Kissat, nuo universumin hallitsijat ja ihanat karvapallerot

Onko muuten koko ajan tarjolla? Kiinteät ruokailuajat ovat toimineet omien kissojen kohdalla hyvin.

Ja kuinka paljon märkää on sekoitettu kuivan sekaan? Itse aloitin alle grammasta. Toisen kissan kohdalla prosessi on kestänyt 5-6 kk (nykyään menee 70 % uutta ruokaa vanhan sekaan), joten pitkää pinnaa tämä vaatii.
 
Myös pois ruoan läheltä ja useaan huoneeseen.
Tämä on tärkeä vinkki.:tup: Joskus todella tärkeä, moni kissa ei jostain syystä pidä, että vesikuppi on ruoan lähellä. Ja useita astioita. Toki siinä on hommaa vaihdella enemmän, mutta lopulta pieni työ tärkeän työn hyväksi.

Tottakai poikkeuksia on tuon sijoittelun suhteen, kaikki ei välitä, mutta kannattaa kokeilla sijoittaa.
 
Olen kuullu saman, onneksi meidän karvapyllyt ei ole asiasta millänsäkään.
Niinpä. Tämä vain korostaa, kuinka kissojen kanssa vaaditaan yritteliäisyyttä; Yhtä varmaa vastausta kaikkia kissoja koskien harvoin on. :)
 
Meillä on juurikin Dietti nappulat kun normaaleilla yks kissoista lihosi n1.5 kg viikossa :jd:
 
Meillä on juurikin Dietti nappulat kun normaaleilla yks kissoista lihosi n1.5 kg viikossa :jd:

Meillä myöskin, kun toinen kissa alkoi sen jälkeen ahmimaan kuin sika, kun toinen kissa tuli taloon. Harrastaa samalla bulimiaa niin ne nappulat löytyy lattialta. Parempi pitää ruokakuppi aina täynnä niin ei lähde kisasyöpöttely käyntiin.
 
Meillä myöskin, kun toinen kissa alkoi sen jälkeen ahmimaan kuin sika, kun toinen kissa tuli taloon. Harrastaa samalla bulimiaa niin ne nappulat löytyy lattialta. Parempi pitää ruokakuppi aina täynnä niin ei lähde kisasyöpöttely käyntiin.

Tuttu tunne. Meidän vanhin maatiainen 12vuotias hotkii kaiken ruuan ja 5min ugh ugh plaaah :mad: aina jos ei huomaa olla hillitsemässä sen syömistä. Ragdolli syö onneksi rauhallisesti naksuja, applaws lohta ja schesir lohta viimeiset 3v. Maatiaiset syö kyllä kaiken muun paitsi tölkkiruuan.

Outona asiana syövät mieluummin kaikki salaattia kuin ruohoa :D
 
Vaimon Mamman kisuja katsomassa.
Aika retkale ja ruipelo :D

IMG_20200206_174435.jpgIMG_20200206_174010.jpg
 
Voihan prkle. Aina löytyy älykääpiöitä.:facepalm:
yle.fi sanoi:
Naapureita kuultaessa neljällä ei ollut huomauttamista, mutta kaksi naapuria huomautti, ettei eläintarhaus kuulu kaupunkialueelle. Suunnittelujaoston mukaan toiminnasta ei aiheudu lähiympäristölle haittaa, eikä aiempi toiminta Palosaarella ole häirinnyt naapureita.
Sydän puuttuu tällaisilta. Tuo kissanhoitola ei aiheita ulos mitään haittaa, ei ne kissat siellä ulkona juokse. Olisi taas saunan taakse vietävää...:rage:
 
Meillä on kotona pyhä birma joka on erittäin halukas luontoon ja varsinkin syömään ruohoa. Ongelma, että tämä ollessaan 2v karkasikin puoleksi vuodeksi omille teilleen eli jos sen vapaasti päästää ulos niin sille tielle jää. Nykyään ~10v

Muutettiin 2019 alussa omakotitalon maatasoon. Eli kissa näkee ulos / nurmikkoa. Nykyään huutaa joka asiasta, ennen mouruaminen oli sellaista 1krt/viikko kun nyt tuntuu olevan valveillaoloajasta 5min välein. Ei tää nyt muuten haittaa, mutta öisin sietämätöntä. Eli ollaan jouduttu laittaa kylppäriin yön ajaksi- missä mouruaa sitten 8h putkeen ja raapii ovea mutta emme sentään herää siihen. Ollaan kokeiltu feromonit ja kaikki iltajuoksutukset/ulkoilut mutta eipä herra tunnu enää oppivan. Ennen nukkui meidän kanssa hipihiljaa jalkopäässä kiltisti koko yön.
 
Kuinka paljon leikitätte tai tarjoatte virikkeitä kissalle? Olisko mahdollisesti tylsää vaan jos maukuu jatkuvasti?

Ja kissaahan ei "heitetä" ulos, vaan käytetään valjaita.
 
Tylsyyttä veikkailtu mutta nimenomaan ulos hän pyrkii. Aluksi tehtiin oikein erikseen siten, että leikitettiin kissaa reippaasti ennen nukkumaanmenoa ja auttaahan se vähän - parin tunnin päästä alkaa taas se maukuminen kuitenkin. Ja raapii ulko-ovia ym. Meillä on takapihalla aidat niin päästetään sinne, mutta ei tietty yöksi voi jättää.
 
Jotkut kissat ovat enemmän ulkokissoja kuin toiset. Onhan ulkokäyttöön tarkoitettuja kissanpesiä joissa on lämmitys/eristykset (tai luukku oveen).
 
Meillä on kissa joka ulos päästyään maukuu sitten joka päivä sinne takaisin kunnes taas on vieroittunut ulkoilmasta. On käytetty siis valjaissa kesäisin ja on ollut sisäkissa koko elämänsä. Ei kuitenkaan mourua kokoaikaa, mutta toisena lieveilmiönä hyppii oven kahvaan ja avaa esim. sisemmän ulko-oven itse. Myös kotia tultaessa yrittää juosta ohi käytävään vaivihkaa. Sitten kun syksy ja talvi tulee niin ei olla käytetty ollenkaan ulkona ja yleensä tuo käytös loppuu parissa viikossa.
 
Ollaan kissan kanssa asuttu nyt 5v samassa kaksiossa, ollaan siis kuin paita ja perse (kissan mielestä) eli seuraa mua joka paikkaan ja nauttii kun olen kotona. Nyt olisi tarkotus muuttaa pieneen kaksioon, jossa ei ole ovea makuuhuoneen ja olkkarin välissä vaan 80cm rako.

Tämä ei siis koskaan ole ymmärtänyt miksi meen nukkumaan, vaan osaa jopa aavistaa milloin se ehkä tapahtuu ja menee sängyn alle piiloon, ettei joutuisi pois makkarista, vaikka joka kerta joutuukin ja suljen siis oven yöksi.

Jos meen nukkumaan kun kissa on huoneessa, niin se innostuu ja alkaa puremaan varpaita, kaivautuu peiton alle ja kynsii sieltä.

Joskus aamuisin kun hän kuulee heräämisen ääniä tai mulla soi kello, niin kuuluu heti kurnaus ja odottelee/pötköttelee oven takana, ei kuitenkaan lonksuta ovea tai muuten enempää häiriköi.

Voiko tuon jotenkin opettaa nukkumaan samassa tilassa tai jättämään mut rauhaan nukkuessani? En halua lukita mihinkään kylppäriin (joskin tuo voisi muodostua lempipaikaksi koska lattialämmitys) Tullut siis ihan pentuna mulle ja aina olen nukkunu makkarin ovi kiinni

Tuossa vielä linkki hessun instaan: Hessu The Cat (@ghettohessu) • Instagram photos and videos
 
Onko misullasi lempipaikkaa missä nukkuu mielellään; tyynyä tms. Voit tuoda sen makkariin ja yrittää ohjata sinne.
Luulen kuitenkin, että misun ja sinun unirytmi poikkeaa niin paljon, että helpointa vaan nukkua eri huoneissa.

Itse nukun myös makkarin ovi kiinni yöaikaan. Joskus annan päivätorkuilla kömpiä viereen, mutta varsinkin ragdolli saattaa alkaa leipoa partaa kesken makoisien unien. Toinen juttu se tuijotus, kun kaksi paria killittää pimeässä huoneesssa miettien jos mitä kepposia. Muutenkin meidän kissoilla alkaa se leikkiminen ilta-yöaikaan iltaruuan jälkeen. Ravaavat pari tuntia ja löytyvät aamuyöstä milloin mistäkin nukkumasta. Paksukarvaisempi tykkää viileistä pakoista: lattialla, wc-lavuaarista ja ikkunalaudalta näin talvisin. Toi sileäkarvaisempi sitten pitää lämpöisistä paikoista: sauna, kaikki peitot ja pesät.

Näillä on sitten eri luonteet ja läheisriippuvainen on kuin koira ja ei sellaista hommaa ettei viiksikarvat väpättäen ole tassuilla osallistumassa. Toinen onkin kuin johtaja toimistossa ja seuraa katonrajasta alamaisiaaan puuhissa.

2019-07-24 05.14.18.jpg2020-02-02 21.01.11.jpg
 
Meillä on takapihalla aidat niin päästetään sinne, mutta ei tietty yöksi voi jättää.
Kissasta riippuen, saa olla aika hyvin nimenomaan kissojen karkuun estämistä varten tehty aita, etteivät lähde halutessaan tutkailemaan mitä muualta löytyy. :)

Mietin esim. rakasta Pontus -vainaata :cry: (vieläkin aivan palasina ystävän lähdöstä, tämän vuoksi ollut hiljaista, mikään ei kiinnosta. Paras/rakkain kissa ikinä, vaikka yleensä ei muka voi nimetä rakkainta lemmikkiään tai jotain), kissa joka käytännössä meni mistä vain. Uskomaton katti. Hän näytti elämänsä aikana 4 eri asunnossa yhtä sun toista opettavaista, mitä kissa osaa avata, minne voi mennä vaikka tyhmät omistajat pitivät sitä mahdottomana yms. Nyt tiedän. Niin, sellaista aitaa, josta tämä kaveri ei olisi mennyt, olisi pitänyt tehdä huolella ja rahalla, käytännössä kai suuri häkki.
light-of-my-life-(50pros).webp

