyyden olleenkin omaa saamattomuutta?
Ainakin 2. asteen oppivelvollisuus on selkeästi investointi tulevaisuuteen (hyvinvointiin, koulutustasoon, työllisyyteen ja kilpailukykykyyn) jonka hyöty, mikäli saadaan, nähdään vasta pitkällä tähtäimellä pikkuhiljaa noin 10-50 vuoden kuluessa.Suunnanmuutokset siinä toki, että ei mitään vastuuta rahankäytössä. Sen sijaan en kyllä ole nähnyt mitään todellista suunnanmuutosta, että olisi tehtyä mitään "tulevaisuusinvestointeja". On vain lyöty rahaa tiskiin ja luotu uusia pysyviä kulurakenteita kun luodaan kavereille lisää suojavirkoja ja paisutetaan julkista sektoria. Tulevaisuusinvestoinnin olisivat esim. mittavia panostuksia tutkimukseen, kehitykseen, ja kilpailukykyyn. Nythän on vain näitä kaikki maksimit lähdetty haittaamaan. Rahaa on kyllä poltettu, joo, mutta ei mihinkään tulevaisuuteen investoiden.
Houkuteltua ketä? Ulkomaalaisiako? Heitä ei houkuttele enää mikään tänne, kun maastapoistumisvero astuu ensi vuonna voimaan.
Kuvastaisiko sitä, että suurin osa ihmisistä äänestää puhtaasti oman edun perusteella?
Mitä jos ruotsi päättää liittyä NATO:oon ja suomi jahkailee.Joko voidaan nyt Saksan liitokanslerin Moskovan lausuntojen jälkeen siirtää se Suomen NATO "optio" samojen tyhjien poliittistenkorulauseiden sarjaan kuten mm. kotouttamista tehostettava maahanmuuttopolitiikan osalta?
Sulkiko Saksan liittokansleri Scholz Suomen Nato-oven?
Mitä jos ruotsi päättää liittyä NATO:oon ja suomi jahkailee.
DI: ”Ruotsin haettava nyt Natoon riippumatta Suomen päätöksestä”
”Ruotsin täytyy toimia nyt siirtyäkseen pois tästä tilanteesta ja aloittaa prosessi Nato-jäsenyyden hakemiseksi”, katsoo Dagens Industrin pääkirjoitustoimittaja.www.talouselama.fi
”Ruotsin täytyy toimia nyt siirtyäkseen pois tästä tilanteesta ja aloittaa prosessi Nato-jäsenyyden hakemiseksi”, katsoo Dagens Industrin pääkirjoitustoimittaja.
Kuulostaa todella oudolta ja radikaalilibertaristiselta ajatella verotusta varastamisena. Yhteiskunnan verotusoikeus toimintojensa rahoittamiseksi ja jäseniensä tukemiseksi on kuitenkin kiinteä osa yhteiskuntasopimusta oikeastaan kaikissa järjestäytyneissä yhteiskunnissa.Tuurilla tuo jää vain Marinin hallituksen kokeiluksi ja seuraavat tajuavat sen poistaa. Mutta paljon pitää kieltämättä tässä maassa tehdä, jotta tänne saisi yhtään järkevää työvoimaa saapumaan.
Et huomaa tässä eroa:
a) Varastakaa muilta ja antakaa mulle (vasemmisto)
b) Varastakaa edes vähän vähemmän (oikeisto)
Jos kumpikin olisi "oma etu", niin asetelma pitäisi olla "varastakaa enemmän noilta" mitä kumpikin puoli sanoi. Tai jos ei mitään varastettavaa ole, niin orjaksi voi aina joutua. Mutta tässä tapauksessa toinen puoli antaa edelleen toiselle puolelle mahdollisuuden päästä parempaan elämään. Vasemmiston mielestä se on taas väärin että ihmiset saavat palkkion kun tekevät jotain.
Pääosin kaikki ns. hyökkäämättömyyssopimukset ja etupiirisopimukset ovat johtaneet sotaan tai sodanuhkaan. Niiden luonne on pohjimmiltaan ”haluamme kyllä alueenne, mutta varustaudutaan nyt lisää ensin” ja ”tiedämme, että haluatte alueemme, ja haluamme varustautua sen varalle ensin” -sopimuksia.Ja varmasti jahkaileekin, koska jostain käsittämättömästä syystä täällä haluttu katsoa ensin mitä Ruotsi tekee, vaikka meillä se on noin 1000 kilometriä sitä itä-rajaa Venäjän kanssa eikä Ruotsilla. Mutta eiköhän tuossakin tapauksessa Scholz käy vähän Moskavassa myötäilemässä ja sopimassa kuinka jos NATO ei laajene enää, niin rauha meidän aikanamme.
