Kahvihifistely

Kuppi, Hario ja suodatinpussi vaa'alle, vaa'an nollaus, haluttu määrä puruja suodattimeen, vaa'an nollaus, haluttu määrä vettä päälle. Lähinnä se oikean vesimäärän annostelu menee vaikeaksi ilman vaakaa, eikä tarkkuudesta purujenkaan kanssa ole haittaa.
Tosin vesi on kyllä aika tarkkaan litra/kilo, joten vesi harvinaisen helppoa annostella tilavuudenkin mukaan -mitä kaffepurut ja leivonnassa jauhot eivät ole.
 
Tarkoitin lähinnä sitä että vedenkeittimista/kattiloista harvoin löytyy samankaltaista mitta-asteikkoa kuin vaikka kahvinkeittimissä on. Voihan sen veden kaataa toki kupista vedenkeittimeen tai mitata erillisellä mitta-astialla, mutta ainakin mulle tuo vettä suunnilleen oikea määrä keittimeen ja vaa'an avulla kaataminen on tuntunut näppärämmältä - etenkin jos samalla keittelee teevedet puolisolle tms.
 
Joo, muuallla kuin mökillä ei ole suodatinkeitintä, ja siellä mukillinen tulee kaatamalla keittimeen mukillisen ;-)
 
Toimii jos mökillä on sellainen puoliautistinen astiakaappi, jossa on täsmälleen samanlaisia kuppeja ja kuppityyppiin sopivan purumäärän ja on joskus määritellyt tavalla tai toisella käsillä olevaan mittavälineeseen (esim 2,5 kahvimitallista puruja per kuppi), mutta homma lähtee kusemaan purumäärän määrittelyn suhteen heti jos ne kupit on erikokoisia - vaikka sitä vettä olisikin tasan kupillinen..
 
Totta, mutta ongelmaa voi kiertää laittamalla keittimeen aina samalla kupilla vettä. Eli vaikka joku nappaisikin vieressä kaapista erikokoisen kupin, ei anna sen häiritä omaa keittimeenvedenlaittoa, vaan jatkaa tyynenä! ;-)
 
onko perus supermarketeissa tarjolla mitään kahvia joka olisi vaalea paahtoinen ja marjainen? Mitä on tullut noita paahtimoiden kahveja juotua niin pidin kovasti etiopilaisista ja panamalaisista kahveista jotka olivat todella marjaisia ja vaalea paahtoisia. Toki nämä sieltä kalleimmasta päästä mutta mietin vaan että onko mitään edes tähän suuntaan olevaa maku profiilia tarjolla marketeissa?
 
Viimeksi muokattu:
onko perus supermarketeissa tarjolla mitään kahvia joka olisi vaalea paahtoinen ja marjainen?
Mitä valikoimaa tarkoitat? Monet supermarketit myyvät niitä pienpaahtimoiden perusvalikoimia kalliimpiakin kahveja, joten vastaus kysymykseen on kyllä. Mutta etsitkö siis jotain edullisempaa vaihtoehtoa?
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
256 041
Viestejä
4 446 954
Jäsenet
73 697
Uusin jäsen
Aero_fin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom