Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
K-ruoka väittää että Jumbosta löytyisi Saarioisten siipiä.
Noi on kuitenkin kypsiä siipiä, joten raakoihin (marinadilla höystettyihin) ei ainakaan suoraan kannata vertailla.On prisman hintakin aika kova jos 10e/kg. Eipä noita vissiin mistään halvemmalla saakkaan, mutta silti mietin "ääneen" että 10e/kg siivistä on kyllä aika jäätävä hinta.
Oikeastaan ainoa mikä tökki oli suolan määrä, mutta en ole tarkistanut eroavaisuuksia kanan suhteen siltä osin. Suolaa siis kuitenkin mielestäni liikaa. Toisaalta kastikekin vaihtui Siippareiden Hot garlicista (hyvä, mutta liian mieto omaan makuun) Siippareiden X-hotiin. Pitää tarkastaa suolamäärät myös kastikkeen suhteen eli ehkä se tuleekin sieltä. Menisi kyllä tästäkin tujumpi soossi itselle - voilantrauksia en harrasta eli XX-hot testiin sitten seuraavaksi.
Ai ne on kypsiä. Ymmärtänyt aivan väärin. No sittenhän tuossa on jo vähän järkeä.Noi on kuitenkin kypsiä siipiä, joten raakoihin (marinadilla höystettyihin) ei ainakaan suoraan kannata vertailla.
Niitä pakastesiipiä? Ne on aivan kammottavaa kamaa mutta täällä moni kehuu.Tuli eilen ostettua paremman (Saarioinen) puutteessa Kariniemen paahdettuja siipiä. En tiedä mitä ne tekevät niille siiville, mutta lopputulos on iljettävä. Viimeinen kerta kun näitä ostan. Ei ole Saarioisen voittanutta näissä hommissa, mutta saisivat myydä sitä ihanaa herkkua vähän pienemmässä pakkauksessa.
Niitä pakastesiipiä? Ne on aivan kammottavaa kamaa mutta täällä moni kehuu.
Kaks kertaa ostanu ja molemmilla jäi syömättä.
Ihan hyviä niistä Kariniemen siivistä on tullut kun rasvakeittimessä käyttää. Saarioisten ei ole ollut hyvin saatavilla ja laatikko ehkä turhan iso itselle. Kenties Poppamiehen oston jälkeen tulee enemmän Saarioisten siipiö saataville ainakin jossain muodossa.
Vesi tuon luultavasti selittää miksei siivistä tule rapeita. Kariniemen siivet myös ulkoisesti epäilyttävän turpeita verrattuna Saarioisiin.Ravintolayrittäjä hämmästyi – Mitä on tapahtunut Kariniemen siiville?
Ravintoloitsija ihmettelee, mitä Kariniemen kananpojan paahdetuille siiville on tapahtunut.
![]()
Ravintolayrittäjä hämmästyi – Mitä on tapahtunut Kariniemen siiville?
Ravintoloitsija ihmettelee, mitä Kariniemen kananpojan paahdetuille siiville on tapahtunut.www.iltalehti.fi
Olis mielenkiintoista tietää mikä menee valmistusprosessissa pieleen kun siivistä ei tule enää rapeita. Itse veikkaisin että on pumpattu liikaa vettä suolausprosessissa ja aiheuttaa samaa efektiä kun yrittää grillata näitä "miedosti suolattuja" lihoja missä 15-20% on lisättyä vettä.
Kariniemen pakkauskoko (se 2kg pussi) olisi kätevä mutta siivistä ei kyllä ainakaan meidän kiertoilmauunilla tullut hyviä. Ihan löllöjä ja huomasi kuinka pellille kertyy sitä siipiin lisättyä vettä. Saarioisten 4,5kg laatikon tavarasta tulee paljon parempaa mutta vähän ikävän iso tuo pakkaus. Samoilla linjoilla kuitenkin kuin yllä, mieluummin ilman kuin tuota Kariniemen tavaraa.En ole aikaisemmin keksinyt valitettavaa, Kariniemen siivistä, hiton hyviä ja rapeita on tullut. Nyt eilen kun avasin uuden pussin, niin oli melkoista löllöä. Näköjään sitten ollut isompikin juttu. Lieköhän hetkellinen ongelma vai onko siirryttävä Saarioisten asiakkaaksi?
Aikaisemmin Arfryerissa minulla toiminut hyvin, enkä kehuttuja Saarioisten siipiä pitänyt sen kummoisempina. Pakkauskoon takia sitten pysynyt Kariniemen pussissa, mutta nyt tosiaan oli ihan erilaista kamaa kuin aikaisemmin.Kariniemen pakkauskoko (se 2kg pussi) olisi kätevä mutta siivistä ei kyllä ainakaan meidän kiertoilmauunilla tullut hyviä. Ihan löllöjä ja huomasi kuinka pellille kertyy sitä siipiin lisättyä vettä. Saarioisten 4,5kg laatikon tavarasta tulee paljon parempaa mutta vähän ikävän iso tuo pakkaus.
Airfryer varmaan selviytyy paremmin tuosta lisätystä vedestä kuin perinteinen kiertoilmauuni. Etenkin jos siivet ovat jollain ritilällä ja nesteet valuvat siitä astian pohjalle. Uunipellillä kun siivet jäävät lillumaan siihen nesteeseen niin eipä niistä oikein rapeita voi tullakaan. Ehkä ritilällä onnistuisi paremmin uunissakin mutta tulee enemmän putsattavaa.Aikaisemmin Arfryerissa minulla toiminut hyvin, enkä kehuttuja Saarioisten siipiä pitänyt sen kummoisempina. Pakkauskoon takia sitten pysynyt Kariniemen pussissa, mutta nyt tosiaan oli ihan erilaista kamaa kuin aikaisemmin.
Laittaa ritilän sen uunipellin päälle. Snadi ilmarako ja yhtä paljon putsattavaa kun siinä vesirasvasekotuspellissä. Okei pitää se ritilä putsata myös.Airfryer varmaan selviytyy paremmin tuosta lisätystä vedestä kuin perinteinen kiertoilmauuni. Etenkin jos siivet ovat jollain ritilällä ja nesteet valuvat siitä astian pohjalle. Uunipellillä kun siivet jäävät lillumaan siihen nesteeseen niin eipä niistä oikein rapeita voi tullakaan. Ehkä ritilällä onnistuisi paremmin uunissakin mutta tulee enemmän putsattavaa.
Siivissä on tosi paljon eroa.Airfryer varmaan selviytyy paremmin tuosta lisätystä vedestä kuin perinteinen kiertoilmauuni. Etenkin jos siivet ovat jollain ritilällä ja nesteet valuvat siitä astian pohjalle. Uunipellillä kun siivet jäävät lillumaan siihen nesteeseen niin eipä niistä oikein rapeita voi tullakaan. Ehkä ritilällä onnistuisi paremmin uunissakin mutta tulee enemmän putsattavaa.
Tällä voi onnistua ja näin saatoin noista Kariniemen ”vesisiivistä” aikanaan viimeiset valmistaa. En kuitenkaan näe syytä kikkailla ylimääräistä, kun Saarioisten siivistä saa ihan pellin ja leivinpaperin kanssa hyviä ja rapeita. Eikä tarvitse oikeastaan putsata mitään, leivinpaperi vain roskiin. Mieluummin ostaa sitä laadukkaampaa tuotetta, kun ei noissa muistaakseni hintaeroakaan ole juurikaan.Laittaa ritilän sen uunipellin päälle. Snadi ilmarako ja yhtä paljon putsattavaa kun siinä vesirasvasekotuspellissä. Okei pitää se ritilä putsata myös.
Joo varmasti. Puhuin noista Kariniemen 2kg pusseista ja Saarioisten 4,5kg laatikosta.Siivissä on tosi paljon eroa.
Liekkisiivistä ei saa rapeita millään ja ne lilluu aina siinä nesteessä kun uuniin tai airfryeriin tökkää.
Naapurin maalaiskanan crispy wingseistä saa hyviä ja samoin Kotimaista Hot Wingseistä joita ole viime aikoina syönyt.
Mutta liekkisiivistä ei saa rapeita ei sitten millään. Nestettä niistä sen sijaa irtoaa helvetisti, varsinkin kun se marinadikin on sellaista löysää litkua ja vaikka Kotimasta siivissäkin on marinadi niin se on paksumpaa ja tarttuu uunissa paremmin lihaan kiinni.
Liekkisiivissä on sekin omituisuus että jos pidät kauan uunissa niin ne alkaa melkein palamaan eli tulee semmosta "palamisen" jälkeä pintaan, mutta siltä pinta jää löllöksiEn tiiä ees miten tuo on mahdollista.
Olen itse jo miljoona kertaa sanonut, mutta sanotaan taas. Noi Hornetit meni muutama vuosi siitten piloille kun vaihtoivat marinadia tai jotain. Ennen niistä tuli rapeita ja marnadi oli vähän erilainen. Sitten vaihtoivat jotain siinä marinadissa ja maistuu samalta oranssilta paskalta kuin kaikki muutkin oranssit marinadit, mutta suuri ero on siinä että sitä rapeutta ei tahdo saada vaan ne alkaa tuon kuvan mukaisesti palamaan ennenkuin tulee ruskea/rapea pinta.Nyt ilmojen kylmettyä ei enään niin usein jaksa tuolla ulkona grillailla, joten nyt olen tykästynyt Atria perhetilan kana hornet tulisesti marinoitu siipi 550g. Eivät lillu marinaadissa eli voi kipata suoraan airfryerin kippoon. Tulee ihan hyviä. Edullisestikin nyt CM myynyt eli 2€ rasia.
![]()
Harmikseni ei tuo käyttämäni CM myy noita pakastesiipiä, just kaupassa käydessä kattelin. Ois voinut kokeilla niitäkin.
Olen itse jo miljoona kertaa sanonut, mutta sanotaan taas. Noi Hornetit meni muutama vuosi siitten piloille kun vaihtoivat marinadia tai jotain. Ennen niistä tuli rapeita ja marnadi oli vähän erilainen. Sitten vaihtoivat jotain siinä marinadissa ja maistuu samalta oranssilta paskalta kuin kaikki muutkin oranssit marinadit, mutta suuri ero on siinä että sitä rapeutta ei tahdo saada vaan ne alkaa tuon kuvan mukaisesti palamaan ennenkuin tulee ruskea/rapea pinta.
Ei kyllä ne on ihan niitä perinteisiä Hornetteja koska silloin tällöin edelleen kokeilen onko palattu vanhaan. Ei ole. Sen haistaa jo pakettia avatessa ja marinadi on litkumaisempaa.Mielestäni Hornetit ovat edelleen samanlaisia kuin ennen, mutta olet varmaan ostanut uuden "kanan hot chili siipi" marinadin, etkä vanhaa "kanan tulisesti marinoitu siipi" pakettia? Itse ostan yleensä liekkisiipiä, horneteja (habanero ja alkuperäinen) ja crispy wingsejä, eikä isolla air fryerillä ole ollut ongelmia niiden rapeuden kanssa. Tulee kuitenkin erilaisiin kastikkeisiin kaikki hukutettua, niin tuolla rapeudella ei aina niin väliä ole![]()
Noita naapurin crispyjä katoin kaupassa, mutta jotenkin ei napannut kun "rapeus" tehdään jollain maissijauholla. Muuten tuo "ilman lisäaineita ja lisättyä vettä" kuulosti jopa hyvältä.Naapurin maalaiskanan crispy wingseistä saa hyviä ja samoin Kotimaista Hot Wingseistä joita ole viime aikoina syönyt.
Joo se on vähän joko tai tykkääkö noista. Itse pidän, mutta viimeaikoina nuo Kotimaista on vienyt voiton.Noita naapurin crispyjä katoin kaupassa, mutta jotenkin ei napannut kun "rapeus" tehdään jollain maissijauholla. Muuten tuo "ilman lisäaineita ja lisättyä vettä" kuulosti jopa hyvältä.
Tullut nyt pari kertaa ostettua noita kotimaisia siipiä kun niitä mainostelit täällä. Ovat kyllä todella hyviä varsinkin erilaisten kastikkeiden kanssa kun ovat hieman miedohkoja, ja rapeita näistäkin tulee. JatkoonJoo se on vähän joko tai tykkääkö noista. Itse pidän, mutta viimeaikoina nuo Kotimaista on vienyt voiton.
Olen ollut siinä käsityksessä samaa myyvät, voin olla kyllä väärässäkin. Anyway, voita kannattaa lisätä soossiin, taittaa tulisuutta ja etikaisuutta ihanasti. Itse yleensä ostan tulisinta mahdollista, sitä voilla lantrailee niin tulee sopivaa ja täydellisen pehmeää.Pitää tulla utelemaan että onko siipiveikkojen kastikkeissa jotain eroa sillä että otatko ravintolassa vai kaupasta ostettuna? Onko siis samaa tuotetta?
Esim. Siippareissa ku käyn ni otan medium kastikkeella siivet ja on mielestäni ihan taivaallista. Ostin samaa medium kastiketta kaupasta ja etikan maku pisti niin kovaa läpi että en pystynyt siivistä nauttimaan.
Lisätäänkö ravintolassa siihen sekaan jotain tai minkäköhän takia tämmöinen ilmiö?
Ja nimenomaan voilla. Ei margariinilla.Olen ollut siinä käsityksessä samaa myyvät, voin olla kyllä väärässäkin. Anyway, voita kannattaa lisätä soossiin, taittaa tulisuutta ja etikaisuutta ihanasti. Itse yleensä ostan tulisinta mahdollista, sitä voilla lantrailee niin tulee sopivaa ja täydellisen pehmeää.
Missäs mittasuhteessa sitä voita pitäis sekaan laittaa?Olen ollut siinä käsityksessä samaa myyvät, voin olla kyllä väärässäkin. Anyway, voita kannattaa lisätä soossiin, taittaa tulisuutta ja etikaisuutta ihanasti. Itse yleensä ostan tulisinta mahdollista, sitä voilla lantrailee niin tulee sopivaa ja täydellisen pehmeää.
Kokeile.Missäs mittasuhteessa sitä voita pitäis sekaan laittaa?Yks "kökkäre" per desi? Vähän pelottaa testailla ku ei tuu kastikkeita niin usein ostettua että ois varaa kusta
Vaikeahan tuota on sanoa, varmaan tuo kökkäre per desi on lähellä hyvää. Mutta kannattaa tosiaan kokeilla, pistä soossia kattilaan, lämmittele ja sulata voita sekaan kökkäre kerrallaan.Missäs mittasuhteessa sitä voita pitäis sekaan laittaa?Yks "kökkäre" per desi? Vähän pelottaa testailla ku ei tuu kastikkeita niin usein ostettua että ois varaa kusta
Tällä mennäänVaikeahan tuota on sanoa, varmaan tuo kökkäre per desi on lähellä hyvää. Mutta kannattaa tosiaan kokeilla, pistä soossia kattilaan, lämmittele ja sulata voita sekaan kökkäre kerrallaan.
Ei se voin lisääminen sitä tarkoita että tulisuudesta pitäisi tinkiä. Lähinnä täydentää makua ja pehmentää makua mutta ei tulisuutta.Itse kuulun koulukuntaan, että pieni polttelu on siivissä se juttu. Vähän ku joisi olutta ilman alkoholia eli jotain puuttuu. Sen takia en lantraa kastiketta ollenkaan ja käytän Siippareiden X-hotia. Ja onhan tuo terveellisempääkin ilman voita.
Eikös esim. Siipiweikkojen medium ja hot ole voilla/margariinilla lantrattua extrahottia? Mun mielestä siinä nimenomaan tingitään tulisuudesta.Ei se voin lisääminen sitä tarkoita että tulisuudesta pitäisi tinkiä. Lähinnä täydentää makua ja pehmentää makua mutta ei tulisuutta.
No ihan tasan taittaa myös tulisuutta, pelkästään fakta että kastiketta laimennetaan jollain jossa ei ole kapsaisiinia kertoo sen. Väitän myös että voi taittaa sitä tulisuutta enemmän kuin vastaava määrä vettä, mutta tämä on subjektiivista mutuilua.Ei se voin lisääminen sitä tarkoita että tulisuudesta pitäisi tinkiä. Lähinnä täydentää makua ja pehmentää makua mutta ei tulisuutta.
Jep. Kapsaisiini on rasvaliukoista, joten nimenomaan se polte laimenee rasvaan lantraamalla. Sen sijaan se ei ole vesiliukoista, joten vedellä lantraaminen ei juurikaan auta.No ihan tasan taittaa myös tulisuutta, pelkästään fakta että kastiketta laimennetaan jollain jossa ei ole kapsaisiinia kertoo sen. Väitän myös että voi taittaa sitä tulisuutta enemmän kuin vastaava määrä vettä, mutta tämä on subjektiivista mutuilua.
Juuri näin. Siksi tulisten soosien laimentaminen tehdään ravintoloissa juuri voilla tai muulla vastaavalla rasvalla.Jep. Kapsaisiini on rasvaliukoista, joten nimenomaan se polte laimenee rasvaan lantraamalla. Sen sijaan se ei ole vesiliukoista, joten vedellä lantraaminen ei juurikaan auta.
Jollain voin kaltaisella aineella kaikkine e-koodeineen ja voiaromeineen.Eikös esim. Siipiweikkojen medium ja hot ole voilla/margariinilla lantrattua extrahottia? Mun mielestä siinä nimenomaan tingitään tulisuudesta.
Nimenomaan taittaa sitä tulisuutta ja etikan makua, samalla se toki laimentaa sitä, mutta tulisuutta voi sitten lisätä vaikka sotkemalla jotain eri soossia sekaan. Pointti on siis se terävyyden taittaminen ja maun parantaminen, ei varsinaisesti se laimennus.No ihan tasan taittaa myös tulisuutta, pelkästään fakta että kastiketta laimennetaan jollain jossa ei ole kapsaisiinia kertoo sen. Väitän myös että voi taittaa sitä tulisuutta enemmän kuin vastaava määrä vettä, mutta tämä on subjektiivista mutuilua.
No ihan tasan taittaa myös tulisuutta, pelkästään fakta että kastiketta laimennetaan jollain jossa ei ole kapsaisiinia kertoo sen. Väitän myös että voi taittaa sitä tulisuutta enemmän kuin vastaava määrä vettä, mutta tämä on subjektiivista mutuilua.
Jep. Kapsaisiini on rasvaliukoista, joten nimenomaan se polte laimenee rasvaan lantraamalla. Sen sijaan se ei ole vesiliukoista, joten vedellä lantraaminen ei juurikaan auta.
No totta helvetissä se laimentaa, sehän on selvä, mutta pointti oli että sitä tulisuutta LISÄTÄÄN siihen niin että sitä piisaa. Voi ja tulisuus ei kumoa toisiaan kun sitä tulisuutta lisää tarpeeksi.Juuri näin. Siksi tulisten soosien laimentaminen tehdään ravintoloissa juuri voilla tai muulla vastaavalla rasvalla.
Joo, mutta kun väite oli, että "voi täydentää makua ja pehmentää makua mutta ei tulisuutta". Tuota virhettä siinä vaan oli tarkoitus korvata, kun rasva juuri on se juttu millä kapsaisiinin poltetta poistetaan. Voilla voi toki muuttaa myös soosin koostumusta, mutta jos haluaa pitää tulisuuden samalla tasolla, sitä pitää lisätä muulla tavalla. Mutta eipä siitä sen enempää, josko se nyt olisi selvää.No totta helvetissä se laimentaa, sehän on selvä, mutta pointti oli että sitä tulisuutta LISÄTÄÄN siihen niin että sitä piisaa. Voi ja tulisuus ei kumoa toisiaan kun sitä tulisuutta lisää tarpeeksi.
Joo kirjoitin nopeasti kännykällä niin jäi viesti vähän vajaaks. Mutta itse laitan aina voita koska se pehmentää makua huomattavasti, mutta sitten vastaavasti taas lisään tulisuutta pikkupulloista lisää niin että on edelleen myös tulista.Joo, mutta kun väite oli, että "voi täydentää makua ja pehmentää makua mutta ei tulisuutta". Tuota virhettä siinä vaan oli tarkoitus korvata, kun rasva juuri on se juttu millä kapsaisiinin poltetta poistetaan. Voilla voi toki muuttaa myös soosin koostumusta, mutta jos haluaa pitää tulisuuden samalla tasolla, sitä pitää lisätä muulla tavalla. Mutta eipä siitä sen enempää, josko se nyt olisi selvää.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.