THL myöskin olettaa, että Kiinassa testaus on painottunut niihin, joilla on vakavia oireita, mikä on varmasti ihan totta. Tässä kannattaa kuitenkin muistaa, että osa kuolleista on voitu pistää krematorioon ilman minkäänlaista testausta, joka vetää tilastoja toiseen suuntaan. Kannattaako siis Kiinan lukuihin luottaa niin paljon, että lähtee pelaamaan ~5 % kansakunnan hengellä (eli vetämään suuntaan, jossa terveydenhoito romahtaa)?
THL:n viittauksessa Etelä-Korean lukuihin ei taas huomata sitä, että siellä testatuista huomattava osuus on 20-29 vuotiaita. Näillä tauti on pääosin lievä, mutta silti kuolleita on 0,5 % (joista osa toki vanhemmasta väestöstä) tilanteessa, jossa terveydenhoito toimii normaalisti. 0,1 % kuolleisuus on siis hyvin epätodennäköistä, mikäli tauti leviää tasaisesti kaikkiin ikäryhmiin.
THL myöskin olettaa, että Italian ja Itävallan matkustajat eivät ole olleet eläkeläisten kanssa tekemisissä. Vaikka tämä olisi totta, ei tällä ole mitään merkitystä, koska epidemia pyörii jo Suomessa ja tarttuu mm. päiväkotien välityksellä eläkäisiä hoitaviin ihmisiin, joista tauti tarttuu eläkeläisiin.
THL vaikuttaa täysin vastuuttomalta vähättälijältä. Jos näillä valeilla on tarkoitus herättää luottamusta järjestelmään, niin vaikutus on päinvastainen. Luottamusta herättää: faktat pöytään, epätietoisuus esille ja toimet turvallisen puolelta, jos tietoa ei ole.
edit: kirotusvire.