• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Kyllä tuossa Marinilla ja SDP:llä enemmän on hävittävää kuin keskustalla. Joten ei varmaan auta Marinin löydä nyrkkiä pöytään keskustalle. Jos keskusta lähtee niin tuskinpa perussuomalaiset tai kokoomus lähtee Marinin hallitusta pelastamaan. Eli tämä tietäisi uusia vaaleja. Sitten oltaisiinkin jännän äärellä. Millainen hallitus syntyisi uusien vaalien jälkeen, jos nykyinen hallitus ei olisi mahdollinen. Uusien vaalien jälkeen keskustalla voisi olla jopa mahdollisuus seuraavaan hallitukseen niin halutessaan. Tämä tietenkin ihan spekulaatiota, mutta mahdollinen sellainen.

Jos keskusta lähtee kokoomuksen ja perussuomalaisten kelkkaan apupuoleeksi niin maakunnille voi sanoa bye ja äänestäjät ihmeissään kun muutaman vuoden sisällä kuperkeikkoja tehdään Sipilän talouskurihallituksesta Rinteen ja Marinin punamultaan ja sitten taas ollaan into piukalla leikkurihallituksessa.

Marinin pitäisi kutsua hallituspuoluiden johto koolle ja samalla varata 15 minuutin päähän tiedotustilaisuuden ja sitten kertoa että meillä on kompromissiesitys johon voidaan vielä muutama tunti tehdä viilauksia mutta tilanne on nyt se että joko menemme vartin päästä tiedotustilaisuuteen että olemme alustavan kompromissin saaneet aikaiseksi joka hiotaan vielä tänään valmiiksi tai me muut hallituspuolueet menemme tiedotustilaisuuteen kertomaan kuinka monta kompromissiesitystä olemme tehneet ja todenneet keskustan olevan kompromissiin kyvytön ja haluavan kaataa hallitus keskellä vakavaa koronokriisiä.

Sitten joko hammasta purren keskusta hyväksyy kompromissiesityksen ja se viilataan iltaan mennessä kuntoon tai sitten koko kansa saa syyllisen hallituksen kaatoon keskellä vakavaa koronakriisiä ja keskustan kannatus tippuu alle kymmenen.
 
Eli tämä tietäisi uusia vaaleja. Sitten oltaisiinkin jännän äärellä. Millainen hallitus syntyisi uusien vaalien jälkeen, jos nykyinen hallitus ei olisi mahdollinen. Uusien vaalien jälkeen keskustalla voisi olla jopa mahdollisuus seuraavaan hallitukseen niin halutessaan. Tämä tietenkin ihan spekulaatiota, mutta mahdollinen sellainen.

No oletetaan että PS ottaa 1. paikan, SDP 2. Kokoomus 3. ja sitten on ne "muut" joita PS/Kokoomus tarttee vielä 10-15% paikkalisäyksen takia. Rkp&KD&Harkimo ei riitä mitenkään, eli Kepu. Ex pääpuolue SDP tuskin on PS laskuissa eikä toisinkaanpäin.

Muttamutta, sitten onkin PS jännän äärellä kun (hallitusta tuhlailusta sekä veronkorotuksista moittineena) pitäs ottaa yliviivaustussi käteen että mistä säästetään jotta saadaan a) kulut kuriin ja b) niitä veroja laskettua sekä yksityishenkilöillä, energiasta ja teollisuudesta. Viimeksi PS hallitustaipaleella kävi sellainen "oho", että päätyivät äänestämään polttoaineverotuksen korotuksien puolesta.
 
Itse punavihreänä toivon että Marin lyö nyrkkiä pöytään ja laittaa kepuloinnille stopin. Kepulaiset jatkavat tätä teatteria ties kuinka kauan. Johonkin on raja vedettävä että joko ollaan yhdessä hallituksessa tai sitten ei olla.

Keskusta bluffaa eikä kaada hallitusta ainakaan vielä juuri ennen kuntavaaleja ja koronakriisin keskellä. Muiden hallituspuoluiden pitäisi laitaa all in ja katsoa kepun kortit.
Tällainen kova peli sopisi varmasti Vihreille, RKP:lle ja Vasemmistoliitolle, mutta hallituksen kaatuminen on niin iso riski SDP:lle, jopa suurempi kuin Kepulle, että tällaista all in -strategiaa tuskin nähdään. Siinäpä sitten kiemurrellaan aikansa ja kyllähän se sopu taas kuin ihmeen kaupalla löytyy ja kaikki olivat mielestään neuvottelujen voittajia.
 
Ihan kuin mikään noista hallituspuolueista haluaisi ennenaikaisia vaaleja. Kaikki häviäisivät siinä.

Hallituksen kaatuminen yleensä johtaa hallitusneuvotteluihin, viimeksi oli vaalit niin lähellä, että ei siihen ollut tarvetta.

Vaikka se veronkorotus olisi palkoista ja ihmisten saamista pääomatuloveroista niin jännää kun pienituloisille työttömille annetaan 20 euroa kuussa lisää niin kyllä ollaan kreikan tiellä ja velkaannutaan holtittomasti mutta kun veroja korotettaisiin tai laskettaisiin suurituloisilta 20 euroa kuukaudessa on se joko aivan kamalaa riistoa(jos nostetaan verotusta) tai sitten järkevää talouspolitiikkaa(jos lasketaan verotusta).



240€, kertaa pientituloinen työtän (onko se jotekin erityisesti suunnattu pienituloisille työttömille), ei yksi lisämeno varmaan taloutta kaatava, tosin et kertonut paljonko se nyt kokonaan.



Mutta jos menokehystä sovitellaan, niin menojen lisäämineen lisää vain eroa tavoitteeseen, joten jos sinne jotain lisäillään niin pitää jotain ottaa isommalla kädellä pois, mitä oli tarkoitus leikata, asumistuki varmaan yksipaikka.

Toinen jos tavoite on kannustinloukkuja vähentää, rakenteellisia menoja karsia, niin pienituloisten osalta työttömyyden suora rahallinenn tukeminen on haastava paikka.

Veronkorotukset ei ole se konsti millä julkisentalouden kokoa pienennetään, ja yleinen veronkorotus vie suunnatuista korotuksista pelivaraa.


ja toi viimeisen kompromissiyrityksen mutta keskustalle se ei käynyt ja haluavat kaataa hallituksen keskellä vakavaa koronapandemiaa. Sitten muiden hallituspuolueiden puheenjohtajat käyvät asiat läpi kertoen miten yrittivät kaikkensa mutta keskustalle ei mikään kelvannut.
Tässä kai pohjimillaan käydään vääntöä siitä kuinka paljon hallitusohjelmasta lipsutaan, jos pääministeri sanelee, niin hänenkannalta varmaa muut kaataa hallituksen. Kaikki on olleet valmiita tilanteesta johtue lipsumaan, mutta nyt käydään vääntöä kuinkapaljon ollaan jatkossa valmiita.

Kompromissi sanan käyttö on nyt tiedotuspeliä, siinä Marinilla on hyvät taustajoukot. Marini tässä tuskin on venynyt, vaan kyse kuinka paljon voi lisää venyttää hallituskumppania.


Keskustaa ehkä kiinnostaa se että onko maalle parempi joustaa vei ei, puolueen ja maan kannalta uudet hallitusneuvottelut ja tarvittaessa uuudet vaalit ei ole katasrofi, koronan pahin edesssä ja tärkeää saada sen jälkeinen aika putkeen. Uusien vaalien haitta on lähinnä viivästys, mutta jos tarjoaa paremman niin se kannattaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kompromissi sanan käyttö on nyt tiedotuspeliä, siinä Marinilla on hyvät taustajoukot. Marini tässä tuskin on venynyt, vaan kyse kuinka paljon voi lisää venyttää hallituskumppania.

Jos Marin tätä tuolla tekee niin kyllä leikkii tulella. Varsinkin lukee keskustalaisten kommentteja Marin kompromissi ehdotuksista.
Tässä yksi esimerkki
Tunnelma Säätytalolla synkkenee – Marinin veronkorotusesitykset saivat keskustan raivon valtaan: ”Marinilla on aivan p**ka pelisilmä”
 
Jos keskusta lähtee kokoomuksen ja perussuomalaisten kelkkaan apupuoleeksi niin maakunnille voi sanoa bye ja äänestäjät ihmeissään kun muutaman vuoden sisällä kuperkeikkoja tehdään Sipilän talouskurihallituksesta Rinteen ja Marinin punamultaan ja sitten taas ollaan into piukalla leikkurihallituksessa.

Mitä tuossa ongelmaa. Maakunnat tuskin ongelma. Sotet ei ole niihin kaatuneet.

Uudet vaalit voisi olla hyväksi, PS, Kok, Keskusta, kaikilta löytyy kannatusta talouskuriin, RKP , KD samoin.

Edit: ketään ei kiinnosta millä nimellä maakuntaa kutsutaan, ja kaikki niitä haluaa. Pohjanmaalla halutaan päätäntävaltaan alueen asioille ja varsinkin PK seudulla halutaan samaa. Ainot jotka vastustaa maakuntia on muutama kasvukeskuskunta ja nekin vain sentakia että haluavat itse olla se maakunta.

Sitten joko hammasta purren keskusta hyväksyy kompromissiesityksen ja se viilataan iltaan mennessä kuntoon tai sitten koko kansa saa syyllisen hallituksen kaatoon keskellä vakavaa koronakriisiä ja keskustan kannatus tippuu alle kymmenen.
Tämä kuullostaa jo pr toimiston suunnitelmalta.

Tosin en tiedä pelaataanko tuossa kenenkä pussiin.

Jos tuo on PS tiedotusta, niin siinä uskotaan Keskustan taipuvan ja halitus jatkaa ja ps jatkaa kepun löymistä, jos tuo SDPn tiedotusta, niin siinä hallituksen kaatuminen selvää, tosin tuo sataa Keskustan laariin ja lujaa. mikä ehkä tarkoituskin.
 
Viimeksi muokattu:




Ei tuohon ole oikein mitään lisättävää. Marinin hallitus ryövää veronmaksajien massit ja kurjistaa talouden.

Tuhlaamistahan ei voi vähentää ja muiden rahoilla on aina kiva mällätä. Jos rahat ei muuten riitä, niin otetaan niiltä muilta lisää. Nerokasta.
 
Ottamatta noin muuten kantaa debaattiin, mutta mitä helvettiä? Olen oikeastaan läpi tämän koronakriisin ihmetellyt, kun tasaisin väliajoin heitetään "kyl varusmiehet voi hoitaa, onhan heillä siinä apuna sitten henkilö xxx"

Varusmiesten tehtävänä ei todellakaan ole tehdä mitään hanttihommia "ilmaiseksi", jotka ei millään tavalla, ei edes etäisesti, liity maanpuolustukseen. Tottakai he voisivat tehdä mitä vaan, mutta edelleen

Vai ei kuulu äänenlaskenta varusmiesten tehtäviin eikä muukaan mikä ei liity maanpuolustukseen. mutta ilmeisesti turvapaikanhakijoiden laukkujen kantaminen kuuluu niinkuin tapahtui vuonna 2015?
 
Vai ei kuulu äänenlaskenta varusmiesten tehtäviin eikä muukaan mikä ei liity maanpuolustukseen. mutta ilmeisesti turvapaikanhakijoiden laukkujen kantaminen kuuluu niinkuin tapahtui vuonna 2015?
Jos luit viestiä pidemmälle, olisit saattanut havaita että kritisoin sitäkin. Tuon kyseisen keissin saattaa kuitenkin jollain tapaa vielä ymmärtää, koska virka-apua annettiin ensinnäkin Rajavartiolaitokselle ja tapahtumapaikkana oli valtakunnan raja, jota Puolustusvoimatkin valvoo.

Joka tapauksessa, ollaan kaukana ääntenlaskennasta.
 
Jos nyt kävisikin niin, että esim. huomenna kaikkien hylättyjen kompromissiesitysten jälkeen tilanteesta yllättäen nyt huolestunut Vanhanen tähänastisen poissaolon jälkeen tulisi ja avaisi muiden solmut kuin messias... jonka jälkeen ilmoittaisi, että vetäytyy politiikasta kesätauolla... niin Kepun käsikirjoitus olisi täydellinen.
Ja Vanhasen presidentinvaalikampanja pohjustettu.
 

"
Helsingin Kruunuvuorenrannassa tapahtui 18. huhtikuuta välikohtaus, jossa aikuiselle miehelle ja kahdelle nuorelle miehelle tuli suukopua alueella tapahtuneesta ajelusta.

Suukopu johti lopulta siihen, että aikuinen mies potkaisi toisen nuoren miehen auton etuosaa niin, että siihen tuli vaurioita.

– Poliisilla on tutkinnassa epäilty autoon kohdistunut vahingonteko, joka tapahtui Koirasaarentiellä 18. huhtikuuta, Helsingin poliisista vahvistetaan Iltalehdelle.

Poliisi ei kommentoi epäillyn henkilöllisyyttä, mutta IL:n tietojen mukaan kyseessä on vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

Poliisin alustavien tietojen mukaan Kruunuvuorenrannassa ajettiin autoilla epäasiallisesti ja ulkopuolinen henkilö (IL:n tietojen mukaan Arhinmäki) puuttui tähän ajamiseen.

– Ilmeisesti kuskien ja tämän huomauttajan välille tuli jonkinlaista erimielisyyttä. Tilanne johti tähän vahingontekoepäilyyn. Asiaa selvitetään, poliisista kerrotaan.

"
"
Nuorukainen: Haastoi tappeluun
Välikohtaus tapahtui puolenyön jälkeen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Nuorukainen kertoo IL:lle oman versionsa tapahtumista. Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut yksityiskohtia.

– Olimme pysäköineet automme tiensivuun, kun metsästä ilmestyi miesjoukko kassien kanssa. Yksi miehistä tuli huomauttamaan asiasta minulle. Pitäisi kuulemma painua v*****n, 19-vuotias nuorukainen kertoo Iltalehdelle.

Autonsa ulkopuolella seissyt nuorukainen tiedusteli mieheltä, minkä takia heidän pitäisi poistua paikalta.

– Hän ei tykännyt siitä, vaan nappasi minua rinnuksista kiinni. Sanoin hänelle, että ”älä koske” ja sain hänet irti itsestäni. Hän rupesi siinä sitten käärimään hihojaan ja kysyi, että ”kuka lähtee tappelemaan”.

"



Paavo mitä ehmettiä. :srofl:
 
Jos nyt kävisikin niin, että esim. huomenna kaikkien hylättyjen kompromissiesitysten jälkeen tilanteesta yllättäen nyt huolestunut Vanhanen tähänastisen poissaolon jälkeen tulisi ja avaisi muiden solmut kuin messias... jonka jälkeen ilmoittaisi, että vetäytyy politiikasta kesätauolla... niin Kepun käsikirjoitus olisi täydellinen.
Ja Vanhasen presidentinvaalikampanja pohjustettu.
Tämä olisi imagollinen tappio SDP:lle ja etenkin Marinille, vaalitkin ovat nurkan takana.
 


"Iltalehti oli lähettänyt viestin, että uutisoivat minuun kohdistuvasta rikosepäilystä.

Minuun ei ole kuitenkaan poliisi tai kukaan muu ole ollut yhteydessä.

Olettaisin, että asia koskee toissa viikonloppua. Lähiöömme Kruunuvuorenrantaan ilmestyi puolen yön aikoihin isompi määrä autoja, jotka kaahailivat kovaa vauhtia asuinkatua vaarallisesti ja kovaäänisesti.

Lisäksi mukana oli jonkinlainen romuauto, jolla ajettiin ympyrää renkaat ulvoen talojen vieressä olevan rakennustyömaan hiekkakentällä.

Tulimme paikalle ja kuulimme, miten parvekkeilta huudettiin kaahailijoille ja käskettiin heitä poistumaan. Menin myös käskemään kovasanaisesti heitä painumaan v...uun häiriköimässä ihmisiä.

Romuauto ja muutama muu auto lähtivät, mutta kaksi autoa jäi paikalle. Minulla tuli näiden kuljettajien kanssa suukopua. Siirryin pienen kärhämän jälkeen sivuun.

Menin ottamaan autojen rekisterikilvissä valokuvat, jolloin toinen auto kiihdytti minua kohti ja jarrutti eteeni. Siinä kohdassa nostin jalkani suojaksi.

Tämän jälkeen paikalle tuli ilmeisesti muiden asukkaiden soittamana poliisit. Toinen poliisi kuuli minua ja kerroin tapahtumien kulun.

Toinen poliisi kuvasi nokkaa. En tiedä tuliko siihen jälkiä, kun nostin jalan suojakseni.

Minulla ei ole toistaiseksi muuta kommentoitavaa asiaan, koska poliisi ei ole ollut yhteydessä. Ilmeisesti jossain vaiheessa on.

Puutuin vaaralliseen ja häiritsevään kaahailuun. En ole syyllistynyt tahalliseen auton vahingoittamiseen vaan reagoinut ainoastaan minua kohti ajamiseen.

Poliisi varmasti selvittää ja myöhemmin syyttäjä arvioi, olenko mahdollisesti syyllistynyt johonkin rikokseen."

Tässä toinen puoli tilanteesta.
 
Eiks se ollutkaan juttu että pitää pistää perseilevä nuoriso kuriin? Paavo kiskas pienet päiväkänät ja puuttu nuorison hulinointiin ihan itseään säästämättä.
 
Tässä on muuten hyvin esillä se, mitä itse toistin moneen kertaan jo kesällä. Poliittiset yhteistyömahdollisuudet heikkenevät joksikin aikaa lähes nollaan maalla, joka lähtisi yksin omalle polulleen. Näin on oltava, koska EU-ei ole liittovaltio vaan löyhä rakennelma, joka perustuu nimenomaan yhteistyöhön ja neuvottelun kautta tehtäviin kompromisseihin, sekä luottamukseen, että ne pitävät. Siksi luottamuksen menettävän maan on rakennettava luottamus uudelleen tai oltava niin suuri talous, että epäluotettavanakin heitä on yksinkertaisesti pakko kuunnella (Saksa, Ranska, Italia ja entinen jäsen UK jäsenaikoinaan).

 
Tässä on muuten hyvin esillä se, mitä itse toistin moneen kertaan jo kesällä. Poliittiset yhteistyömahdollisuudet heikkenevät joksikin aikaa lähes nollaan maalla, joka lähtisi yksin omalle polulleen. Näin on oltava, koska EU-ei ole liittovaltio vaan löyhä rakennelma, joka perustuu nimenomaan yhteistyöhön ja neuvottelun kautta tehtäviin kompromisseihin, sekä luottamukseen, että ne pitävät. Siksi luottamuksen menettävän maan on rakennettava luottamus uudelleen tai oltava niin suuri talous, että epäluotettavanakin heitä on yksinkertaisesti pakko kuunnella (Saksa, Ranska, Italia ja entinen jäsen UK jäsenaikoinaan).


Eikös meillä pitäisi olla rakennettuna sitä poliittista pääomaa EU:ssa kun ollaan oltu mallioppilaana niin ei tällainen yksi paketinkaato nyt mainehaittana niin tunnu?
 
Eikös meillä pitäisi olla rakennettuna sitä poliittista pääomaa EU:ssa kun ollaan oltu mallioppilaana niin ei tällainen yksi paketinkaato nyt mainehaittana niin tunnu?
Poliittinen pääoma tarkoittaa useimmiten sitä, että saat äänesi kuuluviin ja kenties sillä on pikkuisen painoarvoakin.
Mutta poliittinen pääoma myös happanee helposti kuin maito kesäauringossa, ja sen jälkeen sillä ei ole enää mitään arvoa. Aloitat nollasta.
Koskee myös kotimaan politiikkaa.
 
Poliittinen pääoma tarkoittaa useimmiten sitä, että saat äänesi kuuluviin ja kenties sillä on pikkuisen painoarvoakin.
Mutta poliittinen pääoma myös happanee helposti kuin maito kesäauringossa, ja sen jälkeen sillä ei ole enää mitään arvoa. Aloitat nollasta.
Koskee myös kotimaan politiikkaa.

Aika turhaan ollaan sitten kerätty tätä EU:n poliittista luottamuspääomaa jos sitä ei mihinkään voida käyttää.
 
Ei siinä mitään, jos kannatat sosialismia. Minä en kannata, kannatan sitä että yritykset saavat tehdä liiketoiminnallisia päätöksiä itsenäisesti. Ja näin taitavat onneksi kaikki puolueetkin ajatella tässä maassa. Joten se, mitä tässä haikailet, tuskin tulee ikinä tapahtumaan. Vai minkä puolueen ajattelit toimineen toisin, SKP:n?

Neste on veronmaksajien rahoilla vuonna 1948 perustettu valtion yhtiö, joka perustettiin veronmaksajien rahoilla turvaamaan huoltovarmuutta. Se, että kyseisestä firmasta on tehty yksityistä voittoa tavoitteleva yhtiö joka myy Suomen veronmaksajien rahoilla rakennetun sähköverkon (Caruna) ulkomaille on rinnastettavissa korruptioon. Se, että monopoli asemassa olevat hyödykkeet eivät ole suomalaisomistuksessa vaan ne pitää myydä ulkomaille kertoo siitä, että Suomessa on hyvin paljon poliitikkoja, jotka vihaavat suomen itsenäisyyttä erityisesti kokoomuksessa, keskustassa ja vihreissä. Ainoa puolue, joka vastusti tätä veronmaksajien omaisuuden kavaltamista ja monopolin myymistä ulkomaille oli vasemmistoliitto.

Veronmaksajien rahoilla perustetun firman, jonka tehtävänä on energia sektorin huoltovarmuus ei edes pitäisi tehdä mitään itsenäisiä päätöksiä, joilla viedään veronmaksajien omaisuus ja mahdollisuus kohtuuhintaiseen sähkönsiirtoon verkkoyhtiöllä, joka on rakennettu veronmaksajien rahoilla. Todella ikävää, että ainoat isänmaalliset löytyvät vasemmistoliitosta nykyään.
 
Aika turhaan ollaan sitten kerätty tätä EU:n poliittista luottamuspääomaa jos sitä ei mihinkään voida käyttää.
Sitä voi käyttää asioiden ajamiseen. Meidän tapauksessa useimmiten siihen, että esim. Merkel joskus kuuntelee meitä, eikä aina sivuuta (vaikka kokomme puolesta helposti voisi). Ja Saksa on niin iso talous, että mikäli meidän kanta taipuu Saksan kannaksi, niin asia menee myös läpi.

Jos ajattelee järjellä ymmärtää, että 450 miljoonan ihmisen unionissa vajaan kuuden miljoonan kansalla ei yksin olisi juuri mitään painoarvoa, ja Ruotsin sekä Tanskankin kanssa yhteensä toimiessa edustetaan vain 22 miljoonan porukkaa.

Kyllä me olemme olleet EU:ssa kokoamme suurempi toimija, kuten poliitikot tykkää sanoa. Mutta paljolti se asia on ollut meidän Saksa-suhteesta ja juuri siitä poliittisesta pääomasta kiinni.
Yhtenäisyyden ja yhdessä sovitun rikkomiseen sitä poliittista pääomaa ei voi käyttää. Sillä sen voi vain ja ainoastaan menettää. Kokonaan.
 
Kyllä me olemme olleet EU:ssa kokoamme suurempi toimija, kuten poliitikot tykkää sanoa. Mutta paljolti se asia on ollut meidän Saksa-suhteesta ja juuri siitä poliittisesta pääomasta kiinni.
Yhtenäisyyden ja yhdessä sovitun rikkomiseen sitä poliittista pääomaa ei voi käyttää. Sillä sen voi vain ja ainoastaan menettää. Kokonaan.
Mitä virkaa Suomen demokraattisilla elimillä sitten enää on, jos niillä ei ole muuta tosiasiallista vaihtoehtoa kuin toimia Brysselin kumileimasimena? Onko pääministerillä edes ollut laillista oikeutta sopia Brysselissä jotain, mikä eduskunnan on käytännössä pakko vain leimata?

Suomi on kunnostautunut oikeusvaltioperiaatteen puolestapuhujana, ja elpymispakettiin sisältyy sangen luovia tulkintoja vakiintuneista säännöistä. Olisi laillisuusperiaatteen vastaista hyväksyä vaikka yhteisvastuuta veloista kun se on selkeästi EU-sopimuksessa kielletty.

Kuinka uskottavaa edes on puhe paketin kertaluontoisuudesta? Olisiko seuraava paketti mahdollista kaataa helpommin ja pienemmin vahingoin, jos EU taas kerran sattuisi valehtelemaan poikkeusjärjestelyn ainutkertaisuudesta?
 
Ehkä se luottamuspääoma kannattaisi myös arvottaa kun toisessa vaakakupissa on kuitenkin useampi miljardi joilla voisi rakentaa hyvinvointia suomalaisille.
 
Mitä virkaa Suomen demokraattisilla elimillä sitten enää on, jos niillä ei ole muuta tosiasiallista vaihtoehtoa kuin toimia Brysselin kumileimasimena? Onko pääministerillä edes ollut laillista oikeutta sopia Brysselissä jotain, mikä eduskunnan on käytännössä pakko vain leimata?

Suomi on kunnostautunut oikeusvaltioperiaatteen puolestapuhujana, ja elpymispakettiin sisältyy sangen luovia tulkintoja vakiintuneista säännöistä. Olisi laillisuusperiaatteen vastaista hyväksyä vaikka yhteisvastuuta veloista kun se on selkeästi EU-sopimuksessa kielletty.

Kuinka uskottavaa edes on puhe paketin kertaluontoisuudesta? Olisiko seuraava paketti mahdollista kaataa helpommin ja pienemmin vahingoin, jos EU taas kerran sattuisi valehtelemaan poikkeusjärjestelyn ainutkertaisuudesta?
EU olemme me ja muut jäsenmaat. Silloin kun ”EU sattuisi valehtelemaan”, me valehtelisimme.
Silloin kun ”sangen luovia tulkintoja” tehdään EU-tasolla, me olemme niitä tekemässä.
EU:lla, siis meidän ja muiden jäsenvaltioiden yhteenliittymällä, on omat oikeudelliset menettelynsä laillisuuden tarkastamiseen. Tässäkin tapauksessa se on jo tehty.

Se mitä meillä nyt tehdään on perustuslakivaliokunnan käsittely, ja sitten eduskuntakäsittely. Tulee perustuslakivaliokunnasta kumpi päätös hyvänsä (vaatii normaalin vai 2/3 enemmistöpäätöksen eduskunnassa) olennaista on, että eduskuntakäsittelyvaiheessa kansanedustajilla on tiedossa, mistä äänestävät ja myös, mikä on kummankin lopputuleman odotettavissa olevat todennäköiset seuraukset.
Siinä suhteessa on aivan oikein tehty, kun asiasta on sekä tehty itse, että kysytty arviot. Siis pyritty ennakoimaan kaksi erilaista skenaariota.
 
Neste on veronmaksajien rahoilla vuonna 1948 perustettu valtion yhtiö, joka perustettiin veronmaksajien rahoilla turvaamaan huoltovarmuutta. Se, että kyseisestä firmasta on tehty yksityistä voittoa tavoitteleva yhtiö joka myy Suomen veronmaksajien rahoilla rakennetun sähköverkon (Caruna) ulkomaille on rinnastettavissa korruptioon. Se, että monopoli asemassa olevat hyödykkeet eivät ole suomalaisomistuksessa vaan ne pitää myydä ulkomaille kertoo siitä, että Suomessa on hyvin paljon poliitikkoja, jotka vihaavat suomen itsenäisyyttä erityisesti kokoomuksessa, keskustassa ja vihreissä. Ainoa puolue, joka vastusti tätä veronmaksajien omaisuuden kavaltamista ja monopolin myymistä ulkomaille oli vasemmistoliitto.

Veronmaksajien rahoilla perustetun firman, jonka tehtävänä on energia sektorin huoltovarmuus ei edes pitäisi tehdä mitään itsenäisiä päätöksiä, joilla viedään veronmaksajien omaisuus ja mahdollisuus kohtuuhintaiseen sähkönsiirtoon verkkoyhtiöllä, joka on rakennettu veronmaksajien rahoilla. Todella ikävää, että ainoat isänmaalliset löytyvät vasemmistoliitosta nykyään.

No tämä olisi pitänyt tajuta silloin 1998 kun Fortum listattiin pörssiin. Carunan myynnin vaiheessa Fortumi oli ollut jo pitkään julkinen osakeyhtiö ja valtio toimi niin kuin vastuullisen omistajan pitää toimia, eli ei sotkeennut poliittisista syistä julkisen pörssiyhtiön toimintaan.
 
No tämä olisi pitänyt tajuta silloin 1998 kun Fortum listattiin pörssiin. Carunan myynnin vaiheessa Fortumi oli ollut jo pitkään julkinen osakeyhtiö ja valtio toimi niin kuin vastuullisen omistajan pitää toimia, eli ei sotkeennut poliittisista syistä julkisen pörssiyhtiön toimintaan.
Caruna taidettiin myydä vähän pakotettuna, muuten aika hölmöltä myynniltä se vaikuttaa. Sähköverkkomonopoli on ihan kiva omistaa, ennemmin kannattaa (tai olisi kannattanut) sitoa pääomia varmaan tuottoon kuin investoida Venäjän seikkailuihin tai mitä nämä viimeisimmät sekoilut Saksassa ovatkaan. Toki monopoliin liittyy tietty poliittinen riski, eli jos sallittua tuottoprosenttia rajoitetaan liikaa, niin monopolista tulee rasite.
 
Neste on veronmaksajien rahoilla vuonna 1948 perustettu valtion yhtiö, joka perustettiin veronmaksajien rahoilla turvaamaan huoltovarmuutta. Se, että kyseisestä firmasta on tehty yksityistä voittoa tavoitteleva yhtiö joka myy Suomen veronmaksajien rahoilla rakennetun sähköverkon (Caruna) ulkomaille on rinnastettavissa korruptioon.

Huoh. Neste ei myynyt mitään sähköverkkoja...

ainoat isänmaalliset löytyvät vasemmistoliitosta

Ei muuta sitten kuin ääntä sosialisteille!
 
EU olemme me ja muut jäsenmaat. Silloin kun ”EU sattuisi valehtelemaan”, me valehtelisimme.
Silloin kun ”sangen luovia tulkintoja” tehdään EU-tasolla, me olemme niitä tekemässä.
EU:lla, siis meidän ja muiden jäsenvaltioiden yhteenliittymällä, on omat oikeudelliset menettelynsä laillisuuden tarkastamiseen. Tässäkin tapauksessa se on jo tehty.

Kätevästi sivuutit kysymyksen siitä, oliko pääministerillä laillista oikeutta mennä sopimaan jotain sellaista, mikä on käytännössä vain pakko hyväksyä - olkoonpa sovittu perustuslainmukaista tai ei. Mitä virkaa on koko perustuslakiarvioinnilla, jos lopputulos kuitenkin on pakko hyväksyä?

Tietääkseni pääministeri ei kuitenkaan ole Suomessa omnipotentti itsevaltias joka voisi harkintansa mukaan mennä sopimaan mitä vain.
 
Sähköverkkomonopoli on ihan kiva omistaa, ennemmin kannattaa sitoa pääomia varmaan tuottoon kuin investoida Venäjän seikkailuihin tai mitä nämä viimeisimmät sekoilut Saksassa ovatkaan. Toki monopoliin liittyy tietty poliittinen riski, eli jos sallittua tuottoprosenttia rajoitetaan liikaa, niin monopolista tulee rasite.

Tämän päätöksen tekee Fortumin operatiivinen johto, ei kukaan muu. Ihan hyvin ainakin sijoittajat ovat Fotumin liiketoimet kokeneet. Nimim. ostin ison läjän Fortumin osakkeita alle 14 eurolla vuonna 2013. Nyt kurssi 23,4e ja välissä osingot päälle. Uniperin sijoituksen lopullisen arvon näkee vasta vuosien päästä. Fortum on vasta nyt päässyt sen kanssa vauhtiin kun on saanut kammettua vanhan johdon hiiteen.

Fortum haluaa keskittyä ydinosaamiseensa eli sähköntuotantoon. Ei jakeluun, ei kuluttajamyyntiin. Siksi nämä osat on myyty tai ollaan myymässä.
 
Kätevästi sivuutit kysymyksen siitä, oliko pääministerillä laillista oikeutta mennä sopimaan jotain sellaista, mikä on käytännössä vain pakko hyväksyä - olkoonpa sovittu perustuslainmukaista tai ei. Mitä virkaa on koko perustuslakiarvioinnilla, jos lopputulos kuitenkin on pakko hyväksyä?

Tietääkseni pääministeri ei kuitenkaan ole Suomessa omnipotentti itsevaltias joka voisi harkintansa mukaan mennä sopimaan mitä vain.
Miten minä voisin siihen vastata. Se on kai laillisuusvalvonnan hommaa se jälkikäteisarviointi.
Etukäteismandaatit kuitenkin oli sillä tavalla hankittu, miten ne meillä on säädetty hankittavaksi. Siis suuressa valiokunnassa ja eduskunnassa.

Enkä minä ole väittänyt, että on pakko hyväksyä. Totesin vain, että on hyvä, että on selvitetty, mitä siitä todennäköisimmin seuraa ellei hyväksytä.
 
Tämän päätöksen tekee Fortumin operatiivinen johto, ei kukaan muu. Ihan hyvin ainakin sijoittajat ovat Fotumin liiketoimet kokeneet. Nimim. ostin ison läjän Fortumin osakkeita alle 14 eurolla vuonna 2013. Nyt kurssi 23,4e ja välissä osingot päälle. Uniperin sijoituksen lopullisen arvon näkee vasta vuosien päästä. Fortum on vasta nyt päässyt sen kanssa vauhtiin kun on saanut kammettua vanhan johdon hiiteen.

Fortum haluaa keskittyä ydinosaamiseensa eli sähköntuotantoon. Ei jakeluun, ei kuluttajamyyntiin. Siksi nämä osat on myyty tai ollaan myymässä.
Fortumin kurssi on noussut ihan hyvin joo eikä tuloskaan ole mikään surkea ollut, mutta toisaalta pelkkää osakekurssia seuraamalla voi päätyä pahaan umpikujaan, koska about kaikkien kurssit ovat nousseet nyt riippumatta siitä, että kuinka tulos on kehittynyt. Tämä siitä syystä, että vaihtoehtoistuotto (korot) ovat miinuksella.
 
Fortumin kurssi on noussut ihan hyvin joo eikä tuloskaan ole mikään surkea ollut, mutta toisaalta pelkkää osakekurssia seuraamalla voi päätyä pahaan umpikujaan, koska about kaikkien kurssit ovat nousseet nyt riippumatta siitä, että kuinka tulos on kehittynyt. Tämä siitä syystä, että vaihtoehtoistuotto (korot) ovat miinuksella.

Ei tietenkään. Lähinnä siis halusin kiinnittää huomion siihen, miten sijoittajat ovat Fortumin liiketoimiin viimeisen 8 vuoden aikana keskimäärin suhtautuneet kun verkot myytiin. Tietenkin kurssi heiluu ja joskus hyvinkin irrationaalisen oloisesti ainakin lyhyellä aikavälillä. Musta ei ole mitään isoja indikaatiioita siitä, että verkkojen myynti kovaan hintaan ja Uniperin osto niiden tilalle olisi ollut epäonnistuminen. Toistaiseksi näin ei näytä olleen. Tulevaisuutta on tietty vaikea ennustaa.
 
Onkohan taas vaan sattumaa vai YLE:n reiluutta kun A-studiossa keskustelemassa puoliväliriihestä Arhinmäki ja Emma Kari ja näkemykset ihan sulassa sovussa.
 
Onkohan taas vaan sattumaa vai YLE:n reiluutta kun A-studiossa keskustelemassa puoliväliriihestä Arhinmäki ja Emma Kari ja näkemykset ihan sulassa sovussa.
Piti olla toimittajan mukaan hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat, eli myös Kepun Antti Kurvinen ja SDP:n Antti Lindtman.
Lindtman oli etänä kotoa (flunssaoireita), Kurvinen taas joutui peruuttamaan, kun eduskuntaryhmä kokoontui vielä illalla.
Sitä en tiedä, miksei RKP:ta mainittu ollenkaan.
 
Onkohan taas vaan sattumaa vai YLE:n reiluutta kun A-studiossa keskustelemassa puoliväliriihestä Arhinmäki ja Emma Kari ja näkemykset ihan sulassa sovussa.
Tässä pitää tietää, että Aamu-tv:ssä oli oppositio, A-studiossa hallitus. Ymmärtääkseni ainoa puolue joka ei ole saanut viikonlopun ympärillä tällaista aikaa on Rkp. Kahdesti ovat saaneet Kok, ja Ps, ja olisivat saaneet ilman peruuntumisia myös Sdp ja Kesk.
 
Tässä on muuten hyvin esillä se, mitä itse toistin moneen kertaan jo kesällä. Poliittiset yhteistyömahdollisuudet heikkenevät joksikin aikaa lähes nollaan maalla, joka lähtisi yksin omalle polulleen. Näin on oltava, koska EU-ei ole liittovaltio vaan löyhä rakennelma, joka perustuu nimenomaan yhteistyöhön ja neuvottelun kautta tehtäviin kompromisseihin, sekä luottamukseen, että ne pitävät. Siksi luottamuksen menettävän maan on rakennettava luottamus uudelleen tai oltava niin suuri talous, että epäluotettavanakin heitä on yksinkertaisesti pakko kuunnella (Saksa, Ranska, Italia ja entinen jäsen UK jäsenaikoinaan).

En täysin hahmota sitä, mitä Suomi oikeastaan menettäisi asettumalla täydelliseen neliraajajarrutukseen?

Mehän emme ole saaneet EU:lta oikeastaan mitään.
  • Me emme saaneet tukea kun Nokian matkapuhelinbusiness katosi. Verrattavissa siihen, että Saksasta lähtisi yli puolet autoteollisuudesta muutamassa vuodessa.
  • Me emme saaneet tukea kun viennistä katosi Venäjän vastatullien vuoksi satoja miljoonia euroja vuodessa. Suurinpana kärsijänä Valio.
  • Me maksamme itse kaiken rahan, jonka "saamme" EU:lta. Siitäkin rahasta suuri osa menee lahjuksina julkiselle sektorille tuikitärkeiden ajatuspajojen ja muita poliitikkoja työllistävien super-tärkeiden instanssien pyörittämiseen.
  • Meillä ei ole nytkään mitään painoarvoa EU:ssa. Afrikka-komissaarin salkku yksi kaikkein kevyimmistä.
Eli voiko menettää jotakin, mitä ei ole alun alkaenkaan ollut edes olemassa?
 
En täysin hahmota sitä, mitä Suomi oikeastaan menettäisi asettumalla täydelliseen neliraajajarrutukseen?

Mehän emme ole saaneet EU:lta oikeastaan mitään.
  • Me emme saaneet tukea kun Nokian matkapuhelinbusiness katosi. Verrattavissa siihen, että Saksasta lähtisi yli puolet autoteollisuudesta muutamassa vuodessa.
  • Me emme saaneet tukea kun viennistä katosi Venäjän vastatullien vuoksi satoja miljoonia euroja vuodessa. Suurinpana kärsijänä Valio.
  • Me maksamme itse kaiken rahan, jonka "saamme" EU:lta. Siitäkin rahasta suuri osa menee lahjuksina julkiselle sektorille tuikitärkeiden ajatuspajojen ja muita poliitikkoja työllistävien super-tärkeiden instanssien pyörittämiseen.
  • Meillä ei ole nytkään mitään painoarvoa EU:ssa. Afrikka-komissaarin salkku yksi kaikkein kevyimmistä.
Eli voiko menettää jotakin, mitä ei ole alun alkaenkaan ollut edes olemassa?
Kyllä rakennemuutostukea saatiin esim. Saloon. Pikkurahojahan ne on, mutta pitää aina suhteuttaa siihen, mitä haettiin.
Venäjän vastatulleihin ei pidäkään tukea. Ne on Venäjän asettamia, ei EU:n.
Nettomaksajan voi tavallaan aina väittää itse maksavan kaiken tukensa, kun jäsenmaksu on saatavia isompi. Jokainen tukieon silti kotiinpäin: jos sitä ei saataisi, olisimme vielä suurempi nettomaksaja.
Kuitenkin ekonomieåstien näkemys on, että EU jäsenyydestä on valtava taloudellinen hyöty, josta kannattaakin maksaa.

Itse ajattelen eurooppalaisuuteen kiinnittymistä hyötynä, se on Suomen suunta. Kylmän kyynisesti ajattelen, että tässä sitä on joko idän tai lännen etupiirissä. Ja se Putinistinen vaihtoehto olisi paljon pahempi.

Urpilaisen komissaarinsalkun painoarvosta voi olla montaa mieltä, mutta kiitos Kataisen osaamisen tai osaamattomuuden, kuinka painavia salkkuja sen jälkeen oli lähiaikoina ylipäätään odotettavissa? Saattoipa siinä siitä poliittisesta pääomasta iso osa jo kärähtää, kun olivat Eurioopassa Liikasen ja Rehnin osaamiseen ensin tottuneet, ja sitten saivatkin Kataisen, joka taidettiin valita vain, kun kehtasi esittää itse itseään....
 
Viimeksi muokattu:
Miten minä voisin siihen vastata. Se on kai laillisuusvalvonnan hommaa se jälkikäteisarviointi.
Etukäteismandaatit kuitenkin oli sillä tavalla hankittu, miten ne meillä on säädetty hankittavaksi. Siis suuressa valiokunnassa ja eduskunnassa.
selvitetty, mitä siitä todennäköisimmin seuraa ellei hyväksytä.
Voit vastata kertomalla oman käsityksesi ja mielellään perustelemalla sen.

Enkä minä ole väittänyt, että on pakko hyväksyä. Totesin vain, että on hyvä, että on selvitetty, mitä siitä todennäköisimmin seuraa ellei hyväksytä.
Mihin lakiin ylipäänsä perustuu se, että sopimuksen kaatamisesta "seuraisi" yhtään mitään? Jos kaatamisella olisi jotain seuraamuksia niistä pitäisi olla säädetty laissa. Muu olisi ehtaa mielivaltaa. Uhkailu EU:n suunnalta on suorastaan valtiopetoksellista toimintaa: joka yrittää muuttaa Suomen valtiojärjestystä eduskuntaa oikeudettomasti pakottamalla syyllistyy valtiopetokseen.

On hyvä pitää mielessä perustuslain 2§ 3 momentti:
Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.
Tämä koskee kaikkea julkisen vallan käyttöä ja on laillisuusperiaatteen ydin. Ei mikään keskustelukerho voi ruveta rankaisemaan Suomea ilman laillista perustetta.
 
Keskusta ilmeisesti luottaa että kun aloittaa tällaisen shown ja lipsauttelee medialle tyhjiä uhkauksia niin tuleva taipuminen ja perseenvenyttäminen katsottaisiin sormien läpi äänestäjien osalta. Marinin ja vihreiden kompromissiehdotukset ovat täysin odotettuja. Vihervasemmistolaisille kompromissi on se että "meidän aate tulee vastaan 0.01% ja muut tulee 50%".

