• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Noin se kolmessa isossa menee, myös demareissa. Tarvittaessa jopa pj. vaihtuu, mikäli hallitustunnustelija asettaa sen kynnyskysymykseksi.
Mutta vaaleihin on pitkä aika vielä. Joku kolmesta voi joutua syöksykierteeseen, jollain siellä Kokoomuksen takana voi ampaista voimakas nousukierre. Eli saapa tässä vielä pitkälti toista vuotta jännäillä ja spekuloida.
En kyllä usko että mikään puolue vaihtaa puheenjohtajaa, jos hallitustunnustelija asettaa sen kynnyskysymykseksi, täysin absurdi ajatus, kyllä tuommoisella vaatimuksella lopetetaan neuvottelut ensialkuun.
 
En kyllä usko että mikään puolue vaihtaa puheenjohtajaa, jos hallitustunnustelija asettaa sen kynnyskysymykseksi, täysin absurdi ajatus, kyllä tuommoisella vaatimuksella lopetetaan neuvottelut ensialkuun.
Eipä noita suoraan sanota, vaan kautta rantain vihjaillen. Ja viimeksi Kepu vaihtoi, jotta pääsi Rinteen hallitukseen, niin se junailtiin.
Ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta, eikä ensimmäinen eikä viimeinen puolue joka niin teki, toki muodollisesti sitä ei vaihdeta, vaan istuva pj. ilmoittaa jättävänsä tehtävänsä niin, että seuraavassa puoluekokouksessa valitaan uusi.
 
Ihan oikeasti tuon ajan moni kommunisti ihan aidosti usko hyvään, ja jos olivat lukevaa sorttia niin lukivat kirjallisuutta, aatteen perusteoksia. Ja jos luit linkkisi, niin ei tainnut olla aikansa myyntimenestys Suomessa, saati sitten taistolaispiireissä.

Ja huomioitava ettei ns Nevostoaikaan Suomi kommunistit automaattisesti Stallinen hirmutekoja kannattaneet , jos niistä tiesivät.

Jos olet joskus nähnyt ja lukenut jotain suomenkielistä alan "tiedotusta" missä kerrotaan nevostoliiton ihanuukista, niin kyllä niiden uhrit saatto ihan hyvässä uskossa olla että siellä on joku ihannuuksiin, jos vielä verrattiin niihin "hirveyksiin" mitä länsimaissa, niin osa oli ihan lääpällään. Jos pääsi vieraileen siellä, niin ne oli kulissia, vaikka luulis kyllä huomanneet että jotain vialla.

Tämähän on aivan totta. Kommunisteja oli Suomessakin monenlaisia.

Taistolaisporukka paljolti uskoi dogmaattisesti neuvostoliittolaiseen järjestelmään ainakin vielä 70-luvulla. Näitäkin oli montaa sorttia: nuorisostallareita, joista varmaan puolet mukana koska se oli siihen aikaan trendikästä. Taiteilijoita ym. naiiveja pölhöjä oli iso joukko. Ja sitten oli oikeat poliitikot, kuten taistolaisille nimensä tahtomattaan lainannut Taisto Sinisalo. Eduskunnassa taistolaisporukkaa oli enimmillään yli kymmenen. Taistolaisista löytyi monenlaisia änkyröitä, alkaen kaikenlaisista kahjoista jotka elättelivät visioita aseellisesta vallankumouksesta, tosin kukaan ei tainnut mitään konkreettista sen eteen kuitenkaan saada aikaiseksi.

Kommareiden enemmistösiipi oli maltillisempaa jo viimeistään 1960-luvulta lähtien ja sen takia enemmän tai vähemmän Neuvostoliiton kommunistisen puolueen silmätikkuna. Nämä kommunistit jopa tuomitsivat Tshekkoslovakian miehityksen 1968, mahtoiko moni muu poliittinen ryhmittymä edes niin tehdä Suomessa. Oikeastaan tämä enemmistösiipi kommunisteista oli moni heistä jopa aika suoraselkäistä ja melko isänmaallista porukkaa. Vallankumous ei näillä enää viimeistään 60-70-luvulta lähtien tainnut olla minkäänlainen todellinen tavoite johon olisi pyritty. SKP:n pitkäaikainen puheenjohtaja, sotaveteraani Aarne Saarinen oli tiettävästi jopa kriittinen Neukkulan järjestelmää kohtaan kun oli itse siellä vieraillessaan saanut sitä omin silmin nähdä. Saarinen oli NKP:n inhokki, mutta pakko häntä oli sietää koska eivät voineet poiskaan pakotttaa. Mielenkiintoisesti Saarinen aikanaan 90-luvulla jopa kannatti vahvasti Suomen EY-jäsenyyttä. Enemmistökommarit panivat myös kampoihin taistolaisporukalle ja saivat pidettyä ne vähemmistöasemassa loppuun asti ja 1980-luvulla potkivat ne lopulta puolueestaan pois. Tässä projektissa oli oma roolinsa toisella tunnetulla kommunistilla Arvo Aallolla, joka mielenkiintoisesti muuten 70-luvulla julisti sellaista järjestelmää, jossa kapitalismin ja sosialismin parhaita puolia yhdisteltäisiin. Eli käytännössä oli lopulta melkein demari.

Oma lukunsa oli sitten esim. Ele Alenius, joka oli jossain vaiheessa SKDL:n puheenjohtaja, mutta ei kommunististen puolueen jäsen koskaan. Hänelläkin oli omia yhteiskuntateorioitaan, kuten omanlaisensa sosialistinen järjestelmä joka sallisi pienyrityksetkin, ja josta kansa voisi päättää myös luopua jos niin haluaa. Alenius on vanhoilla päivillään todennut, että olisi parempi jos Neuvostoliittoa ei olisi koskaan ollutkaan eikä tainnut neukkulan systeemiä muutenkaan ikinä kannattaa.

Mua ei nämä kommunistien aatteet ja touhut itseäni nappaa, mutta todella mielenkiintoista poliittista historiaa tältä puolelta löytyy, eikä ollenkaan niin mustavalkoista kuin mitä käsitteestä kommunismi/kommunisti saattaisi noin ensi kädessä mieleen tulla. Periaatteessa oma tulkintani on, että suomalaisten kommunistien kohtalaisen maltillinen enemmistö varmaankin uskoi sosialismin autuuteen ja siinä tekivät kohtalaisesta pesäeroa sen ajan demareihin, mutta jo Kekkosen aikana vain ääripään porukka oli lopulta innostunut neuvostoliittolaisesta systeemistä ja vielä marginaalisempi osa hautoi vallankumousfantasioita. AY-puolella kommunistit taisivat olla aika räyhäkkäitä mutta siihenkin ilmeisesti alkoi lopulta tulla malttia ja kuria.

Edit: kommunistithan harrastivat puolueena myös vahvasti kapitalismia mm. sijoitustoiminnan muodossa 80-luvulla ja ihan puolueen virallisen linjan mukaan. Meni vaan bisnekset aika huonosti.
 
Näissä sosialisti/kommunisti-ajatteluissa on aina hyvä muistaa, että ei ole olemassa yhtään ainoaa valtiota, jossa sosialismi (ja kommunismin tavoittelu) olisi tuottanut pidemmän päälle hyvää kansalaisille.
Netissä kiertää kuva, jossa on Aki Lindenin näköinen mies puheenjohtajakorokkeella. Banderolissa kuvan ylälaidassa lukee:
"Eteenpäin SKP:n johdolla Otto Wille Kuusisen viiitoittamaa tietä".

Otto Wille Kuusinen on suomalaisessa mittapuussa quisling potenssiin sata.
 
^ toi oli just taistolaisten käyttämä slogan 70-luvulla ja heille tuohon aikaan varmasti monelle oikeaan sosialismiin pyrkiminen näyttäytyi houkuttelevana vaihtoehtona.

Nyt kun poliittisen historian syövereihin ajauduin, niin täällä on mietitty sitäkin, olisiko maltilliseksi muuttuneella ex-äärioikeistolaisella mitään menestymisen mahdollisuuksia politiikassa. Vaikea sanoa, kun esimerkkitapauksia ei ole ollut ihan äsken. Sotien jälkeen entisiä IKL:n kansanedustajia oli kyllä kokoomuksen kansanedustajina, mikä ei valvontakomission jälkeisessä Suomessa ja ajan ilmapiirissä ihan pikku juttu ollut. Onnistuisiko jokin vastaava tänäkin päivänä? En pitäisi mitenkään ihmeenä että onnistuisi, koska suurin osa ihmisistä on aika maltillisia ja erittäin vähän kiinnostuneita politiikasta syvemmin. Varmasti menneisyttä kaiveltaisiin julkisuudessa silti, entiset omat haukkuisivat luopioksi ja toisen laidan edustajan natsittelisivat, mutta perusäänestäjää kiinnostaisi enemmän se mitä kyseisellä ihmisellä olisi tarjottavaa tänä päivänä.
 

"Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkosen mukaan on vielä mahdollista, että keskusta lähtee hallituksesta.

Hän kertoo Suomenmaan haastattelussa aina ajatelleensa, että punamultayhteistyöllä on saatu historiassa aikaan paljon hyviä päätöksiä ja vastuullista taloudenhoitoa”.

– Että sitä pitää joskus kokeilla. Mutta nyt on selvinnyt, etteivät demarit toimi enää niin, miten aiemmin. Talous ei enää ole heille tärkeää, Petri Honkonen sanoo Suomenmaalle.

Keskustajohtaja kertoo tunnelman hallituksen sisällä muuttuneen. Honkosen mukaan käänteentekevää on ollut SDP:n ja vihreiden päätökset vaihtaa puheenjohtajiaan. Vaalivoittoon eduskuntavaaleissa 2019 SDP:n luotsannut Antti Rinne erosi pääministerin paikalta vuonna 2019, minkä jälkeen SDP:n puoluevaltuusto valitsi Sanna Marinin (sd.) pääministerin tehtävään. Marinista tuli myös SDP:n puheenjohtaja."


Olisi kyllä hyvä veto lähteä hallituksesta vedoten Mariniin kun itse pakottanut ensin SDP:n vaihtamaan pääministeriä. :kahvi:
 
Mutta onneksi meillä helsingissä on nyt oikean puolueen pormestari joka ei halua muuta kuin halpatyövoimaa.

Oletan että viestisi oli sarkastinen ja siihen liittyen miten hoitoalan ongelma pitäisi omasta mielestäsi ratkaista?

Aiheesta kolmanteen. Poliisi avautuu Hesarissa rahoituksen puutteesta josta on kärsitty jo toista vuosikymmentä:

"Jos poliisi ei saa riittäväksi kokemaansa rahoitusta, Kolehmainen aikoo esittää radikaalia toimenpidettä: osittain luopumista poliisin esitutkintapakosta.

Jo tällä hetkellä poliisi esittää syyttäjälle rajoitettavaksi monien massarikosten kuten näpistysten, varkauksien ja lievempien pahoinpitelyjen tutkintoja. Esitutkintapakosta luopuminen kuitenkin tarkoittaisi, että poliisi voisi tarkoin laissa määritellyissä tapauksissa jättää tietyt rikokset tutkimatta.

”Tämä on nostettu esiin siksi, että olemme oikeasti ahdingossa. Jos meille ei tule lisää resursseja rikostutkintaan, meidän täytyy miettiä, miten selviämme tilanteesta”, Kolehmainen sanoo.


Hänen mukaansa poliisi voisi jättää tutkimatta tiettyjä rikosepäilyjä, joilla ei ole suurta yhteiskunnallista merkitystä. Esimerkiksi kunnianloukkaus tai huumeiden käyttörikos voisi olla rikos, jota poliisin ei olisi pakko tutkia, Kolehmainen sanoo."

Asia olisi helppo korjata tai ainakin ohjata oikeaan suuntaan. Uskonrauhan rikkominen, kansanryhmää vastaan kiihotus ja kunnianloukkaus kokonaan hyllylle paitsi 2 jälkimmäistä aivan äärimmäisen räikeissä tapauksissa. Samalla liikkuvan poliisin "HÄHÄÄ YLITIT RAJOITUKSEN 5KM/H!"-natseja voisi vähentää 90%, mutta toisaalta taas suomalaisen "hyvinvointiyhteiskunnan" rahoitus taitaa olla riippuvainen noista yliherkistä sakottamisista.

Kaikki seksin ostamiseen, internet piratismiin, laittomiin uhkapeleihin, merkityksettömiin tietomurtoihin (esim. defacing) jne. liittyvät tutkinnat voi myös vetää kokonaan pöntöstä alas. Kyllä tuota poliisin aikaa tärvelevää turhaa paskaa löytyy pilvin ja pimein jos vain jaksaa etsiä.

Samalla ehkä voi miettiä rahoituksen siirtoa muilta julkisen sektorin osilta. Kuinka tervettä on että rahassa rypevä YLE palkkaa Suomen kalleimmat konsultit rakentamaan heidän digitaalisia palvelujaan, pyörittää useita eri ohjelmia/medioita radiossa/tv:ssä/omalla sivullaan/youtubessa ja käyttää rahojaan äärivasemmistolaiseen woke-paskaan jota pakkosyöttää sivullansa, samalla kun poliisi on hätää kärsimässä rahoituksen suhteen?
 
Oletan että viestisi oli sarkastinen ja siihen liittyen miten hoitoalan ongelma pitäisi omasta mielestäsi ratkaista?

Aiheesta kolmanteen. Poliisi avautuu Hesarissa rahoituksen puutteesta josta on kärsitty jo toista vuosikymmentä:

"Jos poliisi ei saa riittäväksi kokemaansa rahoitusta, Kolehmainen aikoo esittää radikaalia toimenpidettä: osittain luopumista poliisin esitutkintapakosta.

Jo tällä hetkellä poliisi esittää syyttäjälle rajoitettavaksi monien massarikosten kuten näpistysten, varkauksien ja lievempien pahoinpitelyjen tutkintoja. Esitutkintapakosta luopuminen kuitenkin tarkoittaisi, että poliisi voisi tarkoin laissa määritellyissä tapauksissa jättää tietyt rikokset tutkimatta.

”Tämä on nostettu esiin siksi, että olemme oikeasti ahdingossa. Jos meille ei tule lisää resursseja rikostutkintaan, meidän täytyy miettiä, miten selviämme tilanteesta”, Kolehmainen sanoo.


Hänen mukaansa poliisi voisi jättää tutkimatta tiettyjä rikosepäilyjä, joilla ei ole suurta yhteiskunnallista merkitystä. Esimerkiksi kunnianloukkaus tai huumeiden käyttörikos voisi olla rikos, jota poliisin ei olisi pakko tutkia, Kolehmainen sanoo."

Asia olisi helppo korjata tai ainakin ohjata oikeaan suuntaan. Uskonrauhan rikkominen, kansanryhmää vastaan kiihotus ja kunnianloukkaus kokonaan hyllylle paitsi 2 jälkimmäistä aivan äärimmäisen räikeissä tapauksissa. Samalla liikkuvan poliisin "HÄHÄÄ YLITIT RAJOITUKSEN 5KM/H!"-natseja voisi vähentää 90%, mutta toisaalta taas suomalaisen "hyvinvointiyhteiskunnan" rahoitus taitaa olla riippuvainen noista yliherkistä sakottamisista.

Kaikki seksin ostamiseen, internet piratismiin, laittomiin uhkapeleihin, merkityksettömiin tietomurtoihin (esim. defacing) jne. liittyvät tutkinnat voi myös vetää kokonaan pöntöstä alas. Kyllä tuota poliisin aikaa tärvelevää turhaa paskaa löytyy pilvin ja pimein jos vain jaksaa etsiä.

Samalla ehkä voi miettiä rahoituksen siirtoa muilta julkisen sektorin osilta. Kuinka tervettä on että rahassa rypevä YLE palkkaa Suomen kalleimmat konsultit rakentamaan heidän digitaalisia palvelujaan, pyörittää useita eri ohjelmia/medioita radiossa/tv:ssä/omalla sivullaan/youtubessa ja käyttää rahojaan äärivasemmistolaiseen woke-paskaan jota pakkosyöttää sivullansa, samalla kun poliisi on hätää kärsimässä rahoituksen suhteen?
Kevään budjettiriihi lähestymässä, niin alkaa se ainainen Poliisin lisärahan lypsäminen. Ei heti tule mieleen aikaa, jolloin siellä olisi rahoitus katsottu riittäväksi.
Silti kaikki kunnia heidän työlleen ja samoin julkisuuspelilleen myös, onhan se toiminut ja rahaa on aina löytynyt, laskukaudellakin.
Ehkä kuitenkin pieni lisärahoitus äärioikeiston ja rasismin karsimiseen poliisilaitoksilta tosiaan olisi paikallaan nyt, kun sitä on ilmennyt ja tutkintaan on jouduttu resurssia laittamaan.

Btw. Sitä liikkuvaa poliisia ei ole enää vuosiin, siis poliisiuudistuksen jälkeen, ollut olemassa. Toki joka poliisilaitoksella on edelleen ns. liikenneryhmä tai -yksikkö, kun eihän peruspoliisit juuri mitään vaikkapa raskaan liikenteen valvonnan jutuista ymmärrä.
 
Viimeksi muokattu:
Kevään budjettiriihi lähestymässä, niin alkaa se ainainen Poliisin lisärahan lypsäminen.
Ilmeisesti poliisi on kokoajan toiminut merkittävällä alirahoituksella eli tässä ei edes haeta "lisärahaa" vaan pyritään pääsemään normaalin toimintakyvyn tasolle.

Joka tapauksessa tällä kertaa ei tarvitse luottaa pelkästään poliisin sanaan sillä kuten tuossa uutisessa mainitaan niin nyt poliisin kulurakenteesta/rahankäytöstä tehdään ulkopuolinen selvitys. Näitä selvityksiä soisi tehtävän useamminkin ja muillekin kuin poliisille.
 
Ilmeisesti poliisi on kokoajan toiminut merkittävällä alirahoituksella eli tässä ei edes haeta "lisärahaa" vaan pyritään pääsemään normaalin toimintakyvyn tasolle.

Joka tapauksessa tällä kertaa ei tarvitse luottaa pelkästään poliisin sanaan sillä kuten tuossa uutisessa mainitaan niin nyt poliisin kulurakenteesta/rahankäytöstä tehdään ulkopuolinen selvitys. Näitä selvityksiä soisi tehtävän useamminkin ja muillekin kuin poliisille.
Itse asiassa niitä ollaan tekemässä useampi, näinhän päätettiin tämän väitöskirjan julkaisun ja noiden muiden kohujen myötä nousseen kohun jäljiltä jo aiemmin, nyt on valmistumassa siis ensimmäinen niistä.
Myös VTV on ilmoittanut aikovansa kohdentaa tarkastusta Poliisiin lähivuosina.

Rahoitus on tietenkin kyettävä saamaan kuntoon. Ja/tai hallinto ja toimintatavat sellaisiksi, että se kyetään sisäisesti kohdentamaan oikein, tehokkaasti ja säästäväisesti.
 
Samalla liikkuvan poliisin "HÄHÄÄ YLITIT RAJOITUKSEN 5KM/H!"-natseja voisi vähentää 90%, mutta toisaalta taas suomalaisen "hyvinvointiyhteiskunnan" rahoitus taitaa olla riippuvainen noista yliherkistä sakottamisista.

Liikkuva poliisi lakkautettiin jo 2014. Nykyisin nopeusvalvontaa tekee normaalit partiot, eikä niitä 5 km/h ylitykset ehdi kiinnostaa. Pienimmät ylitykset on noille valvonta-autoille, mutta ne eivät hirveästi resursseja poliisilta vaadi.
 
Hänen mukaansa poliisi voisi jättää tutkimatta tiettyjä rikosepäilyjä, joilla ei ole suurta yhteiskunnallista merkitystä. Esimerkiksi kunnianloukkaus tai huumeiden käyttörikos voisi olla rikos, jota poliisin ei olisi pakko tutkia, Kolehmainen sanoo."

Tuohon lisätään vielä kiihotusrikokset ja varsinkin uskonrauhan rikkominen niin tässähän olisi ihan potentiaalisen hyvä uudistus.
 
Tuohon lisätään vielä kiihotusrikokset ja varsinkin uskonrauhan rikkominen niin tässähän olisi ihan potentiaalisen hyvä uudistus.
joilla ei ole suurta yhteiskunnallista merkitystä.
Tätä vasten ei tule ikinä tapahtumaan. Mikään ei ole yhteiskunnallisesti merkittävämpää kuin vuosia vanhat nettikirjoitukset, kuten case päivi nytkin osoittaa.
 
Katsoin pikaisesti tilastoja, miten yllä mainitut rikokset ovat poliisia työllistäneet 2020:

Viranomaisten tietoon tulleet rikokset, Selvitetyt rikokset yhteensä, Syyttäjälle ilmoitetut rikokset yhteensä, Selvitettyihin rikoksiin syylliseksi epäillyt

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan 11:10§49292936
Törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan 11:10a§0000
Uskonrauhan rikkominen 17:10§1/1-23222

Ei taida olla juuri merkitystä poliisin työtaakkaan näillä.

edit. Kunnianloukkauksia oli taas tuhansia, joten niiden tutkimatta jättämisellä olisi jo merkitystä.
 
Katsoin pikaisesti tilastoja, miten yllä mainitut rikokset ovat poliisia työllistäneet 2020:

Viranomaisten tietoon tulleet rikokset, Selvitetyt rikokset yhteensä, Syyttäjälle ilmoitetut rikokset yhteensä, Selvitettyihin rikoksiin syylliseksi epäillyt

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan 11:10§49292936
Törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan 11:10a§0000
Uskonrauhan rikkominen 17:10§1/1-23222

Ei taida olla juuri merkitystä poliisin työtaakkaan näillä.

edit. Kunnianloukkauksia oli taas tuhansia, joten niiden tutkimatta jättämisellä olisi jo merkitystä.
En ensinnäkään ottaisi vuotta 2020 yleiseksi vertailukohdaksi enkä välttämättä vetäisi johtopäätöstä että erilaiset rikokset vievät saman verran poliisin resursseja ja siten ovat määrällisesti suoraan vertailtavissa.

Toiseksi jos on näennäisesti "merkityksettömiä" määriä jotain rikosta niin siitä kannattaa silti aina leikata jos itse rikos on merkityksetön, koska kun leikkaat tarpeeksi monta kertaa niin niistä syntyy lopulta merkityksellinen kokonaisuus.

Edit:
Näyttää siltä että poliisi on jo tehnyt jossain määrin ehdotetun kaltaisia toimia. 2017 homma oli lähteä lapasesta kun vihapuhepoliisi perustettiin, mutta 2018 sille varattu lisärahoitus vedettiin pois.

Löytyi YLE:ltä tällainen tilasto:
1643597319994.png


Lähde:
 
Viimeksi muokattu:
Toiseksi jos on näennäisesti "merkityksettömiä" määriä jotain rikosta niin siitä kannattaa silti aina leikata jos itse rikos on merkityksetön, koska kun leikkaat tarpeeksi monta kertaa niin niistä syntyy lopulta merkityksellinen kokonaisuus.
"merkityksetön" rikos ?
Jos jotain rikosia tulee tutkintaa vähän, niin se ei kai ole mikään mittari asian merkityksellisydyestä tai tutkinan tarpeellisuudesta ja sitä kautta poliisien resurssien järkevästä jakamisesta.

Jos taasen kyse asiasta joka ei lainsäätäjän mielestä olisi lainkaan rikos, niin ei sitä sellaiseksi olisi määritelty, tosin asiatkin voi muuttua ja se että joku asia on ollut joskus rikos ei välttämättä ole sitä enään. Ehkä silloin parempi muuttaa lakia.

