Ehkä se vartti oli vähän optimistinen muisto grillikauden jälkeen. Mutta nyt tein pitkästä aikaa ja jotain ehkä 17-18 minuuttia pidin täydellä hönkällä. Hyviä olivat - osa jopa ehkä liiankin kuivakoita, mutta varmasti kaikki läpeensä kypsiä.Valmistuuko oikeesti vartissa? Vai onko nuo esikypsennettyjä?
Mutta näin periaatteesta en voi tukea halal-kidutetun eläimen lihaa.Alanya marketti avautui tuohon naapuriin. Sieltä löytyi pakkasesta Latvialaisen Top Poultry Chickenin 2,5kg pussi siipiä huokeaan hintaan. Erikoisen siitä tekee se että ovat pelkästään näitä keskiosia, joita moni täälläkin eniten himoitsee. Itse olen enemmän nutikka-miehiä, mutta ostinpa pussin kun aika halpaa oli. Toinen pussi taisi olla jonkun tanskalaisen firman maustettuja (seka-)siipiä, ne oli vähän kalliimpia mutta ehkä niitä sitten seuraavan kerran.
Kiitos vinkistä, pitääpä mennä katsomaan Helsingin toimipisteestä onko sielläkin näitä siipiä. Itse olen ehdottomasti näiden keskiosien ystävä ja söisin pelkästään niitä jos mahdollisuus olisi. Ovatko nuo raakapakasteita vai esikypsytettyjä?Alanya marketti avautui tuohon naapuriin. Sieltä löytyi pakkasesta Latvialaisen Top Poultry Chickenin 2,5kg pussi siipiä huokeaan hintaan. Erikoisen siitä tekee se että ovat pelkästään näitä keskiosia, joita moni täälläkin eniten himoitsee. Itse olen enemmän nutikka-miehiä, mutta ostinpa pussin kun aika halpaa oli. Toinen pussi taisi olla jonkun tanskalaisen firman maustettuja (seka-)siipiä, ne oli vähän kalliimpia mutta ehkä niitä sitten seuraavan kerran.
Ihan hyvä näkökulma, mikä ei kyllä tullut itselleni mieleenkään. Suomessahan halal-teurastus tapahtuu ensin tainnuttamalla, en tässä näe suurta moraalista ongelmaa, vaikka ehkä vähän leikkimisen puolelle menee. En tiedä miten Latviassa asian suhteen toimitaan, tainnuttamattoman eläimen kuoliaaksi vuodatus on kyllä semmoinen asia jota en itsekään halua tukea.Mutta näin periaatteesta en voi tukea halal-kidutetun eläimen lihaa.
Kyl nää oli ihan raakapakasteita.Kiitos vinkistä, pitääpä mennä katsomaan Helsingin toimipisteestä onko sielläkin näitä siipiä. Itse olen ehdottomasti näiden keskiosien ystävä ja söisin pelkästään niitä jos mahdollisuus olisi. Ovatko nuo raakapakasteita vai esikypsytettyjä?
Itseasiassa eläintä ei saa halalin sääntöjen mukaan tainnuttaa ennen verenlaskua koska se ei ole enää halal koska eläimen ei katsota "elävän" kun siltä viilletään kaula auki. Tainnutus pitää tehdä samaan aikaan kurkunleikkaamisen kanssa, mutta kuinka usein näin halal-teurastamoissa oikeasti tehdään voimme vain arvailla.Ihan hyvä näkökulma, mikä ei kyllä tullut itselleni mieleenkään. Suomessahan halal-teurastus tapahtuu ensin tainnuttamalla, en tässä näe suurta moraalista ongelmaa, vaikka ehkä vähän leikkimisen puolelle menee. En tiedä miten Latviassa asian suhteen toimitaan, tainnuttamattoman eläimen kuoliaaksi vuodatus on kyllä semmoinen asia jota en itsekään halua tukea.
e: Lyhyellä googlailulla löysin tämmöisen pätkän:
" In Sweden, Norway, Switzerland, Iceland, Slovenia, and Denmark stunning is always compulsory before slaughter, also for religious slaughter. In Austria, Estonia, Latvia, and Slovakia stunning is required immediately after the incision if the animal has not been stunned before. "
Kyl nää oli ihan raakapakasteita.
Jos tarkasti "sääntöjä" seurataan niin totta, mutta käsittääkseni ainakin Suomessa Islam-yhteisöt on ihan tyytyväisiä suomalaisen tavan kanssa tainnuttaa eläin etukäteen. Laki ilmeisesti edelleen mahdollistaisi uskonnollisenkin teurastamisen siten että teurastus ja tainnutus tapahtuisivat samaan aikaan, mutta se vaatisi Ruokaviraston tarkastuseläinlääkärin läsnäoloa.Itseasiassa eläintä ei saa halalin sääntöjen mukaan tainnuttaa ennen verenlaskua koska se ei ole enää halal koska eläimen ei katsota "elävän" kun siltä viilletään kaula auki. Tainnutus pitää tehdä samaan aikaan kurkunleikkaamisen kanssa, mutta kuinka usein näin halal-teurastamoissa oikeasti tehdään voimme vain arvailla.
Ei sulatusta, suoraan vaan.Iski akuutti siipihimo kun katselin takapihalla tuota uutta kamadoa, joka tuli viikonloppuna ostettua. Pakkasesta löytyi parin kilon säkki kariniemen siipiä.
Pakastesiivistä ei kuitenkaan ole hirveästi kokemusta. Onko siivet syytä sulattaa erikseen ennen grilliin iskemistä vai onko turhaa työtä?
Kariniemen siivet ovat hyviä. Suoraa pakkasesta vaan. Lämmöt laittaa johonkin 190-200C ja sitten vaan oman preferenssin mukaan kuinka rapeita haluaa niin kauan pitää. Saa loistavat siivet kamadolla.Iski akuutti siipihimo kun katselin takapihalla tuota uutta kamadoa, joka tuli viikonloppuna ostettua. Pakkasesta löytyi parin kilon säkki kariniemen siipiä.
Pakastesiivistä ei kuitenkaan ole hirveästi kokemusta. Onko siivet syytä sulattaa erikseen ennen grilliin iskemistä vai onko turhaa työtä?
Samaa mieltä kariniemen hajusta, ihan hirveää kamaaEi sulatusta, suoraan vaan.
Omasta mielestä tosin noi Kariniemen kylpsät siivet on ihan hirveitä. Ällättävä haju ja semmonen eltaantunut ja keitetyn oloinen koostumus. Moni toki täälläkin tykkää mutta itsellä tulee oksennusrefleksi pelkästä uunituksen hajusta.
Ja tänään kävin pitkästä aikaa K-ryhmän kaupassa ja ostin testiin Pirkan pintamaustettuja Paprika Chili siipiä. Kattoo jos viikonloppuna tekis.
Mites onnistui pakastesiivet Kamadolla?Iski akuutti siipihimo kun katselin takapihalla tuota uutta kamadoa, joka tuli viikonloppuna ostettua. Pakkasesta löytyi parin kilon säkki kariniemen siipiä.
Pakastesiivistä ei kuitenkaan ole hirveästi kokemusta. Onko siivet syytä sulattaa erikseen ennen grilliin iskemistä vai onko turhaa työtä?
Oikein hyvin. Tein lopulta niin, että virautin jäiset siivet vedellä jotta sain ne irti toisistaan ja vähän tartuntapintaa mausteille. Tein morttelilla mausteseoksen ( suola, ruokosokeri, mustapippuri, cayanne, savupaprika, piri piri ) ja huljuuttelin märät jäiset kökkäreet siinä ja pikkusessa öljyssä.Mites onnistui pakastesiivet Kamadolla?