Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Voipi olla, että rokotemerkin valinnan tekee aivan joku muu puolestasi, sitten kun niitä on useampia saatavilla. Ne parhaimmat merkit tullaan ilman muuta priorisoimaan riskiryhmäläisille ja kriittisille terveydenhuollon henkilöstölle. Sitten perusterveille annetaan perus bulkkia, ainakin näin ensi alkuun. Sitten ehkä joskus vuoden tai parin vuoden päästä parempi rokote tehosteeksi.Nonni, tämä oli mainio uutinen. Toivottavasti eivät mutustele tuota kovin pitkään.
AZ:n rokotteen valmistusmäärät ja jakelukanavat ovat käsittääkseni useampaa kertaluokkaa noita kahta muuta toimijaa suuremmat, joten sieltä pitäisi olla luvassa jonkin verran helpotusta. Jos saisin valita, niin ottaisin todennäköisesti silti mieluummin jomman kumman niistä uusista rokotetyypeistä, mutta kunhan nyt saisi edes jonkin suojan.
Tuskin kukaan lähtee sekoittamaan rokotteita kun ei sellaisia ole tutkittu.Voipi olla, että rokotemerkin valinnan tekee aivan joku muu puolestasi, sitten kun niitä on useampia saatavilla. Ne parhaimmat merkit tullaan ilman muuta priorisoimaan riskiryhmäläisille ja kriittisille terveydenhuollon henkilöstölle. Sitten perusterveille annetaan perus bulkkia, ainakin näin ensi alkuun. Sitten ehkä joskus vuoden tai parin vuoden päästä parempi rokote tehosteeksi.
Rokotteesta puheenollen Israelissa ollaan aika hyvässä tahdissa piikitetty porukkaa niin sieltä tulee varmaankin ensimmäiset datat että nouseeko väestön immuniteetti koronaa vastaan.
Mutta tutkimusta varmasti tullaan tekemään, ja parin vuoden päästä tästä ollaan viisaampia. Tässä vaiheessa nimenomaan mRNA-rokotteista on pula, ja niitä ei riittäne koko EU:n väestölle. Sen takia perusterveet nuoret tultaneen ensi vaiheessa rokottamaan az:llä tai muulla markkinoille tulevalla bulkkirokotteella. Tehosterokote annetaneen, jos bulkkirokotteen suoja ei riitä. Siinä vaiheessa tehosterokote saattaa muutenkin olla jo aivan toinen, uudemman sukupolven rokote.Tuskin kukaan lähtee sekoittamaan rokotteita kun ei sellaisia ole tutkittu.
Ihan turha viljellä tällaista paskaa ympäri nettiä ja väittää kaikenlaista mitä sylki suuhun tuo. Sairaanhoitajissa on todella vähän rokotevastaisuutta ja hyvin pieni mutta äänekäs idioottien vähemmistö vastustaa rokotteita. Esim. Hussissa viimevuosina keskimäärin yli 95% henkilökunnasta on rokotettu influenssaa vastaan.
Influenssarokote on vähän eri asia kuin korona rokote.
Jota tasapainottaa mukavasti se, että korona on vähän eri asia kuin influenssa.
Rokotevastaisuus on muuten sairaanhoitajien keskuudessa yllättävän yleisestä
Eipä toi nyt ainakaan optimistiselta kuulosta. Jos se on optimismia, että puolet suomalaisista on rokotettu syksyllä, niin mikä on sitten pessimistinen arvio?Jos kaikki menee hyvin niin 3 miljoona suomalaista ovat saaneet tupla koronarokotteen syksyllä. Epäilen.
Ihan turha viljellä tällaista paskaa ympäri nettiä ja väittää kaikenlaista mitä sylki suuhun tuo. Sairaanhoitajissa on todella vähän rokotevastaisuutta ja hyvin pieni mutta äänekäs idioottien vähemmistö vastustaa rokotteita. Esim. Hussissa viimevuosina keskimäärin yli 95% henkilökunnasta on rokotettu influenssaa vastaan.
Sairaanhoitajaksi opiskelevat ovat koulumenestyksen perusteella varsin keskinkertaista sakkia, joten sinällään kykenemättömyys erottaa tiede huuhaasta sekä arvioida todennäköisyyksiä, hyötyjä ja haittoja, ei yllätä.
Tuon nyt ei pitäisi olla vapaaehtoinen vaan jos ei sitä ota, vähintään pitäisi sitten vetää kunnon suojasetillä kunnes vanhuksilla on kattava rokotekattavuus. Aika kovalla kädellä niittää vanhainkoteja jos se sinne pääsee.Vaimo on hoivaosastolla lähihoitajana. Hirveä valitus muilta viime vuonna ja tänä vuonna kun pakko ottaa influenssarokote. Eli ilman pakkoa ei olisi suurta rokotekattavuutta. Varmaan alle puolet olisi sen ottanut. Influenssan kohdalla kyseessä vapaaehtoinen rokote, mutta ilman sitä ei voi hoitajana toimia hoivapuolella. Koronarokote on oikeasti vapaaehtoinen. Vaimo ei ole nyt töissä ollut, mutta heikosti oli nimiä rokotelistaan ilmestynyt parina ekana päivänä. Ensimmäiset saa rokotteen tällä viikolla ja vaimo ilmeisesti ensi viikolla. Myös asukkaat onneksi rokotetaan. Sitäkin ilmeisesti pitää kysyä omaisilta.
Toisaalta esim. meidän sairaanhoitopiiri ilmoittaa etusivulla aina kauden influenssarokotusten määrän hoitajien ja lääkäreiden keskuudessa ja kummasti hoitajat aina paremmin rokotettuja kuin lääkärit. Henkilökuntaa joku 7000 googlen mukaan, että siinä on kohtalaisesti jo otantaakin.Tämä. Ja se on kummallista. Mun lekurifrendit ovat saaneet rokotteita jo ja somessa ihan julkisesti ilmoittavat asiasta (mikä on hemmetin hyvä). Sairaanhoitajafrendi taas julistaa ettei hän eikä kukaan hänen kollegoistaan aio ottaa rokotetta, koska "pitkäaikaisvaikutukset". Tämä on kai yleisestikin näin: lekurien rokotevastaisuus on noin puolet hoitajien (jonkun suomalaisen kyselyn perusteella, en saa tähän lähdettä, oli YLEn joku koronarokotevastaisuusdokkari.)
Toisaalta esim. meidän sairaanhoitopiiri ilmoittaa etusivulla aina kauden influenssarokotusten määrän hoitajien ja lääkäreiden keskuudessa ja kummasti hoitajat aina paremmin rokotettuja kuin lääkärit. Henkilökuntaa joku 7000 googlen mukaan, että siinä on kohtalaisesti jo otantaakin.
Prosenttilukuna. Näkyy myös osastokohtaisesti erikseen, että mitkä osastot rokottautuu eniten. >90% rokottautuneet saavat kakun.Siis suhteutettuna kokonaismääriin? Se on aika yllättävää kyllä jos lukemat pitävät paikkaansa. Jos oikein muistan, dokkarissa todettiin lekurien kohdalla 5% olevan rokotevastaisia ja hoitajista 10%. Mutta saattaa mennä pieleen. Ero oli kuitenkin 2x.
Tämä. Ja se on kummallista. Mun lekurifrendit ovat saaneet rokotteita jo ja somessa ihan julkisesti ilmoittavat asiasta (mikä on hemmetin hyvä). Sairaanhoitajafrendi taas julistaa ettei hän eikä kukaan hänen kollegoistaan aio ottaa rokotetta, koska "pitkäaikaisvaikutukset". Tämä on kai yleisestikin näin: lekurien rokotevastaisuus on noin puolet hoitajien (jonkun suomalaisen kyselyn perusteella, en saa tähän lähdettä, oli YLEn joku koronarokotevastaisuusdokkari.)
Jos kaikki menee hyvin niin 3 miljoona suomalaista ovat saaneet tupla koronarokotteen syksyllä. Epäilen.
”Normaalisti meillä annetaan 1,5 miljoonaa influenssarokotusta parissa kuukaudessa. Nyt pitää muistaa, että koronassa rokote annetaan kahdessa erässä”, sanoo Ekholm.
Suomi käy nyt kilpajuoksua mutanttiviruksen kanssa – myyntiin tuleva Astra Zenecan rokote antaa jo ensimmäisen annoksen jälkeen hyvän suojan
Astra Zenecan rokote saanee kuun lopussa myyntiluvan. Tarkkaa tietoa rokotteen saatavuudesta ei kuitenkaan ole.www.talouselama.fi
Otatko vastaan lottoveikkauksen: annan sulle euron ja määrittelen rivin. Jos tulee osuma, eläy loppuelämäsi askeettisesti ulosotossa, muuten saat pitää euron?
Varmaan joo, mutta Suomessahan halukkuus koronarokotteen ottamiseen on Euroopan kärkiluokkaa eli aika harva sen aikoo ottamatta jättää tällä tietoa. 81% suomalaisista siis olisi ottamassa rokotteen jo nyt tällä tietoa. Aika kova prosentti. Salaa melkein toivoisin että se olisi pienempi, niin saisin itse rokotteen ehkä vähän aikaisemmin..Vaikka näihin nollapostauksiin sairaanhoitajien tyhmyydestä ei varmaan pitäisi tarttua niin oman kokemuksen mukaan suurin osa sairaanhoitajista on koronarokotteen ottanut. Aivan kuten influenssarokotteenkin. Varmaan koronarokotteen jättää joku fiksumpi insinöörikin ottamatta?
Minkälaista ryhtiliikettä meinasit? Hyväksytään beta vaiheessa olevat rokotteet, että saadaan useampi valmistaja mukaan? Internetin ja nykypäivän ongelma on se, että kaikki tieto on saatavilla samantien. Ihmisistä on tullut ihan järjettömän kaikki mulle heti nyt tyylisiä. Jos normaalisti rokotteen kehittämisessä menee se 5-10v, nyt se tehdään vuodessa. Sen jälkeen pitäisi vielä saada samantien tai ainakin kuukauden sisään 10 miljardia..tai no ei kehitysmailla niin väliä. Tai oikeastaan muillakaan mailla. Vähintään 5 miljardia rokotetta kuukaudessa tai viimeistään kahdessa. Olisi kova liike jos vuodessa suurin osa maailmasta olisi rokotettu. Tuskin kuitenkaan.Nykyinen tahti on ihan säälittävän hidas. Pitäisi saada jonkinlainen ryhtiliike aikaan jos tuohon meinattiin päästä. Kesällä ei kuitenkaan saada mitään aikaan koska lomat, niin aika nopeasti pitäisi jotain tehdä.
Otatko vastaan lottoveikkauksen: annan sulle euron ja määrittelen rivin. Jos tulee osuma, eläy loppuelämäsi askeettisesti ulosotossa, muuten saat pitää euron?
Minkälaista ryhtiliikettä meinasit? Hyväksytään beta vaiheessa olevat rokotteet, että saadaan useampi valmistaja mukaan? Internetin ja nykypäivän ongelma on se, että kaikki tieto on saatavilla samantien. Ihmisistä on tullut ihan järjettömän kaikki mulle heti nyt tyylisiä. Jos normaalisti rokotteen kehittämisessä menee se 5-10v, nyt se tehdään vuodessa. Sen jälkeen pitäisi vielä saada samantien tai ainakin kuukauden sisään 10 miljardia..tai no ei kehitysmailla niin väliä. Vähintään 5 miljardia rokotetta kuukaudessa tai viimeistään kahdessa.
Aikuisväestöä Suomessa on tyyliin 4,5 miljoonaa ja jos 81 % näistä rokotetaan, niin tarvitaan 7,3 miljoonaa annosta.Varmaan joo, mutta Suomessahan halukkuus koronarokotteen ottamiseen on Euroopan kärkiluokkaa eli aika harva sen aikoo ottamatta jättää tällä tietoa. 81% suomalaisista siis olisi ottamassa rokotteen jo nyt tällä tietoa. Aika kova prosentti. Salaa melkein toivoisin että se olisi pienempi, niin saisin itse rokotteen ehkä vähän aikaisemmin..
Vertailu: Suomalaiset ottaisivat koronarokotteen muita halukkaammin, Euroopassa vain tanskalaiset edellä – katso Ylen erikoislähetyksen tallenne
Moni haluaisi koronarokotteen niin pian kuin mahdollista, mutta monissa maissa yli puolet ei aio sitä ottaa.yle.fi
Jos 81% tosiaan aikoo rokotteen ottaa ja ehkä myöhemmin vieläkin useampi taipuu ottamaan, niin mehän tarvitaan Suomessa jopa 10 miljoonaa rokoteannosta että kaikki saadaan rokotettua.
50k viime tiedon mukaan? Ei tämä taitu sillä, että hosutaan. Viikolla tai kahdella ei ole pitkässä juoksussa mitään merkitystä. Ei - 70c rokotteita nyt varmaan ihan huvikseen säilytellä. Kapasiteettia on rokottaa satoja tuhansia viikossa jos rokotteita alkaa tulla enempi. Nopeamminkin jos panoksia laitetaan siihen suuntaan ja esim astron paremmin säilyvää rokotetta tulee suuret määrät. Massarokotuspisteitä näköjään jo suunnitellaan,No vaikka otettaisiin se peukku pois perseestä ja aloitettaisiin rokottamaan reilusti. Viime viikolla maassa oli 100k rokotetta, josta oli saatu vain 10% pistettyä tilastojen mukaan.
Koronarokotukset edenneet valtaosassa maata hoivakoteihin – Suomessa on toimivia käytäntöjä laajojen väestörokotusten toteuttamiseen
12.1.2021
Koronavirusrokotuksissa on edetty suurempiin rokotusryhmiin ja rokotuksia on alettu antaa entistä useammassa paikassa. Tämän viikon aikana valtaosa alueista on käynnistänyt rokotukset ikääntyneiden hoivakodeissa.
”Teho-osastojen henkilökunta ja muut ensimmäisten kohderyhmien sote-ammattilaiset on nyt rokotettu hyvin kattavasti. Suurimmassa osassa erityisvastuualueista on siirrytty tällä viikolla hoivakoteihin, joissa rokotuksia annetaan sekä asukkaille että henkilökunnalle”, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtava asiantuntija Mia Kontio.
Koronavirusrokotusten tahti Suomessa on viime päivinä hieman tiivistynyt. Rokoteannoksia on annettu tällä hetkellä THL:n arvion mukaan 45 000, kun perjantaina vastaava luku oli 20 000. Potilastietojärjestelmien tiedonsiirto-ongelmien vuoksi kaikki rokotukset eivät vielä näy tilastoissa. THL kehittää rokotustietojen raportointia jatkuvasti yhdessä alueiden ja työterveyshuollon kanssa.
Rokotteiden saatavuus on merkittävin rokotusten tahtiin vaikuttava asia. Tällä hetkellä Suomessa on käytössä Pfizerin mRNA-koronarokote ja Modernan rokotteen saapumista odotellaan lähipäivinä. Euroopan lääkevirasto EMA käsittelee Astra-Zenecan adenovirusvektorirokotteen myyntilupa-anomuksen 25.1. alkavalla viikolla. Mahdollisen myyntiluvan odotetaan kasvattavan saatavilla olevien koronarokotteiden määrää huomattavasti.
Väestön rokotuksiin varattava riittävästi resursseja
Suomessa varaudutaan väestörokotusten ripeään toteuttamiseen, kun rokotteita saadaan maahan riittävästi. Suomessa on olemassa jo hyvin toimivia käytäntöjä suurien ihmismäärien rokottamiseen. Vuosittain on rokotettu influenssan varalta muutaman kuukauden aikana yli 1,5 miljoonaa ihmistä.
Monissa kunnissa on suunniteltu väestörokotusten toteuttamista myös uusilla tavoilla, esimerkiksi suuriin julkisiin tiloihin perustettavilla massarokotuspisteillä, joissa on mahdollista rokottaa useita ihmisiä yhtä aikaa. Esimerkiksi Tampereella väestön koronarokotuksia tullaan järjestämään monikaistaisella rokotuslinjalla. Lappeenrannassa väestön rokotukset aiotaan toteuttaa kauppakeskuksessa, jotta rokotuspaikkaan on helppo tulla.
”Pandemiatilanteessa on tärkeää varata väestön rokotuksiin riittävästi rokottajia, tiloja ja muita resursseja, jotta rokotuksia voidaan antaa suurille ihmismäärille ja joustavasti myös virastoajan ulkopuolella”, Kontio toteaa.
Rokotusjärjestystä tarkennetaan
THL:n nimittämä kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR on kokoontunut tänään tiistaina käsittelemään rokotusjärjestyksen tarkentamista rokotusten edetessä. Käsittelyssä ovat erityisesti sosiaali- ja terveysalan henkilöstön sekä koronaviruksen riskiryhmien rokotukset.
”Iäkkäiden rokotukset on tärkeää saada vauhdilla käyntiin, koska heidän riskinsä saada vakava koronavirustauti on kohonnut. Suositukset tarkentuvat, kun saatavista rokotemääristä tiedetään lisää”, toteaa KRARin puheenjohtaja Ville Peltola.
THL suosittelee, että rokotuksia voidaan ryhtyä antamaan rokotusjärjestyksessä seuraavalle ryhmälle, kun suuri osa edellisestä ryhmästä on rokotettu. Näin toimimalla vältetään viiveitä ja rokotehävikin syntymistä.
Lisätietoja:
Mia Kontio
THL
johtava asiantuntija
etunimi.sukunimi(at)thl.fi
Ville Peltola
Turun yliopistollinen keskussairaala
professori, KRARin puheenjohtaja
vilpel(at)utu.fi
Oletettavasti kyllä lapsetkin rokotetaan jossain vaiheessa kunhan turvallisuusdata tarkentuu. Lisäksi rokotteiden ikäraja taitaa olla nyt 16v eikä 18v?Aikuisväestöä Suomessa on tyyliin 4,5 miljoonaa ja jos 81 % näistä rokotetaan, niin tarvitaan 7,3 miljoonaa annosta.
Vittumainen tauti tää kyllä on.
Mulla tulee vieläkin välillä tietynlaisia väsyttäviä heikotuskohtauksia ,vaikka täysin terve pitäis olla.
Onneksi menevät ohi nopeasti.
Rokotteiden turvallisuus liittyy taas koronarokotteeseen hyvinkin paljon. Rokotteen haittojen mitätöintiyritys sillä, että haittoja saaneissa olisi jotakin vikaa ei ole omiaan lisäämään luottamusta rokotteisiin. Ongelma oli tällöin riittämättömässä testauksessa ja vaikka juuri kyseisiä aineita ei enää käytetäkään, ei ole tietääkseni osoitettu, että käytetyillä aineilla ei voisi tapahtua vastaavaa.
50k viime tiedon mukaan? Ei tämä taitu sillä, että hosutaan. Viikolla tai kahdella ei ole pitkässä juoksussa mitään merkitystä. Ei - 70c rokotteita nyt varmaan ihan huvikseen säilytellä. Kapasiteettia on rokottaa satoja tuhansia viikossa jos rokotteita alkaa tulla enempi. Nopeamminkin jos panoksia laitetaan siihen suuntaan ja esim astron paremmin säilyvää rokotetta tulee suuret määrät. Massarokotuspisteitä näköjään jo suunnitellaan,
Koronarokotukset edenneet valtaosassa maata hoivakoteihin – Suomessa on toimivia käytäntöjä laajojen väestörokotusten toteuttamiseen - THL
Koronavirusrokotuksissa on edetty suurempiin rokotusryhmiin ja rokotuksia on alettu antaa entistä useammassa paikassa. Tämän viikon aikana valtaosa alueista on käynnistänyt rokotukset ikääntyneiden hoivakodeissa.thl.fi
Miksi pitäisi puhua viime viikon tilanteesta? Turha menneitä mainita, tilanteet muuttuvat jos eivät nyt päivittäin niin viikoittain. Uutta tietoa tulee mutenkin tilanteesta jatkuvasti.Itse puhuin viime viikon tilanteesta. Silloin ainakin lehdissa luki, että tilastoissa oli 10k rokotettua (rokotteita Suomessa 100k). Tällä viikollahan tulee taas se 50k lisää, eli 150k rokotetta maassa tällä viikolla ( Rokotteista oli pistettynä 10%, niin onhan tuo nyt säälittävän hidasta toimintaa.). Se nyt mitään hosumista ole, jos rokoteet piikitetään sitä tahtia kun ne tulee. Ilmeisesti THL ollaan myös sitä mieltä, että pitäisi alkaa saamana piikitettyä nopeasti: ”Iäkkäiden rokotukset on tärkeää saada vauhdilla käyntiin, koska heidän riskinsä saada vakava koronavirustauti on kohonnut. " Se on ollut jo pitkään selvillä mitkä ryhmät rokotetaan ensin, nyt pitäisi vaan ottaa se peukku pois perseestä ja tehdä jotain. Kun sitä rokotuskapasiteetti on, niin en voi ymmärtää miksi hidastellaan. Riskiryhmien osalta sillä muutomalla viikolla voi olla paljonkin merkitys, jos nuo helpommin tarttuvat muunnokset pääsee täälläkin vallalle ja tautitapaukset lähtee kasvuun.
Tilastokeskuksen mukaan tosin 15,8% suomalaisista on 0-14 vuotiaita, joille nykyrokotteita ei voi antaa (ellei lupaa tule myöhemmin lisätutkimuksien kautta).Varmaan joo, mutta Suomessahan halukkuus koronarokotteen ottamiseen on Euroopan kärkiluokkaa eli aika harva sen aikoo ottamatta jättää tällä tietoa. 81% suomalaisista siis olisi ottamassa rokotteen jo nyt tällä tietoa. Aika kova prosentti. Salaa melkein toivoisin että se olisi pienempi, niin saisin itse rokotteen ehkä vähän aikaisemmin..
Vertailu: Suomalaiset ottaisivat koronarokotteen muita halukkaammin, Euroopassa vain tanskalaiset edellä – katso Ylen erikoislähetyksen tallenne
Moni haluaisi koronarokotteen niin pian kuin mahdollista, mutta monissa maissa yli puolet ei aio sitä ottaa.yle.fi
Jos 81% tosiaan aikoo rokotteen ottaa ja ehkä myöhemmin vieläkin useampi taipuu ottamaan, niin mehän tarvitaan Suomessa jopa 10 miljoonaa rokoteannosta että kaikki saadaan rokotettua.
Miksi pitäisi puhua viime viikon tilanteesta? Turha menneitä mainita, tilanteet muuttuvat jos eivät nyt päivittäin niin viikoittain. Uutta tietoa tulee mutenkin tilanteesta jatkuvasti.
Pienentää myös luonnollisesti väistämättä levittämistodennäköisyyttä.Eikös toi korona rokote oo vaan itsesi suojaksi, eli ei estä tartuntaa eikä leviämistä? Kuulin vaan sairaanhoitaja kaverilta. Lieventää omaa oloa jos koronan saa ja pienentää riskiä saada vakava taudin muoto.
Okei no emmä näistä mitään tiiä kuunnellu vaan puheita, ja kaikennäköistä puhetta tästäkin riittää.Pienentää myös luonnollisesti väistämättä levittämistodennäköisyyttä.
Kun elimistö torjuu taudin alkuvaiheessa, virusta ei erity niin pitkään ja niin paljoa, joten on täysin selviö, jotta tarttuvuus ei voi olla yhtä kova.
Okei no emmä näistä mitään tiiä kuunnellu vaan puheita, ja kaikennäköistä puhetta tästäkin riittää.
Siis tottakai sen tekee joku muu, en ole muuta olettanutkaan. Ei sitä voi kukaan itse valita minkä valmistajan rokotteen saa.Voipi olla, että rokotemerkin valinnan tekee aivan joku muu puolestasi, sitten kun niitä on useampia saatavilla. Ne parhaimmat merkit tullaan ilman muuta priorisoimaan riskiryhmäläisille ja kriittisille terveydenhuollon henkilöstölle. Sitten perusterveille annetaan perus bulkkia, ainakin näin ensi alkuun. Sitten ehkä joskus vuoden tai parin vuoden päästä parempi rokote tehosteeksi.
Tosiaan oletettavasti prosentti nousee kun kaveritkin ja naapuritkin rokotteen ottaa, ja luultavasti myös lapset rokotetaan jossain vaiheessa kun dataa tulee lisää.Tilastokeskuksen mukaan tosin 15,8% suomalaisista on 0-14 vuotiaita, joille nykyrokotteita ei voi antaa (ellei lupaa tule myöhemmin lisätutkimuksien kautta).
Jos jäljellejäävistä 84 prosentista 81% ottaa rokotteen, tarvitaan laskujeni mukaan alle 8 miljoonaa annosta.
Edit: äh, tästähän keskusteltiin jo
Niin kai asia myydään, että olisi lievempi. Tuollainen vaikea todistaa, kun jokainen meistä on yksilö.Eikös toi korona rokote oo vaan itsesi suojaksi, eli ei estä tartuntaa eikä leviämistä? Kuulin vaan sairaanhoitaja kaverilta. Lieventää omaa oloa jos koronan saa ja pienentää riskiä saada vakava taudin muoto.
Ne, jotka eivät rokotusta jostain syystä saa, tulevat sairastumaan tautiin, sillä on 100%:n varmaa, jotta JOS rokotteet tepsivät, niinkuin on luvattu, niin miin rajoitukset poistuvat ja se on senverran suuri muutos, että loput sairastuvat kyllä luotettavasti sen jälkeen.Niin kai asia myydään, että olisi lievempi. Tuollainen vaikea todistaa, kun jokainen meistä on yksilö.
Ilmeisesti omaksi suojaksi kaupataan?
Onko niin, että rokote ei itsessään estä tautiin sairastumista, mutta tarkoituksena on lieventää oireita? Tällöin rokotettu voi edelleen sairastua tautiin ja tartuttaa sitä eteenpäin. Voiko se pahimmillaan johtaa taudin leviämiseen, mikä olisi erityinen uhka niille, jotka eivät vielä ole rokotusta saaneet?
Rokotettujen tulee toimia samalla tavalla kuin rokottamattomienkin, jotta tällaista riskiä ei muodostu. (MR)
Hyvin suurella todennäköisyydellä tauti edelleen tarttuu, vaikka ihminen olisi rokotettu. Sitä rokotetta kannattaa ajatella ennen kaikkea eräänlaisena ennaltaehkäisevänä lääkkeenä. Rokotetulle ihmiselle koronavirus on kirjaimellisesti jopa flunssaakin vaarattomampi, jolloin kenenkään ei tarvitse enää pelätä koronaa, eikä se aiheuta käytännössä kenellekään välitöntä invalidisoitumisen (long-covid) tai kuoleman riskiä (tämäkin osuus on pahimmissakin skenaarioissa ehkä 2-5% luokkaa, ilman rokotetta, kaukana mistään rutoista yms. oikeasti vaarallisista taudeista). Jos korona saataisiin flunssaa vaarattomammaksi rokotteen avulla, ei silloin tarvittaisi näitä rajoituksia. Ainakin, jos asiaa tarkastellaan rationaalisesti.
Mihin tämä väite perustuu, että suurella todennäköisyydellä saa koronan, jos on rokotettu?
"Modernan testeissä 15 000 henkilölle annettiin plaseborokote ja 15 000 oikea rokote. Plasebon saaneista 90 sai koronaviruksen ja 11:lle heistä tuli taudin vakava muoto. Oikean rokotteen saaneista vain viisi sai koronaviruksen, eikä kenenkään oireet olleet vakavia."
Jo toinen läpimurto: Modernan koronarokote lähes 95-prosenttisesti toimiva
Kyseessä on jo toinen koronarokote jonka toimivuudesta on saatu erittäin lupaavia tuloksia.www.is.fi
Maskittomille ihmisille ulisijat tulevat rokotuskamppanjan jälkeen hyvin herkästi saamaan turpiin.
Katsellaan nyt miltä statistiikat näyttää vaikka helmikuun alussa jos/kun saadaan AstraZenecan piikit käyttöön. Sen jälkeen noiden statsien olisi pikku hiljaa syytä alkaa näyttämään paljon paremmilta, OR ELSE.. (Minä suutun?)Suomi on saanut hieman kyseenalaista mainetta yhtenä maailman hitaimmista rokottajista:
Kansainvälinen laskuri: Suomella kestää rokotussuojaan 14 vuotta | Verkkouutiset
Kansainvälinen laskuri: Suomella kestää rokotussuojaan 14 vuotta | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Voi olla, että n. viikon päästä (21.1.) data olisi valmiina ja laittavat hakemukset sisään. FDA:n edustajan mukaan he voisivat tehdä myyntilupapäätöksen helmikuun alussa.* Jokerikorttina Johnson & Johnsonin rokote, jota ehkä tarvitaan vain yksi annos per henki. Jos se nyt joskus markkinoille tulee. Ja mielekkäässä määrin.