- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 500
Siitä se on kiinni mitä lasketaan, miten kulutetaan.On kyllä vähän hakemalla haettua kritiikkiä taas. Jos miettii, missä se asumisen ekologinen jalanjälki on pienimmillään niin kyllä se nyt vaan kaupunkimaisella alueella ja kerrostalossa sitä on. Lämmitys, sähkönjakelu, liikkuminen jne. kaikki suuria tekijöitä, jotka kaupungissa saadaan minimoitua. Meinaatte, että maalla ei käytetä iPhonea tai että se hinta, joka lattesta peritään vaikuttaa ympäristöön?
Se on totta että kaupungistumista ajaetaan myös ilmastonmuutoksella, mutta siinä taitaa olla motiivit jossain muulla kuin ilmastonmuutoksen torjunnassa.
Jos rakkennellaan jotain teoreettisesta hippi yhteisöä ja mietitään miten se olisi päästöiltään minimaalinen, niin en nyt ihan varma olisi kaupungi infran ylivoimaisuudesta. Mutta jos homma tehdään neutraalisti, niin se on neutraali, on se sitten metässä, tai betonitornissa, jälkimmäinen toki tarvii viereen sitten huomattana nielun.
Jos taasen mietit eri ympäristössä asuvien päästöjä, eri kaupunkien päästöjä, niin ei sekään ole jommankumman voittokulkua.
Moderni hyvin hoidettu matalaenergia betoni kerrostalo on nuuka per kuutio, per asuinneliö, mutta ei se tarkoita etteikö se parikerroksinen OK, paritalo, rivitalo voisi ola hyvinkin kilpailukykyinen ilmastoviakutuksiltaan.
Se sitten riippuu tapauksesta kummassa viihtyy paremmin, kumpi tuo hyvää oloa. Toki sitä toisen hyvää olo voi vähentää syyllistämällä.
Kustannus, tiivi rakentaminen, asuminen on parissa kolmessa kaupungissa epäonnistunut totaalisesti, neliöhinnat lähteneet lapasesta.