Pääosin kaikki ns. hyökkäämättömyyssopimukset ja etupiirisopimukset ovat johtaneet sotaan tai sodanuhkaan. Niiden luonne on pohjimmiltaan ”haluamme kyllä alueenne, mutta varustaudutaan nyt lisää ensin” ja ”tiedämme, että haluatte alueemme, ja haluamme varustautua sen varalle ensin” -sopimuksia.
Kuulostaa todella oudolta ja radikaalilibertaristiselta ajatella verotusta varastamisena. Yhteiskunnan verotusoikeus toimintojensa rahoittamiseksi ja jäseniensä tukemiseksi on kuitenkin kiinteä osa yhteiskuntasopimusta oikeastaan kaikissa järjestäytyneissä yhteiskunnissa.
Tietysti sillä samalla tavalla kuin vankilaan tuomitseminen ei ole vapaudenriisto tai kuolemantuomion täytäntöönpano ei ole murha. Valtiolla on oikeus tehdä asioita, jotka ovat yksittäisiltä kansalaisilta kiellettyjä.Millä tavalla se ei ole varkautta, kun toisten käsi käy omalla taskulla non-stop?
Tästä viimeisestä olen samaa mieltä. Oikeastaan mistään muusta en.Lisäksi, kun ei leiki "iloista veronmaksajaa", saavat päättäjätkin ehkä kaksi kertaa miettiä, mikä vero kulloinkin on oikeasti tarpeellinen.
Tästä viimeisestä olen samaa mieltä. Oikeastaan mistään muusta en.
Muutoin varkaus on toisen omaisuuden ottamista oikeudetta, siis lain vastaisesti. Verotus taas on yhteiskunnan säätelemää, säätämää, lakiin perustuva ja siis oikeutettua. Olet sinä, minä tai Hentun Liisa siitä sitten mitä mieltä tahansa.
Muutoin varkaus on toisen omaisuuden ottamista oikeudetta, siis lain vastaisesti. Verotus taas on yhteiskunnan säätelemää, säätämää, lakiin perustuva ja siis oikeutettua. Olet sinä, minä tai Hentun Liisa siitä sitten mitä mieltä tahansa.
Taas toisaalta, niin on myös sota ja vallankumous lakiin perustuvia oikeuksia. Jos vallankumous epäonnistuu on se vasta rikollinen toimi. Eli oletko siis myös vallankumouksen kannalla, jos pidät muutakin riistoa hyväksyttävänä?
Erikoinen aasinsilta. Ensinnäkin, haastaisin etsimään lainsäädännönnöstämme kohdat, joiden perusteella ne ovat oikeuksia.Taas toisaalta, niin on myös sota ja vallankumous lakiin perustuvia oikeuksia. Jos vallankumous epäonnistuu on se vasta rikollinen toimi. Eli oletko siis myös vallankumouksen kannalla, jos pidät muutakin riistoa hyväksyttävänä?
Suomalaisten moraali näyttää kuitenkin olevan varsin veromyönteinen. Tämä tuloshan on toistunut lukemattomia kertoja eli siis käytännössä joka kerran, kun asiaa tutkitaan.Tokihan se mikä on laillista, ei aina ole moraalista, ja se mikä on moraalista, ei aina ole laillista.
Pitäisikö siirtää kaikki valta noille kahdelle puolueelle? Mites veikkaat että kävisi?Velkarahalla ovat kaikki EK puolueet Liike Nyttiä ja VKK:ta lukuunottamatta ostaneet ääniä. Tällä menolla tulemme näkemään hyvinvointivaltion alasajon nopeammin kuin osaamme edes kuvitellakaan, huoltosuhde ja ylisuuri julkinen sektori tulee pitämään siitä huolen.
Pitäisikö siirtää kaikki valta noille kahdelle puolueelle? Mites veikkaat että kävisi?
