Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mutta ei se ole sensuuria jos sosiaaliset mediat päättävät julkaisulinjastaan itse tai jonkun muun kanssa (muuten kuin pakotettuina).
Ei vaan RT:n takana olevann firman piti rekisteröityä ns. ulkomaiseksi agentiksi, blokkauksen käsite ilmeisesti laajenee.Vastikäänhän Russia today blokattiin USAssa. USA:n hallitushan tuon päätöksen takana.
Ei vaan RT:n takana olevann firman piti rekisteröityä ns. ulkomaiseksi agentiksi, blokkauksen käsite ilmeisesti laajenee.
On se tähän kyseiseen julkaisuun kohdistuvaa sensuuria.
Englanninkielinen wikipedia määrittelee sensuurin että ei sen toimenpanijana tarvitse olla mikään valtiollinen taho.
Ei se ole jos kyseinen julkaisu tai alusta itse siitä päättää vaikka yhteistyössä sitten valtiollisten tahojen kanssa.
Ellei sitten halua laajentaa "emme julkaise mitä vaan paskaa" sensuuriksi.
On vaikutusta mutta ei blokkausta: Foreign Agents Registration Act - WikipediaKäsittääkseni jotain käytännön vaikutuksia kuten mahdollista blokkausta tällä toimenpiteellä kuitenkin on seurauksena? Ei kai sitä muuten olisi tehty?
Sensuuri ei siis ole sensuuria jos sitä perustellaan tuolla "emme julkaise mitä vaan paskaa" lauseella?
Se ei ole sensuuria jos yksityinen toimija vapaasta tahdostaan päättää olla julkaisematta jotain koska silloin sensuurin vaihtoehto olisi julkaisupakko, mikä taas on kestämätön ajatus.
Tässä on julkaisijana myös se kolmas taho kun sosiaalisesta mediasta on kyse jota kyllä sensuroidaan.
Kuka? Se kirjoittaja? Mistä alkaen hänellä on ollut automaattinen oikeus saada asiansa julkaistua jonkun muun palvelun tai julkaisun kautta?
Minusta ainakin on moraalinen oikeutus kunhan mitään ihmisoikeutta kunnioittavia lakeja ei rikota, siitä lähtien kun sosiaaliset mediat nousivat kaikenkattaviksi ylikansallisiksi jäteiksi.
Kun ei mitään uusia tulokulmiakaan ole niin tuskin meidän kannattaa haaskata alkavaa perjantai-iltaa tähän. Minun mielestäni omistavan tahon oikeus omaisuutensa käyttöön tulee ensin, sinun mielestäsi ilmeisesti julkaisun tai palvelun yhteiskunnallinen merkittävyys.
Kun ei mitään uusia tulokulmiakaan ole niin tuskin meidän kannattaa haaskata alkavaa perjantai-iltaa tähän. Minun mielestäni omistavan tahon oikeus omaisuutensa käyttöön tulee ensin, sinun mielestäsi ilmeisesti julkaisun tai palvelun yhteiskunnallinen merkittävyys.
Ainakin minä annan ihan mielelläni foorumien ylläpidolla oikeuden linjata itse, mistä foorumilla keskustellaan. Uudemmanlainen some nyt ei sinänsä toimintaperiaatteeltaan merkittävästi eroa foorumeista, joten rajanveto menisi aika mielivaltaiseksi. Syrjintä on toki oma lukunsa, mutta eivätpä sitä taida somejätitkään ainakaan muodollisesti harrastaa - vähintäänkin yleensä on olemassa perustelut, jotka eivät ole syrjiviä yksittäisiä henkilöitä vastaan vaan heidän tuottamaansa sisältöön kohdistuvia.Pitäisikö näissä kuitenkin jonkunlaiset lainmukaiset rajat olla, ettei nyt ihan villiin länteen lähdetä? Vai onko kaikki omistajatahot oikeutettuja päättämään ketkä sallitaan ja ketkä ei? Suomessa on kuitenkin selvät lait että ketään ei saa syrjiä sen ja sen perusteella, muuten menee hankalaksi kun millä sekunnilla tahansa voi palveluntarjoaja sanoa soronoo.
Palaan siihen aiempaan kysymykseeni: Olisiko aiheellista perustaa niitä vaihtoehtoisia alustoja ja medioita jos miljardien ihmisparkojen kohtalo kiikkuu sen varassa, että ovat päättäneet ulkoistaa tiedonhankintansa mainosrahoitteisille jenkkifirmoille susipaskoilla käyttöehdoilla?
Nyt oikeesti. Miljardit ihmisparat, yhyy. Kysyn ihan vilpittömästi että mihin rajataan syrjintä jos kerta kaikki saa itse päättää?
No lakien mukaan kai on mentävä, eikö? Mutta sitten on sekin huomioitava, että jonkun amerikkalaisen tai venäläisen somefirman ei tarvitse piitata pätkääkään jonkun muun maan lainsäädännöstä mitä julkaisupolitiikkaansa tulee. Ja vastaavasti joku paska maa pystyy blokkaamaan koko palvelun, ainakin osaamattomilta netinkäyttäjiltä.
Olen oikeasti sun kanssa samaa mieltä että palveluntarjoaja periaatteessa voisi itse päättää mitä sallii ja mitä ei. Kuitenkin pelkona on se että äärilaidat aloittavat omat sivunsa joilla ainostaan oman puolen keskustelua käydään. Se on just mun mielestä vaarallista, että molemmat ääret vetäytyvät puolellensa ja mitään keskustelua ei sen jälkeen käydä ollenkaan eriävien mielipiteiden välillä. Voi olla että olen vaan vainoharhainen, tiedä sitten?
Eli bannaako ne nyt sitten kaikki islamiin liittyvät jäsenet?
Eli bannaako ne nyt sitten kaikki islamiin liittyvät jäsenet?
Mitenköhän tuo seuranta sosiaalisen median ulkopuolella tulee tapahtumaan?
Kuinkakohan laajasti tuo luuta tulee lakaisemaan? Pitääkö pelätä jos seuraa Halla-ahoa twitterissä?
Kaikki mikit ja kamerat jätetään päälle ja tekoäly tekoanalysoi sisällön. Palveluehdoissa todetaan, että mikki on pidettävä päällä 24/7, koska kaikki toimesi kuuluvat meille..
Jos sinä et lähetä iltapulun mielipidepalstalle kirjoittamaasi pökälettä koska koet sen olevan hyvien tapojen vastainen, harjoitat itsesensuuria. Jos iltapulu ei pökälettäsi julkaise, harjoittavat he julkaisijan vapautta olla julkaisematta muiden pökäleitä.
Tietysti jos ajan hengen mukaisesti haluat määrittää sanoja uudestaan niin siitä vaan. Turha sitten ihmetellä jos kukaan ei ota vakavasti kun sinua "sensuroidaan" siellä ja täällä.
Sensuuria ei tällä logiikalla voi missään olla "koska sinulle ei vain tarjota palveluja" ja harjoitetaan vaan julkaisijan vapautta. Kadullakin jos sinut ajetaan pois niin varmaan vaan ollaan tarjoamatta sinulle katupaikkaa.
Sensuuri on valtion viranomaisten suorittama suullisten, kirjallisten tai kuvallisten esitysten tarkastus, jonka läpäisy on edellytys julkaisun levitykselle tai julkiselle esittämiselle.
Kun nyt jengi tykkää siteerata wikipediaa yms absoluuttisen totuuden lähteitä niin otetaan sieltä nyt se ensimmäinen rivi:
Aika hyvä ja selkeä esimerkki siitä, mikä on sensuuria ja miten se voisi palveluntarjoajankin kohdalla toteutua? Sen sijaan se ei ole sensuuria jos jonkun trollailut vaikka tällä palstalla poistetaan vaikka trolli kuinka huutaisi sensuuria ja miten hänellä on oikeus mielipiteeseensä.
@Villapuuro tuossa yllä vastasikin jo kattavasti puolestani.
sitäpaitsi, olet väärässä siinä että sensuurin ainoa tulkinta olisi vain ja ainoastaan viranomaisten tekemä sensuuri, kurkataan nyt vaikkapa tylsästi miten wikipediassa määritellään sensuuri:
Censorship - Wikipedia
Censorship is the suppression of speech, public communication, or other information that may be considered objectionable, harmful, sensitive, politically incorrect or inconvenient as determined by governments, media outlets, authorities or other groups or institutions
^ kas kummaa, juurikin sitä settiä minkä vuoksi tämäkin topikki on perustellusti aloitettu!
lisää myös kohdasta Internet censorship ( Censorship - Wikipedia )
Internet censorship is control or suppression of the publishing or accessing of information on the Internet. It may be carried out by governments or by private organizations either at the behest of government or on their own initiative. Individuals and organizations may engage in self-censorship on their own or due to intimidation and fear.
vieläkö tarvii vääntää ratakiskosta, vai jokohan meni jakeluun..?
Eli sensuuria ei enää ole siinä vaiheessa kun valtiot lakkaa olemasta ja olemme täysin suuryritysten (Google, Microsoft jne.) armoilla.
Pitääkö oikein valkata kieliversio nykyään wikipediasta että saa absoluuttisen totuuden puolelleen?
Se on aivan se ja sama, millä kielellä luet, sun juttujen julkaisematta jättäminen ei ole eikä koskaan tule olemaan sensuuria eikä se tällä väännöllä mihinkään muutu.
Se ei muuta sitä sensuurin käsitettä mitenkään olellisesti sattuuko sitä valtio tai joku muu harjoittamaan.
Eipä noilla firmoilla ole sinun mielipiteitäsi mitään keinoa sensuroida joten ei niillä ole mitään mahdollisuutta harjoittaa vastaavaa toimintaa kuin valtion, jolla on lakeja toimeenpaneva elin käytettävissään. Se, että ne eivät sun juttujasi julkaise, ei ole sensuuria.
Kyllä on kuten wikipediassa perustellaan. Ei se ole mikään puolustuskeino että nämä julkaisijat jättävät julkaisematta.
No se vaan ei ole sensuuria ja siitä tässä kai väännettiin? Onko se sensuuria jos Kauppalehti ei julkaise sun kirjoitustasi jos sinä itse olet sitä mieltä, että juuri Kauppalehden lukijoiden pitäisi saada kuulla, mitä sanottavaa sinulla on? Jos ei ole niin tässä on taas kyse siitä suuruuden vaikutuksesta asiaan ja sikäli en käsitä, että miksi aloit taas vääntämään kun tiedät jo, että olemme eri linjoilla ja lähestymistapakaan ei ole mihinkään muuttunut.
Eipä noilla firmoilla ole sinun mielipiteitäsi mitään keinoa sensuroida joten ei niillä ole mitään mahdollisuutta harjoittaa vastaavaa toimintaa kuin valtion, jolla on lakeja toimeenpaneva elin käytettävissään. Se, että ne eivät sun juttujasi julkaise, ei ole sensuuria.
Sillä ei ole mitään väliä että olet eri linjoilla kun et ymmärrä sensuuri sanan merkitystä.
Sananvapauden rajoittamista nämä firmat (mm. google) ja suomalainen mediakin harjoittaa nykyään vahvasti.
En väitä mitään muuta kuin, että juttujesi julkaisematta jättäminen ei ole sensuuria.
Edelleen tuo on täysin idioottimainen väite sovellettavaksi internettiin koska internetissä ei tällöin voi olla koskaan sensuuria.
Ei ne rajoita vapauttasi sanoa asioita. Edes Suomen lait eivät rajoita ilmaisuasi (ennakkosensuuri) mutta toki voit joutua sanomistasi vastuuseen. Se ei tosin ole sensuuria.
Ai niinkuin Kiinassa (tai Venäjällä) ei ole? Tai kun Suomessa pantiin piratebay kokonaan estoon ennakoivasti?
Kiinan Internet-sensuuri – Wikipedia
Ei se ole jos kyseinen julkaisu tai alusta itse siitä päättää vaikka yhteistyössä sitten valtiollisten tahojen kanssa.
No eipä tämä etene mihinkään kun ihan sama kuin puhuis seinälle. Ei ole sensuuria eikä rajoiteta sananvapautta, just joo.
Ei nuo mitään sensuuria ole. Palveluntarjoajat vain ovat itse valtion kehotuksesta päättäneet olla julkaisematta tiettyjen saittien palveluja.
Ei vaan ne on estetty. Palveluntarjoaja ei ole julkaisija ja jos nyt internetistä ymmärrät yhtään mitään niin tiedät, että liikutaan ihan konkreettisesti eri tasoilla protokollapinossa.