- Liittynyt
- 19.08.2018
- Viestejä
- 743
No ei näytä esim. Australiassa hirveästi hidastavan menoa.Onneksi ilmastonmuutos päällä niin saadaan kesällä vähän lämpöä joka toivottavasti nitistää viruksen.
Osassa maata pyörii lämpötilat kolmessakympissä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No ei näytä esim. Australiassa hirveästi hidastavan menoa.Onneksi ilmastonmuutos päällä niin saadaan kesällä vähän lämpöä joka toivottavasti nitistää viruksen.
Mikä osa yhteiskunnasta ei pyöri riittävästi? Raksat on auki, teollisuus pyörii jne. Kaupoista saa tavaraa, jos oikeasti tarvii. Ainoastaan viihde- ja palveluala on osittain jäissä, ja jos ne avaa niin saa unohtaa sitten karanteenitkin.
Eikä kaljaa juoda tai hampurilaista mussuteta hengityssuojain naamaalla.
Luin aiemmin, että nuo ongelmiin johtaneet annostukset olisivat olleet tuplasti sen mitä Kiinassa ja Ranskassa.Ruotsissa monet sairaalat lopettavat hoidot (hydroksi)klorokiinilla sivuvaikutusten vuoksi:
- Ylen päivittyvä uutinen
Ainakin omalla takapihalla tuntuu raksa pyörivän ja Vironkin pojat tekevät viikoloppua myöten (kun eivät varmaan kotia pääse). Toki varmaan jossain pelkällä ulkomaisella vuokratyövoimalla pyöritettävässä kohteessa on hiljaisempaa, mutta eipä tuota liikennettä voi auki pitää. Tuskin taloutta haittaisi, jos vaikka palkkaisivat kotimaasta tekijöitä.Monet raksat on pantu kiinni koronan pelossa ja samaten huoltohommat ja pienet remontit on jäissä. Siivoojia ei päästetä tiloihin jne. Kyllä tässä on paljon turhaan pantu porukkaa lomautukseen, kun kunnollisilla varotoimilla olisi voitu pitää hommat pyörimässä.
Nyt kun tilanne on päällä, hallitus ja viranomaiset ovat jatkuvan kritiikin kohteena. Ymmärrettävää, sillä ihmisiä pelottaa. Virheitäkin on tehty. Kokonaiskuvan osalta olen hallituksen ensimmäisistä toimenpidelinjauksista lähtien ollut sitä mieltä, että tehdyt toimet ovat olleet äärimmäisen oikeita ja oikea-aikaisia. Ei liene sattumaa, että Suomi alkaa nyt erottua tilastoissakin. Toivottavasti linja pysyy ja päästään pian avaamaan maata.
Jos jostain pitäisi huomauttaa, niin normaalisti poikkeusoloissa olisi jo saatu mittava suojainvalmistus käyntiin. Mutta eipä tällä hallinnolla.
Tuota, onhan se käynnissä. Erityiset pisteet Huoltovarmuuskeskukselle, joka neuvotteli kapasiteetista ja tilauksesta suomalaisen Lifa Airin kanssa.Niin, Suomea saattaa tosin vaivata sama tilastoharha kuin Italiaa, asiaan kiinnitti huomiota jopa arvostettu talouslehti The Economist. Suomessa on ollut ihan viime aikoihin asti nihkeää näytteenottoa ja ilmeisesti muissa kuin sairaaloissa tapahtuneisiin kuolemiin ei liene koronatestausta ulotettu laisinkaan. Suomi on tunnetusti yhden hengen talousten maa.
Riippuu ihan lausujasta, onko tyytyväinen vai ei, vaikuttaa tämän avoimen kirjeen lähettäjä seuranneen tapauksia tarkkaan ja kritiikkiä esittää: Avoin kirje pääministeri Sanna Marinille | Uusi Suomi Puheenvuoro
Jos jostain pitäisi huomauttaa, niin normaalisti poikkeusoloissa olisi jo saatu mittava suojainvalmistus käyntiin. Mutta eipä tällä hallinnolla.
Onko Boris joku hyvä tyyppi vai miksi jonku ulkomaalaisen korona huolestuttaa, kun niitä potilaita on täällä Suomessakin?Boris Jonsonin tilanne vähän huolestuttaa, yleensä jos koronan takia joutuu sairaalaan niin virus on päässyt keuhkoihin, eli puhutaan ehkä keuhkokuumeesta ja se ei ole ikinä mikään leikinlaskun paikka.
Luulen että epidemian kesto nähdään niin lyhytaikaisena, että ei ole järin kannattava veto yksityisellä rahalla hätäpäissään alkaa tämmöistä tekemään. EU-sisäisenä yhteishankkeena tämmöinen tuotanto on kyllä pakollinen edellytys jatkossa.Minua hämmentää tuossa tuo, että jos tuo on helppoa, ja oletettavasti tällä hetkellä myös kannattavaa, niin markkinataloudenhan pitäisi järjestää n+1 erilaista maskia kauppoihin. Jos se taas ei ole helppoa, niin ei se hallinto niitä tehtaita kovin nopeasti rakenna?
Minua hämmentää tuossa tuo, että jos tuo on helppoa, ja oletettavasti tällä hetkellä myös kannattavaa, niin markkinataloudenhan pitäisi järjestää n+1 erilaista maskia kauppoihin. Jos se taas ei ole helppoa, niin ei se hallinto niitä tehtaita kovin nopeasti rakenna?
Lähinnä sen takia että kysessä on Britannian pääministeri, tuon pitäis johtaa maata kriisin keskellä.Onko Boris joku hyvä tyyppi vai miksi jonku ulkomaalaisen korona huolestuttaa, kun niitä potilaita on täällä Suomessakin?
Tuota, tuohan on sellaista poliittista kamppailua. HUS on meillä pyrkinyt olemaan sellainen ”valtio valtiossa”. Hakenut soteen erillisratkaisua, jossa saisi olla oma itsenäinen HUS jatkossakin. Oli aktiivisesti kaatamassa edellistä sotea (mikä kyllä oli hyvä asia imho).
Kun suomalaista järjestelmää on kehitetty 90-luvulta saakka siten, että sairaanhoitopiirit hoitavat varautumisen itsenäisesti, pitäisi Lehtosen kritiikin mennä HUS:lle itselleen sekä HYKS-erva-alueelle. Ts. heidän varautumisensa puutteet eivät meidän järjestelmässämme ole valtion tai THL:n vika, vaan heidän oma vikansa.
Sen sijaan valtion homma toki on, että huoltovarmuusvarastossa on tavaraa. Joskin tällä kertaa oli tuuriakin mukana, kun sinne oli jäänyt niitä edellistä pandemiauhkaa varten hankittuja suojavarusteita.
Se ei silti muuta sitä, että oikeastaan Lehtonen tuossa kritisoi HUS johtoa, johon itsekin kuuluu, ja omaa erva-aluettaan.
Hyökkäys on paras puolustus, vai miten se meni: kun syytät, että valtio ei ole varautunut, kukaan ei ehkä huomaa kysyä, miksi HUS ei ollut riittävän varautunut...
EDIT: Kun kävin lukemassa tuon Uusi Suomen blogitekstinkin, näyttää siltä, että huutaa Ulkoministeriötä apuun hankintojen turvaamisessa tilanteessa, jossa saatavuus on hankaloitunut ja hinnat nousseet.
Kertoo siis siitä, että HUS omat hankintakanavat ei nykytilanteessa toimi riittävän luotettavasti.
Niin en sitten tiiä, kun en tanskaa osaa, että olivatko nuo kaksi tablettia antibiootti ja klorokiini vai molempia kaksi. GTranslaten näkemys asiasta:Luin aiemmin, että nuo ongelmiin johtaneet annostukset olisivat olleet tuplasti sen mitä Kiinassa ja Ranskassa.
En saa kännykällä lähdettä joten huhua kunnes toisin todistetaan. Muokkaan lähteen tähän viestiin myöhemmin jos löydän.
E: En löytänyt alkuperäistä uutista, mutta tarkistin itse. Tässä yksi uutinen, jossa potilas kertoo annetun annostuksen olleen "vaarallinen". Kaksi tablettia aamuin illoin. Ruotsissa pienin löytämäni annoskoko on 200mg. Tämä tekee yhteensä (vähintään) 800mg päivässä. CDC:n ohjeistus on 400mg (max 600mg). Kiinassa 400 mg/d.
Huoltovarmuusvaraston toimitusten viiveeseen lienee syynä se, että kaikki heidän varastoerät kiertää VTT:n satunnaistarkastusten kautta ja sitten vielä sen pohjalta tehdään hyväksyntä käyttöön.Monessa muussakin sairaanhoitopiirissä on ongelmia saada niitä varmuusvarastosta saatavia suojia sekä muualla. Kuten täällä Päijät-Hämeessä. Toki jokaisella kuten täälläkin on sairaanhoitopiirillä omat verkot vesillä ja hankinnat, mutta pandemian aikaan en näkisi että sairaanhoitopiirit tai kunnat olisi tässä vastuussa vaan valtio ja hallitus kuten nyt meillä on ollutkin huoltovarmuusvarasto jota on hehkutettu ja valmistautumista erinomaiseksi. Mitä pienempi toimija on, sitä todennäköisemmin hankinnat ovat vaikeutuneet eli isot tilausmäärät ovat etusijalla ja raha. Tällöin pitäisi tosiaan valtion olla siinä etulinjassa ja hoitaa nämä kuntoon kun pandemiasta puhutaan. Kritiikkini perustuu edelleen siihen mitä hallitus on toitottanut hyvästä valmistautumisessta. Onko hyvää valmistautumista että viikolla 20 esimerkiksi huoltovarmuusvarastosta on tulossa Päijät-Hämeeseen täytettä suojien osalta ja sekin on todella vähäistä? Siis viikolla 20. Olisikohan nyt viikko 15 menossa. Miten voi kestää maan sisällä toimitukset noin kauan? Mene ja tiedä kun puhutaan KRIITTISISTÄ palasista epidemian taltunnassa. Näiden takia on esimerkiksi alkanut vanhustenhoidon laitoksiin virus jo pesiytyä ja terveydenalan ammattilaisten pitäisi käyttää jotain itsekyhättyä maskeja kankaasta.
Miten niin ei ole näyttöä, useista lähteistä uutisoitu että nimenomaan on ollut apua oireiden hoidossa. Mitään virallista tutkimusta asiatsa ei kai ole tehty, enemmänkin yksittäisten lääkäreiden/sairaaloiden havaintoja asiasta, mutta näyttöä se on sekin.Ongelman ydin tuntuu kuitenkin olevan se, että näyttöä tehosta ei ole ja sivuvaikutukset kohtuu ankeita (sydänoireet, näön heikentyminen, kovat (pää)kivut).
Tanskassa meinaavat näköjään aloittaa kaksi satunnaistettua vertailukoetta, jos saavat luvat. Se olisi kyllä ihan hyvä, koska kaikki todistettavasti toimiva apu tähän tilanteeseen tulee kyllä tarpeeseen.
Huoltovarmuusvaraston toimitusten viiveeseen lienee syynä se, että kaikki heidän varastoerät kiertää VTT:n satunnaistarkastusten kautta ja sitten vielä sen pohjalta tehdään hyväksyntä käyttöön.
Ehkä homma nopeutuu, jos tämän / ensi viikon aikana alkaa virrata uutta tavaraa varastoon. Ainakin tuon Lifa Airin hengityssuojainten osalta toimitusvarmuuden pitäisi olla korkea, kun kyseessä on suomalainen firma ja tavara tulee suoraan tehtaalta Finnairin tilauslennolta. Toki sitten hintakin lienee sen mukainen.
Korjataan sen verran, että tarkoitin tutkimusnäyttöä:Miten niin ei ole näyttöä, useista lähteistä uutisoitu että nimenomaan on ollut apua oireiden hoidossa. Mitään virallista tutkimusta asiatsa ei kai ole tehty, enemmänkin yksittäisten lääkäreiden/sairaaloiden havaintoja asiasta, mutta näyttöä se on sekin.
Ihan totta. Mainitsemasi sivuoireet ovat hyvin tiedossa kys. lääkkeen osalta. Lääke on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä, ja sen turvallinen annostus pitäisi olla jokaisen lääkärin selvitettävissä. Tulevat kliiniset tutkimukset varmasti osoittavat, mikäli sivuoireita on oikealla annostuksella odotettavissa siten, että sillä on tilastollista merkitystä.Niin en sitten tiiä, kun en tanskaa osaa, että olivatko nuo kaksi tablettia antibiootti ja klorokiini vai molempia kaksi. GTranslaten näkemys asiasta:
"One of those who has been given anti-coronary virus malaria medicine is 40-year-old Carl Sydenhag. He was admitted to the Söder Hospital in Stockholm with fever and difficulty breathing. Here he was given antibiotics and chloroquine - two tablets morning and evening."
En myöskään vetäisi kovin tuuheita johtopäätöksiä yhden potilaan kertomuksesta.
Ongelman ydin tuntuu kuitenkin olevan se, että näyttöä tehosta ei ole ja sivuvaikutukset kohtuu ankeita (sydänoireet, näön heikentyminen, kovat (pää)kivut).
Tanskassa meinaavat näköjään aloittaa kaksi satunnaistettua vertailukoetta, jos saavat luvat. Se olisi kyllä ihan hyvä, koska kaikki todistettavasti toimiva apu tähän tilanteeseen tulee kyllä tarpeeseen.
Ongelma voi olla myös klorokiinin kanssa annettavassa antibiootissa, asitromysiinia pitäisi ainakin välttää jos on sydänsairaus tai -oireita.Luin aiemmin, että nuo ongelmiin johtaneet annostukset olisivat olleet tuplasti sen mitä Kiinassa ja Ranskassa.
En saa kännykällä lähdettä joten huhua kunnes toisin todistetaan. Muokkaan lähteen tähän viestiin myöhemmin jos löydän.
E: En löytänyt alkuperäistä uutista, mutta tarkistin itse. Tässä yksi uutinen, jossa potilas kertoo annetun annostuksen olleen "vaarallinen". Kaksi tablettia aamuin illoin. Ruotsissa pienin löytämäni annoskoko on 200mg. Tämä tekee yhteensä (vähintään) 800mg päivässä. CDC:n ohjeistus on 400mg (max 600mg). Kiinassa 400 mg/d.
''Eikös jokainen maa ole ihan pihalla siitä että mikä on todellinen määrä.Tuo käyrähän on ihan siitä kiinni miten ahkerasti testataan, eli asianmukaisella testaamisella olisi käyrä jossain tyyliin Tanskan tai Saksan kohdalla. Toki ne Suomen tilastot näyttää ihan hyvältä muillakin mittareilla kuten tehohoito tai kuolleet.
Esim. Islanti testaa käsittääkseni kaikista esimerkillisimmin Euroopassa (ihan loogista kun on suljettu saari niin kannattaa panostaa).
Tästä en tiennytkään. Käsitin, kun hallitus kertoi tästä huoltovarmuuskeskuksen maskeista niin mainitsivat että ne on testattu ja todettu käypäsiksi. Kiitos kuitenkin selvennyksestä ja tämä sitten selittää hidasta toimintaa että niitä testataan taas uudelleen.
Toisaalta Ruotsilla on se etu, että kruunu on devalvoitunut lähes parikymmentä prosenttia euroon nähden. Se antaa lisäpotkua sitten kun kysyntä herää vientisektoreilla..Ei Ruotsi nyt niin suuri kansantalous ole, että se pelkkien sisämarkkinoiden voimalla porskuttaisi, vaan kyllä globaali taantuma sielläkin vaikuttaa. Voi olla että palvelualat pärjäävät hieman paremmin kuin tiukemmin rajoitetuissa maissa, mutta tässä vaiheessa ei nyt kovin pitkälle voi vielä ennakoida miten tilanne kehittyy missäkin.
edit. + nyt on agendalla ravintoloiden sulkeminen ym. Ruotsissakin, joskin ei vielä tässä vaiheessa tietoa, lähtevätkö toteuttamaan näitä rajoituksia
Olen ihmetellyt miten tuon antibiootin roolia on useassa paikassa korostettu. Jos kyseessä on virusperäinen pneumonia, niin mikä on se mekanismi jolla antibiootti voi auttaa? Jos kyseessä puolestaan on bakteeriperäinen sekundäärinen pneumonia, niin sehän kääntäisi koko taudinkuvan päälaelleen. Tai ei nyt päälaelleen, mutta hoito rinnastuisi enemmän influenssaan. Jos nykytietämyksen perusteella jätetään antamatta antibioottia sillä olettamalla, että kyseessä on virus, eikä antibioottia tarvita, niin voi olla, että moni bakteeriperäinen pneumoniakin jää hoitamatta jos COVID-19 on diagnosoitu. En tiedä miten lääkärit toimivat ja toimivatko tämän osalta edes koordinoidusti. Olisi kiva tietää.Ongelma voi olla myös klorokiinin kanssa annettavassa antibiootissa, asitromysiinia pitäisi ainakin välttää jos on sydänsairaus tai -oireita.
Jossain oli puhetta siitä että jokin toinen antibiootti voisi toimia asitromysiinin sijasta hydroksiklorokiini-kombossa, mutta ei aavistustakaan oliko tuo joku huhu, spekulointi, feikkiuutinen vai jopa todellinen tutkimus.
Olen ihmetellyt miten tuon antibiootin roolia on useassa paikassa korostettu. Jos kyseessä on virusperäinen pneumonia, niin mikä on se mekanismi jolla antibiootti voi auttaa? Jos kyseessä puolestaan on bakteeriperäinen sekundäärinen pneumonia, niin sehän kääntäisi koko taudinkuvan päälaelleen. Tai ei nyt päälaelleen, mutta hoito rinnastuisi enemmän influenssaan. Jos nykytietämyksen perusteella jätetään antamatta antibioottia sillä olettamalla, että kyseessä on virus, eikä antibioottia tarvita, niin voi olla, että moni bakteeriperäinen pneumoniakin jää hoitamatta jos COVID-19 on diagnosoitu. En tiedä miten lääkärit toimivat ja toimivatko tämän osalta edes koordinoidusti. Olisi kiva tietää.
Olen ymmärtänyt, että joillakin antibiooteilla on ilmeisesti myös tulehdusta alentavia (anti-inflammatory) ominaisuuksia jotka voivat auttaa ei-bakteeriperäisissäkin keuhkokuumeissa. Maallikkona en osaa sanoa kuinka merkittävä tai luotettava tieto tämä on.Olen ihmetellyt miten tuon antibiootin roolia on useassa paikassa korostettu. Jos kyseessä on virusperäinen pneumonia, niin mikä on se mekanismi jolla antibiootti voi auttaa? Jos kyseessä puolestaan on bakteeriperäinen sekundäärinen pneumonia, niin sehän kääntäisi koko taudinkuvan päälaelleen. Tai ei nyt päälaelleen, mutta hoito rinnastuisi enemmän influenssaan. Jos nykytietämyksen perusteella jätetään antamatta antibioottia sillä olettamalla, että kyseessä on virus, eikä antibioottia tarvita, niin voi olla, että moni bakteeriperäinen pneumoniakin jää hoitamatta jos COVID-19 on diagnosoitu. En tiedä miten lääkärit toimivat ja toimivatko tämän osalta edes koordinoidusti. Olisi kiva tietää.
No ei kyllä aina. Jos CRP ei pahemmin koholla ja potilas "kotihoitokunnossa" niin ei silloin antibiootteja anneta.Erotusdiagnostiikka on hankalaa ja suurimmalla osalla on bakteeri kyseessä, joten pneumonia hoidetaan aina antibiootilla.
Olen ihmetellyt miten tuon antibiootin roolia on useassa paikassa korostettu. Jos kyseessä on virusperäinen pneumonia, niin mikä on se mekanismi jolla antibiootti voi auttaa? Jos kyseessä puolestaan on bakteeriperäinen sekundäärinen pneumonia, niin sehän kääntäisi koko taudinkuvan päälaelleen. Tai ei nyt päälaelleen, mutta hoito rinnastuisi enemmän influenssaan. Jos nykytietämyksen perusteella jätetään antamatta antibioottia sillä olettamalla, että kyseessä on virus, eikä antibioottia tarvita, niin voi olla, että moni bakteeriperäinen pneumoniakin jää hoitamatta jos COVID-19 on diagnosoitu. En tiedä miten lääkärit toimivat ja toimivatko tämän osalta edes koordinoidusti. Olisi kiva tietää.
No ei kyllä aina. Jos CRP ei pahemmin koholla ja potilas "kotihoitokunnossa" niin ei silloin antibiootteja anneta.
Antibiooteilla voi olla toissijaisia vaikutuksia ihmiskehoon, joihin toki erilaiset sivuvaikutuksetkin kuuluvat, mutta osa näistä sivuvaikutuksista voi olla myös hyödyllisiä joidenkin sairausten hoidossa.Olen ihmetellyt miten tuon antibiootin roolia on useassa paikassa korostettu. Jos kyseessä on virusperäinen pneumonia, niin mikä on se mekanismi jolla antibiootti voi auttaa? Jos kyseessä puolestaan on bakteeriperäinen sekundäärinen pneumonia, niin sehän kääntäisi koko taudinkuvan päälaelleen. Tai ei nyt päälaelleen, mutta hoito rinnastuisi enemmän influenssaan. Jos nykytietämyksen perusteella jätetään antamatta antibioottia sillä olettamalla, että kyseessä on virus, eikä antibioottia tarvita, niin voi olla, että moni bakteeriperäinen pneumoniakin jää hoitamatta jos COVID-19 on diagnosoitu. En tiedä miten lääkärit toimivat ja toimivatko tämän osalta edes koordinoidusti. Olisi kiva tietää.
No vaimolla juuri oli kolmisen viikkoa sitten. Päivystyksessä rtg:n perusteella viruksen aiheuttama keuhkokuume, crp jotain 40-50. Kotiin vaan sairastamaan ja Tamifluta kuuri.En ole kertaakaan nähnyt keuhkokuumetta johon ei menisi antibiootteja. Kotikuntoiset voi olla asia erikseen, mutta en kotona työskentelekään.
Hyvin totta. Mutta toisaalta Suomi on yrittänyt rajoittaa taudin leviämistä yli 70-vuotiaisiin useita viikkoja, joten toivetila olisi tietenkin ollut, ettei se ikäjakauma kauheasti tästä enää muuttuisi ja tätä kautta kuolemantapauksien määrä pysyisi alhaisempana.
Viikonloppuna oli uutisissa, että koronatapauksia on alkanut tulla eri puolella Suomea olevissa hoitokodeissa. Siksi seuraan tuota mittaria aika tarkkaan.
Oululaisfirman pikatestiä voidaan käyttää myös koronan löytämiseen – testitulos luetaan älypuhelimen ruudulta
Oululaisfirma iSTOC on tuonut markkinoille pikatestejä, joilla esimerkiksi sormenpäästä otetusta verinäytteestä pystytään havaitsemaan elimistön muodostamat vasta-aineet erilaisille tartuntataudeille.www.kaleva.fi
"iSTOCin kautta on toimitettu jo miljoona testipakkausta koronaviruksen testaukseen, ja diagnostiikkajärjestelmä on otettu käyttöön. iSTOC tarjoaa testauksia suorittavan hoitohenkilökunnan tueksi myös opastuksen mobiilisovelluksen käyttämiseen. "
Vielä ei taida olla tietoa testin tarkkuudesta, mutta eikö tällä saisi käytännössä ratkaistua testauskapasiteetin?
Tuon hyödyt on lähinnä siinä että saadaan niiltä joilla on vähäiset oireet varmistettua onko kyse Koronasta.Ei, jos kyse on tosiaan vasta-ainetestistä. Vasta-aineet muodustuvat vasta, kun tautia aletaan voittamaan ja tällöin on jo levitetty virusta huomattavia määriä eteenpäin.
Ei se kaikkia tarpeita ratkaise, mutta olisihan tuollaisesta kapastakin monella tapaa hyötyä. Jos tapaus voidaan varmistaa koronaksi, niin seuraava tartunnan saaja on jo sitten tunnetussa ketjussa ja pääsee helpommin testeihin tai osaa pitää tiukempaa karanteenia. Plus että västötason tieto tartunnoista satunnaisotannalla olisi hyvin arvokasta, ihan korkean tason arviot taudin kulusta ja sitä myötä tarpeellisista toimista vaihtelevat suuresti, ja yksi iso epävarmuustekijä näissä on arvailu siitä kuinka paljon vahvistettujen ulkopuolella on lisää tartuntoja. Onhan esim. Briteissä heitetty arvioita taudin sairastaneista about kaikkea väliltä "vain virallisesti vahvistetut" - "puolet väestöstä". Se kumpi näistä on totta muuttaisi aika radikaalisti sitä mikä on järkevä toimintatapa jatkossa.Ei, jos kyse on tosiaan vasta-ainetestistä. Vasta-aineet muodustuvat vasta, kun tautia aletaan voittamaan ja tällöin on jo levitetty virusta huomattavia määriä eteenpäin.
No vaimolla juuri oli kolmisen viikkoa sitten. Päivystyksessä rtg:n perusteella viruksen aiheuttama keuhkokuume, crp jotain 40-50. Kotiin vaan sairastamaan ja Tamifluta kuuri.
Päivä päivältä alkaa näyttää siltä, että maskien käyttöä on täysin turhaa vähätelty länsimaissa.
Suomalaistutkijat: Koronavirusta kantavat aerosolihiukkaset eivät vajoa lattialle, vaan jäävät leijumaan paikalleen – ”Jos yskijä kävelee pois ja paikalle saapuu toinen...”
Näitähän voi olla erilaisia tapauksia. Itselläni oli virusperäinen keuhkokuume viime joulukuussa ja kahdet antibiootit tuli syötyä. Ei tarvittu sairaalaan menoa, mutta aika inhottava tauti. Palautuminen on ollut hidasta. Minullakaan ei ollut kovin korkeat crp:t.
Keuhkokuumeitahan on paljon erilaisia(jopa ihan kuumeettomanakin esiintyviä), mutta monesti ne vaativat sen antibiotin, joko estämään bakteeriperäistä tulehduksen syntymistä tai sitä, että samalla on bakteeriperäisen tulehduksen oireita.
Erikoinen piirre oli muuten, että lääkärin mukaan viime vuoden lopulla oli selkeästi normaalia enemmän Suomessa virusperäisiä keuhkokuumeita.
Päivä päivältä alkaa näyttää siltä, että maskien käyttöä on täysin turhaa vähätelty länsimaissa.
Suomalaistutkijat: Koronavirusta kantavat aerosolihiukkaset eivät vajoa lattialle, vaan jäävät leijumaan paikalleen – ”Jos yskijä kävelee pois ja paikalle saapuu toinen...”
Tällaista paskaa levitetään yhä totuutena.
Itse tehty maski ei suojaa koronavirukselta – hengityksensuojainten pitää olla turvallisia ja taata riittävä suoja - Työterveyslaitos
Viranomaiset muistuttavat, että itse tehdyt maskit eivät suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta. Maski voi kuitenkin suojata muita, jos maskin käyttäjällä on virustartunta.www.ttl.fi
Sama olisi kun väittäisi että kypärä ei suojaa sotilaita sodassa koska sotilaita kuolee silti vaikka käyttävät kypäriä.
Sehän se että nuo Aerosolihiukkaset pärähtävät siitä perusmaskista läpi kun ovat niin pieniä. Siksi ei missään nimessä yskässä tmv. kipeänä pitäisi julkisiin tiloihin mennä tai muutenkaan ennenkuin on täysin oireeton. Suojain / kirurginen suunenäsuojain antaa vääränlaista turvaa jos kyseessä on tosiaan ilmateitse tapahtuva tartunta. Pisaratartuntaan nuo perusmaskit auttavat. Ilmateitse tarttuvaan toimii sitten nuo FFP2 / 3 jotka ovat ensisijaisesti terveydenhoitohenkilökunnalle ja teholle, jotka suodattavat noita Aerosoleja joita vakavasti sairaat tuottavat paljon sairaalaoloissa - mutta ne eivät sitten suojaa taas muita Aerosoli- tai pisaratartunnoilta kun venttiilin läpi pääsee ulos möröt.
Esimerkki 1: Käyttäjä @ATE tekee kertakäyttöisiä suojia itselleen jostakin järkevästä matskusta, ei räplää niitä käsillään ja hävittää käytön jälkeen, fine. Ei välttämättä anna suojaa mutta ei ole haittaakaan.
Mielenkiintoisia uutisia Yhdysvalloista. Kokonaiskuolleisuudessa ei ole vain tilastollista laskua, vaan suorastaan hurja pudotus. Koronakuolemista suurin osa on toki vielä edessä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana, lasten henkiä on säästynyt suhteellisesti eniten, vaikka koko sairauden ei pitäisi heihin juuri edes vaikuttaa.
Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa
Koronavirus itsessään on tappava, mutta eristystoimilla on yllättäviä vaikutuksia.www.iltalehti.fi
Keuhkokuumekuolemien osalta käyrä näyttää myös edellisvuosia paremmalta:
Mitenkä liittyy Suomeen? No, influenssatautitapausten osalta päädyttiin yhtä jyrkkään laskuun kun korona saapui kentälle. Näin ollen voimme (maltillisesti) odottaa myös keskimääräistä vähäisempää kokonaiskuolleisuutta läpi tämän epidemiaallon. Kerrannaisvaikutukset ovat toinen kysymys.
Niitä aerosolihiukkasia on todella montaa lajia ihan niistä silmin nähtävistä alaspäin. Kyllä ne itsetehdyt maskitkin suojaa osalta hiukkasia vaikka pienimmät menisivätkin läpi. Niissä suurimmissa hiukkasissa on myös todennäköisesti eniten viruksia sisällä ja tartuttavat varmimmin niin ihan hyvä jos ne saa estettyä.
Tuo on ihan tutkittu jo moneen otteeseen että antavat jonkinasteista suojaa.