Suomalaisten moraali näyttää kuitenkin olevan varsin veromyönteinen. Tämä tuloshan on toistunut lukemattomia kertoja eli siis käytännössä joka kerran, kun asiaa tutkitaan.
”Tuoreen asennetutkimuksen mukaan 95 prosenttia suomalaisista pitää verojen maksamista kansalaisen tärkeänä velvollisuutena. Selkeä enemmistö eli 82 prosenttia luottaa verotuspäätöksen oikeellisuuteen. Tiedot perustuvat Verohallinnon teettämään laajaan valtakunnalliseen haastattelututkimukseen.
– Jopa 96 prosenttia suomalaisista on samaa mieltä siitä, että verojen kerääminen on tärkeää hyvinvointivaltion ylläpitämisen vuoksi. Lisäksi 79 prosenttia maksaa veronsa mielellään ja tuntee saaneensa vastinetta maksamilleen veroille, Verohallinnon palvelupäällikkö Janne Myyry kertoo.”
Tätä nyt yleisesti kuultavaa valitusta en ymmärrä. Vaikka kaara kuluttaisi 10 litraa satasella ja hinta olisi noussut vaikka euron, niin silti tuo kulu ei olisi kuin 11 euroa enemmän päivässä (ja nuo luvut ovat siis todella yläkanttiin). Jos työstä ei nettoa moninverroin enemmän kuin 11 euroa päivässä, niin todellakin kannattaa jäädä työttömäksi.Joo... Onneksi on ollut kiinteähintainen sähkösoppari. Mutta nyt KW-hintaan tuli vajaan 40% korotus. Vesimaksut nousi rajusti hiljattain. Polttoaineista saa maksaa vajaa 2 euroa/litra, Euroopan liki kalleinta 95E:tä.
Tämä maa ja sen ihmiset joutuu tällä menolla vararikkoon, eikä siihen mene kauan. Hiljattain keskustelin yhden kaverin kanssa, joka pähkäili, että kannattaako ennemmin jäädä työttömäksi vai kulkea suuntaansa 55 kilometrin työmatkaa (julkisia ei käytännössä käytettävissä).
Eli pukki on kysynyt kaalinpäiltä, haluaako ne tulla syödyksi.
Eipä sillä. Ottaen huomioon, että suomalaiset kasvavat tähän naurettavaan hyvinvointimyyttiin jo lapsesta lähtien, eivät he sen todenperäisyyttä osaa kyseenalaistaa.
Keskimääräinen suomalainen on hämmentävän yksinkertainen tapaus, joka ottaa mielipiteensä annettuna.
Samalla suuri osa kansastan on tulonsiirtojen nettosaajia. Aivan jokainen heistä puolustaa himoverotusta, kun itse on tukikoneiston saamapuolella.
En siis ylläty kyselyn tuloksesta miltään osin.
Tuon kaverin palkka on selvästi alle 2000 eur brutto. Luultavasti välimaastossa 1700-1900 eur brutto. Duuni on kokoonpanotyö pienehkössä firmassa.Tätä nyt yleisesti kuultavaa valitusta en ymmärrä. Vaikka kaara kuluttaisi 10 litraa satasella ja hinta olisi noussut vaikka euron, niin silti tuo kulu ei olisi kuin 11 euroa enemmän päivässä (ja nuo luvut ovat siis todella yläkanttiin). Jos työstä ei nettoa moninverroin enemmän kuin 11 euroa päivässä, niin todellakin kannattaa jäädä työttömäksi.
Tuon kaverin palkka on selvästi alle 2000 eur brutto. Luultavasti välimaastossa 1700-1900 eur brutto. Duuni on kokoonpanotyö pienehkössä firmassa.
Jos sun tuosta palkasta pitää ruveta maksamaan vajaa 400 eur/kk pelkistä työmatka-ajon polttoaineista, niin kyllä siinä kamelin selkä taittuu. Kuka lähtee töihin, jos lähes saman saa sossusta.
Jos auto kuluttaa 6 litraa satasella, niin polttoaineen pitäisi maksaa yli 2,70 euroa litralta, että hintaa työmatkalle tulisi kuussa 400 euroa.Tuon kaverin palkka on selvästi alle 2000 eur brutto. Luultavasti välimaastossa 1700-1900 eur brutto. Duuni on kokoonpanotyö pienehkössä firmassa.
