No sehän tuossa tarkoitus onkin, heille on siellä kuitenkin hallituksen esitykset + kaikki muu kabinettikeskustelu päälle jonka perusteella laki on luotu. Oikeudessahan lopulta pitkälti kunnioitetaan sitä alkuperäistä tahtotilaa ellei se ole räikeästi ristissä lain sisällön kanssa. Heillä pitäisi myöskin olla tiedossa mahdolliset oikeuden päätökset asiaan liittyen - tätä kannattaa myös kysyä saman tien että perustuuko heidän vastauksensa 'mutuun' vai mahdolliseen (hovi/korkein)oikeuden ratkaisuun.Muutaman kerran erinäisistä ministeriöistä pykälien tulkintaa kysyneenä kokemukseni on, että vastaus annetaan sen mukaan mitä lain haluttaisiin tai kuvitellaan olevan, ei sen mukaan mitä laki voisi sisältönsä kannalta perustellusti olla.
Toisekseen kun olet ministeriöistä asiaa kysynyt ja toimit sen mukaan, niin vaikeaa sinua on asiasta tilille laittaa vaikka oikeus asiaa toisin tulkitseekin. vrt. case Jasper pääkkösen lohet, tuomittiin syylliseksi mutta rangaistusta ei annettu koska oli toiminut ministeriön ohjeen mukaan. Lähtökohtaisesti viranomaisella on velvollisuus antaa sulle (ilmaiseksi) vastaus jonka avulla voit toimia lain mukaisesti ilman että tarttee palkata omaa juristia hoitamaan asiaa.
Toisin sanoen jos ministeriä sanoo että toisesta työstä voi jäädä hoitovapaalle ja jatkaa toisessa duunia niin kyllä mä ainakin sillä perusteella laittaisin hakemuksen sisään. Kelallehan asian voi myös viimeistään hakemusvaiheessa avata, liitteeksi ministeriön vastaus aiheeseen jos sieltäkin tulee vihreää valoa niin omaa persettä ei paremmin voi turvata.
Se on sitten toinen asia jos ministeriön vastaus ei sinua miellytä ja sinun mielestäni asia on just toisin päin, tällöin ratkaisu on pakkoa hakea muuta tietä ja 'mitään suojaa' sulla ei taustalla.