• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Ilmastonmuutos

Liittynyt
22.02.2017
Viestejä
349
Asiaton käytös - Toistuvat puutteellisesti referoimattomat videot ja linkitykset, asiasta huomautettu useampaan kertaan


Siinä on paljon asiaa. Kuten Valtaoja kertoo että kannattaako näin pienen maan tehdä mitään "kun noi muut"?
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 816
AMOC eli golfvirta ei onneksi lämmitä Eurooppaa niin paljon kuin koulussa opetettiin, joten sen suhteen asia ei ole onneksi niin paha kuin aiemmin luultiin.
Johtuisko kuitenkin siitä että se on hidastunut, eikä siitä että aiemmin opetettiin väärin?

New research from the Woods Hole Oceanographic Institution offers the first conclusive evidence that the Gulf Stream has weakened. The powerful ocean current off the East Coast influences regional weather, climate and fisheries, and the finding could have significant implications both for New England and the global climate.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 820
Johtuisko kuitenkin siitä että se on hidastunut, eikä siitä että aiemmin opetettiin väärin?

En siis puhunut golfvirran muutoksista tähän mennessä toteutuneen ilmastonmuutoksen takia, vaan ylipäätään sen vaikutusta Euroopan ilmastoon on kaiketi aiemmin yliarvioitu. Tuossa on selitetty asiaa.

The warm water off an eastern coast will heat the air above it and lead to the formation of so-called atmospheric waves, drawing cold air from the northern polar region, according to the study, which used computer simulations of the atmosphere. Here's how it works: To the east of the warm region, the air swirls in the counterclockwise direction. These motions draw in cold air from the north, balancing the heating over the warm ocean waters.

The cold air forms a plume just to the west of the warm water. In the case of the Atlantic Ocean, this means the frigid air ends up right over the northeastern United States and eastern Canada.

"It's not that the warm Gulf Stream waters substantially heat up Europe," said study team member Yohai Kaspi of Caltech. "But the existence of the Gulf Stream near the U.S. coast is causing the cooling of the northeastern United States."
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 816

Pystyyn kuolleiden puiden määrä kymmenkertaistui kuudessa vuodessa suurella tutkimusalalla Itä-Suomessa.

Junttilaa huolestuttaa kuitenkin kuolleisuuden kasvun vauhti.

”Jos tämä trendi jatkuu, se johtaa vääjäämättä aika dramaattiseen muutokseen.”

”Hakkuut lisäävät alttiutta tuhoille, kun ne luovat uutta reunaa, joka on lämmin ja oiva paikka kirjanpainajalle lisääntyä.”
Taitaa tulla metsäteollisuudelle uusia haasteita toimia vastuullisesti.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 816
Mistä tuo siis johtuu ?
Oma näkemys on se että kun ilmasto muuttuu täälläkin, niin esim pidempien helle/kuivakausien frekvenssi kasvaa ja ne muuttuvat pidemmiksi. Se heikentää taas puiden kykyä vastustaa tuholaisia. Loppuosa todetaan itseasiassa tuossa jutussakin. Toinen tekijä on hakkuiden määrän lisääntyminen, se altistaa tuholaisten leviämiselle. Kolmas tekijä varmasti myös metsätalouden monokulttuuri, eli että viljellään suuret alueet samaa lajia, sekin todetaan itseasiassa tuossa. En jaksa nyt miettiä muita tekijöitä, mutta nuo alkuun.
"
Tulevaisuuteen katsoen Junttila kannustaa kasvattamaan metsiä, joissa on erilajisia ja eri-ikäisiä puita. Silloin kaikki munat eivät ole samassa korissa, jos hyönteistuho iskee yhteen lajiin ja ikäluokkaan.
"

Näin tiivistettynä, Suomessa liikaa monotonista talousmetsää, joka ei sopeudu hyvin ilmastonmuutokseen.
 

