• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

On tuossa parkkihommassa sellainenkin näkökulma, että työnantaja budjetoi nuo parkkimenot kaikkien muiden kulujen mukana sarakkeeseen A. Työntekijän palkka on sitten sarakkeessa B. Tulot sarakkeessa C. Jos firma tuottaa tällä kaavalla voittoa niin mikäs siinä on vikana? Jos työntekijän parkkihallipaikka maksaa vaikka 1000e/kk niin sitten maksaa. Firma voi hyvin, työntekijä voi hyvin.
Eduissa on se huono puoli että ne ei kerrytä eläkettä tai sosiaaliturvaa. Mikä on taas työnantajan kannalta ihan alright.
Mutta melko kaukaa haettu ympäristövero tämmöinen, ja parempiakin ideoita olisi taatusti pilvin pimein.
Keskustojen näivettyminenkin tässä käy mielessä.

Eihän tuossa olisi sinänsä ongelmaa jos käytännöt olisivat yhtenäiset. Se ongelma tulee siitä jos tiettyjä työmatkakuluja saa korvata firman puolesta verottomana ilman mitään rajaa ja taaskin tiettyjä kuluja vain parilla sataa. Sitten kun vielä tilanne on sellainen että verotuksella yritetään ajaa yhteiskuntaa pienempiin hiilidioksidipäästöihin niin on suht absurdia että tuo rajaton verottomuus koskee sellaista liikennemuotoa joka on yleensä niiden CO2 päästöjen osalta se pahin vaihtoehto.
 
En ymmärrä tätä vouhotusta. Mikäli yksityinen firma ostaa/vuokraa kaupungilta parkkipaikkoja omaan käyttöön antaakseen työntekijöiden käyttää niitä, niin miksi valtion pitäisi millään tapaa puuttua tuohon? Eikö se ole firman oma asia?

Ja miten tämä tullaan lopulta hoitamaan, puhutaanko nyt kaupungin "reviirillä" olevista paikoista vai kaikista parkkipaikoista? Työpaikkani sijaitsee kirjaimellisesti keskellä ei mitään, 20 kilometrin päässä lähimmästä kaupungista ja julkinen liikenne ei luonnollisesti toimi. Työnantajan tontilla tuhansia parkkipaikkoja, johon työntekijät saavat luonnollisesti jättää autonsa työpäivän ajaksi. Pitäisikö tähänkin tulla joku veroseuraamus?
 
Pitäisikö tähänkin tulla joku veroseuraamus?
Muistaakseni jossain oli maininta, että verotusarvo mahdollisesti määräytyisi markkina-arvon mukaan. Joten tuskin parkkiksella keskellä ei-mitään mitään varsinaisra markkina-arvoa olisi.
 
No toki joku euron tarkka määrittäminen on vaikeaa mutta suht lähelle kuitenkin päästään suht yksinkertaisesti. Ja yleensähän noiden verotusarvot toimii niin että se varsinainen verotusarvo on vedetty suht alakanttiin, eli yleensä se todellinen arvo (i.e. kustannus työnantajalle) on paljon korkeampi kuin se mitä siitä työnantaja maksaa veroa. Ja sitten jotku käyttää sitä enemmän ja jotku vähemmän.

Ja jos se aamuvirkku ei kuitenkaan saa sitä parkkipaikkaa niin mihin se sitten tarvii sitä parkkilupaa? Ja jos tuo halutaan tehdä oikean käytön perusteella niin tuohon on kyllä tekniset ratkaisut jotka tekee siitä erittäin triviaalin.
No kaikki on suhteellista. Kun ideologia määrää niin eiköhän ihan mikä tahansa ole tarpeeksi lähellä ja 100 % virhe on vielä ihan siedettävää epätarkkuutta aatteen puolesta. Joo tämä osuus ei ole jäänyt mitenkään epäselväksi tässä keskustelussa.

Ja jos se aamuvirkku ei kuitenkaan saa sitä parkkipaikkaa niin mihin se sitten tarvii sitä parkkilupaa? Ja jos tuo halutaan tehdä oikean käytön perusteella niin tuohon on kyllä tekniset ratkaisut jotka tekee siitä erittäin triviaalin.
Monella työpaikalla ei käytetä erikseen mitään parkkilupia eikä löydy mitään teknisiä ratkaisujakaan. Mutta mitäs me näistä, kun artisti maksaa.
 
Eräässä työpaikassa sai satunnaiseen käyttöön käyttää firman parkkilippuja, ja säännöllisestä olisi maksettu omavastuu jne.
Aivan käsittämätöntä, että säännöllisessä käytössä työntekijä joutuu maksamaan omasta lompakostaan eli lastensa ruoka -ja harrastusrahoista selkeitä "yrityksen kuluja" :woot:

Olisi luullut ammattiyhdistyksen puuttuvan tuollaiseen työntekijän kairaamiseen.
 
Plus että junat on aina niin vitun täynnä että vantaalta hyvinkäälle pääsee istumaan vasta siinä järvenpään jälkeen jos silloinkaan. Lisäksi yhtenään myöhästyvät junat syö mistä puhumattakaan niistä psyykkistä vaivoista mitä täpötäydessä, kuumassa ja meluisassa junassa päivästä toiseen istuvalle saattaa tulla.
Siinä on fiilis, mielenterveys ja työpaikkaviihtyvyys heti aamusta alkaen ennätyslukemissaan, kun olet körötellyt 2-3h töihin, kironnut aikataulutusongelmia ja junaradallekin on ilmestynyt lehtiä tai lunta. Sama köröttely takas, auto alle ja ruokakaupat, lapset, harrastukset, ei vain taida enää riittää aika noihin, siinä sitten onkin ihmettelemistä.

Uskomatonta, että joidenkin on vaikea käsittää, että jo pk-seudun ulkopuolella on lukemattomia tuppukyliä, joihin ei kulje HSL:n bussit/junat 10 minuutin välein.
 
Eihän tuossa olisi sinänsä ongelmaa jos käytännöt olisivat yhtenäiset. Se ongelma tulee siitä jos tiettyjä työmatkakuluja saa korvata firman puolesta verottomana ilman mitään rajaa ja taaskin tiettyjä kuluja vain parilla sataa. Sitten kun vielä tilanne on sellainen että verotuksella yritetään ajaa yhteiskuntaa pienempiin hiilidioksidipäästöihin niin on suht absurdia että tuo rajaton verottomuus koskee sellaista liikennemuotoa joka on yleensä niiden CO2 päästöjen osalta se pahin vaihtoehto.
Minusta parkkeeraus on työntekijän ja työnantajan välinen, sovittavissa oleva asia. Työmatka loppuu kun takki laitetaan naulaan, ja palkka sekä muut työnantajan velvoitteet alkaa pyörimään. Jos on niin hieno mies että ajelee isolla autolla yksikseen Tapiolasta Kamppiin töihin niin tuskin tonnin vuosittainen verohaitta sitä suitsii.
Jos oikein autotonta keskustaa haluaa niin siihen on paremmat lääkkeet olemassa. Ymmärtääkseni tässä veroideassa ei ole tarkoitus verottaa mitää reuna-alueiden tai pönden tehdasporukkaa vaan vähentää turhaa autoilua paikkoihin joihin pääsee kätevästi julkisillakin. Nehän voisi muuttaa ilmaisiksi ja katsoa mitä tapahtuu. On rahaa hölmönpäänkin palanut. Turhan monen mutkan kautta haetaan tuota päästöjen vähentämistä. Paljonkohan tuo itse selvitys muuten maksoi?
 
No vittu tämä. Jos joitain keinoja pitää keksiä, joilla ihmiset saadaan suosimaan pyöräilyä/kävelyä tai julkista liikennettä, niin itse lähtisin ratkaisemaan asiaa kehittämällä julkista liikennettä ja pyöräteitä. Kyllä ihmiset alkaa käyttää niitä julkisia tai pyöräilemään jos se on oikeasti hyvä vaihtoehto, lukuunottamatta jotain pientä osuutta ihmisistä joiden on pakko saada kulkea autolla. Kuulostaa muutenkin siltä että tämä tulee lähinnä rankaisemaan niitä joilla ei ole realistista mahdollisuutta kulkea työmatkaa muuten kuin autolla.

Jos parkkipaikka on työntekijälle tarjottu etu, niin onko sitten myös esimerkiksi pyöräteline? Tai suihkullinen pukuhuone, jossa voi vaihtaa vaatteet jos pyöräillessä tulee liian hiki? Itse en siis edes omista autoa ja mielestäni julkisia ja pyöräilyä/kävelyä tulee suosia, mutta ei tämä ole mielestäni oikea tapa lähteä ratkaisemaan asiaa.
Niin kyllä ne ihmiset käyttävät joukkoliikennettä, pyöriä, potkulautoja ja mitä vielä vaikka niitä parkkipaikkoja on tarjolla, kunhan ne muut vaihtoehdot ovat vain oikeasti käyttökelpoisia tai jopa parempia. Jos taas nuo muut vaihtoehdot eivät toimi niin ei ne parane yhtään sillä, että keksitään ylimääräisiä kuluja joilla (keskustoissa) työssäkäyminen muuttuu entistä kalliimmaksi tai vähemmän houkuttavaksi.

Joukkoliikenne on ihan hyvä tapa matkustaa omaan autoon verrattuna silloin kun se tulee sieltä mistä haluat ja menee sinne minne haluat (jotakuinkin järkevää reittiä) ja matkustusväljyys on järkevä (= ennemmin 30 kuin 60 henkeä siinä bussissa). Valitettavasti suurimmat ongelmat ovat myös noissa samoissa asioissa.
 
Toki, riippuu paikasta. Jos kyseessä on se kankaapääläisen tehtaan pihaparkki niin silloin sen verotusarvo on käytännössä nolla.

Mutta jos se on jonkun isomman kaupungin keskustassa sijaitseva parkkihalli, oli se sitten osa sitä kiinteistöä tai ei, ja sen kiinteistön vuokralaiset, eli ne työnantajat, maksaa rakennuksen omistajalle niistä parkkipaikoista erillistä maksua ja sitten ne työnantajat jakaa ne parkkipaikat työntekijöille, yleensä vielä niin että läheskään kaikille ei riitä lupia, niin en mä käsitä mitenkä tuota ei voi laskea verotettavaksi eduksi verrattuna kaikkeen muuhun mitkä ovat verotettuja etuja. Ja sanoisin että valtaosa kaikista noista kaupunkien työpaikkapysäköinneistä on juurikin tuollaisia.

Sen voi laskea verotettavaksi eduksi, jos kyseistä parkkihallia saa ja voi järkevästi käyttää omiin tarkoituksiinsa, jolloin kyseessä ei ole pelkkä työn mahdollistaja. Vrt. puhelinetu, jota ei mene luureista, joita ei voi viedä toimivina kotiinsa.
 
Näinhän se maailma pelastuu kun suomalaisen työssäkävijän pitäisi jostain työpaikan parkkiruuduista maksamaan veroja. Näkee kyllä, että vihervasemmistolle työssäkävijä on vain päähän lyötävä idiootti jolta pitää kaikki ottaa pois.

Seuraavaksi voisi vaati maksamaan siitä ilosta, että saa töissä käydä.. eiku sitähän tämä jo taitaisi ollakin..

Eikä muuten ainakaan kannata välittää siitä, että juuri sieltä vihervassarihallituksesta jo ilmoitettiin, että tämäkään VM:n visio ei tule etenemään budjettiriiheen - eikä virkamiehet ole sitä valtionvarainministerille edes ehdottaneet.

Sen sijaan ne vihervassarit aikovat ottaa esityksestä täyssähkö-työsuhdeautoilun veroaleidean riiheen. Melko ilkeitä ovatkin.
 
Kaippa tuon idean perimmäinen syy kuitenkin on pienentää kodin ja työpaikan väliä matkustavien kokonais-verovähennyksiä, kun matkakorvausta haettaessa räpsähtää sitten kolikon toiselta puolelta se parkkimaksu. Näin valtion kassaan saadaan jäämään lisää rahaa. Toki sinä on tuo päästöjen vähentämisen aspekti, mutta vain kauniissa myyntipuheissa.
 
Eikä muuten ainakaan kannata välittää siitä, että juuri sieltä vihervassarihallituksesta jo ilmoitettiin, että tämäkään VM:n visio ei tule etenemään budjettiriiheen - eikä virkamiehet ole sitä valtionvarainministerille edes ehdottaneet.

Sen sijaan ne vihervassarit aikovat ottaa esityksestä täyssähkö-työsuhdeautoilun veroaleidean riiheen. Melko ilkeitä ovatkin.

katso viesti #24 840 :) Taisikin olla Vanhanen, joka otti kunnian asian kumoamisesta:


– Voin sanoa, että pysäköinnistä ei tule verotettavaa etua. Verolakeja ei esitetä ilman ministerin esittelyä eikä minulta ole edes kysytty, että sopisiko verottaa ilmaista pysäköintiä. Tämä aika on näemmä altis mitä kummallisimmille huhuille, Vanhanen kirjoittaa Facebookissa.

ihmettelee huhuja, mistähän voisi johtua. Varmaan sama porukka hoitaa tiedotusta kuin STM:llä.
 
Mites kimppakyytiläiset, kois se laskettais. Verotetaanko keskisuomessa samallalailla ?
 
Tiedotusta? Tuohan oli jostain viraston sisäisestä raportista kaivettu tieto. Salassako näitä pitäisi laskeskella?

niin, raportin julkaisu pääsi yllättämään ja illalla oli sitten jokin vastaus olemassa. Joko eivät tiedä mitä ovat tekemässä tai vaihtoehtoisesti toimivat näin tahallaan.
 
Suomalaisilta näyttää yhä löytyvän solidaarisuusajatteluakin, joskin ilmeisesti perussuomalaisilta muita vähemmän.
Perussuomalaisilla on muita keinoja mielessä, kuin lisäkiristyksien tekeminen jo valmiiksi yliverotetuille kansalaisille. Verojen nostaminenhan on se helpoin ratkaisu kaikkeen, minkä tulokset on jo nähty yrityksien ja osaamisen siirtymisessä ulkomaille jne. Hyvä että jollain puolueella on edes järkeä. Tietää ketä seuraavaksi äänestää. Välillä olisi hyvä keskittyä omaan kotimaahan ja sen hyvinvointiin sen sijaan, että miljardit jaetaan ulkomaille kun niitä tarvittaisiin eniten kotimaassa tämänkin kriisin hoitoon.
 
Viimeksi muokattu:
Suomalaisilta näyttää yhä löytyvän solidaarisuusajatteluakin, joskin ilmeisesti perussuomalaisilta muita vähemmän.
Eikös se ole Kokoomus joka on eniten kaihtanut veronkorotuksia ja miettii parhaillaan välikysymyskorttia, mutta ymmärrän toki, että pohjimmiltaan oli tarkoitus provota.

Solidaarista olisi myös se, että sote-ratkaisulla ei tuhottaisi Suomen yhdenvertaista erikoissairaanhoitoa. ;)
 
Viimeksi muokattu:
niin, raportin julkaisu pääsi yllättämään ja illalla oli sitten jokin vastaus olemassa. Joko eivät tiedä mitä ovat tekemässä tai vaihtoehtoisesti toimivat näin tahallaan.
Oli se rapsa julkaistu jo aiemmin, elokuun lopulla.

Arvelen, että spinnasi eilen mediassa siksi, kun iltapaskeen toimittaja oli huomannut, että raportin perusteella täyssähköisen työsuhdeauto-edun määräaikaisen veronalennuksen lainvalmisteluprosessi laitettiin alulle.

Löysi vaan sitten sieltä itse raportista huomattavasti raflaavamman skuupin ;)
 
Tämä kommentti tulee aina välillä luettua, mutta mitkä yritykset ja osaaminen on oikeasti siirtynyt verotuksen takia ulkomaille? Nordea?
Kysymys on siitä, että pitkälti nousevien kustannuksien (verot yksi pääsyy tähän) vuoksi yrityksien pitäminen tässä maassa ei ole ollut enään kannattavaa. Omalta paikkakunnaltakin siirtyi kuorma-autojen johdotuksiin erikoistunut tehdas viron puolelle ja kunta menetti kasapäin työpaikkoja. Ja mediassahan näitä on tullut pitkin matkaa esiin.

Tämän lisäksi monet kokee kannattavammaksi tehdä töitä ulkomailla, kun ei iso osa tuloista katoa veroihin.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä kommentti tulee aina välillä luettua, mutta mitkä yritykset ja osaaminen on oikeasti siirtynyt verotuksen takia ulkomaille? Nordea?
Eikö EK ole tuota tutkinut, joka kymmenes pk-yritys siirtää toimintansa ulkomaille tai perustavat kokonaan uuden yrityksen ulkomaille. Korkeakoulutettujen aivovuoto Suomesta ulkomaille näyttää jatkuvan.

edit: mm. verotussyistä sitä toimintaa siirretään ulkomaille
 
Viimeksi muokattu:
Eikö EK ole tuota tutkinut, joka kymmenes pk-yritys siirtää toimintansa ulkomaille tai perustavat kokonaan uuden yrityksen ulkomaille. Korkeakoulutettujen aivovuoto Suomesta ulkomaille näyttää jatkuvan.

edit: mm. verotussyistä sitä toimintaa siirretään ulkomaille
EK:lta voisi hyvin olettaa tulevan ulos juuri tämän tapainen tutkimus. Onko tuosta mitään objektiivisempaa puoleetonta tutkimusta olemassa?
Aivovuodosta kiinnostaisi jotain faktaa tai ilmiön suuruusluokkaa myös saada selville.

Vähän hankala näitä tosiaan varmasti on tutkia kun muuttujia on niin paljon. Tästä syystä oletan että keskustelupalstaviestit joissa sanotaan näistä kaikenlaista varmoina juttuina ovat enimmäkseen mutua. Mutta jos luotettavaa puolueetonta tutkimustietoa löytyy niin se kyllä tarkentaisi mutua kummasti.
 
EK:lta voisi hyvin olettaa tulevan ulos juuri tämän tapainen tutkimus. Onko tuosta mitään objektiivisempaa puoleetonta tutkimusta olemassa?
Aivovuodosta kiinnostaisi jotain faktaa tai ilmiön suuruusluokkaa myös saada selville.

Vähän hankala näitä tosiaan varmasti on tutkia kun muuttujia on niin paljon. Tästä syystä oletan että keskustelupalstaviestit joissa sanotaan näistä kaikenlaista varmoina juttuina ovat enimmäkseen mutua. Mutta jos luotettavaa puolueetonta tutkimustietoa löytyy niin se kyllä tarkentaisi mutua kummasti.
Akava on tutkinut korkeakoulutettujen maastamuuttoa ja Deloitte teollisten työpaikkojen karkaamista ulkomaille, lisää tutkimuksia löytynee googlettamalla. En tiedä missä tynnyrissä pitää elää, ettei ole mukamas lukenut tällaisia uutisia valtamediasta.
 
Akava on tutkinut korkeakoulutettujen maastamuuttoa ja Deloitte teollisten työpaikkojen karkaamista ulkomaille, lisää tutkimuksia löytynee googlettamalla. En tiedä missä tynnyrissä pitää elää, ettei ole mukamas lukenut tällaisia uutisia valtamediasta.
Eipä ole ainakaan tässä tynnyrissä paljon aihe kiinnostanut aiemmin niin nuo on jäänyt huomaamatta.
Mutta jos itse sitten olet ihan tietoinen näistä niin ehkä osaat aiheesta keskustellessa jotain sanoa noista suuruusluokista? Eli kuinka monta aivoa menetetään vuositasolla verotuksen takia vaikka?
Halpatyöt tottakai siirtyy halpatyömaihin ja jos tässä yritettäisiin kilpailla niin suomalaisetkin olisi samanlaisissa hikipajahommissa, ilman verovaroin toteutettua terveydenhuoltoa jne. Jos siis yritettäisiin kilpailla veroja tiputtamalla.
 
Eipä ole ainakaan tässä tynnyrissä paljon aihe kiinnostanut aiemmin niin nuo on jäänyt huomaamatta.
Mutta jos itse sitten olet ihan tietoinen näistä niin ehkä osaat aiheesta keskustellessa jotain sanoa noista suuruusluokista? Eli kuinka monta aivoa menetetään vuositasolla verotuksen takia vaikka?
Halpatyöt tottakai siirtyy halpatyömaihin ja jos tässä yritettäisiin kilpailla niin suomalaisetkin olisi samanlaisissa hikipajahommissa, ilman verovaroin toteutettua terveydenhuoltoa jne. Jos siis yritettäisiin kilpailla veroja tiputtamalla.
2016 maastamuuttajia oli 3058 enemmän kuin paluumuuttajia, joista korkeakoulutettuja oli 1359 ja toisen asteen suorittaneita 1514. Tuskin ne ainakaan ulkomaille lähtee korkean verotuksen ja huonon palkan takia?

Toinen huolestuttava trendi on se, että tässä on ihan lähivuosina myyty mm. DNA, Ramirent, Amer Sports, Kotipizza, Pöyry ja monta muuta ulkomaille
 
Viimeksi muokattu:
2016 maastamuuttajia oli 3058 enemmän kuin paluumuuttajia, joista korkeakoulutettuja oli 1359 ja toisen asteen suorittaneita 1514. Tuskin ne ainakaan ulkomaille lähtee korkean verotuksen ja huonon palkan takia?

Virossa näyttäisi olevan maastamuuttajia noin 2000 kpl enemmän kuin paluumuuttajia. Mitä ilmeisimmin todellakin lähtevät ulkomaille korkeamman verotuksen perässä. ;)

Pointti oli siis tietysti se, että ilman vertailukohtaa luvuilla ei ole mitään merkitystä.
 
Virossa näyttäisi olevan maastamuuttajia noin 2000 kpl enemmän kuin paluumuuttajia. Mitä ilmeisimmin todellakin lähtevät ulkomaille korkeamman verotuksen perässä. ;)

Pointti oli siis tietysti se, että ilman vertailukohtaa luvuilla ei ole mitään merkitystä.
Niin no, oleellisinta on osaamisvahtotase, eli täältä lähtee enemmän aivoja kuin saapuu. (=aivovuoto)
 
Virossa näyttäisi olevan maastamuuttajia noin 2000 kpl enemmän kuin paluumuuttajia. Mitä ilmeisimmin todellakin lähtevät ulkomaille korkeamman verotuksen perässä. ;)
Pointti oli siis tietysti se, että ilman vertailukohtaa luvuilla ei ole mitään merkitystä.
Sukulainen sekä tuttu siirsivät yrityksensä toiminnan Viroon hiljattain. Noin 20 henkilön, varsin hyvin menestyviä yksityisyrityksiä molemmat. Keskeiset syyt olivat Viron järkevämpi verotus yrittäjän kannalta, sekä työvoiman saatavuus + hankalasta työvoimasta eroon pääsyn helppous. Molemmat melko työvoimapainotteisella alalla, ja kirosivat etenkin sitä että täällä suomessa jos erehtyy palkkaamaan täyden sluiban niin siitä eroon pääseminen on aika ponnistus.

Virolaiset sanovat että maasta lähtee etenkin porukka joka ei maassa pärjää, ja osa menee mm. Suomeen harjoittelemaan. Toki tuolta tulee osaavaakin väkeä tänne lähinnä palkkatason eroista johtuen (Suomesta ja etenkin Saksasta voi yhä työmies vuolla kultaa jos tulee Viron kaltaisesta maasta jossa palkkataso on vielä toistaiseksi alhaisempi).
 
2016 maastamuuttajia oli 3058 enemmän kuin paluumuuttajia, joista korkeakoulutettuja oli 1359 ja toisen asteen suorittaneita 1514. Tuskin ne ainakaan ulkomaille lähtee korkean verotuksen ja huonon palkan takia?

Toinen huolestuttava trendi on se, että tässä on ihan lähivuosina myyty mm. DNA, Ramirent, Amer Sports, Kotipizza, Pöyry ja monta muuta ulkomaille
Tuo oli oikeastikin ihan kiinnostava tieto että 1359 "aivoa" häippäsi oikeistohallituksen aikana, joista osan voisi laskea aivovuodoksi, josta osan voisi laskea verotuksen aiheuttamaksi aivovuodoksi. Lopputulema on kyllä sen verta pientä että onko tuolla enää mitään merkitystä minkään suhteen?

Jos kotimainen yritys myydään ulkomaille, niin eikö tuo taas tarkoita että täällä on verotusjutut ynnä muut niin hyvin hoidettu että se houkuttelee tänne ulkomaalaistakin rahaa?

Aiheena tämä on mielenkiintoinen, mutta en keksi millä logiikalla tästä aiheesta jotkut kehittävät lyömäasetta nykyhallitusta vastaan?
 
Jos kotimainen yritys myydään ulkomaille, niin eikö tuo taas tarkoita että täällä on verotusjutut ynnä muut niin hyvin hoidettu että se houkuttelee tänne ulkomaalaistakin rahaa?
Ei tarkoita. Tuo tarkoittaa sitä että joku on täällä (verotuksesta huolimatta) onnistunut rakentamaan tuottavan konseptin josta sitten haluaa eroon elelläkseen saamillaan voitoilla.

Yleensä tarina jatkuu niin että niiltä osin kun on pakko palvelut pidetään Suomessa, mutta firma pilkotaan ja ne toiminnot jotka voidaan tuottaa muualla halvemmalla siirretään muihin maihin. Jos kyseessä on erittäin toimiva konsepti tuota myös laajennetaan muihin maihin paikallisella työvoimalla (aika harvinaista). Jos kyseessä on jokin vielä jossain määrin terveen nationalistinen taho siirtävät osia jotka heille sopivat vaikkei kannattaisikaan vai saadakseen töitä "omille pojille ja tytöille". Olen nähnyt noin tekeviä mm. Tanskalaisia, Norjalaisia ja Ruotsalaisia firmoja. Ainoa joka ei tunnu tuota harrastavan on sinisilmäinen Suomi. Se siitä pohjoismaisesta yhteistyöstä, tuota on vain niin pitkään kun jokin noista maista pääsee niskan päälle.
 
Autopaikkaverotukseen liittyen : firman toimari tossa mietti että jos tuollainen tulee, niin jatkossa hänellä on varmaan sitten useita autopaikkoja henkilökohtaisessa käytössä, ja hän antaa kaverien käyttää niitä ; jos kaverit sattuu olemaan myös työntekijöitä, niin mitäs se verottajalle kuuluu :)

Tuossahan tulisi tuollainen valvontahaaste sitten tosiaan myös, käykö joku tarkastaja jatkossa nuuhkimassa kaikki firmojen parkkihallit läpi, muinaisen tv-lupatarkastajan tapaan - saadaan taas vähän lisää turhaa byrokratiaa.
 
Löysin tutkimuksesi. Olisit nyt lainannut kappaletta loppuun asti ja kertonut, että suhteellisesti suurin "aivovuoto" kohdistuu pelkän amiksen käyneisiin. Ei tämä nyt oikein kyllä vakuuta.
Pikaluvulla tutkimus läpi ja näyttää jo ihan eriltä kuin mitä olisi tämän ketjun viestien perusteella olettanut olevan.

Suuri osa korkeakoulutettujen lähtöjä on ollut akateemiseltta puolelta, kun koulutuksesta on leikattu ja työpaikat hävinneet. Verotus taitaa tässä vaikuttaa niin päin että kun verotetaan ja näillä rahoilla kustannetaan koulutusta, niin aivovuoto vähenee.

Pitää jatkossakin lukea tätä ketjua lähinnä viihteellisenä mutuiluna.
 
Ei tarkoita. Tuo tarkoittaa sitä että joku on täällä (verotuksesta huolimatta) onnistunut rakentamaan tuottavan konseptin josta sitten haluaa eroon elelläkseen saamillaan voitoilla.
Kai ymmärrät että tuo tarkoittaa samaa eri tavalla sanottuna, lisättynä vähän mielikuvitusta?
Verotus ei ole estänyt tuottavan yrityksen pyöritystä vaan mahdollistanut sen kasvun niin hyvin että sen on saanut myytyä ja rahat muuhun käyttöön(hui kauhistus!). Ulkomaalainen sijoittaja on laskenut että jatkossakin tämä yritys tuottaa voittoa veroja maksellen. Kotipizzan työntekijätkään ei taida siirtyä ulkomaille. Toki tämmöisset myynnit voisi estää ja pitää firman suomalaisomisteisena, nostamalla veroja.
 
Löysin tutkimuksesi. Olisit nyt lainannut kappaletta loppuun asti ja kertonut, että suhteellisesti suurin "aivovuoto" kohdistuu pelkän amiksen käyneisiin. Ei tämä nyt oikein kyllä vakuuta.
Edelleen se osaamisvaihtostase on pakkasen puolella, en tietääkseni missään väittänyt, että minkä tason osaajia lähtee eniten suhteellisesti. Aivovuoto ei tästä muutu yhtään sen positiivisemmaksi.

Osaamisvaihtotase yhä enemmän miinuksella | Professorien, Tieteentekijöiden ja yliopistojen opetusalan lehti | Acatiimi
 
Pikaluvulla tutkimus läpi ja näyttää jo ihan eriltä kuin mitä olisi tämän ketjun viestien perusteella olettanut olevan.

Suuri osa korkeakoulutettujen lähtöjä on ollut akateemiseltta puolelta, kun koulutuksesta on leikattu ja työpaikat hävinneet. Verotus taitaa tässä vaikuttaa niin päin että kun verotetaan ja näillä rahoilla kustannetaan koulutusta, niin aivovuoto vähenee.

Pitää jatkossakin lukea tätä ketjua lähinnä viihteellisenä mutuiluna.
Sinä voit esittää minulle lukuja, joissa osaamisvaihtotase on korkeakoulutettujen osalta positiivinen.
 
Sinä voit esittää minulle lukuja, joissa osaamisvaihtotase on korkeakoulutettujen osalta positiivinen.
Suomi on maailman koulutetuimpia maita, jossa nykynuorista kohta puolet on korkeakoulutettuja. Ja sitten täällä hämmästellään, jos Suomesta pois muuttavilla on koulutus :tdown:

Myönnän, on se verotuksen syytä
siis se korkea koulutusaste on
 
Kai ymmärrät että tuo tarkoittaa samaa eri tavalla sanottuna, lisättynä vähän mielikuvitusta?
Verotus ei ole estänyt tuottavan yrityksen pyöritystä vaan mahdollistanut sen kasvun niin hyvin että sen on saanut myytyä ja rahat muuhun käyttöön(hui kauhistus!). Ulkomaalainen sijoittaja on laskenut että jatkossakin tämä yritys tuottaa voittoa veroja maksellen. Kotipizzan työntekijätkään ei taida siirtyä ulkomaille. Toki tämmöisset myynnit voisi estää ja pitää firman suomalaisomisteisena, nostamalla veroja.
No ei ihan samaa. Yritys voi menestyä verotuksesta huolimatta. Mitään mahdollistajaa Suomen verotuksessa tuosta on paha löytää enenmänkin ollut varmasti risti monellakin tapaa. Toki pakkohan jokun on täällä menestyä, muuten koko maa olisi konkurssissa heti, nyt se vain lähestyy pikku hiljaa. Eikä ole mitenkään varmaa että tuon yrityksen myynnistä saadut rahat jäävät tähän maahan. Hitto, itse ainakin muuttaisin rahoineni vaikka Espanjaan ;) Uusi omistaja varmasti myös koituttaa voitot tästä maasta ulos sopivien rakenteiden kautta (aikoinaan ns. tuplairlantilainen oli kovin suosittu rakenne).

Kotipizzan pizzan pyörittäjät tuskin siirtyvät ulkomaille (pakko olla täällä) mutta tuossa organisaatiossa ja toiminnassa löytyy kyllä varmasti muita osia jotka voi kivasti muualle siirtää.
 
Viimeksi muokattu:
Kotipizzan pizzan pyörittäjät tuskin siirtyvät ulkomaille (pakko olla täällä) mutta tuossa organisaatiossa ja toiminnassa löytyy kyllä varmasti muita osia jotka voi kivasti muualle siirtää.
Aivan kuten Fazer foodsin kohdalla, isoja organisaatiomuutoksia, mutta siellä kipsalla on varmasti edelleen sama suklaakakun myyjä.
 
Suomi on maailman koulutetuimpia maita, jossa nykynuorista kohta puolet on korkeakoulutettuja. Ja sitten täällä hämmästellään, jos Suomesta pois muuttavilla on koulutus :tdown:

Myönnän, on se verotuksen syytä
siis se korkea koulutusaste on
Kansantaloudellisesti vähän paskempi homma, mutta ei kannata miettiä asioita liian pitkälle tai katsella kokonaiskuvaa.
 
Kun tämänkin aiheen kommentteja lukee, niin ei kyllä tarvi paljoa ihmetellä, että miten tämäkin maa mennyt kokoajan päin hemmettiä ja joudutaan ottamaan velkaa velan päälle. Ollaan suu messingillä ja pidetään voittona sitä, että kaikki myydään ulkomaille ja rahat katoavat veroparatiiseihin. Kotimainen tuotanto alkaa täällä olemaan lähellä nollaa, niin voihan siinä sitten tyytyväisenä henkseleitä paukutella, ettei ainakaan ilmastoa saastuteta enään ku olemassaololla.
 
Suomi on maailman koulutetuimpia maita, jossa nykynuorista kohta puolet on korkeakoulutettuja. Ja sitten täällä hämmästellään, jos Suomesta pois muuttavilla on koulutus :tdown:

Myönnän, on se verotuksen syytä
siis se korkea koulutusaste on

Siis, Suomi oli joskus maailman koulutetuimpia maita. Siihen aikaan täällä menikin vielä ihan hyvin. Sittemmin on vaan nosteltu veroja, leikattu koulutuksesta ja ihmetelty kun muut menee menojaan.

 
Kun tämänkin aiheen kommentteja lukee, niin ei kyllä tarvi paljoa ihmetellä, että miten tämäkin maa mennyt kokoajan päin hemmettiä ja joudutaan ottamaan velkaa velan päälle. Ollaan suu messingillä ja pidetään voittona sitä, että kaikki myydään ulkomaille ja rahat katoavat veroparatiiseihin. Kotimainen tuotanto alkaa täällä olemaan lähellä nollaa, niin voihan siinä sitten tyytyväisenä henkseleitä paukutella, ettei ainakaan ilmastoa saastuteta enään ku olemassaololla.

No onhan tää nyt vähän erikoista kun jos firmat pysyvät kotimaisessa omistuksessa, niin ei saada investointeja ja jos tänne joku investoi, niin "kaikki firmat myydään ulkomaille". Tässä pelissä ei taida voida voittaa.
 
Oppikirjaesimerkki ay-jääräämisestä: Finnair kerää matkustamohenkilökunnasta 100 hengen ydinryhmän töihin – työntekijöiden mukaan valintaa ei tehdä tasapuolisesti

Finnair pystyy tarjoamaan 1900:sta matkustamohenkilöstön jäsenestään töitä sadalle jatkuvasti ja kahdelle sadalle joka toinen kuukausi. AKT:lainen liitto alkaa kampittamaan koska tässä toimitaan "väärin" kun nuo muutama sata valitaan niiden työntekijöiden keskuudesta, joilla ei ole iästä johtuvaa tessin mukaista vapautusta päivystämisestä. Päivystämään kelpaamattomat pitäisi myös saada kuulemma tasapuolisesti hommiin mutta päivystämään ei saa joutua koska se olisi tessin hekennys:

AKT:n mukaan koronan varjolla osa työnantajista on kuvitellut, että työehtosopimuksissa olevien kriisilausekkeiden turvin voidaan työntekijäpuoli pakottaa neuvottelemaan ja suostumaan työehtojen heikennyksiin.

Tuomaala muistuttaa, että ammattiyhdistyksen tärkein tehtävä on kuitenkin parantaa jäsentensä työehtoja, ei heikentää.

Kriisin aikana ei saa suosia joustavia tekijöitä eikä joustamattomia saa neuvotteluilla saada joustamaan.

:facepalm:
 
No onhan tää nyt vähän erikoista kun jos firmat pysyvät kotimaisessa omistuksessa, niin ei saada investointeja ja jos tänne joku investoi, niin "kaikki firmat myydään ulkomaille". Tässä pelissä ei taida voida voittaa.
Samalla unohtaen, että suomalaiset yrityksetkin ostavat ulkomailta yrityksiä.
 
Samalla unohtaen, että suomalaiset yrityksetkin ostavat ulkomailta yrityksiä.
Niin ostavat, mutta harvemmin noiden yritysten tuotantoa siirretään sitten Suomeen. Toiseen suuntaan liikennettä kyllä näkyy, jos ei kokonaan niin osittain ainakin.

Tämä on aihe jota harvemmin julkisuudessa käsitellään, mutta noiden kauppojen seurauksia nähneet henkilöt kyllä tuon ilmiön tunnistavat. Yksi syy lisää sille miksi suomalainen työelämä hitaasti rapautuu.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 141
Viestejä
4 573 016
Jäsenet
75 383
Uusin jäsen
Lelu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom