Hyvin tuntuu ivermektiini toimivan Intiassa ja Japanissa. Rokotteet sen sijaan ei, tapaukset nousevat samaa tahtia rokotuskattavuuden myötä. Trendi on nähtävissä lähes koko Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, joissa eniten rokotetaan.
Ivermektiiniä ei saa suositella, koska se on halpaa eikä sillä saada rahaa kassaan. Hoitoannos maksaa muutaman dollarin. Lisäksi lääkkeen tuotantoa on vähennetty, eikä sitä välttämättä saa apteekista vaikka lääkäri kirjoittaisikin reseptin.
Useimmissa kliinisissä tutkimuksissa ei saada näkyviin ivermektiinin hyötyjä, koska ivermektiiniä annetaan vasta sairaalakuntoisille potilaille. Lääke siis estää viruksen replikoitumista, joten sitä tulee ottaa heti kun ensioireet ilmaantuvat. Jos keuhkot ovat jo täynnä virusta, ei siitä juuri hyötyä ole. Siksi sitä kannattaa jakaa kansalaisille kotihoitopaketeissa, kuten esimerkiksi Intiassa on tehty.
Naurettavintahan tässä on maailmanlaajuinen mustamaalauskampanja ivermektiiniä vastaan. Ivermektiinistä jaettiin Nobel-palkinto 2015 ja sitä on käytetty miljardeja annoksia, nimenomaan ihmisillä. Vaikka tietyt mediat leimaavatkin sen "hevosten matolääkkeeksi". Alle linkattu Ylen juttu suomalaisesta lääkäristä joka on samaa mieltä, ja on menettänyt uskonsa WHO:n höpinöihin.
Repurposed medicines may have a role against the SARS-CoV-2 virus. The antiparasitic ivermectin, with antiviral and anti-inflammatory properties, has now been tested in numerous clinical trials.We assessed the efficacy of ivermectin treatment in reducing ...
www.ncbi.nlm.nih.gov
- The findings indicate with moderate certainty that ivermectin treatment in COVID-19 provides a significant survival benefit.
Koronapandemia on moninkertaistanut ivermektiinin kysynnän. Vaikka vakuuttavaa näyttöä lääkkeen tehosta koronavirusta vastaan ei ole, lääkettä on käytetty useissa valtioissa.
yle.fi
Sami Antinniemi luottaa koronarokotteen sijasta vanhaan loislääkkeeseen – miljoonat käyttävät ivermektiiniä, jonka teho on kyseenalainen