Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)

Testissä Liiterin kypsät vakuumisiivet. Kammottavaa kamaa. Vakuumihyytelössä keitettyjä siipiä mitkä lilluu epäilyttävvässä kiisselissä valmistuksen jälkeen. Oli kyllä mureita ja kypsiä, mutta kyllä siivissä pitää olla rapea kuori.
1748111563826.png
 
Testissä Liiterin kypsät vakuumisiivet. Kammottavaa kamaa. Vakuumihyytelössä keitettyjä siipiä mitkä lilluu epäilyttävvässä kiisselissä valmistuksen jälkeen. Oli kyllä mureita ja kypsiä, mutta kyllä siivissä pitää olla rapea kuori.
1748111563826.png
MIten kypsensit?
Vaikuttaisi siltä, että liekittäisin varovasti, mutta kokemuksia olisi kiva kuulla.
 
Testissä Liiterin kypsät vakuumisiivet. Kammottavaa kamaa. Vakuumihyytelössä keitettyjä siipiä mitkä lilluu epäilyttävvässä kiisselissä valmistuksen jälkeen. Oli kyllä mureita ja kypsiä, mutta kyllä siivissä pitää olla rapea kuori.
1748111563826.png
Tää oli ihan vitun karmea tuote. Kun otti pakkauksesta ulos niin epäusko oli eka tunne. Epämääräinen hyytelökasa josta jotenkin etäisesti erotti wingsejä. Sitten kun ohjeen mukaan kypsensi eka 10 minsaa uunissa ja se hyytelö vähän suli ja muka piti olla helppo erotella ne toisistaan niin ne edelleen oli kuin liimattu yhteen. Vasta kun voimaa käytti niin irtosi toisistaan ja nahkat irtosi joka vitun palasesta. Lopulta epämääräinen kasa erilaisia kanankoiven palasia oli pellillä, useimmissa paloissa liian vähän tai paljon nahkaa ja varmaan yli tuplat pidempään piti pitää uunissa että vähän rapsakoitui nahkat. Ihme oli lopulla että ne olis edes jotenkin syötäviä. En voi vahvemmin suositella olla ostamatta.
 
On kyllä täysin mahdottomaksi tehty S- ja K-kauppojen valikoimien selailu :mad:

Saarioinen Broilerin kypsät siivet n20-40g pakaste (Suomi) 4,5kg on hakusessa mistä tahansa kaupasta PK-seudulla (mieluiten Itä-Helsingistä, mutta kaikki käy). Onko joku nähnyt tätä jossain?
 
On kyllä täysin mahdottomaksi tehty S- ja K-kauppojen valikoimien selailu :mad:

Saarioinen Broilerin kypsät siivet n20-40g pakaste (Suomi) 4,5kg on hakusessa mistä tahansa kaupasta PK-seudulla (mieluiten Itä-Helsingistä, mutta kaikki käy). Onko joku nähnyt tätä jossain?
Kovasti näyttää kyllä ettei mistään löydy, kävin kymmenisen kauppaa läpi ja ei missään. Sen sijaan Kariniemen kypsiä pakastesiipiä löytyy. Muistan itsekin että olen joskus nähnyt noita Saarioisen siipiä, mutta en enää pitkään aikaan missään.
 
Jep, Kariniemen siipiä saa melkein joka paikasta. Kai se on niitä tyydyttävä sitten käyttämään, kun ei tukkukorttia ole ja parempaa ei ole saatavilla :(
 
no miksi se pitää olla kypsä siipi?
Esim Nokialla Löytis nyt ainakin myy raakoja siipiä 3,95e/kg tarjouksessa ja 4,95e/kg normisti

Luulis nyt että muutkin K-kaupat niitä voi ottaa.

Sitten teet vaan annospusseja ja lyöt pakkaseen.
Itsellä on noin 12-15 siiven annospusseja
 
Kolmen syyn takia esikypsytetyt: rapeus, helppous ja nopeus.

Raakasiivistäkin saa rapsakkaa pintaa, mutta se on melkoista kikkailua mausteseoksineen ja leivityksineen. Lisäksi kypsytysaika paljon pidempi kuin esikypsennetyissä. Vartin verran air fryerissa riittää esikypsytetyillä ilman mitään ylimääräistä temppuilua.
 
Saarioinen on kingi! Kävin hakemassa tuon 4,5kg boksin, ja lopputulos paras ateria tässä kelkassa mitä kotona tehty. En tiedä mitä siellä Kariniemellä tehdään, mutta niiden siivissä on tuoksusta lähtien jotenkin erittäin outo meininki :D En sano huonoksi, koska tullut ostettua varmaan 20kg (onhan ne kuitenkin siipiä), mutta nyt kun saa kunnon kamaa (vai kanaa?) niin paremmuudesta ei ole minkäänlaista epäselvyyttä.

Oikeastaan ainoa mikä tökki oli suolan määrä, mutta en ole tarkistanut eroavaisuuksia kanan suhteen siltä osin. Suolaa siis kuitenkin mielestäni liikaa. Toisaalta kastikekin vaihtui Siippareiden Hot garlicista (hyvä, mutta liian mieto omaan makuun) Siippareiden X-hotiin. Pitää tarkastaa suolamäärät myös kastikkeen suhteen eli ehkä se tuleekin sieltä. Menisi kyllä tästäkin tujumpi soossi itselle - voilantrauksia en harrasta eli XX-hot testiin sitten seuraavaksi.

Tärkeintä, että nyt on saatavuus kunnossa SUOMEN YKKÖSSIIPIIN!

Epäilemättä sillä kamadolla (tai muullakin grillillä) tulee parempaa kun marinoi, kuorruttaa, sipistelee ja hifistelee ja tuunaa raakasiipeä, mutta nyt puhutaan valmistuotteesta elikkäs puolessa tunnissa nollavaiheesta kitusiin. Ykkössiipi <3.
 
Vinkkinä Saarioisten siipien metsästykseen, että S-ryhmän mobiilisovelluksella "S-ostoslista" pystyy etsimään tuotetta esim. EAN-koodilla ja sen avulla näkee, missä noita Saarioisten 4,5kg laatikoita on saatavilla. Selkeästi painottuu S-ryhmällä tuonne Pirkanmaalle, mutta voihan niistä tehdä tuotepyynnön omaan Prismaan. Itse ainakin sain nuo siivet paikalliseen Cittariin ihan vain pyytämällä, joskin Cittarin 59,9€ hinta laatikolle on ihan järkyttävä verrattuna Prismojen 45,9€.
 
On prisman hintakin aika kova jos 10e/kg. Eipä noita vissiin mistään halvemmalla saakkaan, mutta silti mietin "ääneen" että 10e/kg siivistä on kyllä aika jäätävä hinta.
 
On prisman hintakin aika kova jos 10e/kg. Eipä noita vissiin mistään halvemmalla saakkaan, mutta silti mietin "ääneen" että 10e/kg siivistä on kyllä aika jäätävä hinta.
Noi on kuitenkin kypsiä siipiä, joten raakoihin (marinadilla höystettyihin) ei ainakaan suoraan kannata vertailla.
 
Oikeastaan ainoa mikä tökki oli suolan määrä, mutta en ole tarkistanut eroavaisuuksia kanan suhteen siltä osin. Suolaa siis kuitenkin mielestäni liikaa. Toisaalta kastikekin vaihtui Siippareiden Hot garlicista (hyvä, mutta liian mieto omaan makuun) Siippareiden X-hotiin. Pitää tarkastaa suolamäärät myös kastikkeen suhteen eli ehkä se tuleekin sieltä. Menisi kyllä tästäkin tujumpi soossi itselle - voilantrauksia en harrasta eli XX-hot testiin sitten seuraavaksi.

Siippareiden kastikkeet ovat ihan hyviä, mutta ihan perkuleen suolaisia. Eilen tuli napsittua 20 siiven setti X-hotilla ja loppupäivä menikin sitten juodessa. Toki lämpimät kelitkin edesauttavat, mutta kuitenkin. Etenkin tuo Hot Garlic vaikuttaa erityisen suolaiselta.
 
Noi on kuitenkin kypsiä siipiä, joten raakoihin (marinadilla höystettyihin) ei ainakaan suoraan kannata vertailla.
Ai ne on kypsiä. Ymmärtänyt aivan väärin. No sittenhän tuossa on jo vähän järkeä.
Täytyypä seurailla jos jossain tulisi vastaan.
 
Tuli eilen ostettua paremman (Saarioinen) puutteessa Kariniemen paahdettuja siipiä. En tiedä mitä ne tekevät niille siiville, mutta lopputulos on iljettävä. Viimeinen kerta kun näitä ostan. Ei ole Saarioisen voittanutta näissä hommissa, mutta saisivat myydä sitä ihanaa herkkua vähän pienemmässä pakkauksessa.
 
Tuli eilen ostettua paremman (Saarioinen) puutteessa Kariniemen paahdettuja siipiä. En tiedä mitä ne tekevät niille siiville, mutta lopputulos on iljettävä. Viimeinen kerta kun näitä ostan. Ei ole Saarioisen voittanutta näissä hommissa, mutta saisivat myydä sitä ihanaa herkkua vähän pienemmässä pakkauksessa.
Niitä pakastesiipiä? Ne on aivan kammottavaa kamaa mutta täällä moni kehuu.
Kaks kertaa ostanu ja molemmilla jäi syömättä.
 
Ihan hyviä niistä Kariniemen siivistä on tullut kun rasvakeittimessä käyttää. Saarioisten ei ole ollut hyvin saatavilla ja laatikko ehkä turhan iso itselle. Kenties Poppamiehen oston jälkeen tulee enemmän Saarioisten siipiä saataville ainakin jossain muodossa.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan hyviä niistä Kariniemen siivistä on tullut kun rasvakeittimessä käyttää. Saarioisten ei ole ollut hyvin saatavilla ja laatikko ehkä turhan iso itselle. Kenties Poppamiehen oston jälkeen tulee enemmän Saarioisten siipiö saataville ainakin jossain muodossa.

Saatavuus tosiaan heikohko, ja pakkauskoko aivan liian suuri. En kuitenkaan enää muita suostu tekemään.
 

Ravintolayrittäjä hämmästyi – Mitä on tapahtunut Kariniemen siiville?

Ravintoloitsija ihmettelee, mitä Kariniemen kananpojan paahdetuille siiville on tapahtunut.


Olis mielenkiintoista tietää mikä menee valmistusprosessissa pieleen kun siivistä ei tule enää rapeita. Itse veikkaisin että on pumpattu liikaa vettä suolausprosessissa ja aiheuttaa samaa efektiä kun yrittää grillata näitä "miedosti suolattuja" lihoja missä 15-20% on lisättyä vettä.
 
Just kavereiden kans pohdittiin samaa, et ei tuu enää rapeita.
Ite tein pakkasesta vanhasta pussista ja rapeita tuli fryerilla. Mutta ei noi koskaan niin rapeita oo kun saarioinen, mutta 4,5kg loota vähä paljo siipiä pakkaseen.
 

Ravintolayrittäjä hämmästyi – Mitä on tapahtunut Kariniemen siiville?

Ravintoloitsija ihmettelee, mitä Kariniemen kananpojan paahdetuille siiville on tapahtunut.


Olis mielenkiintoista tietää mikä menee valmistusprosessissa pieleen kun siivistä ei tule enää rapeita. Itse veikkaisin että on pumpattu liikaa vettä suolausprosessissa ja aiheuttaa samaa efektiä kun yrittää grillata näitä "miedosti suolattuja" lihoja missä 15-20% on lisättyä vettä.
Vesi tuon luultavasti selittää miksei siivistä tule rapeita. Kariniemen siivet myös ulkoisesti epäilyttävän turpeita verrattuna Saarioisiin.

Se haju on myös mielenkiintoinen mikä noista Kariniemen siivistä tulee. Never again, olen ennemmin siivetön kuin tuohon tuotteeseen enää kosken.
 
En ole aikaisemmin keksinyt valitettavaa, Kariniemen siivistä, hiton hyviä ja rapeita on tullut. Nyt eilen kun avasin uuden pussin, niin oli melkoista löllöä. Näköjään sitten ollut isompikin juttu. Lieköhän hetkellinen ongelma vai onko siirryttävä Saarioisten asiakkaaksi?
 
En ole aikaisemmin keksinyt valitettavaa, Kariniemen siivistä, hiton hyviä ja rapeita on tullut. Nyt eilen kun avasin uuden pussin, niin oli melkoista löllöä. Näköjään sitten ollut isompikin juttu. Lieköhän hetkellinen ongelma vai onko siirryttävä Saarioisten asiakkaaksi?
Kariniemen pakkauskoko (se 2kg pussi) olisi kätevä mutta siivistä ei kyllä ainakaan meidän kiertoilmauunilla tullut hyviä. Ihan löllöjä ja huomasi kuinka pellille kertyy sitä siipiin lisättyä vettä. Saarioisten 4,5kg laatikon tavarasta tulee paljon parempaa mutta vähän ikävän iso tuo pakkaus. Samoilla linjoilla kuitenkin kuin yllä, mieluummin ilman kuin tuota Kariniemen tavaraa.
 
Kariniemen pakkauskoko (se 2kg pussi) olisi kätevä mutta siivistä ei kyllä ainakaan meidän kiertoilmauunilla tullut hyviä. Ihan löllöjä ja huomasi kuinka pellille kertyy sitä siipiin lisättyä vettä. Saarioisten 4,5kg laatikon tavarasta tulee paljon parempaa mutta vähän ikävän iso tuo pakkaus.
Aikaisemmin Arfryerissa minulla toiminut hyvin, enkä kehuttuja Saarioisten siipiä pitänyt sen kummoisempina. Pakkauskoon takia sitten pysynyt Kariniemen pussissa, mutta nyt tosiaan oli ihan erilaista kamaa kuin aikaisemmin.
 
Aikaisemmin Arfryerissa minulla toiminut hyvin, enkä kehuttuja Saarioisten siipiä pitänyt sen kummoisempina. Pakkauskoon takia sitten pysynyt Kariniemen pussissa, mutta nyt tosiaan oli ihan erilaista kamaa kuin aikaisemmin.
Airfryer varmaan selviytyy paremmin tuosta lisätystä vedestä kuin perinteinen kiertoilmauuni. Etenkin jos siivet ovat jollain ritilällä ja nesteet valuvat siitä astian pohjalle. Uunipellillä kun siivet jäävät lillumaan siihen nesteeseen niin eipä niistä oikein rapeita voi tullakaan. Ehkä ritilällä onnistuisi paremmin uunissakin mutta tulee enemmän putsattavaa.
 
Airfryer varmaan selviytyy paremmin tuosta lisätystä vedestä kuin perinteinen kiertoilmauuni. Etenkin jos siivet ovat jollain ritilällä ja nesteet valuvat siitä astian pohjalle. Uunipellillä kun siivet jäävät lillumaan siihen nesteeseen niin eipä niistä oikein rapeita voi tullakaan. Ehkä ritilällä onnistuisi paremmin uunissakin mutta tulee enemmän putsattavaa.
Laittaa ritilän sen uunipellin päälle. Snadi ilmarako ja yhtä paljon putsattavaa kun siinä vesirasvasekotuspellissä. Okei pitää se ritilä putsata myös.
 
Tavalliseen uuniin kannattaa hankkia paistovuoka ritilällä. Paljon kätevämpi tähän tarkoitukseen kuin ne uunin mukana tulevat pellit ja ritilät.
 
Airfryer varmaan selviytyy paremmin tuosta lisätystä vedestä kuin perinteinen kiertoilmauuni. Etenkin jos siivet ovat jollain ritilällä ja nesteet valuvat siitä astian pohjalle. Uunipellillä kun siivet jäävät lillumaan siihen nesteeseen niin eipä niistä oikein rapeita voi tullakaan. Ehkä ritilällä onnistuisi paremmin uunissakin mutta tulee enemmän putsattavaa.
Siivissä on tosi paljon eroa.
Liekkisiivistä ei saa rapeita millään ja ne lilluu aina siinä nesteessä kun uuniin tai airfryeriin tökkää.
Naapurin maalaiskanan crispy wingseistä saa hyviä ja samoin Kotimaista Hot Wingseistä joita ole viime aikoina syönyt.

Mutta liekkisiivistä ei saa rapeita ei sitten millään. Nestettä niistä sen sijaa irtoaa helvetisti, varsinkin kun se marinadikin on sellaista löysää litkua ja vaikka Kotimasta siivissäkin on marinadi niin se on paksumpaa ja tarttuu uunissa paremmin lihaan kiinni.
Liekkisiivissä on sekin omituisuus että jos pidät kauan uunissa niin ne alkaa melkein palamaan eli tulee semmosta "palamisen" jälkeä pintaan, mutta siltä pinta jää löllöksi :D En tiiä ees miten tuo on mahdollista.
 
Laittaa ritilän sen uunipellin päälle. Snadi ilmarako ja yhtä paljon putsattavaa kun siinä vesirasvasekotuspellissä. Okei pitää se ritilä putsata myös.
Tällä voi onnistua ja näin saatoin noista Kariniemen ”vesisiivistä” aikanaan viimeiset valmistaa. En kuitenkaan näe syytä kikkailla ylimääräistä, kun Saarioisten siivistä saa ihan pellin ja leivinpaperin kanssa hyviä ja rapeita. Eikä tarvitse oikeastaan putsata mitään, leivinpaperi vain roskiin. Mieluummin ostaa sitä laadukkaampaa tuotetta, kun ei noissa muistaakseni hintaeroakaan ole juurikaan.

Siivissä on tosi paljon eroa.
Liekkisiivistä ei saa rapeita millään ja ne lilluu aina siinä nesteessä kun uuniin tai airfryeriin tökkää.
Naapurin maalaiskanan crispy wingseistä saa hyviä ja samoin Kotimaista Hot Wingseistä joita ole viime aikoina syönyt.

Mutta liekkisiivistä ei saa rapeita ei sitten millään. Nestettä niistä sen sijaa irtoaa helvetisti, varsinkin kun se marinadikin on sellaista löysää litkua ja vaikka Kotimasta siivissäkin on marinadi niin se on paksumpaa ja tarttuu uunissa paremmin lihaan kiinni.
Liekkisiivissä on sekin omituisuus että jos pidät kauan uunissa niin ne alkaa melkein palamaan eli tulee semmosta "palamisen" jälkeä pintaan, mutta siltä pinta jää löllöksi :D En tiiä ees miten tuo on mahdollista.
Joo varmasti. Puhuin noista Kariniemen 2kg pusseista ja Saarioisten 4,5kg laatikosta.
 
Mä olen noita Kariniemiä ostanut kuluneen vuoden aikana useamman pussin ja hyviä tullut airfryerissä... Kunnes nyt viimeinen pussi on lojunut pakastimessa ties kuinka kauan. Muutaman kerran koittanut siitä tehdä mutta ei tullut enää hyviä vaan limaisiksi lötköiksi jäävät.

Jokin tuossa tuotteessa on kai sitten muuttunut. Harmi, olivat ihan hyviä vielä tovi sitten mutta tuosta viimeisestä pussista ei oo enää tehnyt mieli edes koittaa syödä. Täytyykin alkaa katsella, saisko noita Saarioisia jostain itselle sopivasta kaupasta.
 
Nyt ilmojen kylmettyä ei enään niin usein jaksa tuolla ulkona grillailla, joten nyt olen tykästynyt Atria perhetilan kana hornet tulisesti marinoitu siipi 550g. Eivät lillu marinaadissa eli voi kipata suoraan airfryerin kippoon. Tulee ihan hyviä. Edullisestikin nyt CM myynyt eli 2€ rasia.

1762782186048.png


Harmikseni ei tuo käyttämäni CM myy noita pakastesiipiä, just kaupassa käydessä kattelin. Ois voinut kokeilla niitäkin.
 
Nyt ilmojen kylmettyä ei enään niin usein jaksa tuolla ulkona grillailla, joten nyt olen tykästynyt Atria perhetilan kana hornet tulisesti marinoitu siipi 550g. Eivät lillu marinaadissa eli voi kipata suoraan airfryerin kippoon. Tulee ihan hyviä. Edullisestikin nyt CM myynyt eli 2€ rasia.

1762782186048.png


Harmikseni ei tuo käyttämäni CM myy noita pakastesiipiä, just kaupassa käydessä kattelin. Ois voinut kokeilla niitäkin.
Olen itse jo miljoona kertaa sanonut, mutta sanotaan taas. Noi Hornetit meni muutama vuosi siitten piloille kun vaihtoivat marinadia tai jotain. Ennen niistä tuli rapeita ja marnadi oli vähän erilainen. Sitten vaihtoivat jotain siinä marinadissa ja maistuu samalta oranssilta paskalta kuin kaikki muutkin oranssit marinadit, mutta suuri ero on siinä että sitä rapeutta ei tahdo saada vaan ne alkaa tuon kuvan mukaisesti palamaan ennenkuin tulee ruskea/rapea pinta.
 
Olen itse jo miljoona kertaa sanonut, mutta sanotaan taas. Noi Hornetit meni muutama vuosi siitten piloille kun vaihtoivat marinadia tai jotain. Ennen niistä tuli rapeita ja marnadi oli vähän erilainen. Sitten vaihtoivat jotain siinä marinadissa ja maistuu samalta oranssilta paskalta kuin kaikki muutkin oranssit marinadit, mutta suuri ero on siinä että sitä rapeutta ei tahdo saada vaan ne alkaa tuon kuvan mukaisesti palamaan ennenkuin tulee ruskea/rapea pinta.

Mielestäni Hornetit ovat edelleen samanlaisia kuin ennen, mutta olet varmaan ostanut uuden "kanan hot chili siipi" marinadin, etkä vanhaa "kanan tulisesti marinoitu siipi" pakettia? Itse ostan yleensä liekkisiipiä, horneteja (habanero ja alkuperäinen) ja crispy wingsejä, eikä isolla air fryerillä ole ollut ongelmia niiden rapeuden kanssa. Tulee kuitenkin erilaisiin kastikkeisiin kaikki hukutettua, niin tuolla rapeudella ei aina niin väliä ole :tup:
 
Mielestäni Hornetit ovat edelleen samanlaisia kuin ennen, mutta olet varmaan ostanut uuden "kanan hot chili siipi" marinadin, etkä vanhaa "kanan tulisesti marinoitu siipi" pakettia? Itse ostan yleensä liekkisiipiä, horneteja (habanero ja alkuperäinen) ja crispy wingsejä, eikä isolla air fryerillä ole ollut ongelmia niiden rapeuden kanssa. Tulee kuitenkin erilaisiin kastikkeisiin kaikki hukutettua, niin tuolla rapeudella ei aina niin väliä ole :tup:
Ei kyllä ne on ihan niitä perinteisiä Hornetteja koska silloin tällöin edelleen kokeilen onko palattu vanhaan. Ei ole. Sen haistaa jo pakettia avatessa ja marinadi on litkumaisempaa.
 
Naapurin maalaiskanan crispy wingseistä saa hyviä ja samoin Kotimaista Hot Wingseistä joita ole viime aikoina syönyt.
Noita naapurin crispyjä katoin kaupassa, mutta jotenkin ei napannut kun "rapeus" tehdään jollain maissijauholla. Muuten tuo "ilman lisäaineita ja lisättyä vettä" kuulosti jopa hyvältä.
 
Noita naapurin crispyjä katoin kaupassa, mutta jotenkin ei napannut kun "rapeus" tehdään jollain maissijauholla. Muuten tuo "ilman lisäaineita ja lisättyä vettä" kuulosti jopa hyvältä.
Joo se on vähän joko tai tykkääkö noista. Itse pidän, mutta viimeaikoina nuo Kotimaista on vienyt voiton.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
291 561
Viestejä
4 986 252
Jäsenet
80 104
Uusin jäsen
JJS93

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom