Kissat, nuo universumin hallitsijat ja ihanat karvapallerot

Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
220
Hammassairaudet on vakuutuksissa aika usein karsittu pois, ellei ole tapaturmasta johtuva. Eli @Lager7 tapauksessa ei olisi iloa. Myöskään sydämen tutkimuksia ennaltaehkäisynä tuskin menee läpi. Ainakaan meidän omassa Tapiolan vakuutuksessa ei muistaakseni olisi mennyt. Joskus pläräsin sitä tarkasti.
Toisen kissan osalta kyllä vakuutuksen noin neljä vuosimaksua saatiin kulutettua heti ekan vuoden aikana, kun pennulla oli aika paha giardia vaikka oli madotettu.
Hyvä tietää, sääli jos noin on. Siltikin kannattava hankinta omasta mielestä etenkin jos ei rahaa muuten ole, vaikka toki vakuutusmaksu tuntuu suurelta ja turhalta jos ei mitään satu. Se vasta olisikin kamalaa jos kissa sairastuisi ja se pitäis nukuttaa pois koska ei ole varaa hoitaa.

Eikös noita voi osamaksulla tosin hoitaa? Eläinlääkärikuluja siis.
 
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
214
Eikös noita voi osamaksulla tosin hoitaa? Eläinlääkärikuluja siis.
Tietysti useat paikat tarjoaa jotain osamaksuja, mutta se edellyttää että on luottotiedot kunnossa. Kuten itselläni ja lähes 400 000 suomalaisella näin ei ole.. Jokuhan vois tähän kommentoida että miksi ottaa lemmikki jos ei siitä pysty huolehtimaan esim lääkärireissujen kalliiden hintojen takia.. Itsellä kun kissan hankin ni oli vielä työpaikka ja asiat ihan kunnossa. Lemmikki kuitenkin on vuosia ja vuosia siinä rinnalla ni monenlaisia asioita voi sinä aikana tapahtua
 
Liittynyt
04.11.2016
Viestejä
140
Itse olen lähinnä miettinyt pitäisikö luopua koko vakuutuksesta. Kahdella kissalla nyt ollut alusta alkaen, toisen osalta saatu hyöty ensimmäisenä vuotena. Meni luonnollisesti sunnuntain päivystyksessä hätäleikkaukseen. Epäiltiin suolitukosta, mikä olikin sitten todella paha giardia. Pentu oli vasta kaksi viikkoa meillä ollut, eikä giardiaa löytynyt kummankaan kasvattajan kotoa. Eli jostain se pompahti meille, mysteeriksi jäi mistä.

Toisen osalta ei ole tarvittu vakuutusta ollenkaan.

Nykyään elämäntilanne on sen verran vakavarainen, että rahat riittäisivät sunnuntain hätäleikkauksiinkin.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
5 919
Kävin juuri tupakalla kerrostaloni pihalla. Naapurilta kissa karussa. Sitä mirriä jahdattiinkin sitten kahteen pekkaan ~20 min pimeässä ja kissan väritys tietenkin tummanharmaa. :D

Karkulainen saatiin kiinni vihdoin. Tuntia aiemmin kävin edellisen kerran tupakalla ja naapuri juuri toi mirrin ulkoilemaan. Ei halunnut ulos vaan takaisin sisälle. Karkuun päästyään sisälle meno ei kiinnostanut enää lainkaan vaan piti nauttia uudesta vapaudesta. Saamarin mirrit. :srofl:
 
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
214
Päivitystä tonne ylempään tekstiini jossa kerroin kissani hammas/suuongelmista. Eilen sitten rakas kissani kävi hammashoidossa oli paha ien/suutulehdus päällä yhteensä 6 hammasta poistettiin ja vielä pitää muutama hampaanpoisto suorittaa mutta ne jäi seuraavaan kertaan kunhan saan rahaa hankittua.
Tämä ensimmäinen hammasremontti lääkkeineen maksoi 313e. Kyllä oli kissa sekasin kun heräs lähes 5h unien jälkeen, nyt aamulla se on jo pirteä ja ruokakin maistuu normaalisti.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 645
Hammasjutut on hirmu tärkeitä, ja pitäisi tarkistuttaa kisun hampaat vähintään joka toinen vuosi. Näin välttäisi suuremmilta remonteilta, ja ennen kaikkea kissa kärsimykseltä ja vaikeilta tulehduksilta. :itku:

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan.:tup: Mutta ihan oikeasti, jos rakastatte kissojanne, tarkistuttakaa/hoidattakaa ne hampaat ajoissa.
 
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
214
Parempi myöhään kuin ei silloinkaan.:tup: Mutta ihan oikeasti, jos rakastatte kissojanne, tarkistuttakaa/hoidattakaa ne hampaat ajoissa.

Tämä! Suosittelen kanssa kyllä jokaiselle vaikka ei mitään oireita olisikaan niin käykää hoidattamassa/tarkistuttaa ihan pelkkä hammaskivikin. Itse en osannut laisinkaan kuvitella miten pahaksi oli jo päässyt kun ei mitään merkkejä antanut ennenkuin sitä kuolaa alkoi tulemaan suupieliin sitten oltiikin jo niin pitkällä että hampaita joudutaan poistamaan.

Oma kissa on 3v ja lääkäri epäili jonkun viruksen jonka nimeä en nyt muista altistavan nuoret kissat näille ien/suutulehduksille. Että vaikka kissasi olisi nuori se ei sitä kerro ettei voisi olla hammasremontin paikka.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 645
Heh. Aika paljon samaa näköä.:) Mistä päin kisu on? Omani on löytynyt 2010 Helsingin Kalliosta auton alla miukumassa ihan liian pienenä, n. 8-10 vko iässä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 594
Meidänkin 11 vuotias Aku-kissa oli vastikään hammashuollossa ja siltä poistettiin melkein kaikki sivuhampaat molemmilta puolilta. Operaatio kesti yli 4h ja hinta oli yli 680€. Kissaa on käytetty aktiivisesti paikallisella eläinlääkärillä muiden sairauksien takia ja siellä huomattiin 1 hampaan haljenneen, joka sitten johti siihen että kissa vietiin Ouluun hammas-spesialistille ja vasta röntgen kuvasta paljastui, että monta muutakin hammasta piti poistaa, koska vika oli juurissa eikä siis suoraan näkyvillä. Pelkkä hammaskiven poisto ja eläinlääkärissä käynti ei siis välttämättä paljasta kaikkia hammasongelmia, vaan voi tarvita myös sitä röntgen-kuvausta.

Viikko tämän hammasoperaation jälkeen samainen kissa alkoi yhtäkkiä ontua vasenta takajalkaansa. Lähdettiin käymään nopeasti kunnan eläinlääkäripäivystyksessä ja siellä epäiltiin jalan venähdystä ja tarkempaa tietoa ei saanut koska siellä ei ollut röntgeniä. Jalka kuitenkin seuraavana päivinä turposi, liikkuminen huononi ennestään ja saatiin seuraavalle päivälle eläinlääkäristä aika röntgeniin.

Röntgenissä ei löydetty jalasta tai selästä murtumia, mutta eläinlääkäri epäili selän välilevyssä ongelmaa. Vaihtoehtoina olisi ollut lähteä magneettikuvauksiin ja neurologiaan erikoistuneelle eläinlääkärille (joita ei kovin läheltä löytyisi), kokeilla lääkehoitoa ja valmistautua mahdollisesti lopettamaan kissa. Lääkehoito aloitettiin heti ja magneettikuvausta harkittiin, mutta siihen ei olisi rahat riittäneet ja vaikka olisi jostain ne saatu kasaan niin viimeistään jatkotoimenpiteisiin (leikkaus) ei olisi ollut varaa. Kissa oli tässä vaiheessa melkein liikuntakyvytön, ei pystynyt varamaan jalalle ollenkaan painoa.

Nyt tästä episodista on kulunut lähes viikko ja lääkkeet on auttaneet niin paljon, että kissa tekee taas kaikkea mitä normaalistikin eikä jalassa ole enään turvotusta. Liikkumista ja hyppäämistä edelleen yritetään rajata, mutta se on aika hankalaa noin virkeän kissan kanssa eikä hän häkissäkään viihdy kovin kauaa vaan alkaa pureskelemaan metallista häkin ovea. Kävelystä on vielä huomattavissa hyvin pientä ongelmaa/ontumista, mutta se voi johtua myös siitä että jalasta on hävinnyt paljon lihasmassaa. Lääkitystä jatketaan vielä reilun viikon ajan seuraavaan eläinlääkärikäyntiin asti ja toivottavasti kissa on siihen mennessä toipunut kokonaan. Lääke mitä kissa saa on jonkin sortin epilepsia-lääke ja ihmisille tarkoitettu (+kipulääkitys). Hyvin vähän netistäkään löytyy mitään tietoa vastaavista tapauksista, kun tuntuu että koirien selkäongelmia on tutkittu enemmän kuin kissojen.

Tässä on jo viime vuodesta asti huomannut että kuinka hyvä olisi olla se eläinvakuutus, meilläkin on yhteensä kolme kissaa jotka eivät sitä enään saa. Sillä olisi tähän mennessä säästetty jo monta euroa, joten suosittelen kyllä lämpimästi ottamaan ennen kuin kissa täyttää 7v tai sillä todetaan mitään sairauksia. :thumbsup:

20180329_181727.jpg
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 645
Voimia sulle @mikkelson ja Akulle. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Tietenkin erityisesti olisi ollut hyvä jos olisi selvinnyt mistä johtui. Mutta pääasia nyt että kisu voi paremmin.

Vakuutus kannattaa ottaa, jos vain saa. Mieluummin maksaa vaikkei tarvetta olisikaan koskaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 000
Viestejä
1 728 678
Jäsenet
37 310
Uusin jäsen
jonilandia

Hinta.fi

Ylös Bottom