Kokkiveitset

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
952
Itse olen sitä mieltä että esim. sipulia on vaarallista leikata tylsillä välineillä kun saattaa lipsahtaa.
Juu näin on. Juuri siksi veitsiä teroitetaan, halpoja ehkä useammin kuin kalliita.
 
Viimeksi muokattu:

kya

Liittynyt
18.03.2020
Viestejä
22
Fällkniven K1 ja K2 on ollut meillä kovassa käytössä jo vuosia. Joskus aikoinaan Lamnian verkkokaupasta hommattu jonkun alennuskampanjan houkuttamana. Ei halvimpia mutta imo ihan hintansa väärttejä jos kokkaushommat yhtään kiinnostaa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
673
Tilaukseen lähti Chef's Choice M1520, eli 15 ja 20 asteen kulmilla oleva malli. Tuossa näytti olevan tuki japanilaistyylisille vain toiselta puolelta viistettyille veitsille niin saa senkin vetäistyä :cigar2:
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
186
Chef's Choice M1520
Tämä ilmeisesti toimii niin että siinä on molemmille kulmille oma hahlo ja sitten terän kummallekin syrjälle oma lokonen hahlossa. Osaako kukaan sanoa miten tuo 15 astetta käy japanilaisille veitsille kun usein kuitenkin niissä on 10 asteen teroitus ainkin speksin mukaan. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin tai eikö se ole niin tarkkaa?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
673
Tämä ilmeisesti toimii niin että siinä on molemmille kulmille oma hahlo ja sitten terän kummallekin syrjälle oma lokonen hahlossa. Osaako kukaan sanoa miten tuo 15 astetta käy japanilaisille veitsille kun usein kuitenkin niissä on 10 asteen teroitus ainkin speksin mukaan. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin tai eikö se ole niin tarkkaa?
Japanilaiset veitset on vakiona yleensä 10-15 astetta, tällä teroittamisen jälkeen aina 15 :D
Veitsenhän voi teroittaa ihan oman mielen mukaiseen kulmaan. Eihän eurooppalaisetkaan aina tasan 20 astetta ole, käsin teroittamisen jälkeen ei varmaan yksikään. Voihan eurooppalaisenkin veitsen teroittaa 15 asteen kulmaan.

Nuo kiinteät kulmat alkoivat kiehtoa ostopäätöksen verran, tuolla vanhalla vehkeelläni kulma muuttui veitsen leveyden mukaan, niin joka veitselle piti säätää kulma kohdalleen ja jos hiemankin pielessä niin pelkän teroituksen sijaan veitseen hiottiin uusi teräkulma :mad: Ennemmin hioo käsin satunnaiseen kulmaan ;)
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
18
Tällä viikolla tuli 3 veitsee Aliexpessiltä ja pistetään illemmasta lisää kuvii ja fiilistelyy uusista veitsistä,tätä ketjuu ku luki niin oli pakko tilata itsekkin :sclap:
20210416_082819.jpg
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
18
ei voi kyllä kuin ihmetellä että nämä 3 puukkoa maksoivat posteineen vain 68.17€, teräviä kaikki ovat ja grand sharp ehkä jopa pikkusen terävämpi kuin 3 vuotta vanha MAC mitä olen teroitellut hiomapaperilla :)

20210416_080143.jpg

alla oleva veitsi tulee sijalle numero 2 tässä arvostelussa,ihan hiton hieno veitsi eikä vikaa löydy etsimälläkään,hyvä viimeistely,terävyys,suoruus,ulkonäkö :syes:
20210416_075938.jpg


ja omasta mielestä hinta laatu ulkonäkö suhde on paras Grand Sharpilla,ihan tajuttoman hieno veitsi 21.21€ hintaan ja terävä! :kippis::cigar::thumbsup:
ja kuvat kertoo loput..
20210416_075803.jpg
20210416_075828.jpg
20210416_075853.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
263
Tällä viikolla tuli 3 veitsee Aliexpessiltä ja pistetään illemmasta lisää kuvii ja fiilistelyy uusista veitsistä,tätä ketjuu ku luki niin oli pakko tilata itsekkin :sclap:
Laita vaikka samalla linkkiä noihin ja kokemuksia. Miksi päädyit alista tilaan? Ittee tavallaan polttelis joku vähän parempi veitsi. Aika pitkälti noita Fiskarseja on laatikko täynnä ja sen lisäksi 4 keraamisen veitsen setti, jonka alista tilasin. Tämä setti on kyllä hintansa arvoinen.
 
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
40
Tilaukseen lähti Chef's Choice M1520, eli 15 ja 20 asteen kulmilla oleva malli. Tuossa näytti olevan tuki japanilaistyylisille vain toiselta puolelta viistettyille veitsille niin saa senkin vetäistyä :cigar2:

Kummelia siteerakseni "Onko tää hyvä? Ei, tää on paras":thumbsup::D
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
673
Kummelia siteerakseni "Onko tää hyvä? Ei, tää on paras":thumbsup::D
Laite tulikin jo ja vetäisin pari veistä testiksi. Ehkä hieman terävämpään pääsen käsivehkeillä satunnaisella kulmalla, toki en hirveän montaa kertaa vetäissyt Chefs choicen läpi, ehkä tulos paranee jatkossa kun kulma alkaa olla kohdillaan ja tottuu teroittimen käyttöön. Ei sinänsä valittamista terävyydessä, toki pieni ero tuossa parin minuutin työssä versus tunnin härväyksessä käsin :D

Edit. En siis kadu ostoa
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
673
Laita vaikka samalla linkkiä noihin ja kokemuksia. Miksi päädyit alista tilaan? Ittee tavallaan polttelis joku vähän parempi veitsi. Aika pitkälti noita Fiskarseja on laatikko täynnä ja sen lisäksi 4 keraamisen veitsen setti, jonka alista tilasin. Tämä setti on kyllä hintansa arvoinen.
Ihan käytettäviä monet Fiskarsitkin on, ne perusmallit ovat vaan tehty jostain burmalaisesta uudenvuoden tinasta joka tylsyy katseesta, mutta sehän on kaikessa hinnat alkaen -mallien kohtalo...
 
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
40
Laite tulikin jo ja vetäisin pari veistä testiksi. Ehkä hieman terävämpään pääsen käsivehkeillä satunnaisella kulmalla, toki en hirveän montaa kertaa vetäissyt Chefs choicen läpi, ehkä tulos paranee jatkossa kun kulma alkaa olla kohdillaan ja tottuu teroittimen käyttöön. Ei sinänsä valittamista terävyydessä, toki pieni ero tuossa parin minuutin työssä versus tunnin härväyksessä käsin :D

Edit. En siis kadu ostoa

Menetät vaan sen zeniläisyyden tunteen kun perinteisellä tyylillä laskee vetoja, että tulee yhtä monta molemmin puolin terää. Keskittyneen tarkkaavaisesti koittaa pitää teräkulmaa kokoajan samana. Kastelee hellästi kiveä, ja pesee lopuksi kivet, telineen, keittiötasot jne. Unohtamatta sitä paperisilpun määrää, kun on tullut kokeiltua terävyyttä sanomalehtiin:rofl:
 
Liittynyt
20.12.2020
Viestejä
35
Laita vaikka samalla linkkiä noihin ja kokemuksia. Miksi päädyit alista tilaan? Ittee tavallaan polttelis joku vähän parempi veitsi. Aika pitkälti noita Fiskarseja on laatikko täynnä ja sen lisäksi 4 keraamisen veitsen setti, jonka alista tilasin. Tämä setti on kyllä hintansa arvoinen.
"Vähän parempi veitsi" olisi Victorinoxin 20 cm Fibrox-kahvainen kokkiveitsi ja kaveriksi Naniwan 800 gritin vesihiomakivi ja sille teline. Vieraille, perheenjäsenille ja muroille ostat sitten Damascus Sharp VG10 71 layer Japanese Razor Professional Sharp -santokuninjaveitset harhautukseksi pois Fibroxin lähettyviltä.

Ensimmäinen päivä kuluu tomaatteja ja papereita silpoessa, jonka ohella asettelet niitä Alin veitsiä jonnekkin näköisälle paikalle keittiöön (terät tietenkin esillä), räpsit kanjimerkinnöistä kuvat someen ja tasapainoittelet mietteliäänä veitsiä sormellasi. Arjen edetessä alat tökkimään sitä uutta Fibroxia lihaan, kalaan, kasviksiin, juureksiin ym. ja tehdasterävyyden sijaan totuttelet leikattaviin aineksiin ja loistavaan veitsenkahvaan.

Victorinoxin kuukauden kestäneen bambulautaa vasten sahaamisen jälkeen alat huomaamaan terän olevan hieman ehostuksen tarpeessa, joten nappaat Naniwan paketin esille ja ihmetteltyäsi aihetta muutaman Youtubetutoriaalin verran lyöt kiven telineeseen ja kastelet sen. Pilattuasi terän ja naarmutettuasi veitsen kyljet mietit missä meni vikaan ja katsot samat tutoriaalit uudelleen. Muutaman uuden yrityksen jälkeen kivi on jo pienellä lommolla ja muuttunut suurinpiirtein kokomustaksi irtoterästä, mutta leikkaamisen sijaan veitsi vain repii paperiarkkia. Tuijottelet hetken ulos keittiön ikkunasta, jonka jälkeen peset ja kuivaat veitsen ja kiven ja säilöt ne keittiösi unohdettuun vetolaatikkoon. Laatikon sulkiessasi katseesi osuu Aliexpressistä tilaamiisi veitsiin.

(sankarimme vaipuu hetkellisesti pimeyteen)

Viikon, kuukausien tai ehkä jopa vuosien päästä penkoessasi epätoivoisesti laatikostoista asunnon ainutta puhdasta paistinlastaa avaat jälleen tuon unohdetun laatikon ja lasket katseesi vanhaan kaatuneeseen toveriin.

(training montage)

Kuukauden päästä olet iskostanut hiomakulman ja terän liikuttamisen lihasmuistiisi. Osaat käyttää hiomakiven koko pinta-alaa hyödyksi ja kuluttaa sitä tasaisesti. Veitsen kärjen teroitus sujuu leikiten kiveä vasten pyörittelemällä ja terä viimeistellään paremman puutteessa sanomalehteen. Olet teroittanut isäsi Opinelin, äitisi Sanellit ja veljesi huumorintajun. Jossain kaiken tämän ohella olet huomanut, että veitsen terävyys on menettänyt kokonaan alkuperäisen painoarvonsa.

(esirippu ja aplodit)
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
18
Tomaattien ja papereiden lisäksi leikkaan kyllä ihan muitakin kasviksia ja lihaa ja loppuvuodesta hirvimetsällä paloittelen ja leikkaan hirvet pusseihin kotiin vietäväksi, mielenkiinnosta haluan kokeilla millä lailla tollaset toimii ja kestää lihan siistimisessä ja paloittelussa, jäistä eikä luista lihaa eivät ehkä kestä ja sitä varten mulla on Victorinox ja swibo , mutta ihan eri fiilis on noilla leikata lihaa ja kasviksia ja omasta mielestä ihan lyömättömään hintaan. halvastakin veitsestä saa terävän mutta kestävyys on eri asia sitten, terotuksesta on aika pitkä kokemus, reilu 30 vuotta olen teroittanut itse puukot ja nuorempana olin lihanleikkaajana,.
pari vesihiomakivee on tulossa että näkee mihin terävyyteen noi saadaan.
videolla terotetaan (viimeistellään) Lidin halppis ernest veitsi teräväksi euron teroittimella mutta ehkä Vetolaatikkoon toikin joutaa.. josta sankarimme löytää sen vuosien kuluttua, uupuneena teräkulmat unohtaneena, veitsestä kärkikin on katkennut mutta isäsi ooppelilla ja äitisi sandaaleilla lähet hakemaan uutta Aliexpressin pakettia postista ja silmissä kiiltää Damascus Damascus ....
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
536
Mullakin on samanlainen jossa toi sininen koristerengas ja vinona tuli, itse terä toki hyvä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
186
Ruhon paloitteluun swibo/victorinox/sanelli on kyllä hyvä, mutta ei niillä ole ilo keittiössä fiilistellä ja toisin päin taas nämä keittiöveitset ei ole hyviä ruhon paloittelussa. Ruhohommiin tarkoitan sitä tiettyä kaarevaa veistä, swibo yleisin keltaisella kahvalla.
 
Liittynyt
12.11.2016
Viestejä
40
Kannattaa noissa halpispuukoissa huomioida ettei damascus sanasta huolimatta veitset ole oikeita damascus teriä vaan laaserilla poltettu ne kuviot. Siitä huolimatta ovat varmaan hintansa arvoisia.
 

zig

Liittynyt
04.01.2019
Viestejä
80
Ostin Yaxell Mon 8'" gyuton enkä oikein ole vakuuttunut tuosta.
Suht terävä suoraan paketista joo, mutta kahvan pinnien sovitus ei ole paras mahdollinen ja eniten mua tökkii terän vinous.
Ei se karmeasti vinossa ole, mutta sen verran että selvästi huomaa ja häiritsee.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
186
Ostin Yaxell Mon 8'" gyuton enkä oikein ole vakuuttunut tuosta.
Suht terävä suoraan paketista joo, mutta kahvan pinnien sovitus ei ole paras mahdollinen ja eniten mua tökkii terän vinous.
Ei se karmeasti vinossa ole, mutta sen verran että selvästi huomaa ja häiritsee.
Siis vino ylhäältä vai sivulta katsottuna?
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
536
Ostin Yaxell Mon 8'" gyuton enkä oikein ole vakuuttunut tuosta.
Suht terävä suoraan paketista joo, mutta kahvan pinnien sovitus ei ole paras mahdollinen ja eniten mua tökkii terän vinous.
Ei se karmeasti vinossa ole, mutta sen verran että selvästi huomaa ja häiritsee.
Ei muutakun takuuvaihtoon. Yaxell Ran Santoku oli kyllä priimaa kun jonkusen vuotta sitten hankkinut.
 
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
263
Vähän tässä olen pohdiskellut, josko ostaisin tämän
Chefpankon muutaman videon oon katsonut, hänen sivustoaan lukenut ja Keemake vaikuttaa asialliselta. Tuollainen Santoku-tyylinen vähemmän kaareva miellyttää enemmän kuin kokkiveitsi. Lisäksi Chefpanko vakuutti AUS10 teräksen olevan laadukasta ja äärimmäisen lähellä aitoa japanilaista VG10 terästä.
No mites sitten teroituspuoli ? Pitääkö keraaminen puikko olla ja mistä se kannattaisi ostaa ? Tekeekö Aliexpressin ihmeillä mitään?
Hiomakivi telineineen vissiin pitäisi myös olla. Tähän vähän kattelin, että hiomakivi.fi halvin 50€ paketti vaikuttaa ihan asialliselta. 800 ja 3000 hiomakivi, teline ja suoristuskivi. Niillä pääsee varmaan todella pitkälle. Sinällään en viittis yhtään turhaa romua hommata tähän talouteen. Kaipa noilla hiomakivillä tulisi teroitettua kaikki talouden muutkin veitset sitten.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 350
Mitä veitsiin tulee, niin ostaisin ehkä sit kuitenkin jonkun tunnetun ja laadukkaan veitsen kun lähtisin aliexpressistä ostamaan. Toki jos paremmin tiedät, että tuo on laadukas veitsi niin osta ihmeessä. Mulla on yaxellin zen santoku ja ran kokkiveitsi ja molemmat pelittäneet hienosti. Terotuskivenä taitaa olla joku 1000/3000 kombokivi ja posliininen puikko terän oikomiseen. Noita voin varauksetta suositella ainakin, jos porukka haluaa japanilaistyylistä veistä keittiöön eikä hintakaan lopulta äärettömän paha ole.
 
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
263
Vähän tässä olen pohdiskellut, josko ostaisin tämän
Chefpankon muutaman videon oon katsonut, hänen sivustoaan lukenut ja Keemake vaikuttaa asialliselta. Tuollainen Santoku-tyylinen vähemmän kaareva miellyttää enemmän kuin kokkiveitsi. Lisäksi Chefpanko vakuutti AUS10 teräksen olevan laadukasta ja äärimmäisen lähellä aitoa japanilaista VG10 terästä.
No mites sitten teroituspuoli ? Pitääkö keraaminen puikko olla ja mistä se kannattaisi ostaa ? Tekeekö Aliexpressin ihmeillä mitään?
Hiomakivi telineineen vissiin pitäisi myös olla. Tähän vähän kattelin, että hiomakivi.fi halvin 50€ paketti vaikuttaa ihan asialliselta. 800 ja 3000 hiomakivi, teline ja suoristuskivi. Niillä pääsee varmaan todella pitkälle. Sinällään en viittis yhtään turhaa romua hommata tähän talouteen. Kaipa noilla hiomakivillä tulisi teroitettua kaikki talouden muutkin veitset sitten.
Joo tuli laitettua tämä veitsi tilaukseen. Testataan nyt sitten. Ei tosin tämmöinen Fiskarin kuluttaja välttämättä oikein hyvistä veitsistä mitään tiedä. Kysytääs nyt vielä onko kellään kokemusta Aliexpressin posliinipuikoista ? Vaitoehtoisesti muut hyvät ja edulliset ostopaikat kiinnostaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
128 298
Viestejä
2 501 288
Jäsenet
49 949
Uusin jäsen
Brewdog

Hinta.fi

Ylös Bottom