Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mikä rotu?
Pyhä birma. Pitkään oon katellu, et rohkeesti noi tiput tulee partsille vaikka kissa on paikalla väijymässä.Mikä rotu?
Välillä kyllä omituisen lähelle tulevat kieltämättä t. Kissa sylissä tapapihalla ollessa ja orava kulki ohi reilun metrin päästä. en olisi huomannut muuten, mutta kissan reaktio paljasti, että jotain kiintoisaa oli takananiPyhä birma. Pitkään oon katellu, et rohkeesti noi tiput tulee partsille vaikka kissa on paikalla väijymässä.
Pitkään oon katellu, et rohkeesti noi tiput tulee partsille vaikka kissa on paikalla väijymässä.
Mulla oli pari kattia kerrostalon kuudennessa kerroksessa ja kesällä parvekkeen ovi oli auki. Nämä pikkutiikerit nappasi kaksi pääskyä kiinni lennosta jollain tapaa. Toinen pelastui, toinen ei. Ei vieläkään aukea miten se onnistui putoamatta parvekkeelta ja huomioiden pääskyjen tolkuttoman lentonopeuden.90-luvulla meillä oli kissa parvekkeella, lattialla ja lintu kirjaimellisesti lensi kaiteen yli ja syöksyi kissan suuhun. Kissa sitten iski suun kiinni ja hyökkäs sisälle. Lintu pääsi karkuun ja sen jälkeen olikin täysi työ saada se lentämään ulos parvekeen ovesta.
Se alku tapahtui niin älyttömän nopeasti, pari sekuntia siitä kun lintu lensi kaiteen yli siihen että se oli kissan suussa sisällä, että ei mitään toivoa reagoida mitenkään.
Kannattaa asentaa verkot yms. jotka estävät lintujen pääsyn parvekkeen puolelle.
Mulla on muuten verkotettu, mutta katto auki. Jos toi nyt toisen linnun vielä nappaa, niin pitänee askarrella katto myösKannattaa asentaa verkot yms. jotka estävät lintujen pääsyn parvekkeen puolelle.
Siinä voi käyttää luovuutta. Mattoveitsellä kolo, ja jos haluaa luukun niin vaikka joku rätti luukuksi niiteillä tjsp.
yle.fi sanoi:Joanna Jokisen Arvottomaksi nimeämää pentua ei pystytty pelastamaan.
"Ja niin pienen pieni kissa, vain muutaman viikon ikäinen, sulki silmänsä ja nukahti. Vihdoin turvassa ja lämmössä, vatsa täynnä ruokaa ja viimeinkin oli hyvä olla. Lasittuneet silmät saivat lepoa, saivat rauhaa, mutta eivät enää koskaan avautuneet.
Pieni pentu oli jälleen yksin pihan laidalla, maan kätkiessä jälleen yhden tarinan syvälle hautaan. Koska se oli Arvoton."
Arvoton-kissa kuoli nukkuessaan vain kymmenen tuntia tämän kuvan ottamisesta. Sen lyhyt elämä ei ollut turha. Pentu herätti sadat ihmiset toimimaan, jotta sen kaltaisia pentuja syntyisi jatkossa vähemmän.Hanna Penttinen
Omat on leikattu vaikka ovat sisäkissoja.
Meillä tyttö meni leikattavaksi vasta reilu vuoteisena. Olihan se vähän kiimoissaan parka ja nukkuikin pylly pystyssä. Poitsu leikkuutettiin aikanaan heti kun ikä riitti.Sama. Uusin tulokaskin menee leikattavaksi vielä tänä vuonna, kun ikä alkaa riittää.
Tai sitten vaan oven avattavaksi, vaikkei olisi menossa mihinkään. Pitäähän palvelusväkeä vähän juoksuttaa.
Ihan uteliaisuutta: millaiset hinnat oli leikkurissa?Joissain pienemmillä paikkakunnilla järjestetään välillä myös kampanjoita, joissa steriloidaan "hihnatyönä" todella halvalla kissoja. Tällä pyritään vähentämään talli- ja muiden ulkokissojen lisääntymistä ja on pieni kynnys kaikille viedä kissa leikattavaksi. Puoliso leikkautti kaikki kissansa aikaisemmin tuollaisissa kun asui vielä omassa kämpässä syrjäseudulla.
No mut tuo on kyllä Halpaa isolla H:lla.@muppelo Kuulemma kollit 10€, nartut 35€. Tuohon tuli sitten päälle vähän hintaa lääkkeistä. Hinnat saattanut muuttua jonkin verran, 2012 viimeinen kissa leikkautettu tuolla.
Joskus saattaa mouraista pari kertaa, mutta poikkeuksetta syömisen ja paskalla käymisen jälkeen saa oikoa mattoja suoriksi, kun katti vetää korvat luimussa ympäri kämppää kuin ohjusOnko muiden kissoilla samaa tapaa, eli syömisen jälkeen alkaa aika kovaääninen naukuminen ja mouruaminen? Kyseessä siis paljon kovaäänisempi mouruaminen kuin esim ruokaa kerjätessä. Sama homma tapahtuu kun kissan päästää parvekkeelle työpäivän jälkeen. Tuntuu, että kissa ilmoittelisi naapureille, että: "Täällä mä nyt taas olen". Sitten noin minuutin tai kahden päästä naukuminen ja mouruaminen loppuu kuin seinään. Tämä siis syömisen ja parvekkeelle päästämisen jälkeen. 12v poikakissa kyseessä.
Joo vessareissun jälkeen yleensä kanssa on vauhtia kuin sähköjäniksessä ja mouruamista kuuluu silloinkin. Mitään virtsaamis- tai ulostamisvaikeuksia ei kyllä vaikuttaisi olevanJoskus saattaa mouraista pari kertaa, mutta poikkeuksetta syömisen ja paskalla käymisen jälkeen saa oikoa mattoja suoriksi, kun katti vetää korvat luimussa ympäri kämppää kuin ohjus
Näissä on vuosien mittaan ollut vaihtelua, ja tietenkin vielä vakuutusyhtiö kohtaisia eroja. Eli tilannetta kannattaa tietenkin katsella ja seurata, jos omistaa riittävän nuoren kissan.Itse olen ollut siinä väärässä uskossa, että esim. rekisteröimättömiä maatiaiskissoja ei voi vakuuttaa tai näin on asia ainakin vuosia sitten ollut
Toki näin. Mutta eniten hintoja on nostanut ketjuntuminen, varsinkin pääkaupunkiseudulla. Linkittämäni juttu on vuodelta 2017, ja muistan lukeneeni uudempia uutisia (en valitettavasti tähän hätään löytänyt todisteita), että ketjuuntuminen on nostanut hintoja erityisesti pääkaupunkiseudulla.Itsekin huomannut ihan samanlaisen kehityksen noissa hinnoissa, mutta ymmärrän myös sen puolen asiasta että myös nuo tutkimuslaitteiden kehitys on nostanut niiden laitteiden hintoja.
On hyvä tietää, että esim. pidempään emonsa kanssa saaneet pennut saavat paremman vastustuskyvyn sairauksia vastaan verrattuna liian aikaisin vieroitettuihin pentuihin. Asia on ollut vuosikymmeniä tiedossa ja jotkut rotukissojen kasvattavat ovatkin noudattaneet jo aikaisemmin tätä 14 viikon ikää. Sitä toivoisi noudatettavan ihan ns. kotikissojen/"tavallisten"/maatiaisten kanssa (kissa kuin kissa, arvokas eläin IMO).Kissojen luovutusikä nousee kahdella viikolla. Pentu, joka syntyy tämän vuoden puolella, voidaan luovuttaa vasta 14-viikkoisena. Luovutusiän nostolla pyritään Suomen Kissaliiton mukaan varmistamaan kissan hyvä elämä jo pennusta pitäen.
– Häiriökäyttäytyminen, aggressiivisuus ja emon nisien polkemista kuvaava tassuttelu vähenee näiltä myöhemmin luovutetuilta, kertoo Suomen Kissaliitto ry:n puheenjohtaja Veikko Saarela.
Luovutusiän nostoon vaikuttivat muun muassa Helsingin yliopiston tutkimustulokset(siirryt toiseen palveluun), joiden mukaan myöhäisempi vieroittaminen vähentää kissojen käytöshäiriöitä. Luovutusiän nosto hyväksyttiin Kissaliiton liittokokouksessa Saarelan mukaan yksimielisesti.
Ennen 12 viikon ikää otetuissa rokotteissa teho voi olla alentunut emon vasta-aineiden vuoksi. Tällöin pentu tarvitsee myöhäisemmässä vaiheessa vahvistusrokotuksen.
ALFAKLORALOOSI on hiirien torjunnassa käytettävä myrkky, joka tehoaa nopeasti lamauttaen keskushermoston.
Vuodesta 2015 markkinoilla ollutta myrkkyä myydään kotitalouksille useilla eri kauppanimillä. Aineen käyttö on sallittua vain sisätiloissa, ja myrkytetyt jyrsijät tulisi kerätä ja hävittää asianmukaisesti. Lisäksi jyrsijämyrkkyjen käytöstä tulisi ilmoittaa naapureille.
Alfakloraloosi ei tapa välittömästi, joten kuoleva hiiri saattaa vielä liikkua ollen näin helppo saalis. Saalistavien villieläinten lisäksi alfakloraloosimyrkytyksen vaarassa ovat etenkin ulkona liikkuvat kissat ja koirat, jotka saattavat hotkaista syötin.
Alfakloraloosia käytetään tehoaineena monissa nykyään myytävissä jyrsijämyrkyissä. Se on nopeavaikutteinen, jyrsijän keskushermoston lamaannuttava aine.
– Tässäkin tapauksessa on epäilys, että kissa on saalistanut hiiren, joka on syönyt alfakloraloosia sisältävää hiirenmyrkkyä. Hiirestä tulee tokkurainen ja se on silloin helppo saalis kissalle, Korpikallio kertoo.
Kun alfakloraloosia sisältävät jyrsijämyrkyt hyväksyttiin, ei osattu ennakoida, että kissat voisivat saada myrkytyksen myrkkyä syöneistä hiiristä.
– Pelkään pahoin, ettei iso osa ihmisistä noudata käyttöohjeita. Tietoomme on tullut, että myrkkyjä on levitelty pihoille, jolloin koirat ovat päässeet niihin käsiksi. Lisäksi hiiret eivät välttämättä kuole suoraan syötin luo, vaan voivat liikkua kissojen ulottuville tokkuraisina ja helppoina saaliina, Koivisto sanoo.
Sosiaalisessa mediassa levinnyt kissojen sterilointikampanja on tuottanut hyviä tuloksia. Kolme kuukautta sitten perustetun Facebook-ryhmän jäsenet(siirryt toiseen palveluun) voivat joko pyytää tai tarjota rahallista apua kissan leikkauttamiseen.
Tähän mennessä naapuriapu-periaatteella on kustannettu 168 kissan leikkaus.
Yksi ryhmän ylläpitäjistä, Hanna Penttinen, on ilahtunut tuloksista.
– Se tarkoittaa, että noin monta kissaa on nyt poissa luonnosta lisääntymästä. Systeemi on toiminut todella hyvin ja ryhmä on pysynyt hyvässä hengessä.
Ylläpidolle kantautunut palaute on ollut pääosin positiivista. Erityisesti on kiitelty ryhmän periaatetta: rahaa ei koskaan anneta kissan omistajalle vaan leikkaus maksetaan suoraan eläinlääkärille. Moni haluaa tietää tarkkaan rahalahjoituksen kohteen.
– Monet antaisivat mielellään rahaa, mutta aina ei tiedetä mihin se raha menee. Siksi eläinsuojeluyhdistyksille annetaan ennemmin ruoka- ja tavaralahjoituksia.
*(Edellä oleva "naamapalmu" on minun lisäämäni)Joku on myös pelännyt, että loppuvatko Suomesta maatiaiskissat ryhmän toiminnan ansiosta.* Penttisen mukaan se on turha huoli.
– Tuli kysymys, että kuolevatko maatiaiskissat sukupuuttoon. Suomessa hylätään vuosittain 20 000 kissaa. Mihin ne yhtäkkiä häipyisivät? Maatiaiskissat eivät lopu.
– Pidän tärkeänä että kissat leikkautetaan etenkin, jos ne liikkuvat ulkona. Siten ei synny pentuja, joita kukaan ei halua.
Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto vahvistaa, että Suomessa hylätään vähintään 20 000 kissaa vuodessa, ja tapaukset ovat vain kasvussa. Ongelman taustalla on kissojen hallitsematon lisääntyminen.
SEY:n toiminnanjohtaja Kati Pulli pitää hyvänä että kissojen omistajia autetaan, jos he eivät pysty maksamaan esimerkiksi leikkauttamista itse. Hän muistuttaa kuitenkin, että ensisijainen vastuu on aina omistajalla.
– Kissaa ei pitäisi ottaa, jos ei ole valmis hoitamaan sitä hyvin, Pulli painottaa.
Löytökissoja Porin alueelta kerää vuodenvaihteen jälkeen Eläinten Hyväksi eli Ehy ry Eurajoelta. Aikaisemmin Porin seudun löytökissoja on kerännyt Porin pieneläintuhkaamon yrittäjä Kirsi Santanen.
– Porin kaupungin tarjoama korvaus ei riitä toiminnan pyörittämiseen.
Santanen olisi halunnut jatkaa löytöeläintyötä eläkeikään saakka. Hän on tehnyt työtä 21 vuotta.
– Kissatilanne on tällä hetkellä katastrofaalinen niin meillä kuin muilla paikkakunnilla, kun kissoja tulee koko ajan lisää, Ekholm-Martikainen sanoo.
Kiikoisten löytöeläinpalvelusta kissoja lähtee esimerkiksi Helsinkiin ja Tampereelle – tai sinne, missä on tilaa. Viime vuonna Kiikoisten löytöeläinpalvelun kautta kulki noin 325 kissaa, mutta tänä vuonna luvut ovat jo yli 200:ssa. Määrä voi nousta vuoden loppuun mennessä jopa 400 kissaan.
– Joka puolella nostetaan kädet pystyyn, koska tällä hetkellä kissoja on liikaa suhteutettuna vastaanottopaikkoihin.
– Kissan saa helposti hyvin pienellä summalla tai jopa ilmaiseksi. Kuitenkin lähikuukausina kissaan voi kulua parikin sataa euroa, eikä tähän ole varauduttu.
Ja sitten, asia missä ihmisten, sen "viisaimman" nisäkkään tyhmyys näyttää rumaa päätään:Yksi Ekholm-Martikaista huolestuttavista asioista on leikkaamattomien ja tunnistusmerkitsemättömien kissanpentujen ulos päästäminen taajama-alueella. Tällöin vaarana on esimerkiksi auton alle jääminen. Kissanpentu voi myös jäädä omille teilleen ja alkaa lisääntyä luonnossa. Juuri tällaiset nuoret ja leikkaamattomat kissat ovat tällä hetkellä ongelma.
Kissan leikkauttaminen heti kun se on mahdollista lopettaa tällaisen käytöksen alkuunsa! Leikatut kissat eivät mourua eivätkä merkkaile pissalla.– Ihmiset kyllästyvät kissoihin, jos ne esimerkiksi mouruavat tai merkkailevat sisällä. Sitten niistä halutaan eroon.
Tämän voisi tulla joku kertomaan yhdelle meidän kissoista. Asiallisesti ajallaan leikattu, mutta mouruaminen alkaa joka kevät. Samoin "merkkailee" reviiriään, mutta onneksi mitään nestettä ei tule, häntä vain heiluu.Leikatut kissat eivät mourua eivätkä merkkaile pissalla.
Jos virtsakivistä kyse niin kyllä se lääkärikäynnin vaatii. Jos poppakonsteja on niin lääkäri kyllä kertoo.Toinen kissa ruvennut välillä ramppaamaan usein hyyskässä. Siitä erikoinen kissa ettei ole elinaikanaan syönyt koskaan märkäruokaa ja epäilen, että sillä alkanut ehkä muodostumaan jonkinlaista virtsakiven kaltaista. Tavallaan tilanne oli korjattu sillä ainakin aluksi, että vesiautomaatti toimi hyvin ja vettä oli hyvin tarjolla. Nyt kolmas vesiautomaatti menossa ja sen alkuperäinen vesipumppu hiipui ja korvike vesipumppu tehottamampi ettei saa niin hyvin vettä ulos. Laitoin nyt ihan perinteisen vesikupinkin tarjolle, jos sillä asia korjaantuisi.
Onko jotain luonnonaineita tai lääkkeitä joista voisi olla avuksi?
Kuivaruoka-addiktio on paha, mutta siitä voi oppia pois. Vaatii vaan kärsivällisyyttä. Viime vuonna tuli aloitettua ruoanvaihtoprosessi viljattomaan ja sokerittomaan sekä saavat nykyään vain märkäruokaa. Sokeriviljahötöt saisivat olla kyllä kiellettyjä.
Juoma-astiaksi kannattaa hankkia myös lasinen, jossa on isoja kiviä pohjalla, muistuttaa lammikkoa. Myös pois ruoan läheltä ja useaan huoneeseen.