• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

  • TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>

Ei mitään hajua. Oikeus nuo tulkitsee, en minä.

Ylityökielto ei ole mikään lakko eikä vuoronvaihtokielto.

Tosin ne tulevat kyllä työnantajalle välillä hyvin kalliiksi. Esimerkiksi sairaalassa jos joku leikkaussalihoitaja sairastuu niin leikkaukset joudutaan siltä ajalta perumaan ellei työnantaja ole etukäteen järjestänyt sellaista ylimiehitystä vuoroihin että kestää osan poissaolon.

Vielä kalliimpaa se voi olla jossain paperitehtaalla jossa joku koneenhoitaja sairastuu tai tarvisi ylitöinä tulla korjaamaan jotain. Silloin tuotanto voidaan joutua alamaan alas.

Osalla aloista kukaan tuskin edes huomaa vaikka työntekijä olisi pois ikuisesti.
 
Ruotsissa myös oikeasti työntekijät ja työnantajat keskustelevat yrityksen asioista avoimesta ja sen takia lakkoja ei olekaan niin usein. Suomessa taas osapuolet on selvästi toistensa vastustajia ja yritykset yleensä kertovat työntekijöillensä mahdollisimman vähän. Yritykset maksaa palkkaa kun on pakko ja työntekijät tekevät työtä, jotta pystyy elämään. Yhteisen hyvän tavoittelu Suomessa on hyvin harvinaista.

Suomessa soti punaiset ja valkoiset, Ruotsissa ei liene ihan vastaavaa historiaa. Olkoot joku eri mieltä mutta nuo haavat ovat kyllä vielä osittain auki. AY-liike ja vasemmisto tuntuu näistä ammentavan ihan hyvin ja peittelemättä.
 
Valehtejoiden klubi höpisee niitä näitä parhaillaan Eduskunnassa. Voi seurata Areenasta tai töllöstä. Aivan parasta huumoria Suomen suosituimmalta ja kannatetuimmalta hallitukselta, kautta aikain parhaimman pääministerin, risuparta Sipilän johdolla. :tup:
 
Suomessa soti punaiset ja valkoiset, Ruotsissa ei liene ihan vastaavaa historiaa. Olkoot joku eri mieltä mutta nuo haavat ovat kyllä vielä osittain auki. AY-liike ja vasemmisto tuntuu näistä ammentavan ihan hyvin ja peittelemättä.

Itse en ole noilta tahoilta huomannut yhtään mainintaa edes etäisesti noihin juttuihin. Oikeisto öyhöttäjät tuntuvat kokoajan ottavan tuota historiaa esille ilman että keskustelu muuten edes sivuaisi aihetta. Kyseessä kuitenkin historialliseksi laskettavaa tapahtumaa jonka ei luulisi paljoa enää kiinnostavan nykyaikana, ellei tarkoituksella yritetä saada aikaan vastakkainasettelua keinolla millä hyvänsä.
 
Kolumni: Kiista irtisanomissuojasta ylittää kaikki järjellisyyden rajat
Korkmanilta mun mielestä helvetin hyvä tiivistys koko tämän perseilyn typeryydestä.
Kiista irtisanomissuojasta ylittää kaikki järjellisyyden rajat
Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Sixten Korkman

Julkaistu: 16.10. 2:00 , Päivitetty: 16.10. 6:16

Tähän on tultu: perinteisesti pragmaattisen politiikan Suomi on ajautunut hallituksen ja ay-liikkeen dogmaattiseen vastakkainasetteluun, ja tämä niin vähäpätöisen asian kuin pienyritysten henkilöstön irtisanomissuojaa koskevan lakihankkeen takia. Tilanne on lähtökohdiltaan absurdi ja seurauksiltaan surullinen. Syitä on sysissä ja sepissä.

Kyse on vallasta ja arvovallasta. Katkeroitunut ay-liike katsoo tehneensä jo riittävästi myönnytyksiä ja kokee, ettei sen kanssa ole neuvoteltu lakia valmisteltaessa. Ay-liike pelkää kolmikannan jäävän historiaan. Kolmikanta on usein turvannut ay-liikkeelle veto-oikeuden työmarkkinoita koskevaan lainsäädäntöön.

Poliittisiin työtaistelutoimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliittisista syistä. Työtaistelujen maksut lankeavat muiden kuin riidan osapuolten maksettaviksi, mikä on kohtuutonta. Hallituksen nöyryyttäminen lisätoimilla johtaa poliittisen lakko-oikeuden kyseenalaistamiseen. Kansanvalta kun on isompi asia kuin järjestövalta.

Hallituspuolueiden työmarkkinahaukkojen puheissa ay-liike ja kolmikanta ovat keskeinen syy siihen, että talous- ja työllisyyskehitys olivat pitkään heikkoja. Tällöin unohtuu, että Suomen vientiin kohdistui tällä vuosikymmenellä useita kielteisiä markkinatilanteen muutoksia, jotka ravistelivat ict-sektoria ja näivettivät paperiteollisuutta. Lisäksi maailman investointiaste oli konepajateollisuuden kannalta pulmallisen matala ja Venäjän vienti tökki.



Suomen pitkä taantuma johtui enemmän muista ongelmista kuin työmarkkinoista. Voi ihmetellä, että Suomen työttömyysaste on näistä takaiskuista huolimatta vain prosenttiyksikön korkeampi kuin meitä onnekkaammassa Ruotsissa.

Toki uudistuksia työmarkkinoilla kipeästi kaivataan. Voi ymmärtää, että hallitus toivoo osapuolten veto-oikeuden ja kolmikannankin jäävän historiaan. Mutta itse kiistakysymys on oikeudellisesti pulmallinen. Taloudelliselta merkitykseltään sitä on luonnehdittu ”hyttysen surinaksi” tai ”kirpun nylkemiseksi”. Hyttystä ammutaan kanuunalla. Ja muutosvastarintaa on muuallakin kuin ay-liikkeessä – esimerkkinä keskustelu yritystuista.

Olisi ollut muitakin mahdollisuuksia. Kompromissi olisi voinut syntyä siitä, että isojen yritysten kollektiivisen irtisanomisen ehtoja – jotka ovat Suomessa kansainvälisesti lepsuja – tiukennetaan, samalla kun niitä pienten työnantajien osalta helpotetaan. Edellinen voisi tapahtua erorahaa korottamalla, jälkimmäinen esimerkiksi uuden työntekijän koeaikaa pidentämällä.

Hallituksella ja järjestöillä on muitakin yhteisiä etuja, joita voidaan viedä eteenpäin vain yhteistyön avulla. Tarvitaan kilpailukyvyn turvaavaa palkkakoordinaatiota, ”Suomen mallia”. Takeita maltin säilymisestä nykyisen sopimuksen umpeuduttua ei ole. Meillä ei ole samanlaisia palkkapolitiikan informaatio-ohjausta tukevia instituutioita kuin Ruotsissa. Tarvitaan myös paikallisen sopimisen lisäämistä työehdoista. Tästä on laajaa yhteisymmärrystä, mutta on tarvetta ”diskuteeraamisen” jatkamiseen tiedonsaannista ja ay-liikkeen asemasta.

Tuore työeläkeuudistus oli periaatteellisesti mielenkiintoinen. Hallitus määritti uudistuksen reunaehdot, ja järjestöt sopivat valtiovarainministeriön edustajan Jukka Pekkarisen patistamina sen sisällöstä.

Näin syntyi viime vuosien tärkein uudistus. Porvarihallitus tuskin olisi kyennyt sitä tekemään, sillä se ei olisi voinut hyväksyä uudistukseen sisältyvää, asiallisesti perusteltua akateemisesti koulutettujen eläkkeiden suhteellista heikentämistä.

Työeläkeuudistus oli sikälikin poikkeuksellinen, että se oli hyvin valmisteltu. Olisiko tässä yleisemminkin käyttökelpoinen malli?

Kiista irtisanomissuojasta ylittää kaikki järjellisyyden rajat. Laiha sopu on parempi kuin lihava riita. Mutta kenties juna meni jo tämän hallituksen osalta. Seuraavan hallituksen tehtäväksi jää koota sirpaleet ja luoda uudistusten edellyttämälle yhteisymmärrykselle uutta pohjaa.

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä. Hallituksen kannalle on perusteensa, mutta onko valittu tie viisas? Eikö viisas ole se, joka osaa tarvittaessa perääntyä?

Nyt voi vain toivoa, että ay-liikkeellä on viisautta myötävaikuttaa vastakkainasettelun laantumiseen pikemmin kuin kärjistymiseen.

Kirjoittaja on taloustieteen emeritusprofessori ja pitkän linjan talousvaikuttaja.
 
Kyllä ihmetyttää nuo puheet, että työnantaja potkisi kaikki työntekijät pihalle jos irtisanomissuojaa ei olisi tai sitä heikennettäisiin. Kuka ne työt sitten tekee? Ihan syystä ne työntekijät on sinne alunperinkin palkattu.

Minusta työntekijällä pitäisi olla velvollisuus osoittaa oma hyödyllisyys ja tarpeellisuus työnantajalle. Jos ei sitä pysty tekemään niin työnantajalla pitäisi olla täysi oikeus irtisanoa tuollainen henkilö. On tullut tuolla työelämässä nähtyä sellaisia joo joo -miehiä, joista ei juuri hyötyä ole kenellekään, ehkä jopa haittaa, mutta ei niistä kovin helposti eroon pääse jos eivät isosti töpeksi. Tuollaiset pitäisi pystyä kohtuullisella vaivalla korvaamaan toisella työntekijällä.

Edit. Terveisiä palkansaaja
Tämähän se ongelma on. Suuressa yrityksessä tuo aiheuttaa yleensä pientä ärsytystä yritykselle ja muille työntekijöille. Pienessä yrityksessä se on sitten "vähän" enemmän, kuin pieni ärsytys. Pienelle yritykselle uuden tyypin palkkaus on hyvin usein kohtuuttoman suuri riski. Pelko siitä, että pahin uhkakuva toteutuu, rakentaa aika suuren kynnyksen uuden työntekijän palkkaukselle.

En silti ole sitä mieltä, että liitot tulisi ajaa alas. Hyviä asioita ovat saaneet aikaan. Kunhan pitäisivät järjen mukana hommassa. Nykyiset, valtatripillä olevat AY-jäärät voisi mun puolesta syrjäyttää välittömästi.

Terveisin: Rivityöntekijä alle kymmenen henkilön yrityksessä.
 
Suomessa soti punaiset ja valkoiset, Ruotsissa ei liene ihan vastaavaa historiaa. Olkoot joku eri mieltä mutta nuo haavat ovat kyllä vielä osittain auki. AY-liike ja vasemmisto tuntuu näistä ammentavan ihan hyvin ja peittelemättä.

Ne haavat olivat pääosin ummessa (kun ajatellaan suomea kansakuntana) jo talvisodan aikaan, muuten olis tullut naamaan.
Äärioikeisto ja äärivasemmisto vielä haikailee sisällissodan ja lapuanliikkeen aikoja, mutta tämä porukka on aika marginaalissa.
Näkyvät porut toki aina päästetään kun vain on mahdollista.
Toki on jotain yksittäisiä ihmisiä/sukuja joissa viha on syvällä, taisin jopa katsella jonkun dokkarin jossa joku snadi
kylä pitää vieläkin tabuna puhua jonkun vasemmisto johtajan kyydityksestä ja taposta, mutta tämä tapahtui 30-luvulla kun
pelon voimana ja kansakunnan hajottajana toimi oikeisto eikä vasemmisto.
 
Argumenttisi kaatuu tähän.
Sinulla on joku ihmeellinen käsitys demokratiasta, että kansan mielipiteet lukitaan aina vaaleissa,
vaalien jälkeen on vain tyydyttävä siihen politiikkaan mitä valitut harjoittavat, eikä siitä voi olla eri mieltä jne.

Tottakai voi olla erimieltä. Nythän ei ole ollut siitä kyse.

Nyt yksi järjestö (AY-Liike) terrorisoi omalla loputtomalla vallallaan viattomia ihmisiä, koska heidän omaa puoluettaan (SDP) ei äänestetty heidän mielestään tarpeeksi. AY-liike ei edusta kansaa, se edustaa jäseniään ja niitäkin varsin epädemokraattisesti (mutta sehän ei ole meidän ongelma, vaan niiden jäsenten).

Yksittäisen järjestön tehtävä ei suinkaan ole harrastaa terrorismia jossa pyritään vahingoittamaan viattomia yrityksiä ja ihmisiä!

Mitäs veikkaat, onko hallituksia hajonnut/pakotettu uudet vaalit kansan toimesta kesken kauden koskaan missään
missä ne on ensin demokraattisesti valittu ?

Mitäs vittua, miten se liittyy tähän asiaan ollenkaan?

Kansahan ei ole politiikkaa vastustanut, vaan yksittäinen järjestö.
 
Työnantaja kyllä monottaa jokaisen pellolle jos pystyy. Ammattiliitto on siinä työntekijän apuna.

Tämä on taas tätä perus vasemmistolaista ajattelua. Ei työnantaja anna potkuja hyville työntekijöille, jotka ovat ahkeria ja joustokykykyisiä. Alisuorittajien, lakkoilijoiden ja sairastelijoiden sietääkin saada potkut

Ja pyhälisillä voitte pyyhkiä persettä ilman liittoja. Samoin isyysäitiys lomilla. Ihan joka kohdalla.

Pyhä- ja viikonloppulisät nyt pitäisi muutenkin lakkauttaa, samoin kuin ylityökorvaukset. Äitiysloma/isyysloma palkattomaksi.

Kenenkään ei ole pakko tehdä töitä.

Ei, mutta jokainen on velvollinen elättämään itse itsensä. Yrityksestä pois potkitulle ei ainakaan mitään sosiaalitukia pidä maksaa. Eihän ne potkut missään tunnu, jos heti saa lähes saman verran rahaa sosiaalitukina.
 
Viimeksi muokattu:
No kukas sen "loputtoman" vallan on AY-liikkeille antanut? Aivan niin, demokraattisesti valittu hallitus :kahvi:

Totta. Mutta kukas sen voi enää ottaa pois?

AY-Liike terrorisoi ja perseilee juuri niin paljon kuin pystyy, ja yksi motivaattori perseilyyn luonnollisesti on se, että kansa äänesti puolueita joiden politiikka ei pyri säilyttämään AY-liikkeen uniikkia valta-asemaa.
 
Huomautus: Turha trollaus
Kyllähän lähtökohtaisesti työntekijän tulisi maksaa työnantajalle, jos töihin yleensä jonkun vaivoikseen huolivat.
 
Viimeksi muokattu:
"Sipilän hallitus on kuin luutnantti Lammio" – Eduskunnan keskustelu tiedonannosta alkoi rajusti: Antti Rinnettä syytettiin "punaiseksi lakkokenraaliksi"

– Kaikki haluaisivat olla vänrikki Koskeloita, mutta kovin moni sortuu tärkeilemään ja komentelemaan kuin luutnantti Lammio. Nyt Sipilän hallitus on luutnantti Lammio, Heinäluoma jylisi.

– Menkää te asettelemaan kiviä polkujen varteen ja pulinat pois, Heinäluoma tylytti.


Heinäluoman mielestä eduskunnasta ei tule osapuolta irtisanomislakia koskevassa riidassa "sillä, että hallitus kertoo onnettomista suunnitelmistaan eduskunnalle".

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen puolestaan totesi hallituksen syyllistyneen peräti "tuplapetokseen", viitaten aiemmin läpi vietyyn aktiivimalliin ja keskusteltuun irtisanomislakiesitykseen.

"Demarit sumuttavat suomalaisia"
Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo esitti syytöksiä oppositiolle ja etenkin sosiaalidemokraateille.

– Antti Rinne, toimintanne osoittaa, että te olette mieluummin punainen lakkokenraali kuin sininen rauhantekijä, Elo totesi.



:D
 
Anteeksi mutta mitä? Lähes saman? Ansiosidonnaista oon ite lomautettuna saanut, mutta ei se kyllä lähellekään mitään vakiopalkkaa ollut, jossa nyt muutenkaan ole hurraamista.
Paitsi jos olet työkokeilussa tai vastaavassa mistä et saa palkkaa. AY-liike ei ole kyennyt taistelemaan noita vastaan. On sitä joitain osa-aikatöitä joissa ei käteen jää juuri mitään kun laskee kaikki tuet ja miinustaa työkulut.
 
AY-liike ei ole kyennyt taistelemaan noita vastaan

Aika vahvasti ilmaistu. Aikoinaan nuo ilmaistyöt kehitettiin demareiden toimesta ja AY-liikkeen täydellä siunauksella.

EDIT: Mistä tulikin mieleen, että noista kaikenmaailman kursseista on maksettu sama 9 euroa päivässä aina vuodesta 2001 lähtien. Kukas neuvottelisi kurssilaisille palkankorotukset?
 
Pienet vihreät, pienet vihreät,
ne lystikkäitä on...?

Syyttäjä vaatii vihreiden entiselle kuntapoliitikolle Saido Mohamedille 10 kuukauden ehdollista - ”Rahanpesua on pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä”

77be74ecad273b98c51fbfbf018211f1f8da029a02c5bb291e95cf9e52228851.jpg
 
En pitäisi tuota niinkään vihreiden, vaan somalialaisten ominaisuutena, jos jotain yleistystä pitää suorittaa.
 
Tuota tämänpäiväistä väittelyä ja sen jälkilöylyjä kun seurasi, niin harmiksi kävi kun huomasi miten Suomessakin unohdetaan tosiasioita kun halutaan olla kivoja ja kilttejä. Viitaten siis tuohon Orpon & opposition väittelyyn aiheesta : Orpo: Nyt helpompi palkata vain täydellisiä työntekijöitä, jatkossa huonommistakin lähtökohdista voi saada työpaikan
"
Orpo: Nyt helpompi palkata vain täydellisiä työntekijöitä, jatkossa huonommistakin lähtökohdista voi saada työpaikan"

Eli Orpo sanoi, että huonompikin työntekijä voisi saada töitä, jos näitä hallituksen kaavailemia muutoksia menisi läpi. Siitä hirveä ulina ja huuto salissa "Ai huonoja työntekijöitä!"
Koska kaikki ihmisethän Suomessa haluavat työskennellä 100 lasissa ja yhtäkään mätää omenaa ei ole. :beye:
 
Rehellisesti ottaen näin työnantajani edustajana laittaisin nykyisestä yksiköstäni n. 15% väestä tallaamaan katuja sen toimipisteen hallin sijaan. En ole vapaan irtisanomismenettelyn suurimpia kannattajia, mutta kyllä tuo käytännön tasolla omaa elämää helpottaisi kummasti. (Ja puhun yleisesti, en toimi alle 10-henkilön yrityksessä.)

Mikä tässä vähän hiertää on lähinnä se, että jos esim. työntekijälle tulee terveysongelmia, niin periaatteessa voisi heittää pihalle, kun ei työnteko luista.

Jokainen voi omalle kohdalle kuvitella tilanteen, jossa 35v on painettu samassa firmassa duunia ja eläkeputki on jo näkyvissä, mutta sitten tuleekin jokin terveysjuttu ja tsädääm... Oletkin +50v ongelmajäte, jota kukaan ei halua palkata, sinulta viedään työterveyshuolto ja kaikki muukin. Vastapainona toki sitten se, että onhan tällainen henkilö yritykselle enemmän kustannus kuin tuottava työntekijä.

Tuon takia ei paljoa kannattaisi pitkään uraan panostaa. Hyväksi työntekijäksi pitkällä kaavalla pyrkiminen olisi aika typerää jos varmuus viedään. Jos työnantaja ei pysty laittamaan pystyyn firmaa joka pystyy työntekijöilleen tarjoamaan varmaa tulevaisuutta niin parempi että ne firmat kaatuu ja ne jää pystyyn joissa osataan.
 
Mistä tulikin mieleen, että noista kaikenmaailman kursseista on maksettu sama 9 euroa päivässä aina vuodesta 2001 lähtien. Kukas neuvottelisi kurssilaisille palkankorotukset?

Parempi kun poistettaisiin koko 9 euron kulukorvaus, niin loppuisi näiden tukityöllistettyjen valitus siitä, että joutuvat tekemään töitä 9 eurolla päivässä. Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa kun saavat kaikki mahdolliset sosiaalituet sen lisäksi.

Mikä tässä vähän hiertää on lähinnä se, että jos esim. työntekijälle tulee terveysongelmia, niin periaatteessa voisi heittää pihalle, kun ei työnteko luista.

Niin mikä tässä on ongelma? Kuten itsekin toteat, terveysongelmalliset työntekijät ovat yritykselle pelkkä kuluerä. Lähes kaikki krooniset sairaudet johtuvat muutenkin omista paskoista elintavoista, joten jokainen voi itse valita haluaako sairastua vai ei.
 
Niin mikä tässä on ongelma? Kuten itsekin toteat, terveysongelmalliset työntekijät ovat yritykselle pelkkä kuluerä. Lähes kaikki krooniset sairaudet johtuvat muutenkin omista paskoista elintavoista, joten jokainen voi itse valita haluaako sairastua vai ei.

Valheellisen väitteen toistaminen kerta toisensa jälkeen ei tee siitä totta. Huonot elintavat toki nostavat todenäköisyyttä sairastua yhteen jos toiseenkin, mutta hyvätkään elintavat eivät kaikelta suojaa, varsinkaan suomalaisilla geeneillä.
 
Ei toi Sipilän esiintyminen oikeen vakuuta a-studiossa.
Kun nykylain puitteissakin voi irtisanoa.
 
Jokainen voi omalle kohdalle kuvitella tilanteen, jossa 35v on painettu samassa firmassa duunia ja eläkeputki on jo näkyvissä, mutta sitten tuleekin jokin terveysjuttu ja tsädääm... Oletkin +50v ongelmajäte, jota kukaan ei halua palkata, sinulta viedään työterveyshuolto ja kaikki muukin. Vastapainona toki sitten se, että onhan tällainen henkilö yritykselle enemmän kustannus kuin tuottava työntekijä.
Reiluin ratkaisu tähän ongelmaan olisi tietysti se, että etenkin iäkkäiden ja sairausalttiiden työntekijöiden terveysriskien kantamisen pitäisi tapahtua suuremmalta osin yhteiskunnan toimesta, kuin yksittäisen työnantajan toimesta.

Nyt sellaiset työntekijät kannattaa jättää a) kokonaan rekryämättä b) potkia mitä pikimmiten pois kun terveysriskit alkavat kasaantua ja tämä siirtää riskit ja kustannukset kokonaan yrityksen pussista yhteiskunnan vastuulle.

Tässä kohtaa pitäisi sitten tasapainotella jotenkin fiksusti työntekijän oman, työnantajan ja yhteiskunnan vastuiden välillä.
Valheellisen väitteen toistaminen kerta toisensa jälkeen ei tee siitä totta. Huonot elintavat toki nostavat todenäköisyyttä sairastua yhteen jos toiseenkin, mutta hyvätkään elintavat eivät kaikelta suojaa, varsinkaan suomalaisilla geeneillä.
Mutta eivät ne paskat geenit työnantajankaan vika ole, joten aika epäreilua vaatia etenkin jotain pienyrittäjää omasta pussista maksamaan paljon saikuttavan rikkinäis-geenisen kustannuksia.

Loppupeleissä on minusta väärin, että työnantaja on kovasti vastuussa työntekijän kuluista, mutta yhteiskunta vastaa 100%:sesti työttömän kuluista. Eihän tuosta seuraa mitään muuta kuin valtava kannustin monottaa sairausalttiit ja vanhat veke.

Pitäisi saada aikaan järjestelmä, joka mahdollistaisi oman jaksamisen ja kunnon mukaan työskentelyn.
 
Viimeksi muokattu:
Lähes kaikki krooniset sairaudet johtuvat muutenkin omista paskoista elintavoista, joten jokainen voi itse valita haluaako sairastua vai ei.

Vaikkakin joissakin asioissa samaa mieltä sinun kanssa... mutta jälleen kerran saat asian kuulostamaan siltä, että työntekijä on itse saatanan ruumiillistuma. Ammattitauteja on omalla alalla ja ei auta vaikka ois kuinka tikissä, paska ergonomia kantaessa työmaalla tai asentaessa, se ei oo työntekijän vika. Jos palo-oven ovilehti painaa 160-200kg ja sitä kantaa kaksi ukkoa portaissa tms vaikeissa paikoissa niin ei se oikein ole työntekijän vika jos paikat särkyy ja joutuu saikuttamaan. Julkisivurakentamisessa kyllä ammattitaudit painaa päälle ennen kuin eläke on lähelläkään.
 
Parempi kun poistettaisiin koko 9 euron kulukorvaus, niin loppuisi näiden tukityöllistettyjen valitus siitä, että joutuvat tekemään töitä 9 eurolla päivässä. Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa kun saavat kaikki mahdolliset sosiaalituet sen lisäksi.
Parasta poistaa työkokeilut ja kurssit muilta paitsi niiltä joilta tutkitaan onko paikka sairaseläkkeellä tms. vPelkkä työttömyys, ei edes pitkäaikaistyöttömyys, ole syy. Valtiolle työllistämisvelvoite peruspalkalla, töitä kyllä riittää.
 
Tämä tapahtuu jo nykyään yhteiskunnan puolesta, riippuen työehtosopimuksesta voi henkilö olla 30-120pv sairaslomalla firman piikkiin, mutta sen jälkeen jäädään yhteiskunnan(KELA) vastuulle, jos ei muuta diiliä saada aikaiseksi.
Jep. Se vasta reilua onkin kuin mikrotyönantaja joutuu kolmen hengen firmassa vastuuseen 120pv saikun palkoista...
Parasta poistaa työkokeilut ja kurssit muilta paitsi niiltä joilta tutkitaan onko paikka sairaseläkkeellä tms. vPelkkä työttömyys, ei edes pitkäaikaistyöttömyys, ole syy. Valtiolle työllistämisvelvoite peruspalkalla, töitä kyllä riittää.
Kannatan työkokeiluiden lopettamista, mutta en kannata missään nimessä valtion tai kunnan työllistämisvelvoitetta.

Paljon parempi myöntää joku 5e/h palkkatuki ja päästää ihminen etsimään vapailta markkinoilta niin hyvin palkattua duunia kuin löytää sen sijaan, että joku elämäänsä kyllästynyt kunnan pikkuvirkamies heittää hatusta jotain satunnaisia risusavottanakkeja.
 
@celeb on trolli 99 % todennäköisyydellä, jutut on sen verran äärimmäisyyksiin vedettyä kokkare-retoriikkaa että tulee mieleen sarjakuvahahmo eikä oikea ihminen. Voisin ihan hyvin kuvitella Roope Ankan heittelemässä tollasia kommentteja jos se olisi oikeasti olemassa.
 
Tai heitti se Sipilä pari esimerkkiä. Jos menettää kortin tai ei osaa tulla 7 töihin ni vois irtisanoa sen uuden lain mukaan.
 
Tämä tapahtuu jo nykyään yhteiskunnan puolesta, riippuen työehtosopimuksesta voi henkilö olla 30-120pv sairaslomalla firman piikkiin, mutta sen jälkeen jäädään yhteiskunnan(KELA) vastuulle, jos ei muuta diiliä saada aikaiseksi.
Liäksi yhteiskunta kitkuttelee aivan lian pitkään jotta päästäisi sairaseläkkeelle. Pakko olla sairaslomalla vaikka on aivan selvää sekä työntekijälle että työnantajalle ettei työtä voi tehdä.
 
@celeb on trolli 99 % todennäköisyydellä, jutut on sen verran äärimmäisyyksiin vedettyä kokkare-retoriikkaa että tulee mieleen sarjakuvahahmo eikä oikea ihminen. Voisin ihan hyvin kuvitella Roope Ankan heittelemässä tollasia kommentteja jos se olisi oikeasti olemassa.

En usko että on trolli. Se on aina vetäny tota kokoomus linjaa. Joku iso tekijä se on työmarkkinoilla ku itteesä ei koske mitkää asiat mitä heikennyksiä keksitään.
 
En usko että on trolli. Se on aina vetäny tota kokoomus linjaa. Joku iso tekijä se on työmarkkinoilla ku itteesä ei koske mitkää asiat mitä heikennyksiä keksitään.
Jospa se on vaan trolli joka trollaa antaumuksella? Kuulostaa ihan joltakin sketsihahmolta, karikatyyrilta sydämettömästä eliittiporvarista joka haluaisi viskata työttömät uuniin.
 
En usko että on trolli. Se on aina vetäny tota kokoomus linjaa. Joku iso tekijä se on työmarkkinoilla ku itteesä ei koske mitkää asiat mitä heikennyksiä keksitään.

Sekä toistaiseksi voimassa olevassa työsopimuksessa että määräaikaisessa työsopimuksessa on ongelmia. Määräaikainen on näistä vielä vaikeammin irtisanottavissa kesken määräajan. Toistaiseksi voimassa olevassa työsopimuksessa on aina irtisanomisaika ja sen irtisanomiseen tarvitaan pätevä syy. Irtisanomisaika pitäisi poistaa ja irtisanomiseen ei pitäisi tarvita mitään syytä, eli sopimus päättyisi sillä sekunnilla kun työnantaja niin sanoisi. Työntekijä ei kuitenkaan saisi irtisanoa sopimusta ilman irtisanomisaikaa.

Suomessa työntekijät Ay-liikkeen johdolla lakkoilevat pienimmästäkin asiasta. Kaikista lakoista tulisi tehdä laittomia. Työnantajapuoli ei kannata juuri mitään työntekijäpuolen ajamaa asiaa.

:smoke:
 
Ben Zyskowiczilta ehdotus ay-liikkeelle: Kuukausi aikaa – valmistelkaa vaihtoehto
Ben Zyskowiczilta ehdotus ay-liikkeelle: Kuukausi aikaa – valmistelkaa vaihtoehto

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/VNT_1+2018.pdf

-Työntekijälle ja työnantajalle vapaus päättää työsopimus milloin haluaa. Viikon karenssi irtisanotulle tai irtisanoutuneelle.
- Ja tämä ulotetaan jokaiseen virka- tai työsuhteeseen.

5 % lisävero jokaiselle yrittäjälle, joka ei ole palkannut uutta työntekijää kolmen kuukauden sisään.

Tosin raippa taitaa koskea vain työntekijöitä.
 
5 % lisävero jokaiselle yrittäjälle, joka ei ole palkannut uutta työntekijää kolmen kuukauden sisään.

Tosin raippa taitaa koskea vain työntekijöitä.

Ja mites lottoat, kuka tämän lisäveron oikeasti maksaisi? Ja toiseksi, oikeastiko luulet, että tällä olisi mitään tekemistä työllisyyden parantamisen kanssa.

e. Itseasiassa kiinnostaisi saada lisätarkennus, mitä tarkalleen ottaen tällä tarkoitat: korotettaisiinko jotain olemassolevaa veroa vai kenties tämä olisi joku muu vero. Ja mitä tarkalleen ottaen verotettaisiin.
 
Ja mites lottoat, kuka tämän lisäveron oikeasti maksaisi? Ja toiseksi, oikeastiko luulet, että tällä olisi mitään tekemistä työllisyyden parantamisen kanssa.

Eihän tuossa nyt oteta keneltäkään mitään pois, vaan annetaan mahdollisuus 5 % veronalennukseen, jos työllistää aktiivisesti!
 
Eihän tuossa nyt oteta keneltäkään mitään pois, vaan annetaan mahdollisuus 5 % veronalennukseen, jos työllistää aktiivisesti!

Aha, tällainen paska parodia onkin keskustelun kannalta järkevää. Mutta realistisia ehdotuksia ei taidakaan löytyä..
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 506
Viestejä
4 568 701
Jäsenet
75 209
Uusin jäsen
Omegakoi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom