Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 188
Kenties hälyttävimpänä huomiona noin 28min jälkeen THL:n Salminen toteaa, ettei matkustaminen liity viruksen leviämiseen. Kyse on hänen mukaansa jonkinlaisesta aika isosta väärinkäsityksestä. Näin minä ja monet muutkin ymmärsivät Salmisen tarkoittavan.
Tuossa taidettiin puhua julkisuuden väitteistä, että THL olisi yllättynyt 200k matkustajan palaamisesta ja tämän takia olisi korottanut arviotaan. Edustaja kumosi tämän väittään: arviota ei ole muutettu sen takia, että paluumatkustajien määrä olisi yllättänyt. Hän ei mielestäni tuossa mitenkään väitä, että matkustaminen ei liittyisi leviämiseen. Ja ihan absurdia edes olettaa tällaista. Virus leviää VAIN matkustamisen kautta. Siis mitenkään muutoin virus ei Eurooppaan olisi tullut, ja uskon että myös THL: n vastaava virkamies tämän tietää :)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 236
"Tuleeko alusta lähtien sulut kaikille teille? Pitääkö olla kirjallinen todistus?"

"Ei edelleenkään velvoiteta kirjallista todistusta, mutta se helpottaa poliisin toimintaa.

Sulkupaikkoja tulee tiheästi. Mootoriteiden osalta tehdään järjestelyitä, jolla kaistoja poistetaan käytöstä.
"

Myöhemmin:

"Kuinka paljon tiesulkuja tulee, ovatko siellä rajoituksen loppuun asti?

Aapio: määrä on 30-40 välillä ja katsotaan tarpeen mukaan, kuinka paljon on tarpeen ylläpitää.
"

Onpas "tiheästi" :thumbsup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 426
Nyt vähän jännittää kun hämeen puolelta käy uudellamaalla töissä, että millanen passi tarvii olla jotta pääsee takaisin kotiin. Ja katsotaanko takaisin tullessa autosta kaikki paikat läpi ettei ole salakuljettamassa uusimaalaista hämeeseen.
Tuossahan on kyse vain suurempien massojen sulkemisesta. Jos on tarvetta käydä töissä, niin senkun hankkii työnantajalta jonkun allekirjoitetun ja leimatun lappusen jossa lukee työpaikasta jotain, niin tekee asiasta helppoa itse kullekin osapuolelle.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
330
Sairastuneilla idea on se ettei aivastuksen tai yskäisyn kanssa viirus lennä metrien päähän.
Niille jotka haluaa itseään suojella, ei noilla kirurgisillamaskeilla taida käytännössä olla mitään vaikutusta.
FFP3 maskit sen sijaan suojaavat.
Eli jos sinulla on oireita ja haluat alle 2m päähän henkilöstä, laita maski.
Ja toisin päin: jos menet alle 2m päähän henkilöstä jolla on oireita, laita maski.
Muussa tapauksessa unohda maski.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
890
Tämä karanteeniasia ei ole ollenkaan niin yksinkertainen kuin voisi kuvitella. Pelkästään kun mietttii minkälaiset määrät sitä porukkaa sieltä tulee, oma hattuveikkaus on 10 000 maahantulijaa päivässä. Löytyisikö tähän lukuja joltain? Täällä monet ovat vaatineet kuinka tulisi "laittaa kaikki tulijat karanteeniin". Mitä sillä tarkalleen tarkoitetaan? Ohjeistus omaehtoisesta karanteenistahan on voimassa jo. Olisiko se jonnekkin muualle kuin kotiin? Jollakin muulla kuin julkisella liikenteellä? Ymmmärrättekö millaisia resursseja tälläinen vaatisi?
Me saatiin vuonna 2015-2016 hyvin suuria massoja siirrettyä oikeille toimipisteille, en näkisi mahdottomana siirtää suomalaisia ulkomaanmatkustajia karanteeniin. Kotikaranteeni olisi varmasti riittävä ainakin aluksi, tällä estettäisiin ihmisten juokseminen pitkin kioskeja, marketteja ja julkisia tiloja sekä kulkuvälineitä. Ihmisten siirtyminen tapahtuu omilla kulkuväleineillä tai valtion järjestämällä kuljetuksella, viime kädessä ihmiset kotaan heitä varten tarkoitettuihin tiloihin. Ei tämän nyt pitäisi olla mitään rakettitiedettä, kun lähihistoriassa on kokemusta suurista massoista.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
4 688
En tiedä onko tässä vaan skenaarioiden pohdiskelu menossa, mutta juuri tätä en oikein ymmärrä. Ei ole syytä mennä, mutta menisit kuitenkin. Tässä tilanteessa meneminen ei olisi mikään apu vaan riski äidillesi. Näiden tapausten takia juuri tiukkoja rajoituksia pitää tehdä kun jengi ei vältä turhaa matkustamista muuten ”kun ei mulla ole oireita”.
Ennen kaikkea se on riski muiden äidille, ja muiden äitien auttaminen on riski sinun äidillesi. Kyse ei näissä asioissa ole juuri siitä yhdestä äidistä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 175
HS:ssä oli hyvä, mutta pitkä ja vähän rönsyilevä artikkeli siitä, miten rajoituksista päästään pois. Olennaisesti nähdään kaksi tietä: laumasuoja ja laaja testaaminen ja tartunnan saaneiden sekä altistuneiden karanteenit.

Marin on laumasuojan kannalla:

”Emme pysty pysäyttämään tautia emmekä pyri siihen, koska se on mahdotonta”, sanoi pääministeri Sanna Marin sunnuntaina Iltalehdelle.
... mutta ei sitä suostu myöntämään (tai sitten ei ymmärrä, mitä tekee):

Pääministeri Marin on sanonut toistuvasti, että Suomi ei noudata laumasuojastrategiaa.


”Emmehän me yritä tai halua, että valtaosa suomalaisista tämän taudin sairastaa. Emme voi estää, että ihmiset voivat sairastua, mutta hallituksen tavoitteena on hidastaa epidemian etenemistä, turvata terveydenhuollon kantokyky kaikissa tilanteissa ja suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä”, Marin sanoi viime viikolla HS:lle.
STM:n kansiapäällikkö (mm. aiemmin politiikkaradiossa osoitti olevansa täysin pihalla asiasta) on laumasuojan kannalla, mutta ei suostu sanomaan rumaa sanaa:

”Epidemia tulee menemään väestön läpi, ja kysymys on siitä, miten saamme laumaimmuniteetin aikaan väestössä niin, että riskiryhmiä on suojeltu. Kun laumaimmuniteetti on saavutettu, riskiryhmät tulevat sen piiriin ilman että heidän tarvitsee sairastaa tautia”, Varhila sanoo HS:lle.


Myöhemmin Varhila täsmentää, että laumaimmuniteetti on lääketieteellisesti hankala sana, joten hän puhuu mieluummin laajasta immuniteetista.
THL tuttuun tyyliinsä vähättelee koko asiaa ja saisi täältäkin bannit, kun vertaa coronaa kausi-influenssaan:

Keskiviikkona THL julkaisi kaksi tuoretta arviota, joista toisessa noin 11 300 ihmisen arvioidaan tarvitsevan sairaalahoitoa epidemian aikana koronaviruksen vuoksi. Heistä tehohoitoa tarvitsee 3 600 potilasta. Synkemmässä arviossa sairaalahoitoa tarvitsisi 15 500 potilasta, joista tehohoitoa 5 000.

[...]THL:n aiemmin julkaisemat kuolleisuus- ja sairastavuusprosentit ovat kansainvälisesti vertaillen hyvin pieniä. Esimerkiksi THL:n viime viikon skenaariossa ilmoittama kuolleisuusprosentti on kausi-influenssan tasoa.
Hallituskaan ei näemmä enää usko THL:ää, vaan käyttää enemmän WHO:n lukuja päätöksenteon tukena. Pakko antaa kiitos siitä, että varovaisuusperiaate vaikuttaa ymmärretyn myös hallituksessa:

Hallituksen juuri annetussa esityksessä ravintolatoiminnan rajoittamisesta on kuitenkin jostain syystä käytetty lukuja, jotka ovat lähempänä Imperial Collegen ja WHO:n kuin THL:n arvioita.


Esityksen mukaan epidemian saisi ilman rajoitustoimia jopa yli 80 prosenttia suomalaisista, joista 15 prosenttia sairastuisi vakavasti ja 5 prosenttia kriittisesti.
Brittiyliopiston lukujen mukaan kuolleita on runsaasti enemmän kuin THL:n arviossa tehohoitotarvetta:

Jos Suomen todellisuus on pian lähempänä Imperial Collegen arvioita, tilanne muuttuu radikaalisti. Brittiyliopiston lukuja käyttäen: samalla oletuksella viruksen levinneisyydestä noin 85 000 suomalaista tarvitsisi sairaalahoitoa ja tästä ryhmästä yli 25 000 tehohoitoa. Kuolleita tulisi yli 17 000.
Lisäksi HUS myöntää, että näillä luvuilla tehohoitopaikkoja ei ole kaikille niitä tarvitseville, vaikka näin vielä muutama viikko sitten meillekin valehdeltiin HS:n pääkirjoitusta myöden. Lisäksi Suomen nykyisellä tehohoitokapasiteetilla coronaepidemia kestää tämän ennusteen mukaan yli vuoden. Olisi siis syytä viimeistään nyt alkaa hankkimaan hengityskoneita ja kouluttamaan henkilökuntaa. Vielä on muutama viikko kalliilla ostettua aikaa.

“Se tarkoittaisi sitä, että meillä tulisi vältettävissä olevia kuolemia, kun tehohoitoa tarvitsevat eivät mahtuisi osastolle. Enkä usko, että tehohoitoon pääsevien potilaidenkaan ennuste on valtavan hyvä.”Suomessa on nyt käytännössä noin 300 tehohoitopaikkaa. Nykyisellä kapasiteetilla määrä saadaan kasvatettua noin tuhanteen, josta noin kolmasosa pitäisi varata muille kuin koronapotilaille. Jos yksi koronapotilas on tehohoidossa keskimäärin noin kaksi viikkoa, yksi tehohoitopaikka voi hoitaa noin 26 koronapotilasta vuodessa.Se tarkoittaisi, että Imperial Collegen arvioilla ja ilman kapasiteetin kasvattamista rajoitustoimien tulisi olla voimassa selvästi yli vuoden.
Laumasuojastategia maksaa vähintään suuruusluokkaa 20 000 henkeä. Tämän vuoksi se on hyvin ruma sana:

Jos oletetaan THL:n mallin pohjalta, että nykyisillä rajoituksilla enintään 40 prosenttia suomalaisista sairastaisi koronaviruksen, se merkitsisi, että taudin voisi saada 2,2 miljoonaa suomalaista. Imperial Collegen luvuilla se tarkoittaisi, että virukseen kuolisi lähes 20 000 ihmistä.Eikä sekään riittäisi vielä laumasuojaan.
Singaporessa lähestystapana on taas testaus, testaus, testaus sekä karanteenit:

Singaporessa on käytössä äärimmäisen tehokas ihmisten jäljitysjärjestelmä, joka on rakennettu nimenomaan epidemioita varten.


Sen tarkoituksena on selvittää jokaikisen tartunnan saaneen koko tartuntaketju sekä kaikki virukselle mahdollisesti altistuneet. Jäljityksessä käytetään valtavaa määrää valvontakameroita, poliisitutkintaa ja kansalaisten kännyköihin ladattavaa koronasovellusta.


Virukselle mahdollisesti altistuneelle ihmiselle lähetetään tekstiviesti, että hänet on jäljitetty. Sen jälkeen erityinen jäljitysryhmä menee hänen kotiovelleen ja pyytää allekirjoittamaan virallisen karanteenimääräyksen. Karanteenin rikkomisesta seuraa rangaistus.
Etelä-Koreassa maa on saatu pysymään auki testaamalla. Etelä-Korea ei kuitenkaan ollut hyvin valmistautunut coronaan (toisin kuin Suomi eräiden virallisten väittäjien mukaan):

Etelä-Korean strategia on ollut pitkälti samanlainen kuin Singaporella. Maa on testannut laajasti ja jäljittänyt tarkasti tartuntaketjuja. Se testaa lähes 20 000 ihmistä päivässä, mikä on henkeä kohden enemmän kuin lähes missään muussa valtiossa.

Etelä-Koreassa maata ei ole pantu kiinni vaan liikkeet, baarit ja ravintolat ovat auki. Kouluja ja päiväkoteja on toki suljettu, massatapahtumia peruttu, ja ihmiskontaktia kehotetaan minimoimaan.

Maanantaina Etelä-Korea kertoi, että uusien tartuntojen määrä oli pienin neljään viikkoon. Maa yrittää kuitenkin kaikin keinoin estää toista epidemia-aaltoa. Soulin valtionyliopiston epidemiologian professori Cho Sung-il kertoo HS:lle, että fyysiseen etäisyyteen liittyviä ohjeistuksia on tiukennettu.


Etelä-Korea on onnistunut nopeasti moninkertaistamaan testauskapasiteettinsa ja rakentamaan laajan laboratorioverkon. Kansalaiset pystyvät testauttamaan itsensä esimerkiksi kymmenessä minuutissa autoilijoiden drive-in-keskuksissa.


Professori Cho sanoo, että Korea ei kuitenkaan ollut varautunut riittävästi uuteen koronavirukseen, jonka aiheuttama tauti tunnetaan nyt nimellä covid-19. Maa oli myöhässä, kun virus alkoi levitä.


”Olimme hyvin valmiita mers-virukseen mutta emme uuteen koronavirukseen. Emme olleet riittävän varautuneita siihen, kuinka se leviää yhteisöissä. Olimme jäljessä myös lähikontaktien välttämisen kannalta.”
Toinen aalto on ongelma myös testaavissa maissa. Tämän vuoksi kysymys on siitä, kuinka paljon ja millaisia rajoituksia tarvitaan:

Elämä Etelä-Koreassa ja Singaporessa on tällä hetkellä vapaampaa kuin Suomessa ja suuressa osassa Euroopan maita.

Elämää rajoitetaan, mutta ei samassa mitassa kuin Euroopassa. Toista aaltoa vahditaan maissa nyt haukan lailla, mutta ennen pitkää käytössä on toivottavasti tehokkaita lääkkeitä ja rokote. Professori Cho sanoo, että Etelä-Korea yrittää siihen saakka pitää viruksen aisoissa.


Suomen viranomaisten huoli on ollut, että kun rajoitukset aikanaan poistetaan, virus alkaa jälleen levitä, jos ihmisillä ei ole sille vastustuskykyä.


Malliesimerkkinä pidetyssä Hongkongissa tartuntojen määrä kääntyi jo uudelleen kasvuun.Toisaalta Singapore, Taiwan, Japani ja Etelä-Korea ovat erittäin tiiviisti asuttuja alueita Kiinan naapurissa. Silti maat vaikuttavat ainakin toistaiseksi onnistuneen viruksen tukahduttamisessa.
Vasta-ainetutkimukselle olisi hyvin suuri tarve juuri nyt, koska tällöin saataisiin tietää, kuinka levinnyt epidemia on tällä hetkellä. Tällöin saisimme tietää, onko THL:n vai WHO:n arviot enemmän oikeassa kuolleisuudesta. Tämä on hyvin oleellinen tieto, joten sen hankkimiseksi kannattaa laittaa vaikka muutama sata miljoonaa rahaa likoon. THL kuitenkin vasta suunnittelee tekevänsä tällaisen vasta ensivaiheen jälkeen:

Ensivaiheen jälkeen tulisi Ruudun mielestä selvittää laajoilla vasta-ainetutkimuksilla, kuinka moni on jo saanut taudin. Se antaisi paremman käsityksen epidemian laajuudesta ja auttaisi pohtimaan jatkotoimia. Näin THL suunnitteleekin tekevänsä.
Tuberkuloosi saatiin kuolemaan Suomesta testaamalla ja eristämällä. Samaa sietäisi yrittää coronankin kohdalla:

Singaporelaisen virustautiopin professorin Hsun tavoin Lehtonen katsoo, että Suomi voisi hakea koronaviruksen päihittämiseen oppia tuberkuloosin ajoista. Silloin väestöä testattiin laajasti, tartunnan saaneet eristettiin parantolaan ja muu yhteiskunta toimi melko normaalisti, hän sanoo.


“Strategiamme ei periaatteessa tarvitse poiketa olennaisesti siitä, miten hävitimme tuberkuloosin vuosikymmeniä sitten. Tuberkuloosi on vakava tartuntatauti, joka pyörii yhä maailmalla. Jos se on saatu tämäntyyppisillä toimilla hallintaan, miksei koronaakin voisi saada?”
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 175
Eikö se nyt toisaalta ole ihan hyvä, että myönnetään avoimesti, ettei mallit ole tällä hetkellä luotettavia? Kun niinhän se on, mikään malli ei tällä hetkellä ole kauhean luotettava, koska kukaan ei vaan tiedä, niin vaikeaa kuin se voikin olla hyväksyä.

Vai olisiko siis parempi vaihtoehto, että THL toteaisi, että tämä on meidän malli, kaikki muut mallit voi unohtaa, ja kaikki päätökset tulee perustaa vain ja ainoastaan meidän antamaan tietoon, piste? Sittenkö THL saisi täällä kehuja, vai onko tilanne nyt vaan niin, että teet niin tai näin niin aina se on väärin?

Edit: Ja toim. huom. en ole tuota haastattelua itse nähnyt, niin en tiedä tarkalleen mitä kaveri sanoi ja missä yhteydessä.
Kyllä. On hyvä, että THL myöntää avoimesti olevansa epäluottamuksen arvoinen. Olisi ollut vielä parempi, jos se olisi tehnyt niin jo tammikuussa. Tällöin emme ehkä olisi näin huonossa tilanteessa, vaan enemmänkin Etelä-Korean tai Singaporen tiellä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
780
Monen on vaikea ymmärtää tieteellistä tutkimusta ja työtä, tieteilijän tunnistaa yleensä siitä, että ei sanota mitään varmaksi eikä puhuta ehdottomuuksista, kaikki on arvioita ja todennäköisyyksiä. Tämän voi yksinkertaisemmat ihmiset tulkita epävarmuudeksi, tietämättömyydeksi yms. vaikka kyse on usein kovasta faktasta.
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
124
Mitenköhän muuten varusmiehet, jotka ovat nyt lomilla uudellamaalla ja lomat loppu vasta kun "rajat" on kiinni ?
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
202
Eli jos sinulla on oireita ja haluat alle 2m päähän henkilöstä, laita maski.
Ja toisin päin: jos menet alle 2m päähän henkilöstä jolla on oireita, laita maski.
Muussa tapauksessa unohda maski.
En oo tutustunut noihin kirurgimaskeihin, vaikka olen semmosta joskus leikkaussalissa pitänytkin, mutta eikö tommosessa "suuttimessa" ole riski, että se aerosolisoi aivastuksen pisarat kertaluokkaa pienemmiksi hiukkasiksi, jotka ampuvat liikemäärän säilyttäen entistä suuremmalla nopeudella :btooth:
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
701
Tuo Uudenmaan eristäminen on ihan turhaa enää. Kyllä sieltä tuli pois kaikki jotka on tullakseen kun siitä eristämisestä huudeltiin pari päivää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 188
Taisi olla kyse siitä, ettei niitä käytetä pelkästään päätöksenteon pohjana. Tarkensi vielä, että ne ovat malleja, eivät todellisuutta.
Tuo kuulostaa jo paljon uskottavammalta kommentilta. "Ei käytetä pelkästään" on aika lailla täysin eri asia kuin "toivottavasti näitä ei käytetä päätöksenteon pohjana".

Mulla on välillä vahva fiilis, että ihmiset joko eivät ymmärrä kuulemaansa tai ymmärtävät, mutta vääristelevät sitaatteja kun postaavat tänne. Tai ymmärtävät ns. tahallaan väärin. Mutta pitää katsoa varmaan ja omin korvin kuulla.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
8 329
Tuo Uudenmaan eristäminen on ihan turhaa enää. Kyllä sieltä tuli pois kaikki jotka on tullakseen kun siitä eristämisestä huudeltiin pari päivää.
Hyvä, eivät siis seuraavaan 3 viikkoon mahdollisesti tartuta itseään ja ole edistämässä taudin leviämistä Uudenmaan ulkopuolelle.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
7 975
En. Olenko niin väittänyt?
Kieltämättä hieman siltä se postauksesi vaikutti.

Etkö ymmärrä että Uudenmaan raja on varmaan 300 kilometriä pitkä. On selvä ettei kaikkia teitä voi valvoa. On jännä nähdä mihin se rima vedetään ja mitä jätetään valvomatta.
Voit ihan keskenäsi jännitellä kuinka monet pikkutiet jäävät ilman valvontaa, kun varmasti niitä on useita. Sillä ei ole kuitenkaan kokonaisuuden kannalta mitään merkitystä.

"Kolehmaisen mukaan poliisi tekee parhaansa, mutta absoluuttista sulkua ei ole mahdollista tehdä, koska Uudenmaan rajan ylittäviä teitä on niin paljon. "
 
Liittynyt
05.11.2017
Viestejä
58
Itseä huvitti kun Salminen sanoi haastattelussa malleistaan että toivottavasti näitä ei käytetä päätöksenteon pohjana.
Tuollaisten mallien julkaiseminen on vähintäänkin vakavaa harhaanjohtamista, jos edes hän itse ei niihin usko.

THL:n yksi tehtävä on tuottaa tilannekuvaa eli tietoa siitä missä mennään tällä hetkellä sekä ennusteita eli miten epidemia kehittyy tulevaisuudessa. Jos nyt THL tosiaan sanoa, että sen ennusteisiin ei voi luottaa (mikä kyllä pitää paikkaansa), niin siirrytään todistetusti tietoisen valehtelun puolelle, jos ennusteiden julkaisemista jatketaan.
Niin Salminenhan sanoi, että toivoo ettei näitä malleja yksistään pidetä toimenpiteiden pohjana ja että päätöksentekoon vaikuttaa moni muukin seikka. Edellisen viikon malli perustui Kiinan tietoihin, ja nyt esitetty Italian tietoihin ja siksi ne eroavat toisistaan. Lisäksi puheena olleet mallit ovat arvioita epidemian kestosta niillä toimenpiteillä, joita on tehty tai päätetty tehdä. Tällöin on selvää että aina uusien toimenpiteiden pohjalta mallitkin muuttuvat. Tallenteessa tämä keskustelu käydään 33 minuutin kohdasta eteenpäin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 188
Tuo Uudenmaan eristäminen on ihan turhaa enää. Kyllä sieltä tuli pois kaikki jotka on tullakseen kun siitä eristämisestä huudeltiin pari päivää.
Ei ole turhaa. HUS:n alueella todetiin eilen 35 uutta tartuntaa eli aika vähän (toki vain riskiryhmäläisiä testataan). Eli ainakaan tuossa ryhmässä kasvu ei näytä olevan eksponentiaalista. Jos Uudenmaan alueella on vasta pieni osa tartunnan kantajia, on sulkemisesta iso hyöty vaikka nyt iso osa ehtii vielä kadota täältä. Tuossa isossa osassa on vain hyvin vähän sairaita. 3vk päästä ja aikana tilanne muuttuu ja moni sairastuva ei pääsekään levittämään.

Yhä edelleen: täydellinen eristäminen ei ole pointti vaan leviämisen hidastaminen.
 
Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
451
HS:ssä oli hyvä, mutta pitkä ja vähän rönsyilevä artikkeli siitä, miten rajoituksista päästään pois. Olennaisesti nähdään kaksi tietä: laumasuoja ja laaja testaaminen ja tartunnan saaneiden sekä altistuneiden karanteenit.

Marin on laumasuojan kannalla
... mutta ei sitä suostu myöntämään (tai sitten ei ymmärrä, mitä tekee):
Tämä on kyllä jotenkin absurdia. Jos strategiana ei ole laumasuoja niin mikä se sitten on? Olisi kansalaisena mukava tietää niin osaisi toimia sen mukaan. Nyt vain "pysytään kotona" ettei käyrä nouse mutta mitä sen jälkeen?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 754
Tuo kuulostaa jo paljon uskottavammalta kommentilta. "Ei käytetä pelkästään" on aika lailla täysin eri asia kuin "toivottavasti näitä ei käytetä päätöksenteon pohjana".

Mulla on välillä vahva fiilis, että ihmiset joko eivät ymmärrä kuulemaansa tai ymmärtävät, mutta vääristelevät sitaatteja kun postaavat tänne. Tai ymmärtävät ns. tahallaan väärin. Mutta pitää katsoa varmaan ja omin korvin kuulla.
Joo, tässä ketjussa on ihan selvää että osa tahallaan vääristelee kaikkea. Tiputetaan kontekstia pois kun ei sovi omaan agendaan, jätetään lähteet linkkaamatta kun sieltä osa ei tuekaan omaa Totuutta, laitetaan toimittajien tekemiä rinnastuksia ja sanoja milloin minkäkin viranomaisen suuhun jne.

Kaikista näistä saisi suoraan iskeä bannit foorumille, ainakin siihen saakka että korona on selätetty.
 
Liittynyt
17.03.2019
Viestejä
141
En oo tutustunut noihin kirurgimaskeihin, vaikka olen semmosta joskus leikkaussalissa pitänytkin, mutta eikö tommosessa "suuttimessa" ole riski, että se aerosolisoi aivastuksen pisarat kertaluokkaa pienemmiksi hiukkasiksi, jotka ampuvat liikemäärän säilyttäen entistä suuremmalla nopeudella :btooth:
Normaalissa kirurgisessa maskissa ei ole venttiiliä eikä myöskään pisarasuojausta eli estää käyttäjänsä suurimmat sylkipisarat sisällä. Sitten toki on noita p3 tason venttiilimaskeja jotka toimivat taas paremmin suojaamaan tartunnalta kuin sitä että antaa sairaalle koska venttiili päästää ilman sellasenaan ulos. Sitte harvemmassa on oo täysin koneelliset suljetut systeemit.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 470
THL tuttuun tyyliinsä vähättelee koko asiaa ja saisi täältäkin bannit, kun vertaa coronaa kausi-influenssaan:
Jos näin on niin vika on foorumin moderointilinjassa, ja ei sen puoleen, olen itsekin ollut havaitsevinani, että typerät vähättelykommentit tuntuvat herkemmin tarttuvan moderoinnin silmään kuin typerät liioittelukommentit.

Mutta ei täällä käsittääkseni mitään kategorista kieltoa verrata tätä kausi-influenssaan ole, ja jos on niin se olisi typeryyden huipentuma, kun siihen tätä aika moni asiantuntijakin vertailee. Ainoastaan "tämä on vain nuha/kausi-influenssa" tyyppiset one linerit olen nähnyt kiellettävän, ja se on ymmärrettävää: Ei siksi ettei saisi olla eri mieltä vaan siksi, että täysin perustelematon one-liner ei ole keskustelulle kauhean hyödyllinen, oli sen sisältämä mutu-arvio totta tai ei. Toki tämän soisi koskevan myös niitä "kohta räjähtää" tai "taas THL valehtelee telkkarissa" kommenttejakin.

Ja joo, enemmät jatkot tähän haaraan kuulunee offtopic tai foorumin linjaukset ketjuun. Katsoin tämän vaan perustelluksi tänne sen takia, että tuon "täällä ei saa verrata kausi-influenssaan" jutun toistelu on minusta haitallista keskustelulle. Käsittääkseni saa, mutta perustelujen ja muun sisällön kanssa. Muutenhan se olisi mielipiteen pohjalta moderointia, jota ymmärtääkseni täällä ei ainakaan tietoisesti harrasteta.
 
Liittynyt
19.05.2017
Viestejä
539
HS:ssä oli hyvä, mutta pitkä ja vähän rönsyilevä artikkeli siitä, miten rajoituksista päästään pois. Olennaisesti nähdään kaksi tietä: laumasuoja ja laaja testaaminen ja tartunnan saaneiden sekä altistuneiden karanteenit.
Omissa muistiinpanoissa Varhila sanoi Ylellä 15.3., että tästä aiemmasta strategiasta (laumasuoja) on nyt luovuttu, kun on huomattu, että se ei tämän koronatilanteen kanssa ole enää mahdollinen. Ei ole linkkiä tähän laittaa, mutta klo 20.35 olen kirjannut asian ylös.

Kaksi vaihtoehtoa:
Joko se ei ole laskennallisesti mahdollinen ts. ei toteutuisi.
Tai sitten se ei ole poliittisesti mahdollinen eli terveydenhuolto kuormittuu liikaa ja liikaa kuolonuhreja enne kuin saavutettaisiin.
Tai molemmat.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
202
Normaalissa kirurgisessa maskissa ei ole venttiiliä eikä myöskään pisarasuojausta eli estää käyttäjänsä suurimmat sylkipisarat sisällä. Sitten toki on noita p3 tason venttiilimaskeja jotka toimivat taas paremmin suojaamaan tartunnalta kuin sitä että antaa sairaalle koska venttiili päästää ilman sellasenaan ulos. Sitte harvemmassa on oo täysin koneelliset suljetut systeemit.
Aivan just näin, mutta jos ammut Supersoakerilla eli vesipyssyllä T-paidan läpi, niin kankaan takapuolella pöllähtää sumupilvi.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
8 329
Jos näin on niin vika on foorumin moderointilinjassa, ja ei sen puoleen, olen itsekin ollut havaitsevinani, että typerät vähättelykommentit tuntuvat herkemmin tarttuvan moderoinnin silmään kuin typerät liioittelukommentit.

Mutta ei täällä käsittääkseni mitään kategorista kieltoa verrata tätä kausi-influenssaan ole, ja jos on niin se olisi typeryyden huipentuma, kun siihen tätä aika moni asiantuntijakin vertailee. Ainoastaan "tämä on vain nuha/kausi-influenssa" tyyppiset one linerit olen nähnyt kiellettävän, ja se on ymmärrettävää: Ei siksi ettei saisi olla eri mieltä vaan siksi, että täysin perustelematon one-liner ei ole keskustelulle kauhean hyödyllinen, oli sen sisältämä mutu-arvio totta tai ei. Toki tämän soisi koskevan myös niitä "kohta räjähtää" tai "taas THL valehtelee telkkarissa" kommenttejakin.

Ja joo, enemmät jatkot tähän haaraan kuulunee offtopic tai foorumin linjaukset ketjuun. Katsoin tämän vaan perustelluksi tänne sen takia, että tuon "täällä ei saa verrata kausi-influenssaan" jutun toistelu on minusta haitallista keskustelulle. Käsittääkseni saa, mutta perustelujen ja muun sisällön kanssa. Muutenhan se olisi mielipiteen pohjalta moderointia, jota ymmärtääkseni täällä ei ainakaan tietoisesti harrasteta.
Kyllä tämän viruksen ja taudin vertaaminen kausi-influenssaan tässä 2 kuukautta jatkuneessa keskustelussa alkaa mennä siihen kategoriaan, että on noissa ensimmäisissä 5000 viestissä jankattu kymmeniin kertoihin puolesta ja vastaan, ettei tässä tilanteessa enää tarvitsisi ja johtaa varoitukseen tai poistoon offtopicina.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
8 329
Itseä huvitti kun Salminen sanoi haastattelussa malleistaan että toivottavasti näitä ei käytetä päätöksenteon pohjana.
Tuollaisten mallien julkaiseminen on vähintäänkin vakavaa harhaanjohtamista, jos edes hän itse ei niihin usko.

THL:n yksi tehtävä on tuottaa tilannekuvaa eli tietoa siitä missä mennään tällä hetkellä sekä ennusteita eli miten epidemia kehittyy tulevaisuudessa. Jos nyt THL tosiaan sanoa, että sen ennusteisiin ei voi luottaa (mikä kyllä pitää paikkaansa), niin siirrytään todistetusti tietoisen valehtelun puolelle, jos ennusteiden julkaisemista jatketaan.
Tässä on kyllä THL tullut yllätetyksi täysin housut kintuissa. Siellä on johtoa myöten kaikki tottuneet vaan vetämään kampaviineripalavereita, twitter-viestejä ja usean vuoden "kehitysprojekteja". Sitten pitäisikin yhtäkkiä antaa oikeita asiantuntijalausuntoja nopealla aikataululla ja näitä olisi tarkoitus käyttää valtion poikkeustilan operatiiviseen johtoon?
Eikö se nyt toisaalta ole ihan hyvä, että myönnetään avoimesti, ettei mallit ole tällä hetkellä luotettavia? Kun niinhän se on, mikään malli ei tällä hetkellä ole kauhean luotettava, koska kukaan ei vaan tiedä, niin vaikeaa kuin se voikin olla hyväksyä.

Vai olisiko siis parempi vaihtoehto, että THL toteaisi, että tämä on meidän malli, kaikki muut mallit voi unohtaa, ja kaikki päätökset tulee perustaa vain ja ainoastaan meidän antamaan tietoon, piste? Sittenkö THL saisi täällä kehuja, vai onko tilanne nyt vaan niin, että teet niin tai näin niin aina se on väärin?

Edit: Ja toim. huom. en ole tuota haastattelua itse nähnyt, niin en tiedä tarkalleen mitä kaveri sanoi ja missä yhteydessä.
Tuossa taidettiin puhua julkisuuden väitteistä, että THL olisi yllättynyt 200k matkustajan palaamisesta ja tämän takia olisi korottanut arviotaan. Edustaja kumosi tämän väittään: arviota ei ole muutettu sen takia, että paluumatkustajien määrä olisi yllättänyt. Hän ei mielestäni tuossa mitenkään väitä, että matkustaminen ei liittyisi leviämiseen. Ja ihan absurdia edes olettaa tällaista. Virus leviää VAIN matkustamisen kautta. Siis mitenkään muutoin virus ei Eurooppaan olisi tullut, ja uskon että myös THL: n vastaava virkamies tämän tietää :)
Missä kohdassa tuo oli? Meni itseltä ohi, mutten nähnyt ihan kokonaan.
Taisi olla kyse siitä, ettei niitä käytetä pelkästään päätöksenteon pohjana. Tarkensi vielä, että ne ovat malleja, eivät todellisuutta.
Kohdasta 35:30 eteenpäin:

Sanatarkasti sanoi, että "jos niin tekevät, johtuu monesta muustakin seikasta kuin pelkästään näistä malleista"

"ei malleista ainakaan pelkästään, toivottavasti, koska malli on malli, ei ole todellisuus, se on arvio miltä todellisuus saattaa näyttää"


Omasta mielestäni Salmiselta eilen selkeä esiintyminen ja kysymyksiin vastaaminen.
 

Samiii

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.03.2020
Viestejä
74
Tämä on kyllä jotenkin absurdia. Jos strategiana ei ole laumasuoja niin mikä se sitten on? Olisi kansalaisena mukava tietää niin osaisi toimia sen mukaan. Nyt vain "pysytään kotona" ettei käyrä nouse mutta mitä sen jälkeen?
Laumasuoja strategiana ei kerro yhtään mitään.

Vähän kuin saisi koronan ja sanoisi että strategiana on sairastaminen.

Laumasuojan synnyttämisen metodit ratkaisevat. Millaisella aallolla ratsastetaan ja haetaanko 0 resurssipuutekuolemaa.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 470
Kyllä tämän viruksen ja taudin vertaaminen kausi-influenssaan tässä 2 kuukautta jatkuneessa keskustelussa alkaa mennä siihen kategoriaan, että on noissa ensimmäisissä 5000 viestissä jankattu kymmeniin kertoihin puolesta ja vastaan, ettei tässä tilanteessa enää tarvitsisi ja johtaa varoitukseen tai poistoon offtopicina.
Ymmärrän jos näin on samaistamisen osalta ("Tämä on vain kuin kausi-influenssa"), ilman mitään järkeviä perusteluja.

En ymmärrä, jos näin on aidon. perustellun vertailun osalta, jota tehdään aika isossa osassa asiantuntijaraportteja ("kuolleisuus on x kertaa kausi-influenssan tasoa perustuen faktoihin y, z ja x (oli x sitten 0,5, 2 tai 100)", "kausi-influenssa aiheutaa näitä saman tyyppisiä oireita, mutta näitä erilaisia oireita").

Tämä oli se pointti, kun vastasin viestiin, jossa esitettiin, että THL asiantuntijat saisi bannit foorumilta, koska täällä ilmeisesti tiedetään paremmin. Mielestäni tämä eri olisi ihan hyvä tehdä, jos aletaan asiantuntijaorganisaatioita morkkaamaan kausi-influenssaan vertailusta, ja toivon, että foorumin linjakaan ei kiellä jälkimmäistä. Jos kieltää, niin toki sitä noudan, ja lopetan ketjun seuraamisen, mutta pidän typeränä.
 
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
147
Tai jos kaikki asiakkaat pesisivät kädet ennen kauppaan tuloa olisi paras tapa. Tätä mahdollisuutta ei ole oikeastaan kuin isoimmissa kaupoissa (pullonpalutus pisteet). Hanskat ovat ainoastaan vaihtoehto käsien pesulle / käsidesille. Virus ei tartu ihon läpi. Samalla tapaa sillä hanskakädellä voi sitä nenän syrjää hieraista, toki todennäköisesti kun hanska on kädessä sen hieraisemisen jättää tekemättä kun asian tiedostaa paremmin. Ihminen kun ihan tiedostamattaan hieroo karvojaan kun vähänkin kutittaa silmää taikka nenää.
Paikallinen K-kauppias asennutti alkuviikosta kaupan sisääntulon eteen tämän vuoksi 2 käsienpesupistettä.:thumbsup:
Hetken seurailin kuinka toimii, niin kaikki kävelivät altaan kautta.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
8 329
Ymmärrän jos näin on samaistamisen osalta (Tämä on vain kuin kausi-influenssa), ilman mitään järkeviä perusteluja.

En ymmärrä, jos näin on aidon. perustellun vertailun osalta, jota tehdään aika isossa osassa asiantuntijaraportteja (kuolleisuus on x kerta kausi-influenssan tasoa perustuen faktaa y, z ja x, kausi-influenssa aiheutaa näitä saman tyyppisiä oireita, mutta näitä erilaisia oireita).

Tämä oli se pointti, kun vastasin viestiin, jossa esitettiin, että THL asiantuntijat saisi bannit foorumilta, koska täällä ilmeisesti tiedetään paremmin. Mielestäni tämä eri olisi ihan hyvä tehdä, jos aletaan asiantuntijaorganisaatioita morkkaamaan kausi-influenssaan vertailusta, ja toivon, että foorumin linjakaan ei kiellä jälkimmäistä. Jos kieltää, niin toki sitä noudan, ja lopetan ketjun seuraamisen, mutta pidän typeränä.
Kukaan ei ole saanut bannia lähteiden kera esitetyistä asiantuntijaraporteista, eikä varsinkaan THL:n lausunnoista. Disinformaatiosta, trollaamisesta, provosoinnista, flametuksesta, offtopicista, keskustelun häiriköinnistä, paskomisesta, nollapostauksista, meemeistä kylläkin on jaettu varoituksia ja banneja. Tätäkin voisi käsitellä tämän palstan moderointia käsittelevissä ketjuissa, eikä offtopicina tässä ketjussa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 518
Tää Intian populaatiokoe on kyllä aika mielenkiintoinen. Mitähän tällä 3 viikon totaalipysäytyksellä yritetään saavuttaa? Eikö ole aika lailla 100% varmaa, että kun karanteeni päättyy, epidemia jatkaa taas kulkuaan?
Intiassa alkoi keskiviikkona maailmanhistoriallisesti ennätyksellinen karanteeni, kun pääministeri Narendra Modi määräsi 1,3 miljardia intialaista kolmeksi viikoksi ulkonaliikkumiskieltoon.
Ilmeisesti siis kaikki muu on suljettuna paitsi ruokakaupat ja apteekit (joista suurin osa poikkeuksellisesti auki 24h vuorokaudessa).
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
319
Kummaa touhua täällä Australiassa

Tossa lista mitä sunnuntaina ilmoittivat mitkä yritykset sulkivat ovensa maanantaina.
Kampaajat saivat pysyä auki mutta rajoittivat että hiusten leikkaus saa kestää enintään 30 minuuttia.
Liikkeet valittivat että hiuksia ei voi värjätä tossa ajassa, aikarajoitus poistettiin mutta yksi asiakas kerralla :D

Sydneyssä oli aika tungosta lentokentällä

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 074
Lähtikö koronamopo käsistä?

Infektiotautien emeritusprofessori Heikki Peltola kommentoi ylen ykkösaamussa korona tilannetta... Hän huomauttaa, että tavallinen influessan epidemia tappaa maailmanlaajuisesti noin 500 000 ihmistä (tällä hetkellä koronan vuoksi on kuollut noin 19 000).

Haastattelu 12:20 alkaen.

 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
396
Toki siinä voi poliisi kysyä työnantajan yhteystiedot ja tentata perusteita, miksei myös soittaa sinne työpaikalle pomolle, onko todella työn puolesta 100% välttämätöntä "Keijon" päästä juuri nyt paikalle ja miksi näin jne.

Pelkästään tuolla voi herättää monia työpaikkoja joihin on "pakko" mennä ajattelemaan ja ehkä toteamaan että on ok että "Keijo" onkin etänä/hoitaa muuten hommat. Varsinkin jos tuota sattuu tapahtumaan useampana aamuna.

Noita "pakko tulla työpaikalle" mestoja kun on vielä olemassa reilusti vaikka voisi muutenkin järjestää. Se vaan on helpompi pitää vanha linja kuin opetella luottamaan työntekijöihinsä.

Toki jos peruste löytyy niin sitten antaa mennä.
Tai nykytekniikka mahdollistaisi ihan vain senkin, että kamera ottaisi kuvan jokaisesta maakunnan rajan ylittävästä autosta. Konttoriväki voisi sieltä ylinopeuksien lisäksi seuloa esimerkiksi henkilöautot (ja miksei pakettiautotkin), ja lähettää selvityspyynnön matkasta auton omistajalle. Asuinpaikka on usein viranomaisen tiedossa, mutta työpaikka ei välttämättä ole. Mikäli ei ole tarpeellinen matka, niin seurauksena tuntuva rikesakko. Sakon pelko saa ihmiset välttämään turhaa rajan ylitystä. Pari kertaa olen aikoinaan törmännyt tuollaiseen automaattivalvontaan, jossa peltipoliisi on räpsinyt jokaisesta autosta kuvan, oli ylinopeutta tai ei. Tarkoituksena noissa oli valvoa turvavöiden käyttöä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
757
Tuo Uudenmaan eristäminen on ihan turhaa enää. Kyllä sieltä tuli pois kaikki jotka on tullakseen kun siitä eristämisestä huudeltiin pari päivää.
Kyllä se varmaan mukavasti rajoittaa iltojen, viikonloppujen sekä etenkin pääsiäisen ajan vapaa-ajan matkustelun kautta.

En ole kuullut että sieltä mitään massapakoa olisi muutenkaan tapahtunut. Etätöissä olevien siirtymät mökeille on taas ihan normaalia kun 100% etätöiden vuoksi sidonnaisuus paikkaan on poistunut. Voi ajan käyttää hyödyksi laittaa kesäkuntoon paikat jo hyvissä ajoin. Itsekin saatan niin toimia tässä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
231
Mielestäni mediakin voisi olla talkoissa mukana. Ketään ei käytännössä auta nuo taas joku kuoli koronaan. Uutisoinnin voisi vaikka keskittää tehohoitoon ja sen riittävyyteen. Kaikki kuitenkin tietää että jos tauti pyyhkäisee 50% yli, niitä kuolemia tulee huomattavasti enemmän kuin influenssasta johon riskiryhmät ja miljoona muuta on rokotettu. Turhaan vaan panikoi ihmisiä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 761
Kyllä se varmaan mukavasti rajoittaa iltojen, viikonloppujen sekä etenkin pääsiäisen ajan vapaa-ajan matkustelun kautta.

En ole kuullut että sieltä mitään massapakoa olisi muutenkaan tapahtunut. Etätöissä olevien siirtymät mökeille on taas ihan normaalia kun 100% etätöiden vuoksi sidonnaisuus paikkaan on poistunut. Voi ajan käyttää hyödyksi laittaa kesäkuntoon paikat jo hyvissä ajoin. Itsekin saatan niin toimia tässä.
Juurihan oli että mökeille lähtemistä pitää välttää?
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
19
Aapio arvioi, että tiesulkuja tulee alustavasti 30-40. Määrää tarkistellaan tarpeen mukaan sulkuajan edetessä.
"Jokainen ymmärtää, että Uudellamaalla on niin paljon pikkuteitä ja kärrypolkuja, että absoluuttista sulkua ei ole mahdollista tehdä", sanoo poliisiylijohtaja Kolehmainen. Sulkupisteillä kaikki autot tarkistetaan. "Minusta on väärää urheutta, että keksitään, millä tavoin raja voisi ylittää."
Tämä on pehmeä lähestyminen. Jos väki venkoilee, niin kyllä sieltä hallituksen käskiessä lähdetään räjäyttämään ne kärrypolut ja hiekkatiet pois kartalta. Vain hölmö ajattelee, et ne pistää jokaiselle kinttupolulle jonkun passiin.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
821
Toivottavasti porukalla on järki päässä, eikä juuri lähdetä sinne mökille laittamaan paikkoja kuntoon kaikki kerralla. Sitten tunaroidaan ja ollaan ihan turhaan kuormittamassa pieniä terveysasemia kun on tunaroidaan työkaluilla, liukastutaan, tiputaan tikkailta tai kompastumaan ja on haavaa, murtumia, tapeltu ryypäämisen takia, ajetaan mönkkärillä tai kelkalla puuhun, tiputaan jäihin jne. normicaset.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 013
Lähtikö koronamopo käsistä?
Ei.

Infektiotautien emeritusprofessori Heikki Peltola kommentoi ylen ykkösaamussa korona tilannetta... Hän huomauttaa, että tavallinen influessan epidemia tappaa maailmanlaajuisesti noin 500 000 ihmistä (tällä hetkellä koronan vuoksi on kuollut noin 19 000).
12 päivää vanha haastattelu. Tällä hetkellä mennää jo yli 21000ssa.

Toisekseen, siitä tavallisesta influenssasta myös paranee kymmeniä miljoonia ihmisiä vuodessa.

Tähän mennessä dignosoidusta Koronasta on parantunut vasta n. 115000 ihmistä.

Eli kuolleet/diagnosoidut parantuneet-suhde toistaiseksi n. 1:6. On aika eri luokkaa kuin influessalla.
 
Liittynyt
15.01.2020
Viestejä
90
Lähtikö koronamopo käsistä?

Infektiotautien emeritusprofessori Heikki Peltola kommentoi ylen ykkösaamussa korona tilannetta... Hän huomauttaa, että tavallinen influessan epidemia tappaa maailmanlaajuisesti noin 500 000 ihmistä (tällä hetkellä koronan vuoksi on kuollut noin 19 000).

Haastattelu 12:20 alkaen.

Saisi Heikki Peltola hävetä kun kehtaa ääneen sanoa tuon mistä täällä saa rankkua. Joku täällä linkkasi että tuberkuloosi tappaisi peräti 1½ miljoonaa ihmistä vuodessa. Tuntuu kovalta luvulta. Ilmeisesti tuollaiselle tube potilaalle koronan iskiessä se on menoa?
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 074
Ei.Ensinnäkin, tuo linkkisi johtaa Asko Peltosen 12 päivää vanhaan haastatteluun, eikä Heikki Peltolan haastatteluun.

TUliko kenties väärä linkki?

Toisekseen, koronassa mennään jo yli 21000ssa.

Kolmannekseen, siitä tavalliseta influenssasta myös paranee kymmeniä miljoonia ihmisiä vuodessa.

Tähän mennessä dignosoidusta Koronasta on parantunut vasta n. 115000 ihmistä.

Ei kuolleet/diagnosoidut parantuneet-suhde toistaiseksi n. 1:6.
Mikä vaikeus oli avata se haastattelu tuosta kohdasta 12:20?
 
Liittynyt
11.04.2018
Viestejä
96
Tämä on pehmeä lähestyminen. Jos väki venkoilee, niin kyllä sieltä hallituksen käskiessä lähdetään räjäyttämään ne kärrypolut ja hiekkatiet pois kartalta. Vain hölmö ajattelee, et ne pistää jokaiselle kinttupolulle jonkun passiin.
Mitään ei tarvitse räjäyttää tai tuhota. Tiedän parikin eri rakennusliikettä joiden varastosta löytyisi heti satoja 2.5tn betoniesteitä. Näitä betoniporsaita tai "norsuja" käytetään normaalisti puisten työmaa-aitojen jalustoina. Tälläiset kun laittaa molemmille kaistoille niin tieltä ei mene kyllä kukaan autolla läpi. Toteuttaminen ei olisi edes kallista. Betoniesteestä 200m päähän muoviset aidat estämään ettei kukaan nyt ihan täysiä aja betonia päin ja kuole, hieman siitä kauemmaksi liikennemerkit kertomaan tien sulkemisesta. Hintaa per tien sulkeminen olisi vain muutamia tuhansia.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
231
Hyviä ideoita. Betonipossut pienille teille tai räjähteitä teille ja siellä asuvat ihmiset kun haluaa lähteä kauppaan, apteekkiin tai ambulanssi hakea sydänkohtauksen saanutta mummoa, tarvitaankin helikopteri.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
757
Juurihan oli että mökeille lähtemistä pitää välttää?
En asu Uudellamaalla, ja mökki sijaitsee kotoa 22km päässä. Ruoat ostan mukaan kaupungista samasta kaupasta missä käyn muutenkin. Autossa ei matkusta talouteen kuulumattomia ihmisiä, ja mökillä en varmuudella myöskään kohtaa sellaisia n.100m lähempää.

Totahan joku kysyikin lähetyksessä (?) niin tämmöiset ei ole ongelma vaan pitkät siirtymät johonkin pienemmille sote-alueille tartuttamaan/kuormittamaan.

Kategorisesti on helpompi ohjeistaa välttämään luettelematta jokaista mahdollista yksittäistapausta erikseen.
 
Liittynyt
22.03.2017
Viestejä
62
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
757
pohjois-karjalassa näyttää kestävän +3 päivää ainakin, lähteenä kaveri jolta tuo testi on otettu eikä vieläkään ole tuloksia kuulunut
 
Liittynyt
14.03.2020
Viestejä
58
12 päivää vanha haastattelu. Tällä hetkellä mennää jo yli 21000ssa.

Toisekseen, siitä tavallisesta influenssasta myös paranee kymmeniä miljoonia ihmisiä vuodessa.

Tähän mennessä dignosoidusta Koronasta on parantunut vasta n. 115000 ihmistä.

Eli kuolleet/diagnosoidut parantuneet-suhde toistaiseksi n. 1:6. On aika eri luokkaa kuin influessalla.
Mitä yrität tällä sanoa? Että koronasta ei parane toisin kuin influenssasta? Että koronaan kuolleisuus olisi yli 10 % sairastuneista?

En tiedä miten ja mistä nuo influenssaluvut on peräisin, mutta koronan osalta varmasti on ainakin niin, että tapauksia on oikeasti paljon enemmän kuin varmistettuja tapauksia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 655
Viestejä
1 739 284
Jäsenet
37 585
Uusin jäsen
Kauppa Ministeri

Hinta.fi

Ylös Bottom