Lienee aika harvinaista, että tuolla 75%-rajoituksella olisi käytännön merkitystä. Kuormitusaste on omien havaintojen mukaan yleensä niin alhainen, että ravintoloitsija olisi varmaan ikionnellinen 75% käyttöasteesta. Keskustojen kuumimmissa trendiravintoloissa tuolla ehkä voi olla merkitystä pe- ja la-iltoina mutta muuten tuskin missään muuten kuin erityispäivinä (vappu, äitienpäivä, jne).Ruokaravintoloissa on leviämisalueella ollut 75% rajoitus. Niissä se toki vaikuttaa vähemmän kuin baareissa, mutta kuvittelisin kyllä yrittäjän silti mieluummin ottavan 100% sisään ja olevan auki pidempään kuin rajoituksen kanssa.
Aika harvassa on myös ravintolat, joissa keittiön kannalta puolen yön pilkku olisi ongelma. Klo 18 oli ongelma mutta eipä ole juuri valituksia kuulunut sen jälkeen, kun sai olla auki 21-22 saakka. Pikemminkin on niin päin, että illalla on vaikeaa löytää ravintolaa, jossa keittiö olisi auki.
Haluaako kukaan arvailla, mitä tämä bileviikonloppu vaikuttaa tartuntatilanteeseen? Koronaa on kuitenkin liikkeellä runsaasti (HUSlab:n testeistä 5% positiivisia):Jos viitsit katsoa uutisointia lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä ja kuinka baarit on ollu tupaten täynnä niin kuva on taas ihan eri näköinen: IL-reportaasi: Helsingissä räjähdettiin villiin kreisibailaukseen pöydillä - "Tuntuu absurdilta"