Sinänsä on tärkeää että rikokset tutkitaan, varsinkin jos ovat sellaisia joissa on uhri, ja on tärkeää että prosessit etenee nopeasti ja tehokkaasti. (vaarantamatta oikeuksia).

Toki poliisia kuormittaa kansalaisten tarkoituksellinen kuormitus, lähinnä kuvioissa missä touhua tehostettu, asia selvä, mutta kansalainen haluaa vetää homma pitkänkaavan kautta. Sekin mahdollisuus on tärkeä.
 
Ehkä kuitenkin pieni lisärahoitus äärioikeiston ja rasismin karsimiseen poliisilaitoksilta tosiaan olisi paikallaan nyt, kun sitä on ilmennyt ja tutkintaan on jouduttu resurssia laittamaan.

Totta. Kaverit kun siellä lähettelee meemejä toisilleen yms. niin kyllähän se uskonpuhdistus on paikallaan. Äkkiä vihreät paikalle ja muu vihervasemmisto tueksi. Valtakunnansyyttäjä voisi jo teroittaa peitseään. Tähän tarvitaan rahaa. Luotavassa totalitarismin valtakoneistossa on havaittu vääräuskoinen pölyhiukkanen.
 
Totta. Kaverit kun siellä lähettelee meemejä toisilleen yms. niin kyllähän se uskonpuhdistus on paikallaan. Äkkiä vihreät paikalle ja muu vihervasemmisto tueksi. Valtakunnansyyttäjä voisi jo teroittaa peitseään. Tähän tarvitaan rahaa. Luotavassa totalitarismin valtakoneistossa on havaittu vääräuskoinen pölyhiukkanen.
Ja jakaa henkilö- ja rekisteritietoja äärioikeistolle, kiikaritähtäintä Ukrainaan (sentään ukrainalaisille eikä venäläisille), polttopullonrakentamista ”suojeluskunnaksi” nimityssä ryhmässä, lupailee patruunoja äärioikeistolle, mitä näitä nyt on ollut uutisissa n. vuoden kuluessa. Yhden ryhmän viestintä nyt ainakin oli aika räikeää ”KRP on kertonut aiemmin, että ryhmän sisäinen viestintä on ollut rasistista ja yhteiskuntarauhaa kyseenalaistavaa, jopa sisällissotaan tai vallankumoukseen kiihottavaa.”
Kaikki nuo tosin ei poliiseja, vaan osa poliisilaitoksen virka-vartijoita.

edit. toki tuollaisten mätäpaiseiden määrä on marginaalisen pieni, ja kokonaisuutena suomalainen poliisi (ja muukin virkamieskunta) on kunnollista, luotettavaa ja harkitsevaa.
 
Viimeksi muokattu:

Ei lopulta hirveän yllättävä lopputulos, paitsi tuo että Vihreistä kaikki vastanneet että Venäjän uhka on kasvanut.

Eli Kokoomus (pl. 1), Vihreät, KD ja RKP (lähes) yksimielisesti sitä mieltä että Venäjän uhka Suomelle kasvanut.
Kepu ja Persut jossain puolenvälin kieppeillä, Kepu vähän enemmän siihen suuntaan että ei ole kasvanut 7 - 12, persut vähän enemmän että on kasvanut 13 -10.
SDP pääasiassa joko EOS tai ei ole kasvanut.
Vassarit (yllättäen) yksimielisesti sitä mieltä että ei ole kasvanut.
 

Ei lopulta hirveän yllättävä lopputulos, paitsi tuo että Vihreistä kaikki vastanneet että Venäjän uhka on kasvanut.

Eli Kokoomus (pl. 1), Vihreät, KD ja RKP (lähes) yksimielisesti sitä mieltä että Venäjän uhka Suomelle kasvanut.
Kepu ja Persut jossain puolenvälin kieppeillä, Kepu vähän enemmän siihen suuntaan että ei ole kasvanut 7 - 12, persut vähän enemmän että on kasvanut 13 -10.
SDP pääasiassa joko EOS tai ei ole kasvanut.
Vassarit (yllättäen) yksimielisesti sitä mieltä että ei ole kasvanut.
Tällaisessa kyselyssä pitäisi olla taustalla arvio siitä, mikä se uhkataso kansanedustajien mielestä ylipäätään on? Voisi sitten myös vertailla aiempaan.

Onko uhkataso kohonnut asteikolla 0-10 esim nollasta yhteen tai kahdesta neljään tai seitsemästä yhdeksään on kovin erilaisia asioita.
Tai jos ei ole kohonnut, niin onko se koko ajan ollut esim. 3, 5, 7 vai 9 on kovin erilaisia asioita.

Voi toki olla, että vastauksia saisi sitten vähemmän.
 
Tällaisessa kyselyssä pitäisi olla taustalla arvio siitä, mikä se uhkataso kansanedustajien mielestä ylipäätään on? Voisi sitten myös vertailla aiempaan.

Onko uhkataso kohonnut asteikolla 0-10 esim nollasta yhteen tai kahdesta neljään tai seitsemästä yhdeksään on kovin erilaisia asioita.
Tai jos ei ole kohonnut, niin onko se koko ajan ollut esim. 3, 5, 7 vai 9 on kovin erilaisia asioita.

Voi toki olla, että vastauksia saisi sitten vähemmän.
Sitten pitäisi vielä tulkita vastaus oikein.

- Osa kansanedustajista on tehtävissä joissa enemmän tietoa kuin jollain toisella tehtävällä/asemalla
- Vastaus on myös politiikkaa eri motivaatioilla, joten vastaus ei välttämättä kuvaa sitä miten uhkatason kokee.

Joukkoon lisäksi mahtuu ns venäläismielisiä ja venäläis (putin) vastaisi.

Puoluetasolla kaikki edustajat ei välttämättä ole yhtäajan tasalla, ryhmänkoollakin väliä.

Mutta jos kysymys oli
Onko Venäjän uhka Suomen turvallisuudelle lisääntynyt viime kuukausina?
Niin jos vastaa ei ja on oikeasti sitä mieltä, niin haluasin kuulla ne perustelut.

Siinä täytyy olla jotain hiljaista tietoa että vuosisitten oli paljon pahempitilanne, muuten tulee mieleen että ihan pihalla tai sitten on niin innossaan Venäjän touhuista.

Mutta toivotaan että varsinkin hallituspuolueilla kyse on rahoittelusta,, tilanteen hallinnasta ja että tilanne otetaan vakavasti ja siellä tehdään oikeasti töitä.
 
Sitten pitäisi vielä tulkita vastaus oikein.

- Osa kansanedustajista on tehtävissä joissa enemmän tietoa kuin jollain toisella tehtävällä/asemalla
- Vastaus on myös politiikkaa eri motivaatioilla, joten vastaus ei välttämättä kuvaa sitä miten uhkatason kokee.

Joukkoon lisäksi mahtuu ns venäläismielisiä ja venäläis (putin) vastaisi.

Puoluetasolla kaikki edustajat ei välttämättä ole yhtäajan tasalla, ryhmänkoollakin väliä.

Mutta jos kysymys oli

Niin jos vastaa ei ja on oikeasti sitä mieltä, niin haluasin kuulla ne perustelut.

Siinä täytyy olla jotain hiljaista tietoa että vuosisitten oli paljon pahempitilanne, muuten tulee mieleen että ihan pihalla tai sitten on niin innossaan Venäjän touhuista.

Mutta toivotaan että varsinkin hallituspuolueilla kyse on rahoittelusta,, tilanteen hallinnasta ja että tilanne otetaan vakavasti ja siellä tehdään oikeasti töitä.
Tuossa Ylen jutussahan oli haastateltu useampia puolustusvaliokunnan jäseniä ja joku ulkoasianvaliokuntalainen ja tiedusteluvaliokuntalainenkin. Näillä valiokunnilla on käytössään se paras tieto, mikä kansanedustajalla voi olla. Vain ministerivaliokunnilla ja siellä erityisesti TP-UTVAlaisilla voi olla enemmän.

Mielenkiintoisesti uhkan ei-kohonneeksi näkevä Markus Mustajärvi (vas.) istuu sekä puolustusvaliokunnan että tiedusteluvaliokunnassa.
 

Ei lopulta hirveän yllättävä lopputulos, paitsi tuo että Vihreistä kaikki vastanneet että Venäjän uhka on kasvanut.

Eli Kokoomus (pl. 1), Vihreät, KD ja RKP (lähes) yksimielisesti sitä mieltä että Venäjän uhka Suomelle kasvanut.
Kepu ja Persut jossain puolenvälin kieppeillä, Kepu vähän enemmän siihen suuntaan että ei ole kasvanut 7 - 12, persut vähän enemmän että on kasvanut 13 -10.
SDP pääasiassa joko EOS tai ei ole kasvanut.
Vassarit (yllättäen) yksimielisesti sitä mieltä että ei ole kasvanut.
Äkkiseltään vaikuttaisi, että tämä on tällainen sivistyskysymys. Tietenkään Venäjän uhka ei varmaan tunnu todelliselta, jos ei maailmanpolitiikkaa ymmärrä. Ei mun vaimokaan ymmärrä, olkoon syyntakeeton. Jossain menee se raja paljonko maailman asiat kiinnostaa.

Vasemmistoliitolla ja osin kepulla ja demareilla lisäksi kulkee kulttuuriperintönä naapurin koulukiusaajan suuntaan pyllistäminen, siis niin kuin antautumismielessä. Että sattuisi vähemmän kun ei vastustele. Varmaan ihan fiksu strategia joskus 60-luvulla, mutta siitä on 60 vuotta ja enää se kiusaaja ei ole suurvalta, vaan Espanjan kokoinen talous banaanivaltion rakenteilla, kun kaikki muut ovat menneet oikealta ja vasemmalta ohi.
 
Mielenkiintoisesti uhkan ei-kohonneeksi näkevä Markus Mustajärvi (vas.) istuu sekä puolustusvaliokunnan että tiedusteluvaliokunnassa.
Hänen kommentti, en oikein ota selvää onko tuo enemmänkin mielipide että turhaa uhkailee. Ja ilmeisesti kommentoi enemmänkin perinteistä hyökkäystä.

Vaikka Nato ja Venäjä nokittelevatkin toisilleen, niin Suomea kohtaan ei ole uhkaa. Venäjällä on levotonta vähän joka suunnassa paitsi 1300 km:n mittaisella Suomen rajalla. Suomen suunnassa Venäjällä ei ole kuin hävittävää eikä se hyötyisi tilanteen kiristymisestä mitään, arvioi vasemmistoliiton Markus Mustajärvi.
ja pari muuta joissa tulee mieleen vanhat NL ajat.
Tai ainakin nato vastaisuutta, riskin uhallakkin.
– Venäjän uhkaa Suomelle ei ole niin pitkään, kun ei haikailla Naton jäsenyyttä, kirjoittaa SDP:n Raimo Piirainen.

Vasemmistoliiton Johannes Yrttiaho katsoo, että Venäjän uhkaa on Suomessa paisuteltu hiljattain päätettyjen F35-hävittäjäkauppojen perustelemiseksi. Hänen mukaansa Venäjän viime kuukausien reaktioissa ei ole mitään uutta tai yllättävää.
– Venäjä on toistanut entiset kantansa. Se on huolissaan Nato-aseiden sijoittamisesta rajoilleen. Suomen ei pidä olla eskaloimassa suurvaltajännitteitä.

Onko nuo sitten politiikkaa, vai vilpitöntä ajattelua.
 
Ministeri Antti Kurvinen joutuu paineen kasvaessa lopulta jättämään Pekingin olympiakisamatkan väliin, korostaen kuitenkin, että kyseessä ei ole ulkopoliittinen ratkaisu, vaan koronakaranteenien välttäminen.

Viime päivien paine aiheesta on levinnyt pääkirjoitustasolle asti, joten tosiaan, kyse lienee ennemminkin sisäpoliittisesta ratkaisusta.
 
Persujen kannatus on suorastaan romahtanut. Tätä vauhtia ensi vuoden vaaleissa puolue putoaa vihreiden ja vasemmiston välimaastoon.
Kysymys kuuluu, mihin persujen äänet ovat tässä kyselyssä menneet?

Näyttökuva (3).png

ed:typot
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä että "romahdus" tulee nyt, eikä päälle vuoden päästä. Kyllä persujen nostamat aiheet ja kannanotot on ihan puolueen omaa syytä. Ei mitään syytä paniikkiin kuitenkaan mielestäni.
 
Kun ennen riittäviä rokotteita siirrettiin vaaleja, niin syyksi täällä monet kertoi että se oli vaan sen takia että persuilla oli liian iso kannatus alunperin suunniteltuun vaaliajankohtaan. Kai samalla (salaliitto)logiikalla nyt sitten tulisi aikaistetut vaalit?
 
Purra ei nyt vaan oikein ole ottanut sitä kuuluisan "järkipersun" viittaa kantaakseen ja suoristanut rivejään. Etsikkoaika alkaa olemaan ohi, kaikenlaiset ison laarin hörhät olisi pitänyt raakata jo aikapäiviä sitten puolueesta. Kaiken vastustaminen oppositiossa on myöskin lopulta aika huono veto kun se paljastuu nimenomaan periaatteelliseksi kaiken vastustamiseksi.
 
Kysymys kuuluu, mihin persujen äänet ovat tässä kyselyssä menneet?
Sinne mistä tulleetkin, tosin en veikkaa että vasemmistoliittoon suoraan.

Lähde sinulla varmaan yle.fi

Edit:
Siellähän se sanotaan
yle.fi sanoi:
– Perussuomalaisten kannatus vuotaa tällä hetkellä monelle taholle: puolueista erityisesti kokoomukseen, nyt-liikkeeseen sekä Valta kuuluu kansalle -puolueeseen, sanoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.
Osa perussuomalaisten kannattajista näyttää jääneen kokonaan katsomoon. Turjan mukaan syynä voi olla tammikuussa pidetyt aluevaalit, joiden sosiaali- ja terveydenhuollon teema ei ole perussuomalaisten ydinaluetta.
– Perussuomalaisten kannatus on ollut laskussa koko tammikuun. Näkyy, että sen kannattajien kiinnostus ylipäätään politiikkaan on vähentynyt, Turja sanoo.

Se on tosin puolueelle hyvä että VKK porukka vuotaa ja nyt olisi sauma ns vakavoitua. Parempi olla pari yksikkö pienempi, mutta oikeasti pyrkiä vaikuttamaan itselle tärkeihin asioihin.
 
Toisin kuin aluevaaleissa, eduskuntagallupissa tuo Persujen rojahdus ei ole valunut Keskustan laariin, vaan aika tasaisesti joka paikkaan - poislukien Vihreät, joiden kannatus hienoisesti laski. RKP:lle ja Liike Nytille tuossa povataan aika isoa suhteellista kasvua, mutta voi olla vain varianssiakin.

Mutta, vaaleihin on vielä paljon aikaa.
 
Toisin kuin aluevaaleissa, eduskuntagallupissa tuo Persujen rojahdus ei ole valunut Keskustan laariin, vaan aika tasaisesti joka paikkaan - poislukien Vihreät, joiden kannatus hienoisesti laski. RKP:lle ja Liike Nytille tuossa povataan aika isoa suhteellista kasvua, mutta voi olla vain varianssiakin.
En tiedä mitä korjauskertoimia käyttävät, mutta jutun mukaan suunta on ollut koko tammikuun, ja Helsingissä PSllä taitaa olla tukevampia ote kuin Keskustalla (vs aluevaalit)

PSn kohdalla ne korjauskertoimet ovat ilmeisesti olleet vaikeita, samaa ongelmaa kuin VIhreiden uurni kannatusta arvioidessa.
 
Toisin kuin aluevaaleissa, eduskuntagallupissa tuo Persujen rojahdus ei ole valunut Keskustan laariin, vaan aika tasaisesti joka paikkaan - poislukien Vihreät, joiden kannatus hienoisesti laski. RKP:lle ja Liike Nytille tuossa povataan aika isoa suhteellista kasvua, mutta voi olla vain varianssiakin.

Mutta, vaaleihin on vielä paljon aikaa.

Jooh, saa nähdä kuinka paljon tässä on kyse yksinkertaisesta vaalien jälkeisestä sopuli-ilmiöstä (kun äänestäjät hyppäävät voittajan kelkkaan). Ja että kuinka pitkälle se vaikuttaa.
 
Hyvä tästä tulee.
Vallankumous syö lapsensa. Persukkaa syödään nyt kummastakin päästä. Tuuheat siirtyvät VKKn ja Kristalliin ja rationalistit Liike Nyttiin.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä tästä tulee.
Vallankumous syö lapsensa. Persukkaa syödään nyt kummastakin päästä. Tuuheat siirtyvät VKKn ja Kristalliin ja rationalistit Liike Nyttiin.

Nytin rooli ja tavoite on kyllä jäänyt itselleni täysin epäselväksi. Hjallis ja se ympärillä pyörivä lipevä liikemiesten lauma. Mutta miksi persuista sinne mentäisiin?
 
Nytin rooli ja tavoite on kyllä jäänyt itselleni täysin epäselväksi. Hjallis ja se ympärillä pyörivä lipevä liikemiesten lauma. Mutta miksi persuista sinne mentäisiin?
Koska se on talousoikeistolainen, ja maahanmuuttoon rationalistisesti suhtautuva. Se on kuin kokoomus, joka ei halua maata täyteen halpatyövoimaa. Vetää puoleensa etenkin yrittäjiä, jotka eivät pidä maahanmuutosta, mutta eivät myöskään halua öyhöttää.
 
Koska se on talousoikeistolainen, ja maahanmuuttoon rationalistisesti suhtautuva. Se on kuin kokoomus, joka ei halua maata täyteen halpatyövoimaa. Vetää puoleensa etenkin yrittäjiä, jotka eivät pidä maahanmuutosta, mutta eivät myöskään halua öyhöttää.

On tuossa kyllä persulla sulattelemista:

Liikkeen kuusi perusperiaatetta

Liike Nytillä on kuusi perusperiaatetta, jotka ohjaavat sen toimintaa. Nämä periaatteet ovat pienin mahdollinen nimittäjä, jonka jokainen Liikkeessä toimiva allekirjoittaa. Periaatteet ovat:
  1. Jokaisesta on pidettävä huolta
  2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut
  3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla
  4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa
  5. Yksilön arvostaminen
  6. Eurooppa-myönteisyys
 
Koska se on talousoikeistolainen, ja maahanmuuttoon rationalistisesti suhtautuva. Se on kuin kokoomus, joka ei halua maata täyteen halpatyövoimaa. Vetää puoleensa etenkin yrittäjiä, jotka eivät pidä maahanmuutosta, mutta eivät myöskään halua öyhöttää.

En edes tiennyt, että Harkimo-liikkeellä on joku mielipide maahanmuutosta.
 
Koska se on talousoikeistolainen, ja maahanmuuttoon rationalistisesti suhtautuva. Se on kuin kokoomus, joka ei halua maata täyteen halpatyövoimaa. Vetää puoleensa etenkin yrittäjiä, jotka eivät pidä maahanmuutosta, mutta eivät myöskään halua öyhöttää.
Hjallis öyhöttää muidenkin puolesta. Ainakin kaikissa vaalitenteissä onnistunut profiloitumaan kovimmaksi öyhöttäjäksi. Purra vaikuttaa vieressä lähinnä joltain nuivalta tapettiin hukkuvalta laborantilta.
 
Huomautus - jätä provosoiva sävy pois ja keskity rakentavaan keskusteluun
Eipä tuo persujen maahanmuuttopopulismista eroa mitenkään. Ensinnäkin EU päätti v. 2018 että turvapaikanhaku on siirrettävä EU:n ulkorajojen tuolle puolen. Sitten 2019 oli eurovaalit, joihin Liike Nyt ei asettanut yhtään ehdokasta. Sitten 2022 Liike Nyt vaatii kotimaan politiikan eduskuntapuolueena, että EU:n olisi nyt "lopetettava vitkuttelu" ja päätettävä niin kuin se jo neljä vuotta sitten päätti.

No ei siinä, loikatkaa ihmeessä persuista noiden äänestäjäksi niin ette varmasti pety, lol.

 
Kun ennen riittäviä rokotteita siirrettiin vaaleja, niin syyksi täällä monet kertoi että se oli vaan sen takia että persuilla oli liian iso kannatus alunperin suunniteltuun vaaliajankohtaan. Kai samalla (salaliitto)logiikalla nyt sitten tulisi aikaistetut vaalit?
Eli Convoy Finland 2022 on SDP:n ja Kokoomuksen salajuoni millä saadaan aikaistetut vaalit ja persut pudotettua pieneksi puolueeksi, kun niillähän on vaatimuksena hallituksen ero. :sholiday:
 
Persuilla varmaan vähän samaa ongelmaa kuin vihreillä. Tärkeimmät öyhötyksen aiheet on ainakin jossain määrin muissakin puolueissa huomioitu tai jääneet taka-alalle.

Haittamaahanmuutto ei ole niin isosti tapetilla juuri nyt, ja mitään muuta ei persut järkevästi oikein tuoneetkaan esille. Paitsi ehkä oman maan edun ajamista, mutta siinäkään ei ole puolueella ollut kuin valittamista. Vaikea sitä edistää oppositiossa haukkumalla muita ja Soinia siinä sivussa.

Vihreiden ilmastopolitiikka taas on järkevästi otettu muissa puolueissa haltuun, ja Vihreille jäänyt vain identiteettipolitiikka ja suomalaisten elämän kurjistaminen ääriajattelun kautta (myös ilmasto-asioissa).

Galluppia katsoen, Persujen äänethän ovat sitten selkeästi valuneet Vasemmistoliittoon ja RKP:lle :D
 
Huomautus - jätä tällaiset käyttäjän analysoimiseen keskittyvät nollapostaukset pois
Eipä tuo persujen maahanmuuttopopulismista eroa mitenkään. Ensinnäkin EU päätti v. 2018 että turvapaikanhaku on siirrettävä EU:n ulkorajojen tuolle puolen. Sitten 2019 oli eurovaalit, joihin Liike Nyt ei asettanut yhtään ehdokasta. Sitten 2022 Liike Nyt vaatii kotimaan politiikan eduskuntapuolueena, että EU:n olisi nyt "lopetettava vitkuttelu" ja päätettävä niin kuin se jo neljä vuotta sitten päätti.

No ei siinä, loikatkaa ihmeessä persuista noiden äänestäjäksi niin ette varmasti pety, lol.


Kiitos tästä vihervasemmiston edustajan esimerkillisestä esityksestä kuin ylimielisesti haukutaan muita lollitolloiksi. Onneksi on aina paremmisto ja muut idiootteja.
 
Maahanmuuttopopulismi on kuvaava sana tahoille jotka myyvät haitallista maahanmuuttoa jonain voimavarana ja kultamunina. Jakamaton ihmisarvo ja muita unelmia.
 
Kerrankin on näin kuvaava termi, saa lainata vaikken itse keksinytkään!
Paitsi siitä ei pysty päättelemään tarkoittaako se maahanmuuton vastaista (persu)populismia vai maahanmuuttomyönteistä (jota ei taida olla olemassakaan).

Tosin Hesari jo vuoden vaihteen tienoolla analysoi Euroopan populististen puolueiden varsin yksituumaisesti tarttuneen tilanteeseen (vähentynyt maahanmuutto, mutta kallistunut energianhinta) ja siirtyneen ilmastopopulismiin. Niinhän kunnon populistin toki kuuluukin tehdä: hypätä aina siihen aiheeseen mihin äänestäjillä on henkilökohtaista kosketuspintaa, epävarmuutta ja pelkoa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 541
Viestejä
4 476 078
Jäsenet
73 949
Uusin jäsen
Lue otsikko

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom