Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mitä valikoimaa tarkoitat? Monet supermarketit myyvät niitä pienpaahtimoiden perusvalikoimia kalliimpiakin kahveja, joten vastaus kysymykseen on kyllä. Mutta etsitkö siis jotain edullisempaa vaihtoehtoa?onko perus supermarketeissa tarjolla mitään kahvia joka olisi vaalea paahtoinen ja marjainen?
Omassa kylässä on Citymarket ja yksi suomen suurimmista S-Marketeista ja valitettavasti kummassakaan ei ole yhtään pienpaahtimoiden kahveja. Tai no oli siellä cittarissa hetken jonkun yhden pienpaahtimon yksi kahvi ja se istui siellä hyllyllä niin kauan että paahtopäivä tais olla 6-8kk vanha. Eli jotain tummaa paahtoa.Mitä valikoimaa tarkoitat? Monet supermarketit myyvät niitä pienpaahtimoiden perusvalikoimia kalliimpiakin kahveja, joten vastaus kysymykseen on kyllä. Mutta etsitkö siis jotain edullisempaa vaihtoehtoa?
Vaaleapaahtoisissa laatuerot ja tuoreuden merkitys korostuvat, joten todennäköisesti on pakko vaan hyväksyä se että tuoretta ja laadukasta kahvia ei halvalla saa.
Tässä voisi olla yksi hieman järkihintaisempi vaihtoehto: Crema Ethiopia Sidamo 500 g kahvipavut, Hinta 16,90 € Ainakin Caffin Sidamo on todettu hyväksi, mutta näkyi olevan nyt loppu ja hintaa reilusti enemmän kuin Cremalla.
Harkitsin kanssa tuota, mutta totesin nykykäytännön paremmaksi. Isken siis keittiövaa'an päälle koko kahvinkeittimen/pressopannun jne. Siinä on helppo punnita sekä kahvi että vesi.Lidlistä tarttui mukaan vaa'alla varustettu mittalusikka. Tosi näppärä kahvin annosteluun.
Eikös se mennyt niin että mitä tummempi paahto, sitä kevyempi papu. Muistelen että Pauligin edustaja näin taannoin perusteli eri laatujen pakkausten painoeroja (450g/500g).Minulla on pieni kippo, johon tiedän mahtuvan juuri sen verran tummapaahtoisia papuja kuin joka-aamuiseen keitokseeni tarvitaan. Punnitsinkin ne pavut joskus, mutta en usko että papujen ominaispaino kovin paljon vaihtelee.
Säilytyshifistelyyn tämä on hyvä: Planetary Design Airscape® Ceramic 4" Small Slate, Hinta 39,90 € pavut pysyy valolta suojattuna ja sisäkannella saa painettua ylimääräiset ilmat pois.
Kaikissa vaihtoehdoissa taitaa olla paperilla omat hyvät ja huonot puolensa. Pakkanen taitaa kokonaisuutena olla se vähiten huono mutten ole itse oikein jaksanut koskaan sitä rumbaa eikä mulla ole pakkasessa liikaa tilaa muutenkaan. Ainut teoreettinen miinus pakkasessa on se kondension tuoma kosteus niin pakastinta jatkuvasti availlessa kuin papuja sulattaessa. Jääkaappisäilytys on tossa suhteessa pahempi. Näissä tyhjiöastioissa sit teoreettisesti miinuksena se kahvirasvan säilyvyys huoneenlämmössä. Mutta kaikki näistä nyt menee jo aika hifistelyksi kun keskimääräisesti papupaketti tulee aika nopeeta kulutettua.Itse vaan kierän ja teippaan pussin kun laitan takaisin pakkaseen, mut varmaan noi ois parempi tapa ;-)
Näin se nähdäkseni menee. Tilavuudella mittaaminenhan ei silloin muutoksia aiheuttaisi. Itse punnitsen ja tummimpia laitan allekin 7 g annosta kohden ja kaikkein vaaleimpia ehkä 8 grammaa. Nyt järjestely hakee taas paikkaansa (grammat, minuutit yms.), kun siirryin juomaan jättimukillisen french press -tavaraa aamuisin.Eikös se mennyt niin että mitä tummempi paahto, sitä kevyempi papu. Muistelen että Pauligin edustaja näin taannoin perusteli eri laatujen pakkausten painoeroja (450g/500g).
Espresson kyseenollen kyllä viikon pöydällä ollut 20g on aivan toivoton tapaus koittaa saada kahvi aikaan...Muistakaa nyt, että papu on ihan pirun hyvä säilytysastia. Sen viimeisen aromihitusen säilyttämisen optimoinnin vaiva ei välttämättä ole efortin väärtti.
Joo ei ole paras mutta tuo 250g kahvipaketti ei myöskään ole kovin tuoretta marketissa. Lisäksi nyt mentiin ulkonäkö edellä. Jos papuja käytän niin ne eivät mene tuohon astiaan.
Näinhän se on mutta nyt mennään markettijauhatuksella koska vaimo ei ole niin tarkka. Itse en enää kahvia juo. Ostan sille papuja kun sopivia eteen osuu ja niitä säilytetään pieni annos myllyssä ja loput jääkaapissa.Muistakaa nyt, että papu on ihan pirun hyvä säilytysastia. Sen viimeisen aromihitusen säilyttämisen optimoinnin vaiva ei välttämättä ole efortin väärtti.
Toki säilytän omat papuni jääkaapissa, mutta se on vaimon syy. Ei saa jättää näkyviin mitään ylimääräistä.
Jos mennään jauhatuksella niin puolet pakkaseen kun vaan yksi juo?Näinhän se on mutta nyt mennään markettijauhatuksella koska vaimo ei ole niin tarkka. Itse en enää kahvia juo. Ostan sille papuja kun sopivia eteen osuu ja niitä säilytetään pieni annos myllyssä ja loput jääkaapissa.
Huom 250g paketti, vaikka olis varmaan parempaa kun vain puolikkaan paketin laittais purkkiin. Tällä kertaa tyyli ennen tarkoitusta.Jos mennään jauhatuksella niin puolet pakkaseen kun vaan yksi juo?
Ja sama pavuila, vähän myllyyn ja loput teipattuna pakkaseen?
Jos vain yksi juo kahvia ja puruista tehdään niin oin valtava ero avatulla pussilla ja viimeisillä puruilla. Eihän ne viimeiset edes tuoksu miltään...
Jep, ja Illy varsinkin kun maksaa 10e 250g peltipurkissa. On siinä markettikahvilla hintaa.Ok, varttikilo aina tyyriimpää.
Rotevaa paahteisuutta ja tumman sokerin vivahteita.Minkäslainen makuprofiili tuossa uudessa Café Napolissa on?
13,31€/kg?? n.11e kilo!? Ja ois kallista?! Jos tuo olisi hyvää, ostaisin laakista 10 kiloa ,-D En tosin ole maistanut. Itse olen oikein tytyväinen jos löydän nykyisin alta 30e/kg kahvia ;-D
Tuo on varmaan ihan hyvä combo. Mulla on Wilfan puolet halvempi perusmylly ja sillä saa riittävän karkeaa jauhoa Aeropressiin (ja riiittävän hienoa mutteripannuun). Mun käyttämä menetelmä on se "inverted" (tuubi nurin ja neljän minsan haudutus). Siihen kannattaa käyttää pressopannun karkeutta. Aeropressin käyttöohjeissa kun muistaakseni tehdään hienoksi jauhetusta purusta nopea 20 s lirutus. Tulee paljon parempaa inverted methodilla. Wilfan merkinnöissä pressopannu on French press. Mä teen yleensä aavistuksen hienompaa, eli jotain pressopannun ja suodatinkeittimen välistä. Wilfan "Aeropress" on huomattavasti hienompaa. Ei tartte kuin 1-2 naksua siirtää, kun sen huomaa jo maussa. Riippuu aina käytetyistä pavuista, säätö tarvittaessa.Olen nyt havahtunut siihen, että yksinasuvana säännöllisenä kahvin kuluttajana iso Moccamaster vie kuitenkin merkittävästi tilaa keittiötasolta. Kahvin voisi valmistaa muullakin tavalla ottamalla mukaan vähän "hifistelyä". Olen kiinnittänyt nyt huomioni Verkkokauppa.comissa myytävään AeroPressiin, jonka kaveriksi haluaisin hommata luultavasti sähkökäyttöisen kahvimyllyn. Aluksi katselin tarjouksessa olevaa Melitta Calibraa, mutta onkohan tuo laite vähän liian iso siihen nähden, että tarkoitus on jauhaa pavut AeroPressille eli vain yhdelle kupille kerrallaan? Kahvihifistely on itselleni vielä verrattain tuntematon ala, joten kaikki suositukset otetaan vastaan. Millaista kahvimyllyä suosittelisitte tapauksessani? Budjetiksi olen miettinyt noin satasen luokkaa, mutta hyvästä syystä voi sitäkin vähän venyttää.
Täältä myös suositus Wilfan myllylle. Saa riittävän pienen määrän yhdelle kupille ja karkeuden säätö riittää kaikelle muulle paitsi oikealle Espresso-koneelle.Tuo on varmaan ihan hyvä combo. Mulla on Wilfan puolet halvempi perusmylly ja sillä saa riittävän karkeaa jauhoa Aeropressiin (ja riiittävän hienoa mutteripannuun). Mun käyttämä menetelmä on se "inverted" (tuubi nurin ja neljän minsan haudutus). Siihen kannattaa käyttää pressopannun karkeutta. Aeropressin käyttöohjeissa kun muistaakseni tehdään hienoksi jauhetusta purusta nopea 20 s lirutus. Tulee paljon parempaa inverted methodilla. Wilfan merkinnöissä pressopannu on French press. Mä teen yleensä aavistuksen hienompaa, eli jotain pressopannun ja suodatinkeittimen välistä. Wilfan "Aeropress" on huomattavasti hienompaa. Ei tartte kuin 1-2 naksua siirtää, kun sen huomaa jo maussa. Riippuu aina käytetyistä pavuista, säätö tarvittaessa.
WSCG-2
Mulla the Juttu on se pitkä haudutus. Onhan noita sellaisiakin suodattimia, millä saa haudutettua, mutta mä oon tykästynyt kaikin puolin tuohon Aeropressiin. Tiskin määrä tossa on kyllä aika maltillinen. Tulpan kun pesee tiskiaineella, niin se tuubin sisäpuoli putsaantuu samalla, kun vetää tulpan pesuaineineen putkesta ulos. Jäähän siihen se suodattimen korkki vielä. Muuten olen sitä mieltä, että tiskin määrä tuntuu olevan joku pyhä lehmä ihmisille. Ei se käsinpesu nyt niin vastenmielistä ole.Olen joskus Aeropressia käyttänyt, mutta omaan makuun aika himmeli. Sillä kyllä pääsee hifistelyn makuun, mutta jos suodatinkahvia haluaisin niin tekisin käsin suodattamalla vaikka suoraan kuppiin. Tässä pääsee samaan hifistelyyn, tulisi vähemmän tiskiä ja olisi yksinkertaisempi metodi. Kuppia varten on suodattimia ja telineitä tarjolla, eikä tarvitse turvautua muoviin jos sillä on merkitystä.
WSCG-2
Pesettekö te muut tuota joka kerta? Itse vaan huuhtelen osat hanan alla ja kuivumaan. Silloin tällöin sitten kun pesee muutakin käsitiskiä, niin tiskaan tuonkin ihan aineella. Ei ole noinkaan siihen mitään värjäymiä tai saostumia kertynyt.Aeropressiin. Tiskin määrä tossa on kyllä aika maltillinen.
Kyä mää aina pesen käytön jälkeen. Menee ihan yhtä kauan kuin huuhtelussa.Pesettekö te muut tuota joka kerta?
No ei halua. Kaapissa on sille tilaa siinä vedenkeittimen vieressä.Ja haluaako taas uuden laitteen piuhoineen pöydälle.