• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Halla-Ahon viestihän oli seuraava: ”Talouden globalisaatiota ja tavaroiden vapaata liikkumista on ryhdyttävä purkamaan määräämällä ilmastovero tuontituotteille yleensä ja sakkovero pahimpien saastuttajien tuontituotteille.”

Tuossahan on se suuri ongelma, että jos Suomi alkaa laittamaan tullia tuontituotteille, vastaavasti kaikki maat joihin tämä tulli iskee laittavat myös vastatulleja sitten ihan vastaavalla tavalla Suomesta ko. maahan suuntautuvaan vientiin. Eli mennään takaisin EU:ta edeltävään aikaan jolloin kaikki ulkomailta tuotu maksoi maltaita ja valikoima oli pientä. Ja tuohan käytännössä vaatii EU eroa kun EU tasollahan nuo tullit on sovittu.
Siksi nuo tullit tulisi määrätä EU:n tasolla eikä Suomen. Ilmastovero ja sakkovero ovat hyviä ideoita.
 
Siksi nuo tullit tulisi määrätä EU:n tasolla eikä Suomen. Ilmastovero ja sakkovero ovat hyviä ideoita.

Ei ne saastuttavat valtiot niitä tule hyvällä katsomaan vaikka ne mistä syystä asetettaisiin. Vastatullit tulee kuitenkin joten se on ihan sama asetetaanko noita ympäristön vai omien valmistajien turvaamiseksi.
 
Hallitus pukkaa ulos ehdotuksen, jossa heikennetään työntekijän irtisanomissuojaa. Tämä siis rikkoo suoraan tuota aikaisempaa sopimusta missä luvattiin että lisäheikennyksiä ei tule.

No ei oikeastaan noin. Nyt ei olla kajoamassa työttömyysturvaan, joten siltä osin lupaus on ihan kunnossa.

Eikö tässä tilanteessa AY-väki ole kuitenkin oikeassa vastustaessaan tuota uutta ehdotusta, koska se rikkoo suoraan aikaisempaa kiky sopimuksen lupausta?

AY-mafiaa vituttaa ilmeisesti se, että sen mielestä luvattiin sopia asiat kolmikantaisesti jatkossa. Tosin, en tiedä, mitä tarkalleen on luvattu ja annettu ymmärtää. Tavallaan sääli, että AY-mafialla on niin paljon valtaa painostaa maamme lainsäädäntöelintä, että tällaisia keskusteluja käydään ja lupauksia tarvitsee tehdä. Mutta minkäs teet kun maa on AY-sikariportaan luvattu valtakunta.
 
Hallitus puskee läpi kiky-sopimuksen. Kiky sopimus alentaa varsinkin pienpalkka-alojen tuloja (lomarahaleikkaukset). Hirveän väännön jälkeen työntekijäpuolet sen hyväksyvät, kunhan luvataan että lisäheikennyksiä työntekijäpuolelle ei tule (Palveluala ärsyyntyi aktiivimallista).

Toinen paino vaaassa:

Jo nykypäivänä kannattaa useimmin jättää palkkaamatta työntekijää koska se voi olla eläke ja sosiaaliturvamaksujenkin jälkeenkin rasite.
Sitä vastoin kannattaa kilpailuttaa toimet ja ostaa työkorvauksella yrittäjän yms. palveluksia. Sellainen, joka hoitaa itse sosiaaliturva ja eläkemaksunsa ja jolle voi leväperäisesti tehdystä työstä jättää korvaukset maksamatta. Asia puidaan silloin käräjillä eikä liitonmiehien avustuksella.

Tämä on yhä edelleen sellainen suunta "yrittäjä-suomi", johon AY-liikkeet ja demarit ovat meitä ajamassa lopullisella periksiantamattomuudella. Se voi olla tulevaisuuskin, että jossain vaiheessa nämä palkkaavatkin yritykset ostavat palvelunsa palkkauksen sijaan pelkästään "toiminimiltä" ja muilta yrittäjiltä. Tarpeettomina heistä sopimuksen puitteissa pääsee eroon ja laadulle voi saada takuuta. Palkolliseksi sitten pääsevät vain todelliset "kultamuna löydykset".

******


"Kiistelty alkoholilaki meni läpi niukasti vuoden lopulla eduskunnassa. Liitossa pelätään, että vahvemmat juomat houkuttelevat entistä enemmän varkaita.

Työntekijöille on annettu selkeät ohjeet, miten häiriötilanteissa toimitaan.

– Työntekijän oma turvallisuus on ykkösasia.
"

Hallelujah...
 
Ottaen huomioon, että Suomi on jo valmiiksi äärimmäisen vasemmistolainen valtio, oikeastaan mikä tahansa talouspoliittisesti suomalaista nyky-yhteiskuntaa tukeva tai entisestään vasemmalle kallistava poliittinen kannanotto. Näitä näkyy aina vähän väliä ainakin Hesarissa, joskus YLE:llä. Sitten taas sosiaalipoliittisesti about jokaikinen kannanotto:
Nyt taas mennään siihen kategoriaan, että puhut täysin asenteellisista lähtökohdista tai et ymmärrä mitä äärimmäinen vasemmistolaisuus on. Suomi ei ole lähelläkään mitään äärivasemmistolaisuutta millään mittarilla.

Tämä. Rotusegregaatio, avoin rasismi/syrjintä ihmisryhmiä kohtaan mitä esim lähes jokaisessa Hesarin NYT-liitteen ja joskus itse emolehdenkin jutuissa tuetaan on lievästi sanottuna "radikaalia". Näiden tosiasioiden myöntäminen ei tuntunut olevan vaikeaa vasemmistolaisillekaan viime vuosisadalla, mutta nyt vissiin on ääni kellossa muuttunut.
Näitä kun on lähes jokaisessa NYT-liitteessä, niin niistä voisi vaikka laittaa pahimmat esimerkit tähän. Niistä esimerkeistä taisi tämä keskustelukin lähteä liikkeelle.
 
Nyt taas mennään siihen kategoriaan, että puhut täysin asenteellisista lähtökohdista tai et ymmärrä mitä äärimmäinen vasemmistolaisuus on. Suomi ei ole lähelläkään mitään äärivasemmistolaisuutta millään mittarilla.

Joo, haluan ensin nähdä kaiken yksityisen omaisuuden pakkososialisoinnit ja sitten ruvetaan miettimään että onko tämä nyt sitä äärimmäistä vasemmistolaisuutta.
 
Samaa mieltä. Vaikka SDP ja Vas ovatkin kohtuullisen suosittuja, ei suomen poliittista kenttää voi hyvällä tahdollakaan kutsua ääri(talous-)vasemmistolaiseksi. Suomessa on kuitenkin vapaus omistaa, varsin vapaa markkinatalous monella alalla. Sote-prosessi osoittaa, että löytyy paljon tahtoa vapauttaa lisää markkinoita (mitä ironisesti moni tässä ketjussa kirjoittava vastustaa voimakkaasti). EU:hun kuuluminen on myös osoitus halusta vapaampaan markkinatalouteen tavaroiden ja työvoiman vapaan liikkuvuuden takia. Ei lainkaan äärivasemmistolaista talousmielessä.

Toki on paljon epäkohtia. Itseäni vituttaa loputtoman vahva AY-mafia, joka voi laittomilla lakoillaan torpata eduskunnan päätöksiä mielivaltaisesti suojellakseen milloin minkäkin ryhmän saavutettuja etuja. Samoin vituttaa piensijoittajien vuodesta toiseen jatkunut perseeseen kairaaminen (pääomaverotus on noussut voimakkaasti aivan näihin vuosiin asti noin 20v ajan ja Rinne haluaa lisää).
 
Vahva AY-liike on hyvä asia, ilman sitä asiat olisivat paljon huonommin. Pääomatuloja tulisi taas verottaa kuten muitakin tuloja. Korkeapalkkainen palkansaaja maksaa veroja huomattavasti enemmän jos ei voi ottaa osaa pääomatuloina.

Pääomaverotuksen nousu oli ihan hallituksen ansiota solidaarisuusveron ja kikyn ohella. Mikä on ryhmä jota ei olisi 'kairattu perseeseen'? Edustajat itse tietty mutta kuka muu?
 
Vahva AY-liike on hyvä asia, ilman sitä asiat olisivat paljon huonommin.

Tai sitten ei olisi, ja työttömyys olisi merkittävästi nykyistä matalampaa, yritykset investoivat, uusia aloja syntyisi jne. AY-liike on hyvä asia, muttei liian vahva. Lisäksi sanktiot laittomista lakoista ovat aivan liian pienet.

Pääomatuloja tulisi taas verottaa kuten muitakin tuloja. Korkeapalkkainen palkansaaja maksaa veroja huomattavasti enemmän jos ei voi ottaa osaa pääomatuloina.

Puhuin nimenomaan piensijoittajasta. Yritys maksaa ensin yhteisöveron ja siihen päälle sitten lätkitään vielä 30/34 prosentin pääomavero vaikka pääomatuloja olisi 500e vuodessa. Luonnollisesti AY-mafia ei maksa pääomaveroa kun on ensin kairannut asumistuet itselleen vuokrafirmojen kautta. Ihailtavan yleishyödyllistä meininkiä.

Pääomaverotuksen nousu oli ihan hallituksen ansiota solidaarisuusveron ja kikyn ohella. Mikä on ryhmä jota ei olisi 'kairattu perseeseen'? Edustajat itse tietty mutta kuka muu?

Puhuin nimenomaan piensijoittajista, joiden verotus on kiristynyt 20v ajan öbaut jatkusti. Suomi tarvitsee pääomia, kotimaisia omistajia, investointeja, aktiivista rahaa työpaikkojen ja hyvinvoinnin luontiin. Sipilän hallitus on ollut ensimmäinen vuosikausiin, joka ei pahenna piensijoittajien verotusta. Saavutus sekin ja vaati oikeistohallituksen. Pahoin pelkään, että Rinne jatkaa vanhaa linjaa ja karkoittaa lisää pääomia ulkomaille. Sitten itketään "kasvotonta omistajaa" :facepalm:
 
Yritys voi onneksi käyttää erinäisiä verovähennyksiä, mutta ikävä kyllä isommat yritykset osaavat käyttää niitä paremmin. Ajattelin sinun tarkoitavan piensijoittajalla normaalia työssäkäyvää joka sijoittaa osan tuloistaan. Vastauksessa en tosin ajatellut vain piensijoittajia vaan noita 34% piirissä olevia. Aivan samoin matalapalkkaisten suhteen tasavero on huono jos sitä ei kompensoida jotenkin. Asumistuki voidaan nähdä tällaisena kompensaationa, sitä saa vuokraan että omistusasunnon korkoihin. Jonkinlainen kansalaispalkka yhdistettynä tasaveroon olisi toimiva, mutta vaarana on että pääomavero nousee liian korkealla. Jos ajatellaan valtion tuottoa niin pääomaverossa ja tuloverossa on eri prosentit sille jolla maksimoidaan valtion verosaatavat. Palkansaajan on huomattavan vaikeampi siirtää toimintansa ulkomaille. Jos siirrämme verotusta ansaitsemisesta kulutukseen niin se ratkaisee ongelmia jonkin verran mutta siinä voi tulla vastaan EU:n vapaa liikkuvuus.
 
Yritys voi onneksi käyttää erinäisiä verovähennyksiä, mutta ikävä kyllä isommat yritykset osaavat käyttää niitä paremmin.

Käytännössä ei voi näihin.

On veroja, jotka on sidottu yrityksen voittoon, ja veroja, jotka on sidottu muuhun.

Osinkoja voidaan (pitkällä tähtäimellä, keskimäärin jne) jakaa vain siitä summasta, jonka yritys tekee voittoa, joten vähennykset muista yrityksen maksamista veroista on tämän efektiivisen pääomatuloveroprosentin kannalta merkityksettömiä.


Tyypillinen voitosta kerättävään veroon liittyvä verovähennys on, että voitoista saa vähentää edellisten tilikausien tappion.

Tämä käytännössä tarkoittaa vain sitä, että sen avulla yritys vain maksaa keskimääräiseen voittoonsa sidotun määrän verran niitä voittoon sidottuja veroja eikä enempää vaikka yritys välillä tuottaisi tappiota.
 
Käytännössä ei voi näihin.

On veroja, jotka on sidottu yrityksen voittoon, ja veroja, jotka on sidottu muuhun.

Osinkoja voidaan (pitkällä tähtäimellä, keskimäärin jne) jakaa vain siitä summasta, jonka yritys tekee voittoa, joten vähennykset muista yrityksen maksamista veroista on tämän efektiivisen pääomatuloveroprosentin kannalta merkityksettömiä.


Tyypillinen voitosta kerättävään veroon liittyvä verovähennys on, että voitoista saa vähentää edellisten tilikausien tappion.

Tämä käytännössä tarkoittaa vain sitä, että sen avulla yritys vain maksaa keskimääräiseen voittoonsa sidotun määrän verran niitä voittoon sidottuja veroja eikä enempää vaikka yritys välillä tuottaisi tappiota.
Verovähennyksillä ja konsernikikkailulla voi vähentää voittoja. Totta että tuolloin ei puhuta verovähennyksistä vaan verosuunnittelusta.
 
Mitä nämä mystiset verovähennykset ovat? Ihan saa reilusti listata vaikka lakikirjasta.

Poistoilla voi kyllä ”kikkailla”, mutta niiden jaksotus ei ole kyllä mikään verovähennys. Niillä voi kyllä ainakin lyhyellä aikavälillä vaikuttaa veronmaksuun, kun firman taseesta saa kamaa ulos nopeammin kuin sen käyttöarvo oikeasti katoaa, mutta rahaa ei tuolla tavalla kyllä sinänsä säästä, vaan voi haalia lähinnä nopeammin käyttötavaroita kuin mitä ne oikeasti lahoavat.

Sitten kun puhutaan konsernilainoista, IP-oikeuksien lisensointimaksuista ja muista, niin mennään aika kauas yksittäisen yrityksen verotuksesta ja kyseessä eivät ole mitkään ”verovähennykset”.
 
Koko sote uudistus on täyttä paskaa, normaali ihminen tulee kärsimään ja yritysjohtajat voittaa.
Meidän on pakko vaihtaa hallitusta ens vaaleissa. Ihan sama että uskotko muutokseen, niin koita nyt silti äänestää, tällä nykyisellä ei voi jatkaa.
 
Koko sote uudistus on täyttä paskaa, normaali ihminen tulee kärsimään ja yritysjohtajat voittaa.
Meidän on pakko vaihtaa hallitusta ens vaaleissa. Ihan sama että uskotko muutokseen, niin koita nyt silti äänestää, tällä nykyisellä ei voi jatkaa.
Aivan sama mitä äänestää koska jos joku puolue ei saa 50%+ äänistä niin samat persereiät sen hallituksen muodostaa vuodesta toiseen.
 
Li Andersson: ”Käsittämätön ajatus – Olen järkyttynyt Juha Sipilän demokratiakäsityksestä”

Taas sarjassa "Mitä vittua?!?"-lausuntoja Sipilältä ja Li kärppänä paikalla järjen äänenä. Oikein harmittaa että Lin tasoinen politiikko tuhlaantuu niinkin paskassa puolueessa kuin vasemmistoliitto. Olisi nyt edes vihreä.
Aika ilmaisia lyöntejä Sipilä tässä antaa oppositiolle. Millään luottamusäänestyksellä ole mitään väliä kansalaisten oikeudelle protestoida.
 
Aallon pitkittynyt sairausloma lisää vihreiden ahdinkoa – Ohisalo: ”Tarvitsemme näinä viikkoina tiedon siitä, onko hän tulossa takaisin”
On muuten vähän samaa ilmassa, kun liigajoukkueen tappioputken aikaan :D
"Valmentajalla on seuran täysi tuki."

Pitäisi ehkä Toukon itse tajuta siirtyä syrjään, vaikka ihan terveyssyihin vedoten.
Hankala paikka. Meneekö todella äänestäjien hyväksymäksi, että Touko jää pois? Pahimmassa tapauksessa ulos eduskunnasta ja poliittinen ura oli siinä.
Tosin ei ne välttämättä kiitä muutenkaan.
 
Saihan Touko-poika jätettyä entisen akkansa ja uuden suhteen radikaali-feministi-Iiris-Flinkkilän kanssa, sen suhteen turvin ja saman suhteen opeilla tuota liikettä onkin johdettu. Jälki on nähtävissä paitsi gallupeissa, myös kuntatasolla niissä kunnissa, joissa tämä koettiin parhaaksi vaihtoehdoksi.
Toivon vihreistä ensi vaaleissa 50% puoluetta.

Mikä muuten tuossa Iiriksessä on niin radikaalia?
 
Li Andersson: ”Käsittämätön ajatus – Olen järkyttynyt Juha Sipilän demokratiakäsityksestä”

Taas sarjassa "Mitä vittua?!?"-lausuntoja Sipilältä ja Li kärppänä paikalla järjen äänenä. Oikein harmittaa että Lin tasoinen politiikko tuhlaantuu niinkin paskassa puolueessa kuin vasemmistoliitto. Olisi nyt edes vihreä.
En ole liittoon koskaan kuulunut mutta tämä Sipilän kausi saanut kyllä vakavasti miettimän että ehkä se AY mafia ei ihan täysin perseestä kuitenkaan ole. Pitäisi varmaan liittyä.
 
Onhan se epäreilua jos vaan työnantajilla saa olla omat mafiansa eikä työntekijöillä ollenkaan.
Pitäs taas vähän paperin näyttää miten lakkoaseella saa poliitikot kyykkyyn ja suut suppuun.
Paperi ja ahtaajat lakkoon niin saa sipilä ottaa takin naulasta ja sanoa että heippa.
 
Onhan se epäreilua jos vaan työnantajilla saa olla omat mafiansa eikä työntekijöillä ollenkaan.
Pitäs taas vähän paperin näyttää miten lakkoaseella saa poliitikot kyykkyyn ja suut suppuun.
Paperi ja ahtaajat lakkoon niin saa sipilä ottaa takin naulasta ja sanoa että heippa.
AKT vaan esim viikon lakkoon niin alkaa kylän mummojakin kiinostamaan että mitä siellä hallituksesa perseillään kun ei ole maitoa kaupassa.
 
Onhan se epäreilua jos vaan työnantajilla saa olla omat mafiansa eikä työntekijöillä ollenkaan.
Ööh niin mitkä mafiat? Suomessa työntekijöillä on rajattomat oikeudet ja työnantajaa kairataan perseeseen lähtöruudusta alkaen lähes jokaikisessä asiassa. Työntekijät voivat mennä läpällä lakkoon ties minkä kassikutinan takia ja aiheuttaa miljoonien/miljardien vahingot ilman vastuuta, mutta työnantaja ei voi antaa kenellekään potkuja, ei voi pitää julkista/yksityistä rekisteriä haitallisista työntekijöistä tai mitään muutakaan. Oikeastaan ainoa ase on siirtää tuotanto muualle/sulkea tehtaat/toimipisteet mitä on ahkerasti käytetty jo ja koko suomalainen yhteiskunta maksaa hinnan.

Pitäs taas vähän paperin näyttää miten lakkoaseella saa poliitikot kyykkyyn ja suut suppuun.
Paperi ja ahtaajat lakkoon niin saa sipilä ottaa takin naulasta ja sanoa että heippa.
Joo kannattaa varsinkin jos haluaa ne viimeisetkin työpaikat hävittää tai _toivottavasti_ saada hallitus kieltämään lakkoilu kokonaan kaikissa muodoissa.
 
Ei lakkoilua voi tai saa kieltää.

Ihmisillä pitää olla aina vapaaehtoinen oikeus kieltäytyä töistä. Mutta pitää ymmärtää seuraukset: työnantajalla ei pidä olla takaisinottovelvollisuutta jos työntekijä menee lakkoon.

Nykyisin systeemi on rikki, koska se katsoo että duunari jotenkin omistaa työpaikkansa.
 
Ei lakkoilua voi tai saa kieltää.

Ihmisillä pitää olla aina vapaaehtoinen oikeus kieltäytyä töistä. Mutta pitää ymmärtää seuraukset: työnantajalla ei pidä olla takaisinottovelvollisuutta jos työntekijä menee lakkoon.

Nykyisin systeemi on rikki, koska se katsoo että duunari jotenkin omistaa työpaikkansa.
Lakkoilu on inherenttisesti väärin terveen moraalin ja oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Kyseessä on sopimusrike ja petos jollle on luotu synteettinen suoja ja uusi nimitys. Jokainen henkisesti terve ihminen on täysin kykenevä miettimään haluaako noudattaa sopimuksen ehtoja ennen sen allekirjoittamista joten kaikki rutina jälkikäteen on omaa idioottimaisuutta. Työstä voi kieltäytyä irtisanoutumalla. Kenenkään ei ole pakko tehdä töitä.

Koska Yhdysvalloissa asiat ovat paremmin? Mielestäni ei ole.
Tuliko tämä väärään ketjuun vai mihin tämä liittyi?
 
Tuliko tämä väärään ketjuun vai mihin tämä liittyi?
Yhdysvallat on hyvä esimerkki maasta jossa AY-liikkeillä ei ole niin paljoa valtaa, irtisanominen on helpompaa ja joka on yrittäjämyönteinen. Myös BKT asukasta kohden on suurempi.

Toki suurimman osan haitoista välttää kunnon sosiaaliturvalla mutta veikkaan että AY-liikettä vastustavat eivät kannata hyvää sosiaaliturvaa.
 
Minkä vuoksi porukka muutes vastustaa näin kovasti irtisanomissuojan heikentämistä? Eikö kaavailuissa ole, että se koskisi vain alle kymmenen hengen yrityksiä? Itse olen sitä mieltä, että jonkin tasoinen kevennys olisi kohdallaan. Olen ollut siitä saakka, kun työelämän ensiaskelia otin.

Mahdollinen ongelma voisi olla pieni epätasa-arvo, enkä sen vuoksi tiedä, onko kaavaillut muutokset edes laillisia.
Muuten näkisin, että muutoksessa olisi voittajia ne, jotka hoitavat työnsä hyvin, sekä tietysti yrittäjät. Häviäjiä suuret yritykset, sekä ne, jotka hoitavat hommansa alimmalla vaaditulla tasolla, tai hiukan sen alle.
 
Viimeksi muokattu:
Lakkoilu on inherenttisesti väärin terveen moraalin ja oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Kyseessä on sopimusrike ja petos jollle on luotu synteettinen suoja ja uusi nimitys. Jokainen henkisesti terve ihminen on täysin kykenevä miettimään haluaako noudattaa sopimuksen ehtoja ennen sen allekirjoittamista joten kaikki rutina jälkikäteen on omaa idioottimaisuutta. Työstä voi kieltäytyä irtisanoutumalla. Kenenkään ei ole pakko tehdä töitä.
Huomaatko että tässä meinataan vaihtaa sopimuksen ehtoja.
 
Minkä vuoksi porukka muutes vastustaa näin kovasti irtisanomissuojan heikentämistä? Eikö kaavailuissa ole, että se koskisi vain alle kymmenen hengen yrityksiä? Itse olen sitä mieltä, että jonkin tasoinen kevennys olisi kohdallaan. Olen ollut siitä saakka, kun työelämän ensiaskelia otin.
Itse en vastusta tätä. Tosin en pidä henkilömäärärajoituksesta. Mutta olen vahvan AY-liikkeen puolella yleisesti ottaen.

Itseäni nuo eivät juurikaan koske henkilökohtaisella tasolla tällä hetkellä, sen verta hyvä työmarkkinatilanne. Mutta näin työntekijän näkökulmasta on ikävää kuinka vaikeaa on joskus päästä eroon hankalasta työtoverista taikka esimiehestä poislukien työpaikan vaihto.
 
Huomaatko että tässä meinataan vaihtaa sopimuksen ehtoja.

Kyllähän se nyt on selvää ja sovittua, että jos työnantaja antaa vakipaikan, niin se on väärin ja epäreilua irtisanoa työntekijä, joka ei suoriudu työtehtävistään tai joka käyttäytyy epäasiallisesti. Kyllä työntekijällä pitää olla oikeuksia.
 
Yhdysvallat on hyvä esimerkki maasta jossa AY-liikkeillä ei ole niin paljoa valtaa, irtisanominen on helpompaa ja joka on yrittäjämyönteinen. Myös BKT asukasta kohden on suurempi.

Toki suurimman osan haitoista välttää kunnon sosiaaliturvalla mutta veikkaan että AY-liikettä vastustavat eivät kannata hyvää sosiaaliturvaa.

No saadaan automaattinen sosiaaliturcan ja palvelujen heikennys, jos työllisyys ei nouse sinne 80%.Mutta työmarkkinajärjestöjä kiinnostaa ne omat jäsenet, miksi miettiä muuta. Ja jos kuvittelee, että työmarkkinajärjestöjen kanssa sopimalla saa aikaiseksi jotain, niin miksi meillä työllisyys oli 10 vuotta samana.
 
Työnantaja kyllä monottaa jokaisen pellolle jos pystyy. Ammattiliitto on siinä työntekijän apuna. Ja pyhälisillä voitte pyyhkiä persettä ilman liittoja. Samoin isyysäitiys lomilla. Ihan joka kohdalla.
 
Suomessa työntekijöillä on rajattomat oikeudet
Ei ole
työnantajaa kairataan perseeseen lähtöruudusta alkaen lähes jokaikisessä asiassa
Laita vaikka taas 5 pahinta kairausta
Työntekijät voivat mennä läpällä lakkoon ties minkä kassikutinan takia ja aiheuttaa miljoonien/miljardien vahingot ilman vastuuta
Laittomista lakoista voisi ehkä miettiä korvauskäytäntöä uudestaan.
mutta työnantaja ei voi antaa kenellekään potkuja
Kyllä voi
ei voi pitää julkista/yksityistä rekisteriä haitallisista työntekijöistä
Joo ei voi, eikä jumalauta pidäkään.

Jos nyt ei mentäisi näihin jäätäviin yleistyksiin...
 
Suomessa laittomalla lakolla on sakossa yläraja rapiat 23 000 euroa. Laittomilla lakoilla on historiassa aiheutettu esim. paperiteollisuudelle kymmenien miljoonien vahingot yhdellä lakolla. Melko hupaisaa.

Ja jos tämä tuntuu hupaisalta niin nauraa saa vedet silmissä siinä vaiheessa kun tajuaa että ammatiyhdistysliikkeet on yleishyödyllisiä tahoja ja nauttivat vaikka mistä verovapauksista :D
 
Kyllä ihmetyttää nuo puheet, että työnantaja potkisi kaikki työntekijät pihalle jos irtisanomissuojaa ei olisi tai sitä heikennettäisiin. Kuka ne työt sitten tekee? Ihan syystä ne työntekijät on sinne alunperinkin palkattu.

Minusta työntekijällä pitäisi olla velvollisuus osoittaa oma hyödyllisyys ja tarpeellisuus työnantajalle. Jos ei sitä pysty tekemään niin työnantajalla pitäisi olla täysi oikeus irtisanoa tuollainen henkilö. On tullut tuolla työelämässä nähtyä sellaisia joo joo -miehiä, joista ei juuri hyötyä ole kenellekään, ehkä jopa haittaa, mutta ei niistä kovin helposti eroon pääse jos eivät isosti töpeksi. Tuollaiset pitäisi pystyä kohtuullisella vaivalla korvaamaan toisella työntekijällä.

Edit. Terveisiä palkansaaja
 
Työnantaja kyllä monottaa jokaisen pellolle jos pystyy. Ammattiliitto on siinä työntekijän apuna. Ja pyhälisillä voitte pyyhkiä persettä ilman liittoja. Samoin isyysäitiys lomilla. Ihan joka kohdalla.
Saattaa se liiketoiminta aavistuksen kärsiä, jos jokaisen työntekijän potkii pois.
 
Suomessa laittomalla lakolla on sakossa yläraja rapiat 23 000 euroa. Laittomilla lakoilla on historiassa aiheutettu esim. paperiteollisuudelle kymmenien miljoonien vahingot yhdellä lakolla. Melko hupaisaa.

Ja jos tämä tuntuu hupaisalta niin nauraa saa vedet silmissä siinä vaiheessa kun tajuaa että ammatiyhdistysliikkeet on yleishyödyllisiä tahoja ja nauttivat vaikka mistä verovapauksista :D

Tilanteesta kertoo aika paljon myös se, että Ruotsissa tehdään 1 laiton lakko vuodessa Suomen noin 100 laitonta lakkoa kohden. Ero on siinä, että Ruotsissa laiton lakkoilu maksaa ihan oikeaa rahaa ja saattaa maksaa jopa sille duunarille. Musta on täysin käsittämätöntä, että Suomessa sakolle on cappi.
 
Tilanteesta kertoo aika paljon myös se, että Ruotsissa tehdään 1 laiton lakko vuodessa Suomen noin 100 laitonta lakkoa kohden. Ero on siinä, että Ruotsissa laiton lakkoilu maksaa ihan oikeaa rahaa ja saattaa maksaa jopa sille duunarille. Musta on täysin käsittämätöntä, että Suomessa sakolle on cappi.

Onko kyseessä laiton lakko jos kyseessä on ylityö- ja vuoronvaihtokielto?
 
1.) Kansa äänestää puolueita x ja y, sekä niiden politiikkaa
2.) puolueet x ja y harjoittaa politiikkaa, jonka takia ne hallitukseen äänestettiin.
3.) AY-liikettä vituttaa demokratia ja väärin äänestänyt kansa
4.) AY-liike kostaa vitutuksensa rankaisemalla yrityksiä ja ihmisiä, jotka eivät äänestä eivätkä voi mitään asialle (tai no voivat siirtää toimintaasa turvaan, mutta ei se helposti käy).

Ja mites vitussa tuollaista AY-liikettä vastaan voi tavallinen Suomen kansalainen, tai Suomessa toimiva yritys suojatua? No ei mitenkään!
 
Tilanteesta kertoo aika paljon myös se, että Ruotsissa tehdään 1 laiton lakko vuodessa Suomen noin 100 laitonta lakkoa kohden. Ero on siinä, että Ruotsissa laiton lakkoilu maksaa ihan oikeaa rahaa ja saattaa maksaa jopa sille duunarille. Musta on täysin käsittämätöntä, että Suomessa sakolle on cappi.

Voi toki olla mahdollista että laiton lakkoilu on Suomessa yleisempää, mutta lakkojen määrä ei kyllä itsessään kerro asiasta yhtään mitään. Voihan olla, että noihin sataan lakkoon osallistuu 10 työntekijää ja Ruotsin yhteen lakkoon 10 tuhatta työntekijää.
 
Tilanteesta kertoo aika paljon myös se, että Ruotsissa tehdään 1 laiton lakko vuodessa Suomen noin 100 laitonta lakkoa kohden. Ero on siinä, että Ruotsissa laiton lakkoilu maksaa ihan oikeaa rahaa ja saattaa maksaa jopa sille duunarille. Musta on täysin käsittämätöntä, että Suomessa sakolle on cappi.

Ruotsissa myös oikeasti työntekijät ja työnantajat keskustelevat yrityksen asioista avoimesta ja sen takia lakkoja ei olekaan niin usein. Suomessa taas osapuolet on selvästi toistensa vastustajia ja yritykset yleensä kertovat työntekijöillensä mahdollisimman vähän. Yritykset maksaa palkkaa kun on pakko ja työntekijät tekevät työtä, jotta pystyy elämään. Yhteisen hyvän tavoittelu Suomessa on hyvin harvinaista.
 
Ruotsissa myös oikeasti työntekijät ja työnantajat keskustelevat yrityksen asioista avoimesta ja sen takia lakkoja ei olekaan niin usein. Suomessa taas osapuolet on selvästi toistensa vastustajia ja yritykset yleensä kertovat työntekijöillensä mahdollisimman vähän. Yritykset maksaa palkkaa kun on pakko ja työntekijät tekevät työtä, jotta pystyy elämään. Yhteisen hyvän tavoittelu Suomessa on hyvin harvinaista.

Ja nykyinen hallitus tuntuu luovan koko ajan enemmän ja enemmän eripuraa työnantajan ja työntekijöiden välille.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 146
Viestejä
4 487 996
Jäsenet
74 159
Uusin jäsen
kahvirommi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom