1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Kotimaan politiikka

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Molle, 21.10.2016.

 1. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  2 776
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Realistisesti puhuen persut taitaa olla ainoa porukka joiden kohdalla tuo luonnehdinta on faktaa.
   
  Himmler ja Pete tykkäävät tästä.
 2. inexcess

  inexcess

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Näin sieluni silmin, kuinka EU:n isot pojat palaveeraa sikarihuoneessa konjakkilasit kädessä.

  "Hei miehet, vielä yksi juttu. Mikä virka sille pohjoisen jäälautalle annettaisiin?"
  "No olisko se taas se s-u-p-e-r-k-o-m-i-s-s-a-a-r-i, pomo ilman vastuuta, budjettia ja alaisia?"
  (röhönaurua)
  "Hei miehet, otetaas nyt tosissaan tää. Ei toi mee poroille enää läpi. Joku mitätön ja merkityksetön salkku, kai nyt jotakin keksitään."
  (mietintää ja naureskelua)
  "Miten olis Arktisten alueiden komissaari? Siitä niillä pitäisi olla jotakin kuusaa."
  "Ei hemmetti noin painavaa salkkua! Siellä on luonnonvaroja ja muuta, ei kai me jollekin Suomelle anneta valtaa päättää näistä asioista."
  "No mites olis Afrikka-komissaari? Mukaan parin miljoonan puuhabudjetti ja pari alamaista. Mitään päätöksiä ei tietty voi tehdä vaan kaikki pitää hyväksyttää komissiolla..."
   
  techchicken, D`Walker, Väinämöinen ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  914
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Afrikkaan voi pumpata rahhoo vaikka kuinka paljin. Ikinä sieltä ei uuttaa kiinaa tule. Jos ei vaiheta koko väestöä.
   
 4. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Rinne: Varat loppuvat kesken sote-uudistuksessa -”4 000 hoitajaa ja lääkäriä tarvitaan, ei ole rahaa”
  Demarit uhosivat alkuvuodesta, kuinka tämä hoitajamitoituskin on vain muutamassa tunnissa hoidettu kuntoon. Eipä ollu, ei tällä hallituskaudella. Kuinkahan monet menivät tämänkin takia demareita äänestämään. Ihmettelen, miten esimerkiksi kehitysapuun laitettavat kymmenet miljoonat eurot voivat mennä tällaisen edelle.


  Li Andersson heitti yrittäjät ulos Opetushallituksen johtokunnasta – tilalle vasemmistoliitto ja vihreät
  Suomen yrittäjät kokonaan ulos opetushallituksen johtokunnasta ja Suomen lukiolaisten liittokin joutui jakamaan paikan.. Käsittämätöntä, että yrittäjät, jotka kantavat pitkälti tätä valtiota harteillaan, joutuivat ulos. Tällaisen yrittäjäliiton pitäisi ehdottomasti olla mukana päättämässä suomalaisesta koulutuksesta.

  Turun tunnin junalle ja Suomi-radalle perustetaan hankeyhtiö
  Hankeyhtiö perustetaan, mutta mitään konkreettista ei Marinin mukaan kuulemma tällä hallituskaudella tule tapahtumaan. Tämä ja edellinen uutinen kuulostaa niin hyväveli-toiminnalta. Tälläseen hankeyhtiöön hyvä pumpata rahaa valtion kassasta, ja joku "demari" ne sieltä kerää talteen.
   
  techchicken, squonk, Kel Varnsen ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 5. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 909
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No niin no, lienee selvää että hallituspuolueiden edustajat tuonne nimitetään. Joten kerää kysymys että ketkä tuolta olisi sitten noiden sijaan kenkiä pihalle?
   
 6. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Esimerkiksi jakamalla puolueiden paikat siten, että oppositiolla olisi yksi jaettu ja hallituksella yksi jaettu paikka. Tai sitten kaikille puolueille oma paikka, mutta kasvattaisi paikkamäärää hieman.
   
 7. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 909
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sanoisin että lähtökohtaisesti tuollaisessa pitäisi olla painopiste demokraattisesti valituissa päättäjissä joten ei ainakaan pitäisi vähentää puolueiden paikkoja. Jolloin jos sinne halutaan kaikki puolueet ja sitten vielä pitää kaikki muut nykyiset eturyhmien paikat niin pitäisi muuttaa lakia.
   
 8. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 909
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aika paskaa tuuria SDP:llä kun taikaseinän lopetti rahan antamisen juuri kun demarit pääsivät valtaan.
  Tosin samaa 0,7:aa taisi kaikki puolueet Kokoomusta lukuunottamatta ajaa.
   
  ttjm ja Rensu tykkäävät tästä.
 9. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Postikeissiin liittyen ihmettelen, että miksi toimittajat ei osaa kyseenalaistaa PAU:n propagandaa. Toki media mielellään kirjoittaa juttuja siitä, kuinka tämä ja tuo yksinhuoltajaäiti tienaisi jatkossa 600 euroa vähemmän ja lapset kuolisivat nälkään. PAU on ilmeisesti pyytänyt jäsenistöään täyttämään kommenttipalstat valituksilla ja lähestymään eri tahoja näillä tarinoilla.

  Joku toimittaja oli käynyt haastattelemassa kilpailijoita. Heidän kannaltaanhan on parasta, jos Posti kampittaisi jatkossakin itseään tällä PAU:n sopparilla. Artikkelissa väittivät ihan pokkana, että AKT:n tessi on jo nyt kalliimpi ja eivät ymmärtäneet miksi Posti yrittää työehtoshoppailla vieläkin halvempia soppareita.

  Postissa on suuri ongelma, ja se ei ole liian korkea peruspalkka vaan se, että ne työntekijät eivät tee suoritteita sen palkkansa eteen edes puolia siitä, mitä kilpailijalla tekevät ja soppari on muutenkin monelta osin työnantajalle epäedullinen. Posti on kommunistien, AY-liikkeen yms. suojatyöpaikka, missä henkilöstö on asenteella "työnantajan velvollisuus on maksaa palkkaa, työntekijältä ei saa vaatia mitään".

  Näille duunareille ei voi opettaa mitään uutta ilman, että vaativat palkankorotusta (moduulit). Jokainen tietojärjestelmäuudistus ja prosessimuutos on loputonta taistelua sen suhteen, että voidaanko palkankorotus välttää. Vuosilomia on ihan perkeleesti ja sen lisäksi henkilöstö saikuttaa itselleen omalla ilmoituksella vähän lisää vapaata.

  Lisäksi jokaisessa YT:ssä PAU laittaa ehdoksi, että irtisanomiset on aloitettava nuorimmista työntekijöistä --> jäljelle jää yliedustus raihnaisia, hitaita ja motivaatiotasoltaan puutteellisia duunareita.

  Postin johtajat yrittävät nyt viimeisenä "motivointikeinona" saada edes osan palkkauksesta riippuvaiseksi suoritteista. He eivät ole lähtökohtaisesti edes alentamassa palkkaa, he vain vaativat että duunari tekisi edes jotain palkkansa eteen ja palaisi lounas- ja kahvitauolta ilman, että heitä pitää käydä esimiehen toimesta potkimassa. Ahkerimpien yksilöiden palkka jopa nousisi muutoksen jälkeen, mutta se fakta hukkuu noihin "yhyhyy palkka laskee 600 euroa ja kuolen nälkään" -juttuihin. Postin kaavailemat satojen miljoonien säästöt seuraavien vuosien aikana tulevat jo siitä työtehon noususta, että työvoima ei ole vain nostamassa palkkaa vaan itse asiassa tekeekin jotain niin ei tarvitse jatkuvasti teettää ylitöitä ja vuorotöitä kauheita määriä.

  Moni niistä "köyhistä duunareista" tienaa yli 3000 euroa vuorotyössä nollakoulutuksella, ja sen eteen ei joudu hikoilemaan yhtään. Sen kuin on läsnä ja ottaa "lungisti".

  Idiootti-Rinnekin on niellyt työntekijäpuolen tarinat ja on sotkeutunut pääministerinä tähän sotkuun. Helvetin populisti.


  PAUn Viestinvälitys-ja logistiikka-alan tes

  Tuntipalkka 11,34 €-14,41 €
  P-liite: Moduulit 104,97 €/221,62 €
  Iltatyölisä + 20 % korotettu tuntipalkka
  Yötyölisä + 30 % korotettu tuntipalkka
  Lisätyökorvaus + 20 % korotettu tuntipalkka
  Lauantaityökorvaus + 25 % korotettu tuntipalkka
  Hälytysraha, arkipyhäkorvaus
  Työaika 7,39 t/pvä ja 38 t 15 min. /vko > ylityökynnys
  Palkallinen sairausloma (väh. 1kk) 4 vko – 3 kk
  Pitkät vuosilomat 45 pvä
  Sairastuminen vuosiloman aikana > ei omavastuupäiviä
  Joustovapaajärjestelmä
  Luottamusmiesorganisaatio
  Taukokirjaukset ja käytännöt
  Työterveyshuollon sopimus
   
  techchicken ja Lämpöpumppu tykkäävät tästä.
 10. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 737
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olen lukenut joltain entiseltä postilaiselta sellaisen jutun jo useampi vuosi sitten, että ennenvanhaan postinjakajilla oli diili, että kun kaikki oli jaettu, niin päivä oli siinä. Siinä oli se kannustin, miksi se postinjako hoitui nopeasti ja ajallaan. Sitten joku alkoi suunnittelemaan reittejä uusiksi kysymättä asiantuntijoilta eli jakajilta yhtään mitään ja loppui toi "saavutettu etu" ja jakelun päätteeksi piti tehdä jotain muita hommia konttorilla. Tosin kun reitit suunniteltiin päin peetä, niin eihän ne enää edes pystyneet jakamaan posteja ajoissa.

  Riippuu varmaan paikkakunnista, että missä on asiat vielä enemmän pielessä kuin jossain muualla, täällä ainakin on ainakin osa vanhoista jakajista edelleen töissä ja posti liikkuu suunnilleen ok.

  Mutta toki postissa on paljon vikaa ja itse kyllä uskon, että suurin vika löytyy pomoportaassa.
   
  hkultala, taxman, Ragnarök- ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 11. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 059
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En ole koskaan demareita äänestänyt, mutta hieman ihmetyttää tuo Rinteen toiminta nyt. Miehen pitäisi olla täysin AY-väen mies niin hyvässä kuin pahassakin, mutta ehdottelee jotain vitun kertakorvauksia palkanalennusten korvaamiseksi :D
  Ilmeisesti demareita vielä äänestää liian moni kun on varaa tuollaiseen. Luulisi nyt vittu tässä olevan aivan selvä linja sille puolueelle vastustaa palkanalennuksia viimeiseen saakka. Mitä helvetin sosiaalidemokratiaa tällainen linja nyt mahtaa olla...
  Tuo postin toiminta on ollut sen verran härsikä, että idioottikin osaisi viedä tästä poliittiset pisteet kotiin, varsinkin jos taskussa on demarien puoluekirja.

  Vähän sama fiilis tästä kun aiemmin oli persujen venkoilusta niiden etnonuorisoiden kanssa. Ei periaatteessa ole kummankaan puolueen sekoilut multa pois, mutta jotenkin vituttaa ilmiselvä typeryys.
   
  Tommy Goldfish ja caustic tykkäävät tästä.
 12. DJEzko

  DJEzko

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  Mistä ihmeestä sä olet tällaista tietoa saanut? "Eivät tee suoritteita." Kyllä minun tietojeni mukaan Postilla on pääasiassa töissä ahkeria ihmisiä, joista suuri osa omaa vieläkin sen verran ammattiylpeyttä, että hommat tulee hoidettua.
  Et ihan nyt näytä olevan sisäistänyt noita moduuleita.
  Kerrotko lyhyesti vaikka ihan omin sanoin, kenelle ja millä perustein moduleeita maksetaan?

  Tästä voimme olla osittain samaa mieltä. Tiettyjä ihmisiä pitäisi saada ensisijaisesti pistää pihalle.
  On tässä toki sellainen moraalinen puoli, että kun henkilö on terveytensä Postille uhrannut, niin olisi ihan kiva, jos talosta löytyisi sitten jotain hieman kevyempää työtä, että eläkkeelle asti pääsee. (Siinä muuten nivelet kuluu kun sahaa rappusia 20-100 kerrostalorappua joka päivä vuosikymmeniä.)

  Tuottavuuden mittaaminen perusjakelun yksiköissä yksilötasolla on lähes mahdotonta. Ja Postin strategia on muutenkin ollut tasapäistää ja yhteisöllistää lajittelua, joten se tehokkuus mikä esim. työvuorojen ja henkilöiden välillä olisi ollut edes jotenkin todennettavissa, on nyt ja tulevaisuudessa täysin mahdotonta.

  Tähän tarjoan vain tätä: :facepalm:
  Kuinkahan monen P-liitteen työntekijän kuvittelet saavan esim. moduulin tai normaalien vuorojen puitteissa ilta-/yölisiä?
  Vuosilomat on kyllä ihan 30pv/vuosi, joskin niillä jotka ovat olleet Postin yhtiöittämisen aikoihin töissä, on tuo 45 vuosilomapäivää. (Muille sitten tulee sen 5 vapaapäivää lisää työajanlyhennyksen kautta.)

  Muita en jaksa tässä kohtaa alkaa raapimaan auki, koska selvästi et edes tiedä mistä puhut.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2019
  H. Hamilton-Jones ja ©©© tykkäävät tästä.
 13. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 909
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No Postin toiminta on "härskiä" koska politiikot haluaa että Posti tuottaa valtiolle tuloja. Esim. sillä 150 miljoonalla pystyy palkkaan aika paljon hoitajia ja tuskin Rinne haluaa menettää valtion budjetista yhtään enempää.
   
  ttjm tykkää tästä.
 14. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Miksi sinä ja edelliset puhutte jakajista ja perusjakelusta? Kyse on ensimmäisessä aallossa pakettilajittelijoista (se 700 henkilöä).
  Mutta ihan sama, kun en kerran tiedä mistä puhun.

  Posti (ja välillisesti me veronmaksajat) voimme jatkossakin rahoittaa AY-possuilua ja kultapossukerhon työtätekemättömyyttä Postin lajittelukeskuksissa. Kilpailevilla logistiikkayrityksillä työteho on ihan eri luokkaa eli suorite per työntekijä on korkeampi. Toisin sanoen työvoimakustannus per lajiteltu lähetys on Postilla korkeampi kuin kilpailijoilla, mikä näkyy myös poskettomina kuluttajahintoina.

  Tässä pitäisi reilummin nostaa tapetille se mätäpesäke, joka pitäisi puhkaista. Uskon, että työmarkkinoilla olisi paljonkin sellaisia käsipareja, joita kiinnostaa työnteko enemmän kuin työnvälttely. Posti ei nykytilanteessa voi hankkiutua eroon niistä työnvälttelijöistä, joten tässä sitä ollaan. Posti aikoi lähteä etsimään ratkaisua työehtosopimusten kautta sitomalla palkkausta voimakkaammin suoritteisiin (joka onnistuu ihan hyvin lajittelussa, koska työntekijän suoritetta voidaan mitata).

  Postissakin on hyviä ja ahkeria työntekijöitä, mutta nuo mätäpesäkkeet pilaavat koko liiketoiminnan elinkelpoisuuden. Sinne kun on saturoitunut nurinkuristen YT:iden seurauksena suht paljon työntekijöitä, joilla pitkät lomat (38-45 päivää), palkka jo valmiiksi asteikon yläpäässä, ne kuuluisat moduulitkin (näitäkin voi ketjuttaa eli saada useampia yhtä aikaa jos "edellytykset täyttyvät") kunnossa eikä haluja tehdä töitä... Pääkaupunkiseudulla 16 vuotta kokemusta niin peruspalkkakin lähentelee helposti 2500 euroa jos on yhtään moduuleita (eli erityisosaamiseen tai vastuuseen sisältyviä palkanlisiä). Lisää yhtälöön hieman vuorotyötä ja/tai viikonloppuvuoroja ja ylitöitä niin keskipalkka on jo heittämällä yli 3000 euroa käytännössä nollakoulutuksella.

  Ainakaan itseäni ei veronmaksajana kiinnosta priorisoida AY-possujen perseenkaivelua esim. hoitajien palkkaamisen edelle. Enkä halua toisaalta maksaa 5 euroa kirjeen lähettämisestä ja 20 euroa kotimaan paketista vain siksi, että työnvieroksujat saavat pitää suojatyöpaikkansa. Mieluummin vaikka kortistoon kaikki joita ei uusi työehtosopimus inspaa, kun sekin tulisi yhteiskunnalle halvemmaksi.
   
 15. DJEzko

  DJEzko

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  Moduulien "ketjuttaminen" on ollut firman politiikan mukaan mahdollista pienenä hetkenä vuosien 2013-2014 aikana. Jos muuhun on menty, niin sietäisi tutkia tai esimiehen saada sitten ihan suoraan kenkää.
  Mulla on kokemusta niin postinjakajana, -lajittelijana, ryhmävastaavana (-> oikeuttaa ihan oikeasti siihen "kalliimpaan" moduuliin.) ja ihan esimieshommista (60 suoraa alaista) tuolta Postin puolelta.
  Olen siis siirtynyt muihin tehtäviin hiljattain. (Kokonaan toiselle alalle.)

  Mulla ei ole mitään erityisrakkautta entistä työnantajaani kohtaan, mutta toi juttu mitä sulta tulee, on aika röyhkeää yksinkertaistamista/vääristelyä.

  Edit.
  Mennään hieman vielä syvemmälle moduuleihin. Ehkä kuvittelit, että jokainen joka esim. trukkia osaa ajaa saa moduulin...? EI
  Saako sitten kaksi moduulia, jos osaa trukkia ajaa, ja on Postin tietojärjestelmien suhteen expertti? EI
  Saako sitten moduulin jos on Postin tietojärjestelmien suhteen expertti? EI

  Sen moduulin saa, jos on asetettu tehtävään, jossa tämä osaaminen on määritelty välttämättömäksi. Tehtävän osaavia henkilöitä voi olla vaikka 100, mutta jos toiminnallisuuden kannalta on välttämätöntä, että kaksi tällaista henkilöä on töissä, niin kaksi tällaista henkilöä saa moduulin. Muut odottavat sitten kiltisti vuoroaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2019
  Mongolian presidentti tykkää tästä.
 16. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Ehkäpä omat tietosi ovat vanhentuneet tai näissä on yksikkökohtaisia eroja, mutta kyllä p-liite on nämä sallinut jo ties kuinka kauan.
  Ja onko sillä loppujen lopuksi väliä onko työtä vieroksuvan kultapossukerholaisen peruspalkka 2400, 2500 vai 2600 kun sekin on kaukana median maalaamasta kuvasta. Lisineen mennään joka tapauksessa helposti kolmeen tonniin ja yli.

  Vaikka avaudun aiheesta kärkkääseen sävyyn, joka kuuluu tyyliin (paha tapa, myönnän), niin kyllä siellä Postilla on tällä hetkellä sellaista höylättävää, jolla palkka tapissa ja työmotivaatio nolla. Kukaan ei vaan uskalla kysellä tai kyseenalaistaa mediassa näitä asioita vaan nielevät PAU:n syötit kohoineen päivineen. Kun tietää asioiden oikean tolan niin alkaa väkisinkin ärsyttämään.

  Paula tienaa jatkossa 1600 euroa, vähemmän kuin siivooja! Lapset kuolee nälkään!
  vs.
  (todellisuus) Paula tienaa nollakoulutuksella ilman suoritevaatimuksia 2200 euron peruspalkkaa ja yli- ja/tai vuorotöillä 3000 euroa vuositason keskipalkan ollessa samaa luokkaa. Paulaa ei kiinnosta työnteko, koska työympäristö ei inspaa ja Malisen paha kapitalistisika tienaa miljoonan repimällä sen hänen selkänahastaan.
   
 17. DJEzko

  DJEzko

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  SINÄ OLET NIIN KUJALLA TODELLISUUDESTA, ETTÄ EN TIEDÄ ENÄÄ MITEN TÄMÄN ASIAN SANOISI:

  Normaalin postityöntekijän maksimipalkka ilman ylitöitä on (0v- 16v-kokemuksella): 1835,05 - 2336,05€ (PKS tämä viimeinen, ammattitehtävän mukaan.)
  Ryhmävastuulla (täysi moduuli, ammattitehtävä 2-16v-kokemuksella. Ilman ammattitehtävää, ei ole mitään mahdollisuutta päästä tähän asemaan): 2219-2545 (jälkimmäinen toki taas PKS)

  Tuon enempää ei voi peruspalkka olla. Huomionarvoista on myös, että jos moduulin omaavat henkilöt tekevät ylitöitä, se ylityöliksa maksetaan peruspalkasta, ei peruspalkka+moduuli per tuntijakaja.

  "Ehkäpä omat tietosi ovat vanhentuneet tai näissä on yksikkökohtaisia eroja..." Näissä on eroja, mutta työehtosopimus on sama. Jos et sitä osaa lukea, niin ole postaamatta paskaa. Mitä vanhentumiseen tulee, niin olen oikein hyvin kärryillä about kaikesta. (vieläkin)

  Edit.
  Ja jos kovin jonkun moduulit tai liian suuret liksat närästää, niin laita YV. Mulla on ihan suorat numerot kaikille uuden organisaatiorakenteen päälliköille (vaihtunut tän vuoden aikana). Ja tokihan kansalaisten raportit väärinkäytöksistä on suotavaa eteenpäin pistää. En mitään muutoksia lupaa, mutta voihan sitä nettikyttääjää näinkin aktivoida.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2019
  Pahviukko, ttjm, ©©© ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 18. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  @DJEzko
  Kyllä ne keskipalkat on siellä kolmen tonnin tuntumassa täällä pahimmissa PKS:n mätäpaiseissa. Turha meidän tässä on väitellä peruspalkan muutamista satasista ja siitä onko puolikas vai täysi moduuli vai useampia, kun yli- ja vuorotyötä teetetään näissä tehtävissä.

  ==> Paketit ei liiku, palkat on yläkanttiin työn vaativuuteen nähden ja kuluttaja/veronmaksaja maksaa.

  Jos paketit ei liiku, koska työkulttuuri on mätä ja työntekijöitä ei inspaa, mitä itse tekisit Postin johdossa? Ja vaikka et olisi edellisestä samaa mieltä, media antaa silti väärän kuvan ehdotetusta muutoksesta ja sen vaikutuksista palkkoihin. Ahkera työntekijä voi jopa tienata enemmän kuin aiemmin (varsinkin kun osa verrokeista ei saa mitään aikaiseksi).

  Lisäksi, poliitikkojen pitäisi pysyä helvetin kaukana näistä työmarkkina-aiheista. Kohta on joka ikinen työntekijäsakki vaatimassa Rinteeltä tukimiljoonia. Tässäkin tapauksessa väläyteltiin jo Postin osingonjaon lopettamista, jotta palkat voidaan turvata. Mitähän helvettiä taas.
   
 19. DJEzko

  DJEzko

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  Mä en jaksa puuttua noihin palkkoihin enempää, itsekkin olen ylitöitä painellessa sen 300h/vuosi päässyt ihan nätteihin kuukausiliksoihin ja vuosiansioille, mutta ei se nyt tullut ihan pyytämättä ja yrittämättä. Puheet 3000€/kk helposti on niin paksua tuubaa, että huhheijjaa. Noille keskiansioille saa tehdä vähintään 150h ylitöitä ja jatkuvaa yövuoroa.

  Postin pitää uudistua, koska Posti ei tee tarpeeksi voittoa -> Posti maksaa valtiolle kymmeniä miljoonia osinkoja vuosittain.
  Postin tehokkuus ei ole toivotulla tasolla, työtenkijöiden pitää joustaa palkassa -> Posti maksaa yhä edelleen valtiolle osinkoja.
  "Postin työntekijät vaatii tukimiljoonia" -> EI, vaan olishan se kohtuullista, että suurimpiin kuuluva valtionyhtiö maksaisi kokopäivätyöstä palkkaa, jolla voi elää ilman KELA-rahoitteisia tulonsiirtoja.

  Jatko:
  Posti maksaa "kilpailukykyistä" palkkaa -> asumisen tuet sitten hoitaa KELA.
  Posti maksaa hyvää palkkaa vähän syrjemmällä (suhteellisesti) -> asumisen kustannukset hoitaa sitten se henkilö, joka käy muissa töissä, tai *drumroll* KELA, jos ei muuten rahat riitä.
   
  MasaA, caustic, Pahviukko ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 20. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Sieltähän se sitten tuli. Suojatyöpaikat pysyy ja osingot jäihin. Postilla on tällä hetkellä tilanne, jossa saman työmäärän tekemiseen pitää budjetoida 2 miljoonaa palkkakuluja kun kilpailija (AKT:n sopparilla) saa saman työn tehtyä 1-1.5 miljoonalla. Se ei johdu TES:sin eroista vaan työkulttuurista. Sama jatkuu yksiköstä toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen.

  Kierrehän Postilla on nyt sellainen, että kun osa ei tee töitään niin joudutaan teettämään järjettömät määrät ylitöitä monessa eri vuorossa. Käytännössä työntekijät voivat edelleen tehdä puoliteholla töitä, kun sen kautta tarjolle tulee vielä vähän enemmän niitä ylityötunteja.

  Kierteen saisi helposti poikki kun osa palkasta olisi sidottu siihen työtehoon. Jos jonkun palkka (aiheellisesti) tippuu sitten reilusti alle kahden tonnin, niin se olisi vain oikeudenmukaista. Ei työnantajan velvollisuus ole pitää yllä työntekijän elintasoa, jos työntekijä ei voi tuottaa vastaavassa määrin lisäarvoa työnantajalle. Vielä parempi, jos alisuoriutujat voisi laittaa kortistoon ja työmarkkinatoimenpiteiden alaisiksi, koska sitten Kela ja TE-palvelut voisivat ottaa kopin siihen kyseiseen tehtävään kelpaamattomasta ja paikka avautuu jollekin motivoituneelle.

  Se, että Postissa haudotaan suojatyöpaikkoja työhön kelpaamattomille ja taataan heille "elintaso" on vain kansantaloudellisesti tappiollista kikkailua. Se joka tuollaista meininkiä kannattaa on kommunisti, populistidemari tai pahasti vinksahtanut tollo, joka ei ymmärrä kansan- tai liiketalouden realiteetteja.

  Ja kyllä, on parempi maksaa pienituloiselle tulonsiirtoja ja taata sitä kautta inhimillinen elämä, kuin aiheettomasti inflatoida jonkun työtehtävän palkka. Varsinkin kun inflatointi tapahtuisi vain yhdessä tietyssä yrityksessä, joka sattuu olemaan valtion omistama.
   
 21. taxman

  taxman

  Viestejä:
  659
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kertakorvaus on mielestäni ihan hyvä idea. Rinteen korvaustaso oli kuitenkin väärä. Olennaisesti kertakorvauksen pitäisi olla laittoman irtosanomisen suuruinen korvaus eli suuruusluokkaa vuoden palkka. Luonnollisesti työsuhteen putäisi tällöin jatkua alemmalla palkalla vain, jos molemmat osapuolet sitä haluavat.
   
 22. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 909
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Posti toimii (pääasiassa) alalla jossa on paljon kilpailua ja valtion ei pitäisi toimia minään markkinahäirikkönä veronmaksajien rahoilla.
  Eli joko Posti myyntiin (valtio voi pitää vaikka 50% tyyliin Fortum, kunhan vaan se olisi pörssissä) tai sitten vaan politiikot lopettavat tuon sekaantumisen Postin tekemisiin ja antavat sen toimia niinkuin on ollut tarkoitus, eli kuten yrityksen.
  Johon sisältyy se että johto saa suht korkeitakin suorituspalkkioita, työntekijöiden palkat ovat markkinaehtoiset ja että yritys pyrkii parantamaan katettaan ja siten myös maksamaan omistajilleen osinkoja.
   
  Diziet Sma, Jurppii ja Bladekill tykkäävät tästä.
 23. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 737
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Postilta pitää myös poistaa noi ihme jakeluvelvoitteet, että ties mihin hevonkuuseen on vietävä postia monta kertaa viikossa. Pahimpiin paikkoihin pitäisi laittaa vain kylmästi, että asiakas hakee itse postinsa konttorista.
   
  DJEzko, H. Hamilton-Jones, squonk ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 24. Tiktok

  Tiktok

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  22.03.2017
  Wapaaherra, Bladekill, D`Walker ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 25. Viinasta

  Viinasta

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viimeksi muokattu: 13.09.2019 klo 20:42
 26. DJEzko

  DJEzko

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  @Lallijuoppo tuossa jo asiaa sivusikin...
  On aika banaalia puhua markkinahäiriköstä, jos "häiriköllä" on lain myötä velvollisuus hoitaa koko maan postinjakelu ja tämä "kova kilpailu" tapahtuu vain alueilla, jossa toiminta on jopa ihan kannattavaa bisnestä. Tulevaisuuden näkymistä voimme kiistellä, mutta en ole vielä kuullut, että muut yhtiöt olisivat lapun vetämässä luukulle.

  Tästä huolimatta Posti tulouttaa valtiolle miljoonia. Se on sitten arvovalinta, minkälaista palvelutasoa halutaan maassa ylläpitää.

  Edit. Unohdin "markkinaehtoisuuden" mainita... En ole sillä tavalla vasemmistolaisesti suuntautunut, että haluaisin kaikkea kontrolloida, mutta ymmärtänet aiemmasta vuodatuksesta sen, miksi postinjakelu ei ole, eikä tule olemaan markkinaehtoista. Jos ei haluta taloudellisesti kannattamattomien toimintojen lopettamista, pitää joko valtion luopua osingoistaan tai kannattamattomia palveluita karsia.

  Sillä tavalla olen kyllä vanhanaikainen, että katson toimivan postijärjestelmän olevan yksi sivistysvaltion tunnusmerkki.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2019 klo 23:01
  Mongolian presidentti, Tommy Goldfish ja Viinasta tykkäävät tästä.
 27. Don Stupido

  Don Stupido

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jep näinhän sitä tosiaan luulisi, mutta ilmeisesti moderneille demareille tuollainen työläisten oikeuksien puolustaminen lähinnä häiritsee puolueen uutta ydintehtävää, eli muiden maiden kansalaisista huolehtimista sekä ilmastohysteriaa.

  Antti Rinne tarkentaa Posti-ideoitaan: Jakajat koputtelisivat kysymässä, voitko hyvin ja tarvitsetko maitoa

  "Antti Rinne tarkentaa Posti-ideoitaan: Jakajat koputtelisivat kysymässä, voitko hyvin ja tarvitsetko maitoa"

  "Pääministeri Antti Rinne uskoo, että työntekijöille maksettava kertakorvaus voisi olla yksi keino päästä ulos Postin ja PAU:n sopimuskiistasta."

  Siellä se Suomen ajatusten Vantaanjoki heittää vähän ireaa miten Postin työntekijät voisivat kämppiin tirkistellä ja saada jonkun hikisen kertakorvauksen siitä että työehtosopimus menee yksipuolisesti vaihtoon ja palkka romahtaa. :D Kyl nyt on työväenpuolue iskussa. :facepalm:

  Postin temppu yllätti yritysjohtajat: ”Mistä tuulesta tämä työehtosopimus on revitty?”

  Tuolla muuten myös Postin kilpailijat ihmettelevät tämän homman härskeyttä, mutta ilmeisesti valtionyhtiössä kaikki sallittua.
   
  Rangax, ttjm, Viinasta ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 28. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 909
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eiköstä tuo lakisääteinen jakelu ole aika minimaalinen osa Postin liikevaihtoa?
   
  ttjm tykkää tästä.
 29. Yuihui

  Yuihui

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Eihän se rahasta ole kiinni vaan halusta tukea yksityisiä. Kun ei julkisia ei ole, menevät kaikki joilla varaa on yksityisille. Nämä hoitajat ja lääkärit toimisivat jo olemassa olevissa tiloissa. Hukkakoulutusta on monille aloille. Siirtämällä koulutusta aloille joilla on töitä, nuo olisi yhdessä vaalikaudessa koulutettu. (Suunnilleen, monentena vuonna lääkärit sitten aloittavatkaan harjoittelunsa.)
  Samalla työttömiä laitellaan palkatta täysin hyödyttömiin töihin sekä demareitten pajoille jotka kilpailevat yksityisten kanssa aloilla joilla ei niin merkitystä ole. Julkisia "palveluja" riittää joilla on lyhyet aukioloajat, pitkät käsittelyajat samalla kun työttömiä laitetaan leikkimään kuurupiiloa jne.
  Tänäkin vuonna tuotu maahan rikkauksia riittämiin, heidän pienryhmäleikkeihinsä kyllä rahaa riittää, Hommaforumilla on pectus3:n - ketju jossa niistä luetteloa. Kaikenmoista muutakin löytyy kuin kielikoulutusta ja kirjoittamaan sekä lukemaan opettelua.
   
 30. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  4 971
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Liikevaihto == tulot.

  Oleellista on katsoa, paljonko se tuottaa kustannuksia, ei paljonko liikevaihtoa.


  Minun mielestäni jakeluvelvoitteen voisi aivan hyvin pudottaa viidestä päivästä kolmeen, tai jopa kahteen viikossa.

  Periaatteessa voisi olla siten, että syrjäseuduilla kaksi päivää viikossa, tihemmän asutuilla kolme, mutta tästä tulisi käytännössä helposti ongelmaksi se, että miten nämä "syrjäseudut" määriteltäisiin; Jos posti saisi sen itse määritellä, kaikki olisi "syrjäseutuja". Ja jos joku ulkopuolinen virkamiestoimikunto olisi päättämässä, siitä päätöksenteosta taas tulisi todella tehotonta, siihen alueiden määrittelyyn tuhlattaisiiin hirveästi rahoja. Ja jos päättäjät olisivat poliittisesti valittuja, sitten se olisi taas hyväveli-lehmänkauppoja, keskustan edustaja X pääsee eduskuntan sillä että lupaa että koko kainuu pidetään postinjakelun kannalta 1-alueena eikä 2-alueena.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2019 klo 08:14
 31. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 282
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ei papereita enää kovin kauaa kanneta ihmisten kotioville. Toivottavasti siirrytään sähköiseen toimittamiseen. Paketit voisi hoitaa ilman valtiollista yhtiötäkin.
   
 32. Rullakebab

  Rullakebab

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  ttjm ja hkultala tykkäävät tästä.
 33. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Hei, kiitos tosi paljon näsäviisastelustasi, mutta puhun edelleen niistä postilaisista, jotka ovat aloittaneet työuransa jo silloin kun kyse oli vielä virastosta. Sieltä löytyy Postiintulovuodesta riippuen henkilöitä, joilla on 38-45 lomapäivää. PAU:n perseilyllä niitä on saturoitunut tuonne isoimpiin lajittelukeskuksiin nollamotivaatiolla sen verran paljon, että ihan sama mitä nykyinen TES kertoo, vanhoista eduista ei tingitä ja työt ei tule järkevällä resursoinnilla tehdyksi kun jokainen heistä työnvieroksujista tasan tarkkaan tietää, että mikä on alhaisin mahdollinen työteho jolla esimies ei voi antaa varoitusta, milloin ja kuinka paljon voi saikuttaa ilman että joutuu puhutteluun ja lisäselvityksiin yms. PAU epäsuorasti tukee tätä toimintaa sillä luottamusmiesorganisaatio on kuin niksipirkka, josta saa parhaimmat vinkit siihen miten ei tarvitse tehdä töitä.

  --> Postin johto joutuu yrittämään tällaisia kaikenlaisia kikkakolmosia että saavat kulut kuriin ja pysyvät logistiikka-alan kilpailussa mukana. PAU ei anna heittää mätiä munia pihalle vaan YT:issä giljotiiniin joutuu aina lyhyimmän aikaa talossa olleet.

  Yleispalveluvelvoitteen alaiset lähetykset on aidattu kirjanpidollisesti ja liiketoiminnallisesti niin, että niiden kustannukset katetaan postimaksuilla. Postimaksullisten lähetysten liikevaihdolla ei voi kustantaa pakettiliiketoiminnan kuluja eikä toisinpäin.

  Ts. kun kirjeiden määrä laskee niin Posti samassa suhteessa nostaa postimerkin (tai postimaksun) hintaa, jotta kustannukset tulevat silti katettua. Kun postimaksut nousee, kirjeiden määrä laskee vielä nopeammin ja kierre jatkuu vuodesta toiseen. Mulle on henkilökohtaisesti ihan sama vaikka postinjakajalle maksettaisiin 3000 euroa kuussa, kun en lähetä enää kirjeitä, mutta silloin se postimerkin hinta olisi 5 euroa per kappale kunnes nousisi vähitellen 10 euroon jne.

  Kannattaisi yrittää Postista puhuttaessa pitää tapetilla oleva aihe (pakettiliiketoiminta, logistiikkapuoli) erossa yleispalveluvelvoitteen alaisista postilähetyksistä.
   
 34. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  4 971
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Väitätkö, että samassa autossa ei samalla kerralla kuljeteta sekä kirjeitä että paketteja?

  Ja jos et, niin miten sen auton ja sitä ajavan postinjakajan palkkakustannukset jaetaan näiden välillä?
   
  DJEzko, ttjm ja taxman tykkäävät tästä.
 35. astronautti

  astronautti

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ohisalo esittää työttömyysturvaan leikkauksia (laskisi portaittain).

  Odotan Emma Karin, Ville Niinistön, Arhinmäen, Anderssonin & Co tuomitsevan tämän epäinhimillistä politiikkaa tekevän hallituksen. Muutenhan he olisivat populisteja?
   
 36. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  En väitä. Runkokuljetuksissa menee kaikki samassa runkoverkossa. Viestinvälitykselle on varattu tietty osa logistiikan runkokuljetusten kapasiteetista. Kustannukset menee esim. lavametrien suhteessa. Joillain syrjäisillä alueilla "posteljooni" saattaa viedä myös paketteja. Niissä postipuoli eli "Viestinvälitys" saa jonkun korvauksen paketti/logistiikkapuolen jakelusta. Normaalisti viimeinen lenkki menee eri jakelulla, esim. kaikilla kaupunkialueilla. Pakettikuskit ovat liian kalliita jakamaan postia, ja posteljoonien aikataulutetuille lenkeille ei mahdu "ad hoc" -tyyppiset poukkoilut eri osoitteisiin.

  Normipostin mukana menevät "maksikirjeet" ovat toki tavallista postia.
   
 37. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Ainakin ehdotettu toimenpide tukeutuu faktoihin, eli tutkimusten mukaan parantaa työllisyyttä. Ongelma on siinä, että ensin romutettiin edellisen hallituksen toimenpiteet (aktiivimalli) ja sitten yritetään hädissään keksiä jotain tilalle. Miksei voinut pitää aktiivimallia, tai parantaa sitä, ja sen päälle tehdä näitä muita tarpeellisia rakenteellisia muutoksia?
   
 38. Timo 2

  Timo 2

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2018
  Sulla varmaan on läheet näille rajuille väitteille, että postissa oltaaisiin laiskoja?
   
  DJEzko, ttjm ja taxman tykkäävät tästä.
 39. astronautti

  astronautti

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nythän tapahtuu kaikenlaista. Hallitusohjelma muuttuu lennosta, 75% työllisyysastetavoite ei ole prioriteetti enää. Hallitus hyväksyy kuitenkin realiteetteja nopeasti, oisko se se hyvä puoli?

   
 40. zapper

  zapper

  Viestejä:
  1 326
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Sinisistä eronneella Simon Elolla olisi vielä poltetta politiikkaan, mutta mikä puolue hänet ottaisi? Melkoinen takinkääntelijä.

  "ILMOITTAESSAAN eroavansa sinisistä Elo jättikin ilmaan kysymyksen omista poliittisista jatkoaikeistaan.

  – Tällä hetkellä tuntuisi, että kipinää politiikkaan vielä on.

  – Se itseäkin vähän välillä hämmästyttää, koska sen verran kuuma tämä sauna on ollut. Voisi luulla että ei enää jaksaisi, mutta edelleen tuntuisi siltä että tämä on se juttu.

  Punninnassa on hänen mukaansa tällä hetkellä se, minkä porukan kanssa ajatukset mahdollisesti menisivät eniten yksiin.

  – Nämä ovat sellaisia keskusteluja, joita syksyn aikana pitää käydä monien tuttujen kanssa eri porukoista."

  Simon Elo uskoo vielä linjalleen löytyvän Suomesta kannatusta: ”Valehtelisin jos väittäisin, ettei politiikka enää kiinnosta”
   
 41. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 737
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei ole. Valtaan päästään valehtelemalla ja sitten kun ollaan vallassa, niin puheet alkaa muistuttaa edellisen hallituksen juttuja.
  Äänestäjän pitäisi muistaa nuo kusetukset, mutta kun äänestäjä on niin armottoman tyhmä.
   
  taxman tykkää tästä.
 42. ATE

  ATE

  Viestejä:
  5 915
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Varmaan voikin linjalle löytyä kannatusta, mutta mistä löytyisi Elolle kannatusta ajamaan sitä linjaa? :hmm:
   
  Pahviukko tykkää tästä.
 43. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 737
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mikä se Elon linja on, petetään kaverit ja valehdellaan äänestäjille?
   
 44. Rullakebab

  Rullakebab

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jahas, aikaisemmin puhuit että 45pv lomat johtuu pau:n tessistä.

   
 45. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 059
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näköjään Kokoomukseen olisi Elolle ovet auki.

  Vaalimenestys sitten tulevaisuudessa voikin olla vähän eri asia.
   
  zapper, Ragnarök- ja kekkeruusi tykkäävät tästä.
 46. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Otin laiskana copy-pasten PAU:n omilta sivuilta. Mitä Postin palkka-ale käytännössä tarkoittaa?

  PAU:n viestinnän mukaan 45 pvä vuosiloma on "normi". Tai no varmaan onkin heidän jäsenilleen, kun lähinnä toimivat etujärjestönä 16 vuotta tai pidempään talossa olleille... Nykyinen heikko sopimus koskee vain tuoreempia työntekijöitä.

  Lisäksi heidän "esimerkkilajittelijansa Postikeskuksessa" tienaa 2948 euroa kuukaudessa vuorotyössä ilman ylitöitä, siis sen lisäksi että lomailee tuon 45 pvää ja muut kivat edut mm. liittyen sairauslomiin.

  Nimettömät lähteet. ;) Toki naurahdin ensin, kun kommenttisi lähtökohta on, että nuo tiettyjen lajittelukeskusten 16+ vuotta talossa olleet PAU:n kultapossukerhon jäsenet olisivat ahkeria ja hyvällä työmotivaatiolla. :lol:

  Lähtökohtaisesti on naurettavaa, että Postissa on edelleen lottovoittoon verrattavissa olevia suojatyöpaikkoja, joiden takia liiketoiminta ei voi ikinä olla oikeasti kannattavaa. 3000 euroa kevyestä vuorotyöstä ilman suoritevelvoitteita ja ylitöitä, pitkät lomat ja normaalia lyhyempi viikkotyöaika vuosikymmeniä putkeen ilman pelkoa irtisanomisesta kun PAU suojelee senioreita.

  Voi vitsi kun paha Posti työehtoshoppailee, niin ei ole enää varaa kahteen autoon, kolmeen ulkomaanmatkaan, omakotitaloon ja kesämökkiin nollakoulutuksella... Ja lomaillakin saa enää viisi viikkoa vuodesta. Joutuu pian ykkösautoakin vaihtamaan sellaiseen, joka on yli 3 vuotta vanha, jotta voi edelleen pitää kahta autoa PK-seudulla.

  Äkkiä Rinne apuun! Vähintään 200 000 euron kertakorvaus menetetyistä tuloista!
   
  caustic tykkää tästä.
 47. DJEzko

  DJEzko

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  Laitahan nyt sitten näkyviin millaisilla laskutoimituksilla olet tuohon 3000€ päässyt, ilman ylitöitä tietenkin ja toki olisi kiva kuulla perusteluita, miksi työ on "kevyttä".
  Viikkotyöajan lyhyys on myös hieman kysymysmerkki liittyen siihen, että puhut nimenomaan vuorotyöstä... Sitten esimerkkejä kolmivuorosta (alasta ja työehdoista), joissa viikkotyöaika on pidempi kuin postilla (38,25h/vko).
   
 48. amzn

  amzn

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Kelpaako PAU:
  Kuten sanoin, muualla tehdään 33-50% enemmän töitä samassa ajassa. Tuskin edes hiki tulee, siitä pitävät leppoisa* työtahti ja kolme taukoa päivässä huolen (30min lounas + 2x15min palkallinen kahvituokio + siirtymät). Nimellisesti kahdeksan tunnin työpäivän aikana pitäisi tehdä 7 tuntia töitä, mutta käytännössä tehollinen työaika jäänee reilusti tuon alle lähes kaikissa paikoissa. Ja se työntekijä ei ole tauon loppuessa työpisteellä tekemässä töitä, vaan käsite tauolta palaamisestakin tuntuu olevan suht joustava. Joissain paikoissa lounastaukoonkin on lisätty "paikallinen käytäntö", jotta sillä hitaimmallakin kävelijällä on 30min aikaa istua tauolla eikä taukoa kulu siihen, että siirtyy taukopaikalle.

  *jokainen työtehtävä on standardoitu työnmittauksella niin, että se joukon vanhinkin pysyy tahdissa. Organisaation mätä työkulttuuri pitääkin sitten huolen, että edes se 20v pojankloppi ei tee samaa hommaa sekuntiakaan nopeampaa. Oletko ikinä kuullut pitkän linjan PAU:laisesta joka joustaisi jossain asiassa työnantajansa hyväksi? Kyllä se yhteisö painostaa enemmänkin sitä ylisuorittajaa hidastamaan tahtia jotta paha työnantaja kapitalistipomoineen ei saa revittyä liikaa lisäarvoa henkilöstöstään.

  Jos raadat tripla- tai tuplateholla ruohonjuuritasolla niin pääset ylennyksellä kympiksi tai ihan oikeaksi esimieheksi tappelemaan aikuisten ihmisten kanssa siitä, että voisko niitä töitä välillä tehdäkin. :lol: Niin kuin sulle tais käydä. :lol: Ja silti tienasit usein reilusti vähemmän kuin kultapossukerho jota maanittelet töihin. :btooth:
   
 49. DJEzko

  DJEzko

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  Olet osoittanut loukkausten ja "asiantuntemuksesi" lisäksi myös aivan sujuvaa suomenkielen kirjoitustaitoa.

  Kerro nyt vain itse.
   
 50. Timo 2

  Timo 2

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2018
  Sinun nimettömät lähteet on yhtä tyhjän kanssa. Laita vaikka ylen tai Iltalehden uutinen jossa on käytetty nimettömiä lähteitä.
  Monilla aloilla on pekkasia, joita kertyy 100 tuntia vuodessa, mikä tarkoittaa 12,5 kpl 8 h työpäivää. Ja jos tätä vertaa tuohon 45 lomapäivään joka mainittiin PAUn sivuilla. Niin ei se ole kuin 2.5 lomapäivää enemmän vuodessa.
  Ja jos posti haluaa olla samalla viivalla muiden toimijoiden kanssa, siirtyisi AKTn TESsiin. Tämä teollisuusliiton TES on halvempi kuin AKT ja tästä postin shoppailusta myös Matkahuollon toimitusjohtaja älähti.
  Edit lisätään lähde.
  Pakettijakeluyhtiöt Postin palkka-alesta: "Jos joku toimija lähtee työehtoshoppailemaan isolla kädellä, heijastusvaikutukset voivat olla mittavat"
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2019 klo 22:49