Jos sun tuosta palkasta pitää ruveta maksamaan vajaa 400 eur/kk pelkistä työmatka-ajon polttoaineista, niin kyllä siinä kamelin selkä taittuu. Kuka lähtee töihin, jos lähes saman saa sossusta.
Riikka Purran vahva "Tekemisen meininki "™ tuottaa tulosta. Persujen kannatuksesta sulanut neljännes reilussa puolessa vuodessa. Jonkinlainen ennätys tämäkin. HSn uusin eduskuntavaali-gallup:
Mikäs viimeaikojen hallituksista on tukenut eniten vaikka pk yrityksiä?
Erikoinen aasinsilta. Ensinnäkin, haastaisin etsimään lainsäädännönnöstämme kohdat, joiden perusteella ne ovat oikeuksia.
Toisekseen, pyytäisin että et samassa virkkeessä lähtisi sekä omenoita ja appelsiineja (vallankumous, sota ja verotus eivät ole sama tai rinnasteinen asia) linjalle ja olkiukottaisi (…jos pidät riistoa hyväksyttävänä…) minulle jonkun mielipiteen, jota en ole esittänyt.
Mutta, mitä tulee verotukseen vielä, niin progressiivinen verotus rikkoo tasa-arvoa Suomessa joka tapauksessa. Jos minä menen viikonlopuksi tekemään työtä X ja työtön samaa työtä X, niin jälkimmäinen saa enemmän rahaa samasta työstä. Siinä sitä oikeudenmukaisuutta.
Vertaat kahta erilaista tapausta keskenään ja päättelet, että tasa-arvoa rikotaan. Varmaan kuitenkin ymmärrät, että sama määrä maksettua veroa tuntuu eri tavalla köyhän ja rikkaan arjessa. Useimpien mielestä jonkin asteinen veroprogressio on nimenomaan oikeudenmukaista. Joku yläraja progressiollakin tietysti on oltava.
Edelleen nuo whataboutismitkaan ei auta (blaa blaa blaa verotus, whatabout raiskaus), vaan on ajatusvirhe sekin, ihan samalla tavalla kuin tuo vallankumoushöpinä.Et tainnut ymmärtää mitä vallankumous tarkoittaa. Sen jälkeen minä luon ne lait tai vastaavasti - minä olen valtio. Ei edellisillä laeilla ole mitään merkitystä enää asiassa. Mikäli koet että kaikki lakipykälät ovat aina "ei tämä voi olla mitään muuta", niin silloin hyväksyt luonnollisesti kaikki mahdolliset skenaariot. Mielestäni olet myös silloin ilmoittanut selvästi, että hyväksyt tuomiotkin joita tässä maassa jaetaan, koska ne seuraavat lakia. Vähän lasta raiskataan -> ehdollinen -> oikeus on toteutunut, kaikki hyvin? Mielestäni oikeus ei ole silloin toteutunut, kuten ei myöskään verotuksen kohdalla ole oikeus toteutunut. Tai Kiinassa hieman ihmisiä keskitysleirille, onneksi sekin on laillista. Oikeasti, se mikä on laki ei tee siitä suoraan oikein tai jotain muuta kuin rikosta todellisuudessa.
Mutta, mitä tulee verotukseen vielä, niin progressiivinen verotus rikkoo tasa-arvoa Suomessa joka tapauksessa. Jos minä menen viikonlopuksi tekemään työtä X ja työtön samaa työtä X, niin jälkimmäinen saa enemmän rahaa samasta työstä. Siinä sitä oikeudenmukaisuutta.
Lisäksi uuskielen tapaan käännät tasa-arvon nyt nimenomaan päinvastaiseksi siitä, minä se yleisesti käsitetään, ja tuo käyttämäsi esimerkki nimenomaisesti luo tasa-arvoa ja tasoittaa hyvinvointieroja (myös muiden kuin teidän kahden välillä).
Lisäksi progressiivinen verotus ylipäätään on työväline taloudellisen tasa-arvon luomiseen ja hyvinvoinnin jakamiseen. Normatiivisessa veroteoriassa on tälle ihan käsitteetkin: uudelleenjako, jossa verotuksen uudelleenjakovaikutusta voidaan tutkia.
Gini-indeksillä mitattuna paras elintaso löytyy siis kukoistavista Afrikan hyvinvointivaltioista. Muuta johonkin niistä, niin pääset vapaaksi sorron ikeestä? Jos alat nyt pakkaamaan, niin ehdit vielä ennen maastapoistumisveroaOn täysin tunnettu fakta, että hyvinvointierot parantavat keskimäärin kaikkien elämää, koska ilman palkkiota ihminen ei halua tehdä mitään.
Lähde?Niin, tätä kokeiltiin parhaimmillaan NL:ssä. Kaikki saivat saman verran välittämättä siitä mitä tekivät
Halla-Ahon tilanteessa ei ole kyse mistään aamiaisista tai muutenkaan syömiseen liittyvästä toiminnasta. mutta tuskin tästä iltapäivälehdet tulevat mitään otsikoita repimään.
Eikös tämä ollut jotain RKP:n neiteilyä jos persuilta kysytään.
Eduskunta | Halla-ahon raiskauskirjoittelu sai osaltaan Rkp:n Eva Biaudet’n äänestämään tyhjää ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan vaalissa – Halla-aho: ”En ole harkinnut pyytää anteeksi”
Halla-aho valittiin keskiviikkona ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi poikkeuksellisesti äänestyksellä. Kuusi edustajaa äänesti tyhjää. Perussuomalaiset moitti äänestystä ”pikkusieluiseksi protestiksi”.www.hs.fi
Täyttä tasa-arvoa ei luultavasti koskaan saavuteta. Ainakin toistaiseksi meillä on se osin teoreettinen valinnan vapaus.Mikä se vanha kieli sitten on? Sanakirja kun ei nyt ole kanssasi mitenkään samaa mieltä. Hyvinvointieron tasoittaminen ei ole tasa-arvoisuutta jos se tapahtuu toisen hyvinvointia heikentämällä, kuten progressiivinen verotus tekee. Koetko sinä "tasa-arvoiseksi" että minä teen töitä, enkä saa viettää aikaa lasteni kanssa jotta se laiska paska jossain voi hakata lastaan ja saa samalla siitä ilosta rahaa? Sitähän hyvinvointieron tasoittaminen tarkoittaa.
Niin, tätä kokeiltiin parhaimmillaan NL:ssä. Kaikki saivat saman verran välittämättä siitä mitä tekivät. Kuten todettiin se onnistui mainiosti, koska ihmisiä kiinnosti yrittää aivan hirveästi. Aivan kuin lastenvaunujen tuotannon mittaaminen kiloissa. Taloudellinen tasa-arvo ei ole sama asia kuin ihmisten yhdenvertainen käsitteleminen (se on se sana mitä sanakirja tarjoaa sinulle tasa-arvosta), kun se tapahtuu toista sortamalla.
On täysin tunnettu fakta, että hyvinvointierot parantavat keskimäärin kaikkien elämää, koska ilman palkkiota ihminen ei halua tehdä mitään.
Progressiivisen verotus ei heikennä kenenkään hyvinvointia. Sen sijaan se progression mukaisesti siirtää painopistettä yksilöstä koko yhteiskuntaan. Pienituloisella tulojen kasvattaminen lisää suhteellisesti enemmän yksilön hyvinvointia, mutta tulojen noustessa ja progression purressa painopiste siirtyy kohti yhteiskuntaa ja muiden hyvinvointia.Mikä se vanha kieli sitten on? Sanakirja kun ei nyt ole kanssasi mitenkään samaa mieltä. Hyvinvointieron tasoittaminen ei ole tasa-arvoisuutta jos se tapahtuu toisen hyvinvointia heikentämällä, kuten progressiivinen verotus tekee. Koetko sinä "tasa-arvoiseksi" että minä teen töitä, enkä saa viettää aikaa lasteni kanssa jotta se laiska paska jossain voi hakata lastaan ja saa samalla siitä ilosta rahaa? Sitähän hyvinvointieron tasoittaminen tarkoittaa.
Kun järkevät argumentit loppuvat, nousee usein NL-kortti tai natsikortti pöytään.Niin, tätä kokeiltiin parhaimmillaan NL:ssä. Kaikki saivat saman verran välittämättä siitä mitä tekivät. Kuten todettiin se onnistui mainiosti, koska ihmisiä kiinnosti yrittää aivan hirveästi. Aivan kuin lastenvaunujen tuotannon mittaaminen kiloissa. Taloudellinen tasa-arvo ei ole sama asia kuin ihmisten yhdenvertainen käsitteleminen (se on se sana mitä sanakirja tarjoaa sinulle tasa-arvosta), kun se tapahtuu toista sortamalla.
On täysin tunnettu fakta, että hyvinvointierot parantavat keskimäärin kaikkien elämää, koska ilman palkkiota ihminen ei halua tehdä mitään.
Eli jos koet vääräksi, että työtön saa korvausta ja sinä työssäkäyvänä et. Voit "korjata" asian kohdaltasi jättäytymällä työttömäksi. Toisisille se sopii useimmat huomannevat etteivät ne korvaukset kovin isoa elintasoa takaa.
Jotta hommaa voidaan rahoittaa tarvitaan sitä prokressiivista veroitusta. Joka on käytännössä niitä harvoja keinoja
tasata osin järkyttäviä tuloeroja. Ei sekään olle yhteiskunnan kannalta tasa-arvoista, että joku saa 500 kertaisen palkan työstään meidän toisten "Hyväksi" ja samalla sitten saa niiden muiden työpanoksen palkkaansa nähden "ilmaiseksi"
Nythän on niin, että teet hyvällä palkalla hommia 2-5 vuotta niin, voit elää loppuelämäsi taloudellisesti (ainakin keskituloisen tulotasoon nähden) laadukkaasti tekemättä mitään. Eli se hyvä palkka ei aina tarkoita, että se kannustaisi
tekemään työtä yhteiskunnan puolesta.
Progressiivisen verotus ei heikennä kenenkään hyvinvointia. Sen sijaan se progression mukaisesti siirtää painopistettä yksilöstä koko yhteiskuntaan. Pienituloisella tulojen kasvattaminen lisää suhteellisesti enemmän yksilön hyvinvointia, mutta tulojen noustessa ja progression purressa painopiste siirtyy kohti yhteiskuntaa ja muiden hyvinvointia.
Tähän kun yhdistää sen aiemmin linkkaamani eli sen, että ”95 prosenttia suomalaisista pitää verojen maksamista kansalaisen tärkeänä velvollisuutena” ja ”jopa 96 prosenttia suomalaisista on samaa mieltä siitä, että verojen kerääminen on tärkeää hyvinvointivaltion ylläpitämisen vuoksi”, niin voinee varmaankin todeta, että suomalaisella hyvinvointivaltiolla ja progressiivisella verotuksella
Gini-indeksillä mitattuna paras elintaso löytyy siis kukoistavista Afrikan hyvinvointivaltioista. Muuta johonkin niistä, niin pääset vapaaksi sorron ikeestä? Jos alat nyt pakkaamaan, niin ehdit vielä ennen maastapoistumisveroa
Hyvinvointia ajatellaan olevan taloudellista ja sosiaalista. Niin kauan kuin veroprosentti ei nouse yli sadan, jokaista ansaitsemaasi euroa kohti myös oma taloudellinen hyvinvointisi kasvaa, vaikka progressio nousisikin tiukaksi ja marginaalivero korkeaksi.Miten määrittelet sen, ettei se vähennä hyvinvointia? Tekisin mieluusti puolet siitä töistä mitä nyt ja saisin samat rahat. Väitätkö, että tekemällä yli puolet viikostani muiden rahoittamiseen parantaa hyvinvointiani? Minä kun en.
Meinaatko, että suomalaiset eivät ymmärrä, että meidän verotus on progressiivinen, eivätkä osaa ottaa sitä huomioon vastatessaan? Älä nyt sentään.Tuossa ei kysytä mitään progressiivisuudesta. Kysypä niiltä, jotka maksaisivat yli tasaveron verran onko progressiivisuus hyvä asia, niin katsotaan tulokset. Ei, maksetaanko veroja, vaan maksetaanko progressiivista veroa. Älä vertaile kyselyihin, jotka eivät kysy edes samasta asiasta.
Tuskin kuitenkaan valtaosa suomalaisista on idiootteja, vaikka jokunen saattaa ollakin.Ja kyllä, demokratiassa idiootitkin saavat äänestää, olet oikeassa siinä. Mutta se ei välttämättä ole yhteiskunnalle tai ihmiskunnalle hyväksi.
Tarkoitat siis Alankomaita? Alankomailla on maailman surkein gini tehokkuuskerroin (0,902). Ei siellä varsinaisesti kovin huonosti mene.