Kalastus

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
553
Kalastaessa sattuu kaikenlaista. Tänään oli kyllä harvinaisen paska reissu.

Ensimmäistä kertaa eläessäni kunnolla järvellä kalassa. Merellä tullut kalastettua senkin edestä. Toisella heitolla vaappu takertuu rantalepän latvaan. Sinnepähän jäi. Siima aivan solmussa. Ei tällä kertaa toki ollut toista viehettä matkassa. Lähimpään Tokmanniin ajelemaan ja toiselle järvelle kokeilemaan. Kolmas heitto, vaappu jää kiinni puunrunkoon pohjaan. 45 min yritin pelastaa eri keinoin, lopulta riuhtaisin poikki. Siima pienesti sotkussa ja alkaa sataa.

Asiaan kuuluvia juttuja. Aikaa meni 1h/heitto ja omaisuuttakin hukkaan.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
239
Joko saa silakkaa? Kokeilin avata keskustelua kalastus.comissa, mutta näköjään ylläpito tuolla persepalstalla poistaa jostain syystä neuvot ja vinkit kalapaikoista? Muiden vastauksista päätellen palstan mode keksii omia raportteja ja poistaa muiden oikeat havainnot :lol:!

Koronakaranteenissa alkaa seinät kaatua päälle, joten voisi kokeilla jotain uutta kalastuksen osalta tylsyyden tappamiseksi.
 
Liittynyt
19.12.2018
Viestejä
261
IMG_20200412_205842.jpg o

Sori kuvan laatu, koska wappi-puhelin.

Olen ajankuluksi lueskellut J. Ranniston Jigikalastus -kirjaa, jossa kerrotaan mm. hänen ensikosketuksistaan ja hankinnoista liittyen jigeihin. Mainitaan mm. jenkkien postiluettelot, koska netti oli vähän vaiheessa Jeesuksen syntymän aikaan.

Itse muistin yht'äkkiä kuvassa olevan setin vuosikymmenten takaa ja löytyihän se alkuperäisessä laatikossa. Ei muistikuvaa, onko ollut käytössä vaiko alunperin tuomittu kaiken maailman höpötyksenä. :)

Oikean yläreunan neljä ylintä laitoin digivaa'alle ja tulos vaihteli yhteensä 5-7 g välillä. Melkoisia sen aikaisia mikrojigejä...

Sori Runebergit...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Kalastaessa sattuu kaikenlaista. Tänään oli kyllä harvinaisen paska reissu. Ensimmäistä kertaa eläessäni kunnolla järvellä kalassa. Merellä tullut kalastettua senkin edestä. Toisella heitolla vaappu takertuu rantalepän latvaan. Sinnepähän jäi. Siima aivan solmussa.
Tuota noin.. Hiukka tekis mieli kysästä kuinka onnistut siinä?
Rantalepän latvassa vaappu ja siimat solmussa. Testasitko hyrräkelaa vai kenties haspelilla huiskit. Varmaankin haspelilla. Harvoin hyrrällä onnistuu heittämään lepän latvaan vaapun. Onnistuu se toki, mutta pitää olla lepän alla, tai heittää ihan tosi pitkälle.
Toisaalta kun ajattelen jotain painavaa nilsun sivutissiä, niin kyllä sen vois saada vastarannan leppään kiinni melkoisesta matkasta.

Kannattaa lähinnä jo ennen heittoa asennoitua siihen, että menettää sen vieheen jossakin vaiheessa kumminkin. Olen menettänyt varmaankin yli tuhat viehettä kalastaessa, sille suurimmalle joka ei vieläkään tule pinnalle.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Ompas siinä tutun näköisiä jigejä sieltä 98-2000 luvun alkupuoliskolta. Ropparista sai noita sellasesta kokoilmasta.
Tosi inhottavia tapauksia. Sulattivat rasiat pehmoseksi. Sulta puuttuu se pahin keltanen matojigi tuosta. Se syöpy läpi sen aikasesta lootasta alta viikosta, tai tahrasi koko rasian kun sulatti noi maalit päistä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.12.2018
Viestejä
261
Satavarmasti laitan alkuperäiseen omaan tuotteeseeni arvioni mukaan yli kymmenen vuotta lisää, mutta saatan olla väärässä. Mukava kuitenkin kuulla.tutusta tuotteesta. :thumbsup:
Noita propelliversioita hetken funtsin ja mielestäni ajatus oli, että niitä heitettiin ja kelattiin normi uistimen tavoin.

Iskikö kala lippapropelliin vai jigiin, niin jäi epäselväksi. Testiin tällä kaudella....:)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Noita propelliversioita hetken funtsin ja mielestäni ajatus oli, että niitä heitettiin ja kelattiin normi uistimen tavoin. Iskikö kala lippapropelliin vai jigiin, niin jäi epäselväksi. Testiin tällä kaudella....:)
Noi lippahärpättimet olivat oikeasti toimivia virityksiä. Toimivat sekä rauhallisesti, että pomputtamalla kelattuna. Tosi näppäriä risukkoisessa paikassa, jossa suuri mahdollisuus jäädä viehe pinnan-alla olevaan oksaan/puuhun. Muistaa vaan kiinnittää lukkoon tosta pikku silmukasta, joka on teräslangan puolessavälissä.
Noita lippahärpättimiä olis kyl kiva jostakin saada lisää. Toimivat ahvenelle ja hauelle kivasti. Herkkiä ruostumaan jos jättää kuivaamatta rasiaan. Tuollainen ei sinällä olis vaikea itsekään taivutella. Tekis vaan lyöntiraudan niin jostakin ohuesta rosterista sais noi lipat. Rungon jos kääntelis happolangasta niin kestäisivät hyvin korroosiotakin.
 
Liittynyt
07.10.2017
Viestejä
64
Spinnerbait nimellä noita myydään ihan valmiina, nuo ovat yleensä valmiita systeemeitä painoineen, eli ei tarvitse enää jigipäitä hommata erikseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Mitä veikkaatte oman merkkari boksin vieheiden arvoksi? 12kpl enää jäljellä ja kaksi tekijää. Toinen on Aaveiden ja toinen Trutan tekijä. Alkuperäisiä sieltä 20v takaa...
Silti pistän nämäkin siiman päähän lähes joka vuosi merkkaria pyytäessä. Koukkuja ja renkaita jo mennyt melkonen määrä vaihdellessa ja peeveli heitin tuon fosforinoutajan kiveen päin syksyllä. Nyt se on halki :(
Mahtavia vieheitä ja melkonen kpl määrä jallitettuja kaloja tilillä noilla fossiileilla. Korjattava tuo Erkin noutaja pitää niin jos vielä pari kalaa sillä saisi.

1.jpg


Tässä on sen verran harvinaisuus, ettei moneltakaan keräilijältä löydy kyseistä viehettä. Erkki tekijänä ja testikalastaja menetti sen siikakosken niskakiven alasuvantoon pohjaan. Josta sen kävin itse seuraavana päivänä sukeltamassa. Aivan ihana pala muistoja nuoruudesta. Keräiltiin tuhansia vieheitä joen pohjasta. Välillä joutu menemään rannalle tyhjentämään vyölaukku tyhjäksi, koska ei vain mahtunut enenpään uistimia sinne. Parhaimpina päivinä yli 300kpl kunnollista vaappua/lusikkaa/lippaa löyty kerralla. Jossaa vaiheessa laskin noita ämpäreitä monta niissä on ja yli 4000kpl pääsin.
Sit tuli myytyä ja annettua pois suurin osa uuteen käyttöön. Annoin viimisen ämpärin naapurille, oli siinäkin joku 10kg vielä lusikoita jäljellä. Enää löytyy korkeintaan joku noin 500 tai muutama enemmän viehettä. Lähinnä vain sellasta sälää, jonka vois joskus laittaa siiman päähän.

Tämän kyseisen vieheen olen säästänyt. Kymmeniä muitakin vanhoja Truttia olen menettänyt heitellessä ja muutamia lahjottanut toisille. Tämä on melko uniikki yksilö. Upea kappale historiaa.

2.jpg

3.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.09.2017
Viestejä
198
Osaako kukaan sanoa konkreettisia eroja:

Kummastakin siis pidempi versio Kuha hommiin, omistan jo lyhyemmän fpsn ja siitä olen nauttinut suuresti ahven hommissa. Onko jotain erityisiä syitä maksaa XXV:stä tuon FPS tarjouksen sijaan? Toki uuttahan se toisinaan tekisi mieli kokeilla
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
223
Onko tekkiläisillä suositella virtakalastuspaikkaa heittokalastukseen mielellään eteläisen tai itäisen Suomen suunnalla? Olemme muutaman hengen kaveriporukalla käyneet jo melkein kymmenisen kertaa Ilomantsin lähellä Möhkönkoskilla tekemässä muutaman päivän kalareissun aina kesäkuun puolenvälin tienoilla mutta nyt alkaisi jo kaipaamaan vaihtelua. Möhkö on siis paikkana mitä mainioin, nimenomaan vaihtelua kaipaamme. Yhtenä keväänä teimme mökkivarauksen mentyä sivusuun piston Lieksaan Ruunaalle eli Neitikoskelle ja Kattilakoskelle mutta tuolla ongelmaksi muodostui kalastuspaikkojen väliset etäisyydet (eli autosiirtymän eli kuskin tarve :D ) sekä alueen väenpaljous. Tänä vuonna varmaankin Puruvesi kutsuu uistelun merkeissä tämän reissun osalta koska valtaosalla meidän porukasta koti- tai asuinpaikka sijaitsee noilla nurkilla mutta näin tulevaisuutta ajatellen kyselen suosituksia.
 
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
170
Osaako kukaan sanoa konkreettisia eroja:

Kummastakin siis pidempi versio Kuha hommiin, omistan jo lyhyemmän fpsn ja siitä olen nauttinut suuresti ahven hommissa. Onko jotain erityisiä syitä maksaa XXV:stä tuon FPS tarjouksen sijaan? Toki uuttahan se mieli toisinaan tekisi kokeilla
FPS:stä meikäläisellä ei oo kokemusta mutta xxv:stä löytyy LW ja DW versiot molemmat ja on kyllä mainio vapa!
 
Liittynyt
10.09.2017
Viestejä
198
Mites nuusk1s, sulla muistaakseni oli pidempi versiokin tosta fpsstä ja vapoja muutenki melko läjä. Osaatko sanoa mitään tohon mun edelliseen postaukseen?
 
Liittynyt
22.11.2018
Viestejä
182
Onko kukaan tilannut tavaraa imperial-fishing.com:lta? Tuota 50Ah li-ionia olisin tilaamassa (kun kerrankin on edes jonkunlaisessa alennuksessa), mutta eiväthän nuo tietenkään lähetä Suomeen. Ideoita mistä vastaava akku+laturi paketti?

Ctek:llä on näemmä laturia, siitä tietäisi mitä se on syönyt, nuo kiinalaiset ilman CE-merkintää (ihan oikeaa eikä china export) olevat eivät vakuuta. Eli tuo:
Ampeereja ei ole hirveästi, mutta voisi riittää 50Ah akulle.

Entä akku?
Tuo:
vai

edit.
Otin tuon 40Ah powerbrickin ja ctekin. Välttävät minun käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
133
FPS:stä meikäläisellä ei oo kokemusta mutta xxv:stä löytyy LW ja DW versiot molemmat ja on kyllä mainio vapa!
Mulla myös nuo molemmat kuhahommissa ja naurettavan pieniä vaparenkaita lukuunottamatta ei moitteen sijaa, varsinkin kelakiinnikkeen tuntuma käteen kalastattaessa sekä takakahvan pituudet on meikäläiselle aika lailla perfetto.
 
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
170
Mulla myös nuo molemmat kuhahommissa ja naurettavan pieniä vaparenkaita lukuunottamatta ei moitteen sijaa, varsinkin kelakiinnikkeen tuntuma käteen kalastattaessa sekä takakahvan pituudet on meikäläiselle aika lailla perfetto.
Joo kelakiinnike on kyllä huippu noissa, uskoisin et sopii hyvin käteen kun käteen. Vaparenkaiden osalta mulla ei oo kyllä mitään ongelmaa ollut, riippuu varmasti millaista siimaa sekä solmuja käyttää jos on siis fluorocarbon kuidun jatkeena.
Itse tulee käytettyä eri paksuisia fluoroja ja kiinnytys joskus FG-solmulla (jos kotona tekee, on v*ttumainen solmu tehdä järvellä tuulessa:D), mutta pääsääntöisesti sulatan fluoron päähän tatin ja kuitu suoraan kiinni siihen. Tää "PL" solmu näyttää juuri siltä, että ei kestäisi, mutta kertaakaan ei oo vielä solmu pettänyt.

 
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
133
Vaparenkaiden osalta mulla ei oo kyllä mitään ongelmaa ollut, riippuu varmasti millaista siimaa sekä solmuja käyttää jos on siis fluorocarbon kuidun jatkeena.
Itse tulee käytettyä eri paksuisia fluoroja ja kiinnytys joskus FG-solmulla (jos kotona tekee, on v*ttumainen solmu tehdä järvellä tuulessa:D), mutta pääsääntöisesti sulatan fluoron päähän tatin ja kuitu suoraan kiinni siihen. Tää "PL" solmu näyttää juuri siltä, että ei kestäisi, mutta kertaakaan ei oo vielä solmu pettänyt.
Joo ei tuo nyt varsinainen ongelma ole mutta en näe mitään syytä miksi niiden pitää olla niin jumalattoman pienet, ei siinä sitä massaa niin säästy. Tuo koko painon äärimmäinen minimointi on kyllä ihan muutenkin ihan hassua, kepit onnettomia rimpuloita ilman lakkauksia jne...
 
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
170
Joo ja itse kaipaa kyllä painoa muutenkin vavassa. Esim. Okuma helios oli meikällä ennen, mutta luovuin koska se vaan oli jo omaan makuun liian kevyt sekä lisäksi tonnisen stradic kanssa omaan makuun liian paljon epätasapainossa.
Jotkut sitä Heliosta hehkuttaa ylitse muiden, mutta itse jaksaa painavamman (omasta mielestä myös paremman) vavan pitää 12 tuntia kädessä ihan yhtälailla haukitikkuja lukuunottamatta.
Samoten pari vuotta vanha SPRO crank&pop on ihan tajuttoman hyvä ja tunnokas vapa. Sain sen 60eurolla kun paikallinen pulju meni konkurssiin niin tuohon rahaan ihan tajuttoman kova vapa.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Vaparenkaiden "pienuus" on suoraan parantunutta siimakontrollia koko kalastus tilanteeseen, heitosta kelaukseen. Varsinkin haspeli hukkaa heittopituutta isoilla vaparenkailla kun siima tulee puolanhalkaisijan mukaisella propellilla ja sitä kuristetaan pikkuhiljaa pienentyvillä renkailla. Ei sillä juuri painoa säästetä, varsinkaan jos aihio itsessään ei ole keveimmästä päästä.American taclen kovasti palkituissa microwave renkaissa on pienempi sisärengas jo ensimmäisessä renkaassa.Fps vapa sarja on muuten suunniteltu ihan täällä kotimaassa. :)
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Joo ja itse kaipaa kyllä painoa muutenkin vavassa. Esim. Okuma helios oli meikällä ennen, mutta luovuin koska se vaan oli jo omaan makuun liian kevyt sekä lisäksi tonnisen stradic kanssa omaan makuun liian paljon epätasapainossa.
Jotkut sitä Heliosta hehkuttaa ylitse muiden, mutta itse jaksaa painavamman (omasta mielestä myös paremman) vavan pitää 12 tuntia kädessä ihan yhtälailla haukitikkuja lukuunottamatta.
Samoten pari vuotta vanha SPRO crank&pop on ihan tajuttoman hyvä ja tunnokas vapa. Sain sen 60eurolla kun paikallinen pulju meni konkurssiin niin tuohon rahaan ihan tajuttoman kova vapa.
Hyrrällä Helioksen mahtavuus tulee parhaiten esiin, kun lyö kevyen kelan kiinni. Tokikaan keveys ei ole ainoa hyvä puoli noissa vavoissa. Uudet sx Heliokset vei sen vanhojen huonoimman puolen eli lyhyydenkin pois.
Nyt on 7' ja 7'5 helios sx:t rosterissa :love:
 
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
239
Tuli ostettua virvelivehkeet shimanon vengeance 240 ja abu garcia cardinal sx 20 sekä siihen 0.18mm kuitusiima. Sitten perus haukivieheet. Eiköhän tolla kelalla ja vapalla pärjäile tällänen alottelija ihan ok
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Varsinkin haspeli hukkaa heittopituutta isoilla vaparenkailla kun siima tulee puolanhalkaisijan mukaisella propellilla ja sitä kuristetaan pikkuhiljaa pienentyvillä renkailla.
Eikös tuo ole juuri toisinpäin. Haspeli hukkaa pienillä vaparenkailla heittopituutta, koska siiman pitää kuristua nopeammin suoraksi, jolloin kitka vaparenkaisiin on suurempi. Ideaali tilanne olisi se, että kelanjälkeinen eka rengas olisi samankokoinen puolan halkasijan kanssa, josta sitte hiljalleen kuristetaan pienemmäksi siima lenkkiä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
962
Eikös tuo ole juuri toisinpäin. Haspeli hukkaa pienillä vaparenkailla heittopituutta, koska siiman pitää kuristua nopeammin suoraksi, jolloin kitka vaparenkaisiin on suurempi. Ideaali tilanne olisi se, että kelanjälkeinen eka rengas olisi samankokoinen puolan halkasijan kanssa, josta sitte hiljalleen kuristetaan pienemmäksi siima lenkkiä.
Näin sen itsekin ajattelen, haspelin puola purkaa poikittain heittosuuntaan nähden ja siima pitää oikoa matkalla supistuvilla vaparenkailla. Hyrräkelat taas purkaa suoraan heiton suuntaan ja siima saa juosta vapaasti renkaiden läpi.
 
Liittynyt
10.09.2017
Viestejä
198
Kaitpa se on otettava kokeiluun tollanen xxv zander dw, nyt ku nuo pidemmät fps:tkin loppu varastosta enkä kerennyt tilaamaan kun meni taas vatvomiseksi o_O
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Ei se siima hyrrästäkään tule suoraan.
Tässä olet väärässä. Hyrrässä siima tulee suoraan heiton jälkeen vapaan nähden, toki jos kelan siimanohjain on ns.vapaasti kelluva, jolloin se ei seuraa siiman puolaamista niin sivuttais kitkaa esiintyy.
Itse en tykkää noista hyrristä joissa siimanohjain ei seuraa siiman mukana laidasta laitaan. Harmi vaan, että nykysuuntaus pikkuhyrrissä suosii tuota siimanohjaimen lukittumista jonnekin kohtaan. Tai kelluvaa versiota. Sen takia itse heittelen hyrrillä jossa siimanohjain kulkee aina siiman mukaisesti puolalle ja pois sieltä heitoissa.

Tuo Microwave spinning systeemi jarruttaa ihan liikaa heittopituudessa haspelilla jos tulee tilannne jossa joutuu heittämään kunnolla pitkälle. Toki se on varmaan hyvä alottelijoille, mutta tuskin harrastajalle.
Tuossa menettää helposti sen tarvittavan 10-20m ihan jo perus lusikalla saati sit vaapulla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Itse tulee käytettyä eri paksuisia fluoroja ja kiinnytys joskus FG-solmulla (jos kotona tekee, on v*ttumainen solmu tehdä järvellä tuulessa:D), mutta pääsääntöisesti sulatan fluoron päähän tatin ja kuitu suoraan kiinni siihen. Tää "PL" solmu näyttää juuri siltä, että ei kestäisi, mutta kertaakaan ei oo vielä solmu pettänyt.
Siis tuohan on ihan perus unisolmu perukkeen ympärille, tuossa vain fluoron päähän sulatetaan nölli. Ehkä yksi helpoimmista tavoista tehdä liitos siimoille veden äärellä. Tuostahan voi jättää pois tuon sulattamisen ja tehdä vain normi solmun fluoroon ja laittaa sen päätysiiman läpi siitä solmusta ja kiristys fluoron ympärille unisolmulla. Ei siinä sytkäriä tarvi mihinkään. Helppo tehdä vaikka pimeässä pelkällä sormi tuntumalla.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Sulla on nyt melko vahvaa mutua @Shadowhunter.

Oletko paljon heittänyt microwave renkailla? Niitä harvemmin löytyy ihan huokeimmista aloittelijan vavoista.

Olen melko monen kaupallisen vapamallin kehityksessä päässyt olemaan mukana, eli en ihan tuulesta heittele näitä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Sulla on nyt melko vahvaa mutua @Shadowhunter.
Oletko paljon heittänyt microwave renkailla? Niitä harvemmin löytyy ihan huokeimmista aloittelijan vavoista.
Sen verran on mutua itsellä, jotta olen yksi niistä harvoista casting heittäjistä enää, jotka ylipäänsä voivat kysellä noista uusista tekniikoista alalta.
Kilpaillutkin SM tasolla ja useammin voittanutkin niin tarkkuudessa kuin pituudessa. Sieltä oma tietämys tulee.
Kerro ihmeessä lisää tuosta microwave tekniikasta. Olen Suomen ennätyksen haltija yhdenkäden haspelin pituus heitossa.;)

Tiedän aika paljon heittoteknillisistä lisäyksistä välineisiin ja on kokemusta virittää välineitä huippu iskuun.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Ihan vitun paskoja virityksiä jos saan sanoa. Todellisia siiman sotkijoita joihin ei välttämättä kannata sekaantua. Testasin tuollaista vapaa itse jonkin aikaa ja en toista kertaa rahojani laita likoon. Pari tyhjää lenkkiä haspelin puolalle, jotka oikenevat normaalisti perusrenkaasta eivät muutes menekään tuosta läpi. Siimalenkki nappaa inhottavasti tuosta lisä-renkaasta kiinni heitossa. Tuo on ehkä paskin muutos renkaaseen, mitä voi keksiä, jopa pelkkä teräsrengas on parenpi kuin tuo tupla. Ehkä jos tuollaisen renkaan laittaisi haspeli/hyrrä yhdistelmä-vapaan vois se edes alustavasti toimia, mutta siihekin normi rengas olisi parempi.

Lisäksi huomasin heitossa tuon valtavan kitkan jota kyseinen rengas aiheuttaa. Tuollainen rengas on varsinainen syöppö niin siimalle kuin kaikelle levälle/siitepölylle jota siima väkisinkin kerää kelattaessa.
Pakkasella aivan toivoton tapaus. Jäässä koko ajan vaikka normi rengas viel pelittää tunti tolkulla.:thumbsdown:

Niin kokeilin tuollaista vapaa jo noin 5 vuotta sitte. Aihio oli sinällä hyvä, mutta ihan paska rengas.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Joo-o.. Etummaiset renkaat jäätyy ensin, siinä vaiheessa jos viimeinen rengas jäätyy on koko keppi jo jäässä, siimasta puhumattakaan.

Tuo microwave nimenomaan vähentää tuuli solmuja jotka haspelikalastajaa vaivaat, hyrrällähän se ei juurikaan ole ongelma.


Hirveästi luottamusta puheisiisi ei tule kyllä tämän keskustelun perusteella. Ei mulla muuta. Voidaan mun puolesta lopettaa tähän ja todeta että ollaan eri mieltä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Susi tuo rengas on vaikka mitä sanoisit. Keskiverto kalastaja osaa kyllä kelata löysät pois jo sormien välitse kelalle, ei siihen tarvita enää toimimatonta rengasta. Pakkasella kärkirengas kerää suurimmat jäät siimasta ja siihen vielä toi miccowave ennen kelaa, ihan toivoton tapaus koko keppi.

Hirveästi luottamusta puheisiisi ei tule kyllä tämän keskustelun perusteella. Ei mulla muuta. Voidaan mun puolesta lopettaa tähän ja todeta että ollaan eri mieltä.
En itsekään hirveesti luota keskustelijaan, joka ei edes hallitse heittämisen alkeita. Edes sitä casting pronssi tasoa. Ei mulla muuta. Olemme eri tasoa.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Ideahan ei ole siiman kelautumisessa vaan heitossa, missä melko harva pitää sormia siimalla.

:confused:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Kyllä aika moni harrastelija jarruttelee haspelilla sen siiman juoksemistä puolalta kesken heiton, varsinkin siinä loppuvaiheessa kun viehe tiputetaan juuri siihen paikkaan jonne oli tarkoitus. Tuon microwaven takia joutuu heittämään liian kovaan johtuen toimimattomasta renkaasta. Vieheen hallinta on vain kertakaikkisen pielessä tuolla.
Idea on sinällä hyvä aloittelialle, mutta toivoton tapaus hiukankin kokeneelle vispaajalle. Toki toimii se niillekin, mutta perus rengas voittaa mennen tullen.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Päätä nyt mistä sä edes puhut, ensin puhutaan heitosta ja sä olet vaihtanut kelaukseen, ja nyt heiton pysäytykseen.

Ps, mikä microwave vapa se oli mitä testasit?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Päätähän sinä nuusk1s kirjoitteletko Firman edustajana vai harrastajana...
Itse olen harrastaja vailla kytköksiä kaupallisiin instanseihin. Harraste pohjalta kirjoittelen itse.

Tiettävästi en ole vielä kelauksesta puhunut mitään, joten toi oli sun oma johtopäätös. Tottakai vähäkin asiaan perehtynyt kalastaja hallitsee vieheen pysäytyksen kesken lennon.
Kerro missä microwave vapa on niin loistava, että hakkaa perus vaparenkailla varustetun aihion.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Kirjoitan tietenkin harrastajana, edustamillani brändeillä ei edes ole microwave renkaallisia vapoja rosterissa.

Sensijaan ALPS Mini Guide System ja Fuji KR rapid choke renkailla löytyy.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Kävin kaivamassa vanhan 11´6 jalkasen jenkki hyrrävavan esiin niin siinä haspeli versiossa oli just tuollainen microwave vaparengas ysijalkasessa on merkiltään ron thompson. Varma en ole oliko se samaa wild river sarjaa kuin tämä hyrräversio. Sen verran heittelin haspelilla tyrskyissä, jotta voin pysyä oman mielipiteen takana.
Testi vapa tämäkin hyrräversio, jolla muutes on heitetty yli 100m SM kisoissa 18g painolla.
 
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
133
Luulisi että noita vaparenkaita ja niiden mahdollisesti aiheuttamia muutoksia heittopituuksiin on pajon testailtu, ehkä jopa roboteilla kuten golf-mailoja?! Ihan törkeen näköinenhän tuo microwave on, se on ihan selvä, mutta ehkä joku saa siitä jotain hyötyä heittopituuksien tai paremman kontrollin muodossa. Omalla kohdalla venekalastajana ei ole ikinä käynyt mielessäkään että kyseisissä osa-alueissa olisi jotain parannettavaa...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Itse asiassa vaparenkaat näyttelevät melko isoakin asiaa kalastuksessa. Normaalisti ei niihin tule hirveemmin kiinnitettyä huomiota, jos ne on vain ehjiä ja aihion rengastus on edes sinnepäin.
Pikku vekki, jonnekin keraamiseen renkaaseen niin alkaa tulemaan sellaisia outoja katkeamisia niin heitoissa kuin siinä mahdollisessa kalan väsytyksessä. Yleensä tuon kuittaa vain huonosti tehdyllä solmulla, mutta syyllinen on aika usein siellä vavan renkaissa. Myytävät siimat ovat lähes poikkeuksetta melkolailla täydellisiä. Pientä heittoa saattaapi esiintyä paksuudessa, mutta ne ovat niin pieniä heittoja, ettei niihin kannata kiinnittää huomiota.

Ottakaa joskus tuollainen kirkas ledilamppu ja katsokaa sen luotto vavan renkaita pimeässä, niin jopas on muutes renkaat kuluneetkin ihan jo parin kesän jälkeen. Siellä on uria pinnoissa ja usein näkee teräviä murtumia kohdissa, jossa sen siiman pitäis juoksea läpi. Punotut siimat kuluttavat jo kesässä paskaksi renkaat jos hiukkasen keskivertoa enemmän kalastaa.

ps. mulla olis sulle nuusk1s melko mielenkiintoista peruketavaraa. Ohutta ja vailla muistia hirveemmin langalla. Luultavammin titaani punosta. Todellakaan ei ole tuote tarkoitettu kalastamiseen, mut ei kai se haittaa jos vähän kokeilee. Veinaan itse kokeilla perho toihussa tuota hauelle. Sain vain parikymmentä metriä punosta. Ohutta ja kestää vetoa huomattavan määrän. Vois toimia notkeena perukkeena pikku vaapulle myös ahvenen kalastuksessa niin ei hauet veis vaappua mennessä.
Kiinnostaako testata?
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Ohuille perukemateriaaleille ei itselläni niin ole tarvetta, vertsu on ainut haukihommien lisäksi missä käytössä muuta kuin fluoro/mono.

Noita siiman paksuuksia on tullut mittailtua ja seurattua vuosia, melko hurjia eroja ilmoitettuihin paksuuksiin löytyy kuiduista, 2x ilmoitettua paksummatkaan siimat ei ole harvinaisia

Climaxin uutuuksista löytyi ul-settiin uusi piuha, harmi että paksummissa versioissa tuokin menee kauheaksi köydeksi. Mutta ohuin piti hyvin kutinsa.

Screenshot_20200420_154017.jpg
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
178
Hienoja kaloja sitä on saatu. Käytitkö puntarissa nuusk1s lahnat? Kevät taitaa olla melko ainoa aika vuodesta, jolloin pystyy jahtaamaan isoja lahnoja sattumakalojen sijaan.
Tuliko kalat kenties joesta/järvestä/mereltä? Joskus keväisin näkee rannalta isojakin lahnoja kudulla pyörimässä. Harmi vaan, ettei ne ota vieheeseen. Motomadon käyttö on kielletty tuolla, jossa noita isomuksia itse näkee. Silloin tällöin erehtyvät valkoseen jigiin, mutta lähinnä syksysin.
Maistoin kerran purkki lahnaa, joka oli eka savustettu ja sitte laitettu tomaattipyreen kanssa lasipurkkiin. Joka oli sit painekattilassa keitetty puoltuntia jolloin sinne purkkiin syntyy vakuumi ja lämpö sterilisoi mahdolliset bakteerit pois. Oli muutes uskomattoman hyvää lahnaa.
Keväällä lahnan liha on varmaankin parhaimmillaan tehdä sitä purkitettuna.

Nyt on suunnitelmana kokeilla purkittaa vimpaa, joka myös alottelee kutua ja sitä pystyy kalastamaan keväästä kun hiukka jokien vesi laskee nykyisestä tulvasta.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
364
Joesta, kyllä niitä saa ympäri vuoden. Näin kutuvaelluksen aikaan toki helpoiten.

En käyttänyt puntarilla, isoimmat oli silmäpuntariin noin 2kg.

Mikrojigillä noita kans tullut saatua, mutta kun maistuu tuo feeder kalastuskin itselle niin onhan niitä mulavampi sillä öysätä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 624
Viestejä
1 831 956
Jäsenet
39 015
Uusin jäsen
Abavi

Hinta.fi

Ylös Bottom