Kiven tarvitset kyllä. Puikkoa ei vg10:lle kannata näyttää, se murtuu helposti ja puikko on tehty vähän eri tyyppisille veitsille käyttöön.
Kiitos tiedosta, jätetään siis puikko vielä kauppaan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kiven tarvitset kyllä. Puikkoa ei vg10:lle kannata näyttää, se murtuu helposti ja puikko on tehty vähän eri tyyppisille veitsille käyttöön.
Tekeekö puikolla mitään damaskus-terän kanssa? Joku timanttipuikko ehkä kevyeen ylläpitoon?Tällainen lähti tilaukseen:
Veitsi edullisesti
Veitset monipuolisesta valikoimasta. Tilaa suosikkituotteesi helposti ja nopeasti Netraudan verkkokaupasta aina edulliseen hintaan!www.netrauta.fi
Puikko ja hiomakivi pitää varmaan vielä jossain kohtaa hankkia.
Itse tykkään aliexpress-veitsiä harrastaa (edullista, vauhtia ja vaarallisia tilanteita yms.) toi hrc 58+ kovuus viittaisi että on pehmeämpi veitsi ja kuvauksessakin oli maininta että helppo teroittaa. Kahva ihan mukavalle näyttää. Joku muu voi jatkaa tästäOnkohan mistään kotoisin tämä, Ego 1948 Sandvik 18cm santokuveitsi | Karkkainen.com verkkokauppa vai onko halvan ja hyvän saadakseen ostettava 2 veistä?
1000 vesihiomakivellä pääsee alkuunItselläni tällainen santoku Ame Santokuveitsi kädensija kanadanlehtikuusta 18 cm
Minkälainen teroistussysteemi lienee tällaiselle järkevin?
Itselläni tällainen santoku Ame Santokuveitsi kädensija kanadanlehtikuusta 18 cm
Minkälainen teroistussysteemi lienee tällaiselle järkevin?
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Mitä veitsiraati sanoo tollaisesta puukosta,meneekö toi niinsanotulle hong kongin "100€ veitsi 10€:lla" -osastolle, vai voiko olla hyvä diili?
Onko antaa ehdotuksia vastaavista alle 50€ hintaluokan veitsistä?
e: amazonista tilaaminenkaan ei ole ongelma, mutta onkohan noi amazonin best sellerit oikeasti hyviä veitsiä..
Sattuisiko täällä joku tietämään jotakin putiikkeja jotka myisivät japanialaisia keittiöveitsen pelkkiä teriä?
Sen mitä löysin niin Brisa möisi suomessakin tuollaisia, valitettavasti valikoimasta ei löytynyt sopivia teriä. EU alueelta on löytynyt vähemmän, mutta joitain kuitenkin. Japanista & jenkeistä löytyy jonkin verran ja niistäkin toki voisi tilata, mutta sopivat terät ovat niissäkin olleet vähän kortilla tai myity loppuun tms.
Tarve/toive olisi periaatteessa aika spesifi, eli hakusessa olisi:
- Nakiri mallinen
- Hieman paksumpi ja/tai pehmeämpi(HRC < 58) terä(että kestää vähän huolettomampaakin käyttöä)
- "hammered" kuvioinnilla(tsuchime)
- Ruostumatonta terästä(tai ainakin joku stain resistant)
Tarkoitus olisi siis saada veitsi (lähinnä)kasvisten pienimiseen, jota voisi käyttää vähän huolettomammin, ilman pelkoa terän lohkeamisesta jos vähän sattuu jäisiä tai luisia ruokia pilkkomaan. Tätä veistä ei tarvi saada eeppisen teräväksi, tai se ei haittaa vaikka terää joutuisi vähän useammin teroittamaan, pääasia olisi että kestäisi vähän huolettomampaa käyttöä. Keittiöstä löytyy jo pari tosi terävää veistä, mutta terät on aika kovaksi karkaistuja ja herkkiä lohkeamaan(kokeilin), joten hiukan pehmeämpi & paksumpi terä sen takia hakusessa.
En ole sopivaa "Blade only" versiota löytänyt, mutta valmiita veitsiä esimerkiksi jokin tällainen olisi lähellä sitä mitä haetaan. Jos löytyisi jotakin vastaavaa, mielellään EU alueelta niin se helpottaisi vähän tilaamista, tai siis ei tarvisi tullata jne...
Tuo veitsi tänään ekaa kertaa käytössä ja ihan hyvä hintaansa nähden. Ostin tämän perheen tuhottavaksi niin toivottavasti parempi veitsi säilyisi terässä.[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Mitä veitsiraati sanoo tollaisesta puukosta,meneekö toi niinsanotulle hong kongin "100€ veitsi 10€:lla" -osastolle, vai voiko olla hyvä diili?
Onko antaa ehdotuksia vastaavista alle 50€ hintaluokan veitsistä?
e: amazonista tilaaminenkaan ei ole ongelma, mutta onkohan noi amazonin best sellerit oikeasti hyviä veitsiä..
No voihan sitä tietenkin joku laittaa linkkejä myös moisille veitsentekijöille.
Mutta arvaisin että tuollainen optio saattaa mennä vähän hintavaksi. Josko sattuisi löytmään sopiva, niin valmis optio olisi varmaan kuitenkin kustannustehokkaampi, kun tarkoitus olisi pitää jokin järjellinen budjetti tälle projektille, jos terän saisi hintaluokkaan alle 150e kaikkineen, niin siinä olisi jotakin järkeä. Tai saattaa ehkä olla helpompi vaan ostaa valmis veitsi josta purkaa kahvan ja tekee sitten uuden haluamansa itse...
Mahtaako olla havaintoja isoista fileointiveitsistä...tulee varsin usein pöydälle vähän pulskempaa kalaa ja alkaa perus 20cm Victorinox ahdistamaan kun ei terä yllä koko nahan ali. Aktiivikäytössä saa olla myös teroittamassa turhan aktiivisesti. Tarttis olla joku min 24-25cm.
Tätä Victorinox Swibo jättifiletti 31cm | Motonet Oy hypistelin mutta kyseessä ei kyllä ole filetti vaan joku lihaveitsi, ei jousta juuri laisinkaan.
Tällä hetkellä tämä vaikuttaisi olevan vähän sinnepäin G-18-fileerausveitsi, 24 cm merkiltä Global » Nopea toimitus Mutta vähän kalliin puoleinen ja lyhyehkö. Joustaa mukavasti videoiden perusteella.
1. Ei eroa.Kaapista löytyy tällä hetkellä lähinnä Fiskarseja, joita olen pitänyt terässä Fiskarsin rollsharpilla + jollain random puikolla.
Voisin hankkia huvikseni jonkun paremmankin veitsen, kun sille olisi käyttöä käytännössä päivittäin, mutta ensin pitäisi varmaan opetella veitsen terottaminen hiomakivellä.
1. Eroaako "perusveisten, vrt. Fiskarsit" teroittaminen näiden parempien veisten teroittamisesta?
2. a Jos ei, niin voisin opetella teroittamisen jo noilla nykyisilläkin veitsillä, ennen kuin investoin hifimpään... Millainen kivi tai muu väline kannattaisi tilata hommaa varten?
2. b entä onko suositella hyviä opetusvideoita?
Voiko rollsharpilla siis terottaa myös parempia veitsiä? Olen käsittänyt että monesti niille suositellaan ainakin kahden eri karkeuden hiomakiviä, plus niissä käytetään kai vaihtelevia teräkulmia ja sitten pitäisi huomioida tämä veitsen valinnassa jos aikoo mennä rollsharpilla..?1. Ei eroa.
2. Jatka rollsharpin ja puikon käyttöä. Et tarvitse mitään ”parempaa” tai hifimpää.
Teroitin teroittaa juuri niin kuin teroittaa, ei se ymmärrä ”parempien” tai ”huonompien” veitsien päälle yhtään mitään.Voiko rollsharpilla siis terottaa myös parempia veitsiä? Olen käsittänyt että monesti niille suositellaan ainakin kahden eri karkeuden hiomakiviä, plus niissä käytetään kai vaihtelevia teräkulmia ja sitten pitäisi huomioida tämä veitsen valinnassa jos aikoo mennä rollsharpilla..?
Ja niin, yksi nykyisistä veitsistäni ei tunnu teroittuvan kunnolla edellä mainituilla välineillä, joten senkin puolesta olin harkinnut hiomakiven hankintaa.
Eurooppalaiset veitset on teroitettu n asteen kulmaan, Japanilaiset n+5 (vai -5) asteen kulmaan. Joissain hienommissa veitsissä voi olla myös toispuoleisesti terotettu terä. Rollsharpilla voi teroittaa vain n-asteeseen teroitettuja veitsiä.Mitä mahdat tarkoittaa ”vaihtelevilla teräkulmilla”? Sun kannattaisi ehkä hakea hieman enemmän tietoa teroittamisen perusasioista...
Eurooppalaiset veitset on teroitettu n asteen kulmaan, Japanilaiset n+5 (vai -5) asteen kulmaan. Joissain hienommissa veitsissä voi olla myös toispuoleisesti terotettu terä. Rollsharpilla voi teroittaa vain n-asteeseen teroitettuja veitsiä.
Tässähän ollaan juuri hakemassa tietoa perusteista?
Itse ainakin tartun useimmin tollaseen perus 16,5 senttiseen santokuun josta mulla on toi zen sarjalainen itsellä, pidempää veistä käytän yleensä vain, jos pilkottava raaka-aine on selkeästi isompaa, mutta perus kasviksille toi santoku on kätevä.Mon-sarjasta näyttäis olevan Verkkokaupassa 20cm ja 16,5cm versiot saman hintaisia? Kumpikohan noista ois kätevämpi tollaseen yleiskäyttöön?
Pohdin tässä nyt ton Mon-sarjalaisen ja Zen-sarjalaisen välillä. Kiitoksia @Vertigo tosi hyvästä vastauksesta!
Mon-sarjasta näyttäis olevan Verkkokaupassa 20cm ja 16,5cm versiot saman hintaisia? Kumpikohan noista ois kätevämpi tollaseen yleiskäyttöön?
Pohdin tässä nyt ton Mon-sarjalaisen ja Zen-sarjalaisen välillä. Kiitoksia @Vertigo tosi hyvästä vastauksesta!
Kyllä puikko kannattaa olla, mutta mieluiten posliininen johtuen tosta terän kovasta materiaalista. Kannattaa varmaan veitsihommia miettiessä funtsia tuota pääasiallista käyttötarvetta koon puolesta. Mulla on kallein veitsi toi santoku ja sitten pidempänä veitsenä halvempi, ei niin laadukas, mutta koska käyttöä tulee reilusti vähemmän pysyy sekin terässä ihan hyvin.Kiitoksia vastauksista, alan kallistumaan itse tuohon Mon-sarjalaiseen, pitää vielä miettiä ottaisko 16,5cm vai 20cm -mitassa. Vaikuttaa tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan parhaalta tuolla 90 euron hinnalla.
Mites noiden japsiveitsien kanssa teroituspuikon käyttö? Onko tarvetta sellaselle vai terottaako kivellä vaan aina kun tarvis?
Mites noiden japsiveitsien kanssa teroituspuikon käyttö? Onko tarvetta sellaselle vai terottaako kivellä vaan aina kun tarvis?
Omassa käytössä puikosta on kyllä hyötyä kovallakin veitsellä. Voi olla, ettei tosin kaikilla samalla tavalla sitten ole.Mielestäni ei kannata puikkoa sekoittaa kuvioon, etenkin jos kerran on ostamassa hiomakivisetin joka tapauksessa. Tässä videolla hyvät perustelut(kanavalla myös muita hyvin informatiivisia videoita).
Teräkulman pitäminen oikeana puikolla on hankalampaa kuin kivellä, ja tuollaista (verrattain)kova teräistä veistä ei tarvii niin usein teroittaa muutenkaan, että se on sama sitten kerran parissa kuukaudessa teroittaa ihan kivellä. Eli en oikein näe mitä hyötyä tuosta teroituspuikosta olisi, plus että sillä saattaa tehdä jopa hallaa terälle...
Kiitoksia vastauksista, alan kallistumaan itse tuohon Mon-sarjalaiseen, pitää vielä miettiä ottaisko 16,5cm vai 20cm -mitassa. Vaikuttaa tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan parhaalta tuolla 90 euron hinnalla.
Mites noiden japsiveitsien kanssa teroituspuikon käyttö? Onko tarvetta sellaselle vai terottaako kivellä vaan aina kun tarvis?