Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Ei kun se taistolaisuus nimenomaan syntyi siitä. Hajosi ennemminkin siihen, että se 60-luvun loppupuolen ja 70-luvun alun alkuperäinen sukupolvi ajan myötä aikuistui, perheellistyi ja laimentui eikä ennen sitä onnistunut houkuttelemaan uutta sukupolvea mukaan.Eikös se taistolaisuus ja neuvostoliiton ihailu Suomessa myös aikanaan tuhoutunut kun alettiin kääntyä omia vastaan vaatien puhdasoppineisuutta?
Mäntylahden 12-osainen twitterpäivitysketju näyttäisi sisältävän tekstiä, joka ainakin ulkopuolisin silmiin näyttäytyy ko. yhdistyksen toiminnanjohtajan kirjoittamana hyvin harkitsemattomalta ja sopimattomalta eli tulkinta luottamuspulasta tai mainehaitasta tuskin on kovin liioiteltu. Siinä kun jopa vedetään mukaan yksi henkilö täysin ko. ohjelman jakson ulkopuolelta. Sivuhuomautuksena, Mäntylahti ei siis tälläkään kertaa malta pitäytyä Twitter-profiilinsa jaloissa lupauksessaan ”En trollaa koskaan.” Ja jos tuo ketju ei ollutkaan trollailumielessä kirjoitettu, niin ainakaan minään toiminnanjohtajan asiallisena kannanottona sitä on vaikea nähdä; toki profiilikin on yksityinen.
En yhtään ihmettele, että seuraus on se, mikä johtajasopimuksissa se seuraus on. Huolimatta siitä, että Mäntylahti on hoitanut tehtävänsä pro bono.
Siihen en ota kantaa, millä terminologialla missä ja milloinkin on sopivaa keskustella. Sen sijaan huomauttaisin, että itse ainakin olen jo lapsuudessa 70-80 -luvuilla oppinut, että ihmiset ja ihmisryhmät voivat käyttää itsestään ja omista viiteryhmistään sanoja, jotka toisten suusta tai kynästä ovat loukkaavia - ja erityisen loukkaavia, jos mukana on jonkinlainen valtasuhde ja ne sanotaan ikään kuin ylhäältä päin. Sekä harkitsemattomilla että varsinkin tarkoin harkituilla sanoilla on aina osoitettu myös toisen tai toisten ihmisten paikka. Kieli on vallan väline.
Tämä ei siis ole mikään uusi asia Suomessakaan.
Ja onko tämä sitten kotimaan politiikkaa. Onhan se, kun lukaisee hallitusohjelman. Se paljon puhuttu ja kiistelty intersektionaalinen tarkastelutapa siellä tasa-arvopuolella nimenomaan auttaisi purkamaan ja ymmärtämään näitäkin juttuja osana valtahierarkioita.
[editoinnit kirjoitusvirheiden korjauksia]
Siihen en ota kantaa, millä terminologialla missä ja milloinkin on sopivaa keskustella. Sen sijaan huomauttaisin, että itse ainakin olen jo lapsuudessa 70-80 -luvuilla oppinut, että ihmiset ja ihmisryhmät voivat käyttää itsestään ja omista viiteryhmistään sanoja, jotka toisten suusta tai kynästä ovat loukkaavia - ja erityisen loukkaavia, jos mukana on jonkinlainen valtasuhde ja ne sanotaan ikään kuin ylhäältä päin. Sekä harkitsemattomilla että varsinkin tarkoin harkituilla sanoilla on aina osoitettu myös toisen tai toisten ihmisten paikka. Kieli on vallan väline.
Tämä ei siis ole mikään uusi asia Suomessakaan.
Ai pelkkää woke-roskaa, että tietyt sanat loukkaavat tiettyjä ihmisiä ja ihmisryhmiä? Vai sitten Mäntylahden kohtalo? Olihan sen twiitit aikamoisia.Pelkkää woke roskaa.
Voit toki olla oikeassa, jos viittaa nyt johonkin tiettyyn yksittäistapaukseen. Mutta kun et mitenkään viittaa mihinkään, niin kuullostaa lähinnä joltain pelolata että syrjinnän väheneminen asettaa oman yksilön tasaväkisempään kilpailuun muiden kanssa.Intersektionaalisuus ja sen varjolla ajettava tasapäistäminen muistuttaa lähinnä rasismin, fasismin ja kommunismin oksettavaa sekoitusta. Jos joku on saanut syntymässä paremmat kortit räpylään, ei se ole sen yksilön valinta eikä vika. Mikäli sen hyvän käden osaa edukseen pelata elämässään - onko se väärin tehty?
Pitäskö toivoa onnea, vai kehoittaa harkitseen toistamiseen.Jos minä perusterve keski-ikää lähestyvä valkoinen sekadieettiä noudattava heteromies vanhemmiten lahjoitan omaisuuteni woke-liikkeelle, muutan laittomasti pimeään Afrikkaan savimajaan, käyn läpi sukupuolenvaihdosleikkauksen (viimeistään tässä vaiheessa vaimo lähtee masai-miehen matkaan, tod. näk. jo aiemmin), en opi paikallisen heimon kieltä ja sairastun vakavasti jne. - mitä on epäreiluista etuoikeuksistani jäljellä ja paljonko maailma muuttuisikaan paremmaksi?
Jos joku on saanut syntymässä paremmat kortit räpylään, ei se ole sen yksilön valinta eikä vika. Mikäli sen hyvän käden osaa edukseen pelata elämässään - onko se väärin tehty?
Miten pitkälle voidaan mennä määritellessä saavatko ihmiset valita käyttämänsä sanat, kun nythän esim. on nähty että sana naapuri on alkanut yleistyä sen ns. pahan sanan tilalla. Suuri osa kuulijoista ymmärtää asianyhteydestä mitä tarkoitetaan ja missä mielessä sitä käytetään. Jos joku päättää pahoittaa mielensä tai kokea tilan muuttuneen turvattomaksi niin kuka on väärässä?Ai pelkkää woke-roskaa, että tietyt sanat loukkaavat tiettyjä ihmisiä ja ihmisryhmiä?
Voit toki olla oikeassa, jos viittaa nyt johonkin tiettyyn yksittäistapaukseen. Mutta kun et mitenkään viittaa mihinkään, niin kuullostaa lähinnä joltain pelolata että syrjinnän väheneminen asettaa oman yksilön tasaväkisempään kilpaiuun muiden kanssa.
Tää on tärkeä pointti - ei ole. Mutta samalla voidaan lopettaa se julistaminen, miten kaikilla on samat mahdollisuudet lukea itsensä vaikka tohtoriksi ja perustaa uusi Supercell - ei ole.
Tuota, vähän eri sanat, ettei nyt ole ihan verrattavissa. (nyky neekeri vs ryssä)Missä on vaatimukset käyttää ryssä sanan sijaan r-sanaa? No ei missään, kun ryssä on aika yleisessä käytössä monessa piirissä ja ryssiä sana sitten ihan yleisessä käytössä joka paikassa. N-sanan syvä loukkaavuus on täysin kopioitu jenkeistä ja todella kaksinaismoralistista.
Tuota, vähän eri sanat, ettei nyt ole ihan verrattavissa. (nyky neekeri vs ryssä)
Tosin kuka käyttää "ryssä" sanaa ja missä yhteydessä. ja miksi pitäisi sen tilalle käyttää r-sanaa ? tulee mieleen että ajatus ei sillä muutu.
Tai jos puhutaan ryssistä, tulee käytettyä ryssä-sanaa, vähän niin kuin neekereistä n-sanaa jne.Miksei ole verrattavissa? Kummatkin on haukkumasanoja etnisistä vähemmistöistä? Oleellisin ero taitaa olla että n-sana ei vielä muutama vuosikymmen sitten ollut mikään haukkumasana.
Esimerkiksi Jos vaikka keskustellaan sanojen loukkaamisesta YLE:n ohjelmassa.
En usko, että tuonkaan alatyylisen sanan käyttäminen venäläistaustaisista tai toisen esim. romaanitaustaisista vaikkapa juuri Sannikassa tai a-studiossa, saatika esim. eduskunnan lehtereillä saisi tänä päivänä yhtään sen hyväksyvämpää vastaanottoa kuin tuo Valtaojan Sannikassa käyttämä sana sai.Miksei ole verrattavissa? Kummatkin on haukkumasanoja etnisistä vähemmistöistä? Oleellisin ero taitaa olla että n-sana ei vielä muutama vuosikymmen sitten ollut mikään haukkumasana.
Esimerkiksi Jos vaikka keskustellaan sanojen loukkaamisesta YLE:n ohjelmassa.
En usko, että tuonkaan alatyylisen sanan käyttäminen venäläistaustaisista tai toisen esim. romaanitaustaisista vaikkapa juuri Sannikassa tai a-studiossa, saatika esim. eduskunnan lehtereillä saisi tänä päivänä yhtään sen hyväksyvämpää vastaanottoa kuin tuo Valtaojan Sannikassa käyttämä sana sai.
En usko, että tuonkaan alatyylisen sanan käyttäminen venäläistaustaisista tai toisen esim. romaanitaustaisista vaikkapa juuri Sannikassa tai a-studiossa, saatika esim. eduskunnan lehtereillä saisi tänä päivänä yhtään sen hyväksyvämpää vastaanottoa kuin tuo Valtaojan Sannikassa käyttämä sana sai.
Ajat on vaan muuttuneet. Nyt ei enää ole muutama vuosikymmen sitten.
Pääosin ihmiset niin halutessaan kuitenkin osaavat keskustella huomaavaisestikin, ja suurin osa taitaa valita niin tehdä.
Uusimmassa Tuntemattomassa sanotaan toki ryssä historiallisista syistä mutta ei mustalaisen hevonenItse taas uskon että jos Esko olisi käyttänyt ryssä sanaa esimerkin omaisesti kys. ohjelmassa niin paremmisto ei olisi lainkaan vetänyt herneitä niin syvälle nenäänsä ja edelleen ryssiä sana on ihan yleisessä käytössä vaikka se on käytännössä sama sana.
Manne sanasta, vielä 2009 Yle esitti Manne maailmalla -sarjaa. Eivät nämä ole mitenkään niin tabuja sanoja kuten n-sana nyt näyttää olevan vaikka historian valossa näiden pitäisi olla monin verroin loukkaavampia.
Populistisista vaalipuheista ei kannata ruveta liikaa kehumaan.Sdp ja keskusta tyrmäävät sisäministeriön aikeet myöntää oleskelulupa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille
Eduskunnan hallintovaliokunnassa istuvien kansanedustajien mukaan sisäministeriön kaavailut eivät ole hallituksen linja.www.is.fi
"
SDP:N ja keskustan hallintovaliokuntaryhmät tyrmäävät sisäministeriön kaavailut oleskeluluvan myöntämisestä tuhansille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille.
Ilta-Sanomat uutisoi tänään, että sisäministeriö on käynnistänyt selvityksen, jossa hahmotellaan oleskeluluvan myöntämistä vuosina 2015–16 tai tätä aiemmin saapuneille turvapaikanhakijoille, jotka ovat olleet maassa pitkään ilman oleskelulupaa.
"
Täytyy taas välillä vähän kehua keskustaa ja kumma kyllä SDP:täkin.
On.Onko neekeri = negro, nekru = nigger?
N-word on kiertoilmaisu sanalle nigger, eikä kata negroa.Onko jenkeissä n-word pelkkä nigger, vai kattaako myös sanan negro?
Ei varsinaisesti rasistinen, mutta "ongelmallinen", ja siksi sitä yleensä vältetään.Onko negro nykyään rasistinen siellä? Eikös se ennen ainakin ollut se neutraali ilmaisu afrikanamerikkalaisesta?
Ei varsinaisesti rasistinen, mutta "ongelmallinen", ja siksi sitä yleensä vältetään.
Kokoomus esittää isoja leikkauksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ja tietysti opiskelijoidenkin asemaa halutaan heikentää viemällä asumistuki. Olisi voinut kuvitella he olisivat halunnut vaikuttaa yritystukien läpikäymiseen mitkä on järkeviä mitkä ei, verokikkailun tukkimiseen sekä veroparatiisi säätämiseen. Mutta ei, niin ei.
Kokoomus esittää isoja leikkauksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan – opiskelijoiden asumistuki liipaisimella
Kokoomuksen varjobudjettissa valtion velanotto pienenisi 2,5 miljardilla eurolla ensi vuonna.www.iltalehti.fi
No palkkaamisen esteet tietää, eli irtisanomisen helpottaminen nyt ainaki.Näissäkin keskusteluissa sitten unohtuu poliitikoilla se, että jos kiristellään (kuten tässä tapauksessa on ehkä aiheellista), niin sitten kiristystoimien vastatoimena tulisi helpottaa esimerkiksi tässä tapauksessa palkkaamista, yrittämistä jne. ja poistaa niitä palkkaamisen esteitä.
Noissa ei kai mitään vikaa. Asumistuki on hyvin ongelmallinen laajeminkin.Kokoomus esittää isoja leikkauksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ja tietysti opiskelijoidenkin asemaa halutaan heikentää viemällä asumistuki.
Budjettiin liittyen mitä esteitä nyt olisit poistamassa, (ansiosidonnaisen leikkauksen lisäksi).Näissäkin keskusteluissa sitten unohtuu poliitikoilla se, että jos kiristellään (kuten tässä tapauksessa on ehkä aiheellista), niin sitten kiristystoimien vastatoimena tulisi helpottaa esimerkiksi tässä tapauksessa palkkaamista, yrittämistä jne. ja poistaa niitä palkkaamisen esteitä.
Se on toki tunnettu este, iso este on yleissitovuus, iäkkäämpien palkkaamisessa on vielä monia miinoja, esteiden purut vähän sopii huonosti varjobudjettiin , ja olisivat herkeästi jotka veisi ajatuksen vähän sivuraiteille. Ja joku palkkauksen helpottamisia ajavia toimia, ei taasen kerro oikein mitään.No palkkaamisen esteet tietää, eli irtisanomisen helpottaminen nyt ainaki.
Näissäkin keskusteluissa sitten unohtuu poliitikoilla se, että jos kiristellään (kuten tässä tapauksessa on ehkä aiheellista), niin sitten kiristystoimien vastatoimena tulisi helpottaa esimerkiksi tässä tapauksessa palkkaamista, yrittämistä jne. ja poistaa niitä palkkaamisen esteitä.
Aivan älyvapaa ja kunnianhimoinen ilmastopolitiikka on sairasta, kaiken tuon seurauksena on vain se että kaikki kallistuu täällä.
Eipä tuo ole naurattanut enää aikoihin kun tankilla pitää käydä, valitettavasti palkat eivät ole nousseet samassa suhteessa kuin polttoainekustannukset, ym. muut kustannukset mitkä tulee työntekijän maksettavaksi.
Toisaalta Kokoomus haluaa korottaa 50%:lla opiskelijoiden tulorajoja, mikä mahdollistaa ja ennenkaikkea kannustaa tekemään töitä opiskelujen ohella. Voisi toki olla vieläkin korkeammalla tulorajat. Itse painoin opiskeluaikoina monen muun kaverin tavoin kesät niin paljon töitä, etten saanut nostaa tukia kuin muutamien hassujen kuukausien osalta vuoden alussa ja jouduin palauttelemaan niitäkin sitten loppuvuodesta. Vaikka kesät menivät käytännössä kokonaan töissä ilman kunnon lomailua, niin opiskelukuukausina olikin sitten reilusti vapaa-aikaa opiskelujen ohella ja huomattavasti enemmän rahaa käytettävissä, kuin jos olisin maannut tukien varassa. Pystyi keskittymään opiskelujen lisäksi myös siihen huolettomaan opiskelijaelämään. Pitkiä kesälomia saa nyt palkansaajana viettää seuraavat vuosikymmenet kunnes eläke koittaa.Kokoomus esittää isoja leikkauksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ja tietysti opiskelijoidenkin asemaa halutaan heikentää viemällä asumistuki.
Tästä toisaalta seuraa se että kun oma jälkikasvu ei joudu opiskellessa töihin, niin pääsee etumatkalle muihin nähden... Kai tästä voisi tavallaan tykätäkkin.Toisaalta Kokoomus haluaa korottaa 50%:lla opiskelijoiden tulorajoja, mikä mahdollistaa ja ennenkaikkea kannustaa tekemään töitä opiskelujen ohella. Voisi toki olla vieläkin korkeammalla tulorajat. Itse painoin opiskeluaikoina monen muun kaverin tavoin kesät niin paljon töitä, etten saanut nostaa tukia kuin muutamien hassujen kuukausien osalta vuoden alussa ja jouduin palauttelemaan niitäkin sitten loppuvuodesta. Vaikka kesät menivät käytännössä kokonaan töissä ilman kunnon lomailua, niin opiskelukuukausina olikin sitten reilusti vapaa-aikaa opiskelujen ohella ja huomattavasti enemmän rahaa käytettävissä, kuin jos olisin maannut tukien varassa. Pystyi keskittymään opiskelujen lisäksi myös siihen huolettomaan opiskelijaelämään. Pitkiä kesälomia saa nyt palkansaajana viettää seuraavat vuosikymmenet kunnes eläke koittaa.
Mielipiteitä on tietysti monenlaisia mutta on kyllä aika paksua verrata suomen iltalehdistöä fox newssiin ja trumppiin. Voi luoja nyt näitä juttuja. Ja vain siksi kun kehtaa arvostella ja kritisoida auktoriteetteja? Kuinka kamalaa kun valtaapitäviä arvostellaan. Sun mielestä sitä pitäisi jotenkin rajottaa? Sellanen kuva tässä sun jutuista tulee kun joka ikisessä käänteessä puolustelet auktoriteetteja ja niitä joilla on se valta. Kävi IHAN mitä tahansa niin puolustelet. Miksi?
Heidät pakotetiin ottamaan vastaan lisää tehtäviä, koska hallituksella oli tiedossä, että jotain on mahdollista mennä pieleen ja näin tapahtuessa HVK olisi sopiva syntipukki.
Hallituksen toiminta kuvaa hyvin heidän "vastuun kantoaan" eli syytetään kaikkia muita kuin itseään.
Marinin hallitus on varmasti huonoin hallitus ikinä.
Taisin jo aikaisemminkin todeta, että meillä on huonoin mahdollinen hallitus pahimpaan mahdolliseen aikaan.
Mutta itse asiaan. En usko, että sulta olisi mikään mennyt erityisemmin ohi. Hallituksen strategia näyttäisi olevan se, että mistään ei kanneta vastuuta, vaan mennään "asiantuntijalausuntojen" taakse piiloon. Nämä asiantuntijalausunnot sitten voivat olla ihan mitä tahansa esimerkiksi lähtien THL:n johtajan mutu-höpöttelyistä päätyen Scheinin stallari-ideologiaan. Jos sitten jostain jäädään kiinni niin, että ei voida enää millään kiertää asiaa, niin vieritetään vastuu virkamiehien tai vastaavien taakse. Mutta se tuosta, loput varmasti näkee itse kukin ihan päivittäisestä toiminnasta.
Paljon huolestuttavampaa mielestäni on se, että tämä munaton strategia johtaa siihen, että Suomi kerää suurilta osin kaikesta mahdollisesta mustan pekan käteen. Esimerkiksi tauti päästettiin hyvin vapaasti maahan muiden maiden tapahtumista välittämättä, eikä vastatoimia aloitettu aloitettua ajoissa. Ei puhettakaan karanteenista tai edes tautialueilta tulleiden tutkimisesta. Sitten valehdeltiin suojavarusteista, tehtiin hölmöyksiä varautumisessa ja laitettiin aivan turha Uudenmaan saarto, kun samaan aikaan raja esimerkiksi täydessä kaaoksessa olevaan Ruotsiin pidettiin auki. Baarit ja muut kokoontumispaikat pidettiin härkäpäisesti auki.
Sitten pistettiin viimein baarit ja koulut kiinni. Alettiin rajoittamaan ihmisten elinkeinoa jakaen samalla korona-rahoja kaiken maailman puliveivaajille ilman järjen hiventäkään. Kuitenkaan koulut eivät olleet oikeasti kiinni kuin hetken, koska lapsien yhdenvertaisuus. Nyt sitten keskustellaan ihan tosissaan siitä, että koulut avattaisiin kahdeksi viikoksi ennen kesälomia (keksiikö kukaan tälle mitään järkiperäistä syytä?). Samaan aikaan vedetään nimi 1500 miljardin (alku)tukipakettiin etelän rosvoille ja velkaannutaan käsittämätöntä tahtia samalla tomerasti yhteisvastuuta vastustaen (okei, no kepu vastustaa). Lisäksi nyt on alkanut tulla selväksi, että tällä strategialla tautihuippu saavutettaisiin vasta loppu vuodesta, jos silloinkaan vielä. Tähän sitten päälle vielä kaikki sukupuolettomat henkilötunnukset, oppivelvollisuuden pidennykset, verojen nostot ja puheet kansalaispalkasta sekä vihreistä velvoitteista.
Eli tästä kun vetää yhteen, niin olemme saaneet lähes kaiken: mahdollisimman paljon taudinaiheuttajia, mahdollisimman suuret negatiiviset taloudelliset vaikutukset, mahdollisimman paljon konkursseja, mahdollisimman suuri velkaantuminen, mahdollisimman paljon rajoituksia ilman suurempaa hyötyä, mahdollisimman pitkään kestävän taudin jne. Kaiken kruunuksi samalla sitten höpötellään jostain jäljitä/testaa/eristä pilipalistrategiasta .
Ei sen tarvi silti olla suoraan tukea, varsinkaan siihen että saa yksiön vantaalta, saati kantakaupungista.Tulorajat saisi mielestäni kasvaa, mutta tasapuolisuuden nimissä tuet saisi olla riittävät että opiskeluun saisi keskittyä täyspäiväisesti.
Helpommin pääsee valmistumisen jälkeen töihin, jos on opintojen välillä tehnyt töitä, plus sopivasti oman alan töitä välissä tehdessä pääsee joko vaihtamaan alaa tai alkaa ymmärtää opinntojen merkityksestä jotain.Tästä toisaalta seuraa se että kun oma jälkikasvu ei joudu opiskellessa töihin, niin pääsee etumatkalle muihin nähden... Kai tästä voisi tavallaan tykätäkkin.
Verokikkailu, veroparatiisit yms. lienee Kokoomuksen ytimelle niin tärkeitä asioita, että tuskin niihin on kovin suurta halua puuttua, ihan niinkuin muillakin puolueilla.Kokoomus esittää isoja leikkauksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ja tietysti opiskelijoidenkin asemaa halutaan heikentää viemällä asumistuki. Olisi voinut kuvitella he olisivat halunnut vaikuttaa yritystukien läpikäymiseen mitkä on järkeviä mitkä ei, verokikkailun tukkimiseen sekä veroparatiisi säätämiseen. Mutta ei, niin ei.
Totta, mutta ehkä tässä vähän mietitään sitä milloin ja millaisissa töissä.Helpommin pääsee valmistumisen jälkeen töihin, jos on opintojen välillä tehnyt töitä, plus sopivasti oman alan töitä välissä tehdessä pääsee joko vaihtamaan alaa tai alkaa ymmärtää opinntojen merkityksestä jotain.
Varmista keskee joitain tausta kannattajia, ja pääomien suojaaminen valtion mielivallalta voisi olla ihan rehdisti ohjelmassa, jos sitä mieltä ovat.Verokikkailu, veroparatiisit yms. lienee Kokoomuksen ytimelle niin tärkeitä asioita, että tuskin niihin on kovin suurta halua puuttua, ihan niinkuin muillakin puolueilla.
Kokoomus esittää isoja leikkauksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ja tietysti opiskelijoidenkin asemaa halutaan heikentää viemällä asumistuki. Olisi voinut kuvitella he olisivat halunnut vaikuttaa yritystukien läpikäymiseen mitkä on järkeviä mitkä ei...
Valtio ei voi, eikä sen kuulu valikoida tulevaisuuden menestyjiä. Poliitikkojen ei tule ryhtyä riskisijoittajiksi veronmaksajien rahoilla. Tehottomien yritystukien karsimista on jatkettava.
Vaikka noin ajatuksena noin, niin poliittisesti vaikea, mutta vaikeus ei tietenkään selitus olla tekemättä uudistuksia.Ei mitään konkreettista. Työmarkkinajärjestöjen pääomatulojen verotus oli hyvä asia.
Ajatuksena vähän vaikea, kyse kuitenkin menosto jonka avulla tienataan ja siitä tienaamisesta maksetaan verot.Samoin jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poisto.
Onko kiireellistä, jos mietit startup tyyppisiä riskisijoituksia, niin ei ehkä varjobudjetin kannalta se juttu, ajatus siinä että tulisi enemmän hyvää, pitkässä juoksussa, joten se varjobudjetissa lähinnä alijäämää lisäävä.Sijoittajana olin pettynyt aika vähäisiin piensijoittajien pääomatulojen verokevenyksiin. Se puoli kaipaa yhä massiivista remonttia. Varjobudjetissa kyllä puhutaan osakesäästötilin ehtojen parantamisesta, mikä on ihan hyvä mutta hyvin pieni askel. Mutta isommat ongelmat on listattujen ja listaamattomien verokohtelussa ja yleensäkin piensijoittajien kovemmassa verokohtelussa muihin nähden.
Negatiivisuus riippunee ihan alasta. Esim. it-alalta tiedän kymmeniä kesken opintojen töihin hypänneitä ja sille tielle jääneitä ja ei voi sanoa, että heille menisi huonosti vrt valmistuneet.Toinen negatiivinen ääripää on sitten alan työt jotka vie mennessään ennen valmistumista.
Tästä toisaalta seuraa se että kun oma jälkikasvu ei joudu opiskellessa töihin, niin pääsee etumatkalle muihin nähden... Kai tästä voisi tavallaan tykätäkkin.
Tulorajat saisi mielestäni kasvaa, mutta tasapuolisuuden nimissä tuet saisi olla riittävät että opiskeluun saisi keskittyä täyspäiväisesti. Mieluiten asun koulutettujen ihmisten maassa, jossa työtä tekee koulunsa käyneet osaavat ihmiset.
Riippuu ihan alasta. Oli itselläkin 3 työpaikkaa yhden koulun ohessa, koska opintotuki on oikeasti todella pieni. Mutta kun 3 vuotta piti kyseistä koulua käydä ja tuntui että kaiken sinä aikana opiskelun olisi hoitanut kuukaudessa niin sitä aikaa jäi yli.Työnteko opintojen ohessa oli kyllä parasta koulua kun pääsi soveltamaan sitä opittua samalla töissä. Sai myös jalkaa ovenväliin diplomityötä ja tulevaa duunipaikkaa varten. Saattoi lykkääntyä valmistuminen vuodella mutta oli sen arvoista.
Tätä itse kanssa juuri äsken mietin, että kuinka paljon Suomen kunnianhimoinen ilmastopolitiikka käytännössä vaikuttaa nyt nykyiseen polttoaineen hintaan ja miten on ostovoima kehittynyt vs polttoaineen hinta.
Onko sulla jotain konkreettista dataa näihin antaa?
Ei ole, google on sitä varten.
Pontti oli että kaikki kallistuu koko ajan vihreän politiikan seurauksena, mutta palkat ei nouse.
Se liittyy kaikkeen siihen paskaan mitä nykyhallitus tekee, kunnianhimoisella ilmastopolitiikalla pyritään tekemään polttomoottoriajoneuvoilla ajaminen käytännössä mahdottomaksi.
Mailma on muuttunut, nimellis palkat ei nouse samaan tahtiin, ei ole sellaista nostoautomaatti jossa lähinnä vain miettiin kuinka paljon nostetaan. (jonka jälkeen sitten inflaatio deloitoi ylimääräiset pois) Toinen on toki sekin että miten on asemoitunut, jos kerrasta hyppää korkeammalle, niin se ura kehitys voi olla hitaampaa, toisilla taasen nopea ansiokasvua.Ei ole, google on sitä varten.
Pontti oli että kaikki kallistuu koko ajan vihreän politiikan seurauksena, mutta palkat ei nouse.
No se on vähän sen idea. Kannattaa muistaa että jo nyt on vaihtoehtoja, ja tässä on kuitekin sitä siirtymäaikaa pitkään, ja samaan aikaan vaihtoehtoja on entistä enemmän , eli ei tarvi olla huolissaan että toimitus ajat on tällähetkellä pitkiä.kunnianhimoisella ilmastopolitiikalla pyritään tekemään polttomoottoriajoneuvoilla ajaminen käytännössä mahdottomaksi.