- Liittynyt
- 08.04.2022
- Viestejä
- 1 375
Esitän lukuja toisen käyttäjän puolesta. Jos tienaat noin 4000 euroa kuussa eli 50 000 euroa vuodessa (lomarahan kanssa), niin käteen jää noin 35 000 euroa. Jos tässä tilanteessa vaihtaisit nelipäiväiseen työviikkoon ja palkka pienenisi samassa suhteessa eli 4000 -> 3200 euroa kuussa ja 50 000 -> 40 000 euroa vuodessa niin käteen jäisi noin 30 000 euroa. Eli siis vaikka kuukausipalkka pieneni bruttona 800 eurolla niin nettopalkka pieneni vain 400 eurolla.Et siis käytännössä häviäisi mitään, mutta kuitenkin satasia häviäisi käteen jäävästä? Ei jotenkin yllätä, että näistä "laskuista" ei sitten lukuja ollutkaan esittää.
Jotta verotusta voitaisiin oikeasti tässä taloustilanteessa keventää, me tarvittaisiin lisää ihmisiä töihin. Eilen tosin taisi danske julkaista vielä synkempiä työttömyyslukuja tälle vuodelle.
Mutta eikös tähän oikestosatuun kuulu myös se, että kun verotusta kevennetään niin kaikilla on taas hirmuisesti rahaa käytettävänä ja trickle down efekti luo lisää työpaikkoja lisääntyneeseen kysyntään. Tämän jälkeen voidaan taas laskea veroja lisää, ympyrä pyörii ja käärme syö häntäänsä.
On varmaan jokaisen ihmisen henkilökohtaisesti tilanteesta kiinni, että olisiko esim. tässä tapauksessa kannattavampaa ottaa tuo 400 euroa kuussa rahaa vai yksi vapaapäivä enemmän joka viikko. Työllä on ns. vaihtoehtoiskustannus, eli kun käyt töissä niin menetät vapaa-aikaasi. Onko tämä jotenkin niin vaikea konsepti ymmärtää? Vapaa-aika on arvokasta ja täysipäiväisesti töissä käyvillä sitä on aika rajallisesti.
Palkansaajan veroprosentit 2024
Kuinka paljon eri tulotasoilla maksetaan veroja ja kuinka paljon jää käteen? Palkansaajan tuloveroaste eli työtulojen veroprosentti kertoo maksettavien tuloverojen ja veronluonteisten maksujen osuuden palkasta. Loppuosa palkasta on nettotuloa, joka "jää käteen". Marginaaliveroprosentti kuvaa...
www.veronmaksajat.fi