Kokkiveitset

(Referenssinä mainittakoon että fiskarsin veitset taitaa olla luokka HRC53).

53 - 57, mallista riippuen. Titanium-sarjasta tuota en löytänyt, mutta ostin silti santokun kun myivät puoleen hintaan. Varsin lupaava veitsi arkikäyttöön.
 
Tilasin muuten tuollaisen Arcosin 28cm filetin testiin. Ainakin on halpa. Arcos Fileointiveitsi 28 cm Isommalle filetille ei kuitenkaan ole jatkuvaa käyttöä, joten ei niin väliä vaikka terä ei olisi ihan parasta A-luokkaa kunhan muuten toimii. Voin kyllä teroitella vähän tiheämmin.

Filetti saapui, näköjään Alejandrolle Espanjassa viimeistely on tuntematon käsite :rofl: Terän ruoto törröttää vähän ulkona ja peräpäästä saa nirhamia käteensä. Sitten terä on teroitettu kai jollain rälläkällä 80 karkeudella. Ikinä ei ole tarvinnut teroittaa uutta veistä mutta tämä piti. Kahvalle/ruodolle pitää kai tarjota nauhahiomakonetta.

No halpahan tämä oli että ei siinä mitään. Markalla saa markan tuotteen. Terän pituus kyllä riittää ja profiili ihan ok. Joustaakin mukavasti ja kovuus ihan ok 56. Eiköhän tällä satunnaiset isommat kalat pistä pakettiin.
 
Cleancutista löytyy jonkin verran pelkkiä teriäkin. Muutenkin hyvä kauppa veitsille.
CLeancutistä tänään vielä parempaa veistä tilalle ja koodilla BF2020 15% alennus. Esim. Takamura R2 Gyoto
 
Hyppäsin sitten suoraan syvään päähän ja tilasin Takamura R2 santokun. Hintaa posteineen tuli vähän alta 170€.
Kyseessä on siis SG-2-ytiminen veitsi 63 HRC-kovuudella. Seuraavaksi pitää opetella teroittaminen.

Aloittelijoille suositeltiin monesti 1000 ja 3000 karkeuden hiomakiviä, mutta toisaalta aloittelijoilla on monesti varmaan myös vähän pehmäempi VG-10 veitsi, ~58-61 HRC. Päteekö sama suositus myös tuolle tilaamalleni veitselle vai kannattaako alkaa jo hienosäätämään karkeuksien kanssa?

Hiomakivipaketiksi ajattelin tässä ketjussa ehdotettua 1000/3000 pakettia suomesta tai vähän laajempaa pakettia saksasta - kumpi parempi? Show-off hifistelyteroituksia en nyt alottelijana ajatellut alkaa tavoittelemaan, että sikäli 8000-kiville ei varmaan olet tarvetta...
 
Itse ottaisin tuon laajan paketin, äsken tilailin pelkän tasoituskiven ~9€ Aliexpressistä
 
Kappas, tästäkin oma ketju :thumbsup:

Vähän keittiöasioita piti uusia, niin ostin pienen veitsipaketin:

Varmasti riittävä omaan käyttöön, ehkä enempi ulkonäön ja laadun hakemista kuin että jotenkin tarvisin ammattilaisen välineitä mutta kelpaahan näillä katkoa nakkeja.

Tuohon hintaan tulee vielä alvit ja tullit päälle, en edes googletellut että saisiko ihan kotimaasta tai euroopasta samaa settiä samalla rahalla. Mahtoiko olla ok diili?

Sopiva teline pitää vielä hommata.
 
Hyppäsin sitten suoraan syvään päähän ja tilasin Takamura R2 santokun. Hintaa posteineen tuli vähän alta 170€.
Kyseessä on siis SG-2-ytiminen veitsi 63 HRC-kovuudella. Seuraavaksi pitää opetella teroittaminen.


Uusi kirjoittaja tässä, Morot kaikille, piti oikein rekisteröityä, pitkään olen lueskellut kyllä..

Sulla on siis aika hifiveitsi, eli ei halvimpia kiviä myöskään, on senverta kova tuo matsku että halvoilla menee aikaa jos pystyy ollenkaan....ja Ekana kunnollinen leikkuulauta ja ehkä stroppi, teroitusta voi harjoitella halvemmilla, uutta ei tartte hetkeen (vuosi tms.) teroitella jos et työksesi kokkaa etkä terää väännä, ylläpitää kyllä.
On aika akuutti tuo Takamuran kulma, itsellä Cromax santoku, ja Miyabin mct63 myös.
Stropilla pysyny hyvänä ja vaan pyyhkiny kun on niin vähän käyttöä, ja kun käteen osuu ekana yleensä hiiliteräs.

Joku hyvämerkkinen (=laadukas, esim Shapton Glass, Naniva, Suehiro cerax tms.) 1-6k gritin kivi, myöhemmin se fiini kasitonninen jos haluaa, ja karkeampi kivi myös teroitukseen (tai timanttilatta)
Katsele rauhassa, terä ei tylsy pitkään aikaan. Splash'n'go vai uitettavat kivet?

Stropilla ja siihen tahnaa niin pärjäät pitkään ennen kiviä jos et kaltoinkohtele veistä.
Itse tykkään myös ruskeasta keraamipuikosta (2-3k), Fjallknivenin tuo mun. Hieno timanttipuikkokin vois toimia, sellaista Rosellin uhc:lle mulle suositeltiin.
Monesti näkee kiville perussettinä suositeltavan 800+3000 (+ joku 4-8k), tuo terä 'kestää' lisää mutta tarviiko on toinen asia, ja mitä käyttöä näkee, lihalle riittää 1-2k ja stroppi.
4k kivellä Redditissä on saaneet hyviä vasteita näemmä R2:lle, (tässä yksi vastaus mitä käyttävät tehtaalla)
From the factory it's a 4k horizontal wheel. Hand sharpening is Shapton Glass 3k and strop on the pants. They used to use Chosera.

Itsellä näille kovemmille veitsille kivinä Shapton kuromaku 2k, Cerax 1/6k combo, Morihei 4k, Naniwa ss 5+10k kiillotukseen. Profilointiin shapton kuromaku 320. Ja oikeata käyttöä ei paljon ole, kun noi terät pitää itsensä. Ja halpoja kiviä oli ensin ja Naniwan 1/3k combosta (japan made) tykkään vieläkin hiiliterillä.

Siitä se lähtee ja rahat menee hyvään harrastukseen:=)
 
Uusi kirjoittaja tässä, Morot kaikille, piti oikein rekisteröityä, pitkään olen lueskellut kyllä..

Sulla on siis aika hifiveitsi, eli ei halvimpia kiviä myöskään, on senverta kova tuo matsku että halvoilla menee aikaa jos pystyy ollenkaan....ja Ekana kunnollinen leikkuulauta ja ehkä stroppi, teroitusta voi harjoitella halvemmilla, uutta ei tartte hetkeen (vuosi tms.) teroitella jos et työksesi kokkaa etkä terää väännä, ylläpitää kyllä.
On aika akuutti tuo Takamuran kulma, itsellä Cromax santoku, ja Miyabin mct63 myös.
Stropilla pysyny hyvänä ja vaan pyyhkiny kun on niin vähän käyttöä, ja kun käteen osuu ekana yleensä hiiliteräs.

Joku hyvämerkkinen (=laadukas, esim Shapton Glass, Naniva, Suehiro cerax tms.) 1-6k gritin kivi, myöhemmin se fiini kasitonninen jos haluaa, ja karkeampi kivi myös teroitukseen (tai timanttilatta)
Katsele rauhassa, terä ei tylsy pitkään aikaan. Splash'n'go vai uitettavat kivet?

Stropilla ja siihen tahnaa niin pärjäät pitkään ennen kiviä jos et kaltoinkohtele veistä.
Itse tykkään myös ruskeasta keraamipuikosta (2-3k), Fjallknivenin tuo mun. Hieno timanttipuikkokin vois toimia, sellaista Rosellin uhc:lle mulle suositeltiin.
Monesti näkee kiville perussettinä suositeltavan 800+3000 (+ joku 4-8k), tuo terä 'kestää' lisää mutta tarviiko on toinen asia, ja mitä käyttöä näkee, lihalle riittää 1-2k ja stroppi.
4k kivellä Redditissä on saaneet hyviä vasteita näemmä R2:lle, (tässä yksi vastaus mitä käyttävät tehtaalla)
From the factory it's a 4k horizontal wheel. Hand sharpening is Shapton Glass 3k and strop on the pants. They used to use Chosera.

Itsellä näille kovemmille veitsille kivinä Shapton kuromaku 2k, Cerax 1/6k combo, Morihei 4k, Naniwa ss 5+10k kiillotukseen. Profilointiin shapton kuromaku 320. Ja oikeata käyttöä ei paljon ole, kun noi terät pitää itsensä. Ja halpoja kiviä oli ensin ja Naniwan 1/3k combosta (japan made) tykkään vieläkin hiiliterillä.

Siitä se lähtee ja rahat menee hyvään harrastukseen:=)
Whoah, tässähän tulikin tuhdisti asiaa. Kiitos!

Vähän voisin kysyä vielä tarkentavia kysymyksiä.

Leikkuulautana on tällä hetkellä Ikean bambumalli (plus pari muovista). Onko tuollaista mitään järkeä käyttää parempien veitsien kanssa, vai pitääkö tässä oikeasti investoida suorilta esim. puukuituiseen leikkuulautaan? Mikä ylipäätään lasketaan hyväksi leikkuulaudaksi?

Sitten vielä noista hiomakivistä. Eli ilmeisesti halvimpien kivien käyttömukavuus häviää ainakin paremmille. Toisaalta mietin tässä vähän sitä, että näin kaikkea ylimääräistä tavaraa karttavana henkilönä en haluaisi hankkia veitsien terotusta varten ihan hirveän montaa kiveä, jos ja kun niitä kuitenkin tarvitsee vain kerran parissa kuukaudessa tai jopa selkeästi harvemmin. Eli toisin ilmaistuna, jos veitsiä tarvitsee teroittaa vain todella harvoin, niin on ihan sama että meneekö operaatioon 10min vai 20min. Ja toki tuntuu tyhmältä pistää useampi satanen kiinni hiomakiviin, kun ne ovat kuitenkin tässä harrastuksessa vain se pakollinen paha. :)

Toistaiseksi ei ole preferenssiä että splash & go vaiko uitettavat kivet. Veistä tulen käyttämään lähinnä kasvisten ja vihannesten kanssa, jos sillä nyt oli mitään väliä.

Stroppin voin hankkia mikäli sellainen on terän ylläpidon kannalta hyödyllinen (?), 8k-10k hifistelykiillotukset ja kaikista terävimmän terän hakemisen ajattelin kuitenkin toistaiseksi jättää kokeneemmille harrastajille.

Ja mitä muuten meinasit Takamuran akuutilla teräkulmalla? (En muuten löytänyt tietoa tuon teräkulmasta mistään, se olisi varmaan hyvä tietää ennen kuin lähtee teroittamaan?)

Ja ehkä lopuksi vielä ihan varmistelukysymys, että onko alottelijana järkeä edes hommata tuollaista hifimpää SG-2-veistä? Meinasin ensin tilata edullisemman santokun, mutta luin sitten jonkun mielipiteen jossa kehotettiin skippaamaan VG-10 terät suorilta. Otin sitten kerralla "kunnollisen" kun hintaero ei kuitenkaan ollut ratkaiseva. Mutta jos "kunnollinen" veitsi vaatii sitten myös 4x kalliimmat teroitusvehkeet, niin tässä alkaa väkisinkin miettiä että vaihtaisiko sittenkin pykälää alemman luokan veitseen. Teroittamisen harjoitteluun ei minulta löydy muuta kuin Fiskarseja, ja tässä ketjussa taidettiin jo aiemmin todeta että ne eivät välttämättä oikeasti sovellu edes siihen...
 
Noita stooreja kun internetzseistä lukee, niin siellä homma usein lähtee aika pahasti laukalle.

Jos siis ostat hyvän veitsen niin ei sen kanssa normikäytössä tarvitse kymmentä eri kiveä ja heebeliä että sitä voisi käyttää. Laadukkaassa ja kovassa terässä toki on potentiaalia saada siitä ihan uskomattoman terävä laadukkailla kivillä, mutta sellaisia ei välttämättä tarvii, sillä se veitsi on joka tapauksessa selvästi terävämpi kuin tavan bulkkiveitset ja pysyy sellaisena pitkään vaikka et huoltaisi terää mitenkään. Jos ihan minimillä tavaran määrän suhteen haluat pärjätä, niin itse suosittelisin yhtä yhdistelmäkiveä jossa karkeampi on luokkaa 1000 ja toinen sitten hienompi. Yhtä hyvää veistä teroitellessa tollanen varmaan kestää todella kauan...

Jos tarkoitus on teroitella myös fiskarsseja, niin sitten saattaa tulla vastaan tilanne että noi kivet kuluu jonkin verran koveraksi, ja tarviit kaveriksi vähintään suoristuskiven jolla pinnan saa taas suoraksi. Fiskarseja teroittamalla voi kyllä harjoitella hommaa, ja se on ehkä suositeltavaakin, eli siinä mielessä tuollainen valmis setti on hyvä kun siinä tulee kaikki tarpeelliset palat mukana ja hinnatkin on aika siedettäviä. Tavan veitsissä terä on pehmeämpää ja kulma tylpempi, mutta samalla tavalla siinä harjoittaa niitä teroitusliikkeitä, ja ehkä se kaikkein tärkein, teroituskulman pitäminen samana(ilman ohjuria), harjaantuu myös.

Kovemmalla terällä "tuntuma" teroituksessa on erilainen ja jotkut kivet puree paremmin kuin toiset vaikka nimellinen karkeus on sama, riippuen kiven materiaalin kovuudesta jne. VG10 on varmaan hieman hankalampi teroittaa kuin kovempi SG2, mutta näitten välinen ero lienee aika mitätön jos vertaa eroa tavan bulkkiveitseen. Eli ihan hyvin voit ostaa SG2 tai VG10 veitsen, kummatkin ovat hyviä ja kummatkin saat itse teroitettua samoilla kivillä.

Toi "akuutti" taitaa tulla tässä ihan suoraa käännöksestä, acute angle = terävä kulma (right angle = suorakulma, obtuse = tylppä). Teroittaessa voi toki käyttää tuollaista kulmaohjuria, mutta teroittaa voi ilmankin jolloin se oikea kulma haetaan "tuntumalla". Kulmaohjurilla kulma pysyy helpommin oikeana, mutta jos kulma ei olekkaan sama kuin veitsen "natiivi" niin se saattaa aiheuttaa hieman hankaluuksia. Itse opettelin ilman ohjuria, ja se onnistuu kyllä, mutta vaatii vähän viitseliäisyyttä, ja tuotakin on hyvä tosiaan harjoitella ensin niillä fiskarseilla....
 
Mun mielestä fiskarsseja on ikävä teroittaa kivellä. Se johtuu siitä, että terä taipuu kuin muoviviivoitin, kun noissa pro-malleissa se terä ei meikäläisen haballa taitu vielä mihkään. Noille halpiksille tarjoaisin kylmästi vain puikkoa.
 
Kappas, tästäkin oma ketju :thumbsup:

Vähän keittiöasioita piti uusia, niin ostin pienen veitsipaketin:

Varmasti riittävä omaan käyttöön, ehkä enempi ulkonäön ja laadun hakemista kuin että jotenkin tarvisin ammattilaisen välineitä mutta kelpaahan näillä katkoa nakkeja.

Tuohon hintaan tulee vielä alvit ja tullit päälle, en edes googletellut että saisiko ihan kotimaasta tai euroopasta samaa settiä samalla rahalla. Mahtoiko olla ok diili?

Sopiva teline pitää vielä hommata.
Olisi luullut että tuolla rahalla olisi saanut vähemmän röpelöisen veitsen. Ei se kait postin kuljetuksen aikana noin paljon osumaa voinut saada?
 
Whoah, tässähän tulikin tuhdisti asiaa. Kiitos!

Vertigo tuossa jo hyvin vastasikin, tässä lisänä omia huomioita.
10 astetta taitaa olla Takamuran kulma eli akuutti, ja on siis tosi "ohut" terästään että ei vääntämisiä, vastaavasti voi muovilautaan mennä syvälle (ja vääntyä).

Leikkuulautana hukkaisin nuo muoviset, tai ainakin jättäisin vain kalalle (siis vähälle käytölle).
Hyvän kriteerejä on varmaan sun käyttöön paras (koko, materiaali, hinta jne), bambulauta voi kai olla hyvä tai liian kova...ja näistä en itse tiedä mikä paras, pehmeä puu tai kumilauta... Maailmalla on ihan omia kauppoja noillekin. Mulla on yks bambutukki ja zassenhausin yks lauta jota voi käyttää myös tarjoilualustana, mielestäni validi pointti sekin, ja helppo pestävyys/puhdistettavuus puhuu kuitulaudan puolesta.

Sitten vielä noista hiomakivistä. Eli ilmeisesti halvimpien kivien käyttömukavuus häviää ainakin paremmille.
Just noin ja 'paremmat kivet' on yleensä tasalaatuisia, eli sieltä ei nouse sitä yhtä isoa skraidua jättävää partikkelia, jota saa sitten vartin tasoitella...ja tosiaan näihin hifiteräksiin tehoaa paremmat kivet, ja VG-10 mielestäni jo näihin parempiin lasketaan, ei ole sekään tylsynyt (kun omassa laatikossa pääosin lymyää).

Toistaiseksi ei ole preferenssiä että splash & go vaiko uitettavat kivet. Veistä tulen käyttämään lähinnä kasvisten ja vihannesten kanssa, jos sillä nyt oli mitään väliä.
On sillä sikäli että tuossa käytössä hyödyt paremmasta teroituksesta, lihaveitsikäytön ollessa tyytyväinen jo 1-2k teroitukseen ja purevaan terään, että se 6-8k taas nousee esille. Ei Ferrarillakaan ajeta pelkästään 1-2-3 vaihteella, näin karkeasti. Stroppi kyllä auttaa jo pitkään.

Stroppin voin hankkia mikäli sellainen on terän ylläpidon kannalta hyödyllinen (?), 8k-10k hifistelykiillotukset ja kaikista terävimmän terän hakemisen ajattelin kuitenkin toistaiseksi jättää kokeneemmille harrastajille.

Joo stropilla ekana ja sitten katselet rauhassa millä (parilla) kivellä liikenteeseen, siitä se sitten etenee kun saat kiinni harrastuksesta (tai jos se muuttuu sellaiseksi), sun veitsi on niin hyvä ja terävä että mielestäni ei kannata pilata sitä huonoilla kivillä. Joku 1-2000grit ja sitten vaikka 4-6k kivi toiseksi, menee vuosia ennenkuin tarvii mennä alemmaksi ja tuo veitsi pitää teränsä. Hintamielessä tuolla hiomakivi.fi on oikein asialliset hinnat maailmankin mittakaavassa, esim Suehiro cerax 1k/ kuromaku 1/2000, ja sille joku kaveri esim Rika 5k tai Shapton kuromaku 5000 esim. tai ...jne, otat mitkä lystäät kunhan kivet on sopivat tuolle terälaadulle. Omani Cerax 1/6000 combo voisin kuvitella olevan myös tuolle ihan toimiva ja pärjäis yhellä kivellä. Isompi koko on kivissä parempi.

Ja mitä muuten meinasit Takamuran akuutilla teräkulmalla? (En muuten löytänyt tietoa tuon teräkulmasta mistään, se olisi varmaan hyvä tietää ennen kuin lähtee teroittamaan?)
Vertigo tämän jo käsitteli tyhjentävästi. 10 astetta. Olisiko ideaa hommata erilainen 'halpa' veitsi tuon terotuksen harjoitteluun ja muutenkin keittiöön, tulee opittua liikkeet ja jää selkärankaan paremmin niin tulee tuntuma? Esim joku 20cm kokkiveitsi, kai wasabi (56-58hrc) japskikulmilla, arcos (56), victorinoxia (56) eurooppalaisina liikkuu käytettynäkin.

Ja ehkä lopuksi vielä ihan varmistelukysymys, että onko alottelijana järkeä edes hommata tuollaista hifimpää SG-2-veistä?
On, kohtelet vaan hyvin, hyvä ja hieno veitsi se on, ja ihan hyvin osaat uida siellä syvässä päässäkin:=) eli ei mitään hätää, käyttöön vaan!

PS. tuo on sitten niin terävä että tuttujen käsiin jotka ei ole tottuneet teräviin veitsiin niin varoitusten kanssa vaan annat, herättää vaaraa ja ihmetystä tuo terävyys.
 
Onko täällä kokemuksia Furai Damascus veitsistä, joita myydään Paista.fi? Olisi hyvässä alennuksessa, mutta jotenkin haiskahtaa feikiltä, kun ei löydy mitään tietoa Googlesta Furai veitsistä.
 
Voi olla heidän oma tuotemerkkinsä, mutta sieltähän se tärkein löytyikin ensimmäisenä eli pienessä alennuksessa olevaa törkyhintasta kiinan kamaa. Tuolla ovh rahalla millä veistä kaupataan saa Japanista merkkituotteen. Maksoin omasta blue steelistä muistaakseni 120e.
Jos kiinnostaa silmäillä japanin tarjontaa 合羽橋 つば屋包丁店|TSUBAYA vahva suositus käydä paikanpäällä mikäli Tokioon matkailee. Myyvät kyllä postillakin veitsiä, mutta näihin luonnollisesti tulee kulut päälle.



Onko täällä kokemuksia Furai Damascus veitsistä, joita myydään Paista.fi? Olisi hyvässä alennuksessa, mutta jotenkin haiskahtaa feikiltä, kun ei löydy mitään tietoa Googlesta Furai veitsistä.

 
Pahoittelut väärästä tiedosta eli edelleenkään he eivät postita ison meren taakse johtuen globaalista tilanteesta.

Voi olla heidän oma tuotemerkkinsä, mutta sieltähän se tärkein löytyikin ensimmäisenä eli pienessä alennuksessa olevaa törkyhintasta kiinan kamaa. Tuolla ovh rahalla millä veistä kaupataan saa Japanista merkkituotteen. Maksoin omasta blue steelistä muistaakseni 120e.
Jos kiinnostaa silmäillä japanin tarjontaa 合羽橋 つば屋包丁店|TSUBAYA vahva suositus käydä paikanpäällä mikäli Tokioon matkailee. Myyvät kyllä postillakin veitsiä, mutta näihin luonnollisesti tulee kulut päälle.
 
Pahoittelut väärästä tiedosta eli edelleenkään he eivät postita ison meren taakse johtuen globaalista tilanteesta.

Tuolla Black Friday ketjussa oli Hocho Knive sivusto joka postittaa, ja oli vielä Fed Ex -60% ale, ellei sitten ilmainen postitus jos ostos yli 250€.

 
Olisi luullut että tuolla rahalla olisi saanut vähemmän röpelöisen veitsen. Ei se kait postin kuljetuksen aikana noin paljon osumaa voinut saada?

Ei sitä ole edes alettu vielä kuljettaa, ja nuo röpelöt syntyvät kun kääpiö-samurait iskevät kylkiin koloja Mithril-vasaroillaan ettei kurkut yms. jää Fiskarsmaisesti terään kiinni. Senkin provosoiva moukka :)
 
Vertigo tuossa jo hyvin vastasikin, tässä lisänä omia huomioita.
Jeps - kiitokset molemmille!

Stroppeista voisin vielä kysyä, kun niitäkin näytti olevan useampaa laatua - esim. cleancutin nahkalärpäkkeitä ja hiomakivi.fi:n lautoja tai Naniwan hiomakiven kokoinen vaihtoehto. Äkkiseltään voisi kuvitella, että tuollainen lauta on helpompi käyttää, mutta ärsyttävämpi säilyttää... Vai kelpaako stropiksi mikä tahansa nahanpalanen, jos sellainen sattuu tulemaan jossain vastaan?

Yllä speksatun mukaisen hiomakivisetin voisi muodostaa esim. seuraavasti, jos ei halua laittaa useampaa satasta kiviin:
Suehiro-packia (teline, tasoituskivi, 1k + 5k kivet, 120€)
tai
Hiomakivi-packia (teline, tasoituskivi, 800 + 3k kivet, tasoituskivi, n. 60€) + haidun 8k erilliskivi, kapea malli (15€)

Edit: katselin vielä hiemakovi.fi:n Haidu-videon ja sen perusteella tuo erilliskivi taitaa olla sen verran kapea, että se ei oikein näihin hommiin sovellu. Täysikokoiset 8k kivet näyttivät olevan ainakin hiomakivi.fi:ssä alkaen ~60€, eli täytyy laittaa vähän enemmän euroja tiskiin tai etsiä vastaava muualta.
 
Viimeksi muokattu:
Jeps - kiitokset molemmille!

Stroppeista voisin vielä kysyä, kun niitäkin näytti olevan useampaa laatua - esim. cleancutin nahkalärpäkkeitä ja hiomakivi.fi:n lautoja tai Naniwan hiomakiven kokoinen vaihtoehto. Äkkiseltään voisi kuvitella, että tuollainen lauta on helpompi käyttää, mutta ärsyttävämpi säilyttää... Vai kelpaako stropiksi mikä tahansa nahanpalanen, jos sellainen sattuu tulemaan jossain vastaan?

Yllä speksatun mukaisen hiomakivisetin voisi muodostaa esim. seuraavasti, jos ei halua laittaa useampaa satasta kiviin:
Suehiro-packia (teline, tasoituskivi, 1k + 5k kivet, 120€)
tai
Hiomakivi-packia (teline, tasoituskivi, 800 + 3k kivet, tasoituskivi, n. 60€) + haidun 8k erilliskivi, kapea malli (15€)

Edit: katselin vielä hiemakovi.fi:n Haidu-videon ja sen perusteella tuo erilliskivi taitaa olla sen verran kapea, että se ei oikein näihin hommiin sovellu. Täysikokoiset 8k kivet näyttivät olevan ainakin hiomakivi.fi:ssä alkaen ~60€, eli täytyy laittaa vähän enemmän euroja tiskiin tai etsiä vastaava muualta.

No niin, nythän se jo meinaa laukalle lähteä:=)
Mä jättäisin tässä tuon tasoituskiven pois tuosta Suehiron paketista, ja tinkaisin siihen tilalle stropin, sillä alussa enemmän käyttöä kun uus veitsi, ja syystä että varmaan voit tuolla karkeammalla kivellä avata/tasottaa tuon 5k pintaa senverta, että riittää tasasuus. Tuo Nagura vois olla puhdistukseen/avaamiseen vaihtoehto, ehkä karkea hienolle kivelle mutta ei tässä kuuhun olla menossa hiuksia halkomaan.

Ostat sitten vaikka timanttilatan jonkunajan päästä, ja sillä voi noita kiviä tasottaa kanssa, harvoin sitä tarttee tehdä ja sun ei vielä tartte uutta veistä terottaa pitkään aikaan, stroppaus riittää.
Jos oot hesassa niin aikoinaan ostin Lpr:stä Mygoodknivestä Kizlyarin jonkin 3-osasen timanttisarjan, se ei ollut pahan kallis ja silläkin voi tasailla auttavasti, oon retkiluistimia alkuun teroitellut tuolla.

Tuota Rikaa on muuten muualla sanottu sen olevan terottamisen alussa n. 3k kivi, ja terotuksen edetessä sitten tekee jo hienompaa jälkeä kuin tuo 5k, mudan ja veden määrästä riippuen. Vois mennä ainoonakin kivenä tuolla perusteella pitkään tuon sun terän kanssa ennenkuin tarttee profiloida/tylsästä terottaa, onko kellään tietoa tähän? ..tai soita tuonne hiomakivi.fi, on hyvä palvelu.

(Oma tosi karkea tasotuskivi on muuten jäänyt vallan käyttämättä & tilaa viemään, ja Shaptonin glassit näyttää keskusteluissa olevan hyvinkin mittatarkkoja jos sellaiseen päätyis esim 4-6k kivenä, vois mennä ilman tasausta piiiiiitkään.?)

Mikä tahansa stroppi noista ajaa asiansa (on niillä partaveitsipuolella keskusteluissa tarkkaa millanen sen nahan pitää olla ja sit taas laukataan :=) farkkukangaskin voi riittää))
Omani on tommonen kahenkympin 2-puoleinen kazokun pikkulauta.
Kazoku Stropblok002919.999969, ja tuolla sivuilla ei paljon kantsi käydä ettei mene laukalle taas veitsien kanssa...

Hyvä jos näistä apua ja sori jos sekottaa.

Eli minimissä joku stroppi, kiven teline ja Rika +nagura, niillä menis varmaan 1-2v. myöhemmin sit karkeampaa peliin kun tarttee.
 
Siirsin tänne, ettei tule tuolla tarjouskeskusteluketjussa ulinaa offtopikista. Täällä on varmaan myös itseäni tietävämpiä teräerkkejä paikalla.

Fiskarsin Norden sarjan veitsiä. Hyvin noilla leikkaa ei siinä mutta tota teroitusta oon tosiaan miettinyt kun noita teroittimia nyt katsellut niin ei oikein missään ole tuota 26 asteen kulmaa.

Edit: Fiskarsin omat teroittimetkin taisi olla luokkaa 16 astetta tms. mikä vähän ihmetytti myös sikäli kaikilla tuotesivuilla ei ole typotettu 16>26 . Noi kun taitaa olla tällä hetkellä kuitenkin Fiskarsin lippulaiva veitsiä
Itse vähän epäilen, että virhe on tullut Norden-sarjan speksejä listatessa ja veitsien oikea teräkulma olisi se 16 eikä 26. Tosiaan kaikki Fiskarsin teroittimetkin taitavat olla maksimissaan 20 asteen kulmaan teroittavia. Fiskarsia mulla ei ole kuin Functional Formista filetti ja japanilainen kokkiveitsi, mutta ainakin niissä on tuo teräkulma lähempänä kuuttatoista kuin kahtakuutta ja terottaminen 16-asteisella KAIn hahloterottimella onnistuu kivuitta.
 
Siirsin tänne, ettei tule tuolla tarjouskeskusteluketjussa ulinaa offtopikista. Täällä on varmaan myös itseäni tietävämpiä teräerkkejä paikalla.


Itse vähän epäilen, että virhe on tullut Norden-sarjan speksejä listatessa ja veitsien oikea teräkulma olisi se 16 eikä 26. Tosiaan kaikki Fiskarsin teroittimetkin taitavat olla maksimissaan 20 asteen kulmaan teroittavia. Fiskarsia mulla ei ole kuin Functional Formista filetti ja japanilainen kokkiveitsi, mutta ainakin niissä on tuo teräkulma lähempänä kuuttatoista kuin kahtakuutta ja terottaminen 16-asteisella KAIn hahloterottimella onnistuu kivuitta.

Tätä vähän itsekin epäilen vaikken niin olekaan perehtynyt niin 26 astetta ei kuulosta kauhean optimaaliselta niinkuin fiskarsin sivuilla lukee. Voisihan tuota vielä kysäistä aspasta jos tosiaan onkin virhe
 
Onko täällä kokemuksia Furai Damascus veitsistä, joita myydään Paista.fi? Olisi hyvässä alennuksessa, mutta jotenkin haiskahtaa feikiltä, kun ei löydy mitään tietoa Googlesta Furai veitsistä.


Itse menin jo tilaamaan Furai-merkkisen santoku-veitsen, kun tarjous näytti niin hyvältä. Välittömästi tilauksenteon jälkeen aloitin metsästämään netistä tarkempaa tietoa veitsestä ja sieltähän se Alibabasta löytyy alle 30 euron hintaan eri printeillä vaan. Pähkäilin niin, että varmasti ihan pätevä veitsi kotikokille on kyseessä, mutta en halua maksaa "feikistä" kolminkertaista hintaa sen oikeaan arvoon verrattuna. Ja se kolminkertainenkin hinta oli paista.fi -sivuston black friday -tarjous.

Peruutin tilauksen vielä saman päivän aikana ja tilasin toisesta verkkokaupasta yaxellin zen -santokun.
Screenshot_20201205_003821.jpg
 
Itse menin jo tilaamaan Furai-merkkisen santoku-veitsen, kun tarjous näytti niin hyvältä. Välittömästi tilauksenteon jälkeen aloitin metsästämään netistä tarkempaa tietoa veitsestä ja sieltähän se Alibabasta löytyy alle 30 euron hintaan eri printeillä vaan. Pähkäilin niin, että varmasti ihan pätevä veitsi kotikokille on kyseessä, mutta en halua maksaa "feikistä" kolminkertaista hintaa sen oikeaan arvoon verrattuna. Ja se kolminkertainenkin hinta oli paista.fi -sivuston black friday -tarjous.

Peruutin tilauksen vielä saman päivän aikana ja tilasin toisesta verkkokaupasta yaxellin zen -santokun.
Screenshot_20201205_003821.jpg
Hyvä kun löysit infoa! Huhhu, aika törkeää toimintaa Paista.fi:ltä kun väittävät olevan samaa hintatasoa Yaxelin kanssa, vaikka tosiasiassahan ottavat tuosta aivan törkeät provikat itselleen. Ilmankos kehuvat sitä artikkelissaan Furai vs. Yaxell ja ovat YouTube-videonkin tehneet. Menee kyseinen verkkokauppa boikottiin.

Löysin itsekin Alibabasta aika paljon samanlaisia tai lähes samanlaisia hakusanalla Damascus knife red handle. 7 Inch Japan Vg10 Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife Red G10 Handle - Buy 7 Inch Japan Vg10 Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife,Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife,Kitchen Santoku Knife Product on Alibaba.com
Alibaba ehdottaa oletuksena tilauskooksi 100 kpl eli myyvät tuolta näköjään paljon jatkokusetusta varten. Sitten verkkokaupat keksivät jonkun hienon nimen veitselle painattavat sen jokaiseen kappaleeseen. Ilmankos ei löytynyt mitään kun googlasi nimeltä Furai. Yksi mahdollinen skenaario myös tilaajalahjat, joita perinteisesti hankitaan pilkkahintaan ja mainostetaan olevan 100€ arvoinen lahja.
 
Viimeksi muokattu:
Takamura saapui viime viikon lopulla, ja tuota on tullut nyt testattua muutamaan otteeseen.

Isompaa revikkaa en taida nyt alkaa naputtelemaan, mutta laitellaan nyt kuitenkin vähän ensifiiliksiä. Eli se terävyys: veitsi on terävä, ja selvästi eri tasolla kuin aiemmat Fiskarsit. Terävyys ei kuitenkaan tehnyt sellaista "wow"-efektiä mitä olisin tuon hintaluokan veitseltä odottanut, ja esim. perinteinen "viipaloidaan tomaatti vaakatasossa koskematta siihen"-tyylinen kikkailu ei onnistu. Liekö viimeinen silaus jäänyt tehtaalla antamatta, vaiko odotukseni olivat liian korkealla? No, ehkä asia selviää sitten kun tuota oppii joskus itsekin teroittamaan.

"Sormituntumalla" kokeiltuna tuntuu myös siltä, että terä ei näin muutaman käyttökerran jälkeen enää yhtä terävä kuin aivan uutena (mutta leikatessa mitään eroa ei tosin huomaa). Johtopäätös: täytyy tosiaan hankkia se stroppi ja vetäistä sillä pari vetoa aina muutaman käyttökerran välein, niin terän luulisi pysyvän jatkuvasti tikissä.
 
Hyvä kun löysit infoa! Huhhu, aika törkeää toimintaa Paista.fi:ltä kun väittävät olevan samaa hintatasoa Yaxelin kanssa, vaikka tosiasiassahan ottavat tuosta aivan törkeät provikat itselleen. Ilmankos kehuvat sitä artikkelissaan Furai vs. Yaxell ja ovat YouTube-videonkin tehneet. Menee kyseinen verkkokauppa boikottiin.

Löysin itsekin Alibabasta aika paljon samanlaisia tai lähes samanlaisia hakusanalla Damascus knife red handle. 7 Inch Japan Vg10 Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife Red G10 Handle - Buy 7 Inch Japan Vg10 Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife,Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife,Kitchen Santoku Knife Product on Alibaba.com
Alibaba ehdottaa oletuksena tilauskooksi 100 kpl eli myyvät tuolta näköjään paljon jatkokusetusta varten. Sitten verkkokaupat keksivät jonkun hienon nimen veitselle painattavat sen jokaiseen kappaleeseen. Ilmankos ei löytynyt mitään kun googlasi nimeltä Furai. Yksi mahdollinen skenaario myös tilaajalahjat, joita perinteisesti hankitaan pilkkahintaan ja mainostetaan olevan 100€ arvoinen lahja.
Itse tilasin taannoin tuollaisen n.30€ hintaan ja ihan toimiva veitsi ollut, missään nimessä ei kuitenkaan enemmän arvoinen.

Laitoin juuri kiinasta tilaukseen parit kaksipuoliset hiomakivet niin kunhan ne saapuvat katsotaan miten alkaa terää löytyä tuosta ja muista keittiön veitsistä. Saas nähdä mitä perhe ajattelee isin uudesta harrastuksesta kun hioo veitsiä tuntikausia. :D
 
Takamura saapui viime viikon lopulla, ja tuota on tullut nyt testattua muutamaan otteeseen.

Isompaa revikkaa en taida nyt alkaa naputtelemaan, mutta laitellaan nyt kuitenkin vähän ensifiiliksiä. Eli se terävyys: veitsi on terävä, ja selvästi eri tasolla kuin aiemmat Fiskarsit. Terävyys ei kuitenkaan tehnyt sellaista "wow"-efektiä mitä olisin tuon hintaluokan veitseltä odottanut, ja esim. perinteinen "viipaloidaan tomaatti vaakatasossa koskematta siihen"-tyylinen kikkailu ei onnistu. Liekö viimeinen silaus jäänyt tehtaalla antamatta, vaiko odotukseni olivat liian korkealla? No, ehkä asia selviää sitten kun tuota oppii joskus itsekin teroittamaan.

"Sormituntumalla" kokeiltuna tuntuu myös siltä, että terä ei näin muutaman käyttökerran jälkeen enää yhtä terävä kuin aivan uutena (mutta leikatessa mitään eroa ei tosin huomaa). Johtopäätös: täytyy tosiaan hankkia se stroppi ja vetäistä sillä pari vetoa aina muutaman käyttökerran välein, niin terän luulisi pysyvän jatkuvasti tikissä.

Ei se tehdasterällä ole niin terävä, mitä olet varmaan ajatellut. Tuo on kuitenkin mahdollista saada hyvin teräväksi.

3000 karkeuden kivellä saa jo riittävän terän, että tuo tomaatti temppu onnistuu. Jos ei ole omaa kokemusta mistään kivellä teroittamisesta, niin saa aika varovasti aloitella. Helposti saa jopa huonomman, ku alkaa reippaasti vetelemän youtubeohjeella :)
 
Apuja kaipaisi kun pitäisi tutulle hommata joku parempi veitsisarja pukinkonttiin, täältä tuntuu löytyvän asiantuntemusta, itse en näistä tiedä juuri mitään siis.
Onko joku tuommoinen esimerkiksi kova Knife set ja jos tuommoisen hommaa niin vissiin teroitusvehkeet olisi hyvä olla samassa? Mitä suosittelisitte siihen? Saa suosittaa muitakin sarjoja, varmaan saa budjettia hilattua ylöspäinkin jonkin verran.
Olennaista olisi myös että tällä varoitusajalla vielä kerkeää tosiaan ennen joulua tuo toimitus, joten jostain Kiinasta ei enää varmaankaan kande ruveta tilailemaan.
 
Apuja kaipaisi kun pitäisi tutulle hommata joku parempi veitsisarja pukinkonttiin, täältä tuntuu löytyvän asiantuntemusta, itse en näistä tiedä juuri mitään siis.
Onko joku tuommoinen esimerkiksi kova Knife set ja jos tuommoisen hommaa niin vissiin teroitusvehkeet olisi hyvä olla samassa? Mitä suosittelisitte siihen? Saa suosittaa muitakin sarjoja, varmaan saa budjettia hilattua ylöspäinkin jonkin verran.
Olennaista olisi myös että tällä varoitusajalla vielä kerkeää tosiaan ennen joulua tuo toimitus, joten jostain Kiinasta ei enää varmaankaan kande ruveta tilailemaan.
Harvemmin settejä kannattaa laittaa koska mieltymykset muuttuu (ainakin itsellä). Voihan oman setin yksittäiskappaleistakin valikoida. Yaxell Ran on taattu valinta, toimii. Verkkokaupan valikoimasta omaan silmään pisti silmään Samuran valikoima. Pienempi kokkiveitsi
Samura Super 5 -santokuveitsi, 18 cm 119,90 ja Nakiri Samura Super 5 -nakiriveitsi, 17 cm 72,90

Näissähän on varmaan niin monta mielipidettä kuin vastaajiakin on:D

Magneettinen veitsiteline on erittäin kätevä. Laadukkaampien veitsien kanssa ei ensialkuun välttämättä terotuskiviä tarvitse.

Hätäinen vastaus mutta jos tuosta ajatusta mietintään:kippis:

Muoviset leikkuulaudat lähtökohtaisesti roskiin.
 
Veitsi on vaikea lahja, terästä huolehtiminen vaatii opettelua paremmissa veitsissä. Pehmeämmät veitset taasen saattavat jäädä käyttämättä.
Itse ottaisin mieluummin yhden hyvän, kuin useamman melko hyvän. Ja kunnollisen 1000 grit kiven.
 
Apuja kaipaisi kun pitäisi tutulle hommata joku parempi veitsisarja pukinkonttiin, täältä tuntuu löytyvän asiantuntemusta, itse en näistä tiedä juuri mitään siis.
Onko joku tuommoinen esimerkiksi kova Knife set ja jos tuommoisen hommaa niin vissiin teroitusvehkeet olisi hyvä olla samassa? Mitä suosittelisitte siihen? Saa suosittaa muitakin sarjoja, varmaan saa budjettia hilattua ylöspäinkin jonkin verran.
Olennaista olisi myös että tällä varoitusajalla vielä kerkeää tosiaan ennen joulua tuo toimitus, joten jostain Kiinasta ei enää varmaankaan kande ruveta tilailemaan.
Olennaista ois toki vähän tietää henkilöstä millaiseen käyttöön ja käsittelyyn tulee, mutta jos Global pitää olla niin tuossa yksi kustannustehokas eli kokkiveitsi ja vedettävä teroitin. Sitten lisäksi pikkuveitsi toisessa setissä ja erillinen parempi kolmiosainen Minosharp, jos helpolla teroittamisessa haluaa päästä, tai keraamipuikko alkuun, muuten sitten hiomakivi.
...Jos taas pelkkiä kasviksia leikkoo niin ehkä Santoku kokkiveitsen tilalle.

Nuo ylläolevat tulee Hollannista että kuljetusaika lähellä alkaa tulla vastaan postin kanssa, Mygoodknife.com nimestään huolimatta suomalainen ja paljon valikoimaa ja roselli.fi jos kotimaista laatua haluaa tukea.
Chef knife tuosta on myös lahjapaketti näemmä olemassa jossa timanttiteroitin mukana, sit vaan pikkuveitsi kaveriksi.
Kahva ei ole tosin pienen ihmisen ja terä vaikka ohut onkin niin turhan puukkomainen, ei mikään japskityyppinen. Leikkaa kyllä silti ohuutensa ansiosta, ja korkea terä jos kaapii tavaraa leikkuulaudalta. Pitää teränsä pitkään.

Muuten olen sitä mieltä myös, että olisi hyvä olla yksi hyvä veitsi mikä tuntuu hyvältä, lisää saa aina. Ja sen saajan sitten pitää sitä myös huoltaa, kaikki ei sitä halua, heille toimii Fiskarssit. Eikä se verkkiksen Yaxell tai Satake santoku magnoliapuulla (halpa mutta hyvä! etenkin jos kevyestä tykkää) Suomesta myöskään huono vaihtoehto ole, itsellä tuo on usein käytössä vaikka on muitakin. Kunhan ei näitä nyt tiskikoneeseen mitään laita.
 
Takamura saapui viime viikon lopulla, ja tuota on tullut nyt testattua muutamaan otteeseen.

Isompaa revikkaa en taida nyt alkaa naputtelemaan, mutta laitellaan nyt kuitenkin vähän ensifiiliksiä. Eli se terävyys: veitsi on terävä, ja selvästi eri tasolla kuin aiemmat Fiskarsit. Terävyys ei kuitenkaan tehnyt sellaista "wow"-efektiä mitä olisin tuon hintaluokan veitseltä odottanut, ja esim. perinteinen "viipaloidaan tomaatti vaakatasossa koskematta siihen"-tyylinen kikkailu ei onnistu. Liekö viimeinen silaus jäänyt tehtaalla antamatta, vaiko odotukseni olivat liian korkealla? No, ehkä asia selviää sitten kun tuota oppii joskus itsekin teroittamaan.

"Sormituntumalla" kokeiltuna tuntuu myös siltä, että terä ei näin muutaman käyttökerran jälkeen enää yhtä terävä kuin aivan uutena (mutta leikatessa mitään eroa ei tosin huomaa). Johtopäätös: täytyy tosiaan hankkia se stroppi ja vetäistä sillä pari vetoa aina muutaman käyttökerran välein, niin terän luulisi pysyvän jatkuvasti tikissä.
Näissä kannattaa pitää mielessä, että hyvä käyttöterä ei välttämättä ole sama asia kuin hyvä showterä. Noi vaakatasokikkailut ja muut tv-shop esittelyt yleensä vaatii kapeeta epäsymmetristä teräprofiilia, mikä ei välttämättä ole käyttisveitselle se käyttökelpoisin ylläpitää.
 
Sosiaalisen median sissimarkkinoinnissa tuli tällainen vastaan: Ohishi Ginsan Santoku 180mm

Olisikohan kelpo valinta keittiön ainoaksi paremmaksi veitseksi? Lähinnä kasvisten yms. päivittäiseen pilkkomiseen.
 
Joku kuitenkin itkee, mutta kuitenkin jos parin kympin hintaluokassa ostaa niin mitkä veitset parhaita? Suomesta/Amazonista/Kiinasta?
 
Joku kuitenkin itkee, mutta kuitenkin jos parin kympin hintaluokassa ostaa niin mitkä veitset parhaita? Suomesta/Amazonista/Kiinasta?
En tiiä parhaasta, mutta kyllä mä sain haavan sormeen Ikean halpisveitselläkin. Nyt se palvelee mutsin kesämökillä. Ihan hintansa väärtti mun mielestä. Ergonomia ei ollut paras vahvuus, mutta terä menettelee.
 

Sulla ilmeisesti ko veitsi? Saitko muutaman foton teräst ja kahvasta. Itse miettinyt harjoitelukappaleekstuå jotain tuollaista, mutta ulkonäkö tuossa on vähän liian kiinalainen. Esim omaan silmään vetoaisi enemmän tälläinen: https://m.aliexpress.com/item/4001302604605.html Fangzuo 8" Japanese Kiritsuke Ei Kait tuossa 30€ sijoituksella konkka tee. Tarkoitus kuitenkin hankkia siten ihan merkkituote kun on noiden kanssa tottunut pelaamaan ja tietää mitä haluaa
 

Tuo näyttää paljon asiallisemmalta noin kuin tuolla kaupan kuvissa. Oliko miten suora/terävä suoraan paketista ja mikä on muuten fiilis, pitääkö kovuus kutinsa/miten pysyy terässä?
 
Tuo näyttää paljon asiallisemmalta noin kuin tuolla kaupan kuvissa. Oliko miten suora/terävä suoraan paketista ja mikä on muuten fiilis, pitääkö kovuus kutinsa/miten pysyy terässä?
Toi oli luotisuora. Terävä heti valmiiksi, en ole vielä hiomakiviin koskenut.
Se että mainostetaan 62HRC kovuutta niin paha sanoa. Näppituntumalta ainakin yhtä kova kuin Yaxell jossa 61 mutta onko kovempi niin en osaa sanoa. Pehmeämmät puukot kyllä hyvinkin huomaa että on eroa.
Sanoisin että omaan käteen sopivampi kuin merkkipuukko, kevyt ja leikkaa nätisti. Katellaan sit myöhemmin kuinka terottuu kun sen verran uusi tapaus vielä.
 
  • Tykkää
Reactions: M-J
Toi oli luotisuora. Terävä heti valmiiksi, en ole vielä hiomakiviin koskenut.
Se että mainostetaan 62HRC kovuutta niin paha sanoa. Näppituntumalta ainakin yhtä kova kuin Yaxell jossa 61 mutta onko kovempi niin en osaa sanoa. Pehmeämmät puukot kyllä hyvinkin huomaa että on eroa.
Sanoisin että omaan käteen sopivampi kuin merkkipuukko, kevyt ja leikkaa nätisti. Katellaan sit myöhemmin kuinka terottuu kun sen verran uusi tapaus vielä.

Kiitokset, mukava saada asiallista palautetta noista kiinan-ihmeistä
 
Eihän se sitä takaa että muutkin on yhtä hyviä mutta rahaa sieltä onneksi saa takaisin jos ei vastaa kuvausta :thumbsup:
 
Itse sain idästä teroitusvehkeen. On aika metka hökötys. Se ei vielä ole menyt kaaliin, että mistä selvitän veitseni kulman? Koitin niin että taskulampulla katson ja kun heijastaa parhaiten niin siinä, mutta on varmaan joku oikeakin tapa?

_OS22513.jpg
 
...mutta tuon veitsen osalta otin itseäni niskasta kiinni ;-) Ostin taannoin Samura 67 -halpiksen ja olen ollut ihan tyytyväinen.

_OS21973.jpg
 
Joskus olin aikamoinen Gordon Ramsay -fani ja Gordonilla oli pitkään käytössä Wusthofin veitset, niin sitten siinä samassa itskkin hommasin keittiöveitsikseni Wusthoffia. Ainakin takuu pelaa, ei tarvinnut kun Stockmannille lähettää viestiä että mulla viallinen veitsi, kysyi osoitetta ja lähettivät uuden vaikka veitsi ei ollut ostettu edes Stockmannilta, eikä edes Stockmannin maahantuoma.
 
Laitelkaa tekin kuvia kun saapuvat sekä kommenttia mikä oli toimitusaika
Kuvaa mulla ei tähän hätään ole, mutta hyvin samalta näyttää kuin myyntikuvissa.
Todella jämäkän tuntuinen, kahva on käteen hyvä ja on pirun terävä.
Mutta kun ostin tuossa jouluksi isälle tekniikan maailman, niin sain itselle kylkiäiseksi victorinoxin veitsen, niin siinä terä on selvästi ohuempi. Ja siihen ei tartu mikään läheskään samalla tavalla kiinni. Mutta kaiken kaikkiaan tuohon hintaan nähden monilta osin parempi kuin osasin todellakaan kuvitella.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 664
Viestejä
4 512 376
Jäsenet
74 449
Uusin jäsen
Mölberg

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom