Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Pystyit juomaan mutta oliko hyvän makuista?Näköjään olen pystynyt tätä tummaa Costa Ricaa ihan kivutta juomaan kun K-kaupan 3/10€ salesta ostin.
Kertokaapa parhaat funktionaaliset kahvikombot, mitä voi sekoitella itse, ja miten ne tehdään.
Eli siis lion's mane -kahvit, l-teaniinikahvit, kaakaokahvit yms.
Olen esimerkiksi pohtinut hieman kokeellisempia variantteja, kuten vaikkapa mate-kahvit tai mäkikuismakahvit.
Kiitos, tämä on aika lähellä, puuttuu se pieni suklainen jälkimaku, mutta erittäin mukava juotava. Sapphire on toinen melko hyvä, mutta suutuntumaltaan paljon "raskaampi"New York?
Kiitos, tämä on aika lähellä, puuttuu se pieni suklainen jälkimaku, mutta erittäin mukava juotava. Sapphire on toinen melko hyvä, mutta suutuntumaltaan paljon "raskaampi"
Ei kai sitä kukaan voi täällä taata kuinka tuoretta juuri sinne tulee, mutta Lehmukselta en ole itse 4 vuoden aikana saanut kertaakaan muuta kuin aivan tuoretta kahvia.Miltäs paahtimolta (Suomesta) saisi tilattua tuoreita papuja?
Tilasin tuossa Kaffalta ja tuli pari kuukautta sitten paahdettuja papuja. Mielummin odottaisin vaikka hetken jos saisin aivan tuoreita ja niitä voisi tilata sitten pari pussia varastoonkin tai pakastaa.
Tää on ainaki ollu toimiva palvelu ja sanovat, että toimitus tuoreeltaan paahtamisen jälkeen.Miltäs paahtimolta (Suomesta) saisi tilattua tuoreita papuja?
Tilasin tuossa Kaffalta ja tuli pari kuukautta sitten paahdettuja papuja. Mielummin odottaisin vaikka hetken jos saisin aivan tuoreita ja niitä voisi tilata sitten pari pussia varastoonkin tai pakastaa.
Joo kun juuri tällaiseen ei millään jaksaisi ruveta kun kahvia tarttee läpi vuoden kuitenkin suhteellisen säännöllisesti. Naapurin paahtimon myymälä lopettaa ja pitää etsiä jostain sopivaa palvelua tarjoava paahtimo.Pienpaahtimotkin alkavat yhdistyä ja "paahtaa varastoon" -koskapa se on se halvin tapa. Eli tuurista kiinni saatko justpaahdettua. Toki ovela ottaa yhteyttä ja kysyy onko sitä mitä haluaisit, ja jos e ole, niin tilaa sitten ;-)
Ihan hienon näköinen laite. Vähän rajoittaa vaihtoehtoja tietty tuo, että toimii vaan noilla napeilla eikä taida olla maidon vaahdotinta?Tuli viikko sitten hommattua tämmönen LaPiccola ESE pod espresso keitin 350€, olen kyllä ollut tyytyväinen, joka kerta tulee hyvää ja tasalaatuista espressoa.
On kyllä hienon näköinen.Samat espressopurut siinä ESE paperipussissa on kuin jos itse jauhaisi, ei vain ole heti tuoreena paikanpäällä jauhettu. Hyvänä puolena näissä on että on aina tismalleen tasalaatuinen kahvi kuin jos itse alkaisi leikkimään niin tulisi varmasti huonompaa kahvia ellei oikein paneudu ja opettele.
Tuo 350€ selittyy että on täysin metallinen käsintehty laite lasitankilla johon saa vapaasti varaosia eli helppo korjata jos joskus hajoaa.
Cafetoriasta on tähän asti tullut enintään reilun kuukauden ikäistä papua, mutta tuurista sekin taitaa olla kiinni. Ihan tuorettahan ei ole kiva käyttää, kun ominaisuudet muuttuvat niin paljon ensimmäisen viikon tai parin aikana. Slurpin kuukausitilauksen pavut ovat välillä liian tuoreita ja espresson tekeminen niistä on melkoista arpapeliä jos ei anna pussin lojua laatikossa vähän aikaa ennen käyttöönottoa.Miltäs paahtimolta (Suomesta) saisi tilattua tuoreita papuja?
Tilasin tuossa Kaffalta ja tuli pari kuukautta sitten paahdettuja papuja. Mielummin odottaisin vaikka hetken jos saisin aivan tuoreita ja niitä voisi tilata sitten pari pussia varastoonkin tai pakastaa.
AeroPress.Tätä on ehkä jo kysyttykin, mutta mikä olisi kätevin tapa valmistaa yksi kupillinen kahvia?
Esim. yllä oli keskustelua kapselikeittimistä. Jos tarve on yksi kuppi silloin tällöin niin kapselikeitin voisi olla sopiva. Ei tarvitse sietää isoja avattuja kahvipakkauksia ja saat sen yhden kupin just silloin kun haluat.Tätä on ehkä jo kysyttykin, mutta mikä olisi kätevin tapa valmistaa yksi kupillinen kahvia? Tuollainen peruskeitin on vähän typerä, kun ehkä kaksi kertaa vuodessa tarvitsee keittää enemmän kuin 2 desiä kahvia yhdellä kertaa. Pieniä keittimiä ei taas oikein meinaa löytyä, paitsi joku sikahintainen moccamaster missä ei ole edes lämpölevyä. Tai sitten tokmannilta 20 eurolla 6 desin keitin, mutta siinä on kiinteä suodatin enkä tiedä toimiiko se paperisuodattimella kunnolla. Ehkä aeropressiä kannattaisi kokeilla..?
E: jonkin halvan pressopannun meinasin jo ostaa, mutta mietityttää se rasvan määrä.
Tuo taisi olla juuri toisiapäin. Jatkuva tarve on yksi kuppi, jos oikein käsitin. Satunnaisesti enemmän. Mulla oli kapselikone, mutta annoin ilmaiseksi pois. Meni siis omakustannehintaan. Syy oli se, ettei se täyttänyt minkäänlaisia makuvaatimuksia.Jos tarve on yksi kuppi silloin tällöin niin kapselikeitin voisi olla sopiva.
Tätä on ehkä jo kysyttykin, mutta mikä olisi kätevin tapa valmistaa yksi kupillinen kahvia?
E: jonkin halvan pressopannun meinasin jo ostaa, mutta mietityttää se rasvan määrä.
Chemex, joko yhden tai kahden kupin malli. Suodattaa, on halpa ja ei vie tilaa. Tarvitset vain vedenkeittimen lisäksi (ei tarvitse hifistellä ellet halua).Tätä on ehkä jo kysyttykin, mutta mikä olisi kätevin tapa valmistaa yksi kupillinen kahvia? Tuollainen peruskeitin on vähän typerä, kun ehkä kaksi kertaa vuodessa tarvitsee keittää enemmän kuin 2 desiä kahvia yhdellä kertaa. Pieniä keittimiä ei taas oikein meinaa löytyä, paitsi joku sikahintainen moccamaster missä ei ole edes lämpölevyä. Tai sitten tokmannilta 20 eurolla 6 desin keitin, mutta siinä on kiinteä suodatin enkä tiedä toimiiko se paperisuodattimella kunnolla. Ehkä aeropressiä kannattaisi kokeilla..?
E: jonkin halvan pressopannun meinasin jo ostaa, mutta mietityttää se rasvan määrä.
Tämä on hyvä: Hario V60 Dripper koko 02 suodatinsuppilo, kirkas muovi, Hinta 8,50 € voi asettaa kupin päälle ja keittää kahvit suoraan kuppiin. Vaatii kyllä melkein vaa'an kaveriksi ja drip kettlen kanssa pour over keittely on huomattavasti mukavempaa, mutta kyllä ne vedet pystyy kaatamaan purujen päälle suoraan vedenkeittimestäkin.Tätä on ehkä jo kysyttykin, mutta mikä olisi kätevin tapa valmistaa yksi kupillinen kahvia? Tuollainen peruskeitin on vähän typerä, kun ehkä kaksi kertaa vuodessa tarvitsee keittää enemmän kuin 2 desiä kahvia yhdellä kertaa. Pieniä keittimiä ei taas oikein meinaa löytyä, paitsi joku sikahintainen moccamaster missä ei ole edes lämpölevyä. Tai sitten tokmannilta 20 eurolla 6 desin keitin, mutta siinä on kiinteä suodatin enkä tiedä toimiiko se paperisuodattimella kunnolla. Ehkä aeropressiä kannattaisi kokeilla..?
E: jonkin halvan pressopannun meinasin jo ostaa, mutta mietityttää se rasvan määrä.
Joo voisihan tuohon päälle tehdä vaikka teräksisestä mittakupista astian mihin kuuma vesi kaadetaan, vaikka vaaka toki löytyy. Laserilla pohjaan pieniä reikiä niin kastelee porot kunnolla.Tämä on hyvä: Hario V60 Dripper koko 02 suodatinsuppilo, kirkas muovi, Hinta 8,50 € voi asettaa kupin päälle ja keittää kahvit suoraan kuppiin. Vaatii kyllä melkein vaa'an kaveriksi ja drip kettlen kanssa pour over keittely on huomattavasti mukavempaa, mutta kyllä ne vedet pystyy kaatamaan purujen päälle suoraan vedenkeittimestäkin.
Kuppi, Hario ja suodatinpussi vaa'alle, vaa'an nollaus, haluttu määrä puruja suodattimeen, vaa'an nollaus, haluttu määrä vettä päälle. Lähinnä se oikean vesimäärän annostelu menee vaikeaksi ilman vaakaa, eikä tarkkuudesta purujenkaan kanssa ole haittaa.Joo voisihan tuohon päälle tehdä vaikka teräksisestä mittakupista astian mihin kuuma vesi kaadetaan, vaikka vaaka toki löytyy. Laserilla pohjaan pieniä reikiä niin kastelee porot kunnolla.
E: vai kahviako sillä vaa'alla on tarkoitus mitata..?
Mausta varmaan pitäisinkin, mutta en tiedä pitääkö kolestrooliarvot kahvin rasvasta. Olen jotenkin ymmärtänyt että se olisi erityisen haitallista, mutta laitan muutenkin aina kahviin noin teelusikallisen kuohu- tai kahvikermaa, joten liekkö sillä merkitystä.Pressopannu on tosiaan nopea, mutta pidätkö siitä kahviin jäävästä rasvasta selvinnee kokeilemalla. Suodatettua saat sitten esimerkiksi Chemexillä, vilkaiseppa se. Muistaakseni niitä löytyy pienehköinäkin.