Keskustan tuntien ei ole toivoakaan, mutta olisi aivan helvetin hyvä asia ja etu koko kansakunnalle että tämä umpipaska tuhohallitus kaatuisi. Tällaista häpeää ei ole Suomella ollut sitten Halosen presidenttikauden, mutta vahinkoa senkin edestä.
 
Neste on veronmaksajien rahoilla vuonna 1948 perustettu valtion yhtiö,

joka perustettiin veronmaksajien rahoilla

Veronmaksajien rahoilla perustetun firman,
Jonkin ajan valtioomisteisuus, sosialismi, ei tarkoita että se olisi ikuista, saati järkevää olla ikuista.

Aikoinaan Suomessa ei ole ollut pääomia ja valtiota on tarvitta perustamaa tuotantoalitoksia ym, vaikka sosialismi ihanteitakin on ollut, niin ei pelkstään sitä ole ollut.

Nestettä edelleen valtio omistaa, mutta se sitten eriasia onko se itsesarvo ja jos on niin miltä osin.

Tosin jos kovasti hyökkää firman toiminaa ja historiaan asiassa joka ei firmaan liitty muulla tavalla kuin sillä että jossain vaiheessa ollut samaa konsernia, joka ajankohta ei edes liitty asiaan.

Caruna taidettiin myydä vähän pakotettuna, muuten aika hölmöltä myynniltä se vaikuttaa. Sähköverkkomonopoli on ihan kiva omistaa,
Sähkönsirto, en nyt muista että sitä myyntiä olisi hölmönä pidetty.
Hölmöilyt liittyy lähinnä siihen että muut olisi halunneet että yhtiö olisi sen pitänyt, tai jos ei olisi pitänyt niin että olisi myynyt jollekkin toiselle halvemmalla.

Säädelty sähköverkkomonipoli ei automaattisesti sovi tuon kaltaiselle ythiölle, sopivat paremmin muille.
 


Mestari Halla-ahon syväanalyysi Suomen poliittisesta ja taloudellisesta kriisitilanteesta.

Yksi Halla-ahon parhaimpia puheita, jossa käydään läpi Suomen nykytilannetta syvällisesti ja perustellusti. Harmillista, ettei vastaavanlaisia superlahjakkuuksia näytä löytyvän hallituksesta.

Mielestäni jokaisen olisi syytä kuunnella puhe. Eritoten niiden, jotka eivät ole valtion tissillä eli nettoveronmaksajien.

Edit. Lisäys: Halla-aho: Hallituksesta lähtemisellä uhkaileva keskusta on jo lopun ajan tunnelmissa - ”Jokainen irti lähtevä hillotolppa pyritään ulosmittaamaan, kun vielä ehditään” - Suomen Uutiset
 
Mestari Halla-ahon syväanalyysi Suomen poliittisesta ja taloudellisesta kriisitilanteesta.

Yksi Halla-ahon parhaimpia puheita, jossa käydään läpi Suomen nykytilannetta syvällisesti ja perustellusti. Harmillista, ettei vastaavanlaisia superlahjakkuuksia näytä löytyvän hallituksesta.

Mielestäni jokaisen olisi syytä kuunnella puhe. Eritoten niiden, jotka eivät ole valtion tissillä eli nettoveronmaksajien.
Kirjoitatko ystävällisesti tiivistelmän videosta ja Halla-Ahon tärkeimmistä argumenteista, kun tämän ketjun säännöt kerran niin edellyttävät. 25 minuutissa kuitenkin on jo paljon juttua ja työtäkin pitäisi tehdä.

Edit. kiitos SU tiivistelmälinkim lisäämisestä.
 
Viimeksi muokattu:
Mestari Halla-ahon syväanalyysi Suomen poliittisesta ja taloudellisesta kriisitilanteesta.

Yksi Halla-ahon parhaimpia puheita, jossa käydään läpi Suomen nykytilannetta syvällisesti ja perustellusti. Harmillista, ettei vastaavanlaisia superlahjakkuuksia näytä löytyvän hallituksesta.

Mielestäni jokaisen olisi syytä kuunnella puhe. Eritoten niiden, jotka eivät ole valtion tissillä eli nettoveronmaksajien.

Edit. Lisäys: Halla-aho: Hallituksesta lähtemisellä uhkaileva keskusta on jo lopun ajan tunnelmissa - ”Jokainen irti lähtevä hillotolppa pyritään ulosmittaamaan, kun vielä ehditään” - Suomen Uutiset
"Mestarisi" puhetta en katsonut, mutta poimintojesi perusteella ja viimepäivien haastettelujen perusteella, Halla-aho hallituksen touhuissa hyökkää aika voimakkaasti kepun kimppuun. Luulis että noilla puolueilla tavoitteissa eniten yhtäläisyyttä ja juuri sitä Halla-ahan toivoisi kepu tekevän, mitä kepu nyt tekee.

No toki hyökkäys johtuu muusta kuin asiasta, vaan siitä että hänelle on ihan sama mitä vihreät ja vasemmisto tekee, Marinin aikaan SDP ei myöskään enään iso juttu.
 
Kirjoitatko ystävällisesti tiivistelmän videosta
Voin auttaa:
Mestari Halla-ahon syväanalyysi Suomen poliittisesta ja taloudellisesta kriisitilanteesta.

Yksi Halla-ahon parhaimpia puheita, jossa käydään läpi Suomen nykytilannetta syvällisesti ja perustellusti. Harmillista, ettei vastaavanlaisia superlahjakkuuksia näytä löytyvän hallituksesta.

ja Halla-Ahon tärkeimmistä argumenteista, kun tämän ketjun säännöt kerran niin edellyttävät.
Missä näin edellytetään?

25 minuutissa kuitenkin on jo paljon juttua ja työtäkin pitäisi tehdä.
Ehkä voit töiden jälkeen palata asiaan. Ei täällä ole kenelläkään velvollisuutta olla jokaikistä asiaa kommentoimassa parin sekunnin viiveellä.
 
Missä näin edellytetään?
”Pelkkien kuvien, videoiden ja uutislinkkien postaaminen ei ole keskustelua. Käytä kuvia, videoita ja linkkejä ainoastaan tukemaan asiaasi ja avaa niiden sisältö oleellisilta osin muille keskustelijoille.”

Anyway, kiitos kun lisäsit linkin uutiseen, jossa asiaa on tiivistetty.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 551
Viestejä
4 476 676
Jäsenet
73 955
Uusin jäsen
Laiska007

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom