Kyllä, mutta puhuttiin perusterveistä. Saman linkin mukaan tässä lähdeaineistossa on perusterveitä on ollut kuolleista 0,9 %. Maalaisjärjellä voisi kuvitella, että tämäkin jakautuu todennäköisesti niin, että perusterveenä kuolevat ovat lähinnä vanhoja, joten nuoren perusterveen kohdalla riskit ovat sitten huomattavasti vielä suoraa kertolaskua pienempiä. Ja itseasiassa jos nyt puhutaan siitä että jää odottamaan asian varmistumista ja/tai muuta rokotetta, niin se riski ei ole edes tämä, koska riski saada korona muutaman kuukauden odotteluajan aikana (ja viellä kesällä) on kyllä jo perusterveelle nuorelle käytännössä 0.Koronan tapauskuolleisuus on karkeasti 0,1% - 0,2% luokkaa nuorilla 20-40 vuotiailla tämän tarkastelun mukaan:
Mortality Risk of COVID-19
Our interactive data visualizations that show the case fatality rate in each country are updated daily.ourworldindata.org
Britannian lukujen valossa rokotteen aiheuttama kuolleisuus tuskin on noin suuri. Tai edes tuota suuruusluokkaa. Suomessa kuolleita lukumääräisesti on tietenkin todella vähän, sillä meillä on kovat rajoitukset voimassa.
Ja toki vielä sitten omana tekijänään se, jos on tiedossa riskitekijöitä hyytymähäiriöihin. Siinä Buranapaketissakin muuten listataan käyttäjäryhmät, joiden ei tule lääkettä käyttää, koska se on liian riskialtis. Kas kun sielläkään ne sivuvaikutukset eivät todellakaan jakaudu tasaisesti.
Jos joillain on vaikeuksia hahmottaa lukujen suuruusluokkia, niin kyllä toisilla on myös vaikeuksia hahmottaa epätasaisia jakaumia. Riski kuollan kohdunkaulan syöpään on kymmeniä kertoja suurempi väestötasolla kuin kivessyövällä. Silti pidän jälkimmäistä suurempana riskinä itselleni, jokainen voi arvuutella miksi.