Ei pahastakaan viruslingosta mitään lähde, jos kukaan ei tuo lingottavaa paikalle... Nykytila onkin vähän turhan hyvä torjuntatoimien optimoimisen kannalta, kun ei kyetä tunnistamaan todellisia riskitilanteita eikä sitä, missä todellinen riski on oletuksia vähäisempi. Hyvinkin riskipitoisesta toiminnasta ei seuraa mitään, koska tartuttajia on niin vähän. Tästä ei voi päätellä, että riskiä ei olisi.
Ja just siihenhän rajoitusten purku perustuu, ei ole lingottavaa joten "viruslingot" eivät ole viruslinkoja. Ei ole mitään pätevää syytä kieltää ravintoloitsijaa avaamasta ravintolaansa tai ihmisiä tapaamasta. Todelliset riskitilanteet ovat todellisia vain kun siellä on jollain tauti. Toimitojen riskipitoisuutta ei arvioida siltä pohjalta, että jos asiat olisi toisin vaan ne toisin olevat asiat nimenomaan määrittävät riskin.