jrp

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
846
Tuossa olet yksinkertaisesti väärässä. Esimerkiksi se aina niin parjattu Kiina on investoinut massiivisesti puhtaaseen energiaan viime vuosina. Kiinan virallinen tavoite on ollut saada käänne päästöjen kasvusta niiden laskuun vuonna 2030, mutta nyt ennusteet näyttävät, että se voidaan saavuttaa jo 2026 kieppeillä. Eli vaikka Kiinan energian kulutus jatkaa kasvuaan, se tehdään yhä enemmän ja enemmän hiilivapaalla tuotannolla.
Päästöt ovat kuitenkin kasvussa, joten likaiseen energiaan panostetaan vielä massiivisemmin. Kiinan väestönkasvu on onneksi maltillista, joten päästöjen kasvu saattaa pysähtyä.
Väestönkasvu ei aiheuta sitä maahanmuuttoa. Tai se on ainakin erittäin pieni tekijä siinä. Valtaosa maahanmuutosta aiheutuu sotien ja epävakauden takia.
Väestönkasvu aiheuttaa epävakautta, ja sitä kautta ihmiset lähtevät paremman elämän perään. Väestönkasvu ei aiheuta maahanmuuttoa vaan maastamuuttoa.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 820
Kun on ollut puhetta että kuinka ilmastonmuutos koskee kaikkia eikä kukaan pääse siltä pakoon, niin eipä näemmä koskekaan, ainakaan samalla tavalla. Naturessa olleessa artikkelissa käsiteltiin ilmastonmuutoksen vaikutuksia talouteen, ja kuten on aiemminkin voinut arvella, pohjoisessa vaikutukset ovat selvästi pienempiä tai jopa talouden kannalta tarkastellessa positiivisia. Vaikka toki olisi silti kiva jos ilmastonmuutosta saataisiin hillittyä, tuomiopäivän pasuunoiden törinä on ollut liioiteltua. :smoke:1713423888614.png

 
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 689
Niin vaikka suomalaisten globaali jalanjälki on mitätön on silti jokaisen suomalaisen jalanjälki 100 x suurempi kuin intiasssa tai afrikassa.
Entä jos tarkastellaankin per neliökilometri eikä per capita (jolloin tulee huomioiduksi suomalaisten vähäinen lisääntyminen ja Suomen harvaanasuttaminen), sekä huomioidaan ko. alueen hiilinielut? Ehkä myös otetaan huomioon että jo pelkkä elossapysyminen Suomessa vie pakostakin enemmän energiaa kuin tammikuussa savimajassa asuminen Afrikassa tai Intiassa?

Sokea per capita-vertailu on siten kovin epäreilu suomalaisia kohtaan (koska se ei mitenkään ota huomioon yllämainittuja seikkoja), mutta voidaan tuosta laskelmastasi kuitenkin tehdä ainakin se johtopäätös ett' siirtolaisten saapumista esim. Afrikasta Suomeen tai muuallekaan Eurooppaan tulee voimakkaasti vastustaa koska heidän hiilijalanjälkensä pakostakin kasvaa täällä samaksi kuin maassa jo asuvien. Edes afrikkalaiset maahanmuuttajat eivät pysy hengissä täällä talvella savimajassa, eivätkä voi kasvattaa pihalla jamssia.
 
Liittynyt
20.01.2017
Viestejä
592
Niin vaikka suomalaisten globaali jalanjälki on mitätön on silti jokaisen suomalaisen jalanjälki 100 x suurempi kuin intiasssa tai afrikassa.
Suomalaisen jalanjälki on alle 3,5 kertainen verrattuna intialaiseen. Intialta surkea suoritus ottaen huomioon heidän eteläinen sijaintinsa. Vähän ryhtiä Intia!!!
 

ravallo

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 425
Suomalaisen jalanjälki on alle 3,5 kertainen verrattuna intialaiseen. Intialta surkea suoritus ottaen huomioon heidän eteläinen sijaintinsa. Vähän ryhtiä Intia!!!
Noi isot borderline kehitysmaat on tuossa lajissa ihan paskoja. Jos haluaa perustella miksi Suomessa ei kannata tehdä mitään, niin paljon fiksumpaa kuin yrittää jotain typeriä väestöntiheysvertailuja tai maahanmuuttomussutuksia olisi vaikka vertailla sitä miten luonnonvaraintensiivistä missäkin maassa hyvinvoinnin tuottaminen on. Esm. Suomen BKT/henki on yli 20 x Intian, ja silti tosiaan CO2 vaan 3,5 x. Intia siis polttaa ihan helvetisti fossiilisia ja silti saavuttaa aika kuppaisen elintason. Kiina taas tuottaa enemmän CO2 / henki päästöjä kuin Suomi, mutta saa silti aikaan vain neljäsosan BKT:ta. Ja osataanhan kehittyneissä maissakin, maailman suurin ilmastopahis USA puskee kolmanneksen kovempaa BKT:ta kuin Suomi, mutta sillä kustannuksella että CO2 -päästöjä tulee tuplasti.

Onhan tuossakin vertailussa tietenkin omat monttunsa, saastuttavan teollisuuden shippaaminen ulos yms. Korkean tuottavuuden pippelinvenyttely ei välttämättä tuota juuri sen enempää kasvihuonepäästöjä kuin mitä se insinööri työpäivän aikana ehtii piereskellä, mutta sitten jos pitää tehdä helvetisti terästä niin hiiltä palaa. Ja tietenkin se, miten helposti missäkin maassa energiaa on saatavilla ja missä muodossa.

Samaten tuosta voisi vetää jotain hemmetin hauraita päättelyitä siitä, miten vahva hyvinvoinnin ja hiilidioksidin coupling on, ja voiko sitä vielä edelleen heikentää. No, ainakin tuosta näkee että ei se hiilidioksidipäästöjen vähentäminen kuitenkaan automaattisesti tarkoita että BKT pitää romauttaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Kun on ollut puhetta että kuinka ilmastonmuutos koskee kaikkia eikä kukaan pääse siltä pakoon, niin eipä näemmä koskekaan, ainakaan samalla tavalla. Naturessa olleessa artikkelissa käsiteltiin ilmastonmuutoksen vaikutuksia talouteen, ja kuten on aiemminkin voinut arvella, pohjoisessa vaikutukset ovat selvästi pienempiä tai jopa talouden kannalta tarkastellessa positiivisia. Vaikka toki olisi silti kiva jos ilmastonmuutosta saataisiin hillittyä, tuomiopäivän pasuunoiden törinä on ollut liioiteltua. :smoke:
No josset huomaa, niin tuossa kartassa on aika helvetisti punaista.
Toki jos olet sitä mieltä, että mitä väliä sillä kun ei ole oma perse punaisena, niin ei voi muuta sanoa kuin että tuolloin on kyllä astetta isompi kusipää ja mun puolesta tuollaiset voitaisiin heivata tuonne syvimmälle punaiselle alueelle kokeileen, että miltä tuntuu.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 820
No josset huomaa, niin tuossa kartassa on aika helvetisti punaista.
Toki jos olet sitä mieltä, että mitä väliä sillä kun ei ole oma perse punaisena, niin ei voi muuta sanoa kuin että tuolloin on kyllä astetta isompi kusipää ja mun puolesta tuollaiset voitaisiin heivata tuonne syvimmälle punaiselle alueelle kokeileen, että miltä tuntuu.
Mua ei kyllä voisi vähempää kiinnostaa moraalisotureiden mylvintä. Eipä tällä pallolla ole ansaitsijoille tarjolla kuin kusta ja paskaa. :D
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Mua ei kyllä voisi vähempää kiinnostaa moraalisotureiden mylvintä. Eipä tällä pallolla ole ansaitsijoille tarjolla kuin kusta ja paskaa. :D
Joten käsittämätöntä, että joku pitää sitä ok:na, että pieni osa maapallon väestöstä ahneudessaan paskoo elinolosuhteet miljardeille muille koska oma perse ei ole tulessa.
Käsittämätöntä ja myös helvetin typerää, koska ne muut miljardit eivät tule kovin hyvällä katsomaan tuollaista toimintaa ja tunnetusti ahneilla tuppaa olemaan paskaiset loput.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 820
Joten käsittämätöntä, että joku pitää sitä ok:na, että pieni osa maapallon väestöstä ahneudessaan paskoo elinolosuhteet miljardeille muille koska oma perse ei ole tulessa.
Käsittämätöntä ja myös helvetin typerää, koska ne muut miljardit eivät tule kovin hyvällä katsomaan tuollaista toimintaa ja tunnetusti ahneilla tuppaa olemaan paskaiset loput.
Eli meinaat että ns. globaali etelä hyökkää tulevaisuudessa Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan kostaakseen vääryydet, maailma kun vaan on liian pieni että kaikilla voisi olla mukava elämä? Eikös tällöin ole just ollut helvetin typerää auttaa niitä yhtään missään, paremminkin olisi esim. kannattanut pistää porukka kylmäksi ydinaseilla joskus silloin kun siihen oli vielä mahdollisuus? :smoke:

Niin teoriassa, todellisuudessa sieltä on tullut jo 50m elintasosiirtolaista siihen mennessä kun esim koko Afrikka on paskottu.
Eli toisin sanottuna ilmastonmuutoskin palautuu maahanmuuttoon, ja persut on ollut kaikesta oikeassa?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Eli meinaat että ns. globaali etelä hyökkää tulevaisuudessa Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan kostaakseen vääryydet, maailma kun vaan on liian pieni että kaikilla voisi olla mukava elämä? Eikös tällöin ole just ollut helvetin typerää auttaa niitä yhtään missään, paremminkin olisi esim. kannattanut pistää porukka kylmäksi ydinaseilla joskus silloin kun siihen oli vielä mahdollisuus? :smoke:
Meinaan, että tuossa tilanteessa se väki kyllä lähtee tulemaan pohjoiseen massana. Se, että kuinka väkivaltainen tuo massa tulee olemaan jää nähtäväksi.

Toki jos on joku murhanhimoinen psykopaatti niin voi nähdä ydinaseet ratkaisuna. Mutta todellisuudessa niin ei tulla toimimaan ja lopputulos olisi vielä huonompi.
 

jrp

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
846
Joten käsittämätöntä, että joku pitää sitä ok:na, että pieni osa maapallon väestöstä ahneudessaan paskoo elinolosuhteet miljardeille muille koska oma perse ei ole tulessa.
Käsittämätöntä ja myös helvetin typerää, koska ne muut miljardit eivät tule kovin hyvällä katsomaan tuollaista toimintaa ja tunnetusti ahneilla tuppaa olemaan paskaiset loput.
Eli me paskomme koko maailman eikä ne muut miljardit aiheuta lainkaan päästöjä?
Kannattaa tutustua siihen missä päästöt syntyy ennen kuin päästää sormet näppäimistölle.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Eli me paskomme koko maailman eikä ne muut miljardit aiheuta lainkaan päästöjä?
Kannattaa tutustua siihen missä päästöt syntyy ennen kuin päästää sormet näppäimistölle.
Sanoinko noin? Lueppa se viestin konteksti ja jätä tuollainen laiska olkiukkoilu pois.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 820
Meinaan, että tuossa tilanteessa se väki kyllä lähtee tulemaan pohjoiseen massana. Se, että kuinka väkivaltainen tuo massa tulee olemaan jää nähtäväksi.

Toki jos on joku murhanhimoinen psykopaatti niin voi nähdä ydinaseet ratkaisuna. Mutta todellisuudessa niin ei tulla toimimaan ja lopputulos olisi vielä huonompi.
No ei varmaan sitten tarvisi sentään ydinaseita, mutta jotain rautaa tuollaisissa skenaarioissa kyllä tarvisi rajalle jos ei nappaa alistua kohtaloonsa. Mutta jää nähtäväksi pystyykö ihmiset moiseen häikäilemättömyyteen ilman tekosyitä, vai vaaditaanko siihen vanhaa kunnon rass rass -ideologiaa oikeutukseksi. :smoke:
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 816
jotain rautaa tuollaisissa skenaarioissa kyllä tarvisi rajalle jos ei nappaa alistua kohtaloonsa
Se muutos on jo käynnissä. Silloin kun massaryntäys on ajankohtainen, niin täällä Suomessa on jo niin paljon näiden tulijoiden hengenheimolaisia ettei tällaista edes harkita.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
967
Paitsi että tuolla ei voiteta mitään. Se päästötavoite on kuitenkin 0 per capita, joten tuolla vain vaikeutetaan sitä tavoitteeseen pääsemistä.
Meinaat että elämää olisi ilman energiaa? 0 per capita on van ihan mahdottomuus koska iminen ja muutkin eläimet tarvitsevat energiaa jo ihan perus toimintojensa ylläpitämiseen. Ihan mielenkiinnosta kauanko luulisit selviytyväsi ilman hengittämistä?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Meinaat että elämää olisi ilman energiaa? 0 per capita on van ihan mahdottomuus koska iminen ja muutkin eläimet tarvitsevat energiaa jo ihan perus toimintojensa ylläpitämiseen. Ihan mielenkiinnosta kauanko luulisit selviytyväsi ilman hengittämistä?
Onko täällä taas jotku olkiukkoilun SM-kisat käynnissä? Mistä ihmeestä sä nyt revit jonkun ”ilman energiaa” väitteet?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
967
Onko täällä taas jotku olkiukkoilun SM-kisat käynnissä? Mistä ihmeestä sä nyt revit jonkun ”ilman energiaa” väitteet?
Paitsi että tuolla ei voiteta mitään. Se päästötavoite on kuitenkin 0 per capita, joten tuolla vain vaikeutetaan sitä tavoitteeseen pääsemistä.
Toki tavallaan on turha väitellä siitä, että lasketaanko ne päästöt per capita vai per neliökilometri. Kerta tavoite on nolla, niin se on ihan sama, että onko se nolla per capita vai nolla per neliökilometri.
Ilmeisesti et tarkoittanutkaan nolla päästöjä vaikka niin kirjoitit?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Ilmeisesti et tarkoittanutkaan nolla päästöjä vaikka niin kirjoitit?
Tarkoitin juurikin nolla päästöjä. En ”nolla energiaa”.
Jos vielä tarvitaan enemmän rautalankaa, niin tarkoitan nolla nettopäästöjä ja en laske tuohon ihmisen hengityksestä aiheutuvia päästöjä.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
967
Tarkoitin juurikin nolla päästöjä. En ”nolla energiaa”.
Jos vielä tarvitaan enemmän rautalankaa, niin tarkoitan nolla nettopäästöjä ja en laske tuohon ihmisen hengityksestä aiheutuvia päästöjä.
Entäs muut perus toiminnot kuten nesteytys ja ruoka. Lasketko sentään ne?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Eli se lasketaankin nytten mukaan vaikka ensin syytit kanssakeskustelijaa olkiukoista vaikka olit itse kyseiset asiat sanonut...
Ei sillä että lasketaanko hengitys ole merkitystä tuohon. En siltikään puhu mistään nolla energian kulutuksesta, vaan nollapäästöistä. Tarkennettuna nolla nettopäästöistä (oletin, että tuo olisi tässä kontekstissa selvä asia, mutta vissiin ei ole).
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
967
Ei sillä että lasketaanko hengitys ole merkitystä tuohon. En siltikään puhu mistään nolla energian kulutuksesta, vaan nollapäästöistä. Tarkennettuna nolla nettopäästöistä (oletin, että tuo olisi tässä kontekstissa selvä asia, mutta vissiin ei ole).
Ihan piruuttani googletin niin: " Ihminen tuottaa hengittämällä hiilidioksidia ilmakehään keskimäärin tonnin vuodessa. Levossa noin 0,2 litraa minuutissa ja täydessä rasituksessa jopa 15 kertaa enemmän "

Eikös yhden ihmisen co2 päästöt (keskimäärin) jo pelkällä hengityksellä ole 1t/vuosi joten kyllä sekin on ihan merkittävä lähde. Jos jo hengittämällä tuotetaan (koko popula) 8 000 000 000 tonnia vuodessa kun vertailun vuoksi 45 800 000 tonnia vuodessa pilaa jo koko maapallon ja ollaan tuhoon tuomittuja.
 

jrp

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
846
Opetetut lainasanat ja olkiukko on helppo keino yrittää kääntää keskustelu muualle.
Joten käsittämätöntä, että joku pitää sitä ok:na, että pieni osa maapallon väestöstä ahneudessaan paskoo elinolosuhteet miljardeille muille koska oma perse ei ole tulessa.
Eli me paskomme koko maailman eikä ne muut miljardit aiheuta lainkaan päästöjä?
Sanoinko noin? Lueppa se viestin konteksti ja jätä tuollainen laiska olkiukkoilu pois.
Ja sitten toiseen asiaan:
Tässä ketjussa on muutama, sanotaanko "ilmastotieteilijä", joiden mielestä maailman pitäisi toimia ikäänkuin luonnontilassa.
Sanomaa jaetaan tiukan tieteen nimissä, mutta samalla unohdetaan, että nykyisenkaltainen väestöräjähdys ei olisi mahdollista luonnontilaisella maapallolla. Täällä on hyvin erilaisia alueita ja hyvin moni, ellei kaikki alueet joissa väestökasvu on voimakasta, eivät mahdollistaisi luonnontilassa tällaista kasvua. Kaikilla maa-alueilla ei ole ollut, eikä tule olemaan riittävästi luonnonvaroja nykyisille ihmismäärille. Tätä ei kuitenkaan pidetä ongelmana ja resurssit pitäisi jakaa tasan, eli luonnontilainen maapallokaan ei ole hyvä. Perustele sitten näille yhtään mitään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Opetetut lainasanat ja olkiukko on helppo keino yrittää kääntää keskustelu muualle.
Katso nyt oikeasti se konteksti, mihin vastaisin. En missään vaiheessa väittänyt, että ”ne muut miljardit aiheuta lainkaan päästöjä”. Vaan kommentoin sitä ajatusta, että me pohjoisessa voitaisiin surutta jatkaa ilmakehän paskomista, koska me ei itse jouduta kärsimään sen lopputuloksista. Vaan ne seuraukset kohdistuisivat muualle.

Tässä ketjussa on muutama, sanotaanko "ilmastotieteilijä", joiden mielestä maailman pitäisi toimia ikäänkuin luonnontilassa.
Sanomaa jaetaan tiukan tieteen nimissä, mutta samalla unohdetaan, että nykyisenkaltainen väestöräjähdys ei olisi mahdollista luonnontilaisella maapallolla. Täällä on hyvin erilaisia alueita ja hyvin moni, ellei kaikki alueet joissa väestökasvu on voimakasta, eivät mahdollistaisi luonnontilassa tällaista kasvua. Kaikilla maa-alueilla ei ole ollut, eikä tule olemaan riittävästi luonnonvaroja nykyisille ihmismäärille. Tätä ei kuitenkaan pidetä ongelmana ja resurssit pitäisi jakaa tasan, eli luonnontilainen maapallokaan ei ole hyvä. Perustele sitten näille yhtään mitään.
Keitä nämä ”muutamat” ovat? Vai onko tämä taas näitä helvetin epämääräisiä kuvauksia jostain hypoteettista henkilöstä, joilla yritetään ajaa jotain omaa näkemystä kanssakeskustelijoista ilman, että joutuu oikeasti puolustamaan väitteitään?
 

jrp

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
846
En missään vaiheessa väittänyt, että ”ne muut miljardit aiheuta lainkaan päästöjä”.
Tulkitsen asian eri tavalla.
Keitä nämä ”muutamat” ovat? Vai onko tämä taas näitä helvetin epämääräisiä kuvauksia jostain hypoteettista henkilöstä, joilla yritetään ajaa jotain omaa näkemystä kanssakeskustelijoista ilman, että joutuu oikeasti puolustamaan väitteitään?
Kyseiset viestit on hyvin helppo löytää jos asia kiinnostaa. Keskustelussa on tarkoitus keskustella ketjun aiheesta eikä keskustelijoista.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
Tulkitsen asian eri tavalla.
No tulkitsit asian väärin.

Kyseiset viestit on hyvin helppo löytää jos asia kiinnostaa. Keskustelussa on tarkoitus keskustella ketjun aiheesta eikä keskustelijoista.
Jos tarkoitus on keskustella aiheesta, eikä keskustelijoista, niin miksi sitten kirjoitat tuollaisia epämääräisiä väitteitä keskustelijoista?
 
Liittynyt
20.01.2017
Viestejä
592Taitaa tulla metsäteollisuudelle uusia haasteita toimia vastuullisesti.


Oma näkemys on se että kun ilmasto muuttuu täälläkin, niin esim pidempien helle/kuivakausien frekvenssi kasvaa ja ne muuttuvat pidemmiksi. Se heikentää taas puiden kykyä vastustaa tuholaisia. Loppuosa todetaan itseasiassa tuossa jutussakin. Toinen tekijä on hakkuiden määrän lisääntyminen, se altistaa tuholaisten leviämiselle. Kolmas tekijä varmasti myös metsätalouden monokulttuuri, eli että viljellään suuret alueet samaa lajia, sekin todetaan itseasiassa tuossa. En jaksa nyt miettiä muita tekijöitä, mutta nuo alkuun.
"
Tulevaisuuteen katsoen Junttila kannustaa kasvattamaan metsiä, joissa on erilajisia ja eri-ikäisiä puita. Silloin kaikki munat eivät ole samassa korissa, jos hyönteistuho iskee yhteen lajiin ja ikäluokkaan.
"

Näin tiivistettynä, Suomessa liikaa monotonista talousmetsää, joka ei sopeudu hyvin ilmastonmuutokseen.
Metsätuhoja lisää vain ja ainoastaan kaatuneiden puiden jättäminen metsään lain vastaisesti, jolloin nämä toimivat ko. tuholaisten lisääntymisalustana. Vihreät kommarit ovat ajaneet politiikallaan kaikenmaailman METSÄN MONIMUOTOISUUS yms. *askallaan lahopuualueiden muodostamiseen siellä ja täällä, josta sitten tuhohyönteiset lisääntyvät myös terveisiin metsiin. Osasyy tutkimuksen alueellisiin tuloksiin tullee myös Itärajan takaa.

Metsänomistajalla on normimetsissä tiukat velvoitteet: Metsää koskevia säädöksiä
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 816
Metsätuhoja lisää vain ja ainoastaan kaatuneiden puiden jättäminen metsään lain vastaisesti, jolloin nämä toimivat ko. tuholaisten lisääntymisalustana.
Joo nyt uskotaan sinua. Mitäs jos laittaisit lähteen? Hohhoi, miten jaksaa heti aamusta tällaista roskaa kirjoittaa.
 
Liittynyt
20.01.2017
Viestejä
592
Joo nyt uskotaan sinua. Mitäs jos laittaisit lähteen? Hohhoi, miten jaksaa heti aamusta tällaista roskaa kirjoittaa.
Kun ihmisen tietolähde on HS, niin kaikki pitää näköjään tarjota aamukahvin kera: Tuhot metsissä

"Ilmastonmuutoksen aiheuttaman lämpötilan kohoamisen ja ääri-ilmiöiden esiintymisen ennustetaan lisäävän monien metsätuhojen esiintymisen todennäköisyyttä. "

Voi ennustaa vaikka kahvinpuruista, mutta yksikään HS:n tutkimuksen tuholainen ei lisäänny pystymetsässä, jota vihreät idiootit kutsuvat nykyään PUUPELLOKSI. Sitten kun omistat edes hehtaarin pystymetsää niin palataan sitten metsänhoitoon.
 

jrp

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
846
No tulkitsit asian väärin.
No, voit hieman auttaa tulkitsemaan ajatuksiasi:
Mikä tai ketkä ovat pieni ryhmä joiden oma perse ei ole tulessa? Keitä ovat muut miljardit? Mitä tarkoittaa "paskoo muiden elinolosuhteet" ja millä tavalla? Muut miljardit eivät ilmeisesti itse pasko, koska syyllinen on muualla?
Jos tarkoitus on keskustella aiheesta, eikä keskustelijoista, niin miksi sitten kirjoitat tuollaisia epämääräisiä väitteitä keskustelijoista?
Mikäli olisit lukenut tarkkaan, niin olisit huomannut, että viestini sisältö liittyy ketjun aiheeseen. En myöskään ole esittänyt "väitteitä" keskustelijoista vaan todennut yhden asian joka koskee heidän viestejään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 587
No, voit hieman auttaa tulkitsemaan ajatuksiasi:
Mikä tai ketkä ovat pieni ryhmä joiden oma perse ei ole tulessa? Keitä ovat muut miljardit? Mitä tarkoittaa "paskoo muiden elinolosuhteet" ja millä tavalla? Muut miljardit eivät ilmeisesti itse pasko, koska syyllinen on muualla?
Voi pyhä yksinkertaisuus, tuossa juuri totesin mistä tuossa oli kyse. Selaa sitä keskustelua pari viestiä eteenpäin niin tajuat.

Mikäli olisit lukenut tarkkaan, niin olisit huomannut, että viestini sisältö liittyy ketjun aiheeseen. En myöskään ole esittänyt "väitteitä" keskustelijoista vaan todennut yhden asian joka koskee heidän viestejään.
No seuraavalla kertaa varmaan voit tehdä tuon ilman tuollaisia epämääräisiä väitteitä keskustelijoista. Eiku siis anteeksi, ilman epämääräisiä ”toteamuksia” keskustelijoista.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 820
Katso nyt oikeasti se konteksti, mihin vastaisin. En missään vaiheessa väittänyt, että ”ne muut miljardit aiheuta lainkaan päästöjä”. Vaan kommentoin sitä ajatusta, että me pohjoisessa voitaisiin surutta jatkaa ilmakehän paskomista, koska me ei itse jouduta kärsimään sen lopputuloksista. Vaan ne seuraukset kohdistuisivat muualle.
Niinhän se on, että ansaitsijoille tällä ylikansoitetulla pallolla ei ole tarjolla kuin kusta, paskaa ja kurjuutta. :smoke:

Onhan tuossakin vertailussa tietenkin omat monttunsa, saastuttavan teollisuuden shippaaminen ulos yms. Korkean tuottavuuden pippelinvenyttely ei välttämättä tuota juuri sen enempää kasvihuonepäästöjä kuin mitä se insinööri työpäivän aikana ehtii piereskellä, mutta sitten jos pitää tehdä helvetisti terästä niin hiiltä palaa. Ja tietenkin se, miten helposti missäkin maassa energiaa on saatavilla ja missä muodossa.

Samaten tuosta voisi vetää jotain hemmetin hauraita päättelyitä siitä, miten vahva hyvinvoinnin ja hiilidioksidin coupling on, ja voiko sitä vielä edelleen heikentää. No, ainakin tuosta näkee että ei se hiilidioksidipäästöjen vähentäminen kuitenkaan automaattisesti tarkoita että BKT pitää romauttaa.
Päästöjä voi toki vähentää ilman että hyvinvointi romahtaa, mutta ei niin radikaalisti ja nopeasti kuin mitä tarvitsisi että ilmastotavoitteet saavutettaisiin. Ongelma on juuri siinä, että aika loppuu kesken kiitos ylikansoituksen ja mm. Kiinan ja Intian teollistumisen, ainakin jos tavoitteena on virallisten tavoitteiden saavuttaminen eivätkä ne ole pelkkää sanahelinää. Maltillisempia keinoja toki voi ja kannattaa silti käyttää kuten on tehtykin, mutta aktivistien "me ollaan kaikki samassa veneessä" -saarnat kannattaa myös unohtaa, ja varmistella omia asemia mahdollisesti tulevaa kaaosta ajatellen.
 
Liittynyt
22.02.2017
Viestejä
349
Luonnontilainen metsä joka on suojeltu, missä lahopökelöitä ja kaatuneita puita, on paljon arvokkaampi kuin metsä missä kaikki puut ovat pystyssä.

Siellä kaatunut puu vastaa arvoltaan monin kertaisesti puuta joka on pystyssä. Kun ymmärtää lahopuun merkityksen, niin ryteikkö onkin elämää kihisevä paratiisi.

Svuaa ilmastonmuutosta ja kulkevatkin käsi kädessä luonnon monimuotoisuuden kanssa.
 
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
2 383
Sanomaa jaetaan tiukan tieteen nimissä, mutta samalla unohdetaan, että nykyisenkaltainen väestöräjähdys ei olisi mahdollista luonnontilaisella maapallolla. Täällä on hyvin erilaisia alueita ja hyvin moni, ellei kaikki alueet joissa väestökasvu on voimakasta, eivät mahdollistaisi luonnontilassa tällaista kasvua. Kaikilla maa-alueilla ei ole ollut, eikä tule olemaan riittävästi luonnonvaroja nykyisille ihmismäärille. Tätä ei kuitenkaan pidetä ongelmana ja resurssit pitäisi jakaa tasan, eli luonnontilainen maapallokaan ei ole hyvä.
Se on kyllä jännä, kun muistan hyvin miten meille jo peruskoulussa, nyt jo lähemmäs 30 vuotta sitten, opetettiin että Afrikan väestöräjähdys (joka oli silloin vasta alkutekijöissään) johtui hyvin pitkälti siitä, että länsimaalaisten moderni lääketiede tiputti varsinkin Afrikan lapsikuolleisuuden aivan murto-osaan entisestään, mutta vastaavaa kulttuurista muutosta pienempään lapsilukuun ei ollut vielä ehtinyt tapahtua. Aiemmin ympäristön kantokyky (so. ruoan määrä) oli pitänyt huolta, että väestön määrä pysyi kestävämmällä tasolla. Länsimaissa ihan vastaavaa ongelmaa ei päässyt koskaan syntymään, koska lääketieteen kehitys ja lapsikuolleisuuden pieneneminen tapahtuivat vähitellen ja yhteiskunnat ehtivät sopeutumaan paremmin.

Sittemmin syntyvyysluvut ovat Afrikassakin pikkuhiljaa kääntyneet laskuun, mutta kulttuurinen muutos on ollut sen verran hidasta ja aiempi väestönkehitys niin nopeaa, että Malthusin ansa pysyy viritettynä vielä pitkään ja tällä on ihan katastrofaaliset seuraukset henkilökohtaisella tasolla paikallisille, mutta myös heijastevaikutuksiltaan koko planeetalle.
 
Liittynyt
23.07.2023
Viestejä
375
En siis puhunut golfvirran muutoksista tähän mennessä toteutuneen ilmastonmuutoksen takia, vaan ylipäätään sen vaikutusta Euroopan ilmastoon on kaiketi aiemmin yliarvioitu. Tuossa on selitetty asiaa.Valtaosaan eurooppaa tosiaan Golf- virta ei kovin paljoa vaikuttane, kuuluuhan suuri osa euroopasta mannerilmaston piiriin. Skandinaavisiin maihin Golf- virran heikentyminen vaikuttaakin sitten jo huomattavasti enemmän, meillä varovaisten, uudempienkin arvioiden mukaan tiputus keskilämpötilassa olisi huomattava riippuen siitä kuinka paljon virtaus tulee heikkenemään.

AMOCista enemmän alla videolla hyvänä tietopakettina, sitä ei siis pidä sotkea Golf- virtaan kun ovat eri asioita. Golf on vain yksi komponentti AMOCissa. Videon lopussa myös käydään läpi miksi merivirrat ovat globaalisti niin tärkeitä, esim. ravinteiden kuljettajina ja totuttujen sääilmiöiden ylläpitäjinä.

 
Liittynyt
20.01.2017
Viestejä
592
Tuntuu et tää ketju menee ikuisessa luupissa, jos ketjuun tulee jotain järkevää asiaa niin pian on sitten trollausta ja vittuilua väliin. Taitaa olla aika heikko itsetunto jos pitää keskusteluketjuun tulla vittuilemaan kun on heidän mielestään väärä aihe.
Tähän sopii ilmastomuutosuskossa olevan pelikirjan kohta "tekouhriudu".

Muistetaan kuitenkin Suomen tuhoajan aivopieru vuodelta 2009 sinne Helsinkiin: "60 leveysastetta, talvi 2020. Kun ilmaston lämmetessä lumesta ja jäästä tulee satunnaista..."

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
244 641
Viestejä
4 273 549
Jäsenet
71 516
Uusin jäsen
Joonassa95

Hinta.fi

Ylös Bottom