Toki asian vaikuttaa se, miten hapettomasti pavut on paahtimolla pakattu. Väitetään, että yksisuuntaisella venttiilillä varustettuun suojakaasulla täytettyyn pussiin pakatut pavut säilyvät lähes tuoreina jopa vuoden. Jotkut ovat kuitenkin kiivaasti sitä mieltä, että kaasuun pakatut pavut pilaantuvat alta aikayksikön heti kun pussin avaa, sen kaasun vaikutuksesta siis. Tuohon en oikein usko (koska oma kokemus ei tätä teoriaa tue), sensijaan pyrin kyllä käyttämään kaikki pavut parin viikon sisällä pussin avaamisesta.Joo jos mahdollisimman tuoretta haluaa, niin sitten paahtimoista suoraan, jos löytyy verkkokauppa. Jos vaihtoehtona on puoli vuotta vanha k-kaupan Paulig, tai vähän tuoreempi parempi kahvi, niin sitten vaikka sieltä Cremasta, mutta tosiaan paahtimoista kannattaa ostaa. Tuoretuotehan se kahvi on.