Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Itseäni lainaten, jos jotakuta kiinnostaa aikaisempi juttu happgeneraattoreiden käytöstä.


Tänään olikin sitten al:ssä julkaistu Hämeenkyrön kunnanjohtajan ja ylilääkärin avoin kirje valtioneuvostolle koskien happigeneraattorien käyttöä tehostetun palveluasumisen yksikössä. Lienee ok lainata koko teksti tähän

Antero Alenius
Tuomas Parmanen

Nyt vallitsevassa infektiotilanteessa luulisi käytettävän kaikki keinot siihen, että hapensaannin tarve turvattaisiin kaikille tarvitseville jo ennen tehohoidon toimenpiteitä. Valitettavasti lainsäädäntömme on liian jäykkä nykyiseen akuuttiin tilanteeseen.

Hämeenkyrön kunta toteutti sosiaali- ja terveysministeriön luvalla viiden miljoonan euron investoinnin Kurjenmäenkodin tehostetun palveluasumisen yksikköön. Viime vuonna valmistuneessa peruskorjauksessa lisättiin hoitopaikkoja, nostettiin laatutasoa ja uutuutena 20 huoneeseen mahdollistettiin lisähapen anto, mikä tuotetaan taloon sijoitetulla happigeneraattorilla. Kurjenmäki sijaitsee samassa Hämeenkyrön sotetoimintojen kokonaisuudessa kiinteässä kulkuyhteydessä terveyspalveluiden toimintojen kanssa.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea pyysi keväällä 2019 selvitystä siitä, onko Hämeenkyrön kunta aloittamassa lääkehapen valmistamisen sosiaalihuollon yksikössä. Suomen lainsäädäntö tuntee lääkkeen (lääkehappi) valmistamisen vain terveydenhuollon toimintayksikössä ja apteekissa ei siis sosiaalipalvelujen yksiköissä tai kotona, josta tehostetun palveluasumisen yksikössä on kysymys.

Hämeenkyrön ylilääkäri perusteli lausunnossaan, että hapen anto on verrattavissa happirikastimin tuotettavaan happeen, joka siis tapahtuu hyvin yleisesti pienoishappigeneraattorein ihmisten kodeissa. Näissä tilanteissa hapen annostelu on usein hoidettavan omalla vastuulla, kun tehostetussa palveluasumisessa on 24/7 läsnä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö.

Yksittäiset laitteet on nyt korvattu kotimaisella Lasergas oy:n valmistamalla korkealaatuisella happigeneraattorilla ja jaetaan sitä varten kiinteistöön rakennettua putkistoa pitkin. Tämä generoitu happi täyttää myös viralliset lääkehapen kriteerit. Tietääksemme yksittäinen terveyskeskus on saanut geneerisen hapen käyttöönsä, mutta monet muut eivät.

Eri maiden puolustusvoimat käyttävät samaa tekniikkaa, jolla varmistetaan happihuolto Suomen rauhanturvaajille kriisialueiden sairaaloissa. Fimea ei vielä vastannut Hämeenkyröä koskevaan asiaan. Mikään käyttöön ottoa linjaavista tahoista ei ole tullut paikan päälle katsomaan tiloja ja happigeneraattoria.

Hämeenkyrö ilmaisi huolensa myös sosiaali- ja terveysministeriölle STM:lle, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle THL:lle ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolle Valviralle koronavirusepidemian muututtua pandemiaksi, koska pullotetun hapen ja happihoidon paikkojen riittävyydestä oli herännyt valtakunnallinen huoli.

Hämeenkyrössä voitaisiin hoitaa geneerisen hapen turvin 20 tehostetun palveluasumisen asukasta kuormittamatta terveydenhuollon toimipisiteitä, henkilöstä ja potilaskuljetuskapasiteettia. Lisäksi hoito olisi inhimillistä hoidettavia kohtaan.

Viikko sitten antamassaan vastauksessa Valvira katsoo, että suunniteltu happihoito aiheuttaisi huomattavan asiakas- ja potilasturvallisuusriskin, koska happihoito voitaisiin aloittaa ilman lääkärin tekemää asianmukaista diagnoosia ja hoitosuunnitelmaa. Kirjeen mukaan on perusteltua epäillä, että näin toimien varsinaisen sairauden hoito jäisi asianmukaisesti hoitamatta tai viivästyisi.

Myös Valviran tietoon saatetussa Fimealle laaditussa vastineessa oli selvästi todettu, että tehostetussa palveluasumisessa käy säännöllisesti kunnan oma lääkäri, joka vastaa asukkaiden terveydentilan muutosten lääketieteellisestä arvioista ja hoidosta. Oli todettu myös, että hapen anto voidaan aloittaa vain lääkärin määräyksellä. Generoidun hapen todettiin olevan myös kunnan ylilääkärin valvonnassa.

Hämeenkyrön kunnan mielestä vastauksessa ei ole tiedostettu Hämeenkyrön sotekokonaisuutta, jossa tehostetun palveluasumisen ja terveydenhuollon toiminta on saman järjestämisvastuisen toimijan kokonaisuutta. Suuremman potilasturvallisuusriskin näemme siinä, että tehostetun palveluasumisen asukkaan hoidon tasoa ei voida nostaa happihoidolla hänen asuinpaikassaan, vaan hänet joudutaan siirtämään hapen tarpeessa päivystyspisteiden kautta osastohoitoon.

Nyt kun olemassa olevalle happigeneraattorille ei ole käyttölupaa, joudumme hankkimaan pieniä henkilökohtaisia happirikastinlaitteita siltä varalta, että koronaepidemian hoitoa tarvitsevat täyttävät terveydenhuollon yksiköt ja voisimme turvata inhimillisesti, lääketieteellisesti perustellusti ja terveydenhuollon resurssia säästävästi edes joillekin tehostetun palveluasumisen asukkaille kotisairaalamaisen hoidon. Takeita ei ole, että erillisiä happirikastimia edes saadaan nyt kun kysyntä on ymmärrettävästi suurta.

Kotimaisen yrityksen valmistamalla happigeneraattorilla happi tuotetaan 80–90 prosenttia edullisemmin kuin kaupallisesti hankittava pullohappi, joten investointi maksaa itsenä noin vuodessa. Samalla Hämeenkyrössäkin päästäisiin eroon 12 happipullon eli 2 tonnin kuljetuksista, jotka toistuvat 2-3 viikon välein. Tietääksemme kahdeksan kuntaa odottaa tällä hetkellä happigeneraattorin käyttölupaa.

Mahdollistamalla generoidun hapen käytön myös sosiaalipalveluiden yksiöissä tuettaisiin tässä nykytilanteessa happihoidon saatavuutta ja riittävyyttä. Lisäksi saavutettaisiin merkittäviä valtakunnallisia kustannus- ja ympäristösäästöjä pullotetun hapen ja sen kuljettamisen poisjäätyä. Hyötyä tulee myös siitä, että ihmiset voidaan hoitaa pidemmälle paikan päällä kuljettamatta heitä ambulanssilla päivystyspisteiden ja terveydenhuollon osastojen välillä. Tällaisen hoidontarpeessa olevan sairaan ikäihmisen siirtely paikasta toiseen ei ole myöskään aina inhimillistä saati palliatiiivisen tai saattohoidon tilanteissa. Ihmisellä on myös oikeus toivoa olla kotona mahdollisimman pitkään ja joskus loppuun asti. Potilas- ja asiakasturvallisuus pikemminkin parantuisi.

Tällä avoimella kirjeellä vetoamme valtioneuvostoon, että lainsäädäntöä muutettaisiin välittömästi niin, että Hämeenkyrössäkin jo nyt käyttövalmiina oleva tekniikka saataisiin käyttöön kuntalaisten turvallisuuden hyväksi ja mahdollisuus tarjottaisiin koko maahan.

Kirjoittajat ovat Hämeenkyrön kunnanjohtaja ja Hämeenkyrön ylilääkäri.

Epämääräiset boldaukset minun.

Ei voi muuta kuin ihmetellä, että mikä helvetti noita tämän maan kampaviinerinpurijoita oikein vaivaa. Kaikki pitää kieltää ja jos ei voi kieltää, niin ainakin se pitää tehdä mahdolisimman hankalaksi. Pistää suoraansanoen v##uttamaan tälläinen.


Linkki alkupräiseen:
Hämeenkyrön kunnanjohtajan ja ylilääkärin avoin kirje valtioneuvostolle: Happigeneraattorilla ei saa antaa happea tehostetun palveluasumisen yksikössä, vaikka näin voitaisiin helpottaa sairaaloiden taakkaa
Suomeen pitäisi perustaa puoskarilaitos, johon nuo viranomaiset eivät saisi sanoa sanaakaan.
Kansalainen voisi sitten mennä joko lääkärille tai vaihtoehtoisesti puoskarille hoitoon, ihan, niinkuin haluaa.
Siellä sitten voitaisiin esim antaa happigeneraattorilla happea, ilman, että joku virkahenkilö sitä vastustaa, koska saa siitä elimelleen jatketta, vaikka vastustaminen olisikin mieletöntä ja jopa haittaisi terveydenhoitoa.
Nämä ovat kyllä asioita, joita pitäisi EHDOTTOMASTI puida "Karpolla on asiaa" tyyppisessä ohjelmassa, ihan juuria myöten ja kaikki kivet käännettäisiin. Se on vain valitettavaa, että kokoajan yritetään tehdä virkahenkilöistä täysin ilman syytä entistä koskemattomampia (esim ns maalitus). Jos virkahenkilö on idiootti, niin kyllä siitä pitää voida puhua ilman huolta ja tarkastella asiaa ilman salailua ym.
 
Liittynyt
14.09.2017
Viestejä
2 112
Kukahan toi kirjoittaja on: Vaikuttais, et Boris on teholla, vai tulkitsenko mä nyt oikein?
 
Liittynyt
12.05.2019
Viestejä
77
"Boris Johnson on tehohoidossa – tila heikentyi yllättäen iltapäivällä"

Viikonloppuyönä katselin joko CNN tai BBC News kanavalta kun haastattelivat Massachusetts General Hospitalin lääkäriä. Kyseinen sairaala on siis Bostonissa Yhdysvalloissa ja Harvardin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan isoin opetussairaala.

Em. sairaalan lääkäri kertoi että lähes aina kaikissa muissa sairauksissa ja tapaturmissa he voivat jo heti potilaan tullessa sairaalaan ennustaa etukäteen miten tauti ja sen hoito tulee etenemään kyseisen potilaan kohdalla. Corona-tauti taas on hänen mukaansa poikkeus ja siitä kärsivistä potilaista eivät koskaan osaa etukäteen sanoa miten se tulee kehittymään yksittäisen potilaan kohdalla. Joskus joku nuori aikuinen jolla ei ole mitään perussairauksia ja oireet ovat lieviä saattaa yhtäkkiä romahtaa täysin ja päätyä teholle (ja kuolla) ja joskus taas joku monisairas jolla on kaikenlaisia riskitekijöitä selviää siitä pienellä "flunssalla".

Toinen asia mitä kertoi haastattelussa, että nyt poikkeuksellisesti hoitohenkilökuntakin on vaarassa itse kun normaalisti suojavarusteet ja muut tekijät ovat sellaisia että hoitohenkilökunnalle itselleen ei ole mitään vaaraa potilaiden sairauksista.
Kummasti jäi varotoimena kotikaranteeniin, sitten meni lääkäriin varotoimena ja nyt varotoimena on tehohoidossa. No, täytyy toivoa, että ukko vielä tervehtyy.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Siis hetkinen, jos tilanne on mielestäsi noin hyvä, niin miksi sitten nyt pitäisi kaikkien alkaa käyttää maskeja?
Paljonko maskien käyttö voisi laskea R0-lukua? Jos ilman maskeja oltaisiin 1:n tuntumassa, maskit voisivat olla tekijä, joka vie R0:n selvästi 1:n alle. Jos satunnaisessa lähikontaktissa vaihdetaan 100% pisaroita ilman maskeja, niin määrä laskee 25%:n, jos molemmilla on vaikka vain 50%-tehoiset maskit.

Olisi aika hyvä trade-off, jos yleisen maskienkäytön vastapainona voitaisiin esim. avata Uusimaa ja ruokaa tarjoavat ravintolapalvelut.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 945
Siis hetkinen, jos tilanne on mielestäsi noin hyvä, niin miksi sitten nyt pitäisi kaikkien alkaa käyttää maskeja?
Jotta saadaan virus hävitettyä maastamme mahdollisimman nopeasti? Tai jos ei kokonaan hävitettyä niin ainakin mahdollisimman minimiin.

Ja säästetäänhän siinä ihmishenkiä matkan varrella, jos sille jokin arvo annetaan...

Eikös Suomi ole rajoitusten suhteen juuri aika puolivälissä. Ruotsiin nähden suurin ero että ravintolat ja koulut kiinni ja oikeasti hiljaista tuolla kaupungilla. Ei olla kuitenkaan missään totaalisessa lock-downissa. Tavallaan toivon että Ruotsin mallilla ei ihan räjähdä noi tartunnat --> voidaan ehkä kesällä höllentää omia esim. avaamalla ravintolat ja pitää sitten lisääntyneellä testauksella ja pakotetulla maskien käytöllä tartunnat kurissa. Jos tuo toimii voidaan syksyllä koulut avata ja arki palauttaa normaaliksi. Nuo 10-50-500hengen rajoitukset tuskin kokonaan poistuu ennen rokotetta. Muutoin aika ankea vuosi ja vuosikymmen tulossa jos tämän tason rajoituksia pidetään (tai ainakin yritetään) rokotteeseen asti.
Suomessa on ravintolat olleet virallisesti kiinni vasta kolme päivää... Eipä tuon suhteen kannata hirveästi henkseleitä paukutella eikä nyt ihan heti haaveilla niiden avaamisesta.

Jos Suomen korona-tilanne paranee, niin ravintoloiden suhteen voitaisiin ehkä kesällä pyrkiä johonkin kompromissiin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Mistäs aattelit nuo 15 miljoonaa maskia päivässä löytää?
Meillä on ollut aikaa. Luulisi kotimaisen tuotannon kuudes päivä huhtikuuta ylittävän tuon aika reippaasti. Jos jotain pystytään tekemään ylipäänsä Kiinassa, niin pystytään tekemään meillä 2 kuukauden varoitusajalla 15M kappaletta päivässä. Emme ole ihan niin kehityskalluja, vaan on nimenomaan aktiivisesti estetty varautuminen. Miten muuten Suomi olisi selvinnyt sodista? Toki tämäkin on sotaa, hybridisotaa.

Enkä nyt tarkoita sanoa, että jokainen kansalainen nyt käyttäisi kolme hengityssuojainta päivässä, mutta niille on kuulemma suurta tarvetta lukemattomien ammattiryhmien joukossa. Valmistuskapasiteetin pitäisi vähintäänkin olla tuota luokkaa 6.4.2020. Olemme epäonnistuneet pahasti.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Jotta saadaan virus hävitettyä maastamme mahdollisimman nopeasti? Tai jos ei kokonaan hävitettyä niin ainakin mahdollisimman minimiin.
Hävittäminen tuskin on kovin helppo lyhyen aikavälin tavoite. Realistisempaa olisi pyrkiä siihen, että meillä olisi intensiteetiltään siedettävä, suunnilleen vakiona pysyvä epidemia. Silloin voisi reagoimalla intensiteetin muutoksiin hakea vähintä haittaa aiheuttavat rajoitustoimet, joilla epidemia pysyy kurissa. Joku 10-100 positiivista tapausta päivässä voisi olla hyvä epidemian "säätöalue"? Jos tapauksia on liikaa, se kuormittaa terveydenhoitoa ja jos tapauksia on liian vähän, niin menetetään tuntuma epidemianvastaisiin toimiin.

Maskien käyttö voisi olla yksi tekijä, jonka vastapainona voisi muualta löysätä toimia.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Kummasti jäi varotoimena kotikaranteeniin, sitten meni lääkäriin varotoimena ja nyt varotoimena on tehohoidossa. No, täytyy toivoa, että ukko vielä tervehtyy.
Kiinassa ihmiset kuolevat varotoimena, joten ennuste on kuitenkin verrattain hyvä vaikka olisikin alle 50:50.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Enkä nyt tarkoita sanoa, että jokainen kansalainen nyt käyttäisi kolme hengityssuojainta päivässä, mutta niille on kuulemma suurta tarvetta lukemattomien ammattiryhmien joukossa. Valmistuskapasiteetin pitäisi vähintäänkin olla tuota luokkaa 6.4.2020. Olemme epäonnistuneet pahasti.
Lienee tullut selväksi, kykeneekö Vogue-hallitus toimittamaan maskeja riittävästi edes välttämättömimpään tarpeeseen. Ei ole varmasti haitaksi, jos itse kukin värkkää vanhasta T-paidasta tai tyynynpäällisestä itselleen muutaman maskin.

Tarvitseeko ne edes välttämättä konepesua jokaisen käytön jälkeen? Liottaa ensin hetken Klorin- tai natriumkarbonaattiliuoksessa ja sitten huuhtelee hyvin lämpimällä vedellä, niin eikö virukset saa kyytiä?
 

rewind

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
915
Tämä ei tainnut olla vielä täällä?


Siis lisää varmistusta sille, että korona voi säilyä aerosolina ilmassa pidempäänkin ja tämä mielestäni alleviivaa sitä, että kauppareissuilla ja vastaavissa paikoissa kannattaisi kaikkien käyttää jonkinlaista maskia. Ja toisaalta kun ei käytetä, niin meidän fiksujen kannattaa sitten käyttää entistäkin järeämpiä hengityssuojia, koska mitään laumasuojaa ei tule muiden maskinkäytöstä.
En vaan millään ymmärrä, miten helvetissä tämän tajuamiseen tarvitaan jotain tutkimusta? Jokainen voi sisällä auringonpaisteessa lyödä vaikka tyynyä tai vastaavaa, ja katsoa miten huone on sen jälkeen täynnä pölyhiukkasia. Ja pitkään onkin. Aerosoli taitaa olla pikkaisen pölyä pienempää, niin ei kauhean viisas tarvi olla kun voi laskea 1+1.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Lienee tullut selväksi, kykeneekö Vogue-hallitus toimittamaan maskeja riittävästi edes välttämättömimpään tarpeeseen. Ei ole varmasti haitaksi, jos itse kukin värkkää vanhasta T-paidasta tai tyynynpäällisestä itselleen muutaman maskin.

Tarvitseeko ne edes välttämättä konepesua jokaisen käytön jälkeen? Liottaa ensin hetken Klorin- tai natriumkarbonaattiliuoksessa ja sitten huuhtelee hyvin lämpimällä vedellä, niin eikö virukset saa kyytiä?
Kangasta kun on, niin ne voi myös uunittaa
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 742
Kummasti jäi varotoimena kotikaranteeniin, sitten meni lääkäriin varotoimena ja nyt varotoimena on tehohoidossa. No, täytyy toivoa, että ukko vielä tervehtyy.
Kohta varmaan ihan varotoimena aloitetaa invasiivinen ventilaatio ja samalla yleisanestesiaan laitetaan ja sitten kohta ihan varotoimena pistetään ECMO-koneeseen ja lopuksi ihan vain varotoimena pukataan kellarin kylmiöön.

Toivotaan että Boris Johnson paranee. Ja toivotaan että tiedotus vähän petraa tuosta mitä tähän saakka kansalle on kerrottu.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 945
Hävittäminen tuskin on kovin helppo lyhyen aikavälin tavoite. Realistisempaa olisi pyrkiä siihen, että meillä olisi intensiteetiltään siedettävä, suunnilleen vakiona pysyvä epidemia. Silloin voisi reagoimalla intensiteetin muutoksiin hakea vähintä haittaa aiheuttavat rajoitustoimet, joilla epidemia pysyy kurissa. Joku 10-100 positiivista tapausta päivässä voisi olla hyvä epidemian "säätöalue"? Jos tapauksia on liikaa, se kuormittaa terveydenhoitoa ja jos tapauksia on liian vähän, niin menetetään tuntuma epidemianvastaisiin toimiin.

Maskien käyttö voisi olla yksi tekijä, jonka vastapainona voisi muualta löysätä toimia.
Mielestäni korona-tartuntoja on mahdollista vähentää hyvin minimiin melko nopeasti, jos otetaan järeät toimet käyttöön.

Lienee tullut selväksi, kykeneekö Vogue-hallitus toimittamaan maskeja riittävästi edes välttämättömimpään tarpeeseen. Ei ole varmasti haitaksi, jos itse kukin värkkää vanhasta T-paidasta tai tyynynpäällisestä itselleen muutaman maskin.
Pölynimurin hepa-pussi on ilmeisesti paljon parempi idea. Maskin voi tehdä myös esimerkiksi nenäliina- ja talouspaperikerroksista.

Visiiri ei ole ihan sama asia kuin maski, mutta visiiri on vielä helpompi tehdä. Siihen ei tarvita kuin vaikkapa läpinäkyvän kansiotaskun puolikas, joka kiinnitetään silmälaseihin tai muutoin päähän. Piirtoheittimen kalvo olisi varmaan vielä parempi, mutta kenelläpä niitä nykyaikana olisi... :D

Mutta mites olisi auki leikatun 1,5 L virvoitusjuomapullon tuunaaminen?
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Liittynyt
12.07.2019
Viestejä
59
En vaan millään ymmärrä, miten helvetissä tämän tajuamiseen tarvitaan jotain tutkimusta? Jokainen voi sisällä auringonpaisteessa lyödä vaikka tyynyä tai vastaavaa, ja katsoa miten huone on sen jälkeen täynnä pölyhiukkasia. Ja pitkään onkin. Aerosoli taitaa olla pikkaisen pölyä pienempää, niin ei kauhean viisas tarvi olla kun voi laskea 1+1.
Kun puhutaan tieteestä, niin asia pitää kokeellisesti näyttää toteen ennenkuin lähdetään laukomaan mitään totuuksia eetteriin. Voi tuntua järjenvastaiselta maallikolle, mutta näin se vain menee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 290
Kuinkakohan korkeat kuolinluvut Kiinassa mahtaa oikeasti olla? Aiemmin päivällä törmäsin jollain sivulla vastaavaan otsikkoon kuin tämä "21 Million Chinese Cellphone Users Disappear in Three Months of Pandemic." Tuo siis Breitbartin sivuilta, joka on mitä on. Virallinen luku lienee silti melkoista satuilua.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 945
Kuinkakohan korkeat kuolinluvut Kiinassa mahtaa oikeasti olla? Aiemmin päivällä törmäsin jollain sivulla vastaavaan otsikkoon kuin tämä "21 Million Chinese Cellphone Users Disappear in Three Months of Pandemic." Tuo siis Breitbartin sivuilta, joka on mitä on. Virallinen luku lienee silti melkoista satuilua.
Tämä on jo vanha juttu ja puhelinliittymien väheneminen on totta, mutta sille voi olla osaltaan muitakin selityksiä kuin ihmisten kuoleminen. Kuten se, että ylimääräisiä (työ-)liittymiä on suljettu. Kiinassa on ilmeisesti enemmän liittymiä kuin ihmisiä.
 

Asmola

Molander
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 142
Lienee tullut selväksi, kykeneekö Vogue-hallitus toimittamaan maskeja riittävästi edes välttämättömimpään tarpeeseen. Ei ole varmasti haitaksi, jos itse kukin värkkää vanhasta T-paidasta tai tyynynpäällisestä itselleen muutaman maskin.

Tarvitseeko ne edes välttämättä konepesua jokaisen käytön jälkeen? Liottaa ensin hetken Klorin- tai natriumkarbonaattiliuoksessa ja sitten huuhtelee hyvin lämpimällä vedellä, niin eikö virukset saa kyytiä?
Sauna riittää. WC/talouspaperi käsittääkseni suodattaa melko hyvin, elastisen kasvosuojan alle 1-2 palaa paperia päällekkäin niin että ilma kulkee lävitse niin siinä on parempi suoja kuin yksikään perus kangas.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Lienee tullut selväksi, kykeneekö Vogue-hallitus toimittamaan maskeja riittävästi edes välttämättömimpään tarpeeseen. Ei ole varmasti haitaksi, jos itse kukin värkkää vanhasta T-paidasta tai tyynynpäällisestä itselleen muutaman maskin.

Tarvitseeko ne edes välttämättä konepesua jokaisen käytön jälkeen? Liottaa ensin hetken Klorin- tai natriumkarbonaattiliuoksessa ja sitten huuhtelee hyvin lämpimällä vedellä, niin eikö virukset saa kyytiä?
Kaipa omatekoisille kasvosuojille, jos niitä haluttaisiin laajasti käyttää, konepesu olisi kaikkein helpointa. Ajatushan ei siinä käyttötarkoituksessa ole saada niitä steriileiksi tai välttämättä muutenkaan peruspyykkiä puhtaammaksi, vaan riittää että yhdenlainen virus niistä poistuu. Tämän luulisi vähintäänkin kuumalla konepesulla onnistuvan, ja hyvin todennäköisesti vähän haaleammallakin pesulla. Ei käsiäkään pestä polttavan kuumalla vedellä vaan siinä hajotetaan ja mekaanisesti siirretään viemäriin liaksi kutsuttu vieras aine. Apuna on vieläpä konepesussa hieman käsisaippuaa vahvempaa myrkkyä.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 703
En vaan millään ymmärrä, miten helvetissä tämän tajuamiseen tarvitaan jotain tutkimusta? Jokainen voi sisällä auringonpaisteessa lyödä vaikka tyynyä tai vastaavaa, ja katsoa miten huone on sen jälkeen täynnä pölyhiukkasia. Ja pitkään onkin. Aerosoli taitaa olla pikkaisen pölyä pienempää, niin ei kauhean viisas tarvi olla kun voi laskea 1+1.
Aerosoli on myös lentokonetta pienempää, mutta silti jokainen voi ulkona auringonpaisteessa lyödä purjelentokoneeseen vauhtia ja katsoa miten se lentää vaikka Ivaloon asti.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 220
Kuinkakohan korkeat kuolinluvut Kiinassa mahtaa oikeasti olla? Aiemmin päivällä törmäsin jollain sivulla vastaavaan otsikkoon kuin tämä "21 Million Chinese Cellphone Users Disappear in Three Months of Pandemic." Tuo siis Breitbartin sivuilta, joka on mitä on. Virallinen luku lienee silti melkoista satuilua.
Dual-sim on todella tavallinen Kiinassa. Yhden operaattorin kanssa et selviä koko maassa. Nyt ollaan paikallaan, eli toisen liittymän voi sulkea.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 875
Kuinkakohan korkeat kuolinluvut Kiinassa mahtaa oikeasti olla? Aiemmin päivällä törmäsin jollain sivulla vastaavaan otsikkoon kuin tämä "21 Million Chinese Cellphone Users Disappear in Three Months of Pandemic." Tuo siis Breitbartin sivuilta, joka on mitä on. Virallinen luku lienee silti melkoista satuilua.
Ihmiset joilla on useita liittymiä ovat sulkeneet osan koska eristyksissä ei tule massia ja liittymät maksavat + yläpuolella mainittu. Älä lue breithbarttia.
Luvut toki ovat varmasti kaunisteltuja (niinkuin venäjällä ja varmaan kaikissa diktatuureissa).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
49
Hypöteesi on se että kaikki myyjät joka vitun kolossa ois altistunut koronalle ja nyt se ei enää haittaa kun immuniteetti on hallussa.
Se tauti oli niin lievä, että he eivät edes huomanneet sitä!

Me ollaan tämmöisessä faktassa nyt, tämä on oikeasti todella lähellä totuutta.
Lievästä taudista en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta sairaslomilla tuntuu myyjiä olevan aikalailla. Eräskin tapaus jo pari viikkoa, oireina mm. aaltoilevaa kuumetta, kuivaa yskää, hengitysvaikeuksia.
Mutta terveydenhuollon mukaan ei kuulemma kannata turhaan testata kun ei ole suoraa yhteyttä altistuneisiin tai "altistusketjuihin".

Tällä tavalla niitä tilastoja vääristellään, onkohan opit otettu ihan CCP:ltä?
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Mielestäni korona-tartuntoja on mahdollista vähentää hyvin minimiin melko nopeasti, jos otetaan järeät toimet käyttöön.
On mahdollista. Sen jälkeen olisi sitten kiva käydä riisumaan niitä "järeitä toimia". Miten teet sen rationaalisesti ja mahdollisimman nopeasti ilman, että otat riskiä epidemian uudesta ryöpsähtämisestä?

On parempi hakea keinot R0:n "säätämiseen" lähelle yhtä niin, että meillä on jonkinlainen mitattava epidemia. Kun säätö on tehty, voi epidemian voimakkuuden painaa alas ja olla edelleen melko varma, että tilanne ei leviä käsiin, jos lomamatkalta tulee bussilastillinen koronaa tuliaisena.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Lievästä taudista en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta sairaslomilla tuntuu myyjiä olevan aikalailla. Eräskin tapaus jo pari viikkoa, oireina mm. aaltoilevaa kuumetta, kuivaa yskää, hengitysvaikeuksia.
Mutta terveydenhuollon mukaan ei kuulemma kannata turhaan testata kun ei ole suoraa yhteyttä altistuneisiin tai "altistusketjuihin".

Tällä tavalla niitä tilastoja vääristellään, onkohan opit otettu ihan CCP:ltä?
Eiköhän se myöhemmin selviä, että aika monella on vasta-aineet eikä mitään tietoa sairastamisesta missään vaiheessa. Voisin lyödä vetoa, että moninkertaisesti suuremmalla joukolla kuin he, jotka diagnosoidaan tai kenties jopa he, jotka uskovat hyvästä syystä sairastaneensa vaikka ei testattukaan. Näin ainakin, jos nykyinen linja jatkuu. Tähänastisista sairastuneista ja toipuneista melkoinen enemmistö on hyvin luultavasti täysin tietämättömiä asiasta.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 827

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909

Nyt tunnustetaan Britannian hallituksessakin että siihen että virus pääsikin siellä Wuhanissa karkuun labrasta on nyt vähintään olemassa mahdollisuus.
Kiinalle pitää tulla seurauksia tämän aiheuttamisesta. Ja jos BJ sattuu vielä kuolemaan tähän Kiinan virukseen, niin se taitaa olla varsin selvää britannian kannalta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034

Nyt tunnustetaan Britannian hallituksessakin että siihen että virus pääsikin siellä Wuhanissa karkuun labrasta on nyt vähintään olemassa mahdollisuus.
Ei voi olla. Sehän todistettiin varmuudella, että virus on luonnollista alkuperää (mistä ei tietenkään seuraa ettei se olisi karannut tai tahallaan levitetty) ja täten ei ollut karannut mistään. Samalla todistettiin, että kaikki epäilijät ovat varmasti Trumpin kannattajia, luultavasti persuja ja mahdollisesti peräti ilmastodenialisteja.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 945

Nyt tunnustetaan Britannian hallituksessakin että siihen että virus pääsikin siellä Wuhanissa karkuun labrasta on nyt vähintään olemassa mahdollisuus.
Wuhanilaisessa labrassa leikittiin lepakoiden kanssa vähäisillä suojavarusteilla, joten todellakin on mahdollista, että virus levisi sieltä. Lisäksi ainakin yksi tutkija tuolta on ilmeisesti kateissa.

Mitä Johnsoniin tulee, niin jos hän tästä toipuu, voi hänen sairaudestaan seurata hyviäkin asioita eli saattaa ottaa viruksen torjunnan entistä vakavammin sen jälkeen Britanniassa...
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 827
Ei voi olla. Sehän todistettiin varmuudella, että virus on luonnollista alkuperää (mistä ei tietenkään seuraa ettei se olisi karannut tai tahallaan levitetty) ja täten ei ollut karannut mistään. Samalla todistettiin, että kaikki epäilijät ovat varmasti Trumpin kannattajia, luultavasti persuja ja mahdollisesti peräti ilmastodenialisteja.
Ei todistettu että olisi luonnollista alkuperää vaan jotkut tutkijat sanoivat että virus on syntynyt evoluution kautta mikä ei poissulje sitä että se ei olisi peräisin labrasta koska niitä viruksia voidaan myös viljellä mikä on yhtä kuin evoluutio.
 
Liittynyt
23.03.2017
Viestejä
22
Ja nyt rupeaa menemään nämä Boris Johnsonin teholle päätymisen keskustelut siihen suuntaan, että äkkiä foliohattu syvemmälle päähän ja omaan bunkkeriin...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Ei todistettu että olisi luonnollista alkuperää vaan jotkut tutkijat sanoivat että virus on syntynyt evoluution kautta mikä ei poissulje sitä että se ei olisi peräisin labrasta koska niitä viruksia voidaan myös viljellä mikä on yhtä kuin evoluutio.
Juuri tätä tarkoitin, ja lisäksi sitä, että tämä oli kuitenkin liian vaikeasti ymmärrettävää öyhöttäjille. Vaikka kyseessä olisi bioase, mihin siis ei mikään viittaa, ovat nekin yleensä viljeltyjä, eivät manipuloituja. Geeniteknologia on verrattain tuore sivujuonne kaikessa tässä. Toistetaan nyt vielä varmuuden vuoksi kerran, että viruksen luonnollinen alkuperä ei tietenkään sulje pois sitä, että leviäminen olisi alkanut tutkimusonnettomuudesta satunnaisen villieläimestä saadun tartunnan sijaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 945
Juuri tätä tarkoitin, ja lisäksi sitä, että tämä oli kuitenkin liian vaikeasti ymmärrettävää öyhöttäjille. Vaikka kyseessä olisi bioase, mihin siis ei mikään viittaa, ovat nekin yleensä viljeltyjä, eivät manipuloituja. Geeniteknologia on verrattain tuore sivujuonne kaikessa tässä. Toistetaan nyt vielä varmuuden vuoksi kerran, että viruksen luonnollinen alkuperä ei tietenkään sulje pois sitä, että leviäminen olisi alkanut tutkimusonnettomuudesta satunnaisen villieläimestä saadun tartunnan sijaan.
Tässähän ei nyt ole kyse edes siitä, että virus olisi välttämättä levinnyt labrassa jostain koeputkesta tai petrimaljasta, vaan ihan yksinkertaisesti infektoituneen lepakon eritteistä.
 

ollipolli

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.03.2020
Viestejä
118
Tosiasia on se että kiinalaisten perseilystä johtuen on 75000 ihmistä kuollut maailmanlaajuisesti. Mikä tulee olemaan lopullinen numero on vielä auki. Tosiasia on myös se että Kiinalle ei tule tästä mitään sanktioita.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 844
Tosiasia on se että kiinalaisten perseilystä johtuen on 75000 ihmistä kuollut maailmanlaajuisesti. Mikä tulee olemaan lopullinen numero on vielä auki. Tosiasia on myös se että Kiinalle ei tule tästä mitään sanktioita.
Niin kylmältä kun se tuntuukin sanoa, 100k tai edes 500k maailmanlaajuisesti on yhtä tyhjän kanssa. Pahintahan tässä tilanteessa on talouskatastrofi. Se tulee tappamaan köyhissä maissa varmaankin enemmän ihmisiä kuin covid. Talousapu nyt varmaankin karsiutuu monessa maassa ensimmäisenä jos jostain pitää säästää. Mielenkiintoisia aikoja. Toki lama-aikoinakin on voittajia mutta suurin osa ihmisistä ei ole niitä.
 

ollipolli

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.03.2020
Viestejä
118
Niin kylmältä kun se tuntuukin sanoa, 100k tai edes 500k maailmanlaajuisesti on yhtä tyhjän kanssa. Pahintahan tässä tilanteessa on talouskatastrofi. Se tulee tappamaan köyhissä maissa varmaankin enemmän ihmisiä kuin covid. Talousapu nyt varmaankin karsiutuu monessa maassa ensimmäisenä jos jostain pitää säästää. Mielenkiintoisia aikoja. Toki lama-aikoinakin on voittajia mutta suurin osa ihmisistä ei ole niitä.
Toivottavasti Suomikin rupeaa ajattelemaan omien kansalaistensa parasta tämän katastrofin jälkeen ja lopetetaan rahojen kylväminen ulkomaille. Jos totta puhutaan, niin Suomen perusinfra on paskemmassa kunnossa kuin monen Itäblokin maan infra.
 
Liittynyt
15.01.2020
Viestejä
343
Tosiasia on se että kiinalaisten perseilystä johtuen on 75000 ihmistä kuollut maailmanlaajuisesti. Mikä tulee olemaan lopullinen numero on vielä auki. Tosiasia on myös se että Kiinalle ei tule tästä mitään sanktioita.
Luultavasti pelastaa enemmän.
 

ollipolli

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.03.2020
Viestejä
118
Luultavasti pelastaa enemmän.
Katotaan moniko kuolee taloudellisiin vaikeuksiin. Ei varmaan hetkeen turismi kukoista alueilla joissa se on se ainoa tulonlähde.

Kyllähän yleinen kuolleisuus Suomessakin saadaan laskuun jos kaikki pysyvät neljän seinän sisällä 95% ajasta. Tosin mistä rahat ihmisten ylläpitoon? Loppuu se nettikirjoittelu aika lyhyeen jos kukaan ei hoida infraa. :kahvi:
 
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 603
Tuolla ainakin tekevät jotain visiirejä. Edit sotkin maskiin.. Prevex repäisi suojavisiirien sankatuotannon ripeästi käyntiin: Kokenut kehityspäällikkö ja cnc-operaattori löivät viisaat päät yhteen ja tuunasivat vanhan muotin sopivaksi sankojen valmistukseen ruiskuvalukoneella.
Visiirejä löytyy kaupoista vielä suht hyvin. Jopa th ammattilaiset joutuu nyt käyttämään visiirin ja kirurginmaskin yhdistelmää tietyissä tilanteissa.

Ja aina voi hakea natsi-siwasta vesitonkan, leikata pohjan pois, ja survoa sen päähänsä.

Joku puhui että Suomessa tehtäisiin tänään maskeja teollisesti? Lähdettä tälle? Veikkaan vahvasti että mitään ei ole saatu aikaan.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
8 918

Mielenkiintoinen dokumentti espanjantaudista ja sen etenemisestä. Kannattaa katsoa, vaikka tuo olikin huomattavasti pahempi kuin covid-19. Koronan jälkeen voi tulla vielä pahempi pandemia, luultavasti se vain on ajan kysymys. Ehkä opimme tästä, miten varautua tuleviin pandemioihin.

Ainakin hengityssuojaimia tulisi varata tarpeeksi varastoon ja kierrättää varastoja siten, että siellä ei ole vanhentunutta kamaa.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 230
Jos kinukkeihin on uskominen, niin kyseessä voi olla melkoinen vittusaatana:
Tutkijat raportoivat Kiinassa oudosta 49 päivää kestäneestä koronavirustartunnasta – ”Virus ja isäntä voivat muodostaa symbioottisen suhteen”
Tosin, jos tuo on vain yhdellä todettu, niin kovin kova leviämään se ei taida olla.

Tutkijat raportoivat Kiinassa oudosta 49 päivää kestäneestä koronavirustartunnasta – ”Virus ja isäntä voivat muodostaa symbioottisen suhteen”


Vasta-aineet (kuvassa valkoisia) ovat proteiineja, jotka reagoivat tarkasti virusten ja bakteerien pintarakenteisiin. Ne sopivat kuin avain lukkoon. Kuvituskuvassa vasta-aineet ovat koronaviruksen kimpussa.
Teksti Tekniikan Maailma
http://www.twitter.com/share?text= ...anta-voivat-muodostaa-symbioottisen-suhteen/?
”Kroonisesta” covid-19-taudista kärsinyt kiinalaismies saattaa olla osoitus siitä, että uusi koronavirus on muuntunut useammaksi kannaksi, varoittavat kiinalaistutkijat.
Pitkittyneestä virustaudista kärsineen keski-ikäisen miehen sairaskertomusta tarkastelleet kiinalaistutkijat kirjoittavat, että SARS-CoV-2-viruksen uusi alatyyppi aiheuttaisi lievemmän taudinkuvan eikä leviäisi niin helposti. Sen sijaan muuntautuneen viruksen aiheuttama tauti kestäisi huomattavan pitkään.
Tutkijat julkaisivat raporttinsa MedXriv-ennakkojulkaisupalvelussa viime viikolla. Raporttia ei siis ole vertaisarvioitu, eikä yhden potilaan otannasta voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Raportista uutisoi South China Morning Post.
Keski-ikäinen mies kärsi ”krooniseksi muuttuneesta” COVID-19-taudista 49 vuorokautta. Sairaalahoitoon joutuneet potilaat antavat negatiivisen testituloksen tyypillisesti 20 vuorokautta ensioireiden alkamisesta. Tavallisesti taudinkuva on sitä vakavampi, mitä pidempään oireet kestävät.
Pitkittyneestä taudista kärsinyt potilas antoi negatiivisen testituloksen vasta saatuaan seerumiterapiaa, jossa taudista jo parantuneen henkilön vasta-aineita sisältävää veriplasmaa siirretään potilaaseen. Mies parani taudista vain kaksi vuorokautta hoidon aloittamisen jälkeen.
Tutkijat kuvailevat viruksen ja isännän muodostaneen keskenään ”dynaamisen tasapainon”, jossa virus aiheutti vain sen verran oireita, ettei immuunipuolustus pitänyt sitä vakavana uhkana. Viruksen määrä potilaan näytteissä oli jatkuvasti korkea, mutta immuunipuolustusjärjestelmän aktivoitumisesta kertovat indikaattorit olivat vakaat.
”Virus ja isäntä voivat muodostaa jopa symbioottisen suhteen keskenään”, tutkijat toteavat SCMP:n mukaan.
Miehen kerrotaan kärsineen ajoittaisesta lievästä kuumeesta, mutta muita koronavirustaudin tyypillisiä oireita, kuten yskää tai hengenahdistusta ei ollut. Tietokonekerroskuvaus paljasti viruksen pesiytyneen erityisesti potilaan keuhkoihin.
Tapauskertomus on lupaava vasta-ainehoidon ja taudin vaarallisuuden kannalta, mutta samaan aikaan se herättää huolen ”kroonisten” potilaiden potentiaalista levittää virusta ympäristöönsä.
Koska virusten määrä potilaassa oli korkea läpi taudin keston, hän myös levitti tautia ympäristöönsä 49 vuorokauden ajan.
Myös miehen ikääntyneellä naispuolisella sukulaisella havaittiin koronavirustartunta. Korkeasta iästään ja perussairauksistaan huolimatta hän kuitenkin selvisi taudista lievin oirein ja muita ikäisiään nopeammin, tutkijat kirjoittavat.
Tutkijat ilmaisevat havaintojensa pohjalta huolenaiheensa muista kroonisesta koronavirustaudista mahdollisesti kärsivistä henkilöistä, jotka saattavat tartunnasta tietämättöminä levittää tautia ja aiheuttaa uuden epidemia-aallon.
Raportin voit lukea tästä. Lisää aiheesta South China Morning Postin sivuilla.
 

selectamatic

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.04.2019
Viestejä
2 064
Jos kinukkeihin on uskominen, niin kyseessä voi olla melkoinen vittusaatana:
Tutkijat raportoivat Kiinassa oudosta 49 päivää kestäneestä koronavirustartunnasta – ”Virus ja isäntä voivat muodostaa symbioottisen suhteen”
Tosin, jos tuo on vain yhdellä todettu, niin kovin kova leviämään se ei taida olla.

Tutkijat raportoivat Kiinassa oudosta 49 päivää kestäneestä koronavirustartunnasta – ”Virus ja isäntä voivat muodostaa symbioottisen suhteen”


Vasta-aineet (kuvassa valkoisia) ovat proteiineja, jotka reagoivat tarkasti virusten ja bakteerien pintarakenteisiin. Ne sopivat kuin avain lukkoon. Kuvituskuvassa vasta-aineet ovat koronaviruksen kimpussa.
Teksti Tekniikan Maailma
Jaa linkki Twitterissä
”Kroonisesta” covid-19-taudista kärsinyt kiinalaismies saattaa olla osoitus siitä, että uusi koronavirus on muuntunut useammaksi kannaksi, varoittavat kiinalaistutkijat.
Pitkittyneestä virustaudista kärsineen keski-ikäisen miehen sairaskertomusta tarkastelleet kiinalaistutkijat kirjoittavat, että SARS-CoV-2-viruksen uusi alatyyppi aiheuttaisi lievemmän taudinkuvan eikä leviäisi niin helposti. Sen sijaan muuntautuneen viruksen aiheuttama tauti kestäisi huomattavan pitkään.
Tutkijat julkaisivat raporttinsa MedXriv-ennakkojulkaisupalvelussa viime viikolla. Raporttia ei siis ole vertaisarvioitu, eikä yhden potilaan otannasta voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Raportista uutisoi South China Morning Post.
Keski-ikäinen mies kärsi ”krooniseksi muuttuneesta” COVID-19-taudista 49 vuorokautta. Sairaalahoitoon joutuneet potilaat antavat negatiivisen testituloksen tyypillisesti 20 vuorokautta ensioireiden alkamisesta. Tavallisesti taudinkuva on sitä vakavampi, mitä pidempään oireet kestävät.
Pitkittyneestä taudista kärsinyt potilas antoi negatiivisen testituloksen vasta saatuaan seerumiterapiaa, jossa taudista jo parantuneen henkilön vasta-aineita sisältävää veriplasmaa siirretään potilaaseen. Mies parani taudista vain kaksi vuorokautta hoidon aloittamisen jälkeen.
Tutkijat kuvailevat viruksen ja isännän muodostaneen keskenään ”dynaamisen tasapainon”, jossa virus aiheutti vain sen verran oireita, ettei immuunipuolustus pitänyt sitä vakavana uhkana. Viruksen määrä potilaan näytteissä oli jatkuvasti korkea, mutta immuunipuolustusjärjestelmän aktivoitumisesta kertovat indikaattorit olivat vakaat.
”Virus ja isäntä voivat muodostaa jopa symbioottisen suhteen keskenään”, tutkijat toteavat SCMP:n mukaan.
Miehen kerrotaan kärsineen ajoittaisesta lievästä kuumeesta, mutta muita koronavirustaudin tyypillisiä oireita, kuten yskää tai hengenahdistusta ei ollut. Tietokonekerroskuvaus paljasti viruksen pesiytyneen erityisesti potilaan keuhkoihin.
Tapauskertomus on lupaava vasta-ainehoidon ja taudin vaarallisuuden kannalta, mutta samaan aikaan se herättää huolen ”kroonisten” potilaiden potentiaalista levittää virusta ympäristöönsä.
Koska virusten määrä potilaassa oli korkea läpi taudin keston, hän myös levitti tautia ympäristöönsä 49 vuorokauden ajan.
Myös miehen ikääntyneellä naispuolisella sukulaisella havaittiin koronavirustartunta. Korkeasta iästään ja perussairauksistaan huolimatta hän kuitenkin selvisi taudista lievin oirein ja muita ikäisiään nopeammin, tutkijat kirjoittavat.
Tutkijat ilmaisevat havaintojensa pohjalta huolenaiheensa muista kroonisesta koronavirustaudista mahdollisesti kärsivistä henkilöistä, jotka saattavat tartunnasta tietämättöminä levittää tautia ja aiheuttaa uuden epidemia-aallon.
Raportin voit lukea tästä. Lisää aiheesta South China Morning Postin sivuilla.
Eikös se niissä lepakoissakin elänyt ilman, että tappoi isäntää, joten voi hyvinkin olla mahdollista, että mutatoituu vielä tuommoiseksi ihmisessäkin.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 844
Eikös se niissä lepakoissakin elänyt ilman, että tappoi isäntää, joten voi hyvinkin olla mahdollista, että mutatoituu vielä tuommoiseksi ihmisessäkin.
Lepakoissa ja muissa eläimissä elää paljon viruksia jotka ei niillä välttämättä aiheuta mitään.

Koska lepakoissa soluja hajoaa jatkuvasti, on niideni mmuunijärjestelmä kehittynyt sellaiseksi, että se jättää solujen ulkopuolisen dna:n rauhaan. Näin ollen myös lepakoihin tarttuvat virukset saavat olla omissa oloissaan. Virukset eivät useinkaan pyri isäntäeläintään sairastuttamaan, joten lepakon tavallaan sokea immuunijärjestelmä onkin tehokas.
Järjestely toimii. Lepakot voivat elää jopa 40-vuotiaksi, mikä on 6–8 grammaiselle eläimelle todella pitkään.
Toisin kuin lepakoissa, niin ihmisissä virukset herättävät immuunijärjestelmän. Tästä seuraa esimerkiksi kuume, jolla ulkopuolinen vierailija pyritään tuhoamaan.
– Kun lepakko lentää, niin sen ruumiinlämpötila nousee 40–41 asteeseen. Lepakko ylikuumenee. Suurin osa taudeista kuolee tuolloin. Pitkään lepakoissa asuneet virukset ovat tottuneet korkeaan lämpötilaan. Jos tauti, esimerkiksi koronavirus, sitten päätyy ihmiseen, niin ihmisen kuumereaktio ei riitäkään tappamaan virusta, Lilley sanoo.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Kaikki tienneet että virus tullut ulkomailta suomeen ja vasta parin kuukauden jälkeen aletaan rajoittamaan maahantuloa ja pistämään matkustajia karanteeniin.Uusimaakin pistettiin karanteeniin ja ravintolat suljettiin ennen kuin toi kerettiin tehdä.:D :spenguin: :kahvi:
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 077
Toivottavasti Suomikin rupeaa ajattelemaan omien kansalaistensa parasta tämän katastrofin jälkeen ja lopetetaan rahojen kylväminen ulkomaille. Jos totta puhutaan, niin Suomen perusinfra on paskemmassa kunnossa kuin monen Itäblokin maan infra.
Nyt jos koskaan Suomi lahjoittaa sitä rahaa, koska oletusarvoisesti avustuksia karsitaan, niin rahan suhde siitä saatavaan kullitettuun sädekehään kasvaa.
 

ollipolli

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.03.2020
Viestejä
118
Kaikki tienneet että virus tullut ulkomailta suomeen ja vasta parin kuukauden jälkeen aletaan rajoittamaan maahantuloa ja pistämään matkustajia karanteeniin.Uusimaakin pistettiin karanteeniin ja ravintolat suljettiin ennen kuin toi kerettiin tehdä.:D :spenguin: :kahvi:
Katsos kun "ei koske Suomea"-korttia voi aina vilauttaa ensialkuun. Jälkeenpäin kyllä sitten itketään. Helppoa kuin heinänteko tämä päätöksenteko Suomessa kun perseilystä ei seuraa yhtään mitään. Pikemminkin ylennystä pukkaa jos perseilee.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 339
Viestejä
4 157 817
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Eycte

Hinta.fi

Ylös Bottom