Ja ensimmäinen kissa elämässäni, jolla mikään kauluri ei pysynyt päässä. Kokeiltu 4 eri kaulurilla. Korkeintaan minuutti, niin kauluri oli huitsin nevadassa. Pieni pää ja muutenkin Houdini. Pysyvä kauluri olisi luultavasti lopettanut sitten koko kissan. Oli siinä suunnittelemista. Ja tomera kaveri oli ja ns. maatiainen (olen tarinat kertonut, löytökissa). Rotukissoissa osasta tietää, joiden suhteen yleensä pitää miettiä asioita etukäteen (kaikki vilkkaat ja seuralliset rodut esim. itämaiset, abyt yms, jotka katsovat miten sinä vedät laatikon auki, ja tekevät sitten samoin, tätä Pontus-vainaa harrasti paljon, aikaisi mitä halusi, muut mitä osaavat. Sitten on laiskemmat rodut räkkärit, persialaiset, jotka pääosin makoilevat, niiden kanssa on helpompi miettiä esim. karkamisen estämistä.

Tutuilla on kaksi ragdollia, jotka eivät varmaankaan karkaisi vaikka asunnosta puuttuisi seinät. Kesäisin parvekkeella ei ole mitään estettä, mutta eivät vain lähde. Edes parvekkeen kaiteelle eivät ole koskaan hypänneet. Ja tämä "flegmattisuushan" on ko. rodun ominaisuus. Tarkoitus ei ole arvostella ketään, mutta tilanteet riippuu niin monesta asiasta. Itsellä ollut suurin osa vilkkaita kissoja, jotka ovat menneet heti tutkimaan kun tilaisuus sattuu eteen, moni läheltä piti tilanne opetti tarkaksi. Yksi kissoista oli lähes kokonaan jyrkyllä räystäällä, äkkiä varovasti ettei säikähdä, takaruumiista kiinni. Olisi taatusti tippunut, 5. kerros, huono ennuste. Meidän ihmisten pitää olla ennakoivia.

Pahoittelut, tikusta asiaa. Mietin vain jo tulevaa hellekesää, miten ihmisiltä katoaa kissoja, omistajille ei tule mieleen, ettei esim. ikkunaa voi pitää kuin vähän raollaan, jos omistaa uteliaan kissan...

Edit. Lisätään vielä, että yksilöitä on kaikissa roduissa. Ja muutenkin, elämäni aikana, yksikään kissa ei ole persoonaltaan ollut samanlainen. Siksi Pontuksen lähtö kouraisee niin saakutisti, koskaan ei tule samanlaista vastaan enää.
 
Viimeksi muokattu:
Kissasta riippuen, saa olla aika hyvin nimenomaan kissojen karkuun estämistä varten tehty aita, etteivät lähde halutessaan tutkailemaan mitä muualta löytyy. :)

Mietin esim. rakasta Pontus -vainaata :cry: (vieläkin aivan palasina ystävän lähdöstä, tämän vuoksi ollut hiljaista, mikään ei kiinnosta. Paras/rakkain kissa ikinä, vaikka yleensä ei muka voi nimetä rakkainta lemmikkiään tai jotain), kissa joka käytännössä meni mistä vain. Uskomaton katti. Hän näytti elämänsä aikana 4 eri asunnossa yhtä sun toista opettavaista, mitä kissa osaa avata, minne voi mennä vaikka tyhmät omistajat pitivät sitä mahdottomana yms. Nyt tiedän. Niin, sellaista aitaa, josta tämä kaveri ei olisi mennyt, olisi pitänyt tehdä huolella ja rahalla, käytännössä kai suuri häkki.
light-of-my-life-(50pros).webp

Ja ensimmäinen kissa elämässäni, jolla mikään kauluri ei pysynyt päässä. Kokeiltu 4 eri kaulurilla. Korkeintaan minuutti, niin kauluri oli huitsin nevadassa. Pieni pää ja muutenkin Houdini. Pysyvä kauluri olisi luultavasti lopettanut sitten koko kissan. Oli siinä suunnittelemista. Ja tomera kaveri oli ja ns. maatiainen (olen tarinat kertonut, löytökissa). Rotukissoissa osasta tietää, joiden suhteen yleensä pitää miettiä asioita etukäteen (kaikki vilkkaat ja seuralliset rodut esim. itämaiset, abyt yms, jotka katsovat miten sinä vedät laatikon auki, ja tekevät sitten samoin, tätä Pontus-vainaa harrasti paljon, aikaisi mitä halusi, muut mitä osaavat. Sitten on laiskemmat rodut räkkärit, persialaiset, jotka pääosin makoilevat, niiden kanssa on helpompi miettiä esim. karkamisen estämistä.

Tutuilla on kaksi ragdollia, jotka eivät varmaankaan karkaisi vaikka asunnosta puuttuisi seinät. Kesäisin parvekkeella ei ole mitään estettä, mutta eivät vain lähde. Edes parvekkeen kaiteelle eivät ole koskaan hypänneet. Ja tämä "flegmattisuushan" on ko. rodun ominaisuus. Tarkoitus ei ole arvostella ketään, mutta tilanteet riippuu niin monesta asiasta. Itsellä ollut suurin osa vilkkaita kissoja, jotka ovat menneet heti tutkimaan kun tilaisuus sattuu eteen, moni läheltä piti tilanne opetti tarkaksi. Yksi kissoista oli lähes kokonaan jyrkyllä räystäällä, äkkiä varovasti ettei säikähdä, takaruumiista kiinni. Olisi taatusti tippunut, 5. kerros, huono ennuste. Meidän ihmisten pitää olla ennakoivia.

Pahoittelut, tikusta asiaa. Mietin vain jo tulevaa hellekesää, miten ihmisiltä katoaa kissoja, omistajille ei tule mieleen, ettei esim. ikkunaa voi pitää kuin vähän raollaan, jos omistaa uteliaan kissan...

Edit. Lisätään vielä, että yksilöitä on kaikissa roduissa. Ja muutenkin, elämäni aikana, yksikään kissa ei ole persoonaltaan ollut samanlainen. Siksi Pontuksen lähtö kouraisee niin saakutisti, koskaan ei tule samanlaista vastaan enää.
Pontus "The Houdini". :D
 
Sen takia on kaksi kissaa, että ovat kavereita keskenään, mutta silti ihminen näyttää parhaimmalta kaverilta. Liittyykö sitten reviireihin. Jossain dokumentissa tuli juttua kissojen reviireistä ja kyllä ovat natseja toisilleen ja etenkin ulkokissat. Ei näillä niin paha hierarkia ole koskaan ollut, kun ovat leikattuja molemmat. Eka kissa on ollut alusta asti suvaitsevaisempi tähän päivään saakka. Kun eka kissa oli emona niin ei se juurikaan kurmottanut toista kissaa, mutta kun tilanne meni toisinpäin niin nuorempi kissa ajoi emona toisen kissan usein eteiskaappiin ja siellä oli sitten tunti tolkulla piilossa. Veikkaan, että jos vanhempi kissa ei olisi noin rauhallinen vaan kuten toinenkin eli tappelun haluinen niin olisi pahempi tilanne ollut.
Kyllä ne selvästikin on kait "leikkitapellut", kun karvatuppoja löytynyt. Ei mitään sähinä rähinää ollut, mitä nyt tuo eteiskaappi tapaus.

Vanhemmiten näyttävät sietävän toisiaan paremmin, että voivat olla ihan samassakin paikassa. Välillä on vaan koomisia tilanteita, kun isompi vanhempi kissa aikoo mennä vakiopaikalleen niin siellä voi ollakin tämä toinen niin ihmettelee siinä jonkun aikaa kaula ja korvat pystyssä kuin mikäkin Grumpy Cat. Lähtee sitten johonkin toiseen paikkaan.

Silti tuo isompi vanhempi kissa vetää ihmistä kynsillä nahan läpi, jos sitä tulee häiriköimään. Pienempi ei ole käyttänyt kynsiä koskaan vaan samanlaisessa tilanteessa häipyy paikalta.
 
Tutuilla on kaksi ragdollia, jotka eivät varmaankaan karkaisi vaikka asunnosta puuttuisi seinät. Kesäisin parvekkeella ei ole mitään estettä, mutta eivät vain lähde. Edes parvekkeen kaiteelle eivät ole koskaan hypänneet. Ja tämä "flegmattisuushan" on ko. rodun ominaisuus. Tarkoitus ei ole arvostella ketään, mutta tilanteet riippuu niin monesta asiasta. Itsellä ollut suurin osa vilkkaita kissoja, jotka ovat menneet heti tutkimaan kun tilaisuus sattuu eteen, moni läheltä piti tilanne opetti tarkaksi. Yksi kissoista oli lähes kokonaan jyrkyllä räystäällä, äkkiä varovasti ettei säikähdä, takaruumiista kiinni. Olisi taatusti tippunut, 5. kerros, huono ennuste. Meidän ihmisten pitää olla ennakoivia.

Pahoittelut, tikusta asiaa. Mietin vain jo tulevaa hellekesää, miten ihmisiltä katoaa kissoja, omistajille ei tule mieleen, ettei esim. ikkunaa voi pitää kuin vähän raollaan, jos omistaa uteliaan kissan...

Yhdeltä karkasi parvekkeen kautta ragdoll ja löytyi puolen vuoden päästä aika läheltä. Mökillä viihtyi, kun sai olla luonnossa, mutta se koitui sen kohtaloksi, kun kyy puri. Jäi jopa sinne yksikseenkin oleilemaan niin kuin tuollakin kertaa.
Kuitenkin tuolla näin yksinkertaisen patentin parvekkeella, että katiska verkkoa vaan ja ei edes ihan ylös asti ollut laitettu. Sen verran löysää verkkoa, että tuskin kiinnostaa kovin usein kokeilla kiipeilemistä. Minkkiverkko pitäisi laittaa loppuun asti. Katiska parempi niin ei käy niin pahasti silmään, kun isommat aukot.
 
Huolestunut olo.. Vein uros kissani (3v) lääkäriin kun kisu on alkanut kuolaamaan viimeaikoina sekä maiskuttamaan suutansa. Syy selvisi nopeasti ikenet pahasti tulehtuneet ja hammaskiveä reilusti. Ajanvarauksen nukutus suuhoitoon sain vasta kuukauden päähän. Hätäapuna kissa sai kipulääke/antibioottikuurin.

Onko vinkkejä kuinka annetaan oraaliliuos ilman taistelua? Tänään annoin ensimmäisen kipunesteen ruiskulla niin eihän siitä mitään meinannut tulla, osa meni suuhun ja osa ei. Kissa koittaa pomppia karkuun tosissaan kun ottaa esim päästä/niskasta kiinni lääkkeen antoa varten ja se suu pysyy kiinni! Melkonen show ei herranjumala sentää..

Lisäksi huolestuttavampi pommi tuli vielä kun lääkäri kuunteli kisun sydämmen kuunteli todella tarkasti ja ilmoitti että kissan sykkeessä on jotain outoa, sano kuulevansa rytmihäiriöitä mutta ei osannut sanoa onko vakavaa vai ei.. Suositteli sydämmen röntgeniä. Kun olen tälläinen köyhä opiskelija niin en millään pysty hoidattamaan noita samanaikasesti vaikka niin lääkäri suositteli. Ensiksi suu operaatio kustannusarvio noin 300e ja sitten sydänultra 200e kunhan saan rahat siihen kokoon.
 
Käärii kissan pyyhkeen sisään niin ei luulisi pystyvän pyristelemään paljoa vastaan. Itsellä helppo kissa kaikkien tuollaisten suhteen, mutta on tuota muistaakseni joskus tullut kokeiltua.

Ja mitä noihin eläinlääkäri kuluihin tulee, niin meillä meni parin vuoden aikana 20k eläimiin... Nytkin hakemassa kissaa, niin laskun arvio n. 800-1000€. Et sillein. Olisi joskus pitänyt tajuta laittaa tuollainen klinikka pystyyn.

PS. Luulisi että on muitakin eläinlääkäreitä ketkä voi hammaskiven poistaa, niin ei tarvitse niin kauaa kärsiä.
 
Opiskelijana ja miksei muutenkin, kannattaa kyllä harkita vakuutuksen ottamista kissalle. Omavastuu toki jää maksettavaksi, ja vakuus lienee huntin-pari vuodessa, mutta tuo ainakin mielenrauhan vaikka kissa ei koskaan sattuisikaan sairastumaan.
 
Opiskelijana ja miksei muutenkin, kannattaa kyllä harkita vakuutuksen ottamista kissalle. Omavastuu toki jää maksettavaksi, ja vakuus lienee huntin-pari vuodessa, mutta tuo ainakin mielenrauhan vaikka kissa ei koskaan sattuisikaan sairastumaan.
Ja se vasta kallista onkin, jos sattuu. On joko oltava rahaa säästössä, vakuutus tai nukutus.
 
Onko vinkkejä kuinka annetaan oraaliliuos ilman taistelua? Tänään annoin ensimmäisen kipunesteen ruiskulla niin eihän siitä mitään meinannut tulla, osa meni suuhun ja osa ei. Kissa koittaa pomppia karkuun tosissaan kun ottaa esim päästä/niskasta kiinni lääkkeen antoa varten ja se suu pysyy kiinni! Melkonen show ei herranjumala sentää..
Kissa varmaan tuollaisessa tapauksessa tulee kääriä pyyhkeeseen tms. Tosin, tästä kissa alkaa jo pelkäämään/arvaamaan mitä on tulossa. Tälle ei taida voida juuri mitään.

Mutta itse kissaani useasti lääkinneenä, oli onneksi helppo tapaus, ei tarvinnut pitää yleensä kiinnikään (luotti minuun täysin, kun kissalla oli säännöllinen, jokapäiväinen lääkitys), haluan korostaa, että anna pieniä määriä nestettä kerralla, siis esim. 2 ml ruiskusta pari palkkia. Mieluummin liian vähän, kuin niin, ettei kissa saa nieltyä, tai kissalle tulee paniikki, ettei saa henkeä/nieltyä. Pidä hetki väliä.

Tärkeää olisi, jos itse olisit mahd. rauhallinen, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Itse tein niin, että laitoin kissan suupielestä ruiskun kissan suuhun niin, että ruiskun pää oli aavistuksen ylöspäin (ettei suihkuteta suoraan nieluun), sitten tein liikkeen, kuin olisin tehnyt jotain, jolloin sain kissan alkamaan tekemään nielemisliikkeitä, sitten vasta erittäin pieni määrä. Näin siksi, että neste menee varmasti oikeaan osoitteeseen, eikä hengitykseen. Toimi vuosia.
 
Opiskelijana ja miksei muutenkin, kannattaa kyllä harkita vakuutuksen ottamista kissalle. Omavastuu toki jää maksettavaksi, ja vakuus lienee huntin-pari vuodessa, mutta tuo ainakin mielenrauhan vaikka kissa ei koskaan sattuisikaan sairastumaan.

Hammassairaudet on vakuutuksissa aika usein karsittu pois, ellei ole tapaturmasta johtuva. Eli @Lager7 tapauksessa ei olisi iloa. Myöskään sydämen tutkimuksia ennaltaehkäisynä tuskin menee läpi. Ainakaan meidän omassa Tapiolan vakuutuksessa ei muistaakseni olisi mennyt. Joskus pläräsin sitä tarkasti.
Toisen kissan osalta kyllä vakuutuksen noin neljä vuosimaksua saatiin kulutettua heti ekan vuoden aikana, kun pennulla oli aika paha giardia vaikka oli madotettu.
 
Hammassairaudet on vakuutuksissa aika usein karsittu pois, ellei ole tapaturmasta johtuva. Eli @Lager7 tapauksessa ei olisi iloa. Myöskään sydämen tutkimuksia ennaltaehkäisynä tuskin menee läpi. Ainakaan meidän omassa Tapiolan vakuutuksessa ei muistaakseni olisi mennyt. Joskus pläräsin sitä tarkasti.
Toisen kissan osalta kyllä vakuutuksen noin neljä vuosimaksua saatiin kulutettua heti ekan vuoden aikana, kun pennulla oli aika paha giardia vaikka oli madotettu.

Hyvä tietää, sääli jos noin on. Siltikin kannattava hankinta omasta mielestä etenkin jos ei rahaa muuten ole, vaikka toki vakuutusmaksu tuntuu suurelta ja turhalta jos ei mitään satu. Se vasta olisikin kamalaa jos kissa sairastuisi ja se pitäis nukuttaa pois koska ei ole varaa hoitaa.

Eikös noita voi osamaksulla tosin hoitaa? Eläinlääkärikuluja siis.
 
Eikös noita voi osamaksulla tosin hoitaa? Eläinlääkärikuluja siis.

Tietysti useat paikat tarjoaa jotain osamaksuja, mutta se edellyttää että on luottotiedot kunnossa. Kuten itselläni ja lähes 400 000 suomalaisella näin ei ole.. Jokuhan vois tähän kommentoida että miksi ottaa lemmikki jos ei siitä pysty huolehtimaan esim lääkärireissujen kalliiden hintojen takia.. Itsellä kun kissan hankin ni oli vielä työpaikka ja asiat ihan kunnossa. Lemmikki kuitenkin on vuosia ja vuosia siinä rinnalla ni monenlaisia asioita voi sinä aikana tapahtua
 
Itse olen lähinnä miettinyt pitäisikö luopua koko vakuutuksesta. Kahdella kissalla nyt ollut alusta alkaen, toisen osalta saatu hyöty ensimmäisenä vuotena. Meni luonnollisesti sunnuntain päivystyksessä hätäleikkaukseen. Epäiltiin suolitukosta, mikä olikin sitten todella paha giardia. Pentu oli vasta kaksi viikkoa meillä ollut, eikä giardiaa löytynyt kummankaan kasvattajan kotoa. Eli jostain se pompahti meille, mysteeriksi jäi mistä.

Toisen osalta ei ole tarvittu vakuutusta ollenkaan.

Nykyään elämäntilanne on sen verran vakavarainen, että rahat riittäisivät sunnuntain hätäleikkauksiinkin.
 
Kävin juuri tupakalla kerrostaloni pihalla. Naapurilta kissa karussa. Sitä mirriä jahdattiinkin sitten kahteen pekkaan ~20 min pimeässä ja kissan väritys tietenkin tummanharmaa. :D

Karkulainen saatiin kiinni vihdoin. Tuntia aiemmin kävin edellisen kerran tupakalla ja naapuri juuri toi mirrin ulkoilemaan. Ei halunnut ulos vaan takaisin sisälle. Karkuun päästyään sisälle meno ei kiinnostanut enää lainkaan vaan piti nauttia uudesta vapaudesta. Saamarin mirrit. :srofl:
 
Päivitystä tonne ylempään tekstiini jossa kerroin kissani hammas/suuongelmista. Eilen sitten rakas kissani kävi hammashoidossa oli paha ien/suutulehdus päällä yhteensä 6 hammasta poistettiin ja vielä pitää muutama hampaanpoisto suorittaa mutta ne jäi seuraavaan kertaan kunhan saan rahaa hankittua.
Tämä ensimmäinen hammasremontti lääkkeineen maksoi 313e. Kyllä oli kissa sekasin kun heräs lähes 5h unien jälkeen, nyt aamulla se on jo pirteä ja ruokakin maistuu normaalisti.
 
Hammasjutut on hirmu tärkeitä, ja pitäisi tarkistuttaa kisun hampaat vähintään joka toinen vuosi. Näin välttäisi suuremmilta remonteilta, ja ennen kaikkea kissa kärsimykseltä ja vaikeilta tulehduksilta. :itku:

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan.:tup: Mutta ihan oikeasti, jos rakastatte kissojanne, tarkistuttakaa/hoidattakaa ne hampaat ajoissa.
 
Parempi myöhään kuin ei silloinkaan.:tup: Mutta ihan oikeasti, jos rakastatte kissojanne, tarkistuttakaa/hoidattakaa ne hampaat ajoissa.


Tämä! Suosittelen kanssa kyllä jokaiselle vaikka ei mitään oireita olisikaan niin käykää hoidattamassa/tarkistuttaa ihan pelkkä hammaskivikin. Itse en osannut laisinkaan kuvitella miten pahaksi oli jo päässyt kun ei mitään merkkejä antanut ennenkuin sitä kuolaa alkoi tulemaan suupieliin sitten oltiikin jo niin pitkällä että hampaita joudutaan poistamaan.

Oma kissa on 3v ja lääkäri epäili jonkun viruksen jonka nimeä en nyt muista altistavan nuoret kissat näille ien/suutulehduksille. Että vaikka kissasi olisi nuori se ei sitä kerro ettei voisi olla hammasremontin paikka.
 
Heh. Aika paljon samaa näköä.:) Mistä päin kisu on? Omani on löytynyt 2010 Helsingin Kalliosta auton alla miukumassa ihan liian pienenä, n. 8-10 vko iässä.
 
Meidänkin 11 vuotias Aku-kissa oli vastikään hammashuollossa ja siltä poistettiin melkein kaikki sivuhampaat molemmilta puolilta. Operaatio kesti yli 4h ja hinta oli yli 680€. Kissaa on käytetty aktiivisesti paikallisella eläinlääkärillä muiden sairauksien takia ja siellä huomattiin 1 hampaan haljenneen, joka sitten johti siihen että kissa vietiin Ouluun hammas-spesialistille ja vasta röntgen kuvasta paljastui, että monta muutakin hammasta piti poistaa, koska vika oli juurissa eikä siis suoraan näkyvillä. Pelkkä hammaskiven poisto ja eläinlääkärissä käynti ei siis välttämättä paljasta kaikkia hammasongelmia, vaan voi tarvita myös sitä röntgen-kuvausta.

Viikko tämän hammasoperaation jälkeen samainen kissa alkoi yhtäkkiä ontua vasenta takajalkaansa. Lähdettiin käymään nopeasti kunnan eläinlääkäripäivystyksessä ja siellä epäiltiin jalan venähdystä ja tarkempaa tietoa ei saanut koska siellä ei ollut röntgeniä. Jalka kuitenkin seuraavana päivinä turposi, liikkuminen huononi ennestään ja saatiin seuraavalle päivälle eläinlääkäristä aika röntgeniin.

Röntgenissä ei löydetty jalasta tai selästä murtumia, mutta eläinlääkäri epäili selän välilevyssä ongelmaa. Vaihtoehtoina olisi ollut lähteä magneettikuvauksiin ja neurologiaan erikoistuneelle eläinlääkärille (joita ei kovin läheltä löytyisi), kokeilla lääkehoitoa ja valmistautua mahdollisesti lopettamaan kissa. Lääkehoito aloitettiin heti ja magneettikuvausta harkittiin, mutta siihen ei olisi rahat riittäneet ja vaikka olisi jostain ne saatu kasaan niin viimeistään jatkotoimenpiteisiin (leikkaus) ei olisi ollut varaa. Kissa oli tässä vaiheessa melkein liikuntakyvytön, ei pystynyt varamaan jalalle ollenkaan painoa.

Nyt tästä episodista on kulunut lähes viikko ja lääkkeet on auttaneet niin paljon, että kissa tekee taas kaikkea mitä normaalistikin eikä jalassa ole enään turvotusta. Liikkumista ja hyppäämistä edelleen yritetään rajata, mutta se on aika hankalaa noin virkeän kissan kanssa eikä hän häkissäkään viihdy kovin kauaa vaan alkaa pureskelemaan metallista häkin ovea. Kävelystä on vielä huomattavissa hyvin pientä ongelmaa/ontumista, mutta se voi johtua myös siitä että jalasta on hävinnyt paljon lihasmassaa. Lääkitystä jatketaan vielä reilun viikon ajan seuraavaan eläinlääkärikäyntiin asti ja toivottavasti kissa on siihen mennessä toipunut kokonaan. Lääke mitä kissa saa on jonkin sortin epilepsia-lääke ja ihmisille tarkoitettu (+kipulääkitys). Hyvin vähän netistäkään löytyy mitään tietoa vastaavista tapauksista, kun tuntuu että koirien selkäongelmia on tutkittu enemmän kuin kissojen.

Tässä on jo viime vuodesta asti huomannut että kuinka hyvä olisi olla se eläinvakuutus, meilläkin on yhteensä kolme kissaa jotka eivät sitä enään saa. Sillä olisi tähän mennessä säästetty jo monta euroa, joten suosittelen kyllä lämpimästi ottamaan ennen kuin kissa täyttää 7v tai sillä todetaan mitään sairauksia. :thumbsup:

20180329_181727.jpg
 
Kuinka hyvin vakuutukset kattaa? Itse olen ymmärtänyt, että ne ei kata kun kissa ylittää tietyn iän.
 
Voimia sulle @mikkelson ja Akulle. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Tietenkin erityisesti olisi ollut hyvä jos olisi selvinnyt mistä johtui. Mutta pääasia nyt että kisu voi paremmin.

Vakuutus kannattaa ottaa, jos vain saa. Mieluummin maksaa vaikkei tarvetta olisikaan koskaan.
 
Aku kävi maanantaina eläinlääkärissä ja lääkärikin oli hämmästellyt kuinka hyvin kissa on parantunut pelkällä lääkityksellä. Ulospäin kissan liikkuvuudessa ei ole minkäänlaista ongelmaa ja verikokeet, verenpaine ja sykkkeet kaikki ok. Lääkitystä jatketaan mutta pienennetään koko ajan. Tavallinen kipulääke lähtee lopulta kokonaan pois, hermostokipulääkettä (ihmisten epilepsialääke) pienennetään niin paljon että löytyy sopiva annos. Tavoitteena on myös pudottaa kissan paino 5,4kg -> 4,5kg joka eläinlääkärin mukaan saattaa poistaa lääkityksen tarpeen kokonaan. :thumbsup:

Noin vuosi sitten meille tuli kotia Nipsu kissa, joka oli niin takkuinen että eläinlääkärin piti ajella siltä melkein koko turkki pois. Ikää ei tiedetä ja kissalla on myös munuaisten vajaatoiminta, mutta se pysyy hyvin erikoisruokavaliolla kurissa. Tässä pari kuvaa viime vuodelta ja tämän vuoden alusta. :)

20190517_001733.jpg 20190616_214406.jpg 20191216_174446.jpg 20200329_213327.jpg

Nipsu oli alussa todella kova saalistaja, sai kaikki lelut kiinni sekunnin murto-osassa jos leikitti. Nykyään on laiskiaisen perikuva ja keskittyy enemmän lepoon kuin metsästämiseen. Ihan hauska nähdä miten kissan luonnekin muuttuu siitä kun elinympäristö muuttuu ulkona olemisesta sisäkissaksi. :D
 
Viimeksi muokattu:
Mukavia uutisia Akusta, ja mukava että Nipsullakin asiat ovat hyvin.:tup:

En ole vielä kyennyt, enkä ota muutenkaan ennen kuin tämä korona hässäkkä on ohi/tasoittunut/tms. niin siis ottamaan uutta kisulia. Otan löytökissan, se on varma se. Parhaimmat kissat elämässäni olleet juuri näitä rescue/kodittomaksi jääneitä kisuja.


Edit. Lisätään tähän sitten (kun foorumilla ei suositella kirjoittaa uutta viestiä oman perään) hieman ihmisten tyhmyydestä kertova, kissoihin liittyvä juttu. Siksi, että jos täällä sattuu joku kissatehtailija olemaan, kannattaa huolellisesti kysellä, tajuaako kissaa hankkiva mihin hän on sitoumassa.


Samoin ei voi liikaa korostaa, että kissa eikä mikään muukaan eläin, ei ole lasten lelu. Ihan pienten lasten mukaan ei pidä ottaa mitään eläintä. Minulla oli aikoinaan työkaveri, joka otti kissan. Sillä on muutaman vuoden vanha poika (en muista ikää), ja työkaveri kertoi ihan pokkana, että lapsi kiusaa sitä kissaa koko ajan. Kissa kyyhöttää piilossa sängyn alla, niin heittelee sitten leluilla. Mä olin että mitä vttua!, mikset lopeta sitä kiusaamista. Työkaveri siihen, että "kun ei se (lapsi) usko kieltoa".:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: Mä menin aivan sanattomaksi. Ehkä hyvä niin, koska meinasin sanoa aika pahasti.:angry: Jos vanhemmat eivät saa lapsia kuriin, niin ei mitään lemmikkejä.
 
Viimeksi muokattu:
Varmaan jo kommentoitu Facebookissa, mutta kannattaisi ilmoitella, mistä löysi väärän kissan, että kissa löytynyt (kuvan kanssa). Saattaa joku etsiä omaansa. Toisaalta, vapaana pitävät eivät välttämättä juuri välitä miten oman kissan käy. Itse ilmoittaisin kuitenkin. En jaksa tarkistaa lähes 700 kommentista asiaa, onko joku ehdottanut löytäneelle herralle...
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 800
Viestejä
4 539 564
Jäsenet
74 880
Uusin jäsen
krisek

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom