1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Kotimaan politiikka

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Molle, 21.10.2016.

 1. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  4 172
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mutta kun sitä hoitoakin pitäisi saada. Kyllä itseäni on osannut ottaa päähän tuo julkisen systeemin hitaus ja ikuinen jonottaminen sekä se ettei tutkimuksia tahdo saada, koska maksavat ilmeisesti ihan liikaa. Pakko on ollut käyttää yksityisiä palveluja.
   
 2. Samat

  Samat

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Totta, paljon olisi parannettavaa. Mutta kyllä noihin ongelmiin luulisi löytyvän ratkaisuja julkisellakin puolella, jos vaan on päättäjillä halua kehittää sitä.
   
  rane58 tykkää tästä.
 3. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  3 760
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Juu. Ja usein tosiaan tilanne on, että joku firma on alunperin perustettu joko palvelemaan tai työllistämään omistajiaan; Sillä on ollut selvä tarkoitus, ja se ei ole pyrkinyt maksimaaliseen voittoon, ainakaan lyhyellä tähtämimellä.

  Sitten omistava taho on typeryyksissään ja ahneuksissaan (pikavoittojen toivossa, ajattelematta asiaa pidemmälle ajalle) mennyt joko 1) myymään sen jollekin muulle firmalle tai 2) listauttamaan sen pörssiin.

  Jolloin sen yrityksen ainoaksi tehtäväksi onkin muuttunut voiton tuottaminen, ja sitäkin sovelletaan hyvin lyhytnäköisesti kvartaali kerrallaan, ja tällöin on joko nostettu palveluiden hintoja, tai potkittu pihalle niitä tyyppejä, joita se alunperin perustettiin työllistämään.
   
  rane58, Ihmemies, MasaA ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 4. arbees

  arbees

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Eikö julkinen terveydenhuolto pyöri vastaavalla kustannuspaikkaperiaatteella, joten sielläkään ensimmäisenä agendassa ei ole asiakkaan etu, vaan kustannustehokkuus.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 5. meridian

  meridian

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Juu, ei julkinen puoli nykyisellään täydellinen ole. Itsellä on pääasiassa positiivisia, mutta myös negatiivisia kokemuksia julkisesta perusterveydenhuollosta. Negatiiviset liittyvät kuitenkin lähinnä lääkärin vuorovaikutustaitoihin ja koen päässeeni niihin tutkimuksiin jotka ovat olleet perusteltuja ja saaneeni asianmukaista hoitoa.

  Täytyy myös ymmärtää, että edelleenkään potilas itse ei välttämättä ole paras asiantuntija sen suhteen, mitkä tutkimukset ja hoidot ovat missäkin tilanteessa hänen kohdallaan lääketieteellisesti perusteltuja. Yksityisellä tutkitaan mielellään paljon, koska sen maksaa joko vakuutusyhtiö tai potilas itse ja yksityinen firma tienaa rahaa sillä. Kun pääsee tutkimuksiin joihin ei välttämättä julkisella puolella pääsisi, syntyy monelle illuusio paremmasta hoidosta, vaikka itse hoidon kannalta tutkimuksilla ei välttämättä olisi mitään merkitystä.

  Mitä tulee tuohon jonottamiseen, niin ajanvarauspoliklinikalla ei yleensä joudu jonottamaan, vaan hoitoon pääsee silloin kun aika on varattu. Toki nämäkin ajat välillä viivästyvät, mutta harvoin esimerkiksi yli tunnilla. Mikäli joutuu pitkän aikaa jonottamaan päivystyspoliklinikalla, niin usein ongelma on siinä, ettei vaiva lähtökohtaisesti ole päivystyksellisesti hoidettava ja sen vuoksi tippuu jatkuvasti jonossa taaksepäin, koska päivystyksessä potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä.

  Kuten aiemmin sanoin, iso osa julkisen perusterveydenhuollon ongelmista johtuu imo laadukkaan terveyskeskuspalvelun alasajosta ja siihen kohdistuvista säästöpaineista. Oman lisänsä siihen tuo rekrytointivaikeudet kun lääkärit ihan ymmärrettävästi erikoistuvat ja lähtevät parempipalkkaisten ja mielenkiintoisempien hommien perässä erikoissairaanhoitoon töihin.
   
  MasaA, Skøgø, Ihmemies ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. IhmeellinenJuttu

  IhmeellinenJuttu

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noita julkisen puolen kokemia jatkuvia leikkauksia ja toiminnan supistamisia vuosikymmenien ajan ei voi tarpeeksi korostaa. Kaikessa suositaan nykyään yksityistä tukien ja ostojen muodossa ja annetaan paras potilasmateriaali sinne. Julkinen sitten hoitaa lopun suuren ja monisairaan sekä kroonisen jämäväestön minimiresursseilla.
   
  rane58 tykkää tästä.
 7. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Löytyykö viitettä ko. väitteille.
   
 8. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitäisikö julkisella sektorilla olla valta kieltää ihmisiä käyttämästä yksityisiä lääkäripalveluita ja jos, niin miksi?
   
 9. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Taetaa tulla jytky. Nyt ne oulussa on lissee tehneet mistä täällä ei saa puhua.
   
  rane58 ja AvaruudenTarzan tykkäävät tästä.
 10. IhmeellinenJuttu

  IhmeellinenJuttu

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tietenkään löydy yhtä viitettä. Kyse on vuosikymmenten politiikasta, nykyisistä ja menneistä linjauksista niin eduskunnassa kuin kunnissakin ja terveysfirmojen liiketoimintamalleista. Omiani siis höpötän ilman suoraa lähdettä.

  Kukaan ei ole mitään kieltämässä. Yksityisiä on oikein hyvä käyttää jos itse maksaa hoidostaan. Nykyäänhän se on melko mahdotonta, koska kyse on raskaasti yhteiskunnan tukemasta toiminnasta julkisen puolen kustannuksella. Parempien ihmisten itselleen junailema etuus, jotta ei joudu tavallisten kansalaisten kanssa samalle tasolle.
   
  rane58, PCB, taxman ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 11. Kustu

  Kustu

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yksi 14vuotias sen mistä ei saa puhua uhri on tehnyt itsarin
   
 12. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Semmostakin on nyt menossa että suuret ketjut ostavat kovalla rahalla vanhusten hoivapalveluja tuottavia pieniä firmoja. Kai se jotenkin soteen liittyy. Vaikka ihan itehän osa noista asukkaista olonsa maksaa.
   
 13. ATE

  ATE

  Viestejä:
  4 688
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  rane58, Bladekill, DJEzko ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 14. jipsu

  jipsu

  Viestejä:
  709
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  rane58, MasaA, Bladekill ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 15. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  4 469
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Ettei vaan erään tietyn puolueen kannatus vaan nousisi!?
  :nb:
   
  rane58, MasaA, Ihmemies ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 16. celeb

  celeb

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Tämä. Työllisyys on kasvanut reilusti, valtion velka on pienentynyt ja työn tuottavuus on lisääntynyt. Nämä kaikki ovat nykyisen hallituksen toimenpiteiden ansiota.

  Vaikka vasemmisto alussa kovin kritisoi esimerkiksi kiky-sopimusta ja aktiivimallia, niin lopulta huomattiin että nämä olivatkin oikeasti hyödyllisiä. Kiky-sopimus lisäsi työn tuottavuutta julkisella sektorilla ja aktiivimalli vähensi työttömyyttä.

  Ainoa syy miksi aktiivimalli ei tuottanut odotettuja tuloksia, johtui leikkauksen pienuudesta työttömyysturvaan. Moni työtön katsoi että kun työttömyysturvaa leikataan noin vähän, niin ei viitsi mennä sen takia töihin, vaan jää laiskottelemaan kotiin. Tuleva vastikkeellinen sosiaaliturva leikkaa 40% työttömyysturvaa, jos työtön ei suostu tekemään töitä tukiensa eteen. Tämä on jo sen verran suuri leikkaus, että eiköhän suurempi osa työttömistä aktivoidu.

  Kiky-sopimuksen ongelmana oli se 10min lisäys työpäivään. Lisäys olisi pitänyt olla 30-60min, että sillä olisi ollut suurempi vaikutus. Eiköhän tämäkin saada korjattua jatkossa. Myös yksityiselle sektorille olisi vastaavanlainen kiky-sopimus täysin tervetullut.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 17. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  4 172
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No, mä olen kirjoittanut pitkän vuodatuksen terveysongelmat ketjuun. Mutta laitetaan nyt lyhyesti. Kaksi kertaa julkisella puolella todettu ettei aihetta jatkotutkimuksiin, syö vaan kipulääkettä ja odota että menee ohi.
  Itselleni veemäisin kokemus päivystyksessä käynti, jossa kivuissa jonottaa ainakin pari tuntia ja lääkäri toteaa ettei aihetta mihinkään. Yksityisellä kokenut neurokirurgi ihmettelee asiaa ja laittaa lähetteen julkiseen kuvaukseen, missä sitten Tyksissä laitetaan suoraan leikkausjonoon.
  Ekalla kerralla oli yksityisenkin taho sitä mieltä, että epävarma, mutta voidaan kuvata jos haluat. Siinä kävi muuten vielä niin, että kuvantamisen tulkinnut lääkäri oli tehnyt virheen eikä ollut huomannut spinaalistenoosia (hermo puristuksissa juurikanavassa), mutta vastaanotolla neurokirurgi vielä kävi kuvan läpi, huomasi virheen ja laittoi suoraan leikkausjonoon.

  Tosin nyt kun mulle tuli viimeisimmän leikkauksen jälkeen ongelmia, niin silloin laittoivat suoraan magneettikuvauksiin ja tällä kertaa oli sinänsä turha, mutta kyllä se oli huojentava tieto, että siellä ei ole mennyt mitään hajalle. Eli ei nämä sinänsä helppoja juttuja ole, koska olin aivan varma, että taas oli jotain käynyt. Mutta ilmeisesti se kipu oli jotain kudosvaurioista johtuvaa ja se on nyt parantunut vain odottamalla.
   
 18. meridian

  meridian

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Virheitä sattuu molemmilla puolilla ja kuten sanoin, julkisen puolen ongelma tällä hetkellä on jatkuva säästöpaine joka johtaa siihen, että joissain tapauksissa perusteltujakin tutkimuksia saatetaan odotuttaa kun katsotaan menisikö vaiva itsellään ohi. Yksityisellä tätä ongelmaa ei ole, koska joku muu maksaa kulut.

  Hyvä kun ilmeisesti lopulta sait kuitenkin avun vaivoihisi.
   
 19. Tilipitappitippitappi

  Tilipitappitippitappi

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Et ole tosissasi: "Työllisyys on kasvanut reilusti, valtion velka on pienentynyt ja työn tuottavuus on lisääntynyt. Nämä kaikki ovat nykyisen hallituksen toimenpiteiden ansiota."
  Eiköhän nämä ole ihan globaalin taloustilanteen paranemisen vuoksi tapahtunutta.

  "Kiky-sopimus lisäsi työn tuottavuutta julkisella sektorilla"
  Julkinen sektori, kiky ja tuottavuus: Pakko olla vitsi tämä :D Mitä minä olen nähnyt, niin kiky tunnit lähinnä jatkanut entisestään pitkää ruokatuntia :p

  "Kiky-sopimuksen ongelmana oli se 10min lisäys työpäivään. Lisäys olisi pitänyt olla 30-60min, että sillä olisi ollut suurempi vaikutus. Eiköhän tämäkin saada korjattua jatkossa. Myös yksityiselle sektorille olisi vastaavanlainen kiky-sopimus täysin tervetullut."
  Etkö tiedä, että yksityiselle sektorille laitettiin 24h/vuosi lisää työaikaa?
   
  Dudem, Pahviukko, Pete ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 20. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  15 jo oulussa. Kolmeksi seuraavassa gallupissa sama kannatus persuilla.
   
 21. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus - jätetään nämä trollivihjailut pois ja tehdään sen sijaan ylläpidolle perusteltu raportti, jos väitteelle on pohjaa
  Se on joku vakiotrolli, älkää ruokkiko.
   
  Dudem, Tommy Goldfish ja antm tykkäävät tästä.
 22. Zezekärppänen

  Zezekärppänen

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Tuli vaan mieleen tuosta että kyllä mua ottais päähän, jos autokorjaamoissa sais yhtä huonoa palvelua kuin Suomen terveyskeskuksissa. Koittakaa pärjätä sairasparat!
   
 23. meridian

  meridian

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Mitä ihan tarkalleen ottaen tarkoitat huonolla palvelulla? Huonoa asiakaspalvelua/vuorovaikutusta, hoitovirheitä, muita haittatapahtumia vai mitä?
   
 24. Don Stupido

  Don Stupido

  Viestejä:
  357
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nyt vaan odotellaan, että koska joku punavihreä saapuu kertomaan meille kuinka joukkopedofilia on hei ihmisoikeus ainakin, jos sitä tarpeeksi eksoottisen kulttuurin edustajat harrastavat. :smoke:
   
  rane58 tykkää tästä.
 25. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  3 480
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei tällä foorumilla kannata ainakaan hengitystä pidättää odotellessa...
   
  Paapaa, Samat ja Plebsant tykkäävät tästä.
 26. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Julkinen puoli ja kustannustehokkuus ei sovi samaan lauseeseen. Julkisen puolen tavoite on käyttää koko budjetti ja mielellään vähän yli, jotta voidaan perustella seuraavan vuoden määrärahoja toteutuneella tarpeella.
  Se budjetti täytetään sitten vaikka paperiliittimillä, ettei vaan jää mitään käyttämättä.
  Jotenkin pitäisi saada yritysjohtajia julkiselle puolelle siivoamaan nämä kuonat pois.
   
  Zefram Cochrane tykkää tästä.
 27. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vastaus on todellinnen kilpailu yksityisen sektorin kanssa.
   
 28. meridian

  meridian

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Joillakin aloilla kenties kyllä, mutta miten käytännössä toteuttaisit kilpailun esimerkiksi poliisin, puolustusvoimien, pelastustoimen tai sosiaali- ja terveystoimen kohdalla?
   
  MasaA, Ihmemies, ttjm ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 29. JCSH

  JCSH Premium-jäsen

  Viestejä:
  3 281
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tosin Yhdysvalloissa jossa julkisella terveydenhuollolla on pienin rooli on myöskin ylivoimaisesti kallein terveydenhoitojärjestelmä. Ja kyse ei ole siitä että siellä olisi mitenkään erityisen laadukas järjestelmä vaan se on parhaimmillaan samalla tasolla kuin muut joissa kulut ovat puolet pienemmät.
   
  MasaA, Ihmemies, baggio ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 30. jipsu

  jipsu

  Viestejä:
  709
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Maksumuurin takana mutta tunnuksen omistavat/copypasten muualta saavat suosittelen lukemaan. En tiedä saako täällä kopioida kokonaisia juttuja, tuskin.

  Rotuopin julistajat nousivat valtaan perussuomalaisten nuorisojärjestössä – Halla-aho varoitti paimenkirjeessä fasismista ja ”kainalontuulettelusta”

  Onko PS mahdollista tehdä mitään, esim hajottaa koko järjestö jos muutosta ei tule? Rahahanat ainakin jäihin. Toki mielenkiintoinen julkaisuajankohta hesarilla mutta se ei totuutta muuta miksikään. Ovatkohan nämä vajukit uskaltaneet tehdä geenitestejä?
   
  ttjm tykkää tästä.
 31. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Poliisin, puolustusvoimien, sosiaalitoimen (osittain) ja pelastustoimen jättäisin ulkopuolelle. Varsinkin puolustusvoimilla ja poliisilla on omat hierarkiset ja tehokkaat organisaationsa.

  Sosiaali (viranomaisosuus) ja terveystoimen hoitaisin pääosin julkisilla organisaatioilla. Siihen rinnalle yksityiset 20 - 30 % osuudella. Keino on potilaan valinnanvapaus. Lisäksi tarvitaan tehokas lainsäädäntö, joka estää yksityisen puolen kermankuorinnan. Myös tehokas tarkastustoiminta olisi hyvä, jotta nähdään lainsäädännön muutostarpeet.
   
 32. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  5 519
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No nuorisojärjestöt nyt aina on vähän tuollaisia. Tapaavat kokeilla rajojaan ja sitten tulee näitä "köyhät ovat itse syypäitä köyhyyteensä" ja ties mitä aivopieruja, aina kulloisenkin aatteen jyrkän laidan mukaan. Kyllä nuo valtaan päästyään ovat kohdanneet yleensä realiteetit ja muuttaneet asenteitaan vastaamaan niitä, elleivät polta pahasti siltojaan ja ajaudu sivuraiteelle jo sitä ennen.

  Toki media saa noista hyvää matskua. Helpompi vaatia Halla-ahoa puuttumaan persunuorten kommentteihin kuin Andersonia puuttumaan Antifan toimintaan.
   
  Ihmemies, O.J., D`Walker ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 33. Heimolainen

  Heimolainen

  Viestejä:
  306
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Meillä ei ole toimijoita noilla muilla aloilla, jotka voisivat hoitaa toimia maanlaajuisesti tai edes paikallisesti. Terveydenhuollossa on. Tiettyjä toimintoja ei tietenkään pysty yksityinen hoitamaan, mutta esim perus terveydenhuollon toimia voisi aivan hyvin siirtää tuolle puolelle.

  En kyllä ole niin paljoa laskenut, että voisin varmaksi sanoa, mutta onhan noita onnistuneitakin yksityistämisiä ollut kuntatasolla. Vaatii kyllä osaamista tilaaja-organisaatiolta.

  Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
   
 34. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  PS:n nuorisojärjestöt eri asia kuin PS.;)

  HA:lla ei valtaa PS:n nuorisojärjestöissä.
   
 35. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
 36. JLM

  JLM

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Miksi vertailukohdaksi otetaan aina Yhdysvallat kun paljon järkevämpiäkin vertailukohtia olisi? Kuten esim. Sveitsi,mikä on laadullisesti paljon esim. suomalaista edellä. Ehkä sitten jos globalistit saava EU:n taikinoitua liittovaltioksi ja siellä aletaan puuhata yleistä terveydenhuoltojärjestelmää kaikille niin voidaan alkaa vertailemaan onnistuuko se sen paremmin kuin Yhdysvalloissakaan (vastaus: ei onnistu).
   
 37. perato

  perato

  Viestejä:
  2 637
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Nuorisojärjestöt on nuorisojärjestöjä. Siellä on tulevia politiikanplanttuja, joiden on tarkoitus hankkia näkyvyyttä vähän kuin keinolla millä hyvänsä. En enää etes muista miksi(oisko ollu joku köyhät kyykkyyn) Susanna Koski oli jossain vaiheessa jatkuvasti otsikoissa, nyt kyseistä matamia näkee harva se päivä jonain asiantuntijana tms. jossain haastattelussa.

  Nuorisojärjestöt myös pyrkii toisaalta muuttamaan puoluetta johonkin suuntaan, mutta harvemmin siinä onnistuu. Ennemmin käy niin, että se nuori poliitikko sitten vaihtaa puoluetta tai kypsyy ajattelemaan kuten edeltävänsä.

  Mut hyperventilaatio on lähellä jos hengittää joka kerta kun tulee näitä "nyt vaan odotellaan, että joku *viholliskuvatähän* tulee kertomaan *olkiukkotähän*"
   
  ttjm tykkää tästä.
 38. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  5 519
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Saattoi olla Rydman mutta joo.
   
 39. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 001
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Seuraavilla vaalikausilla työllisyys kasvaa, mikäli mm. nämä jättimäiset sellutehdashankkeet (Kuopion Sorsasalo, Kemijärvi, Kemi Ajos, Kotka Mussalon selluterminaali ja niihin liityvät rakennus, metsätyöt ja logistiikka) toteutuvat, eivätkä pistä suuremmin sulkemaan pienempiä laitoksia.
  Sitten on tuo globaalitilanne laajemiin. Siihen tämä sellubuumikin sisältyy.

  Nykyisen hallituksen ansioon voidaan laittaa aukioloaikojen vapautuminen sekä pienemmässä mittakaavassa panimoiden määrän kasvaminen. Eivät ole suuremmin merkittäviä työllisyystilanteen osalta. Muuta ei sitten taida ollakkaan.
  Nykyisen hallituksen piikkiin voidaan pistää myös velkakierteen katkeaminen.

  Tuo terveyskeskuskäyntimaksujen katon nostamisen suunnitelma 20 kertaiseksi on ikävä ohjelma, mutta "suuren ikäpolven" eläköityessä ymmärrettävä. Heikoimmista KELA pitää sitten huolen.
   
 40. JCSH

  JCSH Premium-jäsen

  Viestejä:
  3 281
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tarkoitus ei ollut sanoa että julkiset järjestelmät ovat aina halvempia vaan että yksityiset järjestelmät voivat myös olla tehottomia ja kalliita.
   
  rane58 tykkää tästä.
 41. Samat

  Samat

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Sveitsin väestötiheys on yli kymmenkertainen Suomeen verrattuna (Suomi 16,3 asukasta / neliökilometri vs Sveitsin 205), wikipedia), yhdysvaltojen on edes samoilla nurkilla (35 asukasta / neliökilometri)(Lisäksi Sveitsissä BKT on yli tuplaten / asukas suomeen verrattuna). Suomessa on pitkät välimatkat ja paljon pienia kuntia joka asettaa haasteita terveydenhuoltoon, ja muihinkin palveluihin. En tosin tarkoita että suomen terveydenhuollon ongelmia voisi pelkästään tämän syyksi laittaa.

  Lisäksi tämä.
   
  rane58, MasaA, Ihmemies ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 42. Zefram Cochrane

  Zefram Cochrane The Engineer

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Katsoin YLE Aamu-TV:tä. Näyttää siltä, että Mykkäsellekin (KOK) alkaa valkenemaan mitä maahanmuutolle pitäisi tehdä. Pitäisi vielä saada vasemmistopuolueet (Vasemmistoliitto,SDP,Vihreät) samalle linjalle. Voi olla toiveajattelua. PS jo homman osaakin.
   
  rane58 tykkää tästä.
 43. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Esim. Tanskassa suuri osa palokunnista on yksityisiä. En ole kuullut, että maa olisi joku kauhea kehitysmaa, vaan se on usein onnellisuus, hyvinvointi ja muissa vertailuissa maailman kärkeä.

  Miksi poliisilaitos ei voisi oll yritys, joka laskuttaa julkista sektoria ja asiakkaita palveluistaan ja toimia funktionaalisesti aivan identtisesti nykyisen poliisin kanssa?

  Itseasiassa, jos poliisilaitokselta voisi tilata maksua vastaan partion kävelemään kauppakeskuksen läpi, he käytännössä laajentaisivat nykyistä toimintaansa securitaksien tontille ja vastaavasti budjetti kasvaisi nykyiseen verrattuna.

  Ainakaan äkkiä en näe syytä sille, että miksi nimenomaan nykyinen poliisi vs. Järjestyksenvalvojat markkinajako tai nykyinen poliisien koulutusjärjestelmä olisivat optimaalisia.


  Myös suomessa suuri osa ambulanssipalveluista on yksityisiä. Julkinen sektori luopui palveluiden tuottamisesta, kun se huomasi yksityisten ambulanssifirmojen tuottavan palvelut halutulla hälytysvalmiudella halvemmalla.
   
  Heimolainen tykkää tästä.
 44. taxman

  taxman

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässä vaiheessa poliitikkojen teot ovat lähinnä vaalitekoja, eivät heidän todellista linjaansa. Kannattaa enemmänkin katsoa, mitä on tehty ensimmäisen kolmen hallitusvuoden aikana silloin, puolue, jota harkitsee äänestävänsä, on ollut edellisen kerran hallituksessa.
   
  rane58, Ihmemies, Pete ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 45. jipsu

  jipsu

  Viestejä:
  709
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaaleihin on muutama kuukausi. Et voi olla näin hyväuskoinen?

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Jotta totuus ei nyt unohtuisi niin kokoomuksen linjahan on esimerkiksi nostaa raiskausten maksimirangaistuksia. Tämä on se kokoomuksen linja ja se ei todellakaan muutu näin nopeasti, sattumalta juuri ennen vaaleja.
   
 46. ATE

  ATE

  Viestejä:
  4 688
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tässä tulee turvallisuusnäkökulmat vastaan. Poliisin on tarkoitus olla korkein viranomainen maassa joka harjoittaa voimankäyttöä ihmisiä kohtaan. Armeija ensisijaisesti ei harjoita voimankäyttöä omia kansalaisia vastaan. Tämän takia poliisi on aikoinaan eriytynyt armeijasta koska se johtaa huonoihin tilanteisiin jos nämä ei ole eriytetty.
   
  rane58, MasaA, Ihmemies ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 47. jipsu

  jipsu

  Viestejä:
  709
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  2015 hallitushan kokoontui hätäkokoukseen miettimään pitääkö lakeja muuttaa kun kempeleessä raiskattiin lapsi. Muutettiinko? Tästä on jo "hitusen" aikaa. Ei muutettu, ei tulla muuttamaan. Nämä ovat vaalipuheita, pitää olla todella paksupäinen jos ei näin yksinkertaista asiaa näe.

  Asioita kovasti mietitään ja jyrähdellään käsiä kovasti levitellen. Siihen se jää, ei näitä käärmeitä/"ihmisiä" voisi vähempää kiinnostaa koko asia. Nyt on vaalit ovat lähellä pakko sanoa jotain tai tulee katastrofi. Tuskin nyt tulee kun tälläkin foorumilla näitä läskipäitä on jotka ovat kovasti näitä ulkomaalaisten raiskausjengejä vastaan mutta silti, SILTI, ääni menee Mykkäsen ja Orpon linjalle. Eli nämä kannattavat nykyistä linjaa. Asia on näin yksinkertainen. Ehkä soterahojen siirtäminen yksityisten omistajien taskuun on tärkeämpää? Vähän epäilen että foorumipostaajat eivät hyödy tästä koplauksesta euroakaan :rofl:
   
  rane58, MasaA, Ihmemies ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 48. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yksityinen yritys ja sen johto on paljon helpompi saadaan vastuuseen lain rikkomisesta verrattuna viranomaiseen, joka saa aivan erityistä suojelua.

  Jos meillä olisi useampi kilpailevia poliisilaitoksia, niin olisi hieman helpompaa usko siihen, että Aarnio juttu ei olisi ikinä päätynyt niin pitkälle kuin mihin nyt mentiin. Joku kilpaileva poliisilaitos olisi käräyttänyt toiminnan paljon aikaisemmin.

  Jos Poliisi olisi yksityinen palvelu verorahoitteiden palvelun sijaan, niin ehkä fillarivarkauksia ei jätettäisi tutkimatta, kun maksava asiakas vaatii palvelu.
   
 49. sniperfin

  sniperfin

  Viestejä:
  909
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Terholla alkaa olemaan köntsät housuissa kun gallupit ei liiku prosentin luokasta mihinkään. Jotain tarttis tehdä arvomaailma ei aikaisemmin sopinut, onko arvomaailma nyt muuttunut ?
  Toivottavasti näin läpinäkyvä vaalipaska kostautuu.
   
  jipsu tykkää tästä.
 50. ATE

  ATE

  Viestejä:
  4 688
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kuka sen yksityisen yrityksen johdon tulee taluttamaan sinne oikeussaliin jos nämä kieltäytyvät?

  Kuitenkin tarvitaan jokin valtiolle uskollinen voimankäyttöosasto. Jonka nyt on parempi olla poliisi kuin armeija.
   
  O.J. ja ttjm tykkäävät tästä.