Kissat, nuo universumin hallitsijat ja ihanat karvapallerot

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
342
Joskus saattaa mouraista pari kertaa, mutta poikkeuksetta syömisen ja paskalla käymisen jälkeen saa oikoa mattoja suoriksi, kun katti vetää korvat luimussa ympäri kämppää kuin ohjus :D
Joo vessareissun jälkeen yleensä kanssa on vauhtia kuin sähköjäniksessä ja mouruamista kuuluu silloinkin. Mitään virtsaamis- tai ulostamisvaikeuksia ei kyllä vaikuttaisi olevan :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 592
Tuli tässä mieleen, että onko moni täällä vakuuttanut kissaansa henki- tai sairasvakuutuksella?

Itse olen ollut siinä väärässä uskossa, että esim. rekisteröimättömiä maatiaiskissoja ei voi vakuuttaa tai näin on asia ainakin vuosia sitten ollut (tai sitten on mennyt henki- ja sairasvakuutukset sekaisin), mutta nähtävästi ainoa vaatimus nykyään on että kisu on alle 7-vuotias niin ainakin sairausvakuutuksen saa. Meillä on neljästä kissasta ainoastaan yksi enään alle 7-vuotias niin sille ajateltiin sitten tuo sairausvakuutus hommata, lähitapiolalta sain 3000€ enimmäiskorvauksella olevan tarjouksen, jonka vuosihinta oli päälle 180€. Heillä on noita enimmäiskorvausluokkia yhteensä kolme (1000€/1700€/3000€) niin pyysin noista kahdesta pienemmästä luokasta tarjouksen myös, koska 3000€ kuulostaa turhan korkealta.

Edit. 1000€ korvauksen vuosihinta oli n. 100€ ja 1700€:n n.130€

Vähän se harmittaa, että kolmelle muulle kissalle ei saa eikä ole tullut hankittua sairasvakuutusta. Yhdellä on nyt tänä vuonna todettu kilpirauhasen vajaatoiminta, toisella taas liikatoiminta ja sen lisäksi on myös astma ja todennäköisesti ruoka-aineallergia. Kissat on kyllä suhteellisen edullisia pitää vaikka hankkii kunnon ruokaa, hiekkaa ja tarvikkeita, mutta siinä vaiheessa kun alkaa useampaa kissaa käyttämään tuolla eläinlääkärillä useita kertoja parin kuukauden sisään, niin hintaa kertyy tutkimuksista hyvin nopeasti.
 
Viimeksi muokattu:

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
Itse olen ollut siinä väärässä uskossa, että esim. rekisteröimättömiä maatiaiskissoja ei voi vakuuttaa tai näin on asia ainakin vuosia sitten ollut
Näissä on vuosien mittaan ollut vaihtelua, ja tietenkin vielä vakuutusyhtiö kohtaisia eroja. Eli tilannetta kannattaa tietenkin katsella ja seurata, jos omistaa riittävän nuoren kissan.

Kyllä, jos vain mahdollista, kissa kannattaa vakuttaa. Antaahan se ihan toisenlaisen tuen varsinkin hankalissa tapauksissa, ja kun eläinlääkärien hinnat ovat lähteneet paikoin käsistä. Toki ne jotka ylipäätään välittää kissastaan ja ajattelee tällaisia vakuutusasioita, ovat vähemmistö kissojen omistajista (jo leikkauttaminen tuntuu maksavan liikaa näille).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 592
@neko tuo linkkaamasi juttu oli hyvä. Itsekin huomannut ihan samanlaisen kehityksen noissa hinnoissa, mutta ymmärrän myös sen puolen asiasta että myös nuo tutkimuslaitteiden kehitys on nostanut niiden laitteiden hintoja. Lisäksi eläinläkärit tuntuvat erikoistuvan nykyään enemmän tiettyihin osa-alueisiin niinkuin ihmislääkäritkin ja siitä osaamisesta saa sitten myös maksaa enemmän.

Jouduttiin tässä koiraakin käyttämään 120km päässä eläinlääkärillä sydäntutkimuksessa, koska omalla paikkakunnalla ei ole siihen erikoistunutta lääkäriä, joka olisi alkanut tutkimusta tekemään vaikka samat laitteet kylläkin löytyi myös täältä. Tunnin ajasta/tutkimuksesta joutui maksamaan 300 euroa mutta selvisipä siinä kuitenkin synnynnäinen sydänvika jonka kehitystä joutuu nyt seuraamaan ja jonka hoito vaatii joidenkin vuosien päästä lääkehoitoa.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
Itsekin huomannut ihan samanlaisen kehityksen noissa hinnoissa, mutta ymmärrän myös sen puolen asiasta että myös nuo tutkimuslaitteiden kehitys on nostanut niiden laitteiden hintoja.
Toki näin. Mutta eniten hintoja on nostanut ketjuntuminen, varsinkin pääkaupunkiseudulla. Linkittämäni juttu on vuodelta 2017, ja muistan lukeneeni uudempia uutisia (en valitettavasti tähän hätään löytänyt todisteita), että ketjuuntuminen on nostanut hintoja erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Ja yksi mikä on ärsyttävää, on suoranainen valehtelu hinnoissa. Monella hinnasto kotisivulla A) Epämääräinen (viitataan toimintoihin joiden hintoja ei pysty tarkistamaan etukäteen), ja B) sivuilla voi olla suoranaisia virheitä (laiskuutta päivityksessä tai huijaus, tiedä sitten...). Tulen kirjoittamaan kissan kotieutanasiasta jutun, kunhan sopiva aika on. Vertailin 5 eri eläinlääkärin (ketjua tai yksityistä), ja lopulta minun oli laskettava yksittäisiä asioita niin, että kokosin ne Exceliin, että pysyin perässä jotenkin. Soittelin, pyysin tietoja sähköpostitse yms. Tein todella töitä että todellinen hinta selvisi. Voin sanoa, että kaikilla 5:llä annettiin liian alhainen hinta sivustoilla, tosin kaikkea ei voinut laskea ottamatta yhteyttä suurinpiirtein autokorjaamoon, joka hoitaa kuljetukset (heh, hieman kärjistettynä). Erot todellisuuteen olivat helposti päälle 100 euroa tai enemmän. Mutta tästä joskus, ei vielä.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
Muutama sekalainen kissa-uutinen, jotka kuitenkin mielestäni olisi kissaihmisten hyvä tietää. Varsinkin toivoisin, että jos te todella kunnioitatte kissoja, auttakaa eläinsuojeluyhdistyksiä esim. lahjoituksin. Tekevät todella tärkeää työtä, ja herätkään oikeasti nykypäivään: leikkauttakaa kissanne, varsinkin jos päästätte vapaasti kulkemaan. Tosin leikkauttamisesta on paljon hyötyä kissalle/omistajille muutenkin, vaikka olisi kotikissa joka ei koskaan ulkoile (esim. kissan pissan tuoksu laimenee erityisen paljon, eivätkä nuorena leikatut kissat merkkaile kotona paikkoja, ainakaan itselläni yksikään kissa ei kymmenien vuosien aikana ole näin tehnyt).

 1. Kissojen luovutusikä nousi 14 viikkoon - myöhäisempi vieroittaminen vähentää käytöshäiriöitä
  Kissojen luovutusikä nousee kahdella viikolla. Pentu, joka syntyy tämän vuoden puolella, voidaan luovuttaa vasta 14-viikkoisena. Luovutusiän nostolla pyritään Suomen Kissaliiton mukaan varmistamaan kissan hyvä elämä jo pennusta pitäen.

  – Häiriökäyttäytyminen, aggressiivisuus ja emon nisien polkemista kuvaava tassuttelu vähenee näiltä myöhemmin luovutetuilta, kertoo Suomen Kissaliitto ry:n puheenjohtaja Veikko Saarela.

  Luovutusiän nostoon vaikuttivat muun muassa Helsingin yliopiston tutkimustulokset(siirryt toiseen palveluun), joiden mukaan myöhäisempi vieroittaminen vähentää kissojen käytöshäiriöitä. Luovutusiän nosto hyväksyttiin Kissaliiton liittokokouksessa Saarelan mukaan yksimielisesti.
  On hyvä tietää, että esim. pidempään emonsa kanssa saaneet pennut saavat paremman vastustuskyvyn sairauksia vastaan verrattuna liian aikaisin vieroitettuihin pentuihin. Asia on ollut vuosikymmeniä tiedossa ja jotkut rotukissojen kasvattavat ovatkin noudattaneet jo aikaisemmin tätä 14 viikon ikää. Sitä toivoisi noudatettavan ihan ns. kotikissojen/"tavallisten"/maatiaisten kanssa (kissa kuin kissa, arvokas eläin IMO).
  Lisäksi/asiaa koskien:
  Ennen 12 viikon ikää otetuissa rokotteissa teho voi olla alentunut emon vasta-aineiden vuoksi. Tällöin pentu tarvitsee myöhäisemmässä vaiheessa vahvistusrokotuksen.
 2. HS Helsinki: Joku kylvää myrkkyä Helsingin Tammisalossa: Kouristuskohtauksia saanut Oliver-kissa vietti vuodenvaihteen teho-osastolla
  ALFAKLORALOOSI on hiirien torjunnassa käytettävä myrkky, joka tehoaa nopeasti lamauttaen keskushermoston.

  Vuodesta 2015 markkinoilla ollutta myrkkyä myydään kotitalouksille useilla eri kauppanimillä. Aineen käyttö on sallittua vain sisätiloissa, ja myrkytetyt jyrsijät tulisi kerätä ja hävittää asianmukaisesti. Lisäksi jyrsijämyrkkyjen käytöstä tulisi ilmoittaa naapureille.
  Alfakloraloosi ei tapa välittömästi, joten kuoleva hiiri saattaa vielä liikkua ollen näin helppo saalis. Saalistavien villieläinten lisäksi alfakloraloosimyrkytyksen vaarassa ovat etenkin ulkona liikkuvat kissat ja koirat, jotka saattavat hotkaista syötin.
 3. Jopa sadat kissat saaneet outoja oireita ja ainakin yksi pitänyt lopettaa, syynä uusi hiirenmyrkky: "Se kouristeli ja pupillit olivat laajentuneet"
  Alfakloraloosia käytetään tehoaineena monissa nykyään myytävissä jyrsijämyrkyissä. Se on nopeavaikutteinen, jyrsijän keskushermoston lamaannuttava aine.

  – Tässäkin tapauksessa on epäilys, että kissa on saalistanut hiiren, joka on syönyt alfakloraloosia sisältävää hiirenmyrkkyä. Hiirestä tulee tokkurainen ja se on silloin helppo saalis kissalle, Korpikallio kertoo.
  Kun alfakloraloosia sisältävät jyrsijämyrkyt hyväksyttiin, ei osattu ennakoida, että kissat voisivat saada myrkytyksen myrkkyä syöneistä hiiristä.
  – Pelkään pahoin, ettei iso osa ihmisistä noudata käyttöohjeita. Tietoomme on tullut, että myrkkyjä on levitelty pihoille, jolloin koirat ovat päässeet niihin käsiksi. Lisäksi hiiret eivät välttämättä kuole suoraan syötin luo, vaan voivat liikkua kissojen ulottuville tokkuraisina ja helppoina saaliina, Koivisto sanoo.
 4. Naapuriapuun perustuvalla kissojen sterilointikampanjalla hienot tulokset: "Tuli kysymys, että kuolevatko maatiaiskissat sukupuuttoon"
  Sosiaalisessa mediassa levinnyt kissojen sterilointikampanja on tuottanut hyviä tuloksia. Kolme kuukautta sitten perustetun Facebook-ryhmän jäsenet(siirryt toiseen palveluun) voivat joko pyytää tai tarjota rahallista apua kissan leikkauttamiseen.

  Tähän mennessä naapuriapu-periaatteella on kustannettu 168 kissan leikkaus.

  Yksi ryhmän ylläpitäjistä, Hanna Penttinen, on ilahtunut tuloksista.

  – Se tarkoittaa, että noin monta kissaa on nyt poissa luonnosta lisääntymästä. Systeemi on toiminut todella hyvin ja ryhmä on pysynyt hyvässä hengessä.

  Ylläpidolle kantautunut palaute on ollut pääosin positiivista. Erityisesti on kiitelty ryhmän periaatetta: rahaa ei koskaan anneta kissan omistajalle vaan leikkaus maksetaan suoraan eläinlääkärille. Moni haluaa tietää tarkkaan rahalahjoituksen kohteen.

  – Monet antaisivat mielellään rahaa, mutta aina ei tiedetä mihin se raha menee. Siksi eläinsuojeluyhdistyksille annetaan ennemmin ruoka- ja tavaralahjoituksia.
  Joku on myös pelännyt, että loppuvatko Suomesta maatiaiskissat ryhmän toiminnan ansiosta.:facepalm:* Penttisen mukaan se on turha huoli.

  – Tuli kysymys, että kuolevatko maatiaiskissat sukupuuttoon. Suomessa hylätään vuosittain 20 000 kissaa. Mihin ne yhtäkkiä häipyisivät? Maatiaiskissat eivät lopu.
  *(Edellä oleva "naamapalmu" on minun lisäämäni)
  Pidän tärkeänä että kissat leikkautetaan etenkin, jos ne liikkuvat ulkona. Siten ei synny pentuja, joita kukaan ei halua.
  Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto vahvistaa, että Suomessa hylätään vähintään 20 000 kissaa vuodessa, ja tapaukset ovat vain kasvussa. Ongelman taustalla on kissojen hallitsematon lisääntyminen.

  SEY:n toiminnanjohtaja Kati Pulli pitää hyvänä että kissojen omistajia autetaan, jos he eivät pysty maksamaan esimerkiksi leikkauttamista itse. Hän muistuttaa kuitenkin, että ensisijainen vastuu on aina omistajalla.

  – Kissaa ei pitäisi ottaa, jos ei ole valmis hoitamaan sitä hyvin, Pulli painottaa.
 5. Porin löytökissat kerätään jatkossa Eurajoelle – yli 20 vuotta toiminut yrittäjä lopetti
  Löytökissoja Porin alueelta kerää vuodenvaihteen jälkeen Eläinten Hyväksi eli Ehy ry Eurajoelta. Aikaisemmin Porin seudun löytökissoja on kerännyt Porin pieneläintuhkaamon yrittäjä Kirsi Santanen.

  – Porin kaupungin tarjoama korvaus ei riitä toiminnan pyörittämiseen.

  Santanen olisi halunnut jatkaa löytöeläintyötä eläkeikään saakka. Hän on tehnyt työtä 21 vuotta.
 6. Löytöeläinpalveluissa katastrofaalisen paljon löytökissoja – ”Moni uskoo yhä kissan pärjäävän Suomen luonnossa”
  (vanhempi uutinen 2018, mutta edelleen ajankohtainen)
  – Kissatilanne on tällä hetkellä katastrofaalinen niin meillä kuin muilla paikkakunnilla, kun kissoja tulee koko ajan lisää, Ekholm-Martikainen sanoo.

  Kiikoisten löytöeläinpalvelusta kissoja lähtee esimerkiksi Helsinkiin ja Tampereelle – tai sinne, missä on tilaa. Viime vuonna Kiikoisten löytöeläinpalvelun kautta kulki noin 325 kissaa, mutta tänä vuonna luvut ovat jo yli 200:ssa. Määrä voi nousta vuoden loppuun mennessä jopa 400 kissaan.

  – Joka puolella nostetaan kädet pystyyn, koska tällä hetkellä kissoja on liikaa suhteutettuna vastaanottopaikkoihin.
  – Kissan saa helposti hyvin pienellä summalla tai jopa ilmaiseksi. Kuitenkin lähikuukausina kissaan voi kulua parikin sataa euroa, eikä tähän ole varauduttu.
  Yksi Ekholm-Martikaista huolestuttavista asioista on leikkaamattomien ja tunnistusmerkitsemättömien kissanpentujen ulos päästäminen taajama-alueella. Tällöin vaarana on esimerkiksi auton alle jääminen. Kissanpentu voi myös jäädä omille teilleen ja alkaa lisääntyä luonnossa. Juuri tällaiset nuoret ja leikkaamattomat kissat ovat tällä hetkellä ongelma.
  Ja sitten, asia missä ihmisten, sen "viisaimman" nisäkkään tyhmyys näyttää rumaa päätään:
  – Ihmiset kyllästyvät kissoihin, jos ne esimerkiksi mouruavat tai merkkailevat sisällä. Sitten niistä halutaan eroon.
  Kissan leikkauttaminen heti kun se on mahdollista lopettaa tällaisen käytöksen alkuunsa! Leikatut kissat eivät mourua eivätkä merkkaile pissalla.

  Muistan vuosia sitten, kun olin ulkona kuvaamassa yhtä kissoistani (valjaissa, silloinen tyttis piti kissan flexiä), joku naapuri huusi ikkunasta, että varo ettei kissa tee pissoja lähellä olevalle lasten leikkilaatikolle. Kerroin, että on huoleti, kissa ei missään nimessä tee tarpeitaan kuin kotona olevaan laatikkoon. Ja näin todella olikin, usein kun mentiin kissojen kanssa kotiin, niin kiire oli sinne omaan hiekkalaatikkoon tarpeille. Ei tullut kissoille mieleenkään tehdä tarpeita ulos.

  Kerrotaan nyt yksi kokemus kissanpissan hajusta. Eräs naapuri tuli ensimmäistä kertaa kylään. Aikansa oltuaan, hänen oli asiakseen sanottava, että hän ei oikein ymmärrä, kun meillä ei haise kissan pissa yhtään! Kerroin hänelle, että kissamme ovat leikattuja, jolloin ne eivät koskaan ole oppineet merkkaamaan pissimällä. Lisäksi hiekkalaatikkoon lorotettu kissanpissa ei leikatulla kissalla tuoksu niin voimakkaasti. Lisäksi kun käytetään hyviä kissanhiekkoja tms. niin ei, ei haise ei. Ja tästä on aikaa ties kuinka monta vuotta, kuinka paljon parempia esim. omaa suosikkiani, erilaisia mikrohiekkoja yms. nykyään onkaan.

 7. Lopuksi vielä noin yleisesti, älkää inhimillistäkö eläimiä. Mieluummin turvatkaa eläimelle sen lajityypilliset tarpeet kaikinpuolin.
  Eläinvideon kylpevä jänis voikin olla kauhusta kankea, eikä banaanipukuinen koira voi ilmaista itseään: "Mitä se kertoo meistä ihmisinä, jos nauramme muiden hädälle?"
  Erittäin hyvä kirjoitus, johon kannattaa tutustua, jos olet eläinrakas.
Toivottavasti kissat saavat tuon "universumin hallitsijoiden ja ihanan karvapalleroiden" arvoista kohtelua (ja toivottavasti eläimiä yleensäkin). Ihmisen tehtävä on jo ennakoida mahd. vaarat, tehtävät toimet yms. Annetaan kissojen viettää turvallista kissojen elämää.:tup:

Tiedän, että osa laskee kissalle hyväksi sen vapaasti liikkumisen. Mutta sitä odottaa sitten useat vaarat. Tässäkin talossa joku piti kissaansa vapaana. Tämä kissa todella teki tarpeensa lasten hiekkalaatikkoon. Otin asian jopa videolle, kun ajattelin lapulla etsiskellä kenen kissa on kyseessä, mutta siskoni sai minut jättämään asian, ettei kissa saa vihoja niskoilleen. Mutta kuitenkin, kissa kuitenkin katosi tässä yhtäkkiä. Kävikö talon runsaille lapsiperheille asia päähän riittävästi, sillä jos jopa minä, joka harvoin katselen pihalle, kuinka paljon todennäköisemmin esim. tupakoitsijat näkevät parvekkeelta kissan toimet. Vai joutuiko kissa paikallisten raakoja toimia harrastavien lapsilauman kynsiin (lähes kaikki maahanmuuttajia, joilla ei tunnu olevan mitään kunnioitusta eläimiä kohtaan, suurta hupia yrittää ajaa pyörällä lokinpoikasten päälle).

Niin tai näin: sisällä elävä kissa saa monia etuja vapaana liikkumisen vastapainoksi, joista turva on suurin. Lisäksi aina sisällä elänyt kissa, ei osaa kaivata ulos. Tottakai, esim. kesällä jos ajattelematon ihminen pitää ikkunoita liian avoinna/ilman verkkoa tms. niin toki kissa uteliaana voi joutua ulos, säikähtää jotain ja joutua hukkaan (mitäs tuossa aiemmin mainitsin, meidän ihmisten tulee ottaa huomioon asioita etukäteen, eli tässä tapauksessa ikkunoista ei kesähelteelläkään pääse ulos).

Toivon kaikille synkistä aiheista huolimatta (onhan silmät välillä avattava todellisuuteen), toivon kaikille kissanomistajille, ja etenkin heidän karvapalleroilleen todella mukavaa ja turvallista uutta vuotta.:tup:
 
Liittynyt
25.11.2016
Viestejä
1 130
@neko Meidän vanhemmalla, Kalevilla, on juurikin tuota tassuilla polkemista. Molemmat karvapyllyt on luovutettu aivan liian nuorina, nuorempaa (Tytti) piti korvikkeella syöttää kun meille tuli. Ovat surkeista oloista tulleet molemmat, olivat todella likaisia ja molemmilla tullessaan korvapunkkeja.

Kalevi on nykyisin erittäin seurankipeä, sosiaalinen "jutteleva" kissa. Tytti hieman varautuneempi, muttei normaalista käsittelystä ole enää ollut pitkään aikaan moksiskaan. Alussa mm. "loukkaantui" syliin ottamisesta (ei varttiin päästäny edes lähelle).

Ihan kunnollisia noista tuli :love:
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
@muppelo Joo, kyllä tamppaamista taitaa olla lähes kaikilla, eikä siinä mitään. Mutta joillain sitä on paljon, eikä siinäkään mitään, kun jaksaa suoda sellaista tarvitsevalle sen.

Mun mielestä maatiaiset ovat aivan parhaita kissoja. Toki roduissa on puolensa, jos esim. haluaa hiljaisen hissukan, vähän sellaisen laiskan, niin esim. ragdollit usein ovat sellaisia (oma kokemus ja juttelut räkkäreiden omistajien kanssa). Sitten toista laitaa on vaikka abessinialaiset, saa kauniin kissan, joka sitten kanssa osallistuu ihan kaikkeen.

Maatiaisista ei aina tiedä. Mutta jos kissa saa rakkautta ja huolenpitoa, niin kyllä niistä vaan hyvän kaverin saa.:love::tup:
 
Liittynyt
25.11.2016
Viestejä
1 130
@neko Kalevi on sellainen kaikkeen osallistuva maatiainen. Mukavaa 99% ajasta. Se 1% ei ole kun esim koneita kasaillessa mulla on aina asennuskissa "apuna" :lol:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
78
Leikatut kissat eivät mourua eivätkä merkkaile pissalla.
Tämän voisi tulla joku kertomaan yhdelle meidän kissoista. Asiallisesti ajallaan leikattu, mutta mouruaminen alkaa joka kevät. Samoin "merkkailee" reviiriään, mutta onneksi mitään nestettä ei tule, häntä vain heiluu.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
No ikävä poikkeus vain vahvistaa säännön.

Edit. Luin aluksi huonosti, pissaa ei siis onneksi tule. Hyvä juttu. Se lienee tärkeintä. ;)

On minulla oliut poikakissa joka oli kova tyttökissa leikattunakin astumaan. Mutta ei siitä onneksi ollut haittaa kenellekään. Ei siitä mitään tullut. :)
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
5 881
Mulla oli nuorempana pari kollia, molemmat leikattu. Silti toinen niistä ainakin jossain vaiheessa merkkaili paikkoja, mm. meikäläisen koululaukun. Tuli tietenkin huomattua vasta koulussa kun kirjat oli kosteita ja haisi kummalle. :confused2:

Samalla kollilla oli muutenkin selviä merkkejä leikkauksen toimimattomuudesta, kuten helvetin tiukka reviirivietti. Ei ollut ihan vaan yksi tai kaksi iltaa kun niitä rähinöitä tuli pihalta kuultua kun jokin vieras kissa oli pihaamme eksynyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 286
Toinen kissa ruvennut välillä ramppaamaan usein hyyskässä. Siitä erikoinen kissa ettei ole elinaikanaan syönyt koskaan märkäruokaa ja epäilen, että sillä alkanut ehkä muodostumaan jonkinlaista virtsakiven kaltaista. Tavallaan tilanne oli korjattu sillä ainakin aluksi, että vesiautomaatti toimi hyvin ja vettä oli hyvin tarjolla. Nyt kolmas vesiautomaatti menossa ja sen alkuperäinen vesipumppu hiipui ja korvike vesipumppu tehottamampi ettei saa niin hyvin vettä ulos. Laitoin nyt ihan perinteisen vesikupinkin tarjolle, jos sillä asia korjaantuisi.

Onko jotain luonnonaineita tai lääkkeitä joista voisi olla avuksi?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 260
Toinen kissa ruvennut välillä ramppaamaan usein hyyskässä. Siitä erikoinen kissa ettei ole elinaikanaan syönyt koskaan märkäruokaa ja epäilen, että sillä alkanut ehkä muodostumaan jonkinlaista virtsakiven kaltaista. Tavallaan tilanne oli korjattu sillä ainakin aluksi, että vesiautomaatti toimi hyvin ja vettä oli hyvin tarjolla. Nyt kolmas vesiautomaatti menossa ja sen alkuperäinen vesipumppu hiipui ja korvike vesipumppu tehottamampi ettei saa niin hyvin vettä ulos. Laitoin nyt ihan perinteisen vesikupinkin tarjolle, jos sillä asia korjaantuisi.

Onko jotain luonnonaineita tai lääkkeitä joista voisi olla avuksi?
Jos virtsakivistä kyse niin kyllä se lääkärikäynnin vaatii. Jos poppakonsteja on niin lääkäri kyllä kertoo.
 
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
264
Kuivaruoka-addiktio on paha, mutta siitä voi oppia pois. Vaatii vaan kärsivällisyyttä. Viime vuonna tuli aloitettua ruoanvaihtoprosessi viljattomaan ja sokerittomaan sekä saavat nykyään vain märkäruokaa. Sokeriviljahötöt saisivat olla kyllä kiellettyjä.

Juoma-astiaksi kannattaa hankkia myös lasinen, jossa on isoja kiviä pohjalla, muistuttaa lammikkoa. Myös pois ruoan läheltä ja useaan huoneeseen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
87
Kuivaruoka-addiktio on paha, mutta siitä voi oppia pois. Vaatii vaan kärsivällisyyttä. Viime vuonna tuli aloitettua ruoanvaihtoprosessi viljattomaan ja sokerittomaan sekä saavat nykyään vain märkäruokaa. Sokeriviljahötöt saisivat olla kyllä kiellettyjä.

Juoma-astiaksi kannattaa hankkia myös lasinen, jossa on isoja kiviä pohjalla, muistuttaa lammikkoa. Myös pois ruoan läheltä ja useaan huoneeseen.
Meillä toinen kissa (ragdoll) ei tahdo syödä muuta kuin kuivamuonaa. Korkeintaan kastikkeet käy nuolemassa märkäruoasta. Nykyään annammekin hänelle märkäruokien liemet ja siamilainen syö märkäruoan.

Ollaan kokeiltu vaikka mitä lihoja ja märkäruokia, mutta mikään ei tunnu herraa kiinnostavan. Sama homma ollut pentuiästä asti. Meidän siamilainen on taas täysin päinvastainen tapaus, sillä hän syö aivan kaiken - myös ihmisten ruoat, jos niitä jää pöydälle.

Edit: Me syötämme lähinnä viljattomia kuivaruokia (Pure natural, Canagan & Applaws) meidän kissoille. Noi tuntuu maistuvan ja ravintoarvot näyttää ihan hyviltä vrt. Markettiruoka
 
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
264
Onko muuten koko ajan tarjolla? Kiinteät ruokailuajat ovat toimineet omien kissojen kohdalla hyvin.

Ja kuinka paljon märkää on sekoitettu kuivan sekaan? Itse aloitin alle grammasta. Toisen kissan kohdalla prosessi on kestänyt 5-6 kk (nykyään menee 70 % uutta ruokaa vanhan sekaan), joten pitkää pinnaa tämä vaatii.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
Myös pois ruoan läheltä ja useaan huoneeseen.
Tämä on tärkeä vinkki.:tup: Joskus todella tärkeä, moni kissa ei jostain syystä pidä, että vesikuppi on ruoan lähellä. Ja useita astioita. Toki siinä on hommaa vaihdella enemmän, mutta lopulta pieni työ tärkeän työn hyväksi.

Tottakai poikkeuksia on tuon sijoittelun suhteen, kaikki ei välitä, mutta kannattaa kokeilla sijoittaa.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
Olen kuullu saman, onneksi meidän karvapyllyt ei ole asiasta millänsäkään.
Niinpä. Tämä vain korostaa, kuinka kissojen kanssa vaaditaan yritteliäisyyttä; Yhtä varmaa vastausta kaikkia kissoja koskien harvoin on. :)
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
287
Meillä on juurikin Dietti nappulat kun normaaleilla yks kissoista lihosi n1.5 kg viikossa :jd:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 286
Meillä on juurikin Dietti nappulat kun normaaleilla yks kissoista lihosi n1.5 kg viikossa :jd:
Meillä myöskin, kun toinen kissa alkoi sen jälkeen ahmimaan kuin sika, kun toinen kissa tuli taloon. Harrastaa samalla bulimiaa niin ne nappulat löytyy lattialta. Parempi pitää ruokakuppi aina täynnä niin ei lähde kisasyöpöttely käyntiin.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
287
Meillä myöskin, kun toinen kissa alkoi sen jälkeen ahmimaan kuin sika, kun toinen kissa tuli taloon. Harrastaa samalla bulimiaa niin ne nappulat löytyy lattialta. Parempi pitää ruokakuppi aina täynnä niin ei lähde kisasyöpöttely käyntiin.
Tuttu tunne. Meidän vanhin maatiainen 12vuotias hotkii kaiken ruuan ja 5min ugh ugh plaaah :mad: aina jos ei huomaa olla hillitsemässä sen syömistä. Ragdolli syö onneksi rauhallisesti naksuja, applaws lohta ja schesir lohta viimeiset 3v. Maatiaiset syö kyllä kaiken muun paitsi tölkkiruuan.

Outona asiana syövät mieluummin kaikki salaattia kuin ruohoa :D
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
Voihan prkle. Aina löytyy älykääpiöitä.:facepalm:
yle.fi sanoi:
Naapureita kuultaessa neljällä ei ollut huomauttamista, mutta kaksi naapuria huomautti, ettei eläintarhaus kuulu kaupunkialueelle. Suunnittelujaoston mukaan toiminnasta ei aiheudu lähiympäristölle haittaa, eikä aiempi toiminta Palosaarella ole häirinnyt naapureita.
Sydän puuttuu tällaisilta. Tuo kissanhoitola ei aiheita ulos mitään haittaa, ei ne kissat siellä ulkona juokse. Olisi taas saunan taakse vietävää...:rage:
 
Liittynyt
18.06.2018
Viestejä
205
Meillä on kotona pyhä birma joka on erittäin halukas luontoon ja varsinkin syömään ruohoa. Ongelma, että tämä ollessaan 2v karkasikin puoleksi vuodeksi omille teilleen eli jos sen vapaasti päästää ulos niin sille tielle jää. Nykyään ~10v

Muutettiin 2019 alussa omakotitalon maatasoon. Eli kissa näkee ulos / nurmikkoa. Nykyään huutaa joka asiasta, ennen mouruaminen oli sellaista 1krt/viikko kun nyt tuntuu olevan valveillaoloajasta 5min välein. Ei tää nyt muuten haittaa, mutta öisin sietämätöntä. Eli ollaan jouduttu laittaa kylppäriin yön ajaksi- missä mouruaa sitten 8h putkeen ja raapii ovea mutta emme sentään herää siihen. Ollaan kokeiltu feromonit ja kaikki iltajuoksutukset/ulkoilut mutta eipä herra tunnu enää oppivan. Ennen nukkui meidän kanssa hipihiljaa jalkopäässä kiltisti koko yön.
 
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
264
Kuinka paljon leikitätte tai tarjoatte virikkeitä kissalle? Olisko mahdollisesti tylsää vaan jos maukuu jatkuvasti?

Ja kissaahan ei "heitetä" ulos, vaan käytetään valjaita.
 
Liittynyt
18.06.2018
Viestejä
205
Tylsyyttä veikkailtu mutta nimenomaan ulos hän pyrkii. Aluksi tehtiin oikein erikseen siten, että leikitettiin kissaa reippaasti ennen nukkumaanmenoa ja auttaahan se vähän - parin tunnin päästä alkaa taas se maukuminen kuitenkin. Ja raapii ulko-ovia ym. Meillä on takapihalla aidat niin päästetään sinne, mutta ei tietty yöksi voi jättää.
 
