Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Suositelkaapas hyvää ja kohtuuhintaista leipäveistä. Sellaiset tiheähampaiset veitset vissiin puree paremmin kuin harvahampaiset? Tämä tulisi lahjaksi eläkkeellä olevalle äidille jolla alkaa olla jo vähän hankaluuksia leikata kovempia leipiä normiveitsellä.
Tismalleen tästä ei ole kokemusta, mutta yleisesti ottaen Victorinoxin Fibrox-kahvainen voisi olla kova valinta. Pysyy hyvin kädessä ja tuollainen kuvan mukainen hammaskuviointi on kyllä omiaan leivän leikkaamiseen. Itselläni sivuilta löytyvä 109 euron hintainen Yaxell MON leipäveitsi ja siinä juurikin tuollainen hammaskuviointi.Suositelkaapas hyvää ja kohtuuhintaista leipäveistä. Sellaiset tiheähampaiset veitset vissiin puree paremmin kuin harvahampaiset? Tämä tulisi lahjaksi eläkkeellä olevalle äidille jolla alkaa olla jo vähän hankaluuksia leikata kovempia leipiä normiveitsellä.
Omassa käytössä ei ole ollut tarvetta sahalaitaiselle veitselle. Terävä ja riittävän pitkä terä riittää hyvin. Pehmeä höttöinen leipä on tosiaan haastava ja omassa käytössä vaativin on tuollainen höttösämpylä, jossa vähän sitkeä ja nahkea kuori. Siihen sopii oikein hyvin kokkiveitsen terävällä kärjellä kyljestä puhkaisu ja sitten siisti leikkaus halki. Ei onnistuisi leipäveitsellä niin siististi.Sopivan kovakuorinen pehmeä leipä ei kyllä mene hyvin terävälläkään veitsellä, vaan vaatii sahalaitaisen jotta saa leikattua niin ettei mene lyttyyn. En tiedä sitten näistä valosapelinterävistä, mutta normaalit terävät veitset ei kyllä selviydy tuosta kunnialla.
Erittäin rapeakuorinen ei mene tuolla sileäteräisellä kyllä tuollakaan tekniikalla, esim. rapeat vehnäsämpylät juuri uunista tulleena. Mutta ei sillä väliä, jokainen leikkaa millä parhaiten tuntuu saavan. Jo pelkästään siitä pinnasta läpi pääseminen on oma hommansa ja sämpylä menee lyttyyn ja usein sisus rullaantuu, kun sahalaitaisella taas menee siististi, sotkua toki tulee aina kun leikkauskohdasta lohkeilee pieniä kuorenpalasia.Omassa käytössä ei ole ollut tarvetta sahalaitaiselle veitselle. Terävä ja riittävän pitkä terä riittää hyvin. Pehmeä höttöinen leipä on tosiaan haastava ja omassa käytössä vaativin on tuollainen höttösämpylä, jossa vähän sitkeä ja nahkea kuori. Siihen sopii oikein hyvin kokkiveitsen terävällä kärjellä kyljestä puhkaisu ja sitten siisti leikkaus halki. Ei onnistuisi leipäveitsellä niin siististi.
Tätä en itse omassa viestissäni (josta tämä taisi lähteä) kiistänytkään. Omien kokemusten perusteella tuollainen kevyt hammastus (kuten linkkaamani Victorinox tai Valtsu_82:n linkkaama MAC) on paras valinta leipäveitseen. Liian sahalaitainen tekee juuri Manalan mainitsemaa ympäriinsä sinkoilevaa lastua, ja taas täysin sileä veitsi pitää olla hyvin terävä toimiakseen hommassa hyvin ja voi olla aavistuksen ongelmallinen rapeimpien leipien kanssa.eli mielestäni se leipäveitsi on kyllä ansainnut paikkansa veitsiarsenaalissa, jos leipää tykkää syödä...
Tätä en itse omassa viestissäni (josta tämä taisi lähteä) kiistänytkään. Omien kokemusten perusteella tuollainen kevyt hammastus (kuten linkkaamani Victorinox tai Valtsu_82:n linkkaama MAC) on paras valinta leipäveitseen. Liian sahalaitainen tekee juuri Manalan mainitsemaa ympäriinsä sinkoilevaa lastua, ja taas täysin sileä veitsi pitää olla hyvin terävä toimiakseen hommassa hyvin ja voi olla aavistuksen ongelmallinen rapeimpien leipien kanssa.
Leipäveitsi kuten myös dedikoitu sahalaitainen tomaattiveitsi varmaan toimii paremmin sellaiselle, joka ei veitsiä teroittele. Sen sijaan teroittamisen osaavalla suorateräiset veitset ovat todennäköisesti terävämpiä kun sahalaitaisia on hankala kivillä teroittaa. Todella kovakuorinen artesaanileipä on varmaan haastava suorateräiselle ja siinä leipäveitsi on paikallaan. Mun mielestä kuitenkin terävä gyuto hoitaa homman 95% tapauksista paljon siistimmin kuin leipäveitsi. Gyuton terävä kärki lävistää kuoren sahaamista pienemmällä voimalla ja itse pehmeän sisuksen leikkausjälki on paljon siistimpää kuin leipäveitsellä sahattu.No kukin tietenkin leikkaa tyylillään, mutta yleisesti ottaen paremmilla välineillä tekeminen(oli laji mikä hyvänsä) on helpompaa ja todennäköisyys parempaan lopputulokseen kasvaa, vaikka fokus hommaan ei aina olisikaan ihan 100%. Point being: Mielestäni leivän leikkaaminen hyvällä leipäveitsellä on helpompaa ja lopputulos parempi kuin hyvällä "tavallisella" veitsellä...
Leipäveitsi kuten myös dedikoitu sahalaitainen tomaattiveitsi varmaan toimii paremmin sellaiselle, joka ei veitsiä teroittele. Sen sijaan teroittamisen osaavalla suorateräiset veitset ovat todennäköisesti terävämpiä kun sahalaitaisia on hankala kivillä teroittaa. Todella kovakuorinen artesaanileipä on varmaan haastava suorateräiselle ja siinä leipäveitsi on paikallaan. Mun mielestä kuitenkin terävä gyuto hoitaa homman 95% tapauksista paljon siistimmin kuin leipäveitsi. Gyuton terävä kärki lävistää kuoren sahaamista pienemmällä voimalla ja itse pehmeän sisuksen leikkausjälki on paljon siistimpää kuin leipäveitsellä sahattu.
Mitä ihmettä? Ei veitsen tarvitse olla edes mikään partaveitsen terävä, riittää että on terävä, niin rustiikkisempikin kuori leikkaantuu varsin pienellä voimalla ja siististi, kunhan se kuori on lävistetty ensin ja kuorta leikataan kunnollisessa kulmassa eikä lyttyyn painamalla.Kovakuorinen leipä kyllä leikkautuu valosapelilla, mutta siihen joutuu käyttämään kohtuuttomasti voimaa ja kuoresta irtoilee silti palasia.
Hyvä kommentti tämä yksipuoleisuus vs kaksipuoleisuus, ja joku muukin siitä mainitsi. Itselläkin on ollut hakusessa jo jonkin aikaa kunnollinen leipäveitsi kun nykyinen on mallia 5€ 20 vuotta sitten ostettu peltinen tekele, varmaankin merkkiä LaserTäyttä puppua.
Tiedän, että veitsiseppänä mulla on kokemusta oikeasti tehtävistä veitisistä (pystyn helpostikin ajamaan parran sileäteräisellä), kuten myös sahalaitaisista.
Kovakuorinen leipä kyllä leikkautuu valosapelilla, mutta siihen joutuu käyttämään kohtuuttomasti voimaa ja kuoresta irtoilee silti palasia.
Leipäveitsessä myös terän paksuus on ongelma. Liian paksu, marketin toispuoleinen saha on myös raskas ja sopii parhaiten lasivillalle raksalla. Ohutteräinen molemmilta puolilta teroitettu toimii parhaiten.
Täyttä puppua.
Kovakuorinen leipä kyllä leikkautuu valosapelilla, mutta siihen joutuu käyttämään kohtuuttomasti voimaa ja kuoresta irtoilee silti palasia.
Haluaisin nähdä kun oikeasti kovaa ruisleipää leikataan ohuella terävällä veitsellä. Puukolla kyllä menee kun voi käyttää voimaa ja sahalaitaisella myös kunhan ei ole ihan ohut terä joka vääntyilisi holtittomasti. Edelleen se että vaikkapa kovakuorinen sämpylä menee hienosti japaninveitsellä ei tarkoita että se olisi kaikkein käyttökelpoisin siihen hommaan.
Juuri näin, ohut ja taipuisa veitsi ei ole välttämättä sopivin leivän leikkaamiseen. Kun kommentoin tuota leipäveitsen tarpeellisuutta niin omasta kokemuksesta hyvä esimerkki on ruisleivän leikkaaminen terävällä Mazakin 240 mm gyutolla. Se on jäykkä, koska hamara on paksu (kahvan lähellä 5 mm luokkaa ja kapenee tasaisesti koko matkalta ohueksi kärjeksi), mutta terän yläpuolelta veitsi on ohut. Jäykällä terällä viipaleista tulee tasaisia kun terä ei ajelehdi leikkuussa miten sattuu ja kun terä on terävä, leikkuujälki on vähintään yhtä hyvä kuin teollisesti valmiiksi viipaloiduissa.Haluaisin nähdä kun oikeasti kovaa ruisleipää leikataan ohuella terävällä veitsellä. Puukolla kyllä menee kun voi käyttää voimaa ja sahalaitaisella myös kunhan ei ole ihan ohut terä joka vääntyilisi holtittomasti.
Haluaisin nähdä kun oikeasti kovaa ruisleipää leikataan ohuella terävällä veitsellä. Puukolla kyllä menee kun voi käyttää voimaa ja sahalaitaisella myös kunhan ei ole ihan ohut terä joka vääntyilisi holtittomasti. Edelleen se että vaikkapa kovakuorinen sämpylä menee hienosti japaninveitsellä ei tarkoita että se olisi kaikkein käyttökelpoisin siihen hommaan.
Palanut kuiva vehnäsämpylä...näkkäriksi kuivattu perinnerukiinen jälkiuunikiekko... kivikova aamupalasämpylä...
Veitsiharrastajille pitää toki antaa ymmärrystä siitä, että se kallisarvoinen harrastelelu laitetaan sopimaan vaikka väkisin kaikkeen aina kaappiin saranoiden ruuvien säädöstä luun pilkkomiseen saakka. Ja uskotellaan itselle ja muille sen olevan ei pelkästään hyvä, vaan paras.
Mielestäni terävä gyuto toimii leivälle juuri näin 95% tapauksista.
Eikös tuo nyt ole korkeintaan minimaalisen vähän off-topicia? Mikromanagerointi toimii keskimäärin äärimmäisen huonosti asiassa kuin asiassa.Pitäisikö ketjun aihetta laajentaa, vai onko tuo ketjun puitteissa offtopicia?
Ketjun otsikko on kokkiveitset. Leipäveitsi ei nähdäkseni ole kokkiveitsi ja niihin liittyen on nyt jauhettu täällä aika pitkään.
Pitäisikö ketjun aihetta laajentaa, vai onko tuo ketjun puitteissa offtopicia?
Itse olen pitänyt automaattisesti ketjua keittiöveitsistä keskusteluna. Kokkiveitsi on yksi täsmällinen tyyppi ja siten esim. santokusta, nakirista tai fileointiveitsestä keskustelukin olisi offtopiccia. Jos muuttaa haluaisi niin laajentaa otsikon keittiöveitsiin.Ketjun otsikko on kokkiveitset. Leipäveitsi ei nähdäkseni ole kokkiveitsi ja niihin liittyen on nyt jauhettu täällä aika pitkään.
Pitäisikö ketjun aihetta laajentaa, vai onko tuo ketjun puitteissa offtopicia?
Mulle on henkilökohtaisesti ihan sama keskustellaanko täällä leipäveitsistä vaiko ei. En ole ketjua tarkemmin seurannut, joten en tiedä mistä kaikesta täällä on juteltu, joten siksi kysyin asiaa ennen kuin sen enempää alan moderoimaan (raportteja on ropissut).Eikös tuo nyt ole korkeintaan minimaalisen vähän off-topicia? Mikromanagerointi toimii keskimäärin äärimmäisen huonosti asiassa kuin asiassa.
En itse ole mikään veitsispesialisti, joten näin itsekin ehkä asian näin äkkiseltään näkisin.Voihan sitä nihkeillä että keskustelu ei ihan justiinsa osu topikkiin, mutta mielestäni osuu aivan riittävän lähelle ja osittainhan tässä debatin aihe on että mihin kokkiveistä* on mielekästä käyttää. Mielestäni turha ainakaan ruveta omaa topikkia "leipäveitset" erikseen tekemään, ja voihan topikin muuttaa "keittiöveitset" muotoon niin ei häiritse sitten niin paljoa...
Vähän tympeää tällainen muiden kokemuksien mutulla lyttääminen ja aliarviointi. Ei ole kiva joutua todistelemaan itseään vain, jotta saisi olla perustellusti eri mieltä asiasta. Reilut 15 vuotta pitopalveluhommia pyörittäneenä, viikottaiset leipätilaukset suoraan pienleipomosta tehneenä ja erilaisia leipiä sadoillekin asiakkaille viikottain sekä omilla että välillä juhlapaikkojen laatikoista löytyneillä random puukoilla leikkaamaan joutuneena asiasta on jo vähän laveampaa kokemusta, kuin mitä pelkkien Youtube-videoiden katselusta saa.Muutoinkin "kovakuorisesta" leipätuotteesta puhuttaessa pitäisi erotella se, puhuuko vehnäkuoresta vai ruoskuoresta. Palanut kuiva vehnäsämpylä käyttäytyy täysin eri tavoin kuin liki näkkäriksi kuivattu perinnerukiinen jälkiuunikiekko. Vaikuttaa että tässäkin ketjussa innokkaimmat harrastajat eivät ole vielä hirveästi ruokaa itse laittaneet ja siksi eivät välttämättä edes omaa kokemusta Youtuben ulkopuolelta eri leivistä.
Vähän tympeää tällainen muiden kokemuksien mutulla lyttääminen ja aliarviointi. Ei ole kiva joutua todistelemaan itseään vain, jotta saisi olla perustellusti eri mieltä asiasta. Reilut 15 vuotta pitopalveluhommia pyörittäneenä, viikottaiset leipätilaukset suoraan pienleipomosta tehneenä ja erilaisia leipiä sadoillekin asiakkaille viikottain sekä omilla että välillä juhlapaikkojen laatikoista löytyneillä random puukoilla leikkaamaan joutuneena asiasta on jo vähän laveampaa kokemusta, kuin mitä pelkkien Youtube-videoiden katselusta saa.
Silloin kun on joutunut käyttämään juhlapaikkojen omia mahdollisesti olemattomasti hoidettuja veitsiä tulee melko äkkiä äitiä ikävä, jos sitä leipäsahaa ei sieltä laatikosta löydy, kun jotain patonkien leikkaamista pitää työstää vauhdilla. Mutta jos ja kun sitä kiirettä ei kotioloissa tai firman keittiölläkään ehkä niin ole ollut, niin olen leikannut leivät laidasta laitaan mieluummin teräväkärkisellä ja teräväksi teroitetulla (ketjun aiheisella!) kokkiveitsellä, koska jälki on huomattavasti siistimpää.
Erityisesti sellainen on parempi kaikkien matalien puolitettavien kovareunaisten leipien kanssa tyyliin ruisnapit, joita sahalaitaisella on hankala turvallisesti lipsumatta puolittaa. Muutaman sata skagennappia kun puolittelet yhteen menoon niin huomaat kyllä. On paljonkin leipiä ja leipien leikkaustyylejä, joihin iso kolho sahalaitainen leipäveitsi ei vain kovin hyvin sovi. Sen sijaan ei tule nyt äkkiseltään mieleen millaista leipää ja leipäleikkuuta olisi mahdoton suorittaa terävällä ja teräväkärkisellä kokkiveitsellä, kunhan tekniikka on kunnossa.
Samaa mieltä tästä. Pieni yksityiskohta tuosta gyutosta, se on japanilainen versio klassisesta länsimaisesta kokkiveitsestä eli ei lainkaan offtopiccia. Käytän yleensä tuota nimeä niin sitä japanilaista ei tarvitse erikseen kertoa.Voihan sitä nihkeillä että keskustelu ei ihan justiinsa osu topikkiin, mutta mielestäni osuu aivan riittävän lähelle ja osittainhan tässä debatin aihe on että mihin kokkiveistä* on mielekästä käyttää. Mielestäni turha ainakaan ruveta omaa topikkia "leipäveitset" erikseen tekemään, ja voihan topikin muuttaa "keittiöveitset" muotoon niin ei häiritse sitten niin paljoa...
* miten "kokkiveitsi" oikeastaan määritellään?
Voihan se kokki käyttää myös leipäveistä työssään. Toisaalta myöskään täällä paljon keskustellut gyuto, santoku tai nakiri veitset ei välttämättä ihan täysin täytä "kokkiveitsen" määritelmää...
Erittäin hyvin sanottu.Vähän tympeää tällainen muiden kokemuksien mutulla lyttääminen ja aliarviointi. Ei ole kiva joutua todistelemaan itseään vain, jotta saisi olla perustellusti eri mieltä asiasta. Reilut 15 vuotta pitopalveluhommia pyörittäneenä, viikottaiset leipätilaukset suoraan pienleipomosta tehneenä ja erilaisia leipiä sadoillekin asiakkaille viikottain sekä omilla että välillä juhlapaikkojen laatikoista löytyneillä random puukoilla leikkaamaan joutuneena asiasta on jo vähän laveampaa kokemusta, kuin mitä pelkkien Youtube-videoiden katselusta saa.
Silloin kun on joutunut käyttämään juhlapaikkojen omia mahdollisesti olemattomasti hoidettuja veitsiä tulee melko äkkiä äitiä ikävä, jos sitä leipäsahaa ei sieltä laatikosta löydy, kun jotain patonkien leikkaamista pitää työstää vauhdilla. Mutta jos ja kun sitä kiirettä ei kotioloissa tai firman keittiölläkään ehkä niin ole ollut, niin olen leikannut leivät laidasta laitaan mieluummin teräväkärkisellä ja teräväksi teroitetulla (ketjun aiheisella!) kokkiveitsellä, koska jälki on huomattavasti siistimpää.
Erityisesti sellainen on parempi kaikkien matalien puolitettavien kovareunaisten leipien kanssa tyyliin ruisnapit, joita sahalaitaisella on hankala turvallisesti lipsumatta puolittaa. Muutaman sata skagennappia kun puolittelet yhteen menoon niin huomaat kyllä. On paljonkin leipiä ja leipien leikkaustyylejä, joihin iso kolho sahalaitainen leipäveitsi ei vain kovin hyvin sovi. Sen sijaan ei tule nyt äkkiseltään mieleen millaista leipää ja leipäleikkuuta olisi mahdoton suorittaa terävällä ja teräväkärkisellä kokkiveitsellä, kunhan tekniikka on kunnossa.
Ketjun voisi tosiaan uudelleennimetä minunkin mielestäni keittiöveitsiksi, jottei keskustelu sumppuunnu jo tällaisten välinevalinta-preferenssien puolesta mahdottomaksi, ettei tarvitse alkaa pelätä sitä, että banhammer alkaa heilua väärästä veitsivalinnasta.
Ja Haidun HCZ -sarjassahan on jo tollanen kaareva reuna valmiina, niin onnistuu leipäveitsenkin teroitus hiomakivellä.
Kiitos tästä, ihan varmasti vaikuttaa teroitukseen. Jotenkin varauduin siihen, että tähän pitää varata oma lauta, ettei sotkeudu, kuten kuvasit.No teollisuudessahan tahnoja on käytetty vuosikymmeniä, joten ei ne turhia ole. Tilasin kaikki tahnat, valkoisen, keltaisen ja punaisen. kaksi stroppausta olen tehnyt keltaisella tahnalla. On mulla sellaset fiilikset, että aion jatkossakin käyttää tahnaa ja ostaa kun loppuu. Mutta ei ne ole niin iso etu jos vertaa että teroitus ilman stroppilautaa lopussa vs teroitus stroppilaudan kanssa. "tahnatun" stropin kanssa pitää olla varovainen, siihen tarttuu kaikki leivänmurut ja metallihiukkaset jotka sitten saattaa tehdä terään jälkiä. Ehkä noi hiomatahnat menee fiilistelyn puolelle, ne jotka ei niistä välitä vähättelee niitä ja jotka niitä käyttää, tykkää niistä käyttää. Pitää vielä kerryttää kokemuksia ennenkuin parempaa arviota voi antaa.
Noita Kei Kobayashin veitsiä olen pari teroittanut.
Ihan ok perusveitsi kovempaan käyttöön, omasta mielestäni vaan todella kehnosti viimeisteltyjä ja teollisia tuohon hintaluokkaan. Mutta käyttöpuukkoja nyt joutuu muutenkin teroittamaan joten jos uusi ei oo ihan terävä ei siinä paljoa menetä.
Noista TV kokkien nimellä markkinoitavista veitsistä tulee mielee Jamie Oliverin hyvin myynyt sarja. Puukoista halkesi kuulemma kahvat ekassa pesussa, pannusta kuoriutui pinnoitteet peruskäytöllä. Noita pannuja meni kuulemma myymättömänäkin roskiin jostain sarjasta. Eli ei kannata ihan silmätttömänö luottaa siihen, että TV kokin nimi puukon kyljessä ja kallis hinta olisi tae laadusta.
Noista TV kokkien nimellä markkinoitavista veitsistä...
Jos ei ole tarjota muunlaista asennetta keskusteluun niin älä jatka enää enempää tässä ketjussa, kiitos.Ei saatana @Jetula ennakoin juurikin, että kaltaisesi "veitsiseppä" trolli käyttää termiä TV -kokki tällaisista legendaarista vetsistä kuin Konosuken Fujiyama tai Kei Kobayashin lasergyuto. Syön hatullisen paskaa ja maksan 700€ jokaisesta Konosuken Fujiyamasta, jonka löydät mistä tahansa maailmanlaajuisesta veitsikaupasta muusta tilasta kuin "Out of Stock".
PS. Tässä Veitsikeskustelussa Kei Kobayashista ja Konosuken Fujiyamasta olet pelkkä asiantuntematon trolli ja keskustelu loppuu joko minun tai sinun bannaukseen, @Juha Kokkonen tai muut moderaattorit eivät ole veitsiasiantuntijoita eikä heidän tarvitse tehdä tuomiota suuntaan jos toiseen. Minulle on ihan sama, miten ATK-foorumilla joku trolli heittelee virheelisiä faktoja miten satuu.
Jos ei ole tarjota muunlaista asennetta keskusteluun niin älä jatka enää enempää tässä ketjussa, kiitos.
Keskustellaan asiasta, ei keskustelijoista, eikä mennä henkilökohtaisuuksiin.
Jep, posket alkaa punoittamaan ja ääni värisemään kun hintaluokka menee yli 300€ (jonka jälkeen hinta ei korreloi enää laadun tai leikkausvarmuuden kanssa). Tämä ketju lienee pääasiassa sen alle 300€ veitsien eli pitää poistua täältäAikamoista väittelyä saatu aikaan veitsistä.
Veitsi on työkalu, ainakin pitäisi olla. Tärkeintä on että se on hyvässä terässä.
Itse ainakin kun aikoinaan kokinhommia tein, käytin veitsiä laidasta laitaan, joka hommaan oli oma kampe. Lihat/kasvikset ja muut leikkuut/kuutioinnit yms perusveitsellä, juuresten ja kasvisten esikäsittelyt juuresveitsellä, leipien/kakkujen leikkuu leipäveitsellä/sahalaitaisella veitsellä, kalojen fileoinnit ja lihojen kalvojen poistot fileointiveitsellä.
No joo, itsellä kallein veitsi karvan alle 150e, en kyllä raaskisi kalliimpia edes arkikäytössä pitääJep, posket alkaa punoittamaan ja ääni värisemään kun hintaluokka menee yli 300€ (jonka jälkeen hinta ei korreloi enää laadun tai leikkausvarmuuden kanssa). Tämä ketju lienee pääasiassa sen alle 300€ veitsien eli pitää poistua täältä
Itsellä kallein on tuo Konosuken Fujiyama 270 mm blue 2 gyuto, josta maksoin noin 800€ USA:sta toiselta harrastajalta ostettuna. Sairaushan tämä on kuten ATK/Hifi/kamerat/viinit/viskit yms. keräilykohteet. Ihan samaa mieltä olen siitä, että tietyn hintaluokan jälkeen erot ovat mitättömiä ja kotikäytössä myös tekniikat eivät juurikaan vaikuta. Omalta osaltani veitsiharrastus on tuonut sen, että ruuanlaitossa kasvisten määrä on lisääntynyt ja raaka-aineiden laatu on parantunut kun käyttää teräviä veitsiä ja pystyy tekemään tarkoituksenmukaisen kokosia kuutioita ja paloja aineissa. Yrteissä ja chileissä olen huomannut, että aromit on helkkarin paljon parempia hyvällä veitsellä esim. persiljassa, basilikassa tai timjamissa. Viikko sitten tein pitkästä aikaa Armadillo Eggsejä Scotch Bonnet chileistä ja oli ihan älyttömän hyvä ja voimakas ennen kokematon hedelmäinen aromi kun niitä leikkasi terävällä veitsellä.No joo, itsellä kallein veitsi karvan alle 150e, en kyllä raaskisi kalliimpia edes arkikäytössä pitää
Veitset on kyllä muutenkin vähän erilainen kategoria entä muut "harrastusvehkeet". Esim 100e yli kun mennään, enemmän lopputulokseen vaikuttaa veitsenkäyttötekniikka ja teroitustekniikka, erot on pieniä.
Muissa, esim hifi/kamerat/atk isommalla hinnalla saa isomman eron. Veitsissä ei niinkään.
Tämä offtopicista omalta osaltani, piti vain omat mietteet sanoa tähän aiheeseen
Moderaattorien tehtävä ei ole toimia faktantarkistajana, eikä ottaa kantaa keskusteltavaan aiheeseen, kuten en tässäkään tapauksessa tehnyt. Minulle on aivan sama mitä mieltä kukin on mistäkin veitsestä. Moderaattori puuttuu sääntörikkomuksiin, joita on tässä tapauksessa toistuva asiaton käytöksesi ketjussa.No älä nyt jauha paskaa edes moderaattorin roolissa. Tämähän on ihan trollikommentti sinulta ja @Jetula lta, jos väitetään Kei Kobayashin veitsiä kehnosti viimeistellyksi ja teolliseen hintaluokkaan (hinta Euroopassa 325 €)...tai edes puhut samassa negatiivisessa yhteydessä niinkin legendaarisesta veitsestä kuin Konosuke Fujiyama (Hinta 499€, mistään et saa näitä, todellisuudessa jälkimarkkinoilla noin 700-1000€).
Ota nyt hyvä ihminen selvää perusasioita, joita yrität moderoida. Dedikoidulla veitsifoorumilla olisit pelkkä asiantuntematon pelle tuolla linjallasi