(Referenssinä mainittakoon että fiskarsin veitset taitaa olla luokka HRC53).
53 - 57, mallista riippuen. Titanium-sarjasta tuota en löytänyt, mutta ostin silti santokun kun myivät puoleen hintaan. Varsin lupaava veitsi arkikäyttöön.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
(Referenssinä mainittakoon että fiskarsin veitset taitaa olla luokka HRC53).
Tilasin muuten tuollaisen Arcosin 28cm filetin testiin. Ainakin on halpa. Arcos Fileointiveitsi 28 cm Isommalle filetille ei kuitenkaan ole jatkuvaa käyttöä, joten ei niin väliä vaikka terä ei olisi ihan parasta A-luokkaa kunhan muuten toimii. Voin kyllä teroitella vähän tiheämmin.
CLeancutistä tänään vielä parempaa veistä tilalle ja koodilla BF2020 15% alennus. Esim. Takamura R2 GyotoCleancutista löytyy jonkin verran pelkkiä teriäkin. Muutenkin hyvä kauppa veitsille.
Japanese chef knives. Hand forged gyuto, santoku and nakiri - cleancut.se
We sell hand forged japanese kitchen knives and whetstones such as gyuto, santoku and nakiri.www.cleancut.eu
Hyppäsin sitten suoraan syvään päähän ja tilasin Takamura R2 santokun. Hintaa posteineen tuli vähän alta 170€.
Kyseessä on siis SG-2-ytiminen veitsi 63 HRC-kovuudella. Seuraavaksi pitää opetella teroittaminen.
Uusi kirjoittaja tässä, Morot kaikille, piti oikein rekisteröityä, pitkään olen lueskellut kyllä..
Sulla on siis aika hifiveitsi, eli ei halvimpia kiviä myöskään, on senverta kova tuo matsku että halvoilla menee aikaa jos pystyy ollenkaan....ja Ekana kunnollinen leikkuulauta ja ehkä stroppi, teroitusta voi harjoitella halvemmilla, uutta ei tartte hetkeen (vuosi tms.) teroitella jos et työksesi kokkaa etkä terää väännä, ylläpitää kyllä.
On aika akuutti tuo Takamuran kulma, itsellä Cromax santoku, ja Miyabin mct63 myös.
Stropilla pysyny hyvänä ja vaan pyyhkiny kun on niin vähän käyttöä, ja kun käteen osuu ekana yleensä hiiliteräs.
Joku hyvämerkkinen (=laadukas, esim Shapton Glass, Naniva, Suehiro cerax tms.) 1-6k gritin kivi, myöhemmin se fiini kasitonninen jos haluaa, ja karkeampi kivi myös teroitukseen (tai timanttilatta)
Katsele rauhassa, terä ei tylsy pitkään aikaan. Splash'n'go vai uitettavat kivet?
Stropilla ja siihen tahnaa niin pärjäät pitkään ennen kiviä jos et kaltoinkohtele veistä.
Itse tykkään myös ruskeasta keraamipuikosta (2-3k), Fjallknivenin tuo mun. Hieno timanttipuikkokin vois toimia, sellaista Rosellin uhc:lle mulle suositeltiin.
Monesti näkee kiville perussettinä suositeltavan 800+3000 (+ joku 4-8k), tuo terä 'kestää' lisää mutta tarviiko on toinen asia, ja mitä käyttöä näkee, lihalle riittää 1-2k ja stroppi.
4k kivellä Redditissä on saaneet hyviä vasteita näemmä R2:lle, (tässä yksi vastaus mitä käyttävät tehtaalla)
From the factory it's a 4k horizontal wheel. Hand sharpening is Shapton Glass 3k and strop on the pants. They used to use Chosera.
Itsellä näille kovemmille veitsille kivinä Shapton kuromaku 2k, Cerax 1/6k combo, Morihei 4k, Naniwa ss 5+10k kiillotukseen. Profilointiin shapton kuromaku 320. Ja oikeata käyttöä ei paljon ole, kun noi terät pitää itsensä. Ja halpoja kiviä oli ensin ja Naniwan 1/3k combosta (japan made) tykkään vieläkin hiiliterillä.
Siitä se lähtee ja rahat menee hyvään harrastukseen:=)
Whoah, tässähän tulikin tuhdisti asiaa. Kiitos!Uusi kirjoittaja tässä, Morot kaikille, piti oikein rekisteröityä, pitkään olen lueskellut kyllä..
Sulla on siis aika hifiveitsi, eli ei halvimpia kiviä myöskään, on senverta kova tuo matsku että halvoilla menee aikaa jos pystyy ollenkaan....ja Ekana kunnollinen leikkuulauta ja ehkä stroppi, teroitusta voi harjoitella halvemmilla, uutta ei tartte hetkeen (vuosi tms.) teroitella jos et työksesi kokkaa etkä terää väännä, ylläpitää kyllä.
On aika akuutti tuo Takamuran kulma, itsellä Cromax santoku, ja Miyabin mct63 myös.
Stropilla pysyny hyvänä ja vaan pyyhkiny kun on niin vähän käyttöä, ja kun käteen osuu ekana yleensä hiiliteräs.
Joku hyvämerkkinen (=laadukas, esim Shapton Glass, Naniva, Suehiro cerax tms.) 1-6k gritin kivi, myöhemmin se fiini kasitonninen jos haluaa, ja karkeampi kivi myös teroitukseen (tai timanttilatta)
Katsele rauhassa, terä ei tylsy pitkään aikaan. Splash'n'go vai uitettavat kivet?
Stropilla ja siihen tahnaa niin pärjäät pitkään ennen kiviä jos et kaltoinkohtele veistä.
Itse tykkään myös ruskeasta keraamipuikosta (2-3k), Fjallknivenin tuo mun. Hieno timanttipuikkokin vois toimia, sellaista Rosellin uhc:lle mulle suositeltiin.
Monesti näkee kiville perussettinä suositeltavan 800+3000 (+ joku 4-8k), tuo terä 'kestää' lisää mutta tarviiko on toinen asia, ja mitä käyttöä näkee, lihalle riittää 1-2k ja stroppi.
4k kivellä Redditissä on saaneet hyviä vasteita näemmä R2:lle, (tässä yksi vastaus mitä käyttävät tehtaalla)
From the factory it's a 4k horizontal wheel. Hand sharpening is Shapton Glass 3k and strop on the pants. They used to use Chosera.
Itsellä näille kovemmille veitsille kivinä Shapton kuromaku 2k, Cerax 1/6k combo, Morihei 4k, Naniwa ss 5+10k kiillotukseen. Profilointiin shapton kuromaku 320. Ja oikeata käyttöä ei paljon ole, kun noi terät pitää itsensä. Ja halpoja kiviä oli ensin ja Naniwan 1/3k combosta (japan made) tykkään vieläkin hiiliterillä.
Siitä se lähtee ja rahat menee hyvään harrastukseen:=)
Olisi luullut että tuolla rahalla olisi saanut vähemmän röpelöisen veitsen. Ei se kait postin kuljetuksen aikana noin paljon osumaa voinut saada?Kappas, tästäkin oma ketju
Vähän keittiöasioita piti uusia, niin ostin pienen veitsipaketin:
Iseya I-series 33 Layer VG-10 Damascus Hammered Japanese Chef's Knife SET (Gyuto 210mm - Santoku 180mm - Petty 150mm)
Iseya I-series 33 Layer VG-10 Damascus Hammered Japanese Chef's Knife SET (Gyuto 210mm - Santoku 180mm - Petty 150mm)www.hocho-knife.com
Varmasti riittävä omaan käyttöön, ehkä enempi ulkonäön ja laadun hakemista kuin että jotenkin tarvisin ammattilaisen välineitä mutta kelpaahan näillä katkoa nakkeja.
Tuohon hintaan tulee vielä alvit ja tullit päälle, en edes googletellut että saisiko ihan kotimaasta tai euroopasta samaa settiä samalla rahalla. Mahtoiko olla ok diili?
Sopiva teline pitää vielä hommata.
Whoah, tässähän tulikin tuhdisti asiaa. Kiitos!
Vertigo tuossa jo hyvin vastasikin, tässä lisänä omia huomioita.
10 astetta taitaa olla Takamuran kulma eli akuutti, ja on siis tosi "ohut" terästään että ei vääntämisiä, vastaavasti voi muovilautaan mennä syvälle (ja vääntyä).
Leikkuulautana hukkaisin nuo muoviset, tai ainakin jättäisin vain kalalle (siis vähälle käytölle).
Hyvän kriteerejä on varmaan sun käyttöön paras (koko, materiaali, hinta jne), bambulauta voi kai olla hyvä tai liian kova...ja näistä en itse tiedä mikä paras, pehmeä puu tai kumilauta... Maailmalla on ihan omia kauppoja noillekin. Mulla on yks bambutukki ja zassenhausin yks lauta jota voi käyttää myös tarjoilualustana, mielestäni validi pointti sekin, ja helppo pestävyys/puhdistettavuus puhuu kuitulaudan puolesta.
Sitten vielä noista hiomakivistä. Eli ilmeisesti halvimpien kivien käyttömukavuus häviää ainakin paremmille.
Just noin ja 'paremmat kivet' on yleensä tasalaatuisia, eli sieltä ei nouse sitä yhtä isoa skraidua jättävää partikkelia, jota saa sitten vartin tasoitella...ja tosiaan näihin hifiteräksiin tehoaa paremmat kivet, ja VG-10 mielestäni jo näihin parempiin lasketaan, ei ole sekään tylsynyt (kun omassa laatikossa pääosin lymyää).
Toistaiseksi ei ole preferenssiä että splash & go vaiko uitettavat kivet. Veistä tulen käyttämään lähinnä kasvisten ja vihannesten kanssa, jos sillä nyt oli mitään väliä.
On sillä sikäli että tuossa käytössä hyödyt paremmasta teroituksesta, lihaveitsikäytön ollessa tyytyväinen jo 1-2k teroitukseen ja purevaan terään, että se 6-8k taas nousee esille. Ei Ferrarillakaan ajeta pelkästään 1-2-3 vaihteella, näin karkeasti. Stroppi kyllä auttaa jo pitkään.
Stroppin voin hankkia mikäli sellainen on terän ylläpidon kannalta hyödyllinen (?), 8k-10k hifistelykiillotukset ja kaikista terävimmän terän hakemisen ajattelin kuitenkin toistaiseksi jättää kokeneemmille harrastajille.
Joo stropilla ekana ja sitten katselet rauhassa millä (parilla) kivellä liikenteeseen, siitä se sitten etenee kun saat kiinni harrastuksesta (tai jos se muuttuu sellaiseksi), sun veitsi on niin hyvä ja terävä että mielestäni ei kannata pilata sitä huonoilla kivillä. Joku 1-2000grit ja sitten vaikka 4-6k kivi toiseksi, menee vuosia ennenkuin tarvii mennä alemmaksi ja tuo veitsi pitää teränsä. Hintamielessä tuolla hiomakivi.fi on oikein asialliset hinnat maailmankin mittakaavassa, esim Suehiro cerax 1k/ kuromaku 1/2000, ja sille joku kaveri esim Rika 5k tai Shapton kuromaku 5000 esim. tai ...jne, otat mitkä lystäät kunhan kivet on sopivat tuolle terälaadulle. Omani Cerax 1/6000 combo voisin kuvitella olevan myös tuolle ihan toimiva ja pärjäis yhellä kivellä. Isompi koko on kivissä parempi.
Ja mitä muuten meinasit Takamuran akuutilla teräkulmalla? (En muuten löytänyt tietoa tuon teräkulmasta mistään, se olisi varmaan hyvä tietää ennen kuin lähtee teroittamaan?)
Vertigo tämän jo käsitteli tyhjentävästi. 10 astetta. Olisiko ideaa hommata erilainen 'halpa' veitsi tuon terotuksen harjoitteluun ja muutenkin keittiöön, tulee opittua liikkeet ja jää selkärankaan paremmin niin tulee tuntuma? Esim joku 20cm kokkiveitsi, kai wasabi (56-58hrc) japskikulmilla, arcos (56), victorinoxia (56) eurooppalaisina liikkuu käytettynäkin.
Ja ehkä lopuksi vielä ihan varmistelukysymys, että onko alottelijana järkeä edes hommata tuollaista hifimpää SG-2-veistä?
On, kohtelet vaan hyvin, hyvä ja hieno veitsi se on, ja ihan hyvin osaat uida siellä syvässä päässäkin:=) eli ei mitään hätää, käyttöön vaan!
PS. tuo on sitten niin terävä että tuttujen käsiin jotka ei ole tottuneet teräviin veitsiin niin varoitusten kanssa vaan annat, herättää vaaraa ja ihmetystä tuo terävyys.
Onko täällä kokemuksia Furai Damascus veitsistä, joita myydään Paista.fi? Olisi hyvässä alennuksessa, mutta jotenkin haiskahtaa feikiltä, kun ei löydy mitään tietoa Googlesta Furai veitsistä.
Netrauta.fi - Ei mikään rautakauppa
Monipuolinen valikoima sisustamisen, kylpyhuoneen, keittiön, pihan ja vapaa-ajan tuotteita kodin rakentajille. Helppo ja nopea tilaus verkkokaupasta!paista.fi
Voi olla heidän oma tuotemerkkinsä, mutta sieltähän se tärkein löytyikin ensimmäisenä eli pienessä alennuksessa olevaa törkyhintasta kiinan kamaa. Tuolla ovh rahalla millä veistä kaupataan saa Japanista merkkituotteen. Maksoin omasta blue steelistä muistaakseni 120e.
Jos kiinnostaa silmäillä japanin tarjontaa 合羽橋 つば屋包丁店|TSUBAYA vahva suositus käydä paikanpäällä mikäli Tokioon matkailee. Myyvät kyllä postillakin veitsiä, mutta näihin luonnollisesti tulee kulut päälle.
Pahoittelut väärästä tiedosta eli edelleenkään he eivät postita ison meren taakse johtuen globaalista tilanteesta.
Olisi luullut että tuolla rahalla olisi saanut vähemmän röpelöisen veitsen. Ei se kait postin kuljetuksen aikana noin paljon osumaa voinut saada?
Jeps - kiitokset molemmille!Vertigo tuossa jo hyvin vastasikin, tässä lisänä omia huomioita.
Jeps - kiitokset molemmille!
Stroppeista voisin vielä kysyä, kun niitäkin näytti olevan useampaa laatua - esim. cleancutin nahkalärpäkkeitä ja hiomakivi.fi:n lautoja tai Naniwan hiomakiven kokoinen vaihtoehto. Äkkiseltään voisi kuvitella, että tuollainen lauta on helpompi käyttää, mutta ärsyttävämpi säilyttää... Vai kelpaako stropiksi mikä tahansa nahanpalanen, jos sellainen sattuu tulemaan jossain vastaan?
Yllä speksatun mukaisen hiomakivisetin voisi muodostaa esim. seuraavasti, jos ei halua laittaa useampaa satasta kiviin:
Suehiro-packia (teline, tasoituskivi, 1k + 5k kivet, 120€)
tai
Hiomakivi-packia (teline, tasoituskivi, 800 + 3k kivet, tasoituskivi, n. 60€) + haidun 8k erilliskivi, kapea malli (15€)
Edit: katselin vielä hiemakovi.fi:n Haidu-videon ja sen perusteella tuo erilliskivi taitaa olla sen verran kapea, että se ei oikein näihin hommiin sovellu. Täysikokoiset 8k kivet näyttivät olevan ainakin hiomakivi.fi:ssä alkaen ~60€, eli täytyy laittaa vähän enemmän euroja tiskiin tai etsiä vastaava muualta.
Itse vähän epäilen, että virhe on tullut Norden-sarjan speksejä listatessa ja veitsien oikea teräkulma olisi se 16 eikä 26. Tosiaan kaikki Fiskarsin teroittimetkin taitavat olla maksimissaan 20 asteen kulmaan teroittavia. Fiskarsia mulla ei ole kuin Functional Formista filetti ja japanilainen kokkiveitsi, mutta ainakin niissä on tuo teräkulma lähempänä kuuttatoista kuin kahtakuutta ja terottaminen 16-asteisella KAIn hahloterottimella onnistuu kivuitta.Fiskarsin Norden sarjan veitsiä. Hyvin noilla leikkaa ei siinä mutta tota teroitusta oon tosiaan miettinyt kun noita teroittimia nyt katsellut niin ei oikein missään ole tuota 26 asteen kulmaa.
Edit: Fiskarsin omat teroittimetkin taisi olla luokkaa 16 astetta tms. mikä vähän ihmetytti myös sikäli kaikilla tuotesivuilla ei ole typotettu 16>26 . Noi kun taitaa olla tällä hetkellä kuitenkin Fiskarsin lippulaiva veitsiä
Siirsin tänne, ettei tule tuolla tarjouskeskusteluketjussa ulinaa offtopikista. Täällä on varmaan myös itseäni tietävämpiä teräerkkejä paikalla.
Itse vähän epäilen, että virhe on tullut Norden-sarjan speksejä listatessa ja veitsien oikea teräkulma olisi se 16 eikä 26. Tosiaan kaikki Fiskarsin teroittimetkin taitavat olla maksimissaan 20 asteen kulmaan teroittavia. Fiskarsia mulla ei ole kuin Functional Formista filetti ja japanilainen kokkiveitsi, mutta ainakin niissä on tuo teräkulma lähempänä kuuttatoista kuin kahtakuutta ja terottaminen 16-asteisella KAIn hahloterottimella onnistuu kivuitta.
Onko täällä kokemuksia Furai Damascus veitsistä, joita myydään Paista.fi? Olisi hyvässä alennuksessa, mutta jotenkin haiskahtaa feikiltä, kun ei löydy mitään tietoa Googlesta Furai veitsistä.
Netrauta.fi - Ei mikään rautakauppa
Monipuolinen valikoima sisustamisen, kylpyhuoneen, keittiön, pihan ja vapaa-ajan tuotteita kodin rakentajille. Helppo ja nopea tilaus verkkokaupasta!paista.fi
Hyvä kun löysit infoa! Huhhu, aika törkeää toimintaa Paista.fi:ltä kun väittävät olevan samaa hintatasoa Yaxelin kanssa, vaikka tosiasiassahan ottavat tuosta aivan törkeät provikat itselleen. Ilmankos kehuvat sitä artikkelissaan Furai vs. Yaxell ja ovat YouTube-videonkin tehneet. Menee kyseinen verkkokauppa boikottiin.Itse menin jo tilaamaan Furai-merkkisen santoku-veitsen, kun tarjous näytti niin hyvältä. Välittömästi tilauksenteon jälkeen aloitin metsästämään netistä tarkempaa tietoa veitsestä ja sieltähän se Alibabasta löytyy alle 30 euron hintaan eri printeillä vaan. Pähkäilin niin, että varmasti ihan pätevä veitsi kotikokille on kyseessä, mutta en halua maksaa "feikistä" kolminkertaista hintaa sen oikeaan arvoon verrattuna. Ja se kolminkertainenkin hinta oli paista.fi -sivuston black friday -tarjous.
Peruutin tilauksen vielä saman päivän aikana ja tilasin toisesta verkkokaupasta yaxellin zen -santokun.
Itse tilasin taannoin tuollaisen n.30€ hintaan ja ihan toimiva veitsi ollut, missään nimessä ei kuitenkaan enemmän arvoinen.Hyvä kun löysit infoa! Huhhu, aika törkeää toimintaa Paista.fi:ltä kun väittävät olevan samaa hintatasoa Yaxelin kanssa, vaikka tosiasiassahan ottavat tuosta aivan törkeät provikat itselleen. Ilmankos kehuvat sitä artikkelissaan Furai vs. Yaxell ja ovat YouTube-videonkin tehneet. Menee kyseinen verkkokauppa boikottiin.
Löysin itsekin Alibabasta aika paljon samanlaisia tai lähes samanlaisia hakusanalla Damascus knife red handle. 7 Inch Japan Vg10 Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife Red G10 Handle - Buy 7 Inch Japan Vg10 Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife,Damascus 67 Layers Steel Kitchen Santoku Knife,Kitchen Santoku Knife Product on Alibaba.com
Alibaba ehdottaa oletuksena tilauskooksi 100 kpl eli myyvät tuolta näköjään paljon jatkokusetusta varten. Sitten verkkokaupat keksivät jonkun hienon nimen veitselle painattavat sen jokaiseen kappaleeseen. Ilmankos ei löytynyt mitään kun googlasi nimeltä Furai. Yksi mahdollinen skenaario myös tilaajalahjat, joita perinteisesti hankitaan pilkkahintaan ja mainostetaan olevan 100€ arvoinen lahja.
Takamura saapui viime viikon lopulla, ja tuota on tullut nyt testattua muutamaan otteeseen.
Isompaa revikkaa en taida nyt alkaa naputtelemaan, mutta laitellaan nyt kuitenkin vähän ensifiiliksiä. Eli se terävyys: veitsi on terävä, ja selvästi eri tasolla kuin aiemmat Fiskarsit. Terävyys ei kuitenkaan tehnyt sellaista "wow"-efektiä mitä olisin tuon hintaluokan veitseltä odottanut, ja esim. perinteinen "viipaloidaan tomaatti vaakatasossa koskematta siihen"-tyylinen kikkailu ei onnistu. Liekö viimeinen silaus jäänyt tehtaalla antamatta, vaiko odotukseni olivat liian korkealla? No, ehkä asia selviää sitten kun tuota oppii joskus itsekin teroittamaan.
"Sormituntumalla" kokeiltuna tuntuu myös siltä, että terä ei näin muutaman käyttökerran jälkeen enää yhtä terävä kuin aivan uutena (mutta leikatessa mitään eroa ei tosin huomaa). Johtopäätös: täytyy tosiaan hankkia se stroppi ja vetäistä sillä pari vetoa aina muutaman käyttökerran välein, niin terän luulisi pysyvän jatkuvasti tikissä.
Harvemmin settejä kannattaa laittaa koska mieltymykset muuttuu (ainakin itsellä). Voihan oman setin yksittäiskappaleistakin valikoida. Yaxell Ran on taattu valinta, toimii. Verkkokaupan valikoimasta omaan silmään pisti silmään Samuran valikoima. Pienempi kokkiveitsiApuja kaipaisi kun pitäisi tutulle hommata joku parempi veitsisarja pukinkonttiin, täältä tuntuu löytyvän asiantuntemusta, itse en näistä tiedä juuri mitään siis.
Onko joku tuommoinen esimerkiksi kova Knife set ja jos tuommoisen hommaa niin vissiin teroitusvehkeet olisi hyvä olla samassa? Mitä suosittelisitte siihen? Saa suosittaa muitakin sarjoja, varmaan saa budjettia hilattua ylöspäinkin jonkin verran.
Olennaista olisi myös että tällä varoitusajalla vielä kerkeää tosiaan ennen joulua tuo toimitus, joten jostain Kiinasta ei enää varmaankaan kande ruveta tilailemaan.
Olennaista ois toki vähän tietää henkilöstä millaiseen käyttöön ja käsittelyyn tulee, mutta jos Global pitää olla niin tuossa yksi kustannustehokas eli kokkiveitsi ja vedettävä teroitin. Sitten lisäksi pikkuveitsi toisessa setissä ja erillinen parempi kolmiosainen Minosharp, jos helpolla teroittamisessa haluaa päästä, tai keraamipuikko alkuun, muuten sitten hiomakivi.Apuja kaipaisi kun pitäisi tutulle hommata joku parempi veitsisarja pukinkonttiin, täältä tuntuu löytyvän asiantuntemusta, itse en näistä tiedä juuri mitään siis.
Onko joku tuommoinen esimerkiksi kova Knife set ja jos tuommoisen hommaa niin vissiin teroitusvehkeet olisi hyvä olla samassa? Mitä suosittelisitte siihen? Saa suosittaa muitakin sarjoja, varmaan saa budjettia hilattua ylöspäinkin jonkin verran.
Olennaista olisi myös että tällä varoitusajalla vielä kerkeää tosiaan ennen joulua tuo toimitus, joten jostain Kiinasta ei enää varmaankaan kande ruveta tilailemaan.
Näissä kannattaa pitää mielessä, että hyvä käyttöterä ei välttämättä ole sama asia kuin hyvä showterä. Noi vaakatasokikkailut ja muut tv-shop esittelyt yleensä vaatii kapeeta epäsymmetristä teräprofiilia, mikä ei välttämättä ole käyttisveitselle se käyttökelpoisin ylläpitää.Takamura saapui viime viikon lopulla, ja tuota on tullut nyt testattua muutamaan otteeseen.
Isompaa revikkaa en taida nyt alkaa naputtelemaan, mutta laitellaan nyt kuitenkin vähän ensifiiliksiä. Eli se terävyys: veitsi on terävä, ja selvästi eri tasolla kuin aiemmat Fiskarsit. Terävyys ei kuitenkaan tehnyt sellaista "wow"-efektiä mitä olisin tuon hintaluokan veitseltä odottanut, ja esim. perinteinen "viipaloidaan tomaatti vaakatasossa koskematta siihen"-tyylinen kikkailu ei onnistu. Liekö viimeinen silaus jäänyt tehtaalla antamatta, vaiko odotukseni olivat liian korkealla? No, ehkä asia selviää sitten kun tuota oppii joskus itsekin teroittamaan.
"Sormituntumalla" kokeiltuna tuntuu myös siltä, että terä ei näin muutaman käyttökerran jälkeen enää yhtä terävä kuin aivan uutena (mutta leikatessa mitään eroa ei tosin huomaa). Johtopäätös: täytyy tosiaan hankkia se stroppi ja vetäistä sillä pari vetoa aina muutaman käyttökerran välein, niin terän luulisi pysyvän jatkuvasti tikissä.
En tiiä parhaasta, mutta kyllä mä sain haavan sormeen Ikean halpisveitselläkin. Nyt se palvelee mutsin kesämökillä. Ihan hintansa väärtti mun mielestä. Ergonomia ei ollut paras vahvuus, mutta terä menettelee.Joku kuitenkin itkee, mutta kuitenkin jos parin kympin hintaluokassa ostaa niin mitkä veitset parhaita? Suomesta/Amazonista/Kiinasta?
Joku kuitenkin itkee, mutta kuitenkin jos parin kympin hintaluokassa ostaa niin mitkä veitset parhaita? Suomesta/Amazonista/Kiinasta?
Fiskarsin FF-sarjan veitset on tossa hintaluokassa ihan kelpo välineitä.Joku kuitenkin itkee, mutta kuitenkin jos parin kympin hintaluokassa ostaa niin mitkä veitset parhaita? Suomesta/Amazonista/Kiinasta?
Tajuttoman hyvä veitsi neljään kymppiin ollut:
106.64€ |XITUO Kitchen Knife 440C Stainless Steel Sharp Japanese Household Meat Cleaver Slicing Vegetable Kiritsuke Octagonal Handle New|Kitchen Knives| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Toi oli luotisuora. Terävä heti valmiiksi, en ole vielä hiomakiviin koskenut.Tuo näyttää paljon asiallisemmalta noin kuin tuolla kaupan kuvissa. Oliko miten suora/terävä suoraan paketista ja mikä on muuten fiilis, pitääkö kovuus kutinsa/miten pysyy terässä?
Toi oli luotisuora. Terävä heti valmiiksi, en ole vielä hiomakiviin koskenut.
Se että mainostetaan 62HRC kovuutta niin paha sanoa. Näppituntumalta ainakin yhtä kova kuin Yaxell jossa 61 mutta onko kovempi niin en osaa sanoa. Pehmeämmät puukot kyllä hyvinkin huomaa että on eroa.
Sanoisin että omaan käteen sopivampi kuin merkkipuukko, kevyt ja leikkaa nätisti. Katellaan sit myöhemmin kuinka terottuu kun sen verran uusi tapaus vielä.
Jep, nyt sorruin minäkin.Pakkohan toi kiinanihme nyt on tilata kun noin kehutaan ja halpa on!
Jep, nyt sorruin minäkin.
Kuvaa mulla ei tähän hätään ole, mutta hyvin samalta näyttää kuin myyntikuvissa.Laitelkaa tekin kuvia kun saapuvat sekä kommenttia mikä oli toimitusaika