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
264
Jotkut kissat ovat enemmän ulkokissoja kuin toiset. Onhan ulkokäyttöön tarkoitettuja kissanpesiä joissa on lämmitys/eristykset (tai luukku oveen).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 592
Meillä on kissa joka ulos päästyään maukuu sitten joka päivä sinne takaisin kunnes taas on vieroittunut ulkoilmasta. On käytetty siis valjaissa kesäisin ja on ollut sisäkissa koko elämänsä. Ei kuitenkaan mourua kokoaikaa, mutta toisena lieveilmiönä hyppii oven kahvaan ja avaa esim. sisemmän ulko-oven itse. Myös kotia tultaessa yrittää juosta ohi käytävään vaivihkaa. Sitten kun syksy ja talvi tulee niin ei olla käytetty ollenkaan ulkona ja yleensä tuo käytös loppuu parissa viikossa.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
123
Ollaan kissan kanssa asuttu nyt 5v samassa kaksiossa, ollaan siis kuin paita ja perse (kissan mielestä) eli seuraa mua joka paikkaan ja nauttii kun olen kotona. Nyt olisi tarkotus muuttaa pieneen kaksioon, jossa ei ole ovea makuuhuoneen ja olkkarin välissä vaan 80cm rako.

Tämä ei siis koskaan ole ymmärtänyt miksi meen nukkumaan, vaan osaa jopa aavistaa milloin se ehkä tapahtuu ja menee sängyn alle piiloon, ettei joutuisi pois makkarista, vaikka joka kerta joutuukin ja suljen siis oven yöksi.

Jos meen nukkumaan kun kissa on huoneessa, niin se innostuu ja alkaa puremaan varpaita, kaivautuu peiton alle ja kynsii sieltä.

Joskus aamuisin kun hän kuulee heräämisen ääniä tai mulla soi kello, niin kuuluu heti kurnaus ja odottelee/pötköttelee oven takana, ei kuitenkaan lonksuta ovea tai muuten enempää häiriköi.

Voiko tuon jotenkin opettaa nukkumaan samassa tilassa tai jättämään mut rauhaan nukkuessani? En halua lukita mihinkään kylppäriin (joskin tuo voisi muodostua lempipaikaksi koska lattialämmitys) Tullut siis ihan pentuna mulle ja aina olen nukkunu makkarin ovi kiinni

Tuossa vielä linkki hessun instaan: Hessu The Cat (@ghettohessu) • Instagram photos and videos
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
478
Onko misullasi lempipaikkaa missä nukkuu mielellään; tyynyä tms. Voit tuoda sen makkariin ja yrittää ohjata sinne.
Luulen kuitenkin, että misun ja sinun unirytmi poikkeaa niin paljon, että helpointa vaan nukkua eri huoneissa.

Itse nukun myös makkarin ovi kiinni yöaikaan. Joskus annan päivätorkuilla kömpiä viereen, mutta varsinkin ragdolli saattaa alkaa leipoa partaa kesken makoisien unien. Toinen juttu se tuijotus, kun kaksi paria killittää pimeässä huoneesssa miettien jos mitä kepposia. Muutenkin meidän kissoilla alkaa se leikkiminen ilta-yöaikaan iltaruuan jälkeen. Ravaavat pari tuntia ja löytyvät aamuyöstä milloin mistäkin nukkumasta. Paksukarvaisempi tykkää viileistä pakoista: lattialla, wc-lavuaarista ja ikkunalaudalta näin talvisin. Toi sileäkarvaisempi sitten pitää lämpöisistä paikoista: sauna, kaikki peitot ja pesät.

Näillä on sitten eri luonteet ja läheisriippuvainen on kuin koira ja ei sellaista hommaa ettei viiksikarvat väpättäen ole tassuilla osallistumassa. Toinen onkin kuin johtaja toimistossa ja seuraa katonrajasta alamaisiaaan puuhissa.

2019-07-24 05.14.18.jpg2020-02-02 21.01.11.jpg
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
Meillä on takapihalla aidat niin päästetään sinne, mutta ei tietty yöksi voi jättää.
Kissasta riippuen, saa olla aika hyvin nimenomaan kissojen karkuun estämistä varten tehty aita, etteivät lähde halutessaan tutkailemaan mitä muualta löytyy. :)

Mietin esim. rakasta Pontus -vainaata :cry: (vieläkin aivan palasina ystävän lähdöstä, tämän vuoksi ollut hiljaista, mikään ei kiinnosta. Paras/rakkain kissa ikinä, vaikka yleensä ei muka voi nimetä rakkainta lemmikkiään tai jotain), kissa joka käytännössä meni mistä vain. Uskomaton katti. Hän näytti elämänsä aikana 4 eri asunnossa yhtä sun toista opettavaista, mitä kissa osaa avata, minne voi mennä vaikka tyhmät omistajat pitivät sitä mahdottomana yms. Nyt tiedän. Niin, sellaista aitaa, josta tämä kaveri ei olisi mennyt, olisi pitänyt tehdä huolella ja rahalla, käytännössä kai suuri häkki.

Ja ensimmäinen kissa elämässäni, jolla mikään kauluri ei pysynyt päässä. Kokeiltu 4 eri kaulurilla. Korkeintaan minuutti, niin kauluri oli huitsin nevadassa. Pieni pää ja muutenkin Houdini. Pysyvä kauluri olisi luultavasti lopettanut sitten koko kissan. Oli siinä suunnittelemista. Ja tomera kaveri oli ja ns. maatiainen (olen tarinat kertonut, löytökissa). Rotukissoissa osasta tietää, joiden suhteen yleensä pitää miettiä asioita etukäteen (kaikki vilkkaat ja seuralliset rodut esim. itämaiset, abyt yms, jotka katsovat miten sinä vedät laatikon auki, ja tekevät sitten samoin, tätä Pontus-vainaa harrasti paljon, aikaisi mitä halusi, muut mitä osaavat. Sitten on laiskemmat rodut räkkärit, persialaiset, jotka pääosin makoilevat, niiden kanssa on helpompi miettiä esim. karkamisen estämistä.

Tutuilla on kaksi ragdollia, jotka eivät varmaankaan karkaisi vaikka asunnosta puuttuisi seinät. Kesäisin parvekkeella ei ole mitään estettä, mutta eivät vain lähde. Edes parvekkeen kaiteelle eivät ole koskaan hypänneet. Ja tämä "flegmattisuushan" on ko. rodun ominaisuus. Tarkoitus ei ole arvostella ketään, mutta tilanteet riippuu niin monesta asiasta. Itsellä ollut suurin osa vilkkaita kissoja, jotka ovat menneet heti tutkimaan kun tilaisuus sattuu eteen, moni läheltä piti tilanne opetti tarkaksi. Yksi kissoista oli lähes kokonaan jyrkyllä räystäällä, äkkiä varovasti ettei säikähdä, takaruumiista kiinni. Olisi taatusti tippunut, 5. kerros, huono ennuste. Meidän ihmisten pitää olla ennakoivia.

Pahoittelut, tikusta asiaa. Mietin vain jo tulevaa hellekesää, miten ihmisiltä katoaa kissoja, omistajille ei tule mieleen, ettei esim. ikkunaa voi pitää kuin vähän raollaan, jos omistaa uteliaan kissan...

Edit. Lisätään vielä, että yksilöitä on kaikissa roduissa. Ja muutenkin, elämäni aikana, yksikään kissa ei ole persoonaltaan ollut samanlainen. Siksi Pontuksen lähtö kouraisee niin saakutisti, koskaan ei tule samanlaista vastaan enää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
5 881
Kissasta riippuen, saa olla aika hyvin nimenomaan kissojen karkuun estämistä varten tehty aita, etteivät lähde halutessaan tutkailemaan mitä muualta löytyy. :)

Mietin esim. rakasta Pontus -vainaata :cry: (vieläkin aivan palasina ystävän lähdöstä, tämän vuoksi ollut hiljaista, mikään ei kiinnosta. Paras/rakkain kissa ikinä, vaikka yleensä ei muka voi nimetä rakkainta lemmikkiään tai jotain), kissa joka käytännössä meni mistä vain. Uskomaton katti. Hän näytti elämänsä aikana 4 eri asunnossa yhtä sun toista opettavaista, mitä kissa osaa avata, minne voi mennä vaikka tyhmät omistajat pitivät sitä mahdottomana yms. Nyt tiedän. Niin, sellaista aitaa, josta tämä kaveri ei olisi mennyt, olisi pitänyt tehdä huolella ja rahalla, käytännössä kai suuri häkki.

Ja ensimmäinen kissa elämässäni, jolla mikään kauluri ei pysynyt päässä. Kokeiltu 4 eri kaulurilla. Korkeintaan minuutti, niin kauluri oli huitsin nevadassa. Pieni pää ja muutenkin Houdini. Pysyvä kauluri olisi luultavasti lopettanut sitten koko kissan. Oli siinä suunnittelemista. Ja tomera kaveri oli ja ns. maatiainen (olen tarinat kertonut, löytökissa). Rotukissoissa osasta tietää, joiden suhteen yleensä pitää miettiä asioita etukäteen (kaikki vilkkaat ja seuralliset rodut esim. itämaiset, abyt yms, jotka katsovat miten sinä vedät laatikon auki, ja tekevät sitten samoin, tätä Pontus-vainaa harrasti paljon, aikaisi mitä halusi, muut mitä osaavat. Sitten on laiskemmat rodut räkkärit, persialaiset, jotka pääosin makoilevat, niiden kanssa on helpompi miettiä esim. karkamisen estämistä.

Tutuilla on kaksi ragdollia, jotka eivät varmaankaan karkaisi vaikka asunnosta puuttuisi seinät. Kesäisin parvekkeella ei ole mitään estettä, mutta eivät vain lähde. Edes parvekkeen kaiteelle eivät ole koskaan hypänneet. Ja tämä "flegmattisuushan" on ko. rodun ominaisuus. Tarkoitus ei ole arvostella ketään, mutta tilanteet riippuu niin monesta asiasta. Itsellä ollut suurin osa vilkkaita kissoja, jotka ovat menneet heti tutkimaan kun tilaisuus sattuu eteen, moni läheltä piti tilanne opetti tarkaksi. Yksi kissoista oli lähes kokonaan jyrkyllä räystäällä, äkkiä varovasti ettei säikähdä, takaruumiista kiinni. Olisi taatusti tippunut, 5. kerros, huono ennuste. Meidän ihmisten pitää olla ennakoivia.

Pahoittelut, tikusta asiaa. Mietin vain jo tulevaa hellekesää, miten ihmisiltä katoaa kissoja, omistajille ei tule mieleen, ettei esim. ikkunaa voi pitää kuin vähän raollaan, jos omistaa uteliaan kissan...

Edit. Lisätään vielä, että yksilöitä on kaikissa roduissa. Ja muutenkin, elämäni aikana, yksikään kissa ei ole persoonaltaan ollut samanlainen. Siksi Pontuksen lähtö kouraisee niin saakutisti, koskaan ei tule samanlaista vastaan enää.
Pontus "The Houdini". :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 286
Sen takia on kaksi kissaa, että ovat kavereita keskenään, mutta silti ihminen näyttää parhaimmalta kaverilta. Liittyykö sitten reviireihin. Jossain dokumentissa tuli juttua kissojen reviireistä ja kyllä ovat natseja toisilleen ja etenkin ulkokissat. Ei näillä niin paha hierarkia ole koskaan ollut, kun ovat leikattuja molemmat. Eka kissa on ollut alusta asti suvaitsevaisempi tähän päivään saakka. Kun eka kissa oli emona niin ei se juurikaan kurmottanut toista kissaa, mutta kun tilanne meni toisinpäin niin nuorempi kissa ajoi emona toisen kissan usein eteiskaappiin ja siellä oli sitten tunti tolkulla piilossa. Veikkaan, että jos vanhempi kissa ei olisi noin rauhallinen vaan kuten toinenkin eli tappelun haluinen niin olisi pahempi tilanne ollut.
Kyllä ne selvästikin on kait "leikkitapellut", kun karvatuppoja löytynyt. Ei mitään sähinä rähinää ollut, mitä nyt tuo eteiskaappi tapaus.

Vanhemmiten näyttävät sietävän toisiaan paremmin, että voivat olla ihan samassakin paikassa. Välillä on vaan koomisia tilanteita, kun isompi vanhempi kissa aikoo mennä vakiopaikalleen niin siellä voi ollakin tämä toinen niin ihmettelee siinä jonkun aikaa kaula ja korvat pystyssä kuin mikäkin Grumpy Cat. Lähtee sitten johonkin toiseen paikkaan.

Silti tuo isompi vanhempi kissa vetää ihmistä kynsillä nahan läpi, jos sitä tulee häiriköimään. Pienempi ei ole käyttänyt kynsiä koskaan vaan samanlaisessa tilanteessa häipyy paikalta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 286
Tutuilla on kaksi ragdollia, jotka eivät varmaankaan karkaisi vaikka asunnosta puuttuisi seinät. Kesäisin parvekkeella ei ole mitään estettä, mutta eivät vain lähde. Edes parvekkeen kaiteelle eivät ole koskaan hypänneet. Ja tämä "flegmattisuushan" on ko. rodun ominaisuus. Tarkoitus ei ole arvostella ketään, mutta tilanteet riippuu niin monesta asiasta. Itsellä ollut suurin osa vilkkaita kissoja, jotka ovat menneet heti tutkimaan kun tilaisuus sattuu eteen, moni läheltä piti tilanne opetti tarkaksi. Yksi kissoista oli lähes kokonaan jyrkyllä räystäällä, äkkiä varovasti ettei säikähdä, takaruumiista kiinni. Olisi taatusti tippunut, 5. kerros, huono ennuste. Meidän ihmisten pitää olla ennakoivia.

Pahoittelut, tikusta asiaa. Mietin vain jo tulevaa hellekesää, miten ihmisiltä katoaa kissoja, omistajille ei tule mieleen, ettei esim. ikkunaa voi pitää kuin vähän raollaan, jos omistaa uteliaan kissan...
Yhdeltä karkasi parvekkeen kautta ragdoll ja löytyi puolen vuoden päästä aika läheltä. Mökillä viihtyi, kun sai olla luonnossa, mutta se koitui sen kohtaloksi, kun kyy puri. Jäi jopa sinne yksikseenkin oleilemaan niin kuin tuollakin kertaa.
Kuitenkin tuolla näin yksinkertaisen patentin parvekkeella, että katiska verkkoa vaan ja ei edes ihan ylös asti ollut laitettu. Sen verran löysää verkkoa, että tuskin kiinnostaa kovin usein kokeilla kiipeilemistä. Minkkiverkko pitäisi laittaa loppuun asti. Katiska parempi niin ei käy niin pahasti silmään, kun isommat aukot.
 
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
214
Huolestunut olo.. Vein uros kissani (3v) lääkäriin kun kisu on alkanut kuolaamaan viimeaikoina sekä maiskuttamaan suutansa. Syy selvisi nopeasti ikenet pahasti tulehtuneet ja hammaskiveä reilusti. Ajanvarauksen nukutus suuhoitoon sain vasta kuukauden päähän. Hätäapuna kissa sai kipulääke/antibioottikuurin.

Onko vinkkejä kuinka annetaan oraaliliuos ilman taistelua? Tänään annoin ensimmäisen kipunesteen ruiskulla niin eihän siitä mitään meinannut tulla, osa meni suuhun ja osa ei. Kissa koittaa pomppia karkuun tosissaan kun ottaa esim päästä/niskasta kiinni lääkkeen antoa varten ja se suu pysyy kiinni! Melkonen show ei herranjumala sentää..

Lisäksi huolestuttavampi pommi tuli vielä kun lääkäri kuunteli kisun sydämmen kuunteli todella tarkasti ja ilmoitti että kissan sykkeessä on jotain outoa, sano kuulevansa rytmihäiriöitä mutta ei osannut sanoa onko vakavaa vai ei.. Suositteli sydämmen röntgeniä. Kun olen tälläinen köyhä opiskelija niin en millään pysty hoidattamaan noita samanaikasesti vaikka niin lääkäri suositteli. Ensiksi suu operaatio kustannusarvio noin 300e ja sitten sydänultra 200e kunhan saan rahat siihen kokoon.
 
Liittynyt
26.02.2019
Viestejä
109
Käärii kissan pyyhkeen sisään niin ei luulisi pystyvän pyristelemään paljoa vastaan. Itsellä helppo kissa kaikkien tuollaisten suhteen, mutta on tuota muistaakseni joskus tullut kokeiltua.

Ja mitä noihin eläinlääkäri kuluihin tulee, niin meillä meni parin vuoden aikana 20k eläimiin... Nytkin hakemassa kissaa, niin laskun arvio n. 800-1000€. Et sillein. Olisi joskus pitänyt tajuta laittaa tuollainen klinikka pystyyn.

PS. Luulisi että on muitakin eläinlääkäreitä ketkä voi hammaskiven poistaa, niin ei tarvitse niin kauaa kärsiä.
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
217
Opiskelijana ja miksei muutenkin, kannattaa kyllä harkita vakuutuksen ottamista kissalle. Omavastuu toki jää maksettavaksi, ja vakuus lienee huntin-pari vuodessa, mutta tuo ainakin mielenrauhan vaikka kissa ei koskaan sattuisikaan sairastumaan.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
5 881
Opiskelijana ja miksei muutenkin, kannattaa kyllä harkita vakuutuksen ottamista kissalle. Omavastuu toki jää maksettavaksi, ja vakuus lienee huntin-pari vuodessa, mutta tuo ainakin mielenrauhan vaikka kissa ei koskaan sattuisikaan sairastumaan.
Ja se vasta kallista onkin, jos sattuu. On joko oltava rahaa säästössä, vakuutus tai nukutus.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 644
Onko vinkkejä kuinka annetaan oraaliliuos ilman taistelua? Tänään annoin ensimmäisen kipunesteen ruiskulla niin eihän siitä mitään meinannut tulla, osa meni suuhun ja osa ei. Kissa koittaa pomppia karkuun tosissaan kun ottaa esim päästä/niskasta kiinni lääkkeen antoa varten ja se suu pysyy kiinni! Melkonen show ei herranjumala sentää..
Kissa varmaan tuollaisessa tapauksessa tulee kääriä pyyhkeeseen tms. Tosin, tästä kissa alkaa jo pelkäämään/arvaamaan mitä on tulossa. Tälle ei taida voida juuri mitään.

Mutta itse kissaani useasti lääkinneenä, oli onneksi helppo tapaus, ei tarvinnut pitää yleensä kiinnikään (luotti minuun täysin, kun kissalla oli säännöllinen, jokapäiväinen lääkitys), haluan korostaa, että anna pieniä määriä nestettä kerralla, siis esim. 2 ml ruiskusta pari palkkia. Mieluummin liian vähän, kuin niin, ettei kissa saa nieltyä, tai kissalle tulee paniikki, ettei saa henkeä/nieltyä. Pidä hetki väliä.

Tärkeää olisi, jos itse olisit mahd. rauhallinen, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Itse tein niin, että laitoin kissan suupielestä ruiskun kissan suuhun niin, että ruiskun pää oli aavistuksen ylöspäin (ettei suihkuteta suoraan nieluun), sitten tein liikkeen, kuin olisin tehnyt jotain, jolloin sain kissan alkamaan tekemään nielemisliikkeitä, sitten vasta erittäin pieni määrä. Näin siksi, että neste menee varmasti oikeaan osoitteeseen, eikä hengitykseen. Toimi vuosia.
 
Liittynyt
04.11.2016
Viestejä
140
Opiskelijana ja miksei muutenkin, kannattaa kyllä harkita vakuutuksen ottamista kissalle. Omavastuu toki jää maksettavaksi, ja vakuus lienee huntin-pari vuodessa, mutta tuo ainakin mielenrauhan vaikka kissa ei koskaan sattuisikaan sairastumaan.
Hammassairaudet on vakuutuksissa aika usein karsittu pois, ellei ole tapaturmasta johtuva. Eli @Lager7 tapauksessa ei olisi iloa. Myöskään sydämen tutkimuksia ennaltaehkäisynä tuskin menee läpi. Ainakaan meidän omassa Tapiolan vakuutuksessa ei muistaakseni olisi mennyt. Joskus pläräsin sitä tarkasti.
Toisen kissan osalta kyllä vakuutuksen noin neljä vuosimaksua saatiin kulutettua heti ekan vuoden aikana, kun pennulla oli aika paha giardia vaikka oli madotettu.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
83 886
Viestejä
1 725 829
Jäsenet
37 209
Uusin jäsen
ZPA

Hinta.fi

Ylös Bottom