Olohuoneeseen sai valokatkaisijat juuri siihen kohtaan missä ne on luonnollisimmillaan. Ei jonnekin kauemmas. Yhdestä napista saa kertapainalluksella lähemmän plafondin palamaan ja tuplaklikillä kauemman. Huoneen toisessa päässä sama logiikka - lähempi 1 painalluksella jne... Pitkällä painalluksella tekee valoille togglen eli vaihtaa tilaa. Jos molemmat palaa niin painaa vain pitkään nappia - kumpaa tahansa - niin valot sammuu.
Himmennykset saa puhelimesta ja kaksi nurkkaspottivaloa voi säätää vielä värinkin mukaan (tosin aika vähän käytetty. Jouluna lähinnä punaista tms.) Kun löytää vaikka leffojen katsomiseen sopivan valojen kombon, voi tallentaa sen tilaksi ja puhelimesta napata tietyn valaistustilan käyttöön jatkossa yhdellä napsautuksella.
Älyvaloista on sekin ilo että kytkimiä voi sijoitella luovasti. Esim. ulko oven karmiin tai jopa sisäpuolelle ovea voi laittaa valokytkimen. Ei tarvi hamuta katkaisijaa kauempaa vaan heti ovea avatessa saa valon päälle. Tai sammuksiin. Meillä on yöpöydällä yksi irtopainike, josta saa kattovalot päälle pois. Ja puhelimessa on muutama pikanappi, joilla saa yöllä nukkumana käydessä työhuoneen ja käytävän valot pois - jos on unohtunut päälle. Toki sovelluksen kauttakin sama onnistuu, mutta näille yleisimmille olen tehnyt pikapainikkeet.
Liiketunnistimien kanssa voi tehdä erilaisia valaistustiloja eri vuorokauden ajoille. Esim. wc:ssä yöllä syttyykin vain himmeä valaistus joka ei vie yöunia, päivällä täyskirkkaus.
Siinä muutama esimerkki. Monilla kotiautomaatio lähtee ensimmäisenä parista älyvalosta, joita on kiva säätää puhelimen näytöltä. Mutta voi niitä valoja ohjata monipuolisemminkin. Jotkut laittaa oven pieleen napin josta saa kaikki talon valot pois, jotkut ohjelmoi automaation jossa valot sammuu kun viimeinen kotona olija poistuu kiinteistöstä tarpeeksi kauas.